Gość: zlosliwy IP: *.stud.uni-goettingen.de 24.06.04, 19:24 A poczemu Poldi nie zagrywuje w polskiej reprezentacji? Przeciez z Janasem poziom jezykowy to i jednaki! I moze, by brame nastrzelil? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Ano ino Herr Podolski. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.04, 19:28 nie szlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okokok Re: Ano ino Herr Podolski. IP: *.icpnet.pl 24.06.04, 19:33 my se nie widzieli ale my tez sa dobre... polska trudny język???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Ano ino Herr Podolski. IP: 66.133.95.* 24.06.04, 19:35 Blank ni szlo. A girolom ot tego ara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyra21 Re: Ano ino Herr Podolski. IP: 212.121.153.* 24.06.04, 19:41 a z Was to możno penc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Ano ino Herr Podolski. IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.04, 19:41 Żebyście Wy tak po niemiecku mówili, jak Podolski po polsku. Chłopak wychowany w Nadrenii, mówi po niemiecku bez akcentu i bez żadnych problemów. Jak go tak będziecie za jego śląską gwarę poniewierać, to za parę lat pewnie nie będzie z panem Polem rozmawiać. Panie Pol: strasznie śmieszne, ale klasy to Pan nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weedsmoker hmmmm IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 21:38 Na pewnych zajeciach z pisania kreatywnego babka uczyla mnie,ze w gazecie zamieszcza sie poprawna pisownie bez wzgledu na to jak ktos naprawde mowil,gdy udzielal wywiadu,szczegolnie gdy jest to obcokrajowiec...wnioski =>albo babka mnie wkrecila,albo dziennikarz to straszny frajer.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: hmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:47 Raczej to drugie!! Pol czy jak mu tam to frajer!! Gościu mieszka od drugiego roku życia w Niemczech. Nie wiem dlaczego się śmiejecie?? Raczej wyraziłabym słowa uznania za to, że mówi naprawdę poprawną polszczyzną tymbardziej że wyjechał z Polski jako dziecko. Niejeden Polak mieszkjący w Polsce mówi gorzej od niego. Wystarczy stanąć pod sklepem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fusbal_klos Gdyby nie wszedl pewnie by wygrali !!!!!!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 24.06.04, 22:13 tak szlo mu strzelac brama jak mowic po polska !!! w tym sensie swoj chlop ten hanys !!! wykonal zadanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Masz racje, IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 10:54 Uwazam za niezbyt ladne, ze GW, ten wywiad w nieprzeredagowanej formie wydrukowala i wystawila go na pastwe zlosliwych glupkow. Odpowiedz Link Zgłoś
superdziadzia Re: Masz racje, 25.06.04, 19:14 to co? jakby odpowiadał po niemiecku to tez wydrukują w orginale? pajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha! TAKI ON POLAK JAK TA GAZETA JEST POLSKA !!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 25.06.04, 23:47 razem z jej naczalnikem ! siedzacym w obcej kieszeni .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartez Re: hmmmm IP: 62.29.137.* 25.06.04, 11:39 tez sie z tym spotkalem, nie wiem co ten durny dziennikarzyna chcial pokazac piszac w orygianle co powiedzial podolski (chyba zdobyc sympatie debili, ktorych patrzac po wypowiedziach, nie brakuje) a mi sie Podolski podoba - facet sie nie wstydzi mowic po polsku, tego ze pochodzi z Polski (w przeciwienstwie do wiekszosci tych pseudo niemcow co to nie tak dawno wyjechali ale juz prawdziwymi niemcami i do ojczyzny starej sie nie przyznaja) brawo stary i zycze powodzenia a wy ciule, jak gwara nie umiecie to zamknijcie szanowne mordy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartez Re: hmmmm IP: 62.29.137.* 25.06.04, 11:42 a pana, panie pol mialem zawsze za porzadnego dziennikarza, a zwyklym dupkiem sie pan okazal, bronilem nieraz dziennikarzy dzialu sportowego wyborczej, ale widze ze jednak ze zwykle wiesniaki jestescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: hmmmm IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:35 Czytałem w "Fakcie" wywiad z Podolskim i wszystko było napisane gramatycznie itp. No, ale "Fakt" zdaje się jest szmatławcem, a "Wybiórcza" ma większe ambicje, tak, tak, z takim Polem to na pole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Ano ino Herr Podolski. IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 13:54 Podolski - huj z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
nenoofar Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st 24.06.04, 19:40 Rozwaliło mnie, jak ten facet gada po górnośląsku.Polski chłop, który dla niemieckiego cesarza wojuje. No ale trudno,jego sprawa. Ja kibicowałam Czechom i się nie zawiodłam, było świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyra21 Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: 212.121.153.* 24.06.04, 19:42 Czesi to nasze chłopaki!drugim składem Niemców...janas po nauki do Pragi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Podo.. masz racje !! IP: *.sympatico.ca 24.06.04, 19:50 Polska to taki zacofany kraj, primitywy, dziewczyny sa takie latwe, tylko leca za kase, hwd..polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Podo.. masz racje !! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 24.06.04, 20:11 Won do niemiec zdrajco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UKI Re: Podo.. masz racje !! IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 20:49 Ja jakbym ciebie zobaczyla to chetnie bym cie ty cymbale bez zadnej ambicji w dupe kopla z tego wynika,ze zadna polska dziewczyna nie byla latwa dla ciebie,ze tak szczekasz ta swoja morda pies co duzo szczeka nic nie jest wart.Piszesz,ze Polska to zacofany kraj a skad ty kundlu pochodzisz jak nie z Polski a co Ty robisz ty na Forum i nie tylko ty wszedzie widze to "Ja" wielkie "Ja" jezeji ten kraj dla ciebie az taki zacofany i primitywny nie powinnes WCALE dzwonic na Internet a co dopiero zabierac glos na Forum.Wywalaj z niego takiego OSWIECONEGO zwykli ludzie z zacofanej Polski nie potrzebuja do towarzystwa my zbieramy sie ty na wymiane zdan na pomoc jesli idzie potrzeba na udzielenie rady na zarty rowniez ale nie az tk jak ty to okreslasz.Ublizasz dla wielu dziewczat,ktorym to sie nie nalezy pomysl co napisane zostalo przez ciebie palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Podo.. masz racje !! IP: *.sympatico.ca 24.06.04, 21:21 Polki sa takie wredne i naiwne ze juz wola chodzic z murzynami. Prawda jest taka dziewczynko bo nie znasz reali Polski. Polki sa takie latwe byle zeby facet mial kase. Polec do polski , do duzych miast, jak do war.. kra.. pozn.. wrocl.. ta sama sie przekonasz, chyba ze nie stac ci na bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hołk Re: Podo.. masz racje !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:24 Z tego wynika że twoja matka też była łatwa!!! Sądząc po twoim rozumie musiała cię przypadkim w jakimś burdelu zrobić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uki do JA Re: Podo.. masz racje !! IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 23:46 "Ja " spotkaj sie ze mna i zobaczymy kogo na co stac,takie domysly zostaw dla siebie a po drugie tu jest Forum na temat pilki noznej Oswiecony czlowieku wiec wyszywaj z tego Forum a z murzynami chodza wszystkie dziewczyny nie tylko Polki zal ci to sie przemaluj moze bedziesz mial wtedy wziecie bo tak jak ty domyslasz sie o moim portfelu ja zaczne sie domyslac,ze jestes starym kawalerem i nawet pepka dziewczyny nie ogladales bos nie wart tego i jeszcz raz wyszywaj z Forum,gdzie kibice chca rozmawiac o pilce ,ktorego slowa nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Podo.. masz racje !! IP: *.philadelphia-10rh15-16rt.pa.dial-access.att.net 27.06.04, 02:46 zgadzam sie; ja w ameryce kilka lat i zadna z dziewczyn nie taka jak polka; nawet trzeba szukac polskiego pochodzenia dziewczat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogul Re: A ty po niemiecku potrafisz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:52 Poszprechej se tak po niemiecku, jak Łukasz po Polsku, to możesz potem krytykować, baranie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konop Re: A ty po niemiecku potrafisz? IP: *.chello.pl 25.06.04, 12:46 Akurat znam Michala Pola wiec Po pierwsze zapewne caly wywiad jest zmyslony a po drugie akurat on bardzo dobrze mowi po niemiecku bo skonczyl germanistyke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: A ty po niemiecku potrafisz? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:11 pol na pole, tam gdzie wszyscy inni głupole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.eds.net 24.06.04, 19:58 redaktora, ktory wypisuje odpowiedzi z bledami i przyglupow, ktorzy sie z tego nasmiewaja. A to, ze chlopak powiedzial ze dwoch Polakow gralo w tym samym czasie, czyli ze on wciaz czuje sie Polakiem to jakos nie zauwazyli. Zebyscie durnie (przede wszystkim redakcja) zobaczyli, jak Polacy kalecza jezyk uniwersalny (angielski) to moze by wam bylo mniej do smiechu. Ja jestem z niego dumny. I zamienil bym 1 Podolskiego na 5 milionow was bez zadnego ale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pele Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.cable.mindspring.com 24.06.04, 20:04 Racja, Polacy chcieliby żeby Podolski grał dla Polski, ale nie zastanowią się że tutaj nie ma przyszłości. I co? Przeszedłby do Polski i cały czas siedziałby przed telewizorem a tak pograł na Euro2004 na stadionach jakich w Polsce nie będzie przez 100 lat. Prawda jest taka, że jak się chce w sporcie (albo w innej dyscyplinie) zaistnieć na arenie miedzynarodowej to trzeba z tego kraju uciekać tak jak zrobili to Czerkawski, Michalczewski, Gołota, Podolski, Klose, Oliwa i wielu wielu innych. W Polsce tylko potrafia ludzi gnoić i wyśmiewać się ze wszystkiego i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaj Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: 128.163.110.* 24.06.04, 20:13 Pieprzone Poloki co robia sobie jaja ze slaskiej gwary. Pierony jedne. A moze by ten redaktor sprobowal posmiac sie z jakajacych? Szkoda, ze Podolski dal sie nabrac i rozmawial z tym gnojkiem. Wywalic gnojka na zbity pysk, niech sie uczy szacunku dla innych czyszczac hasioki (tzn. smietniki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.gda.pl 25.06.04, 00:14 Nie przesadzaj, to są pojedyncze przypadki, można wymienic 100 innych którzy u nas zrobili kariere. Podolski to jest zdrajca, podobnie jak ten frajer klose z tymże że klose jest o klase cieńszy od naszych. I co z tego że u nas nie ma takich stadionów???W czym to przeszkadza. Sytuacja gospodarcza swoje, a to dla kogo kto gra swoje, to są dwie różne sprawy. Notabene kto mu każe grać na polskich stadionach? Wystarczy że by zagrał kilka razy na rok w reprezentacji, zresztą u nas w chorzowie czy warszawie tez jest atmosfera. gdyby był polakiem by grał dla nas i już, a to po jakiemu on gada to mnie wali!Co z tego że mówi po polsku skoro gra dla szwabów którzy nic sobą nie prezentują. Tylko czekac aż zniża sie do naszego poziomu, albo nawet i gorszego. Pzdr dla polaków. P.S. Tak naprawde nigdy nie wierzyłem że on zagra dla nas podobnie jak i nie wierze w delure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsor Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.net.autocom.pl 25.06.04, 08:19 Na Ukrainie i w Rosji maja lepsze stadiony niz w Polsce, wyniki zreszta tez. Wiec niekoniecznie jest to wina sytuacji gospodarczej Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... 24.06.04, 20:10 Najwidoczniej dziennikarz nie zna zadnego z dwu jezykow, ktorymi biegle posluguje sie Lukasz Podolski: niemieckiego ani slaskiego. Wywiad nalezalo przeprowadzic w jednym z tych (albo innym, byc moze znanym pilkarzowi jezyku), a nastepnie przetlumaczyc na jezyk Gazety Wyborczej (wciaz jeszcze polski). To, co zrobil Pan Redaktor jest kolejnym przejawem bezpodstawnej, gdyz plynacej z braku profesjonalizmu, arogancji GW, przejawiajacej sie np. w recenzji pana Romana Pawlowskiego z niemieckojezycznej premiery spektaklu Andrzeja Worona w Berlinie, zatytulowanej blednie po wlosku ("Commedia dell' morte", zamiast - jesli juz - "della morte"), a opisujacej spektakl, ktorego jezyka (niemieckiego) recenzent w ogole nie zna. Podobny rodzaj chamstwa i arogancji przejawia GW ustawicznie wobec Jana Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tudor Jezyk slaski nie istnieje IP: 80.97.76.* 25.06.04, 13:50 To tylko dialekt jezyka polskiego. Prosze sie nie kompromitowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Re: Jezyk slaski istnieje!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 14:29 Wez sie copie i pokiolzdej na gylyndrze! ale ty niy wiysz lo czym jo godom, sie umiysz tego spokopic. gwara to je mozno twoj literacki polski. my momy na slonsku naszo godka, i waszego fandzolenio niy potrzebujymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws A language is a dialekt IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 15:12 with an army and navy. Jezyka slaskiego nie ma, bo nie ma ogolnie stosowanej literackiej (standardowej) formy. Sa gwary slaskie, w sensie lingwistycznym nalezace do gwar polskich. W gruncie rzeczy gwary slaskie nie sa nawet takie rozne od innych gwar polskich. Gware goralska tez innm Polakom czasami trudno zrozumiec. Roznica miedzy np. gwarami szwabskimi a Hochdeutsch jest wieksza niz miedzy slaska godka a literackim polskim ale nikt tam nie mowi o "jezyku szwabskim". Wiec nie zacietrzewiaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jebak Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:13 Jakim kurwa Polakiem? Przecież gra dla nazistów, a w dodatku nie mówi po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 24.06.04, 20:17 jebać szwaba!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weedie Re: az trudno uwierzyc w prymitiwizm... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 21:42 prymitywizm tak,ale bez przesady z tym "czuciem sie Polakiem" gdzyby tak sie czul gralby w innej reprezentacji....dla mnie to nie jest Polak i co najwyzej moze sobie czuc polskie pochodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi_78 Racje ma xyz IP: 195.94.201.* 25.06.04, 13:19 Rzeczywiscie nikt tego nie zauwazyl, ze sie nazwal "Polakiem", a ci co nazywają go zdradjcą ciekawe jakby nazwali Olisadebe a moze nawet Zidana, banda idiotow co nie znaja jezykow, nie dziwie sie ze gosc nie chce dla nas grac, z reszta z Niemcami osiagnie wiecej. A swoja droga to dlaczego nie publikowac wywiadow w GW po hanysku, byle tylko nie kaleczyc. Rozumiem tez ze nie jeden pseudo-patriota po Euro do DE to by chetnie łape wyciągnął, a zreszta kto z nas nie ma rodziny gdzies zagranica, to moze oni tez sa zdrajcami ? A tak a propos to bylem za Czechami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Dziekuje Gazeto IP: *.66.62.81.cust.bluewin.ch 25.06.04, 13:49 Jak ju nizej pisalem absolutnie sie z Twoim pogladem nie zgadzam. Redaktor wcale nie spisal wypowiedzi "z bledami" jak Ty twierdzisz. Redaktor Pol spisal wypowiedz w slaskiej gwarze. Ktora istnieje, ktora miwi na codzien kilka milionow osob i ktora jest w miare zrozumiala dla osob spoza Slaska. Wiec dlaczego ja "tlumaczyc" na Polski. Bo co? Wstydzimy sie tego, ze istnieje? Bo smieszy ona jakichs polglowkow? Dziekuje Gazeto za ten tekst. Mnie wcale on nie osmieszyl. Nabralem jednynie szacunku do Podolskiego, ze nie wstydzi sie tak mowic! I slusznie, bo nie ma czego. Maciek - Kaszub Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Dziekuje Gazeto 25.06.04, 14:00 W 100 proc. zgadzam sie z Mackiem. Wywiad bardzo mi sie podobal, i wcale mnie nie rozsmieszyl. Powiem wrecz ze glowna atrakcja tego wywiadu to wlasnie sama gwara, bo jesli chodzi o tresc to Podolski (jak wiekszosc pilkarzy) nic specjalnie ciekawego nie mowi! nl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisu Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 24.06.04, 20:03 czy ten facet ma chyba rozdwojenie jaźni: "Grali my dwa Polaki" ... a potem "W 2006 MŚ u NAS" !!! U nas znaczy kogo, Panie Podolski?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st 24.06.04, 20:11 Gość portalu: Lisu napisał(a): > czy ten facet ma chyba rozdwojenie jaźni: "Grali my dwa Polaki" ... a potem "W > 2006 MŚ u NAS" !!! U nas znaczy kogo, Panie Podolski?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st 24.06.04, 20:14 Gość portalu: Lisu napisał(a): > czy ten facet ma chyba rozdwojenie jaźni: "Grali my dwa Polaki" ... a potem "W > 2006 MŚ u NAS" !!! U nas znaczy kogo, Panie Podolski?!?! CZY PAN JEST TAK GLUPIM, CZY TAKA MA ZLA WOLE?? "U NAS W NIEMCZECH, GDZIE MIESZKAMY MY POLACY KLOSE I PODOLSKI" -GDZIE JEST SPRZECZNOSC?! TO PAN MA ROZDWOJENIE JAZNI, NA DWIE POLGLOWKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisu Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 24.06.04, 20:29 tak się składa, że widzę sprzeczność, a Ty nie umiesz chyba czytać miedzy wierszami. To nie są "klubowe" MŚ tylko NARODOWE, przeliterować? N A R O D O W E. Albo jest się Polakiem, albo Niemcem. I basta!! Niech sobie gra u siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 20:17 Śmierdzący hanys z nadzieją na bycie volksdeutschem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.proxy.aol.com 24.06.04, 20:26 chwd szwabom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:06 oto polska i jej dum(r)ny narod. nasmiewacie sie z niemcow, a kto wyjezdza do roboty i za 1 euro kazdego szkopa by pocalowal w dupe, sprzedal za pol euro innego polaka. polacy to najglupsza nacja w europie. dowod: siedza glupki w sejmie, a kto ich wybieral ty, ty, on, ona i ja, my wy,wszyscy. do tego jeszcze zlodzieje, aferzysci i nieuki. a jak sie komus cos uda to albo szkop, nazista, albo jakis inny. brawo podolski i inni. tutaj nie ma czego szukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartez Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: 62.29.137.* 25.06.04, 11:52 Gość portalu: 01boryna napisał(a): > Śmierdzący hanys z nadzieją na bycie volksdeutschem. patrzac na twojego nika nie mozna sie bylo spodziewac jakis glebszych wynurzen, tym niemniej nierozgarniety gluptasku, zaden z niego smierdziel, bo pewnie czesciej korzysta z prysznica niz ty czysciochu (patrze statystycznie na nasza nacje- wystarczy wejsc w cieple dni do tramwaju czy autobusu by zobaczyc jak u nas z higiena) na zadnego voks... gosciu nie pozuje bo tak by w ogole nie gadal z dziennikarzem z Polski po polsku, ani by sie do swoich korzeni nie przyznawal a od hanysow sie odpieprz bo pewnie primo zadnego nie znasz, a po drugie jak bys taki mial szacunek do pracy jak oni to pewnie i w tym kraju lepiej by sie dzialo ps. a tak a propos WASC to z jakiego zadupia, ze tak glowe wysoko nosi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francek LEPSZO KAPUSTA S POLA JAK LEB OD GOROLA1 IP: *.mondial.de / *.61.75.150.host.de.colt.net 24.06.04, 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nidaszlezja LEPSZO KAPUSTA JAK HANYSKO GLOWO PUSTA !!!!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 24.06.04, 22:03 daj boze zeby jak najwiecej takich kolkow wyjezdzalo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Jak na kozetce u psychoanalityka IP: *.chello.pl 24.06.04, 20:44 Proszę jaki piekny wywiad. Ujawnił wśród komentatorów pełną gamę polskich kompleksów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Jak na kozetce u psychoanalityka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 01:03 Mam nadzieje, ze ktos za to beknie, takich rzeczy sie nie robi, zwlaszcza ze gazeta sadzi mnostwo bledow jezykowych i merytorycznych, sport w szczegolnosci. Poziom tego niby zartu jest naprawde zenujacy,az mnie zatkalo, ze ktos to puscil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Co tam pyskujecie gupie gorole? IP: *.mondial.de / *.61.75.150.host.de.colt.net 24.06.04, 20:50 Slonzoki grajom w fusbal, a gorole w piczki palanta, bo te pierony - co im sloma ze szczewikow wylazi, w nic inkszego grac niy umia. niych sie gupki smiejom; po czym gorol gorola poznowo? bo gupek zasze sie z drugim gupkiym skamraci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D :D :D Re: Co tam pyskujecie gupie gorole? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 21:16 Co tam się pocisz?? Piękny ten wasz "fusbal" lol ROLF Szczególnie z Czechami było to widać buahahahah :D Cała Europa miała niezły ubaw!!! :D P.S. Pisze się GŁUPIE nie "gupie". Analfabeta!! No ale cóż można od ciebie wymagać. :D Chyba tylko leczenia kompleksów na polskich forach!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 jeckusie 24.06.04, 21:26 Słuchej no karlusie, to jest takie same forum ślonskie jak warszawskie PS. Kaj sie tela gorolskich podciepów ulungło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trojan? tak strzelac brama jak mowic po polska !!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 24.06.04, 22:15 tak szlo mu strzelac brama jak mowic po polska !!! w tym sensie swoj chlop ten hanys !!! wykonal zadanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Podolski jest jeszcze b. mlody ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.04, 23:46 ale teraz juz wie ze z polskimi pismakami trzeba mowic po niemiecku !!! BRAWO PANIE REDAKTORZE !!! Klose byl madrzejszy odmawiajac wam wywiadu po polsku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R MICHNIKA TEZ TAK ZACYTUJ ZLAMASIE Z GW ! IP: *.chello.pl 24.06.04, 23:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik buchołap Re: MICHNIKA TEZ TAK ZACYTUJ ZLAMASIE Z GW ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:01 >MICHNIKA TEZ TAK ZACYTUJ ZLAMASIE Z GW ! hehehe, a to dobre, jestem za :D A Herr Podolski to chyba ani nie jest Polakiem ani Niemcem skoro sie wahał swojego czasu czy grac tu czy tu (zdecydowały lepsze perspektywy w RFN) - narodowosc sie czuje a nie wybiera. Czechy - dziekuje Wam (prawie) caly pilkarski swiat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.s.syscomp.pl / *.crowley.pl 24.06.04, 23:52 TE POLDI KLUPNIJ SIE W TA PUSTA CZACHA :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandy pol jezykowy krol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.04, 23:59 niech pan pol poslucha swojego pitolenia w telewizji, tam dopiero mozna boki zrywac. albo przeanalizuje niektore swoje teksty, jak daje dupy nieudolnie tlumaczac z obcych jezykow, romanskich w szczegolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio ZDRADA!!! IP: *.ytnet / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:04 Podolski i Klose zdrajcy POLSKI.Niech nie mówią o sobie Polak. Gdyby była wojna, to pierwsi dostaliby kulę w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: ZDRADA!!! IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:15 ODPERDOL sie od NICH !!!Polki dupa zarabiaja na zycie w Niemczech,a ONI uczciwie i piekna gra tam pieniadze zbija !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: ZDRADA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:30 Twoja stara tez daje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiznik Re: ZDRADA!!!!!!!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 21:54 Gość portalu: 01boryna napisał(a): > Twoja stara tez daje? hanyski chca zarabiac dawaniem, ale nik nie chce brac bo brzydkie i brudne ! tylko araby i murzyny sie zalapuja ale nie placa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielka Polska Re: ZDRADA!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 13:51 Ty szmato wredna. Zamknij ryj proniemiecka świnio !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gator Re: Łukasz Podolski IP: *.atlsfl.adelphia.net 25.06.04, 00:15 Dla tych co tutaj szczekaja na pilkarza co cos osiagnal. On moglby mowic tylko po Niemiecku, ale jest na tyle mily ze chce pomoc polskiemu durniowi- dziennikarzowi. I ci prosci kibice nabrali sie jak na wedke. Co za kultura. Hamstwo jak za komunizmu albo spuscizna po nim. Jak latwo przychodzi smiac sie z wlasnej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:20 A co ta kurwa volksdeutschowa osiagnela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:22 Masz racje !!! Poza tym,to ten dziennikarzyna z Bozej laski tu na durnia wychodzi,ze doslownie przytoczyl lamana polszczyzne Lukasza ,ktory w Niemczech sie wychowal !!! Ja sam mam 3 synow tu urodzonych,wszyscy powyzej lat 20 maja a dumnym jestem z tego,ze podobnie jak Lukasz polskim jezykiem wladaja !!!I do szkol polskich nie uczeszczali. A wiec ??? Wg. mnie ten dziennikarzyna sam sie osmiesza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:29 To co ten volksdeutsch duka to na pewno nie jezyk polski. To tylko swiadczy o rodzicach, ze nauczyli go takiego belkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:34 wyjedz za granice,splodz tam dziecko i zobaczymy po jakiemu to dziecko po 18- stu latach dukac bedzie,radze Ci na serio,ja opuscilem Polske juz 36 lat temu i tez sobie jako tako z jezykiem moich ojcow radze,czego i Tobie zycze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:36 Fajnie, ale na chuj pierdoli, ze jest Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:42 bo sie rodzil na polskiej ziemii !!! A skad Ty wiesz co on naprawde kocha??? Moze Polske,ale za maly byl kiedy trzeba bylo ja opuszczac i decydowac o swojej przyszlosci !!! Zastanow sie nad tym i pomysl... czy nie lepiej tego mlodego czlowieka z szacunkiem oceniac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 01boryna Re: Łukasz Podolski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 00:45 Ale ty jestes jebniety. Wlasnie zdecydowal o swojej przyszlosci i jest szkopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 00:50 wspomnialem Ci o moich synach,w RFN sie porodzili,pozniej wyemigrowalismy do USA,wszyscy pamietamy jezyk polski, mowimy niemieckim oraz angielskim, a ja jako ojciec dumnym z tego jestem,ze po tylu przejsciach moi synowie polski jezyk znaja na tyle,na ile Lukasz Podolski sie nim posluguje !!! To tyle,pomysl nad ta sprawa,a moze zdanie zmienisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja@ Re: Łukasz Podolski IP: 217.187.46.* 25.06.04, 01:01 Wracaj do pługa Boryna. Swoje chamskie odzywki zachowaj dla siebie. Nie ty będziesz innym ludziom dyktował kim mają się czuć i jak mówić. Miałeś właśnie swoje życiowe 5 minut w internecie, możesz o tym wnukom opowiadać. A teraz wynocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Łukasz Podolski IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 01:10 Dziekuje Ci za Twoja odpowiedz dla boryny,tak trzymac trzeba wyrozumialy RODAKU !!! Pzdr.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartez Re: Łukasz Podolski IP: 62.29.137.* 25.06.04, 12:17 widze boryna ze rozpleniasz sie po tym forum jak jaks zaraza, pewnie mama z domu wyszla i mozesz przez chwile byc doroslym (w twoim plytkim mniemaniu) badz tak mily dla reszty i zamknij po prostu dziob przynajmniej do momentu az cie matka natura w rozum wyposazy (wydaje sie to jednak chyba niemozliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozjemca DZIADOWSKIEJ GW NIE STAC TLUMACZA !!!!!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 22:11 gw jak zwykle popelnila co najmniej dwa idiotyczne bledy: 1. nie zaangazowala profesjonalnego tlumacza tego do wywiadu, wyreczaja sie (tak jak to bywa w gw) amatorskim dziennikarzem ! 2. sprzedala publice jako Polaka Bogu ducha winnego Podolskiego, ktory jest juz de facto stuprocentowym niemcem ! (sadzac po mowie hanysem nigdy nie byl!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy DZIADOWSKIEJ GW NIE STAC NA TLUMACZA !!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 22:13 gw jak zwykle popelnila co najmniej dwa idiotyczne bledy: 1. nie zaangazowala profesjonalnego tlumacza tego do wywiadu, wyreczaja sie (tak jak to bywa w gw) amatorskim dziennikarzem ! 2. sprzedala publice jako Polaka Bogu ducha winnego Podolskiego, ktory jest juz de facto stuprocentowym niemcem ! (sadzac po mowie hanysem nigdy nie byl!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weedie Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 00:21 - Szkoda, że my wylecieli. Teraz mistrzostwa świata u nos. Musimy tam lepiej zagrać jak tutaj - mówi 19-letni napastnik reprezentacji Niemie, Łukasz Podolski idiota tak sie wkrecil w robienie bledow,ze sam zrobil literowke,co to za reprezentacja niemie, ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Jednak w mojej Polsce przygłupy górą. IP: *.enformatic.pl 25.06.04, 00:35 Jak czytam większość wydalin, to żałuję, że nauka pisania jest w Polsce obowiązkowa. Bo pisać uczą wszystkich. Bezmózgów też. Statystycznie to w mojej Polsce idioci są większością, stąd też tak genialne efekty polskiej demokracji. Z@sr@ńcy wam dzidy dać do ręki, bo myślenie u was na poziomie Hutu, którzy rezają Tutsi. Łukasz to świetny piłkarz i otwarty, szczery chłopak. Wybrał Niemcy, bo miał takie prawo, ale nie ukrywa polskiego pochodzenia, świetnie posługuje się polską mową. Tak, świetnie mówi po polsku, a że gwarą-to jest bogactwo języka polskiego. Mimo, że mieszkam w Galicji, kocham śląską gwarę i uważam, że jest piękna. Znam dobrze całą Polskę i szczerze uważam, że najlepsi ludzie wywodzą się ze Śląska. Chciałem żeby Podolski grał dla Polski, ale on wybrał Niemcy i ja ten wybór szanuję, kibicuję mu i życzę sukcesów. Łukasz nie bierz sobie do serca, że węże pierdzą. Masz w Polsce wielu sympatyków. Przygłupami z mentalnością czasów Gomułki nie ma się co przejmować. A jak dojdzie do meczu Niemcy-Polska, wybacz, ale dostaniecie bęcki, bo zrewanżujemy się za 1974 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązak Re: Jednak w mojej Polsce przygłupy górą. IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.06.04, 10:38 zgadzam się!! Nikt nie ma prawa nabijać się ze Śląska i Ślązaków, a już najbardziej zakompleksieni prowincjusze z Podlasia, Mazowsza, czy Podkarpacia, którzy nigdy ze Śląskiem nic wspólnego nie mieli, a z epoki radła wydostali się 10 lat temu. Ślązaki to najmądrzejszi ludzie w Polsce, bo już dawno pozbyli się durnych uprzedzeń w stosunku do innych narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg zizou interview IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 00:35 Subject: Zizou Interview R= Reporter Z = Zidane >> > >R: Congratulations on the teams victory and the personal role you >> > >played in it. >> > >Z: Thank you, it was a very satisfying way to win, but we didn't make >> > >it easy for ourselves, we fought t to the end and it was our self belief that got us the 3 points. >> > >R: I know its premature, but will you be celebrating tonight? >> > >Z: No, no celebrating just yet, however, we have been allowed to spend >> > ɱ to 10 minutes with our partners as a small reward for the win. My >> > >wife wanted to know if I would be able to f*ck her in 5 minutes, I simply said "I've just f*cked 11 English men in 2 minutes I should >have >> > >no problems putting you away 3 or 4 times!" >> > >> > >> > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonzok Glupi Polacy (przed i po szkodzie) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 01:01 Dobrze zes lukas zrobiol, ze grosz u niymcow. tych pierdolonych goroli zapomnil. niych sie pierony swoim kwasniewskim, lepperem, janasem - srol na to pieronstwo - nazra. a ty grej do niymcow: poloki zwasze byli gupie i juz take zostana: za 3 euro niymcom dupa obetra bo im sie oplaci, ich dziolchy z albanami, turkami, murzinami sie szlajaja, bo nie ino ch... w dupa dostanom, ale i piwo na dyskotyce. trzimej sie chopie od tego dziadostwa z daleka. poloki - te pierony - niych sie lepi na ksiynzyc wyniesa. Lukas: Kopf Hoch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Glupi Polacy (przed i po szkodzie) IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 12:17 Daj spokoj Slonzok, Ja poznalem w Niemczech tez troche Hanysow i stad wiem, ze to w gruncie rzeczy takie same poloki jak ja (nie-Slazak). I hanyskie dziolki szlajajace sie z z Afganami, Murzynami etc. tez poznalem, wiec mi nie opowiadaj, ze to gorolska specjalnosc. Roznica ta, ze Slazaki, w odroznieniu od innych polskich emigrantow, od razu paszport dostawali, zapomogi, uznanie matury (gorole, po tych samych szkolach musieli niemiecka mature nadrabiac, "Aussiedler" nie) etc. Dlatego nie musieli za pare marek Niemcom "dupy obcierac". Ja osobiscie lubie Slazakow i slaska godka mi sie podoba. Ale nie cierpie tych, ktorzy sie odgrywaja na gorolach i patrza na nich z gory, bo maja pare centow z sojalu wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super_Silezian Glupi tepy hanys wlazl w szkode jak bydlo !!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 21:17 Z daleka smierdzi niemieckim socjalen ten Slonzok, zycie go po mordzie bilo w Polsce i po mordzie go bije w niemczech mimo ze tak bardzo chce zostac niemcem lizac dupe niemiaszkom to i tak scierwem zostanie do konca zycia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Glupi tepy hanys wlazl w szkode jak bydlo !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.04, 01:24 socjalem (ito polskim) smierdzi od Ciebie: dali Ci dzisiaj do zzarcia kuroniowke? Ani Podolski (znam jego ojca), ale ja na "socjalu" nie jestesmy. Ale glupim "polaczkom" po flaszce wody rozne popieprzone mysli do lba wpadaja. Zajmij sie chlopcze janasem, gmochem, i reszta bandy: to sa twoi, chlystku "krajanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Poloki w Muenchen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 01:07 W muenchen jest polska dyskoteka: ostatnio kontroluje sie tu polki, bo w swoich torebkach (taszkach) maja "piersiowki", i - jak mowí DJ - dolewaja do piwa. Potem "rypia" sie za piwko z calym mozliwymn talatajstwem z calego swiata po bramach obok dyskoteki. smiechu warte: i to smieszne "bydelko", za pare euro gotowe naprawde do wszytskiego, ocenia pod wzgledem moralnosci Podolskiego, ktory stara sie jak moze, i wogole ma ochote sie po poslku odezwac. Lukas: skoncz z tym: wypnij sie na to "pseudoeuropejskie" talatajstwo: szkody cie na taki glupi narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Real_Silesian Hanyski w Muenchen !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.introweb.nl 25.06.04, 22:21 Gość portalu: slonzok napisał(a): > W muenchen jest polska dyskoteka: ostatnio kontroluje sie tu polki, bo w swoich > > torebkach (taszkach) maja "piersiowki", i - jak mowí DJ - dolewaja do piwa. > Potem "rypia" sie za piwko z calym mozliwymn talatajstwem z calego swiata po > bramach obok dyskoteki. smiechu warte: i to smieszne "bydelko", za pare euro > gotowe naprawde do wszytskiego, ocenia pod wzgledem moralnosci Podolskiego, > ktory stara sie jak moze, i wogole ma ochote sie po poslku odezwac. Lukas: > skoncz z tym: wypnij sie na to "pseudoeuropejskie" talatajstwo: szkody cie na > taki glupi narod. jak sie rypia z calym mozliwymn talatajstwem i maja w taszkach pirdziuwki tu musza byc niechybnie hanyski na socjalu !!!!! widzialem juz nieraz takie hanyskie pijane tatalajstwo w krzakach i na dworcach !!! poniewaz tubylce nie odrozniaja niestety hanyskiego od polskiego biora ich za Polakow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonzok Re: Hanyski w Muenchen !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.04, 01:19 A to sie chlopie mylisz! Przyjjedz to zobaczysz; te twoje tzw "hanyski" sa z radomia, olsztyna, sieradza, lodzi, czestochowy, gdanska i przemylsa! jelsi to dla ciebie slask, to gratuluje wyksztalcenia "na poziomie nizszym niz podtawowy); P.S. Sorry, ostanio mialem kontakty (raczej wirtualne) z panna z Rabki; ale i to nie "hanyska"; ale glupio chlopie; no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: objectiv Re: Hanyski w Muenchen !!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.1.* / *.nltree.nl 26.06.04, 17:04 Gość portalu: slonzok napisał(a): > A to sie chlopie mylisz! Przyjjedz to zobaczysz; te twoje tzw "hanyski" sa z > radomia, olsztyna, sieradza, lodzi, czestochowy, gdanska i przemylsa! jelsi to > dla ciebie slask, to gratuluje wyksztalcenia "na poziomie nizszym niz > podtawowy); > > P.S. Sorry, ostanio mialem kontakty (raczej wirtualne) z panna z Rabki; ale i > to nie "hanyska"; ale glupio chlopie; no nie? rozmawialem duzo z rodowitymi niemcami ktorzy maja jak najgorsze zdanie o hanysach i hanyskach (auzidla fon oberszlejzen). wiekszosc z nich nie pracuje z lenistwa i z braku znajomosci jez. niemieckiego a zyje niezle z socjalu (socjal placi za wszystko za ubranie, telefon, swiatlo, firanki itd.., meble, lekarstwa i opieka zdrowotna za darmo!) hanysy z nudow zadaja sie z penerami (penery i auzidlery to kumplostwo) i popadaja w alkoholizm a hanyski dorabiaja dupceniem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Wstydz sie gazeto! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.04, 01:13 No tutaj to juz blyskotliwi redaktorzy przeszli samych siebie. Bruk jakich malo!!! Osmieszacie w ten prymitywny sposob wylacznie samych siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wstydz sie gazeto! IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 01:19 Jezeli myslisz o bledzie tego redaktorka ktory Lukasza sponiewieral,to jestem z Toba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
morsa Re: Wstydz sie gazeto! 25.06.04, 01:21 Popieram. Zenujace. O czym to swiadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wstydz sie gazeto! IP: *.proxy.aol.com 25.06.04, 01:27 O braku inteligencji ludzi ,ktorzy maja dostep do mediow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bippo Re: Wstydz sie gazeto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 02:28 w 100% mega obciach pana redaktora ktoremu po meczu chyba lekko zagrzala sie banka jesli gw chce uchodzic za powazne wydawnictwo taki wywiad nie mial prawa sie ukazac! z drugiej strony niektore teksty w gwarze slaskiej ktorych autorzy odcinaja sie od wszystkiego co polskie lekko mi traci cepelia... Pol kopnij sie w czolo zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Wstydz sie gazeto! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 14:39 www.lukas-podolski.de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Wstydz sie gazeto! DLACZEGO??? IP: *.66.62.81.cust.bluewin.ch 25.06.04, 13:36 Nie rozumiem czym Wy sie stak oburzacie. Podolski nie kaleczy jezyka, mowi po prostu slaska gwara. I moim zdaniem chwala Gazecie ze nie "przetlumaczyla" tego na literacka polszczyzne. Nie ma w tym nic ani uwlaczajacego, ani osmieszajacego! mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Wstydz sie gazeto! DLACZEGO??? IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 15:31 "Podolski nie kaleczy jezyka, mowi po > prostu slaska gwara." Tego nie wiem, bo na tyle slaskiej gwary nie znam. Ja mam wrazenie, ze redaktor Podolskiego przedrzeznia. Moze robi to z sympatia a moze nie. Nie wiem. Ale odebrane to moze byc (ja to tak odbieram) jako brak respektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gleiwitzer Gupie zydy cherloki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.06.04, 02:25 Smiyjcie sie redaktory zydorczyj z waszego obera, michnika, co sie gorzi jonko, jak najgorzsy jonkala. albo tyz z frau rapaczinski, co to z rywinym i millerem gyszefty robiola, alboa tyz z tego "pieronskiego" moralisty, dawida warszawskego, ftorego starzyk bol sowieckim szpiegym w ameryce: tyn ciulas bolus gebert. z nich sie, gupie pierony smiyjcie. albo tyz z tyj "ach, jako ta szkarada zadno" bazkuryi luczywo! w rzic sie pocalujcie! lukas podolski mo kultura, niy te wyzs chlyski, moskiowate zurnalisty. jak sie chcecie smioc, to sie smiyjcie: z brata waszego szefa jonklay - stefka - zbrodnairz i morderca stalinowski, co swoje dupsko w szwecji grzeje, albo tyz i ta inkszo czerwono zydowa wolinsko: wiela to porzadnych ludzi zgladziola. no smiyj sie ty gupolu michnik. rezym z urbanym, kwachem, i inkszymi debilami. od..... sie lod slonska, popierdolono warszawko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Slazaki to takie same Polaki jak wszystkie inne IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.04, 15:39 Takie same antysemity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanys A ja cie smola! IP: 202.147.44.* 25.06.04, 05:47 Ciekawe Delura tez oleje Polske? Odpowiedz Link Zgłoś
gucio60 Re: duren 25.06.04, 07:43 nie wiem kto to jest Pol ale musi to byc wyjatkowy duren a niezaleznie od tego Pola, Polacy z Polski pisujacy na tym forum mieli chyba wyjatkowo stroma gorke do szkoly a wypowiedzi sa na poziomie debili tak, wiem to kompleks a tego niestety nie da sie wyleczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEcha Re: Łukasz Podolski dla Gazety: Nie szło bramy st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:45 młody człowieku w Polsce buś się zmarnował ,jak wielu innych! Odpowiedz Link Zgłoś