Gość: barth09 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 23:24 Co na boisku robił Iwan a kto to jest Kłos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ulryk Re: Polska-Rumunia IP: *.g1.pl 18.04.02, 07:38 ale chłopaki graja ciekawe co teraz było złe kibice czy moze płyta boiska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejk Re: Polska-Rumunia IP: *.ar.wroc.pl 19.04.02, 11:33 Gość portalu: ulryk napisał(a): > ale chłopaki graja ciekawe co teraz było złe kibice czy moze płyta boiska ? no co ty ciekawe to nie byłó nawet bramka byla słaba a płyta tak jak zawsze kibice w porzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azzurro Re: Polska-Rumunia IP: localhost 18.04.02, 07:44 Jeśli reprezentacja nadal ma zamiar grać na tym poziomie nie powinnijechać na mistrzostwa!Pięniądze, które by zostały zaoszczędzone w ten sposób PZPN lepiej zeby przekazał na domy dziecka niż do kieszeni tych darmozjadów!!!!! Zajmijcie się młodzieżą bo z tej reprezentacjii nic już nie będzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Polska-Rumunia IP: *.krakow.bphpbk.pl 18.04.02, 08:15 Panowie, spoko, spoko, ja myslę, że to element taktyki Jurka Engela, chłopina nie chce odsłaniać przed mundialem wszyskich kart. Lepiej wystąpić na mistrzostwach z pozycji słabeusza niż tzw. faworyta. Dlaczego nie zgrał Oli??? Woda w kolanie ciekawe czemu po zderzeniu z Bananem w meczu z Barcą mógł jeszcze normalnie biegać. Świerczewski na ławce, Wałdoch na ławce, spoko, spoko, nie będzie tak źle, a poza tym dziwna rzecz; gdy goście na tych łamach zaczynają pluć na reprezentację to ona w meczach oficjalnych gra jak z nut, przypominacie sobie Ukrainę, też nie mieliście złudzeń i co??? Wygraliśmy, teraz też nie bedzie źle!!! 6 pkt. jak złoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sindbad Re: Polska-Rumunia IP: 10.120.22.* 18.04.02, 08:40 Gość portalu: miecio napisał(a): > Panowie, spoko, spoko, ja myslę, że to element taktyki Jurka Engela, chłopina > nie chce odsłaniać przed mundialem wszyskich kart. Lepiej wystąpić na > mistrzostwach z pozycji słabeusza niż tzw. faworyta. Dlaczego nie zgrał Oli??? > Woda w kolanie ciekawe czemu po zderzeniu z Bananem w meczu z Barcą mógł > jeszcze normalnie biegać. Świerczewski na ławce, Wałdoch na ławce, spoko, > spoko, nie będzie tak źle, a poza tym dziwna rzecz; gdy goście na tych łamach > zaczynają pluć na reprezentację to ona w meczach oficjalnych gra jak z nut, > przypominacie sobie Ukrainę, też nie mieliście złudzeń i co??? Wygraliśmy, > teraz też nie bedzie źle!!! 6 pkt. jak złoto Fantazja, fantazja jest od tego by bawić sie na całego! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Polska-Rumunia IP: *.mctc.mnscu.edu 18.04.02, 21:41 Gość portalu: Azzurro napisał(a): > Jeśli reprezentacja nadal ma zamiar grać na tym poziomie nie powinnijechać na > mistrzostwa!Pięniądze, które by zostały zaoszczędzone w ten sposób PZPN lepiej > zeby przekazał na domy dziecka niż do kieszeni tych darmozjadów!!!!! Zajmijcie > się młodzieżą bo z tej reprezentacjii nic już nie będzie!!!! Swieta prawda, znowu bedziemy posmiewiskiem dal calego swiata, tak jak to bylo z Tysonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiano Re: Polska-Rumunia IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 09:34 Jest źle i nie ma co się oszukiwać. Błędy jakie popełniali nasi obrońcy Kłos i Zieliński(dwukrotnie)są nie do przyjęcia. Na tym poziomie nie powinny mieć miejsca. Hajto przez wielu uważany za gwiazdę - po raz kolejny zawiódł, a może on po prostu jest słaby? Beznadziejny mecz w wykonaniu Kałużnego(ciekaw jestem czy w klubie zagra podobnie czy mimo wszystko bardziej się przyłoży...),a także Żewłakowa,Kryszałowicza,Iwana,Karwana. Klasa światowa Dudka. Na wyróżnienie za ambicję zasługuje Żurawski,oraz Krzynówek. Musi zagrać Wałdoch i Jacek Bąk w obronie, Piotrek Świerczewski w pomocy i Oli bo w przeciwnym razie jesteśmy nic nie warci. Chcę jednak dodać że nawet podstawowa jedenastka,niewiele by pomogła, gdyby podejście zawodników do meczu było takie jak w Łodzi i w Bydgoszczy. My kibice poczuliśmy się znowu oszukani,nie zmieniło się natomiast dobre samopoczucie naszych "gwiazd" ,którzy po katastrofalnym występie przeciw Japonii nie wyciągnęli żadnych wniosków. Mam wątpliwości co do sensowności używania przez Jurka Engela tych rzekomych "zasłon dymnych". Zastanawiam się czy to cokolwiek zmieni. Myślę że zasadniejsze byłoby na tym etapie przećwiczyć pewne warianty gry zespołu który wyjdzie 4 czerwca. Szanuję jednak wszystkie decyzje trenera i z oceną trzeba się wstrzymać do czerwca. Trzeba jednak realnie patrzeć na poziom kadrowiczów- technicznie-jesteśmy jedną z najgorszych drużyn mistrzostw,szybkościowo i zwrotnościowo- jest źle a momentami bardzo źle(zwłaszcza w obronie),fizycznie- jak sam trener przyznał od Rumuni jesteśmy słabsi. Widać zatem że jedynym możliwym sposobem załatania tych braków jest ambicja, wola walki, serce. Niepokojące jest to,że tych cech u naszych reprezentantów nie widać. Pozostaje mieć nadzieję że na Mundialu będzi inaczej. Życzę powodzenia Jurkowi Engelowi i całej drużynie - i wierzę że tanio skóry nie sprzedamy - i że Polacy pokarzą prawdziwy charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Polska-Rumunia IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 09:38 Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Nasza Kadra IP: *.stacje.agora.pl 18.04.02, 12:36 Przykro jest widzieć styl gry w wykonaniu naszej jedenastki.Gdzie zagubiły sie po drodze te piękne prostopadłe podania które otwierały drogę do bramki.Widać też było w trzech ostatnich meczach brak ambicji i woli walki,mam nadzieję że na Mundialu będzie to znowu ta drużyna klucząca od zwycięstwa do zwycięstwa.pozdrawiam jerry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Polska-Rumunia IP: *.mc.onolab.com 20.04.02, 21:32 Ludzie, czy powroca kiedys te czasy z lat 70-tych i 80-tych? Co sie dzieje z polska pilka? Nie rozumiem poprostu nie rozumiem jak pilkarze ktorzy na codzien graja i trenuja w zachodnich klubach nie potrafia tak samo dobrze zaprezentowac sie w meczach kadry. Ciagle slyszy sie ze ten pilakrz zagral swietne spotkanie i tamten i jeszcze inny. W momencie jak wszyscy spotykaja sie razem w druzynie narodowej czar pryska! Brakuje nam wszystkiego, przedewszystkim uwazam ze, naszym zawodnikom brakuje wiary w siebie, zacietosci, sprytu (boiskowego), techniki, moglbym tak wymieniac i wymieniac. Spojrzmy chociazby na druzyne Rumunii. Przewyzszali nas pod kazdym wzgledem, celnosc podan, gra kombinacyjna a nie schematyczna jak w naszym przypadku, wychodzenie na pozycje i rzecz bardzo wazna, rozumienie sie na wzajem i wyczuwanie intencji partnera. Pisze tak bo w czsie meczu bardzo dokladnie obserwowalem jak podajemy. To byla tragedia, przeciez w naszej grze nie ma zadnego polotu, prosze zwrocic uwage ile razy Polacy dotykaja pilke zanim ja ponownie oddadza. Bardzo ale to bardzo malo podan z pierwszej pilki. Panowie, halo, tak sie teraz gra w Europie i na swiecie. Wystarczy obejrzec kazde inne spotkanie z udzialem druzyny europejskiej ktora sie liczy i od razu widac roznice i to bardzo wielka. Inna sprawa, dlaczego nasi zawodnicy w polowie drugiej polowy wygladaja jakby byli juz po dogrywce? Dalej, ktory z naszych zawodnikow jest w stanie przyjac poprawnie pilke i grac pod presingiem lub celnie podac do partnera albo dosrodkowac??? Czy ktos widzial mecz Francja - Rosja? Rosjanie pokazali to wszystko czego nam brakuje, nie chce pisac ze to Francja nam pokazala bo tego poziomu z taka mentalnoscia nigdu nie osiagniemy, nie ludzmy sie. Mieszkalem przez dosyc dlugi czas w Anglii gdzie tamtejsi pilkarze otworzyli mi oczy na pilke. Na pilke, ktora tak bardzo sie rozni od naszej ze, zeby to zrozumiec tak naprawde o co w tym wszystkim chodzi, to trzeba byloby poprostu tam pograc. Na szczescie mialem okazje dostac sie do druzyny z ktora bralem udzial w rozgrywkach ligowych i pucharowych i wtedy zrozumialem czego brakuje w polskiej pilce. Zeby sie nie rozpisywac to powiem krotko ze, trzeba zaczac od podejscia do pilki, myslenia i sposobu gry w pilke nozna. Naprawde mialem okazje grac z zawodnikami ktorzy z pewnoscia przewyzszali umiejetnosciami polskich pilkarzy z reprezentacji ktorzy wiele mnie nauczyli. Dobra, na razie to na tyle. CZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZENOBIUS Re: Polska-Rumunia IP: 212.47.183.* 18.04.02, 14:03 No jak chlopaki nie widza kasy odpowiedniej to sprawe po prostu olewaja i sobie pewno mowia: na mundialu zagramy lepiej. Ja tylko mam nadzieje ze sie nie rozczaruja za bardzo a my (POLSKA jako kraj pilkarski) nie staniemy sie posmiewiskiem na mundialu. Do dzis pamietam jak Koreanczycy przegrali na mistrzostwach swiata z Niemcami 3:2 przegrywajac do przerwy 3:0, a jak by mecz ze 20 minut duzej byl to by pewno bylo 3:5 dla Koreanczykow. Koreanczycy to twardziele, trawe beda gryzc zeby wygrac, a jak przegramy pierwszy mecz to juz po nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buch Polska-Rumunia i inne IP: *.bwk.kuleuven.ac.be 18.04.02, 16:37 Ogladalem wczoraj kilka spotkan. Francuzi i Rosjanie nawzajem sie faulowali. Za to pozniej przy kazdej okazji kibice wygwizdywali najostrzej grajacego Ruska. Facet po prostu przestal grac (78000 widzow). Co do innych meczow to Niemcy tez jak przegrywaja to fauluja - ale Argentynczycy byli swietni!! Podobnie Hiszpanie lecz to nie to samo. Niestety nie zobaczylem remisu Portugalii z Brazylia. Ale wyobrazam sobie jak Brazylijczycy osmieszaja Hajte i chlopak wraca do Makowa. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENGEL Re: Polska-Rumunia IP: *.univ-lyon3.fr 19.04.02, 14:24 nie wspominajac o aerobaku Odpowiedz Link Zgłoś