jarecki44 08.09.04, 22:28 "Pewna interwencja jednak wypuścił piłke z rąk" no ileż może byc takich wpadek słownych, przecież to jest paranoja. Przez cały mecz o mało mnie nie uspał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lennox Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 08.09.04, 22:36 Szpakowski musi odejść - bezpowrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki A kto na miejsce Szpakowskiego IP: *.aster.pl 08.09.04, 22:42 No popełnia facet błedy. Tez zauważyłem. Ale co - chcecie takie tabletki nasenne jak: Basałaj, Feddek, Jońca, Patyra ( ten co studio przy okazji meczu z Irlandią Płn. ). Fakt - podobają mi się mecze komentowane przez Borka, Iwanowa ( Polsat Sport ), Twarowskiego, Smokowskiego ( Canal + i byc może TVN zaangażuje ich na puchary, pierszy krok przez TVN poczyniony - obaj zostali zaangażowani na mecz Wisły z Legią relacjonowany przez TVN - tylko ten "królik" Sołtysik mi tam nie pasuje ). Niestety, telewizję publiczną nie stac na dobrych komentatorów i z nich najlepszy w tej chwili jest Szpakowski. Bo ta młodzież ( z wyjątkiem Basałaja, który już nic i niczego się nie nauczy ) musi się od Szpakowskiego wiele nauczyć, a zwłaszcza na jego błedach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blackened1 Re: A kto na miejsce Szpakowskiego 09.09.04, 18:59 A Mateusz Borek ? Moim zdaniem on jest najlepszy. Nie usypia jak to lamusostwo z TVP1. Jak Szpakowski komentuje to przez 30 min leci relacja z grobu i nagle krzyk, a następne 15 min opowiadanie bzdet. Następne 45 min tak samo. Borek ma zawsze cos ciekawego do powiedzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: A kto na miejsce Szpakowskiego IP: *.aster.pl 10.09.04, 19:24 Toć napisałem, że Mateusz Borek jest jednym z lepszych w obecnej dobie komentatorów ( co podważył jeden z forumowiczów ). Ale wątpię, aby tacy jak Smokowski, Borek, Twarowski, Iwanow mieli przejść do TVP. Na pewno ich gaże są wyższe niż w TVP, a po drugie ich przejście do TVP ( z uwagi na brak relacji z pucharów europejskich ) oznaczałoby tzw. cofnięcie się w rozwoju. Jednak TVN, Canal+ i Polsat Sport bardziej eksponują relacje piłkarskie niż TVP. I tam zawsze mają więcej pracy, bo relacjonują nie tylko puchary ( Polsat ), ale i ligi zagraniczne, Lige Polską. Więc zamienili by raczej "siekierkę na kijek". A więc wniosek z tego reprezentacji polskiej zostaliby same przynudzacze ( Jasina, Basałaj, Patyra, Wolski, Jońca ) i Szpakowski Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: A kto na miejsce Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:32 Meczów reprezentacji nie trzeba przynudzać bo one same w sobie są nudne więc nie zwalajcie na komentatorów bo to wina polskiej piłki Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: A kto na miejsce Szpakowskiego 19.09.04, 21:58 Tak. Pana Mateusza zapamiętaliśmy po wygranym meczu Realu nad Bayerem finale. Kiedy to po golu Zidanea na 2:1, słyszeliśmy przez ok. 1min dzikie "ZIZU"(na jednym wdechu oczywiście). A przez kolejnych kilka już tylko krótkie powtarzanie tego słowa. No i później doszły wszelkie komplementy o genialności tego piłkarza i jego zagrania. I to naprawdę było coś ciekawego! Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Ha ha ha 10.09.04, 09:35 Jak dla mnie duet: Twarowski, Zarzeczny, Smokowski[:P] to jedni z gorszych a napewno bardziej denerwujących komentatorów. Borek - cienias, Iwanow podobnie Laskowski jak był młody to był dobry, ale te czasy już nie wrócą. O reszcie z TVP szkoda wspominac. Pozostaje tylko stary dobry Szpak. I jego mądrości gdy w 70 min zorientuje się, że Polska po raz kolejny przegra. W każdym razie jest z nich najlepszy. P.S. Ten Kalinowski też w sumie niczego sobie. Całkiem przyzwoicie mu szło jak na debiutanta. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: Ha ha ha 10.09.04, 12:55 sprawdź sobie co oznacza słowo "duet" , może kiedyś Ci się to jeszcze przyda. A co do twojej oceny komentatorów to chyba wogóle nie wiesz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: Ha ha ha 10.09.04, 19:36 Sprawdź sobie co oznacza ":P" A co do oceny komentatorów to wiem co piszę i wiem kogo chcę słuchać. Bo niejednen komentarz już w życiu słyszałem. A jak komentował Banasikowski Jacek to zdarzało się głos, żeśmy wyłączali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: 218.12.196.* 09.09.04, 19:11 Heh... Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 09.09.04, 21:39 Szpakowski to dno i metr mułu. Najgorszy komentator, jakim obecnie dysponuje jakakolwiek polska telewizja. Już nawet ci nudziarze są lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erste Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:13 Żygać mi sie chce jak go słyszę! Odpowiedz Link Zgłoś
blackened1 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 10.09.04, 19:38 a mnie jeszcze jak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:32 Obiektywnie trzeba przyznać - znacznie się poprawił w stosunku do tego, co było kiedyś. Przynajmniej skupia się na grze a nie na dygresjach typu " w gazecie takiej to a takiej można było przeczytać jak David Beckham powiedział ...". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 14.09.04, 23:12 Może tak, choć czasem ciekawi mnie, co powiedzieli trenerzy zainteresowanych drużyn w lokalnej prasie. A tak na marginesie słuchał ktoś dzisiaj Iwańskiego w meczu PSG - Chelsea. Chyba próbował czytać z ust wypowiedzi trenera Chelsea. Zresztą mamy chyba generalnie deficyt na komentatorów w TVP. I jak na TVP Szpakowski z Szaranowiczem są chyba jednak najlepsi. Dobrych ma Polsat Sport ( Borek, Iwanow ) i Canal + ( Smokowski, Twarowski ) no i oczywiście Eurosport. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rur Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ NIE MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!! IP: *.connector.net.pl 15.09.04, 11:31 DAREK NIE ODCHODŹ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 15.09.04, 11:38 Rozumiem, że nie masz ani Polsatu ani C+ skoro tak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 00:55 Dzisiaj podczas meczu Liverpool - Monaco w zespole z Monako grali: MONAKIJCZYCY ! Ten to ma pomysły: wiadomo Monachium to monachijczycy, zatem Monaco to monakijczycy ! Odpowiedz Link Zgłoś
black_light Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! 16.09.04, 19:24 eeehehehehhehe wcale mnie to nie dziwi tylko ten....Pan tak potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! 16.09.04, 20:23 Darek A jak się nazywa mieszkaniec Monaco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:33 Bogacz ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 16:08 Mieszkaniec Monaco to Monakijczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.poch.com.pl 17.09.04, 12:34 Zwłaszcza jak coś tam pod nosem ględzi, ględzi i nagle jak nie ryknie "ach!!!!" bo ktoś oddał strzał na bramkę, to jego kretyńskie "ach" doprowadza mnie do biegunki ! co za dno !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 17.09.04, 13:26 Ryk to był na polsacie(chyba Wójcik) jak Krzynówek gola strzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:39 No to chłopie często do kibelka latasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki44 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 18.09.04, 07:36 Było miło jak Szpaka nie było, fakt że nie ma za bardzo kogo obsadzić na jego miejsce ale każdy będzie lepszy niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 18.09.04, 10:03 Szanuję Twoje zdanie jarecki. Ja na przykład wolę Szpakowskiego od Basałaja czy Patyry. Choć wyższe notowania mają Twarowski, Smokowski, Borek czy też Iwanow albo w ogóle komentatorzy Eurosportu. Ale może ja tak piszę dlatego, bo od 20 lat oglądam mecze piłki i inne dyscypliny i przyzwyczaiłem się do głosu Szpakowskiego, Zydorowicza ( mecze na Śląsku, judo, zapasy ), Szeląga ( głównie mecze Wisły Kraków ), Szaranowicza i innych. Może inaczej się będę wypowiadał, gdy na stałe przyzwyczaję się do głosów Borka, Smokowskiego, Twarowskiego mając Canal + i Polsat Sport. Bo nie wierzę w to, że przejdą do publicznej. Wiadomo z uwagi na małą ilość relacji z piłki i w ogóle sportu w TVP. Ja na ich miejscu bym nie przeszedł. Ale sorry, nigdy nie przyzwyczaję się do głosu Basałaja, Patyry czy Jasiny. Wolski i Iwański ujdą w tłoku, ale dwóch to komentatorów w telewizji to za mało. Pozdrawiam kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki44 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 18.09.04, 11:51 Ok Stary, ja twoje zdanie tez szanuje i kumam ze mozna sie przyzwyczaić ;-). Wiesz ja własciwie oglądam np. CL na Polsacie Sport i Borek jest dla mnie rewelacyjny, no może jeszcze Iwanow. Zgadzam sie z twoja tezą że dwóch to komentatorów w telewizji to za mało, ale wiesz, nie ma w kim wybierać ;(. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 18.09.04, 12:17 Po prostu deficyt na dobrych komentatorów. Zresztą poziom naszych komentatorów widać było na olimpiadzie. Zwłaszcza w relacjach z judo, zapasów, piłki nożnej, siatkówki, kajakarstwa i wioślarstwa ( no co tam robił Broniewski, to chyba tylko on sam wie ). Jeszcze można było przełknąć koszykówkę i lekkąatletykę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fifakk Bożydar 19.09.04, 11:54 Tak Borek w studiu to lepsze niż na stadionie. Natomiast jak oglądałem mecz NEC-PSV i słyszałem ten quasiimperialistyczny głos Iwanowa to szlag mnie trafiał. Czy ten chłopak nie potrafi wypowiedzieć żadnego nazwiska bez tego głupiego akcentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:42 Pamiętam kiedyś tekst Szpakowskiego z Wembley w przegranym meczu z Anglią 2:1 "Łapinski puścil Bąka" hahahahahha >Ogólnie Szpakowski to legenda. Zostawcie go w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 15:08 A mnie się wydaje, że to Wójcik puścił Bąka. Tak czy siak, każdy kolejny trener puszcza "Bąka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Mlodzi i glupi jestescie IP: 217.116.101.* 19.09.04, 22:54 Sport to show (nie tylko wy tego nie rozumiecie - to samo z komitetem olimpijskim i wszystkimi 'dzialaczami'). A szpakowski mimo licznych wpadek (i nie mowie o tych wszystkich infatylnych wypowiedziach tutaj 'a tam to sie przejezyczyl') jest jednak showman'em. Bedzie wam to moze latwiej pojac i zrozumiec jesli obejrzycie mecz w TVN gdzie nawet mecz realu ma tyle napiecia co Gornik Leczna kontra Odra Wodzislaw. Podgladajcie innym, moze kiedys zmadrzejecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Mlodzi i glupi jestescie IP: *.aster.pl 20.09.04, 08:25 Kami, napisałeś "Mlodzi i glupi jestescie". A ile Ty masz lat chłopcze, bo obawiam się, że jesteś trochę młodszy ode mnie. Wnioskuję to ze sposobu Twojej wypowiedzi. Ja skończyłem 30 i trochę czasu już oglądam relacje z różnych imprez i mam pewną skalę porównawczą. A po drugie nie pisz na kogoś głupi, kto ma swoje zdanie na jakiś temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lopp1 Re: Mlodzi i glupi jestescie 20.09.04, 10:53 Miki ma racje i tyle mały człowieku mam ci do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
skynet_00 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 20.09.04, 22:29 panu szpakowskiemu już dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeJot Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.smars.pl 22.09.04, 09:27 stary o kogo widzisz na miejscu szpaka przecierz tylko on potrafi zaciekawić jakoś widowisko sportowe i przynudza jak borek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Borek przynudza ?!?! IP: *.aster.pl 22.09.04, 22:50 Ja też lubię Szpakowskiego jak komentuje mecze - choć nie każdy musi go lubić. Ale nie mogę się z Tobą zgodzić, że Mateusz Borek przynudza. Są momenty, że on chce sposobem komentarza upodobnić się do Szpakowskiego, ale robi to w inny sposób. Szpakowski ma już swoje kanony jeśli idzie o sposób komentowania, ale Borek ma swój styl, komentuje w bardziej luzacki sposób zwłaszcza z red. Kotłoniem ( co było ostatnio widać w meczu Bundesligi Bayer Leverkusen - 1 FC Nurnberg ). A jeśli mowa o przynudzaczach to wszelkie rekordy bije Basałaj ( dobrze, że go nie usłyszę - moje być może subiektywne zdanie, ale piszę za siebie ), Patyra, Jasina, Feddek, Jońca. Ujdą w tłoku jeszcze ( co już pisałem w poprzednich postach ) Wolski i Iwański. Podobnie jak Borek w luźny sposób relacje prowadzą również Twarowski i Smokowski ( Canal + ). Pozdrawiam kibiców Odpowiedz Link Zgłoś