avaldek paśniewski ty klakierze 09.11.11, 19:02 reprezentacja to wlasnosc kibiców a nie pzpn Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryddezgryz Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:09 Na koszulkach powinna być głowa Komorowskiego a hasło dla reprezentacji to "Pełni BULU i w NADZIEJI" Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu2010 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:20 Działacze PZPN-u, odpowiedzialni za decyzję zrezygnowania z symbolu narodowego - godła państwowego - na koszulkach drużyny reprezentującej Polskę (kraj, społeczeństwo, naród, państwo) powinni usłyszeć to samo co kiedyś powiedział pewien bardzo znany, swego czasu, polityk polski. Cytuję: " Powinni unikać stanowisk, na których afirmacja narodowa jest niezbędna". Odpowiedz Link Zgłoś
bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:34 Nie uważasz, że afera o orła staje się śmieszna, bo w drużynie "reprezentującej Polskę (kraj, społeczeństwo, naród, państwo)" gra 2 Francuzów oraz 2 Niemców? Nie widzisz, że to jest lekka tragifarsa? Brak orła to tragedia, ale to, że grają Niemcy i Francuzi (a grał już Nigeryjczyk, a po nim Brazylijczyk), to to jest ok? Moim zdaniem obrońcy orła zwyczajnie się kompromitują. Jestem ciekawy, o co to jest walka? Ktoś nie widzi nic złego w tym, że grają obcokrajowcy, ale brak godła to skandal? Analogicznie - jak w drużynie zagra 11 Polaków bez orła, to trzeba zrobić bojkot, ale jak zagrają Francuzi, Niemcy, Szwed, Kolumbijczyk i Brazylijczyk z orłem, to wszystko będzie ok? Myślę, że dyskusja z obrońcami orła jest jałowa, zupełnie jak ich argumenty i poziom intelektualny - tani patriotyzm dla ubogich - godło, flaga, barwy - wypisz wymaluj LPR w najlepszych czasach. Populizm na mnie nie działa, działa za to na masy, co doskonale widać po obrońcach orła. Szkoda, że LPR i Samoobrona już nie istnieją, bo mielibyście na kogo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Ojej, jaki politycznie poprawny 09.11.11, 20:04 A nie pomyślałeś europejczyku, wychowany na felietonach Michnika, Pacewicza i Żakowskiego, że kibice którzy domagają się pozostawienia narodowego godła i poszanowania tradycji (która w prawdziwych cywilizacjach jest wartością samą w sobie i wartą pozostawienia dlatego, że jest TRADYCJĄ, bynajmniej nie NOWĄ i świecką) nie byli również zachwyceni kupczeniem obywatelstwem? Kadra powinna grać z godłem na piersi, bo tak było odkąd ta kadra zagrała pierwszy mecz, bodajże w 1920 r.) I nie ma żadnego racjonalnego powodu, żeby to zmieniać. Argumentacja o podobnych praktykach w innych krajach jest argumentacją debila. Poza tym jest mocno (nomen omen) wybiórcza. Francuzi używają galijskiego koguta od lat, logo Włochów i Anglików też nie jest nowe i ma bardzo narodowy charakter. Niemcy, Szwedzi, Czesi, Portugalczycy, Chorwaci i wiele innych narodowych europejskich drużyn umieszcza godła na koszulkach i nie zamierza w owczym, durnym pędzie tego zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
bez.komentarza Re: Ojej, jaki politycznie poprawny 09.11.11, 20:39 "> A nie pomyślałeś europejczyku, wychowany na felietonach Michnika, Pacewicza i Ż > akowskiego" Nie wychowałem się na felietonach tych dziennikarzy. Pohamuj swoją frustrację. "że kibice którzy domagają się pozostawienia narodowego godła i posz > anowania tradycji (która w prawdziwych cywilizacjach jest wartością samą w sobi > e i wartą pozostawienia dlatego, że jest TRADYCJĄ, bynajmniej nie NOWĄ i świeck > ą) nie byli również zachwyceni kupczeniem obywatelstwem?" Skąd to mogę wiedzieć? Nie jestem jasnowidzem. Ja np. jestem przeciwny naturalizacji. "> Argumentacja o podobnych praktykach w innych krajach jest argumentacją debila." Nie wiem, być może, przecież ja nie napisałem ani słowa o tym, jak jest w innych krajach, bo nie wiem, jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu2010 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 10.11.11, 10:09 Masz bardzo bardzo agresywne motto. Bardziej pasujące do LPR-u, Samoobrony i PIS-u właśnie. Czy Polakom potrzebna jest Ojczyzna, Polska? Była potrzebna, wystarczy przeczytać kilka książek, popatrzeć na pomniki i cmentarze, nie tylko w Polsce. A teraz, współcześnie? Lepiej im będzie bez Niej? Ludzie znikąd, bez przeszłości, tzn. bez historii, bez kultury narodowej, bez języka? Taka jest kolejność zanikania składowych tożsamości narodowej. Czy będą mieli przyszłość, oni i ich dzieci? Tylko wtedy, gdy porzuciwszy własną, przyłączą się do obcej nacji. Dlaczego inne narody dbają o swoje (interesy, środowisko, kulturę, itd.), a liczni Polacy mało lub nawet to wszystko psuja, niszczą i śmieją się, jak usłyszą, że "dobro wspólne trzeba przedkładać nad własne". Bo są głupi. Zwyczajnie i po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:35 Uzalezniac kibicowanie od wygladu koszulek. No brawo, patrioci z XIX-wiecznego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
superjacenty Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:41 Nie obrażaj lepszych od siebie... Ponadto podobno (jak się dowiadujemy) nie jest to reprezentacja Polski a pzpn, więc niby dlaczego Polacy mieliby temu czemuś kibicować? Odpowiedz Link Zgłoś
1group Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:52 Dzieciaki się upominają o orzełka,jakby to świadczyło o polskości.(?) Kolejna "afera" rozpętana przez pismactwo,ku uciesze gawiedzi i oburzeniu niedouczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:55 jeśli "orzełek" nic dla ciebie nie znaczy to nie jesteś godzien nazywać się Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:58 no jasne, przeciez orzełek z koroną nie świadczy o polskości. Ani hymn, ani flaga. Za to świadczy o polskości krytykowanie tych, ktorzy sie ubiegają o orzełka. gratuluję rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
yani-51 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:37 cyt,,Aż brak mi słów. O wszystkim poinformuję prezesa Związku Grzegorza Latę i sekretarza generalnego Zdzisława Kręcinę ....najpierw im wlasnie podziekuj ze tak sie stalo to ich zasluga ze takie stroje zatwierdzili Odpowiedz Link Zgłoś
karim1972 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:38 Fakt, to oburzajace, jak PZPN robi sobie prywatny folwark z Polski...... juz od dawna dalem sobie spokoj z polska reprezentacja, ale niestety wyskoki PZPN wciaz mnie wk...... :((( A pomyslec, ze kiedys myslalem, ze gorzej niz Listkiewicz nie moglo byc. Przepraszam pana Listkiewicza teraz. Panie Lato, jestes pan szuja i miernota, i prosze bardzo mozesz mi zrobic sprawe, w sadzie powiem to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
partner27 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:40 najlepszy moment do zrobienia porządku z pzpn; euro 2012 musi się odbyć, z pzpn lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
widz.i.czytelnik Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:41 Kibolki zrozumieli, he, he,ze "Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie kibicuje" tylko reprezentacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada6 Omajgad! jak sie zdzicho mister piggy o tym dowie 09.11.11, 19:58 ...to sie dopiero rozpije z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bidifi Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:00 jak ten Pasniewski jest zaklamany !!!! , zeby odwrocic role atakuje Slask za niedoparzenia w ochronie, a dupek nie pomysli ze wlasnie teraz nasza kadra odeszla od wieloletniej tradycji, teraz nie bedzie juz sie mowic ,, kibicuje naszym orlom" teraz zdaniem PZPN masz dostarczac kase a reszta sie nie liczy , tradycja ? pieprzyc tradycje napchac kieszenie a pozniej w nogi.... Odpowiedz Link Zgłoś
cynik781 11.11.11 09.11.11, 20:02 piłkarze nie wychodźcie bez orzełka na boisko w święto niepodległości bo to hańba dla was i dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
bez.komentarza Re: 11.11.11 09.11.11, 20:08 Czy hańbą jest również niepłacenie podatków (traci na tym Skarb Państwa)? Czy hańbą jest złe życzenie innym? Czy hańbą jest, że przed meczem i po meczu, jadąc samochodem na stadion, będziesz klął w myślach "Ty ch...u!" na innych kierowców? Czy hańbą jest wynoszenie materiałów z pracy (to jest kradzież)? Czy hańbą jest nienawiść do innych ludzi/? Czy hańbą jest to, że w koszulce (z orłem lub bez) zagra Francuz, Francuz, Niemiec i Niemiec, a w kolejce czeka Kolmbijczyk i Brazylijczyk? Jesteście prostymi ludźmi, jesteście prostsi niż kąt prosty - mentalność i poglądy osoby z polskiej prawicowej wsi, z Podlasia albo z Podkarpacia. Nikogo nie obrażam, piszę, jak to odbieram. Prości, głupi ludzie, prosty tok myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_smar Re: 11.11.11 09.11.11, 20:20 z tym że to właśnie ty piszesz jak wieśniak z polski B, IQ=90. Tak, i ja też nikogo nie obrażam, tylko stwierdzam fakt. Twój tok myślenia jest tak zacofany, że zdołałeś przekonać samego siebie, że to właśnie ty jesteś bogiem. Z jakiej racji? Brzmisz jak pryszczaty nastolatek który wlaśnie wyjechal z Polski i ma się za lepszego od innych, albo jak kierowca który wlaśnie zdał prawo jazdy. A tak naprawdę dla każdego normalnego europejczyka byłbys zwyklym imbecylem, skoro nie bronisz swoich wewnętrzno - narodowych interesów, a zamiast tego liżesz dupę europie. Europie, która i tak ma cię w dupie. Niezaleznie od tego ile bedziesz lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
ze_verde Re: 11.11.11 09.11.11, 20:40 Wielki Smarze, czas na taktykę "nie karm trolla". To jest nowocześnie patriotyczny prawdziwy Polak z wielkiego miasta, wychowany na Zachodzie, a jeśli nie to w duchu zachodniej kultury. Duża jest szansa, że jest na garnuszku sport.pl. Oni mają etatowych prowokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_smar Re: 11.11.11 09.11.11, 20:46 masz rację, z tym ze ja tez jestem z duzego miasta (poznań), mieszkałem dlugo na zachodzie, a w zasadzie na północy (szwecja) i jakoś mam zupełnie inny swiatopogląd niz on :) Odpowiedz Link Zgłoś
strain Re: 11.11.11 10.11.11, 00:48 Troll is an art. A użytkownika bez.komentarza pozostawię bez komentarza. I tak jak rozpocząłem z nim dyskusję, tak szybko już zakończę, coby to za dużo nie podjadał. Odpowiedz Link Zgłoś
gregpatter4 Re: 11.11.11 10.11.11, 12:05 bez.komentarza wyśmiał Was i zmiażdżył argumentami na każdym kroku W takiej sytuacji faktycznie, najbezpieczniej dla Was będzie nazwać go "trollem" i zakończyć dyskusję, nie pogrążając się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ze_verde bez.komentarza to pozer i troll internetowy. 09.11.11, 20:36 Jesteś trollem. Tak, wiem - pisałeś wyżej, że jesteś za wysoki na trolla. Nie zmienia to faktu, że nim jesteś. Nie masz żadnego logicznego i rozsądnego argumentu na potwierdzenie swoich wywodów tylko piszesz non stop jak to jest na zachodzie. To się wyprowadź jak ci tam tak idealnie a w Polsce tacy prości ludzie. Propaganda tak zwanego "nowoczesnego patriotyzmu" spod znaku Michnika i GW widać wyżarła ci ogromne obszary szarych komórek w twoim mózgu. Moja rodzina pochodzi z polskiej prawicowej wsi i bardzo mi się wyszczekany matole nie podoba, że insynuujesz, że z tego powodu są kretynami. Akurat pierwszy lepszy bajtel ze wsi jest bardziej rozgarnięty jak ty. Hańbą jest się robić na wielkiego obrońcę moralności kiedy jest się zwykłym pozerem z manią wielkości i wyraźnymi kompleksami wobec polskiej wsi. Wytrzyj mleko spod nosa, aa i nie zapomnij odpisać jakieś wyszczekanej odpowiedzi i tego, że mam mentalność chłopa ze wsi. I czego tam jeszcze co zawsze piszesz i co jest równie żałosne jak cała reszta, o której wspomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: 11.11.11 09.11.11, 20:58 tak, to wszystko co wypisałeś też jest hańbą -TAKĄ SAMĄ jak brak orła więc nie rozumiem twoich argumentów - to tak jakby napisać że skoro wszyscy śmiecą to nic się nie stanie jeśli się dodatkowo jeszcze dośmieci... Odpowiedz Link Zgłoś
piesiec81 Fotografia transparentu 09.11.11, 20:03 www.weszlo.com/news/8453-Transparent_rozwieszony_na_dzisiejszym_treningu_reprezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
siluk1 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:28 Business is business: "W związku z Euro 2012 sprzedaż koszulek meczowych z pewnością będzie niezwykle intratnym biznesem. Nikt poza PZPN nie będzie miał jednak praw do logotypu reprezentacji, który w trakcie turnieju na piersi będą mieli polscy piłkarze..." - teraz już wiem skąd pomysł logotypu na nowych koszulkach narodowych! Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront obraźliwy? wy obraziliście Naród tymi koszulkami! 09.11.11, 20:30 skandal!!! mam nadzieję że nikt nie kupi takiej koszulki i ze względów finansowych pójdziecie po rozum do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
zenon444 Orzeł i krzyż, czyli bez orła na piersi 09.11.11, 20:32 Orzeł i krzyż, czyli bez orła na piersi fragment: Nie może być zgody na zastąpienie narodowego godła „kurą”, nie może być zgody na usunięcie Orła z najważniejszych narodowych strojów sportowych! PZPN to nie jest państwo w państwie, nie istnieje dla samego siebie i dla swoich działaczy. Ma misję publiczną, której elementem jest prowadzenie narodowej reprezentacji piłki nożnej! Jak można mówić o realizacji tej misji, jeżeli prezentuje się stroje z „kurą” zamiast dumnego Orła? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:34 właśnie dotarł do mnie news: polska reprezentacja na Euro2012 w miejscu godła narodowego będzie miała logotyp PZPN ! jakoś się nie zdziwiłam...,a nawet odetchnęłem, ta reprezentacja nie reprezentuje Polski tylko PZPN i wszystko jest jasne... a zawsze sądziłam,że polski sportowiec marzy o założeniu koszulki z orłem na piersi...teraz będzie marzył o logotypie,jakie to k.... modne i europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
m41 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 20:59 Najbliższy rywal Polaków – odmieniona reprezentacja Włoch czasfutbolu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=152:italia&catid=40:aktualnosciduze Odpowiedz Link Zgłoś
jakez55 A HYMNY krajow uczestnikow ... 09.11.11, 21:00 graja ? Do tych co uwazaja ME za ,,imprezke UEFA,, .... Odpowiedz Link Zgłoś
mkibic Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:09 Jestem 50-cio letnim facetem nigdy nikogo nie obraziłem teraz będzie pierwszy raz.Panie P.../nie zasługuje pan żebym wymieniał pana nazwisko pan jesteś skurw...Brawo kibice to jest najgorsze sk....Tradycja zobowiązuje mam w d.. inne kraje za tego orzełka ludzie oddawali życie.Kupiłem bilet ale na kadrę PZPN nie pójdę na mecz.Najgorsze,że żaden z kopaczy nie wystąpił w obronie orzełka kasa misiu kasza. Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:32 Ogladaliscie przed chwila Rozmowe Rymanowskiego na TVN24? Gosciem byl m.in. Krecina, sekretarz PZPN. Brak mi slow by skomentowac jego wypowiedzi. Po prostu rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.kusmider Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:39 11 listopada - Polska pierwszy raz zagra bez orzełka na koszulkach. Czekam na profil na FB, który zjednoczy nas wokół orzełka. To się nazywa lekacja patrityzmu. PZPN dziękujemy. A kto kupi koszulkę oryginalną ten przeciwko nam. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:39 chateaux napisał: > To Wy jesteście obrazą, Panie Paśniewski > > To niedopuszczalne! To mocne niedopatrzenie ze strony organizatora czyli WKS Śl > ąsk Wrocław. Na pewno tego tak nie zostawimy. PZPN zapłacił za wynajęcie obiekt > u i ktoś nie dopilnował porządku - mówi Sport.pl dyrektor reprezentacji Konrad > Paśniewski. > > > Obrażacie wszystkich Polaków Całkowicie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
lutek47 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:43 PZPN- Polski Związek Pomylonych Nieudaczników.. Odpowiedz Link Zgłoś
facet1 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:45 Sk.. z PZPN. Orzeł jest synonimem polskiej reprezentacji. Proszę o bojkot meczy zarówno ligowych jak i reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 21:50 Chciałbym podziękować wrocławskim patriotom za wywieszenie transparentu, z którym wszyscy się zgadzamy. Lato oddaj orzełka! Odpowiedz Link Zgłoś