Dodaj do ulubionych

SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!!

08.09.04, 22:28
"Pewna interwencja jednak wypuścił piłke z rąk" no ileż może byc takich
wpadek słownych, przecież to jest paranoja. Przez cały mecz o mało mnie nie
uspał.
Obserwuj wątek
    • lennox Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 08.09.04, 22:36
      Szpakowski musi odejść - bezpowrotnie.
    • Gość: Miki A kto na miejsce Szpakowskiego IP: *.aster.pl 08.09.04, 22:42
      No popełnia facet błedy. Tez zauważyłem.
      Ale co - chcecie takie tabletki nasenne jak: Basałaj, Feddek, Jońca, Patyra (
      ten co studio przy okazji meczu z Irlandią Płn. ).

Fakt - podobają mi się mecze komentowane przez Borka, Iwanowa ( Polsat Sport ),
      Twarowskiego, Smokowskiego ( Canal + i byc może TVN zaangażuje ich na puchary,
      pierszy krok przez TVN poczyniony - obaj zostali zaangażowani na mecz Wisły z
      Legią relacjonowany przez TVN - tylko ten "królik" Sołtysik mi tam nie pasuje ).

Niestety, telewizję publiczną nie stac na dobrych komentatorów i z nich
      najlepszy w tej chwili jest Szpakowski. Bo ta młodzież ( z wyjątkiem Basałaja,
      który już nic i niczego się nie nauczy ) musi się od Szpakowskiego wiele
      nauczyć, a zwłaszcza na jego błedach.

Pozdrawiam
      • blackened1 Re: A kto na miejsce Szpakowskiego 09.09.04, 18:59
        A Mateusz Borek ? Moim zdaniem on jest najlepszy. Nie usypia jak to lamusostwo
        z TVP1. Jak Szpakowski komentuje to przez 30 min leci relacja z grobu i nagle
        krzyk, a następne 15 min opowiadanie bzdet. Następne 45 min tak samo. Borek ma
        zawsze cos ciekawego do powiedzenia. Pozdrawiam
        • Gość: Miki Re: A kto na miejsce Szpakowskiego IP: *.aster.pl 10.09.04, 19:24
          Toć napisałem, że Mateusz Borek jest jednym z lepszych w obecnej dobie
          komentatorów ( co podważył jeden z forumowiczów ). Ale wątpię, aby tacy jak
          Smokowski, Borek, Twarowski, Iwanow mieli przejść do TVP. Na pewno ich gaże są
          wyższe niż w TVP, a po drugie ich przejście do TVP ( z uwagi na brak relacji z
          pucharów europejskich ) oznaczałoby tzw. cofnięcie się w rozwoju. Jednak TVN,
          Canal+ i Polsat Sport bardziej eksponują relacje piłkarskie niż TVP. I tam
          zawsze mają więcej pracy, bo relacjonują nie tylko puchary ( Polsat ), ale i
          ligi zagraniczne, Lige Polską. Więc zamienili by raczej "siekierkę na kijek".
          A więc wniosek z tego reprezentacji polskiej zostaliby same przynudzacze (
          Jasina, Basałaj, Patyra, Wolski, Jońca ) i Szpakowski

Pozdrawiam
          • Gość: Mike Re: A kto na miejsce Szpakowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 18:32
            Meczów reprezentacji nie trzeba przynudzać bo one same w sobie są nudne więc
            nie zwalajcie na komentatorów bo to wina polskiej piłki
        • fifakk Re: A kto na miejsce Szpakowskiego 19.09.04, 21:58
          Tak. Pana Mateusza zapamiętaliśmy po wygranym meczu Realu nad Bayerem finale.
          Kiedy to po golu Zidanea na 2:1, słyszeliśmy przez ok. 1min dzikie "ZIZU"(na
          jednym wdechu oczywiście). A przez kolejnych kilka już tylko krótkie
          powtarzanie tego słowa. No i później doszły wszelkie komplementy o genialności
          tego piłkarza i jego zagrania.
          I to naprawdę było coś ciekawego!
      • fifakk Ha ha ha 10.09.04, 09:35
        Jak dla mnie duet: Twarowski, Zarzeczny, Smokowski[:P] to jedni z gorszych a
        napewno bardziej denerwujących komentatorów.
        Borek - cienias, Iwanow podobnie
        Laskowski jak był młody to był dobry, ale te czasy już nie wrócą.
        O reszcie z TVP szkoda wspominac. Pozostaje tylko stary dobry Szpak. I jego
        mądrości gdy w 70 min zorientuje się, że Polska po raz kolejny przegra.
        W każdym razie jest z nich najlepszy.

P.S. Ten Kalinowski też w sumie niczego sobie. Całkiem przyzwoicie mu szło jak
        na debiutanta.
        • luckystrike Re: Ha ha ha 10.09.04, 12:55
          sprawdź sobie co oznacza słowo "duet" , może kiedyś Ci się to jeszcze przyda.
          A co do twojej oceny komentatorów to chyba wogóle nie wiesz o czym piszesz.
          • fifakk Re: Ha ha ha 10.09.04, 19:36
            Sprawdź sobie co oznacza ":P"

A co do oceny komentatorów to wiem co piszę i wiem kogo chcę słuchać.
            Bo niejednen komentarz już w życiu słyszałem.
            A jak komentował Banasikowski Jacek to zdarzało się głos, żeśmy wyłączali.
    • Gość: *** Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: 218.12.196.* 09.09.04, 19:11
      Heh...
      • ihopeyouwilllikeme Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 09.09.04, 21:39
        Szpakowski to dno i metr mułu. Najgorszy komentator, jakim obecnie dysponuje
        jakakolwiek polska telewizja. Już nawet ci nudziarze są lepsi.
        • Gość: erste Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:13
          Żygać mi sie chce jak go słyszę!
          • blackened1 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 10.09.04, 19:38
            a mnie jeszcze jak ;)
            • Gość: P-77 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:32
              Obiektywnie trzeba przyznać - znacznie się poprawił w stosunku do tego, co było
              kiedyś. Przynajmniej skupia się na grze a nie na dygresjach typu " w gazecie
              takiej to a takiej można było przeczytać jak David Beckham powiedział ...".
              • Gość: Miki Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 14.09.04, 23:12
                Może tak, choć czasem ciekawi mnie, co powiedzieli trenerzy zainteresowanych
                drużyn w lokalnej prasie.

A tak na marginesie słuchał ktoś dzisiaj Iwańskiego w meczu PSG - Chelsea.
                Chyba próbował czytać z ust wypowiedzi trenera Chelsea.

Zresztą mamy chyba generalnie deficyt na komentatorów w TVP. I jak na TVP
                Szpakowski z Szaranowiczem są chyba jednak najlepsi. Dobrych ma Polsat Sport (
                Borek, Iwanow ) i Canal + ( Smokowski, Twarowski ) no i oczywiście Eurosport.

Pozdrawiam.
                • Gość: rur Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ NIE MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!! IP: *.connector.net.pl 15.09.04, 11:31
                  DAREK NIE ODCHODŹ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • fifakk Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 15.09.04, 11:38
                  Rozumiem, że nie masz ani Polsatu ani C+ skoro tak mówisz.

• Gość: Darek SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 00:55
      Dzisiaj podczas meczu Liverpool - Monaco w zespole z Monako grali: MONAKIJCZYCY ! Ten to ma pomysły: wiadomo Monachium to monachijczycy, zatem Monaco to monakijczycy !
      • black_light Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! 16.09.04, 19:24
        eeehehehehhehe wcale mnie to nie dziwi tylko ten....Pan tak potrafi
      • fifakk Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! 16.09.04, 20:23
        Darek

A jak się nazywa mieszkaniec Monaco?
        • Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:33
          Bogacz ?!
          • Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI to Monakijczyk ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 16:08
            Mieszkaniec Monaco to Monakijczyk.
    • Gość: Andrzej Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.poch.com.pl 17.09.04, 12:34
      Zwłaszcza jak coś tam pod nosem ględzi, ględzi i nagle jak nie ryknie "ach!!!!"
      bo ktoś oddał strzał na bramkę, to jego kretyńskie "ach" doprowadza mnie do
      biegunki ! co za dno !!!
      • fifakk Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 17.09.04, 13:26
        Ryk to był na polsacie(chyba Wójcik) jak Krzynówek gola strzelił.
      • Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 23:39
        No to chłopie często do kibelka latasz !!!
        • jarecki44 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 18.09.04, 07:36
          Było miło jak Szpaka nie było, fakt że nie ma za bardzo kogo obsadzić na jego
          miejsce ale każdy będzie lepszy niż on.
          • Gość: Miki Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 18.09.04, 10:03

Szanuję Twoje zdanie jarecki. Ja na przykład wolę Szpakowskiego od Basałaja czy
            Patyry. Choć wyższe notowania mają Twarowski, Smokowski, Borek czy też Iwanow
            albo w ogóle komentatorzy Eurosportu.

Ale może ja tak piszę dlatego, bo od 20 lat oglądam mecze piłki i inne
            dyscypliny i przyzwyczaiłem się do głosu Szpakowskiego, Zydorowicza ( mecze na
            Śląsku, judo, zapasy ), Szeląga ( głównie mecze Wisły Kraków ), Szaranowicza i
            innych. Może inaczej się będę wypowiadał, gdy na stałe przyzwyczaję się do
            głosów Borka, Smokowskiego, Twarowskiego mając Canal + i Polsat Sport. Bo nie
            wierzę w to, że przejdą do publicznej. Wiadomo z uwagi na małą ilość relacji z
            piłki i w ogóle sportu w TVP. Ja na ich miejscu bym nie przeszedł. Ale sorry,
            nigdy nie przyzwyczaję się do głosu Basałaja, Patyry czy Jasiny. Wolski i
            Iwański ujdą w tłoku, ale dwóch to komentatorów w telewizji to za mało.

Pozdrawiam kibiców.
            • jarecki44 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 18.09.04, 11:51
              Ok Stary, ja twoje zdanie tez szanuje i kumam ze mozna sie przyzwyczaić ;-).
              Wiesz ja własciwie oglądam np. CL na Polsacie Sport i Borek jest dla mnie
              rewelacyjny, no może jeszcze Iwanow. Zgadzam sie z twoja tezą że dwóch to
              komentatorów w telewizji to za mało, ale wiesz, nie ma w kim wybierać ;(.
              Pozdrawiam
              • Gość: Miki Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 18.09.04, 12:17

Po prostu deficyt na dobrych komentatorów. Zresztą poziom naszych komentatorów
                widać było na olimpiadzie. Zwłaszcza w relacjach z judo, zapasów, piłki nożnej,
                siatkówki, kajakarstwa i wioślarstwa ( no co tam robił Broniewski, to chyba
                tylko on sam wie ). Jeszcze można było przełknąć koszykówkę i lekkąatletykę.

Pozdrawiam
              • fifakk Bożydar 19.09.04, 11:54
                Tak Borek w studiu to lepsze niż na stadionie.
                Natomiast jak oglądałem mecz NEC-PSV i słyszałem ten quasiimperialistyczny głos
                Iwanowa to szlag mnie trafiał. Czy ten chłopak nie potrafi wypowiedzieć żadnego
                nazwiska bez tego głupiego akcentu?
    • Gość: Przemek Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.04, 12:42
      Pamiętam kiedyś tekst Szpakowskiego z Wembley w przegranym meczu z Anglią 2:1
      "Łapinski puścil Bąka" hahahahahha >Ogólnie Szpakowski to legenda. Zostawcie go
      w spokoju.
      • Gość: Darek Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 15:08
        A mnie się wydaje, że to Wójcik puścił Bąka. Tak czy siak, każdy kolejny trener puszcza "Bąka".
    • Gość: kami Mlodzi i glupi jestescie IP: 217.116.101.* 19.09.04, 22:54
      Sport to show (nie tylko wy tego nie rozumiecie - to samo z komitetem
      olimpijskim i wszystkimi 'dzialaczami').
      A szpakowski mimo licznych wpadek (i nie mowie o tych wszystkich infatylnych
      wypowiedziach tutaj 'a tam to sie przejezyczyl') jest jednak showman'em.

Bedzie wam to moze latwiej pojac i zrozumiec jesli obejrzycie mecz w TVN gdzie
      nawet mecz realu ma tyle napiecia co Gornik Leczna kontra Odra Wodzislaw.

Podgladajcie innym, moze kiedys zmadrzejecie
      • Gość: Miki Re: Mlodzi i glupi jestescie IP: *.aster.pl 20.09.04, 08:25
        Kami, napisałeś "Mlodzi i glupi jestescie".

A ile Ty masz lat chłopcze, bo obawiam się, że jesteś trochę młodszy ode mnie.
        Wnioskuję to ze sposobu Twojej wypowiedzi. Ja skończyłem 30 i trochę czasu już
        oglądam relacje z różnych imprez i mam pewną skalę porównawczą.

A po drugie nie pisz na kogoś głupi, kto ma swoje zdanie na jakiś temat.

Pozdrawiam
        • lopp1 Re: Mlodzi i glupi jestescie 20.09.04, 10:53
          Miki ma racje i tyle mały człowieku mam ci do powiedzenia.
    • skynet_00 Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! 20.09.04, 22:29
      panu szpakowskiemu już dziekujemy
    • Gość: BeJot Re: SZPAK0WSKI !!! JUŻ MAM CIE DOŚĆ !!!!!!!!!!! IP: *.smars.pl 22.09.04, 09:27
      stary o kogo widzisz na miejscu szpaka przecierz tylko on potrafi zaciekawić
      jakoś widowisko sportowe i przynudza jak borek
      • Gość: Miki Borek przynudza ?!?! IP: *.aster.pl 22.09.04, 22:50
        Ja też lubię Szpakowskiego jak komentuje mecze - choć nie każdy musi go lubić.
        Ale nie mogę się z Tobą zgodzić, że Mateusz Borek przynudza. Są momenty, że on
        chce sposobem komentarza upodobnić się do Szpakowskiego, ale robi to w inny
        sposób. Szpakowski ma już swoje kanony jeśli idzie o sposób komentowania, ale
        Borek ma swój styl, komentuje w bardziej luzacki sposób zwłaszcza z red.
        Kotłoniem ( co było ostatnio widać w meczu Bundesligi Bayer Leverkusen - 1 FC
        Nurnberg ).
        A jeśli mowa o przynudzaczach to wszelkie rekordy bije Basałaj ( dobrze, że go
        nie usłyszę - moje być może subiektywne zdanie, ale piszę za siebie ), Patyra,
        Jasina, Feddek, Jońca. Ujdą w tłoku jeszcze ( co już pisałem w poprzednich
        postach ) Wolski i Iwański. Podobnie jak Borek w luźny sposób relacje prowadzą
        również Twarowski i Smokowski ( Canal + ).

Pozdrawiam kibiców
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka