Dodaj do ulubionych

Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy strz...

IP: *.stud.uni-goettingen.de 24.06.04, 19:24
A poczemu Poldi nie zagrywuje w polskiej reprezentacji? Przeciez z Janasem
poziom jezykowy to i jednaki! I moze, by brame nastrzelil?
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Ano ino Herr Podolski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 19:28
      nie szlo
      • Gość: okokok Re: Ano ino Herr Podolski. IP: *.icpnet.pl 24.06.04, 19:33
        my se nie widzieli ale my tez sa dobre...

polska trudny język????
      • Gość: Jo Re: Ano ino Herr Podolski. IP: 66.133.95.* 24.06.04, 19:35
        Blank ni szlo. A girolom ot tego ara.
        • Gość: smyra21 Re: Ano ino Herr Podolski. IP: 212.121.153.* 24.06.04, 19:41
          a z Was to możno penc!!!
        • Gość: Grzegorz Re: Ano ino Herr Podolski. IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.04, 19:41
          Żebyście Wy tak po niemiecku mówili, jak Podolski po polsku. Chłopak wychowany w
          Nadrenii, mówi po niemiecku bez akcentu i bez żadnych problemów. Jak go tak
          będziecie za jego śląską gwarę poniewierać, to za parę lat pewnie nie będzie z
          panem Polem rozmawiać. Panie Pol: strasznie śmieszne, ale klasy to Pan nie ma...
          • Gość: weedsmoker hmmmm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 21:38
            Na pewnych zajeciach z pisania kreatywnego babka uczyla mnie,ze w gazecie
            zamieszcza sie poprawna pisownie bez wzgledu na to jak ktos naprawde mowil,gdy
            udzielal wywiadu,szczegolnie gdy jest to obcokrajowiec...wnioski =>albo babka
            mnie wkrecila,albo dziennikarz to straszny frajer....
            • Gość: Polka Re: hmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:47
              Raczej to drugie!! Pol czy jak mu tam to frajer!!
              Gościu mieszka od drugiego roku życia w Niemczech.
              Nie wiem dlaczego się śmiejecie?? Raczej wyraziłabym słowa uznania za to, że
              mówi naprawdę poprawną polszczyzną tymbardziej że wyjechał z Polski jako
              dziecko.
              Niejeden Polak mieszkjący w Polsce mówi gorzej od niego. Wystarczy stanąć pod
              sklepem!!
              • Gość: fusbal_klos Gdyby nie wszedl pewnie by wygrali !!!!!!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 24.06.04, 22:13
                tak szlo mu strzelac brama
                jak mowic po polska !!!

w tym sensie swoj chlop ten hanys !!!
                wykonal zadanie !!
              • Gość: ws Masz racje, IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 10:54
                Uwazam za niezbyt ladne, ze GW, ten wywiad w nieprzeredagowanej formie wydrukowala
                i wystawila go na pastwe zlosliwych glupkow.
                • superdziadzia Re: Masz racje, 25.06.04, 19:14
                  to co? jakby odpowiadał po niemiecku to tez wydrukują w orginale? pajace
                  • Gość: hahaha! TAKI ON POLAK JAK TA GAZETA JEST POLSKA !!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 25.06.04, 23:47
                    razem z jej naczalnikem !
                    siedzacym w obcej kieszeni ..
            • Gość: bartez Re: hmmmm IP: 62.29.137.* 25.06.04, 11:39
              tez sie z tym spotkalem,
              nie wiem co ten durny dziennikarzyna chcial pokazac piszac w orygianle co
              powiedzial podolski (chyba zdobyc sympatie debili, ktorych patrzac po
              wypowiedziach, nie brakuje)
              a mi sie Podolski podoba - facet sie nie wstydzi mowic po polsku, tego ze
              pochodzi z Polski (w przeciwienstwie do wiekszosci tych pseudo niemcow co to
              nie tak dawno wyjechali ale juz prawdziwymi niemcami i do ojczyzny starej sie
              nie przyznaja)
              brawo stary i zycze powodzenia
              a wy ciule, jak gwara nie umiecie to zamknijcie szanowne mordy
              • Gość: bartez Re: hmmmm IP: 62.29.137.* 25.06.04, 11:42
                a pana, panie pol mialem zawsze za porzadnego dziennikarza, a zwyklym dupkiem
                sie pan okazal,
                bronilem nieraz dziennikarzy dzialu sportowego wyborczej, ale widze ze jednak
                ze zwykle wiesniaki jestescie
            • Gość: marian Re: hmmmm IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:35
              Czytałem w "Fakcie" wywiad z Podolskim i wszystko było napisane gramatycznie
              itp.
              No, ale "Fakt" zdaje się jest szmatławcem, a "Wybiórcza" ma większe ambicje,
              tak, tak, z takim Polem to na pole.
      • Gość: LOL Re: Ano ino Herr Podolski. IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 13:54
        Podolski - huj z Polski.
    • nenoofar Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st 24.06.04, 19:40
      Rozwaliło mnie, jak ten facet gada po górnośląsku.Polski chłop, który dla
      niemieckiego cesarza wojuje. No ale trudno,jego sprawa. Ja kibicowałam Czechom
      i się nie zawiodłam, było świetnie
      • Gość: smyra21 Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: 212.121.153.* 24.06.04, 19:42
        Czesi to nasze chłopaki!drugim składem Niemców...janas po nauki do Pragi!!!
    • Gość: Ja Podo.. masz racje !! IP: *.sympatico.ca 24.06.04, 19:50
      Polska to taki zacofany kraj, primitywy, dziewczyny sa takie latwe, tylko leca
      za kase, hwd..polske.
      • Gość: patriota Re: Podo.. masz racje !! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 24.06.04, 20:11
        Won do niemiec zdrajco
      • Gość: UKI Re: Podo.. masz racje !! IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 20:49
        Ja jakbym ciebie zobaczyla to chetnie bym cie ty cymbale bez zadnej ambicji w
        dupe kopla z tego wynika,ze zadna polska dziewczyna nie byla latwa dla
        ciebie,ze tak szczekasz ta swoja morda pies co duzo szczeka nic nie jest
        wart.Piszesz,ze Polska to zacofany kraj a skad ty kundlu pochodzisz jak nie z
        Polski a co Ty robisz ty na Forum i nie tylko ty wszedzie widze to "Ja"
        wielkie "Ja" jezeji ten kraj dla ciebie az taki zacofany i primitywny nie
        powinnes WCALE dzwonic na Internet a co dopiero zabierac glos na Forum.Wywalaj
        z niego takiego OSWIECONEGO zwykli ludzie z zacofanej Polski nie potrzebuja do
        towarzystwa my zbieramy sie ty na wymiane zdan na pomoc jesli idzie potrzeba na
        udzielenie rady na zarty rowniez ale nie az tk jak ty to okreslasz.Ublizasz dla
        wielu dziewczat,ktorym to sie nie nalezy pomysl co napisane zostalo przez
        ciebie palancie.
        • Gość: Ja Re: Podo.. masz racje !! IP: *.sympatico.ca 24.06.04, 21:21
          Polki sa takie wredne i naiwne ze juz wola chodzic z murzynami. Prawda jest
          taka dziewczynko bo nie znasz reali Polski. Polki sa takie latwe byle zeby
          facet mial kase. Polec do polski , do duzych miast, jak do war.. kra.. pozn..
          wrocl.. ta sama sie przekonasz, chyba ze nie stac ci na bilet.
          • Gość: Hołk Re: Podo.. masz racje !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:24
            Z tego wynika że twoja matka też była łatwa!!!
            Sądząc po twoim rozumie musiała cię przypadkim w jakimś burdelu zrobić!!!
          • Gość: Uki do JA Re: Podo.. masz racje !! IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 23:46
            "Ja " spotkaj sie ze mna i zobaczymy kogo na co stac,takie domysly zostaw dla
            siebie a po drugie tu jest Forum na temat pilki noznej Oswiecony czlowieku wiec
            wyszywaj z tego Forum a z murzynami chodza wszystkie dziewczyny nie tylko Polki
            zal ci to sie przemaluj moze bedziesz mial wtedy wziecie bo tak jak ty
            domyslasz sie o moim portfelu ja zaczne sie domyslac,ze jestes starym kawalerem
            i nawet pepka dziewczyny nie ogladales bos nie wart tego i jeszcz raz wyszywaj
            z Forum,gdzie kibice chca rozmawiac o pilce ,ktorego slowa nie rozumiesz?
        • Gość: wierny Re: Podo.. masz racje !! IP: *.philadelphia-10rh15-16rt.pa.dial-access.att.net 27.06.04, 02:46
          zgadzam sie; ja w ameryce kilka lat i zadna z dziewczyn nie taka jak polka;
          nawet trzeba szukac polskiego pochodzenia dziewczat
    • Gość: gogul Re: A ty po niemiecku potrafisz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:52
      Poszprechej se tak po niemiecku, jak Łukasz po Polsku, to możesz potem
      krytykować, baranie jeden.
      • Gość: Konop Re: A ty po niemiecku potrafisz? IP: *.chello.pl 25.06.04, 12:46
        Akurat znam Michala Pola wiec Po pierwsze zapewne caly wywiad jest zmyslony a
        po drugie akurat on bardzo dobrze mowi po niemiecku bo skonczyl germanistyke:)
        • Gość: x Re: A ty po niemiecku potrafisz? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:11
          pol na pole, tam gdzie wszyscy inni głupole
    • Gość: xyz az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.eds.net 24.06.04, 19:58
      redaktora, ktory wypisuje odpowiedzi z bledami i przyglupow,
      ktorzy sie z tego nasmiewaja. A to, ze chlopak powiedzial ze
      dwoch Polakow gralo w tym samym czasie, czyli ze on wciaz
      czuje sie Polakiem to jakos nie zauwazyli. Zebyscie durnie
      (przede wszystkim redakcja) zobaczyli, jak Polacy kalecza
      jezyk uniwersalny (angielski) to moze by wam bylo mniej do
      smiechu.
      Ja jestem z niego dumny. I zamienil bym 1 Podolskiego na 5 milionow
      was bez zadnego ale.
      • Gość: pele Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.cable.mindspring.com 24.06.04, 20:04
        Racja, Polacy chcieliby żeby Podolski grał dla Polski, ale nie zastanowią się
        że tutaj nie ma przyszłości. I co? Przeszedłby do Polski i cały czas siedziałby
        przed telewizorem a tak pograł na Euro2004 na stadionach jakich w Polsce nie
        będzie przez 100 lat. Prawda jest taka, że jak się chce w sporcie (albo w innej
        dyscyplinie) zaistnieć na arenie miedzynarodowej to trzeba z tego kraju uciekać
        tak jak zrobili to Czerkawski, Michalczewski, Gołota, Podolski, Klose, Oliwa i
        wielu wielu innych. W Polsce tylko potrafia ludzi gnoić i wyśmiewać się ze
        wszystkiego i wszystkich.
        • Gość: agaj Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: 128.163.110.* 24.06.04, 20:13
          Pieprzone Poloki co robia sobie jaja ze slaskiej gwary. Pierony jedne. A moze
          by ten redaktor sprobowal posmiac sie z jakajacych? Szkoda, ze Podolski dal
          sie nabrac i rozmawial z tym gnojkiem. Wywalic gnojka na zbity pysk, niech sie
          uczy szacunku dla innych czyszczac hasioki (tzn. smietniki).
        • Gość: arek Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.gda.pl 25.06.04, 00:14
          Nie przesadzaj, to są pojedyncze przypadki, można wymienic 100 innych którzy u
          nas zrobili kariere. Podolski to jest zdrajca, podobnie jak ten frajer klose z
          tymże że klose jest o klase cieńszy od naszych. I co z tego że u nas nie ma
          takich stadionów???W czym to przeszkadza. Sytuacja gospodarcza swoje, a to dla
          kogo kto gra swoje, to są dwie różne sprawy. Notabene kto mu każe grać na
          polskich stadionach? Wystarczy że by zagrał kilka razy na rok w reprezentacji,
          zresztą u nas w chorzowie czy warszawie tez jest atmosfera. gdyby był polakiem
          by grał dla nas i już, a to po jakiemu on gada to mnie wali!Co z tego że mówi
          po polsku skoro gra dla szwabów którzy nic sobą nie prezentują. Tylko czekac aż
          zniża sie do naszego poziomu, albo nawet i gorszego. Pzdr dla polaków.
          P.S. Tak naprawde nigdy nie wierzyłem że on zagra dla nas podobnie jak i nie
          wierze w delure.
          • Gość: tsor Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.net.autocom.pl 25.06.04, 08:19
            Na Ukrainie i w Rosji maja lepsze stadiony niz w Polsce, wyniki zreszta tez.
            Wiec niekoniecznie jest to wina sytuacji gospodarczej
      • kiramolski Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... 24.06.04, 20:10
        Najwidoczniej dziennikarz nie zna zadnego z dwu jezykow, ktorymi biegle
        posluguje sie Lukasz Podolski: niemieckiego ani slaskiego. Wywiad nalezalo
        przeprowadzic w jednym z tych (albo innym, byc moze znanym pilkarzowi jezyku),
        a nastepnie przetlumaczyc na jezyk Gazety Wyborczej (wciaz jeszcze polski). To,
        co zrobil Pan Redaktor jest kolejnym przejawem bezpodstawnej, gdyz plynacej z
        braku profesjonalizmu, arogancji GW, przejawiajacej sie np. w recenzji pana
        Romana Pawlowskiego z niemieckojezycznej premiery spektaklu Andrzeja Worona w
        Berlinie, zatytulowanej blednie po wlosku ("Commedia dell' morte", zamiast -
        jesli juz - "della morte"), a opisujacej spektakl, ktorego jezyka
        (niemieckiego) recenzent w ogole nie zna. Podobny rodzaj chamstwa i arogancji
        przejawia GW ustawicznie wobec Jana Rokity.
        • Gość: tudor Jezyk slaski nie istnieje IP: 80.97.76.* 25.06.04, 13:50
          To tylko dialekt jezyka polskiego. Prosze sie nie kompromitowac
          • Gość: Slonzok Re: Jezyk slaski istnieje!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 14:29
            Wez sie copie i pokiolzdej na gylyndrze! ale ty niy wiysz lo czym jo godom, sie
            umiysz tego spokopic. gwara to je mozno twoj literacki polski. my momy na
            slonsku naszo godka, i waszego fandzolenio niy potrzebujymy
            • Gość: ws A language is a dialekt IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 15:12
              with an army and navy.
              Jezyka slaskiego nie ma, bo nie ma ogolnie stosowanej literackiej (standardowej)
              formy.
              Sa gwary slaskie, w sensie lingwistycznym nalezace do gwar polskich.
              W gruncie rzeczy gwary slaskie nie sa nawet takie rozne od innych gwar polskich.
              Gware goralska tez innm Polakom czasami trudno zrozumiec.
              Roznica miedzy np. gwarami szwabskimi a Hochdeutsch jest wieksza niz miedzy
              slaska godka a literackim polskim ale nikt tam nie mowi o "jezyku szwabskim".
              Wiec nie zacietrzewiaj sie.
      • Gość: jebak Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:13
        Jakim kurwa Polakiem? Przecież gra dla nazistów, a w dodatku nie mówi po polsku.
        • Gość: polak Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 24.06.04, 20:17
          jebać szwaba!!!!!!!!!!!!
      • Gość: weedie Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 21:42
        prymitywizm tak,ale bez przesady z tym "czuciem sie Polakiem" gdzyby tak sie
        czul gralby w innej reprezentacji....dla mnie to nie jest Polak i co najwyzej
        moze sobie czuc polskie pochodzenie
      • Gość: Tomi_78 Racje ma xyz IP: 195.94.201.* 25.06.04, 13:19
        Rzeczywiscie nikt tego nie zauwazyl, ze sie nazwal "Polakiem", a ci co nazywają
        go zdradjcą ciekawe jakby nazwali Olisadebe a moze nawet Zidana, banda idiotow
        co nie znaja jezykow, nie dziwie sie ze gosc nie chce dla nas grac, z reszta z
        Niemcami osiagnie wiecej.
        A swoja droga to dlaczego nie publikowac wywiadow w GW po hanysku, byle tylko
        nie kaleczyc.
        Rozumiem tez ze nie jeden pseudo-patriota po Euro do DE to by chetnie łape
        wyciągnął, a zreszta kto z nas nie ma rodziny gdzies zagranica, to moze oni tez
        sa zdrajcami ?
        A tak a propos to bylem za Czechami
      • Gość: Maciek Dziekuje Gazeto IP: *.66.62.81.cust.bluewin.ch 25.06.04, 13:49
        Jak ju nizej pisalem absolutnie sie z Twoim pogladem nie zgadzam. Redaktor
        wcale nie spisal wypowiedzi "z bledami" jak Ty twierdzisz. Redaktor Pol spisal
        wypowiedz w slaskiej gwarze. Ktora istnieje, ktora miwi na codzien kilka
        milionow osob i ktora jest w miare zrozumiala dla osob spoza Slaska. Wiec
        dlaczego ja "tlumaczyc" na Polski. Bo co? Wstydzimy sie tego, ze istnieje? Bo
        smieszy ona jakichs polglowkow?
        Dziekuje Gazeto za ten tekst. Mnie wcale on nie osmieszyl. Nabralem jednynie
        szacunku do Podolskiego, ze nie wstydzi sie tak mowic! I slusznie, bo nie ma
        czego.
        Maciek - Kaszub
        • nocnylot Re: Dziekuje Gazeto 25.06.04, 14:00
          W 100 proc. zgadzam sie z Mackiem. Wywiad bardzo mi sie podobal, i wcale mnie
          nie rozsmieszyl. Powiem wrecz ze glowna atrakcja tego wywiadu to wlasnie sama
          gwara, bo jesli chodzi o tresc to Podolski (jak wiekszosc pilkarzy) nic
          specjalnie ciekawego nie mowi!
          nl
    • Gość: Lisu Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 24.06.04, 20:03
      czy ten facet ma chyba rozdwojenie jaźni: "Grali my dwa Polaki" ... a potem "W
      2006 MŚ u NAS" !!! U nas znaczy kogo, Panie Podolski?!?!
      • kiramolski Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st 24.06.04, 20:11
        Gość portalu: Lisu napisał(a):

> czy ten facet ma chyba rozdwojenie jaźni: "Grali my dwa Polaki" ... a
        potem "W
        > 2006 MŚ u NAS" !!! U nas znaczy kogo, Panie Podolski?!?!
      • kiramolski Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st 24.06.04, 20:14
        Gość portalu: Lisu napisał(a):

> czy ten facet ma chyba rozdwojenie jaźni: "Grali my dwa Polaki" ... a
        potem "W
        > 2006 MŚ u NAS" !!! U nas znaczy kogo, Panie Podolski?!?!
        CZY PAN JEST TAK GLUPIM, CZY TAKA MA ZLA WOLE?? "U NAS W NIEMCZECH, GDZIE
        MIESZKAMY MY POLACY KLOSE I PODOLSKI" -GDZIE JEST SPRZECZNOSC?! TO PAN MA
        ROZDWOJENIE JAZNI, NA DWIE POLGLOWKI.
        • Gość: Lisu Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 24.06.04, 20:29
          tak się składa, że widzę sprzeczność, a Ty nie umiesz chyba czytać miedzy
          wierszami. To nie są "klubowe" MŚ tylko NARODOWE, przeliterować? N A R O D O W
          E. Albo jest się Polakiem, albo Niemcem. I basta!! Niech sobie gra u siebie...
    • Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:17
      Śmierdzący hanys z nadzieją na bycie volksdeutschem.
      • Gość: d Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 20:26
        chwd szwabom
        • Gość: pinky Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:06
          oto polska i jej dum(r)ny narod. nasmiewacie sie z niemcow, a kto wyjezdza do
          roboty i za 1 euro kazdego szkopa by pocalowal w dupe, sprzedal za pol euro
          innego polaka. polacy to najglupsza nacja w europie. dowod: siedza glupki w
          sejmie, a kto ich wybieral ty, ty, on, ona i ja, my wy,wszyscy. do tego jeszcze
          zlodzieje, aferzysci i nieuki. a jak sie komus cos uda to albo szkop, nazista,
          albo jakis inny. brawo podolski i inni. tutaj nie ma czego szukac
          • Gość: xyz To żegnamy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:18
            j.w.
            • Gość: pinky kogo?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:25
      • Gość: bartez Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: 62.29.137.* 25.06.04, 11:52
        Gość portalu: 01boryna napisał(a):

> Śmierdzący hanys z nadzieją na bycie volksdeutschem.

patrzac na twojego nika nie mozna sie bylo spodziewac jakis glebszych wynurzen,
        tym niemniej nierozgarniety gluptasku, zaden z niego smierdziel, bo pewnie
        czesciej korzysta z prysznica niz ty czysciochu (patrze statystycznie na nasza
        nacje- wystarczy wejsc w cieple dni do tramwaju czy autobusu by zobaczyc jak u
        nas z higiena)
        na zadnego voks... gosciu nie pozuje bo tak by w ogole nie gadal z
        dziennikarzem z Polski po polsku, ani by sie do swoich korzeni nie przyznawal

a od hanysow sie odpieprz bo pewnie primo zadnego nie znasz, a po drugie jak
        bys taki mial szacunek do pracy jak oni to pewnie i w tym kraju lepiej by sie
        dzialo
        ps. a tak a propos WASC to z jakiego zadupia, ze tak glowe wysoko nosi???
    • Gość: Francek LEPSZO KAPUSTA S POLA JAK LEB OD GOROLA1 IP: *.mondial.de / *.61.75.150.host.de.colt.net 24.06.04, 20:42
      • Gość: nidaszlezja LEPSZO KAPUSTA JAK HANYSKO GLOWO PUSTA !!!!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 24.06.04, 22:03
        daj boze zeby jak najwiecej
        takich kolkow wyjezdzalo !!!
    • Gość: muka! Jak na kozetce u psychoanalityka IP: *.chello.pl 24.06.04, 20:44
      Proszę jaki piekny wywiad. Ujawnił wśród komentatorów pełną gamę polskich
      kompleksów :)))
      • Gość: darek Re: Jak na kozetce u psychoanalityka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 01:03
        Mam nadzieje, ze ktos za to beknie, takich rzeczy sie nie robi, zwlaszcza ze
        gazeta sadzi mnostwo bledow jezykowych i merytorycznych, sport w szczegolnosci.
        Poziom tego niby zartu jest naprawde zenujacy,az mnie zatkalo, ze ktos to puscil
    • Gość: Antek Co tam pyskujecie gupie gorole? IP: *.mondial.de / *.61.75.150.host.de.colt.net 24.06.04, 20:50
      Slonzoki grajom w fusbal, a gorole w piczki palanta, bo te pierony - co im
      sloma ze szczewikow wylazi, w nic inkszego grac niy umia. niych sie gupki
      smiejom; po czym gorol gorola poznowo? bo gupek zasze sie z drugim gupkiym
      skamraci
      • Gość: :D :D :D Re: Co tam pyskujecie gupie gorole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:16
        Co tam się pocisz?? Piękny ten wasz "fusbal" lol ROLF
        Szczególnie z Czechami było to widać buahahahah :D
        Cała Europa miała niezły ubaw!!! :D

P.S.
        Pisze się GŁUPIE nie "gupie".
        Analfabeta!! No ale cóż można od ciebie wymagać. :D
        Chyba tylko leczenia kompleksów na polskich forach!! :)
        • lipa55 jeckusie 24.06.04, 21:26
          Słuchej no karlusie, to jest takie same forum ślonskie jak warszawskie

PS. Kaj sie tela gorolskich podciepów ulungło
        • Gość: trojan? tak strzelac brama jak mowic po polska !!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 24.06.04, 22:15
          tak szlo mu strzelac brama
          jak mowic po polska !!!

w tym sensie swoj chlop ten hanys !!!
          wykonal zadanie !!
    • Gość: l Podolski jest jeszcze b. mlody ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.04, 23:46
      ale teraz juz wie ze z polskimi pismakami trzeba mowic po niemiecku !!!
      BRAWO PANIE REDAKTORZE !!! Klose byl madrzejszy odmawiajac wam wywiadu po
      polsku .
      • Gość: R MICHNIKA TEZ TAK ZACYTUJ ZLAMASIE Z GW ! IP: *.chello.pl 24.06.04, 23:54
        • Gość: bielik buchołap Re: MICHNIKA TEZ TAK ZACYTUJ ZLAMASIE Z GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:01
          >MICHNIKA TEZ TAK ZACYTUJ ZLAMASIE Z GW !

hehehe, a to dobre, jestem za :D

A Herr Podolski to chyba ani nie jest Polakiem ani Niemcem skoro sie wahał
          swojego czasu czy grac tu czy tu (zdecydowały lepsze perspektywy w RFN) -
          narodowosc sie czuje a nie wybiera.
          Czechy - dziekuje Wam (prawie) caly pilkarski swiat
    • Gość: Rocco Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.s.syscomp.pl / *.crowley.pl 24.06.04, 23:52
      TE POLDI KLUPNIJ SIE W TA PUSTA CZACHA :))
    • Gość: sandy pol jezykowy krol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 23:59
      niech pan pol poslucha swojego pitolenia w telewizji, tam dopiero mozna boki
      zrywac. albo przeanalizuje niektore swoje teksty, jak daje dupy nieudolnie
      tlumaczac z obcych jezykow, romanskich w szczegolnosci
    • Gość: bunio ZDRADA!!! IP: *.ytnet / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:04
      Podolski i Klose zdrajcy POLSKI.Niech nie mówią o sobie Polak. Gdyby była
      wojna, to pierwsi dostaliby kulę w łeb.
      • Gość: jojo Re: ZDRADA!!! IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:15
        ODPERDOL sie od NICH !!!Polki dupa zarabiaja na zycie w Niemczech,a ONI
        uczciwie i piekna gra tam pieniadze zbija !!!
        • Gość: 01boryna Re: ZDRADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:30
          Twoja stara tez daje?
          • Gość: lubiznik Re: ZDRADA!!!!!!!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 21:54
            Gość portalu: 01boryna napisał(a):

> Twoja stara tez daje?

hanyski chca zarabiac dawaniem,
            ale nik nie chce brac bo brzydkie i brudne !

tylko araby i murzyny sie zalapuja
            ale nie placa !
        • Gość: Wielka Polska Re: ZDRADA!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 13:51
          Ty szmato wredna. Zamknij ryj proniemiecka świnio !!
    • Gość: gator Re: Łukasz Podolski IP: *.atlsfl.adelphia.net 25.06.04, 00:15
      Dla tych co tutaj szczekaja na pilkarza co cos osiagnal. On moglby mowic tylko
      po Niemiecku, ale jest na tyle mily ze chce pomoc polskiemu durniowi-
      dziennikarzowi. I ci prosci kibice nabrali sie jak na wedke. Co za kultura.
      Hamstwo jak za komunizmu albo spuscizna po nim. Jak latwo przychodzi smiac sie
      z wlasnej glupoty.
      • Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:20
        A co ta kurwa volksdeutschowa osiagnela?
      • Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:22
        Masz racje !!! Poza tym,to ten dziennikarzyna z Bozej laski tu na durnia
        wychodzi,ze doslownie przytoczyl lamana polszczyzne Lukasza ,ktory w Niemczech
        sie wychowal !!! Ja sam mam 3 synow tu urodzonych,wszyscy powyzej lat 20 maja a
        dumnym jestem z tego,ze podobnie jak Lukasz polskim jezykiem wladaja !!!I do
        szkol polskich nie uczeszczali. A wiec ??? Wg. mnie ten dziennikarzyna sam sie
        osmiesza !!!
        • Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:29
          To co ten volksdeutsch duka to na pewno nie jezyk polski. To tylko swiadczy o
          rodzicach, ze nauczyli go takiego belkotu.
          • Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:34
            wyjedz za granice,splodz tam dziecko i zobaczymy po jakiemu to dziecko po 18-
            stu latach dukac bedzie,radze Ci na serio,ja opuscilem Polske juz 36 lat temu i
            tez sobie jako tako z jezykiem moich ojcow radze,czego i Tobie zycze !!!
            • Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:36
              Fajnie, ale na chuj pierdoli, ze jest Polakiem?
              • Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:42
                bo sie rodzil na polskiej ziemii !!! A skad Ty wiesz co on naprawde kocha???
                Moze Polske,ale za maly byl kiedy trzeba bylo ja opuszczac i decydowac o swojej
                przyszlosci !!! Zastanow sie nad tym i pomysl... czy nie lepiej tego mlodego
                czlowieka z szacunkiem oceniac???
                • Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:45
                  Ale ty jestes jebniety. Wlasnie zdecydowal o swojej przyszlosci i jest szkopem.
                  • Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:50
                    wspomnialem Ci o moich synach,w RFN sie porodzili,pozniej wyemigrowalismy do
                    USA,wszyscy pamietamy jezyk polski, mowimy niemieckim oraz angielskim, a ja
                    jako ojciec dumnym z tego jestem,ze po tylu przejsciach moi synowie polski
                    jezyk znaja na tyle,na ile Lukasz Podolski sie nim posluguje !!! To tyle,pomysl
                    nad ta sprawa,a moze zdanie zmienisz.
                  • Gość: ja@ Re: Łukasz Podolski IP: 217.187.46.* 25.06.04, 01:01
                    Wracaj do pługa Boryna. Swoje chamskie odzywki zachowaj dla siebie. Nie ty
                    będziesz innym ludziom dyktował kim mają się czuć i jak mówić. Miałeś właśnie
                    swoje życiowe 5 minut w internecie, możesz o tym wnukom opowiadać. A teraz
                    wynocha.
                    • Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 01:10
                      Dziekuje Ci za Twoja odpowiedz dla boryny,tak trzymac trzeba wyrozumialy
                      RODAKU !!! Pzdr.!!!
              • Gość: bartez Re: Łukasz Podolski IP: 62.29.137.* 25.06.04, 12:17
                widze boryna ze rozpleniasz sie po tym forum jak jaks zaraza,
                pewnie mama z domu wyszla i mozesz przez chwile byc doroslym (w twoim plytkim
                mniemaniu)
                badz tak mily dla reszty i zamknij po prostu dziob przynajmniej do momentu az
                cie matka natura w rozum wyposazy (wydaje sie to jednak chyba niemozliwe)
                • Gość: rozjemca DZIADOWSKIEJ GW NIE STAC TLUMACZA !!!!!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 22:11
                  gw jak zwykle popelnila co najmniej
                  dwa idiotyczne bledy:

1.
                  nie zaangazowala profesjonalnego
                  tlumacza tego do wywiadu,
                  wyreczaja sie (tak jak to bywa w gw)
                  amatorskim dziennikarzem !

2.
                  sprzedala publice
                  jako Polaka
                  Bogu ducha winnego Podolskiego,
                  ktory jest juz de facto
                  stuprocentowym niemcem !
                  (sadzac po mowie
                  hanysem nigdy nie byl!)
                  • Gość: prawdziwy DZIADOWSKIEJ GW NIE STAC NA TLUMACZA !!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 22:13
                    gw jak zwykle popelnila co najmniej
                    dwa idiotyczne bledy:

1.
                    nie zaangazowala profesjonalnego
                    tlumacza tego do wywiadu,
                    wyreczaja sie (tak jak to bywa w gw)
                    amatorskim dziennikarzem !

2.
                    sprzedala publice
                    jako Polaka
                    Bogu ducha winnego Podolskiego,
                    ktory jest juz de facto
                    stuprocentowym niemcem !
                    (sadzac po mowie
                    hanysem nigdy nie byl!)
    • Gość: weedie Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 00:21
      - Szkoda, że my wylecieli. Teraz mistrzostwa świata u nos. Musimy tam lepiej
      zagrać jak tutaj - mówi 19-letni napastnik reprezentacji Niemie, Łukasz Podolski

idiota tak sie wkrecil w robienie bledow,ze sam zrobil literowke,co to za
      reprezentacja niemie, ??
    • Gość: cyg@nek Jednak w mojej Polsce przygłupy górą. IP: *.enformatic.pl 25.06.04, 00:35
      Jak czytam większość wydalin, to żałuję, że nauka pisania jest w Polsce
      obowiązkowa. Bo pisać uczą wszystkich. Bezmózgów też. Statystycznie to w mojej
      Polsce idioci są większością, stąd też tak genialne efekty polskiej demokracji.
      Z@sr@ńcy wam dzidy dać do ręki, bo myślenie u was na poziomie Hutu, którzy
      rezają Tutsi.
      Łukasz to świetny piłkarz i otwarty, szczery chłopak. Wybrał Niemcy, bo miał
      takie prawo, ale nie ukrywa polskiego pochodzenia, świetnie posługuje się
      polską mową. Tak, świetnie mówi po polsku, a że gwarą-to jest bogactwo języka
      polskiego. Mimo, że mieszkam w Galicji, kocham śląską gwarę i uważam, że jest
      piękna. Znam dobrze całą Polskę i szczerze uważam, że najlepsi ludzie wywodzą
      się ze Śląska.
      Chciałem żeby Podolski grał dla Polski, ale on wybrał Niemcy i ja ten wybór
      szanuję, kibicuję mu i życzę sukcesów.
      Łukasz nie bierz sobie do serca, że węże pierdzą. Masz w Polsce wielu
      sympatyków. Przygłupami z mentalnością czasów Gomułki nie ma się co przejmować.
      A jak dojdzie do meczu Niemcy-Polska, wybacz, ale dostaniecie bęcki, bo
      zrewanżujemy się za 1974 rok.
      • Gość: dolnoślązak Re: Jednak w mojej Polsce przygłupy górą. IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.06.04, 10:38
        zgadzam się!! Nikt nie ma prawa nabijać się ze Śląska i Ślązaków, a już
        najbardziej zakompleksieni prowincjusze z Podlasia, Mazowsza, czy Podkarpacia,
        którzy nigdy ze Śląskiem nic wspólnego nie mieli, a z epoki radła wydostali się
        10 lat temu. Ślązaki to najmądrzejszi ludzie w Polsce, bo już dawno pozbyli się
        durnych uprzedzeń w stosunku do innych narodów.
    • Gość: greg zizou interview IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:35
      Subject: Zizou Interview

R= Reporter

Z = Zidane

>> > >R: Congratulations on the teams victory and the personal role you
      >> > >played in it.
      >> > >Z: Thank you, it was a very satisfying way to win, but we didn't make

>> > >it easy for ourselves, we fought t to the end and it was our self
      belief that got us the 3 points.

>> > >R: I know its premature, but will you be celebrating tonight?

>> > >Z: No, no celebrating just yet, however, we have been allowed to spend

>> > ɱ to 10 minutes with our partners as a small reward for the win. My

>> > >wife wanted to know if I would be able to f*ck her in 5 minutes, I

simply said "I've just f*cked 11 English men in 2 minutes I should
      >have

>> > >no problems putting you away 3 or 4 times!"
      >> >
      >> >
      >> >
    • Gość: Slonzok Glupi Polacy (przed i po szkodzie) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 01:01
      Dobrze zes lukas zrobiol, ze grosz u niymcow. tych pierdolonych goroli
      zapomnil. niych sie pierony swoim kwasniewskim, lepperem, janasem - srol na to
      pieronstwo - nazra. a ty grej do niymcow: poloki zwasze byli gupie i juz take
      zostana: za 3 euro niymcom dupa obetra bo im sie oplaci, ich dziolchy z
      albanami, turkami, murzinami sie szlajaja, bo nie ino ch... w dupa dostanom,
      ale i piwo na dyskotyce. trzimej sie chopie od tego dziadostwa z daleka.
      poloki - te pierony - niych sie lepi na ksiynzyc wyniesa.
      Lukas: Kopf Hoch!!!
      • Gość: ws Re: Glupi Polacy (przed i po szkodzie) IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 12:17
        Daj spokoj Slonzok,
        Ja poznalem w Niemczech tez troche Hanysow i stad wiem, ze to w gruncie rzeczy
        takie same poloki jak ja (nie-Slazak).
        I hanyskie dziolki szlajajace sie z z Afganami, Murzynami etc. tez poznalem,
        wiec mi nie opowiadaj, ze to gorolska specjalnosc.
        Roznica ta, ze Slazaki, w odroznieniu od innych polskich emigrantow, od razu
        paszport dostawali, zapomogi, uznanie matury (gorole, po tych samych szkolach
        musieli niemiecka mature nadrabiac, "Aussiedler" nie) etc.
        Dlatego nie musieli za pare marek Niemcom "dupy obcierac".
        Ja osobiscie lubie Slazakow i slaska godka mi sie podoba.
        Ale nie cierpie tych, ktorzy sie odgrywaja na gorolach i patrza na nich z gory,
        bo maja pare centow z sojalu wiecej.
      • Gość: Super_Silezian Glupi tepy hanys wlazl w szkode jak bydlo !!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 21:17
        Z daleka smierdzi niemieckim socjalen ten Slonzok,
        zycie go po mordzie bilo w Polsce
        i po mordzie go bije w niemczech

mimo ze tak bardzo chce zostac niemcem
        lizac dupe niemiaszkom
        to i tak
        scierwem zostanie do
        konca zycia !!
        • Gość: silesius Re: Glupi tepy hanys wlazl w szkode jak bydlo !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.04, 01:24
          socjalem (ito polskim) smierdzi od Ciebie: dali Ci dzisiaj do zzarcia
          kuroniowke? Ani Podolski (znam jego ojca), ale ja na "socjalu" nie jestesmy.
          Ale glupim "polaczkom" po flaszce wody rozne popieprzone mysli do lba wpadaja.
          Zajmij sie chlopcze janasem, gmochem, i reszta bandy: to sa twoi,
          chlystku "krajanie"
    • Gość: slonzok Poloki w Muenchen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 01:07
      W muenchen jest polska dyskoteka: ostatnio kontroluje sie tu polki, bo w swoich
      torebkach (taszkach) maja "piersiowki", i - jak mowí DJ - dolewaja do piwa.
      Potem "rypia" sie za piwko z calym mozliwymn talatajstwem z calego swiata po
      bramach obok dyskoteki. smiechu warte: i to smieszne "bydelko", za pare euro
      gotowe naprawde do wszytskiego, ocenia pod wzgledem moralnosci Podolskiego,
      ktory stara sie jak moze, i wogole ma ochote sie po poslku odezwac. Lukas:
      skoncz z tym: wypnij sie na to "pseudoeuropejskie" talatajstwo: szkody cie na
      taki glupi narod.
      • Gość: Real_Silesian Hanyski w Muenchen !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 22:21
        Gość portalu: slonzok napisał(a):

> W muenchen jest polska dyskoteka: ostatnio kontroluje sie tu polki, bo w swoich
        >
        > torebkach (taszkach) maja "piersiowki", i - jak mowí DJ - dolewaja do piwa.
        > Potem "rypia" sie za piwko z calym mozliwymn talatajstwem z calego swiata po
        > bramach obok dyskoteki. smiechu warte: i to smieszne "bydelko", za pare euro
        > gotowe naprawde do wszytskiego, ocenia pod wzgledem moralnosci Podolskiego,
        > ktory stara sie jak moze, i wogole ma ochote sie po poslku odezwac. Lukas:
        > skoncz z tym: wypnij sie na to "pseudoeuropejskie" talatajstwo: szkody cie na
        > taki glupi narod.

jak sie rypia z calym mozliwymn talatajstwem
        i maja w taszkach pirdziuwki
        tu musza byc niechybnie
        hanyski na socjalu !!!!!

widzialem juz nieraz takie hanyskie
        pijane tatalajstwo w krzakach i na dworcach !!!
        poniewaz tubylce nie odrozniaja niestety
        hanyskiego od polskiego
        biora ich za Polakow !!!
        • Gość: slonzok Re: Hanyski w Muenchen !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.04, 01:19
          A to sie chlopie mylisz! Przyjjedz to zobaczysz; te twoje tzw "hanyski" sa z
          radomia, olsztyna, sieradza, lodzi, czestochowy, gdanska i przemylsa! jelsi to
          dla ciebie slask, to gratuluje wyksztalcenia "na poziomie nizszym niz
          podtawowy);

P.S. Sorry, ostanio mialem kontakty (raczej wirtualne) z panna z Rabki; ale i
          to nie "hanyska"; ale glupio chlopie; no nie?
          • Gość: objectiv Re: Hanyski w Muenchen !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 26.06.04, 17:04
            Gość portalu: slonzok napisał(a):

> A to sie chlopie mylisz! Przyjjedz to zobaczysz; te twoje tzw "hanyski" sa z
            > radomia, olsztyna, sieradza, lodzi, czestochowy, gdanska i przemylsa! jelsi to
            > dla ciebie slask, to gratuluje wyksztalcenia "na poziomie nizszym niz
            > podtawowy);
            >
            > P.S. Sorry, ostanio mialem kontakty (raczej wirtualne) z panna z Rabki; ale i
            > to nie "hanyska"; ale glupio chlopie; no nie?

rozmawialem duzo z rodowitymi niemcami
            ktorzy maja jak najgorsze zdanie
            o hanysach i hanyskach (auzidla fon oberszlejzen).

wiekszosc z nich nie pracuje z lenistwa
            i z braku znajomosci jez. niemieckiego
            a zyje niezle z socjalu (socjal placi za wszystko
            za ubranie, telefon, swiatlo, firanki itd.., meble,
            lekarstwa i opieka zdrowotna za darmo!)

hanysy z nudow zadaja sie z penerami (penery i auzidlery
            to kumplostwo) i popadaja w alkoholizm
            a hanyski dorabiaja dupceniem ...
    • Gość: slawek Wstydz sie gazeto! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 01:13
      No tutaj to juz blyskotliwi redaktorzy przeszli samych siebie. Bruk jakich
      malo!!! Osmieszacie w ten prymitywny sposob wylacznie samych siebie!!!
      • Gość: jojo Re: Wstydz sie gazeto! IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 01:19
        Jezeli myslisz o bledzie tego redaktorka ktory Lukasza sponiewieral,to jestem
        z Toba !!!
        • morsa Re: Wstydz sie gazeto! 25.06.04, 01:21
          Popieram. Zenujace.
          O czym to swiadczy?
          • Gość: jojo Re: Wstydz sie gazeto! IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 01:27
            O braku inteligencji ludzi ,ktorzy maja dostep do mediow !!!
            • Gość: bippo Re: Wstydz sie gazeto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 02:28
              w 100% mega obciach pana redaktora ktoremu po meczu chyba lekko zagrzala sie
              banka jesli gw chce uchodzic za powazne wydawnictwo taki wywiad nie mial prawa
              sie ukazac! z drugiej strony niektore teksty w gwarze slaskiej ktorych autorzy
              odcinaja sie od wszystkiego co polskie lekko mi traci cepelia... Pol kopnij sie
              w czolo zanim cos napiszesz.
              • Gość: lolek Re: Wstydz sie gazeto! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 14:39
                www.lukas-podolski.de
      • Gość: Maciek Re: Wstydz sie gazeto! DLACZEGO??? IP: *.66.62.81.cust.bluewin.ch 25.06.04, 13:36
        Nie rozumiem czym Wy sie stak oburzacie. Podolski nie kaleczy jezyka, mowi po
        prostu slaska gwara. I moim zdaniem chwala Gazecie ze nie "przetlumaczyla" tego
        na literacka polszczyzne. Nie ma w tym nic ani uwlaczajacego, ani
        osmieszajacego!
        mac
        • Gość: ws Re: Wstydz sie gazeto! DLACZEGO??? IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 15:31
          "Podolski nie kaleczy jezyka, mowi po
          > prostu slaska gwara."

Tego nie wiem, bo na tyle slaskiej gwary nie znam.

Ja mam wrazenie, ze redaktor Podolskiego przedrzeznia.
          Moze robi to z sympatia a moze nie. Nie wiem.
          Ale odebrane to moze byc (ja to tak odbieram) jako brak respektu.
    • Gość: Gleiwitzer Gupie zydy cherloki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 02:25
      Smiyjcie sie redaktory zydorczyj z waszego obera, michnika, co sie gorzi jonko,
      jak najgorzsy jonkala. albo tyz z frau rapaczinski, co to z rywinym i millerem
      gyszefty robiola, alboa tyz z tego "pieronskiego" moralisty, dawida
      warszawskego, ftorego starzyk bol sowieckim szpiegym w ameryce: tyn ciulas
      bolus gebert. z nich sie, gupie pierony smiyjcie. albo tyz z tyj "ach, jako ta
      szkarada zadno" bazkuryi luczywo! w rzic sie pocalujcie! lukas podolski mo
      kultura, niy te wyzs chlyski, moskiowate zurnalisty. jak sie chcecie smioc, to
      sie smiyjcie: z brata waszego szefa jonklay - stefka - zbrodnairz i morderca
      stalinowski, co swoje dupsko w szwecji grzeje, albo tyz i ta inkszo czerwono
      zydowa wolinsko: wiela to porzadnych ludzi zgladziola. no smiyj sie ty gupolu
      michnik. rezym z urbanym, kwachem, i inkszymi debilami. od..... sie lod
      slonska, popierdolono warszawko
      • Gość: ws Slazaki to takie same Polaki jak wszystkie inne IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 15:39
        Takie same antysemity.
    • Gość: hanys A ja cie smola! IP: 202.147.44.* 25.06.04, 05:47
      Ciekawe Delura tez oleje Polske?
      • gucio60 Re: duren 25.06.04, 07:43
        nie wiem kto to jest Pol ale musi to byc wyjatkowy duren
        a niezaleznie od tego Pola, Polacy z Polski pisujacy na tym forum mieli chyba
        wyjatkowo stroma gorke do szkoly a wypowiedzi sa na poziomie debili
        tak, wiem to kompleks a tego niestety nie da sie wyleczyc
    • Gość: TEcha Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:45
      młody człowieku w Polsce buś się zmarnował ,jak wielu innych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka