Dodaj do ulubionych

Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr...

09.11.11, 18:01
To Wy jesteście obrazą, Panie Paśniewski

To niedopuszczalne! To mocne niedopatrzenie ze strony organizatora czyli WKS Śląsk Wrocław. Na pewno tego tak nie zostawimy. PZPN zapłacił za wynajęcie obiektu i ktoś nie dopilnował porządku - mówi Sport.pl dyrektor reprezentacji Konrad Paśniewski.

Obrażacie wszystkich Polaków
Obserwuj wątek
    • oxyuranus Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie kibic 09.11.11, 18:03
      Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie kibicuje
      • bez.komentarza Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 18:39
        Ja kibicuję.
        • z_b2 Wyglądają jak Teletubisie:DDD 09.11.11, 18:49
          w666.wrzuta.pl/obraz/aBCjgUdKtfu/oficjalna_reprezentacja_pzpn
          • donek.na.madagaskar A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 19:31
            co to za argument, że w Europie też tak mają. Skoro w Europie jest wyższa przestępczość niż u nas, to co, mamy ich naśladować, małpować we wszystkich głupotach. Mamy swój rozum i żadna Europa do samodzielnego myślenia nie jest nam potrzebna.
            • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 19:54
              "żadna Europa do samodzielnego myślenia nie jest nam potrze
              > bna."

Tok myślenia chłopa ze wsi. Dosłownie.
              • wielki_smar Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:03
                a tobie jest potrzebna europa do myślenia? chociaż może rzeczywiście jest, bo widzę że masz z tą czynnością problemy.
                • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:10
                  Europa pomaga pod tym względem, że jak człowiek wyjedzie z Polski i odwiedzi inne kraje, to ma możliwość porównania mentalności innych nacji. Można poznać inne kultury, inne obyczaje, innych ludzi. Można też nigdzie nie być i nic nie wiedzieć o świecie i pielęgnować swoje prostackie myślenie.

"hociaż może rzeczywiście jest, bo w
                  > idzę że masz z tą czynnością problemy."

Mam problemy z myśleniem? Nie sądzę. Jestem po prostu otwarty i najwyraźniej Ciebie to razi.
                  • wielki_smar Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:21
                    pomaga. ale nie jest niezbędna. Przez 10 lat przebywałem za granicą więc mi nie tłumacz truizmów, bo to smieszne kiedy dziecko uczy ojca dzieci robić.
                    • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:25
                      Dlaczego masz mentalność chłopa ze wsi, mimo że 10 lat byłeś za granicą?

Poza tym - stary, skąd Ty wiesz, ile ja mam lat?;]
                      • czterdziestyiczwarty Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:31
                        Wydaje mi sie ,ze sam z wywodzisz sie ze wsi bo Twoja pogarda wobec mieszkancow wsi jest dosc typowa dla kogos kto rozpaczliwie odzegnuje sie od jakichkolwiek zwiazkow ze wsia i wypiera sie wlasnych korzeni. Tak czy inaczej z tych Twoich wpisow przyslowiowa "sloma" wyziera.
                        • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:40
                          Nie potrafisz czytać między wierszami. Nie krytykuję ludzi ze wsi, tylko mentalność rodem ze wsi. Można mieszkać w metropolii i mieć mentalnośc wieśniaka.

Nie bierz wszystkiego tak dosłownie, człowieku.
                          • wielki_smar Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:51
                            nie widzisz, że sam sobie nawet w jednym poście zaprzeczasz? a podobno takis mądry, mądrzejszy niz większość. Ale, widzisz, czasem spotyka się tę mądrzejszą od siebie mniejszość.

Otóż, napisałeś, że nie krytykujesz ludzi ze wsi. Czyli że nie masz nic do nich, jestes tolerancyjny do ich zdania.
                            A zaraz motem piszesz : 'można byc z metropolii i mieć mentalność wieśniaka' I znowu sie czepiasz jak rzep tej wsi. A podobno w poprzednim zdaniu nic do toku myslenia ze wsi nie mialeś. A tu proszę; pogardliwie piszesz słowo 'wieśniak'.
                            • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:59
                              Wyszedłem z założenia, że wieśniak jest synonimem prostego człowieka. Ok, inaczej - prostak. Poza tym określenie "wieśniak" wzięło się stąd, że jednak sporo ludzi ze wsi to bardzo prości ludzie. Zgadzasz się czy nie?
                              • czterdziestyiczwarty Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 21:04
                                Omnis qui se exaltat humiliabitur.
                                • nonieee Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt... 09.11.11, 22:24
                                  Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie kibicuje
                                  • plastelina2005 Fajna koszulka, a godło powieś sobie nad łóżkiem. 10.11.11, 08:10
                                    Jesteś patriotą? To nie wyzywaj kibiców drugiej drużyny. Nie rzucaj petardami. Nie wbiegaj na boisko.

Uważam, że PZPN to marna organizacja, ale koszulka jest fajna, a stylizowany orzełek to świetny projekt.
                  • teq3513 Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 22:49
                    bez.komentarza napisał:

> Europa pomaga pod tym względem, że jak człowiek wyjedzie z Polski i odwiedzi in
                    > ne kraje, to ma możliwość porównania mentalności innych nacji. Można poznać inn
                    > e kultury, inne obyczaje, innych ludzi. Można też nigdzie nie być i nic nie wie
                    > dzieć o świecie i pielęgnować swoje prostackie myślenie.
                    >
                    > "hociaż może rzeczywiście jest, bo w
                    > > idzę że masz z tą czynnością problemy."
                    >
                    > Mam problemy z myśleniem? Nie sądzę. Jestem po prostu otwarty i najwyraźniej Ci
                    > ebie to razi.
                    >
                    No to koleś sam się ośmieszyłeś porównujesz mentalność z kulturą i na dodatek zapomniałeś o tradycji , a ta jest taka ze gramy w koszulkach z Orłem na piersi i czy komuś się podoba czy nie to jest nasza tradycja i nie oznacza to zamknięcia na inne kultury i obyczaje , świadczy tylko o przywiązaniu do godła narodowego .Kadra jest Polski a nie Europy i nie trzeba wyjeżdżać z Polski by poznać innych ludzi , inne nacje i inne kultury trzeba tylko z domu wyjść co jakiś czas , a nie siedzieć przed monitorem i debilizmy wypisywać
                    • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 10.11.11, 19:45
                      "trzeba tylko z domu wyjść co jakiś czas
                      > , a nie siedzieć przed monitorem i debilizmy wypisywac'

Myślę, że masz coś nie tak z postrzeganiem świata, skoro uważasz, że żaden internauta nigdy nie wychodzi z domu. Nie oceniaj mnie swoją miarą.
                  • firys100 Re: A co nas Europa obchodzi?! 10.11.11, 00:49
                    Nie koleś to Ty jesteś "otwarty inaczej" bo interesuje Ciebie tylko ta część Europy która robi podobnie, a co z całą reszta tą Narodową...? O niej sza? Ja domagam się reprezentacji narodowej z orzełkiem na stroju.. nie logo sponsorów czy jak ich nazywać... ostatecznie to my kibice - odbiorcy widowiska sportowego jesteśmy sponsorami całego tego cyrku.... co by nie mówił taki czy inny prezes mamy prawo do protestu i ma on sens. ŻADEN ze sponsorów tej pseudoreprezentacji nie może od dziś liczyć na moje wsparcie.... a jak się dowiem kim są to osobiście pocztą elektroniczną ich o tym poinformuję. innym oburzonym radzę zrobić to samo.
                    Właśnie dlatego jakiś typek kazał ściągnąć ten transparent - żeby kibicom nie przypominał, że można a nawet trzeba się oburzać na takie zagrywki PZPN.
                    • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 10.11.11, 19:48
                      To Ty jesteś "otwarty inaczej", bo bez sponsorów kadra nie miałaby ani strojów, ani porządnych rywali (nikt nie gra meczów za darmo) ani stadionów ani boisk treningowych.

Jesteś klasycznym przykładem zidiocienia - bronisz orzełka jak jakiś nawiedzony. Sponsorzy dają kadrze pieniądze. Co kadrze daje orzełek? A wszelkie patriotyczne opowieści możesz zachować dla siebie, bo tani popoulizm mam gdzieś.
                  • vald Re: A co nas Europa obchodzi?! 10.11.11, 05:20
                    Rażą mnie osoby, które bez wątpliwości przyjmują wszystko co zobaczą gdzie indziej poza Polską. Twoje podejście świadczy tylko i wyłącznie o tym że o historii swojego kraju masz pojęcie żadne. Wierzysz w Unię Europejską która, gdyby z dnia na dzień kazała Ci się załatwiać do umywalki, to byś to robił bez zmrużenia oka.
                    • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 10.11.11, 19:50
                      Przed wyjazdem do Anglii przeczytałem historię Polski, składającą się z 6 książek. Nie obrażaj mojej inteligencji ani wiedzy historycznej, bo mogę się założyć, że te mam większe od Twoich.

"Wierzysz w Unię Europejską"

W nic nie wierzę. Poza tym bez tej całej strasznej Unii Polska dawno by się zesrała.
              • michalfront Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:34
                rozumiem że ty kroku bez wskazań eurokołchozu nie robisz???

każdy ma włąsny rozum po to żeby nie małpować głupio innych, a już małpowanie złego postepowania jest podwójnie karygodne

co za leming...
                • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 20:41
                  Nie wiem, bo nie mam telewizora i nie czytam gazet, a necie głównie sport. Politykę mam generalnie gdzieś.
            • adam81w Re: A co nas Europa obchodzi?! 09.11.11, 21:45
              donek.na.madagaskar napisała:

> co to za argument, że w Europie też tak mają. Skoro w Europie jest wyższa przes
              > tępczość niż u nas, to co, mamy ich naśladować, małpować we wszystkich głupotac
              > h. Mamy swój rozum i żadna Europa do samodzielnego myślenia nie jest nam potrze
              > bna.

Całkowicie się zgadzam. W ogóle nie musimy patrzeć na to co się dzieje w Europie. My róbmy swoje. Jak tu widzę dla niektórych tzw. Europa jest wazniejsza od Polski. Europa każe im coś myśleć a oni tak myślą bo som Jewropejczykami. To sa dopiero kompleksy zamiast być dumnym z tego, że się jest Polakiem. Dlatego mam prośbe do rodaków: nie wymagajmy od nich by rozumieli co to jest niepodległa Polska, naród polski, godło Polski i flaga Polski bo dla jewropejczyków takie rzeczy są nieważne.
              • bez.komentarza Re: A co nas Europa obchodzi?! 10.11.11, 19:52
                W takim razie w pierwszej kolejności proponuję zrezygnować z pieniędzy od tej strasznej Jewropy, bo póki co największym płatnikiem UE są Niemcy, a najwięcej dostaje Polska.

Jewropa jest be, ale jewropejskie pieniążki są cacy.
      • szuwarek75 Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 19:30
        Równie dobrze na płocie mógł wisieć transparent z innym obraźliwym hasłem.

Ale nie wisiał! Co za idiota... Niedopuszczalne to jest reprezentowanie Polski z logo nike na piersi!
      • oloros Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 20:02
        mnie te stroje nie dziwia - wielu z pilkarzy nie jest zwiazane z Polska - wielu nawet po polsku nie umie mowic inny mowia z akcentem np holendreskim - naturalizowanie - jeszcze 1 roku w Polsce nie mioeszkaja - taka to jest ta reprezentacja - polska? - no to i stroje rownie dobre
        • bez.komentarza Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 20:15
          Ciężko się nie zgodzić. Z jednej strony jest powszechne przyzwolenie na naturalizację graczy z zagranicy, z drugiej - krytyka, gdy nowe stroje nie mają godła. Festwial hipokryzji trwa w najlepsze.
          • psx1 Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 20:23
            Nie ma powszechnego przyzwolenia na naturalizowanie graczy z zagranicy. Osoby wywieszające transparent na Oporowskiej są przeciwne "farbowanym lisom" , więc nie pisz o jakiejś hipokryzji.
            A PZPN się ośmiesza nie pierwszy raz.
            • bez.komentarza Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 20:26
              "Osoby w
              > ywieszające transparent na Oporowskiej są przeciwne "farbowanym lisom""

Jesteś pewny na 100%, że każda osoba krytykująca brak orła, krytykuje też naturalizację? Ja pewny nie jestem.
              • psx1 Re: Tradycja zobowiązuje, nowym strojom nikt nie 09.11.11, 21:05
                Chodziło mi o tych co wywiesili transparent. Naturalizacja nie ma tu nic do rzeczy bo większość ją dopuszcza( jeżeli ktoś jest związany z krajem nie można mu odmówić Polskości, Arboleda mieszka w Polsce ponad 5 lat więc ma prawo dostać obywatelstwo) , ale Roger, Olisadebe, Polanski "wybieram Niemcy bo nie chcę oszukiwać Polaków" to już było totalne przegięcie - nie dość, że gra tragicznie to teraz mu się Polska przypomniała( w każdym kraju nikt by takich nie powołał do kadry ). Obraniak( Matuszczyk , Perquis) ma korzenie Polskie i jego marzeniem była gra dla naszej reprezentacji , zrezygnował z grania dla kadry Francji, w której bez problemu znalazłby parę lat temu miejsce - ich trudno nazwać farbowanymi lisami( choć faktem jest , że Obraniak praktycznie nie mówi po polsku) . Nie zmienia to faktu, że w tym momencie cała trójka gra słabo o ile wogóle gra w swoich klubach i są bez formy a Smuda pomija się grających np. Celebana ze Śląska Wrocław i dlatego ludzie się denerwują.

Ludzie sprzeciwiają się , że znika ważny symbol z koszulki a zostaje zastąpiony jakimś dziwadłem . Hiszpania mogła zrobić ładne logo będące lekkim retuszem herbu Hiszpanii z paroma dodatkami np. piłka które nie wiele się różni od tego co było przed 2008 r. . Ważna jest też jedna sprawa w Hiszpanii czy Niemczech związki mają inne logo niż reprezentacja( zobacz na logo DFB i reprezentacji Niemiec) , a u nas nie różnią się one prawie niczym tzn. napisem POLSKA lub PZPN.
                PZPN to w większości beton i trzeba ich krytykować jak coś źle zrobią bo inaczej będziemy tkwili w tym bagnie niefortunnych decyzji jeszcze wiele lat.
    • przywalmi Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:05
      Mam propozycję niech każdy z kibiców przyniesie na mecz pustą butelkę po napoju i podaruje lacie bo może nie starczyło butelek na orzełka
    • poziom1908 idź na skarde pasniewski do pijaka i złodzieja... 09.11.11, 18:06
      i od kiedy to hasło było obraźliwe???to takie dupki jak ty obrażają nas, społeczeństwo.
      • allures Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 18:12
        Dokładnie gdzie tu jest obraza.Wyrażono swoje zdanie!!!Matoły z PZPN.
        Zrobimy wszystko by orzeł wrócił na koszlki!!!
        GKS KATOWICE
      • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 18:45
        Nikt mnie nie obraża, pisz w swoim imieniu.

"to takie dupki jak ty"

Kto tu kogo obraża? Sami wyzywacie ludzi, a piszecie, że ktoś kogoś obraża?

I to ma być Wasz "patriotyzm"? Jak ktoś myśli inaczej, to jest be? Głupota bije z Waszych z wpisów, aż oczy bolą.
        • poziom1908 Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 20:03
          jaki 'wasz'? a Ty zamierzasz szufladkować?
          Ok-Ciebie nie obraża, dla mnie możesz mieszkać w jakimkolwiek kraju i mówić w jakimkolwiek języku. Ale to ma być reprezentacja Polski a nie pzpn-u.
          A co do zasady-tak, patriotyzm polega m.in. na tym, że pewne myślenie, inne myślenie jest 'be'. Mam powoli dość kretyńskiej retoryki pseudointeligentów lewackich. Patrząc w promowany przez Ciebie sposób, nie powinno przeszkadzać mi, że ktoś depcze Polską flagę-a przeszkadza i uważam, że wynika to z dobrego wychowania. I nie-nie jestem żadnym prawicowcem ani, broń Boże, faszystą. Wręcz przeciwnie nawet. Rażą mnie za to skrajności i rzygać mi się chce i na lewaków i na prawicowców. Tych skrajnych oczywiście...
          • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 20:14
            "Ale to ma być reprezentacja Polski a nie pzpn-u."

Boenisch, Polanski, Obraniac i Perquis to Polacy? Razi Ciebie brak orła, a nie razi to, że grają obcokrajowcy?

"Patrząc w promowany przez Ciebie sposób, nie powinno przeszkadzać mi, że k
            > toś depcze Polską flagę"

Nie przypisuj mi czegoś, czego nigdy nie napisałem. Stwierdziłem tylko, że mi nie przeszkadza brak orła na koszulkach. Jak możesz porównać pominięcie tego elementu do zniewagi flagi państwowej?
            • poziom1908 Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 20:24
              a kto powiedział, że tamci mi nie przeszkadzają???
              nic Ci nie przypisuję, to był przykład...czytaj ze zrozumieniem, skoro uważasz się za lepszego (nadczłowiek? skądś to znam-nie nie przypisuję, zastanawiam się...)
              • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 20:28
                "skoro uważasz
                > się za lepszego"

Nie uważam się za lepszego, uważam się za mądrzejszego. Masz zaniżone poczucie własnej wartości czy co? Ty nie uważasz, że jesteś w czymś dobry? Może popracuj na samooceną?

"nadczłowiek? skądś to znam-nie nie przypisuję, zastanawiam się
                > ...)"

Masz najwyraźniej poczucie niższości, skoro razi Ciebie, gdy ktoś siebie ceni.
                • poziom1908 Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 21:04
                  nie życzę sobie abyś robił mi tu portret psychologiczny, bo, jak już napisałem, jesteś na to zdecydowanie za głupi. Argumentami do tej tezy są Twoje wypowiedzi...
                  • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 21:10
                    Już sporządziłem Twój portret psychologiczny, bo ujawniłeś swoje słabe punkty.
                    • poziom1908 Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 21:22
                      to znaczy, że jesteś głupszy niż ci się wydaje...ani nie znasz moich słabych punktów ani portret się nie zgadza...
                      Za ty jesteś tym, którego w szkole zawsze dymali i który dostawał regularny wpie... Mamusia wmawiała ci jaki jesteś cudowny i mądry i tak ci zostało. Rzeczywistość okazała się na tyle brutalna, że musiał spitalać z tego kraju.
                      Jakbyś coś sobą reprezentował i chciał wrócić, mógłbym zaproponować ci pracę tutaj, w Polsce. Za godziwą pensję...taka jest między nami różnica. Ty zawsze, tu czy tam pozostaniesz sfrustrowanym nieudacznikiem, ja daję pracę rodakom w kraju.
                      Bez odbioru.
                      • enfitta Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 22:31
                        Nie kompromituj się, bo większego idioty z siebie już nie można zrobić. Tak czytam i zastanawiam się, skąd się biorą tacy ludzie? Poczytaj siebie samego jak już trochę ochłoniesz. Na razie to ty z siebie samego robisz sk***na.
                        --
                        rødgrød med fløde
                        • w.ciemie.bity Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 23:05
                          „enfitta”=„bez.komentarza” (to ta sama osoba)

„Enfitta”, co z Ciebie za pita? Jesteś w dwójcy świętej? – musisz robić z siebie dziwoląga i kretyna?
                          A w tym co piszesz – jesteś smutny jak kaszanka.
                          • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 10.11.11, 19:55
                            Nie oceniaj mnie swoją miarą. Musiałbym być chory psychicznie, żeby pisać pod 2 nickami. Musiałbym być też zdrowo szurnięty, żeby kogoś podejrzewać o coś takiego. Sam praktykujesz pisanie pod 2 nickami, że u innych tego szukasz?
                        • poziom1908 Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 09.11.11, 23:25
                          to twoje odosobnione zdanie na którym zależy mi tak, jak na twoim samopoczuciu-w ogóle..
                      • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 10.11.11, 19:57
                        "> Za ty jesteś tym, którego w szkole zawsze dymali i który dostawał regularny wpi
                        > e... Mamusia wmawiała ci jaki jesteś cudowny i mądry i tak ci zostało"

Bardzo ładna projekcja swoich problemów.

"Rzeczywi
                        > stość okazała się na tyle brutalna, że musiał spitalać z tego kraju."

Mickiewicz i Słowacki też byli na emigracji.
                      • bez.komentarza Re: idź na skarde pasniewski do pijaka i złodziej 10.11.11, 19:58
                        "Za godziwą pensję..."

Za mniej niż 4 000 na rękę nie będę pracował w Polsce.
    • m41 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:06
      Najbliższy rywal Polaków – odmieniona reprezentacja Włoch
      czasfutbolu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=152:italia&catid=40:aktualnosciduze
    • xavier123 Reprezentacja na koszulkach powinna mieć krzyż! 09.11.11, 18:06
      Reprezentacja na koszulkach powinna mieć krzyż!
      • czterdziestyiczwarty Re: Reprezentacja na koszulkach powinna mieć krzy 09.11.11, 20:25
        A oszolomy takie jak ty powinny siedziec w Tworkach.
        • wielki_smar Re: Reprezentacja na koszulkach powinna mieć krzy 09.11.11, 20:35
          podejrzewam ze to byl sarkazm.
          • bez.komentarza Re: Reprezentacja na koszulkach powinna mieć krzy 09.11.11, 20:43
            No raczej tak. Kolega 40i4 ma problemy z ironią, sarkazmem i dostrzeganiem drugiego dna.
      • chateaux Niemożliwe 10.11.11, 05:58
        xavier123 napisał:

> Reprezentacja na koszulkach powinna mieć krzyż!

Niemożliwe, bo krzyż ma już kilka innych krajów
    • augenthaler Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:11
      Kto tu kogo obraza, Pasniewski? Nie jestes, Pasniewski, godzien mojego szacunku wypowiadajac sie w ten sposob. Sam jestes "mocnym niedopatrzeniem". My, kibice, tak tego nie zostawimy. Placimy za ogladanie bialo-czerwonych biegajacych z orlem na piersi i reprezentujacych nasz kraj a ktos tu nie dopilnowal porzadku i tego orla z piersi starl. I ten ktos powinien, Pasniewski, za to beknac. PZPN do rozbiorki po Euro, rowniez z toba w skladzie, Pasniewski. Zarzad komisaryczny, ingerencja ministerstwa sportu, dyskwalifikacja polskiej repry i klubow na 2 lata z rozgrywek miedzynarodowych, ale oczyscimy te zgnila organizacje z ludzi niekompetentnych, takich jak ty, Pasniewski.

• bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:42
        Kolego patrioto, gdzie są polskie znaki diakrytyczne kolegi patrioty?

Poza tym sam siebie posłuchaj - "Nie jestes, Pasniewski, godzien mojego szacunku".

Stary, a kim Ty jesteś, że komukolwiek ma zależeć na Twoim szacunku? Jesteś zwykłym trollem i pieniaczem, jakich wielu. Taki Paśniewski ma w dupie zdanie takich niemot jak Ty.
        • eddiemaxfaktor Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:57
          na trolla to ty wygladasz
          nie rozumiesz co czytasz tylko nawijasz jak katarynka
          oczywiscie mozesz miec swoje zdanie
          • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:37
            Jako prawdziwy Polak patriota pisz do mnie poprawnie w języku polskim. Bronisz orła, obroń się poprawnością gramatyczną, fleksyjną i składniową.

Dziwnie to wygląda, gdy rzekomy patriota nie potrafi poprawnie pisać po polsku.

"> na trolla to ty wygladasz"

Nie, coś Ty, tak naprawdę jestem wyższy.

"> nie rozumiesz co czytasz tylko nawijasz jak katarynka"

Wydaje mi się, że Ty nie rozumiesz ludzi, którzy myślą inaczej niż Ty.
            • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:06
              Piszesz jak opętany moher, hooj że nie masz racji ani argumentów, ale za to czepiasz się znaków polskich. W internecie. Ty chyba z choinki się urwałeś. Albo jesteś tym oszołomem Paśniewskim.
              • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:19
                Podaję argumenty, sądzę, że mam rację.

"ale za to cze
                > piasz się znaków polskich. W internecie."

Padłem:)

Język jest jednym z głównych spoiw narodu. Bez języka nie ma narodu. Nie doszukałeś się ironii w moich postach? Jeżeli ktoś mianuje się patriotą, powinien biegle i poprawnie posługiwać się polszczyzną.

"Ty chyba z choinki się urwałeś. Albo j
                > esteś tym oszołomem Paśniewskim."

Twoim zdaniem to są argumenty?:) Jeżeli dla Ciebie argumenty to coś takiego, to masz rację - nie mam argumentów.
                • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:25
                  To że ktoś nie używa pisząc szybko polskich znaków nie oznacza że nie zna języka ojczystego.

Nie, to nie są argumenty. To dwa środki stylistyczne - pierwsze zdanie to przenośnia, drugie to porównanie. Nie ośmieszaj się i nie doszukuj się argumentów w poście, w którym ich w ogóle nie zawierałem.
                  • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:30
                    "> To że ktoś nie używa pisząc szybko"

Problemy z nerwami? Nerwica? Znerwicowanie? Ktoś Ciebie pogania albo stoi nad Tobą, że musisz pisać szybko i od razu wysłać? Nie możesz przejrzeć swojego postu i go edytować?

Jesteś znerwicowany najwidoczniej. Wyluzuj, to tylko net.
                    • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:37
                      nie wszyscy siedzą cały wieczór przed komputerem i odpisują godzinami na forum, starannie edytując posty. Wiesz, niektórzy mają tez życie.
                      • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:50
                        "> nie wszyscy siedzą cały wieczór przed komputerem i odpisują godzinami na forum,
                        > starannie edytując posty. Wiesz, niektórzy mają tez życie."

Moim zdaniem na tym polega właśnie "życie". W dzień byłem w pracy, teraz odpoczywam. Nie widzę nic dziwnego w tym, że komentuję jakiś artykuł. Równie dobrze mógłbym poczytać gazetę, pograć w jakąś gierkę albo wypić piwo z kumplem. Człowiekowi należy się odpoczynek po pracy, a to, jaka to forma wypoczynku, zależy też od niego.

Edytuję posty przez szacunek do ludzi, z którymi piszę. Mogę z nimi się nie zgadzać i
                        dyskutować, ale tak, jak staram się mówić poprawnie, jak z kimś rozmawiam, tak staram się poprawnie pisać do kogoś.

Chciałeś się dowartościować moim kosztem albo mi dopiec? No to Ci się nie udało. Po 8 godzinach w pracy fajnie jest posiedzieć przed kompem, bo pracuję fizycznie. Jeżeli pijesz do tego, że można pójść na imprezę itp., to sorry, jutro mam do pracy, bawię się w piątki albo w soboty.

Coś jeszcze?
                        • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:06
                          życie. rzeczywistość. młodzi mówią 'real'. To nie siedzenie przed kompem i zabawa w filozofów, pod barwnymi nickami. Ostatni raz dyskutowalem z kimś na tym forum może dwa miesiące temu. Choć trudno było to nazwac dyskusją, cieżko tu znaleźć jakichkolwiek partnerów czasami.
                          Ja piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej staram się nie robic błędów. Nie widzę jednak nic wielce obraźliwego w tym że ktos wejdzie na 2 minuty na stronę, odpisze i się wyloguje, bo nie ma czasu na pierdoły. Jestem zdania ze najważniejsze jest to co sie pisze, więc jeśli ktoś będzie mądrze mówił to mu wybaczę że nie uzywał polskich ogonków. Bo dyskusja na temat ogonków jest dyskusja akademicką, dla samej dyskusji, podczas gdy temat forum jest zupełnie inny. Ale niektórzy (hmmm, ciekawe kto?) wolą odbiegac od tematu, bo wiedzą, że tam moga przegrać, i zamiast tego czepiają się wyglądu, wzrostu, krzywego nosa, lub.... ogonków. każdy sposób w końcu dobry, a tonący brzytwy sie chwyta.
                          • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:15
                            "> życie. rzeczywistość. młodzi mówią 'real'. To nie siedzenie przed kompem i zaba
                            > wa w filozofów, pod barwnymi nickami. Ostatni raz dyskutowalem z kimś na tym fo
                            > rum może dwa miesiące temu."

No słuchaj, przecież człowiek nie będzie pracował 24h na dobę. Nie rozumiem Ciebie. Ok, gdy ktoś siedzi cały dzień przed kompem, to to jest nie za bardzo. Ale posiedzieć przed kompem po pracy? Co w tym złego? Równie dobrze można oglądać telewizję albo grać w karty. To forma odpoczynku. Snujesz jakieś dziwne wizje.

"Ale niek
                            > tórzy (hmmm, ciekawe kto?) wolą odbiegac od tematu, bo wiedzą, że tam moga prze
                            > grać, i zamiast tego czepiają się wyglądu, wzrostu, krzywego nosa, lub.... ogon
                            > ków. każdy sposób w końcu dobry, a tonący brzytwy sie chwyta."

Ładnie projektujesz, oj, ładnie. 5 za projekcję. Z tą pisownią faktycznie przegiąłem, bo czego ja wymagam od ludzi? Teraz mało kto poprawnie pisze. A skoro już mało komu to przeszkadza, to może niepoprawna pisownia z czasem będzie normą. Jak brak orzełka...;]
                            • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:25
                              'No słuchaj, przecież człowiek nie będzie pracował 24h na dobę. Nie rozumiem Ciebie. Ok, gdy ktoś siedzi cały dzień przed kompem, to to jest nie za bardzo. Ale posiedzieć przed kompem po pracy? Co w tym złego? Równie dobrze można oglądać telewizję albo grać w karty'

O tym właśnie mówiłem, pisząc ze nie każdy ma tyle czasu. Bo można robic różne rzeczy po pracy. Mieć inne zycie, niż to wirtualne. Tyle.

• bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 10.11.11, 19:39
                                Przyganiał kocioł garnkowi.
                • freiman Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:40
                  Moim zdaniem to ty przegiąłeś, tylko dla tego że ktoś jest trochę mniej inteligenty od ciebie
                  i nie do końca może sobie poradzić z polską (dość trudną) ortografią czy też składnią, nie może być patriotą.
                  To teza zarozumiałego buca, patriotyzm to przede wszystkim uczucie, a nie przystawanie do
                  technicznego szablonu z dopuszczalnym odchyleniem o 1%.
                  • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:44
                    Masz rację, pojechałem za ostro.
        • jakez55 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:58
          WYCHWALAJ starego, zasluzonego eSBeka ...Twojego kumpla [?]
        • vald Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 10.11.11, 05:26
          A może to ty jesteś Paśniewski i się tu produkujesz ze swoimi durnowatymi argumentami?
    • nadgajowy Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:22
      SKORO NA KOSZULKACH JEST LOGO FEDERACJI PIŁKARSKI TO I ZAMIAST HYMNU POLSKI POWINNI GRAĆ HYMN FEDERACJI !!!! GNOJE !!!! POWINNIŚMY PRZEZ PIERWSZE 15 MINUT NIE KIBICOWAĆ W PROTEŚCIE A HYMN ZAŚPIEWAĆ SAMI JAK SKOŃCZY SIĘ HYMN "FEDERACJI" !!!!
    • bartassa Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:24
      mnie niestety te Reprezentacyjne koszulki źle się kojarzą
      - ten czerwony pas wygląda używana podpaska

...fuj !
    • jakez55 Z wlochami spiewamy wszyscy > ... 09.11.11, 18:25
      Jak długo w sercu naszym,
      choć kropla polskiej krwi,
      jak długo w ręku naszym
      ognista szabla lśni.
      Stać będzie kraj nasz cały,
      stać będzie Piastów gród,
      zwycięży Orzeł Biały,
      zwycięży polski lud.

Stać będzie...
      Jak długo święta wiara
      ożywia polską krew,
      stać będzie Polska stara,
      bo każdy Polak lew.
      ...
      Starym eSBe.com mowiMY ... PRECZ !
      Panie ,,Pasibrzuchu,, ze Sportfive !!!
    • jakez55 UruchamiaMY akcje na Facebooku !!! 09.11.11, 18:27
      Koniec lata Koniec tego ... pzpn !
      Jak NAJSZYBCIEJ !
      • rulz007 Re: UruchamiaMY akcje na Facebooku !!! 09.11.11, 18:33
        oddajcie mojego orła w koronie! A TO SWOJE DZIEDOWSKIE LOGO WSADŹCIE SOBIE W D*
      • trymerek Re: UruchamiaMY akcje na Facebooku !!! 09.11.11, 18:44
        Pie....się w glacę ,możesz tyle podskoczyć co rząd do krajowego zwiazku piłkarskiego. Poniewaz organizatorem ME jest UEFA to reprezentacja nie jest reprezentacją polski a reprezentacją zwiazku krajowego i tal jest w całej europie .PROSTE !!!
        • superjacenty Re: UruchamiaMY akcje na Facebooku !!! 09.11.11, 19:38
          Czyli należy zakazać grania hymnu Polski przed meczami tej reprezentacji PZPN...
    • gregpatter4 Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:30
      Hiszpania - od początku 2008 roku godło kraju na koszulce reprezentacji zastąpiło logo związku, nawiązujące do godła (podobnie jak u nas). Jak gra od tamtej pory reprezentacja Hiszpanii, chyba nie trzeba przypominać.

Potraktujcie nowe koszulki jako dobry omen, zamiast szukać okazji do opluwania innych i epatowania pseudo-patriotyzmem.
      • jakez55 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:33
        nie jej wody ... olej Olejkows.com ...
        tam zrobili POrzadki w zwiazku ...
        i nie ma SPOrtFifu ...!
        • gabriel Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:36
          pani(tfu) Paśniewski, nie jest godny, żeby uczciwy człowiek napluł Panu w gębę.
          • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:53
            "> pani(tfu) Paśniewski, nie jest godny, żeby uczciwy człowiek napluł Panu w gębę."

Ale jest wystarczający "godny", żeby jechać po nim wirtualnie, co nie?

Niemoty, niedojdy i ofiary losu - zera realnie, a jak się dorwą do neta, są panami świata.

O wiele łatwiej jest po kimś pojechać w necie niż dogadać realnie, co nie, niemoto?

"Nemo me impune lacessit"
            • eddiemaxfaktor Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:01
              realnie i kulturalnie kibice sie wyrazili na stadionie - niestety nie pomysli michnikowskiej to poglady be i forma be
              wpisz do slownika michnikowszczyzna [nuda veritas]
              • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:38
                Słuchaj, mamy wolność wyboru. Innymi słowy - ktoś Cię zmusza do czytania Wyborczej?
                • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:11
                  Nikt nie zmusza. Podobnie jak nikt mnie nie zmusza do słuchania innych mediów. Co nie oznacza, że jeśli kłamią i wywierają negatywny wpływ na społeczeństwo, to powinno się to ignorować, bo nikt nikogo nie zmusza. W ten sposob zalegalizujmy ugrupowania faszystowskie, jak ktoś chce to niech się zapisuje, co nie? A przeciez nikt nie zmusza nikogo do ich słuchania.
                  Jak tego nie rozumiesz to twój problem. Dorośnij dzieciaku.
                  • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:24
                    "W ten sposob zalegalizuj
                    > my ugrupowania faszystowskie, jak ktoś chce to niech się zapisuje, co nie?"

Nie zalegalizujemy, bo działalność faszystowska i komunistyczna jest zakaza przez Konstytutcję RP;]

"Co nie oznacza, że jeśli kłamią i wywierają negatywny wpływ na społeczeństwo, t
                    > o powinno się to ignorować, bo nikt nikogo nie zmusza."

Moim zdaniem przeceniasz wpływ mediów na życie zwykłych ludzi. Uważasz, że ludzie są tak słabi psychicznie, że wierzą we wszystko, co mówi się w mediach? Dalej - jakie masz dowody na rzekome kłamstwa i rzekomy negatywny wpływ danych mediów na ludzi? Dysponujesz jakimiś badaniami na ten temat?

"Dorośnij dzieciaku."

Nie wiem, jak mogę bardziej dorosnąć. Mieszkam z dziewczyną, samodzielnie wynajmujemy mieszkanie, pracuję, mieszkam w innym kraju. Dasz mi jakieś rady, jak mam dorosnąć? Jak się usamodzielnić? Weź coś zarzuć, ok?
                    • wielki_smar Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:31
                      wiem, że jest to zabronione konstytycją, to był sarkazm z mojej strony.

oczywiście, media jako czwarta władza mają potężny wpływ, zwłaszcza na tak niedoświadczony i głupi (bez urazy) naród jakim sa polacy na dzień dzisiejszy. Chcesz dowodów? A co ja jestem, prokurator? Obserwuję świat i zycie w kraju i pewne rzeczy sa zbyt oczywiste, by ich nie dostrzegać. A to że ciemna masa w większości daje się ogłupiać to inna sprawa.

Dorosnij - nie oznacza mieszkaj z dziewczyną, wynajmuj mieszkanie. To są dla ciebie wielkie osiągnięcia? Powiedziałem to w znaczeniu dorośnij mentalnie - zacznij myśleć i lepiej obserwuj świat, bo to nie boli. Używanie mózgu.
                      • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:55
                        "> oczywiście, media jako czwarta władza mają potężny wpływ, zwłaszcza na tak nie
                        > doświadczony i głupi (bez urazy) naród jakim sa polacy na dzień dzisiejszy."

Pod tym względem masz rację, dlatego w mediach szukam tylko informacji sportowych.

"Dorosnij - nie oznacza mieszkaj z dziewczyną, wynajmuj mieszkanie. To są dla ci
                        > ebie wielkie osiągnięcia?"

To, że mieszkam z dziewczyną i wynajmujemy we 2 mieszkanie - tak, to jest dla mnie osiągnięcie. Nie rozumiem też Twojej pogardy. Według mnie sporo ludzi mieszka z rodzicami albo wynajmuje pokój u kogoś (mieszkałeś za granicą, więc wiesz, jak mieszkają Polacy) i wynajmowanie mieszkania tylko we 2 to według mnie sukces.

"Powiedziałem to w znaczeniu dorośnij mentalnie - zacz
                        > nij myśleć i lepiej obserwuj świat, bo to nie boli. Używanie mózgu."

Powiedziałeś to, bo masz inne poglądy niż ja. Uważasz, że jeżeli ktoś myśli inaczej niż Ty, to jest niedojrzały? Moim zdaniem niedojrzałością jest chęć, żeby każdy myślał jak my.
                        • eddiemaxfaktor Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:47
                          musisz dorosnac jak juz ktos napisal

i naprawde wgoogluj michnikowszczyzna - w definicji jest kilka odpowiedzi na twoje dylematy [to samo zrob z pojeciem trolla internetowego bo i z tego rozumieniem masz problem]

i odnies sie prosze do formy, jakosci i kultury wypowiedzi kibicow ze stadionu

ps. jestes szablonowym lemingiem na obczyznie - nie ucz uku innych czytac miedzy wierszami
                          • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 10.11.11, 20:00
                            "Michnikowszczyzna" to termin ukuty przez prawicowego oszołowa Rafała Ziemkiewicza. Cieszę się, że fani prawicowych oszołomów mnie nie lubią.
    • mitoogorkach Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:35
      Moim zdaniem reprezentacja powinna miec na koszulce gowno - gowno graja to sie bedzie zgadzac.
      • sennys Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 19:57
        a ty masz chyba gó... zamiast mózgu trollu ...

mitoogorkach napisał:

> Moim zdaniem reprezentacja powinna miec na koszulce gowno - gowno graja to sie
        > bedzie zgadzac.
        • mitoogorkach Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 13.11.11, 23:34
          Trollu ? Idz do szkoly jeszcze raz i sprawdz co to znaczy zanim cos napiszesz.

sennys napisał:

> a ty masz chyba gó... zamiast mózgu trollu ...
          >
          >
          > mitoogorkach napisał:
          >
          > > Moim zdaniem reprezentacja powinna miec na koszulce gowno - gowno graja t
          > o sie
          > > bedzie zgadzac.
          >
          >
      • jargro.beauty Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 21:42
        a ja domagam się krzyża tak jak w sali sejmowej. nie ma orzełka to będzie krzyż
    • bez.komentarza Głos rozsądku 09.11.11, 18:38
      Czytanie wypowiedzi internautów, którzy krytykują nowe stroje polskie kadry, wywołuje u mnie śmiech przez łzy.

Dlaczego? Większość trąbi o tym, że orła mamy w godle, że orzeł był zawsze na koszulkach, że to nasza tradycja, że brak orła to brak patriotyzmu.

Ogarnia mnie pusty śmiech, bo ta sama osoba, która domaga się orła na koszulkach, nienawidzi i wyzywa przeciwników politycznych, nienawidzi ludzi, którzy myślą inaczej, najchętniej w ogóle nie płaciłaby podatków (uuu, cóż to za akt miłości wobec ojczyzny - nie płacić podatków, z których to nasza kochana RP się utrzymuje, nieładnie, panowie patryjoci).

Ja się pytam obrońców orła (o cholera, zaraz, skąd ja to znam...?), jacy z nich są patrioci? Dobrze życzysz sąsiadowi-Polakowi? Pomagasz Polakowi w potrzebie? Dobrze mówisz o Polakach, starasz się dbać o dobre imię naszego kraju?

Ktoś twierdzi, że Lewandowski to słaby piłkarz, bo strzela gole tylko średniakom, Komorowski to zły polityk, Tusk to matoł, Kaczyński to świr, obraża PiS, jeżeli lubi PO, obraża PO, jeżeli lubi PiS, gardzi ludźmi, którzy myślą inaczej niż on i taki ktoś oburza się, że na koszulce nie ma orła?

Ludzie, afera z orłem to dobitny przykład tego, jaką mentalność mają Polacy - liczą się tylko puste gesty i słowa, a nie rzeczywiste działanie. Ktoś nienawidzi sąsiada, bo ten ma lepszy samochód, nienawidzi sąsiadów, bo puszczają w soboty zbyt głośno muzykę, a teraz piekli się, że jak to, że orła nie ma, że to nie jest patriotyczne.

Takiego zalewu hipokryzji i głupoty oraz ciasnoty umysłowej to ja jeszcze nie widziałem. Koszulka z orłem na piersi to patriotyzm, oszukiwanie państwa, kantowanie znajomych, nabijanie się z ludzi - co z tego, nieważne, co się robi, ważne, żeby koszulka miała orła na piersi!

Zostałem rozwalony przez głupotę części Polaków. Puste gesty, puste słowa, wszystko na pokaz. Podobnie można mówić, że nie lubi się złodzieji, a samu kraść prąd albo nie płacić za rachunki. To też jest kradzież. Okrada się skarb państwa. A może to jest patriotyzm? W sumie wystarczy założyć koszulkę z orłem i jest się patriotą.

Muszę to zapamiętać - nowa definicja patriotyzmu - "wdziewanie biało czerwonej-koszulki z charaktersytycznym orłem na piersi".

Dobrze, że jestem przed obiadem, bo mam mdłości.
      • danonimus Re: Głos rozsądku 09.11.11, 19:10
        Czyli wg. Ciebie kto uważa się za Polaka nie ma prawa krytykowac innych? Płace podatki, wspieram jak mogę polską gospodarkę (kupuje rzeczy wyprodukowane w Polsce), dobrze życze wszystkim moim sasiadom, polityków jednak nie poważam i tak czasem na nich bluzgam (no bo ileż można słuchać tych kretynizmów które oni wypowiadają - z każdej stony politycznej, dodam), ale do ...(tutaj mały eufemizm)..., jestem Polakiem i kibicuje Polskiej drużynie nie pznpnowskiej.
        Poza tym przypomnij sobie prosze wiersz którego się napewno uczyłeś będąc małym dziecikiem i który zna kazdy Polak:
        "Kto Ty jesteś Polak mały, jaki znak Twój Orzeł Biały.."
        • bez.komentarza Re: Głos rozsądku 09.11.11, 19:49
          "Kto Ty jesteś? - Polak mały.
          Jaki znak Twój? - Orzeł biały.
          Gdzie Ty mieszkasz? - Między swemi.
          W jakim kraju? - W polskiej ziemi.
          Czym Twa ziemia? - Mą ojczyzną.
          Czym zdobyta? - Krwią i blizną.
          Czy ją kochasz? - Kocham szczerze.
          A w co wierzysz? - W Polskę wierze"

Uważam, że tanim patriotyzmem jest obnoszenie się z barwami narodowymi. To patriotyzm dla ubogich - mam koszulkę kadry, mam orzełka, więc jestem wielkim patriotą. Nie "wielkim", tylko bardzo ubogim. O to mi chodziło, gdy krytykowałem obrońców orła.

Politycy nie są winni, że społeczeństwo jest w przeważającej części głupie. Churchill po II wojnie światowej powiedział Anglikom - "Mogę Wam obiecać tylko krew, pot i łzy". Żeby w Polsce było lepiej, potrzebne są reformy i zmiany. Tylko że one dadzą efekty za 10,15,20 lat, w perspektywie kilku najbliższych lat nie będzie różowo. Mało który Polak zgodziłby się na coś takiego, bo większość Polaków jest krótkowzroczna - nie obchodzi ich, co będzie za 20 lat, ich obchodzi tylko to, żeby dobrze było tu i teraz. Politycy nie mają nic do gadania, bo każda dobra reforma zostanie storpedowana przez głupie społeczeństwo. Nie wierzę w polityków przez to, że nie wierzę w głupie hamulcowe społeczeństwo.

Mieszkam w Anglii i widzę, jak tu jest. To, że gospodarczo Anglia jest przed Polską kilkadziesiąt lat, to wie każdy. Dodam jeszcze, że powiedzieć, że mentalnie Polacy są 100 lat za murzynami to mało. Dopóki nie zmieni się mentalność Polaków, w Polsce nigdy nie będzie tak, jak na Zachodzie. A afery o krzyże, orły i Smoleński pokazują, że polska ciemnogrodzka mentalność ma się świetnie. Widocznie w Polsce jest tak cudownie, że jedyne problemy Polaków to to, że się rozbił samolot albo że krzyż zabrali. Polska gospodarka stoi pewnie cudownie i jest silna, skoro społeczeństwo zajmuje się takimi bzdurami jak te, o których napisałem. Żyć, nie umierać w kraju, gdzie główny problem to to, czy zabrać krzyż z sejmu.
          • malkavian4 Re: Głos rozsądku 09.11.11, 20:13
            Co do "odnoszenia się z symbolami narodowymi" to bym się kłócił, większość Polaków bardzo często w ogóle się z nimi publicznie nie pokazuje. Jest w dużej mierze postrzegane jako pretensjonalne, wstydliwe. Co innego np. Amerykanie czy Francuzi. I nie widzę w tym nic złego.

Co do wątku krzyża i Smolenska jako tematów numer w jeden w polskim życiu publicznym - w dużej mierze jest to wynik toczącej sie od lat w największych mediach nawalanki między "dwiema partiami, które nie mają nic do zaoferowania oprócz populizmu".
      • malkavian4 Re: Głos rozsądku 09.11.11, 20:02
        Niestety, masz w przeważającej cześci swojej wypowedzi racje. (teraz w powietrzu pojawia się dobrze wyczuwalna woń słowa "ale") Ale:
        a) wśród krytyków znajduje się pewna grupa ludzi, która nie powtarza hasełek o swoim patriotyzmie (czytaj: ma więcej niż dwanaście lat), a po prostu czuje się zdegustowana usunięciem symbolu, który zawsze z Polskimi grajkami się kojarzył. Bez pochodni, kałachów i rewolucji and all that show.
        b) reakcje dużej części kibiców nie trudno było przewidzieć i tym samym uniknąć całej tej szopki i tysięcy ludzi na Facebooku "walczących ze złym systemem, zwanym PZPNem". Jednak ani projektanci, ani tym bardziej związkowcy nie wykazali się instynktem.
      • michalfront Re: Głos rozsądku 09.11.11, 20:41

dawno nie czytałem takiego steku lewackich bzdur

jak nie rozumiesz co to jest SYMBOL i jakie ma znaczenie w obecnym coraz bardziej niestety kosmopolitycznym świecie to nie ma o czym gadać

tu nie ma miejsca na głębokie analizy - to jest sytuacja zerojedynkowa: orzeł - dobrze, brak orła - żle
        • enfitta Re: Głos rozsądku 09.11.11, 22:40
          Symbol to sprawa umowna, Wolałbym by ludzie byli porządni a nie epatowali symbolami.
    • bez.komentarza Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:39
      Nie mów za wszystkich Polaków, mnie nikt nie obraża. Obrażeni mogą się czuć wyjątkowo nierozgarnięci ludzie.
      • suga3 Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 20:24
        ja tam sie wielce napinal nie bede, po prostu zaglosuje portfelem i koszulki z tym logiem zwyczajnie nie kupie, z komercyjnego punktu widzenia Nike i PZPN strzelilo sobie niekiepskiego samoboja i tyle...

rynek pustki nie znosi i z cala pewnoscia bede mogl przebierac w alternatywnych produktach jak w ulegalkach ;)

• trymerek Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 18:40
      To jest taki kraj gdzie najpierw się gada a potem myśli. Mistrzostwa są pod egidą UEFA a ta nie reprezentuje państw tylko Zwiazki PIłKarskie w tych krajach,.I dlatego cała EUROPA wystepuje z logo swoich ktajowych zwiazkow a nie pod egidą kraju ,który reprezentuje. /np olimpiada to co innego tam są kraje zrzeszone w MKOL/....PROSTE JAK DRUT MOŚCI MYSLICIELE
      • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 18:43
        Stary, nie wymagaj za dużo od tych ludzi.
      • mholubinski Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 18:51
        idac Twoim tokiem rozumowania przed meczech odsluchamy hymnu federacji ? tak?
        czekam, az jakas nasza "gwiazda" z rozpedu pocaluje logotyp po strzelonej bramce :)

PS: jak dobrze, ze mysliciele jak Ty, to zaledwie 1%.
        • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 18:55
          Ja myślę jak kolega i jeżeli naprawdę stanowimy 1%, to to jest straszne, że 1% społeczeństwa myśli, a reszta to idioci.
          • mholubinski Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:05
            hehe, tak sobie tlumacz.
            • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:22
              Nic sobie nie tłumaczę, stwierdzam fakty.
              • poziom1908 Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:09
                a kto dał Ci prawo do oceny kto ma rację??? jesteś nieomylny, bo mieszkasz w Anglii? Człowieku, to naprawdę o niczym nie świadczy. Przynajmniej dla mnie.
                • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:36
                  Ja nie oceniam, kto ma rację. Ja po prostu jestem pewny swojego zdania.

Co się tak pieklisz? Myślę, że masz coś nie halo z samooceną. Mieszkam w Anglii i co z tego? Gdzie ja napisałem, że mieszkam w Anglii i dlatego jestem nieomylny? Masz jakieś kompleksy, stary? O Anglii napisałem odnośnie porównania gospodarek i mentalności.
                  • michalfront Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:47
                    i to z tego że ktoś kto wyjechał z tego kraju za kasą, czyli poszedł na maksymalną łatwiznę, zamiast starać się zorganizować sobie życie w takiej Polsce jaka jest (lepsza czy orsza ale dla Polaka zawsze lepsza niż Anglia) nie ma prawa wypowiadać się o polskich sprawach bo opuszczając kraj sam się tego prawa pozbawił (wydawanie milionów złotych na organizację punktów głosowania dla polonii uważam za skandal)
                    • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 21:07
                      "> i to z tego że ktoś kto wyjechał z tego kraju za kasą, czyli poszedł na maksyma
                      > lną łatwiznę"

Piszesz tak, bo nie miałeś okazji pracować za granicą. Gdybyś miał pewną, dogadaną pracę i pewne lokum, nie skorzystałbyś? Nie można tak jednoznacznie krytykować emigrantów. To nie jest takie proste.

"lepsza czy orsza ale dla Polaka zawsze lepsza niż Anglia"

Powiedz to dla prawie 2 milionów Polaków w Anglii:) Myślę, że spora część myśli tak samo. Ale w Anglii lepiej zarabiają.

"nie ma prawa wy
                      > powiadać się o polskich sprawach bo opuszczając kraj sam się tego prawa pozbawi
                      > ł"

Przestań:)

"(wydawanie milionów złotych na organizację punktów głosowania dla polonii uwa
                      > żam za skandal)"

Ja też. Poważnie, bez ironii. Moim zdaniem to głupota, że o losach kraju może decydować ktoś, kto w tym kraju nie mieszka.
              • vald Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 10.11.11, 05:35
                Fakty są takie, że za nic nie da się obronić twoich tez. Albo jesteś zwykłym prowokatorem, który bije pianę na forach, albo masz mgliste podejście do historii Polski, co może nie jest zbrodnią, ale wstydem już tak. Symbole są ważne dla ludzi, nie tylko w Polsce, i jeśli tego nie rozumiesz, to znaczy że może warto iść do szkoły lub porozmawiać z rodzicami lub dziadkami. Chociaż wątpię że coś poradzą, skoro tak cię wychowali.
          • thorngorn Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:16
            Właśnie nazywając 99% społeczeństwa idiotami wydałeś sam sobie najlepszą opinię.

A szacunek do symboli narodowych jest również formą patryjotyzmu. A patryjotą może być nawet złodziej.

Od dawna już nie kibicuję tej reprezentacji bo nie będę poświęcał swojego cennego czasu na coś co firmuje takie moralne bagno jak PZPN. Mimo wszystko liczyłem, że na EURO obejrzę parę meczy, jak szczęście dopisze może nawet więcej niż trzy. Ale w tej sytuacji kiedy to bagno opluwa mój symbol narodowy (co jednocześnie nie przeszkadza im zarabiać na tym co POLSKIE grubej kasy) - sam nie wiem.

Fakt jest taki, że skoro praktycznie PZPNu nie da się rozwiązać to Minister Sportu powinien im zakazać używać im wszystkich naszych symboli narodowych w swojej działalności komercyjnej.
            • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:28
              "> Właśnie nazywając 99% społeczeństwa idiotami wydałeś sam sobie najlepszą opinię
              > "

Ok, przyznaję - przesadziłem z tą proporcją. Stosunek idiotów do nie-idiotów to pewnie jakieś 25-30% do 75-70%. Możesz się ze mną nie zgadzać, ale weź to na logikę - tak samo, jak większość jest średnio zamożna lub biedna, tak samo większość jest średnio rozgranięta albo głupia. Nie będę tego tłumaczył, polecam z zapoznaniem się krytyki demokracji według starożytnych filozofów greckich.

"> A szacunek do symboli narodowych jest również formą patryjotyzmu. A patryjotą m
              > oże być nawet złodziej."

Pytanie brzmi, czy ktoś tu tego symbolu nie szanuje? Nie. Po prostu tego symbolu nie ma. Więc co ma do meritum dyskusji Twoja wypowiedź o szacunku do symboli narodowych? Nic. Ja szanuję godło, ale nie oburzam się, że orła nie ma na nowych koszulkach.

"Ale w tej sytuacji kiedy to bagno opluwa mój symbol narodowy"

Nikt niczego nie opluwa, po prostu nie ma orła.

"> Od dawna już nie kibicuję tej reprezentacji bo nie będę poświęcał swojego cenne
              > go czasu na coś co firmuje takie moralne bagno jak PZPN."

Na złość mamie odmrozisz sobie uszy, na złość dla Tuska nie chodzisz na mecze, na złość dla PZPNu nie kibicujesz reprezentacji? Tylko pogratulować. Ja kibicuję, bo kibicuję reprezentacji, a nie PZPNowi.

"Fakt jest taki, że skoro praktycznie PZPNu nie da się rozwiązać to Minister Spo
              > rtu powinien im zakazać używać im wszystkich naszych symboli narodowych w swoje
              > j działalności komercyjnej."

No to w czym Ty widzisz problem? Bo ja Ciebie nie rozumiem. Najpierw narzekasz, że nie ma orła, a potem chcesz, żeby PZPN nie mógł używać symboli narodowych. No nie użył, więc gdzie widzisz problem?
            • ze_verde Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:32
              Jestem po twojej stronie, ale nie "patryjota" tylko "patriota" :D
            • superjacenty Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:35
              Nie tłumacz nawet tego, bo ten ćwierć inteligent, któremu wydaje się, że jest mądrzejszy niż 99 % społeczeństwa i tak nie zrozumie... Po prostu zwykły młotek..

• bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:52
                Jestem mądrzejszy. Nie od 99%, bez przesady, od 70% na pewno.

"Po prostu zwykły młotek"

Rozmawiam, podaję argumenty, dyskutuję. Twój argument - "młotek". Dziękuję, moja teza została udowodniona.
                • poziom1908 Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:22
                  na pewno jesteś najaktywniejszy na tym forum...mądrzejszy? poczytałem Twoje wpisy i już teraz jestem pewien-jesteś zdecydowanie głupszy i na 99% baaardzo sfrustrowany (nie wiem czym, skoro siedzisz poza granicami kraju), a świadczy o tym Twoja olbrzymia arogancja (twierdzenie, że jest się mądrzejszym od kogoś najczęściej świadczy o czymś zupełnie innym) i zwykłe chamstwo (to z kolei przejawia się choćby sugerowaniem, że biedniejsi są głupsi...)

Weź sobie na wstrzymanie i albo wróć do Polski i próbuj tu zrobić 'porządki' po swojemu (nie sądzę, żeby Ci się, na szczęście, udało) albo siedź na obczyźnie i zajmij się wspieraniem swojej lokalnej społeczności...
          • ze_verde Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:32
            Nie schlebiaj sobie.
            • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 19:57
              Nie schlebiam, stwierdzam fakty. Poczytaj wypowiedzi obrońców orła - mentalność rodem prostego człowieka ze wsi.
              • michalfront Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:50
                każdy z tych wieśniaków którymi tak pogardzasz zasługuje na 1000x większy szacunek niż ktoś kto zdradził Polskę dla funtów
                • bez.komentarza Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:57
                  Kolejny agent. Słuchaj, nie gardzę ludźmi ze wsi, tylko mentalnością rodem ze wsi. Wiesz, co mam na myśli? Można być wieśniakiem, a mieszkać w Łodzi albo w Warszawie? Rozumiesz mniej więcej?

"1000x większy szacu
                  > nek niż ktoś kto zdradził Polskę dla funtów"

Masz jakieś kompleksy czy co?
      • ka-mi-la789 Re: Kiedy wreszcie będziemy mysleć ???? 09.11.11, 20:50
        Skoro piłkarze nie reprezentują państw, tylko federacje, to może przed meczem zamiast "Mazurka Dąbrowskiego" będziemy grać "Lato, Lato, Lato czeka"?
    • wolny.kan.gur Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:45
      Już niedługo a reprezentacja będzie miała tęczowe stroje i będzie obowiązywał parytet że połowę składu musza stanowić transeksualiści.
      • peterpopara Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 10.11.11, 07:19
        no i Biedroń jako trener
    • jurakuz paśniewski bezczelny gnoju 09.11.11, 18:46
      nie zasługujesz aby uczciwy człowiek na ciebie plunął
    • zawsze_prawdziwy Re: Paśniewski przytulił kasę za nowe stroje?:))) 09.11.11, 18:46
    • czesiozpoczty Re: Reprezentacja. Protest kibiców na treningu ka 09.11.11, 18:47
      Panie, Panowie - tragedii jeszcze nie ma :)
      Nasi chłopcy mogli by przecież grać z głową Summera wpisaną w okrąg na swej piersi :D
    • odyskrakowski Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:48
      A czy my musimy, jak wszyscy? Nie ma przecież przepisów nakazujących zdjęcie godła państwowego ze strojów sportowych zawodników reprezentujących dany kraj. To tylko "moda z zachoda". Godło mamy akurat bardzo bojowe, a przy tym adekwatne sportowo. Czy PZPN musi kłuć w oczy tą niezależnością od struktur państwa? To chyba jedyny powód dla takich bezsensownych zmian.
      • jkal mafia pzpnowska POczuła się 09.11.11, 18:51
        u POkorzona? Czyje intteresy reprezentuje?
        • bez.komentarza Re: mafia pzpnowska POczuła się 09.11.11, 20:03
          Jak to, czyje? TRZECH CZARNYCH ORŁÓW! No bo tylko wariat myśli, że Polski.
    • hapet Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:49
      Przecież już wiadomo o co chodzi, bo pani rzecznik reprezentacji się wygadała.
      Polskiego godła nie da się zastrzec, więc każdy handlarz pod stadionem miałby białe koszulki z czerwonym paskiem i orłem w koronie, a ludzie kupowali by je po 50 zł jako oryginalne. Logo PZPN można zastrzec, więc nikt nie zrobi "podobnej" koszulki, a jak będzie chciał, to zabuli PZPN za licencję i "oryginalne" koszulki będą minimum 200 zł.
      Myślę, że kibice powinni zaprotestować w najprostszy możliwy sposób i nie kupować "oryginalnych" koszulek z logo PZPN, Ewentualnie kupować tańsze podróbki z godłem zamiast PZPN-owskiego ptaszka
    • azeta7 Może i lepiej ! 09.11.11, 18:53
      Lepiej bez tego orzełka bo od poczatku będą dostawali w d... Niech więc grają jako dziadowski PZPN !!!
    • marbrod Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 18:56
      Niedopuszczalne nie jest to, że ktoś coś powiesił na płocie. NIE MYLMY POJĘĆ. Niedopuszczalne jest nowe "logo" na koszulkach naszych piłkarzy. To straszny skandal.
    • rudoolfo Reprezentacja. Protest kibiców na treningu kadr... 09.11.11, 19:01
      Bydle bez honoru kiedyś nosił "orzełka" a teraz każe nosić znak rozpoznawczy kolesiów i kryminalistów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka