Dodaj do ulubionych

Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr...

• avaldek paśniewski ty klakierze 09.11.11, 19:02
      reprezentacja to wlasnosc kibiców a nie pzpn
    • zygfryddezgryz Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:09
      Na koszulkach powinna być głowa Komorowskiego a hasło dla reprezentacji to "Pełni BULU i w NADZIEJI"
    • zbychu2010 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:20
      Działacze PZPN-u, odpowiedzialni za decyzję zrezygnowania z symbolu narodowego - godła państwowego - na koszulkach drużyny reprezentującej Polskę (kraj, społeczeństwo, naród, państwo) powinni usłyszeć to samo co kiedyś powiedział pewien bardzo znany, swego czasu, polityk polski. Cytuję: " Powinni unikać stanowisk, na których afirmacja narodowa jest niezbędna".
      • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:34
        Nie uważasz, że afera o orła staje się śmieszna, bo w drużynie "reprezentującej Polskę (kraj, społeczeństwo, naród, państwo)" gra 2 Francuzów oraz 2 Niemców? Nie widzisz, że to jest lekka tragifarsa? Brak orła to tragedia, ale to, że grają Niemcy i Francuzi (a grał już Nigeryjczyk, a po nim Brazylijczyk), to to jest ok?

Moim zdaniem obrońcy orła zwyczajnie się kompromitują. Jestem ciekawy, o co to jest walka? Ktoś nie widzi nic złego w tym, że grają obcokrajowcy, ale brak godła to skandal? Analogicznie - jak w drużynie zagra 11 Polaków bez orła, to trzeba zrobić bojkot, ale jak zagrają Francuzi, Niemcy, Szwed, Kolumbijczyk i Brazylijczyk z orłem, to wszystko będzie ok?

Myślę, że dyskusja z obrońcami orła jest jałowa, zupełnie jak ich argumenty i poziom intelektualny - tani patriotyzm dla ubogich - godło, flaga, barwy - wypisz wymaluj LPR w najlepszych czasach. Populizm na mnie nie działa, działa za to na masy, co doskonale widać po obrońcach orła. Szkoda, że LPR i Samoobrona już nie istnieją, bo mielibyście na kogo głosować.
        • asimek Ojej, jaki politycznie poprawny 09.11.11, 20:04
          A nie pomyślałeś europejczyku, wychowany na felietonach Michnika, Pacewicza i Żakowskiego, że kibice którzy domagają się pozostawienia narodowego godła i poszanowania tradycji (która w prawdziwych cywilizacjach jest wartością samą w sobie i wartą pozostawienia dlatego, że jest TRADYCJĄ, bynajmniej nie NOWĄ i świecką) nie byli również zachwyceni kupczeniem obywatelstwem?
          Kadra powinna grać z godłem na piersi, bo tak było odkąd ta kadra zagrała pierwszy mecz, bodajże w 1920 r.) I nie ma żadnego racjonalnego powodu, żeby to zmieniać.
          Argumentacja o podobnych praktykach w innych krajach jest argumentacją debila. Poza tym jest mocno (nomen omen) wybiórcza. Francuzi używają galijskiego koguta od lat, logo Włochów i Anglików też nie jest nowe i ma bardzo narodowy charakter. Niemcy, Szwedzi, Czesi, Portugalczycy, Chorwaci i wiele innych narodowych europejskich drużyn umieszcza godła na koszulkach i nie zamierza w owczym, durnym pędzie tego zmieniać.
          • wielki_smar Re: Ojej, jaki politycznie poprawny 09.11.11, 20:08
            +1
          • bez.komentarza Re: Ojej, jaki politycznie poprawny 09.11.11, 20:39
            "> A nie pomyślałeś europejczyku, wychowany na felietonach Michnika, Pacewicza i Ż
            > akowskiego"

Nie wychowałem się na felietonach tych dziennikarzy. Pohamuj swoją frustrację.

"że kibice którzy domagają się pozostawienia narodowego godła i posz
            > anowania tradycji (która w prawdziwych cywilizacjach jest wartością samą w sobi
            > e i wartą pozostawienia dlatego, że jest TRADYCJĄ, bynajmniej nie NOWĄ i świeck
            > ą) nie byli również zachwyceni kupczeniem obywatelstwem?"

Skąd to mogę wiedzieć? Nie jestem jasnowidzem. Ja np. jestem przeciwny naturalizacji.

"> Argumentacja o podobnych praktykach w innych krajach jest argumentacją debila."

Nie wiem, być może, przecież ja nie napisałem ani słowa o tym, jak jest w innych krajach, bo nie wiem, jak tam jest.
        • zbychu2010 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 10.11.11, 10:09
          Masz bardzo bardzo agresywne motto. Bardziej pasujące do LPR-u, Samoobrony i PIS-u właśnie.
          Czy Polakom potrzebna jest Ojczyzna, Polska? Była potrzebna, wystarczy przeczytać kilka książek, popatrzeć na pomniki i cmentarze, nie tylko w Polsce. A teraz, współcześnie? Lepiej im będzie bez Niej? Ludzie znikąd, bez przeszłości, tzn. bez historii, bez kultury narodowej, bez języka? Taka jest kolejność zanikania składowych tożsamości narodowej. Czy będą mieli przyszłość, oni i ich dzieci? Tylko wtedy, gdy porzuciwszy własną, przyłączą się do obcej nacji. Dlaczego inne narody dbają o swoje (interesy, środowisko, kulturę, itd.), a liczni Polacy mało lub nawet to wszystko psuja, niszczą i śmieją się, jak usłyszą, że "dobro wspólne trzeba przedkładać nad własne". Bo są głupi. Zwyczajnie i po prostu.
    • konigin Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:35
      Uzalezniac kibicowanie od wygladu koszulek. No brawo, patrioci z XIX-wiecznego zadupia.
      • superjacenty Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:41
        Nie obrażaj lepszych od siebie... Ponadto podobno (jak się dowiadujemy) nie jest to reprezentacja Polski a pzpn, więc niby dlaczego Polacy mieliby temu czemuś kibicować?
        • 1group Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:52
          Dzieciaki się upominają o orzełka,jakby to świadczyło o polskości.(?)
          Kolejna "afera" rozpętana przez pismactwo,ku uciesze gawiedzi i oburzeniu niedouczonych.
          • michalfront Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:55
            jeśli "orzełek" nic dla ciebie nie znaczy to nie jesteś godzien nazywać się Polakiem
          • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:58
            no jasne, przeciez orzełek z koroną nie świadczy o polskości. Ani hymn, ani flaga. Za to świadczy o polskości krytykowanie tych, ktorzy sie ubiegają o orzełka. gratuluję rozumowania.
    • yani-51 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:37
      cyt,,Aż brak mi słów. O wszystkim poinformuję prezesa Związku Grzegorza Latę i sekretarza generalnego Zdzisława Kręcinę

....najpierw im wlasnie podziekuj ze tak sie stalo to ich zasluga ze takie stroje zatwierdzili
    • karim1972 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:38
      Fakt, to oburzajace, jak PZPN robi sobie prywatny folwark z Polski...... juz od dawna dalem sobie spokoj z polska reprezentacja, ale niestety wyskoki PZPN wciaz mnie wk...... :(((

A pomyslec, ze kiedys myslalem, ze gorzej niz Listkiewicz nie moglo byc. Przepraszam pana Listkiewicza teraz.

Panie Lato, jestes pan szuja i miernota, i prosze bardzo mozesz mi zrobic sprawe, w sadzie powiem to samo :)
    • partner27 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:40
      najlepszy moment do zrobienia porządku z pzpn; euro 2012 musi się odbyć, z pzpn lub nie.
    • widz.i.czytelnik Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:41
      Kibolki zrozumieli, he, he,ze "Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie kibicuje" tylko reprezentacji ;)
    • wujek_dobra_rada6 Omajgad! jak sie zdzicho mister piggy o tym dowie 09.11.11, 19:58
      ...to sie dopiero rozpije z rozpaczy.
    • bidifi Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:00
      jak ten Pasniewski jest zaklamany !!!! , zeby odwrocic role atakuje Slask za niedoparzenia w ochronie, a dupek nie pomysli ze wlasnie teraz nasza kadra odeszla od wieloletniej tradycji, teraz nie bedzie juz sie mowic ,, kibicuje naszym orlom" teraz zdaniem PZPN masz dostarczac kase a reszta sie nie liczy , tradycja ? pieprzyc tradycje napchac kieszenie a pozniej w nogi....
    • cynik781 11.11.11 09.11.11, 20:02
      piłkarze nie wychodźcie bez orzełka na boisko w święto niepodległości bo to hańba dla was i dla nas
      • bez.komentarza Re: 11.11.11 09.11.11, 20:08
        Czy hańbą jest również niepłacenie podatków (traci na tym Skarb Państwa)?

Czy hańbą jest złe życzenie innym?

Czy hańbą jest, że przed meczem i po meczu, jadąc samochodem na stadion, będziesz klął w myślach "Ty ch...u!" na innych kierowców?

Czy hańbą jest wynoszenie materiałów z pracy (to jest kradzież)?

Czy hańbą jest nienawiść do innych ludzi/?

Czy hańbą jest to, że w koszulce (z orłem lub bez) zagra Francuz, Francuz, Niemiec i Niemiec, a w kolejce czeka Kolmbijczyk i Brazylijczyk?

Jesteście prostymi ludźmi, jesteście prostsi niż kąt prosty - mentalność i poglądy osoby z polskiej prawicowej wsi, z Podlasia albo z Podkarpacia. Nikogo nie obrażam, piszę, jak to odbieram. Prości, głupi ludzie, prosty tok myślenia.
        • wielki_smar Re: 11.11.11 09.11.11, 20:20
          z tym że to właśnie ty piszesz jak wieśniak z polski B, IQ=90. Tak, i ja też nikogo nie obrażam, tylko stwierdzam fakt. Twój tok myślenia jest tak zacofany, że zdołałeś przekonać samego siebie, że to właśnie ty jesteś bogiem. Z jakiej racji? Brzmisz jak pryszczaty nastolatek który wlaśnie wyjechal z Polski i ma się za lepszego od innych, albo jak kierowca który wlaśnie zdał prawo jazdy. A tak naprawdę dla każdego normalnego europejczyka byłbys zwyklym imbecylem, skoro nie bronisz swoich wewnętrzno - narodowych interesów, a zamiast tego liżesz dupę europie. Europie, która i tak ma cię w dupie. Niezaleznie od tego ile bedziesz lizać.
          • ze_verde Re: 11.11.11 09.11.11, 20:40
            Wielki Smarze, czas na taktykę "nie karm trolla".
            To jest nowocześnie patriotyczny prawdziwy Polak z wielkiego miasta, wychowany na Zachodzie, a jeśli nie to w duchu zachodniej kultury. Duża jest szansa, że jest na garnuszku sport.pl.
            Oni mają etatowych prowokatorów.
            • wielki_smar Re: 11.11.11 09.11.11, 20:46
              masz rację, z tym ze ja tez jestem z duzego miasta (poznań), mieszkałem dlugo na zachodzie, a w zasadzie na północy (szwecja) i jakoś mam zupełnie inny swiatopogląd niz on :)
              • strain Re: 11.11.11 10.11.11, 00:48
                Troll is an art. A użytkownika bez.komentarza pozostawię bez komentarza. I tak jak rozpocząłem z nim dyskusję, tak szybko już zakończę, coby to za dużo nie podjadał.
                • gregpatter4 Re: 11.11.11 10.11.11, 12:05
                  bez.komentarza wyśmiał Was i zmiażdżył argumentami na każdym kroku
                  W takiej sytuacji faktycznie, najbezpieczniej dla Was będzie nazwać go "trollem" i zakończyć dyskusję, nie pogrążając się bardziej.
        • ze_verde bez.komentarza to pozer i troll internetowy. 09.11.11, 20:36
          Jesteś trollem.
          Tak, wiem - pisałeś wyżej, że jesteś za wysoki na trolla. Nie zmienia to faktu, że nim jesteś.
          Nie masz żadnego logicznego i rozsądnego argumentu na potwierdzenie swoich wywodów tylko piszesz non stop jak to jest na zachodzie. To się wyprowadź jak ci tam tak idealnie a w Polsce tacy prości ludzie.
          Propaganda tak zwanego "nowoczesnego patriotyzmu" spod znaku Michnika i GW widać wyżarła ci ogromne obszary szarych komórek w twoim mózgu.
          Moja rodzina pochodzi z polskiej prawicowej wsi i bardzo mi się wyszczekany matole nie podoba, że insynuujesz, że z tego powodu są kretynami.
          Akurat pierwszy lepszy bajtel ze wsi jest bardziej rozgarnięty jak ty.

Hańbą jest się robić na wielkiego obrońcę moralności kiedy jest się zwykłym pozerem z manią wielkości i wyraźnymi kompleksami wobec polskiej wsi.

Wytrzyj mleko spod nosa, aa i nie zapomnij odpisać jakieś wyszczekanej odpowiedzi i tego, że mam mentalność chłopa ze wsi. I czego tam jeszcze co zawsze piszesz i co jest równie żałosne jak cała reszta, o której wspomniałem.
        • michalfront Re: 11.11.11 09.11.11, 20:58
          tak, to wszystko co wypisałeś też jest hańbą -TAKĄ SAMĄ jak brak orła

więc nie rozumiem twoich argumentów - to tak jakby napisać że skoro wszyscy śmiecą to nic się nie stanie jeśli się dodatkowo jeszcze dośmieci...
    • piesiec81 Fotografia transparentu 09.11.11, 20:03
      www.weszlo.com/news/8453-Transparent_rozwieszony_na_dzisiejszym_treningu_reprezentacji
    • siluk1 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:28
      Business is business: "W związku z Euro 2012 sprzedaż koszulek meczowych z pewnością będzie niezwykle intratnym biznesem. Nikt poza PZPN nie będzie miał jednak praw do logotypu reprezentacji, który w trakcie turnieju na piersi będą mieli polscy piłkarze..." - teraz już wiem skąd pomysł logotypu na nowych koszulkach narodowych!
    • michalfront obraźliwy? wy obraziliście Naród tymi koszulkami! 09.11.11, 20:30
      skandal!!!

mam nadzieję że nikt nie kupi takiej koszulki i ze względów finansowych pójdziecie po rozum do głowy
    • zenon444 Orzeł i krzyż, czyli bez orła na piersi 09.11.11, 20:32
      Orzeł i krzyż, czyli bez orła na piersi

fragment:

Nie może być zgody na zastą­pie­nie naro­do­wego godła „kurą”, nie może być zgody na usu­nię­cie Orła z naj­waż­niej­szych naro­do­wych stro­jów spor­to­wych! PZPN to nie jest pań­stwo w pań­stwie, nie ist­nieje dla samego sie­bie i dla swo­ich dzia­ła­czy. Ma misję publiczną, któ­rej ele­men­tem jest pro­wa­dze­nie naro­do­wej repre­zen­ta­cji piłki noż­nej! Jak można mówić o reali­za­cji tej misji, jeżeli pre­zen­tuje się stroje z „kurą” zamiast dum­nego Orła?

• anna-76 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:34
      właśnie dotarł do mnie news: polska reprezentacja na Euro2012 w miejscu godła narodowego będzie miała logotyp PZPN !
      jakoś się nie zdziwiłam...,a nawet odetchnęłem, ta reprezentacja nie reprezentuje Polski tylko PZPN i wszystko jest jasne...
      a zawsze sądziłam,że polski sportowiec marzy o założeniu koszulki z orłem na piersi...teraz będzie marzył o logotypie,jakie to k.... modne i europejskie.
    • m41 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:59

Najbliższy rywal Polaków – odmieniona reprezentacja Włoch
      czasfutbolu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=152:italia&catid=40:aktualnosciduze
    • jakez55 A HYMNY krajow uczestnikow ... 09.11.11, 21:00
      graja ?
      Do tych co uwazaja ME za ,,imprezke UEFA,, ....
    • mkibic Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:09
      Jestem 50-cio letnim facetem nigdy nikogo nie obraziłem teraz będzie pierwszy raz.Panie P.../nie zasługuje pan żebym wymieniał pana nazwisko pan jesteś skurw...Brawo kibice to jest najgorsze sk....Tradycja zobowiązuje mam w d.. inne kraje za tego orzełka ludzie oddawali życie.Kupiłem bilet ale na kadrę PZPN nie pójdę na mecz.Najgorsze,że żaden z kopaczy nie wystąpił w obronie orzełka kasa misiu kasza.
    • klosowski333 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:32
      Ogladaliscie przed chwila Rozmowe Rymanowskiego na TVN24? Gosciem byl m.in. Krecina, sekretarz PZPN. Brak mi slow by skomentowac jego wypowiedzi. Po prostu rece opadaja.
    • michal.kusmider Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:39
      11 listopada - Polska pierwszy raz zagra bez orzełka na koszulkach. Czekam na profil na FB, który zjednoczy nas wokół orzełka. To się nazywa lekacja patrityzmu. PZPN dziękujemy. A kto kupi koszulkę oryginalną ten przeciwko nam.
    • adam81w Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:39
      chateaux napisał:

> To Wy jesteście obrazą, Panie Paśniewski
      >
      > To niedopuszczalne! To mocne niedopatrzenie ze strony organizatora czyli WKS Śl
      > ąsk Wrocław. Na pewno tego tak nie zostawimy. PZPN zapłacił za wynajęcie obiekt
      > u i ktoś nie dopilnował porządku - mówi Sport.pl dyrektor reprezentacji Konrad
      > Paśniewski.

>
      >
      > Obrażacie wszystkich Polaków

Całkowicie się zgadzam.
    • lutek47 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:43
      PZPN- Polski Związek Pomylonych Nieudaczników..
    • facet1 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:45
      Sk.. z PZPN.
      Orzeł jest synonimem polskiej reprezentacji.
      Proszę o bojkot meczy zarówno ligowych jak i reprezentacji.
    • adam81w Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:50
      Chciałbym podziękować wrocławskim patriotom za wywieszenie transparentu, z którym wszyscy się zgadzamy. Lato oddaj orzełka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka