Gość: GieKSiarz TVP Q...., niech żyje POLSAT SPORT!!!!!!! IP: 81.219.249.* 04.04.05, 22:46 To co TVP wyprawia to totalna popier.... paranoja, wybaczcie mi słownictwo, ale mnie szlag trafia, gdy na każdym kanale leci Watykan-Kraków-Poznań-Watykan- Kraków itp. Na wszystkich polskich kanałach, nawet na TVN Styl, to jest jakiś poroniony fanatyzm religijny. Czy śmierć Papieża to powrót do średniowiecza? Każdy żałobe nosi w sobie, a nie wywala ją na zwewnątrz, jak bombki na choinke. Każdy sam podejmie decyzje, czy obejrzeć mecz, czy relacje z Watykanu. Dobrze, że są jeszcze w Polsce normalne stacje telewizyjne i wiedzą, że oprócz katolickich sekciarzy są jeszcze normalni ludzie w tym kraju, którzy oprócz wiadomości pośmiertnych, chcą zobaczyć też coś innego dla odmiany. Nie można się zamartwiać 24 godziny na dobe. Papież na pewno tego by sobie nie życzył, on był kibicem sportowym i wierze, że patrząc teraz z góry na nas, ucieszy się, że są ludzie, którzy byli w Kościele, którzy się za niego modlą i którzy siedzą i oglądają wieczorem piękno sportu pamiętając o Nim jako o wielkim Człowieku, ale także jako o wielkim Kibicu. Na pewno woli patrzeć na tych ludzi, niż na te obłudne, zakłamane tłumy wychodzące na ulicę ze swoją sztuczną żałobą na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurjinez Re: TVP Q...., niech żyje POLSAT SPORT!!!!!!! 04.04.05, 22:49 Ja na ten przykład nie mam TV, więc mojego czasu on nie kradnie. Jeśli mam ochotę obejrzeć mecz, idę do knajpy, którą mam w pobliżu. Akurat ten mecz mam ochotę obejrzeć, bo na niego czekałem. Niech nikt mnie nie zmusza do tego, bym popadał w żałobny nastrój. Jeśli ktoś wierzy, powinien się radować - papa poszedł do nieba i jest mu dobrze; jeśli ktoś nie wierzy, również powinien się radować - wreszcie koniec męczarni. Ale po co tłuc temat non-stop? Czy w życiu nie dzieją się żadne inne rzeczy? Czy nie składa się ono z drobnych wydarzeń [na przykład meczu piłkarskiego]? Świat się nie skończył [a szkoda], życie toczy się dalej. Z całym szacunkiem dla Jana Pawła II, ale nie róbcie sobie jaj i dajcie mi obejrzeć ten mecz. Swoją drogą, ciekaw jestem czy papa będzie trzymał za Dudkiem i jego Liverpoolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 23:02 tvp nie ma pieniedzy na LM bo cala ekipa telewizyjna lacznie z calym zarzadem leci na waka... pogrzeb papieza na koszt abonentow Mi to wyglada na szukanie pretekstu do oszczednosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pershing Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.net / 212.160.158.* 04.04.05, 23:04 zapomnieliscie o bardzo waznej rzeczy, mianowicie jaki stosunek maja do tego sami pilkarze i trenerzy. Oni raczej nie chca grac, zwłaszcza zawodnicy Juve. Ten mecz jest na wyrost sytuacji. a TVP nigdy nie pusci meczu bez spikera, bo widzowie zdadza sobie sprawe ze ta jest duzo lepiej niz z gadka Szpakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.elpos.net / *.elpos.net 04.04.05, 23:15 mozesz powiedziec ktorego pilkarza Juve pytales o to czy maja ochcote grac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bevoe Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.04.05, 23:11 mecz jak mecz, ale skroty to mogliby puscic, przeciez dzisiaj widzialem w jakichs wiadomosciach bramki z ligi hiszpanskiej, nie udawajmy ze na swiecie nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azaa DZWONCIE I PISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 23:21 Ludzie! Jest jeszcze czas na interwencję do meczu Liverpool- Juventus!!! E-mail w tych sprawach można również wysłać pod adresem: widzowie@tvp.pl Kontakt telefoniczny z TVP: tel. (0048) (0-22) 547 44 50 – dział kontaktu z widzami lub tel. (0048) (0-22) 547 80 00 Piszcie i dzwońcie. Zasypać ich mailami i telefonami aż zrozumieją co głupiego chcą zrobić. Nawróćmy ich na lepszą drogę… Bo to jest paranoja co wyprawiają na Woronicza 17. A i żeby nie było. Ja też szanuję Jana Pawła II. On by się cieszył naszą radością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azaa Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 23:21 Ludzie! Jest jeszcze czas na interwencję do meczu Liverpool- Juventus!!! E-mail w tych sprawach można również wysłać pod adresem: widzowie@tvp.pl Kontakt telefoniczny z TVP: tel. (0048) (0-22) 547 44 50 – dział kontaktu z widzami lub tel. (0048) (0-22) 547 80 00 Piszcie i dzwońcie. Zasypać ich mailami i telefonami aż zrozumieją co głupiego chcą zrobić. Nawróćmy ich na lepszą drogę… Bo to jest paranoja co wyprawiają na Woronicza 17. A i żeby nie było. Ja też szanuję Jana Pawła II. On by się cieszył naszą radością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zla decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:56 To zla decyzja. Pamieci o Papieżu - wielkim Polaku - nie zakłóca mi obejrzenie tych meczów. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: TVP bez Ligi Mistrzów 05.04.05, 15:12 napisauem - ide cos zjesc, zanim post wprowadza.. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Nie panstwu wyznaniowemu !!!!! 05.04.05, 00:26 jak ktoś chce opłakiwac Jana Pawła II , to niech robi to we własnym zakresie .W moim zyciu on nie odgrywal zadnej roli.Ja chce LM !!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekR Re: Nie panstwu wyznaniowemu !!!!! IP: *.pbks.pl 05.04.05, 08:58 Dołączam się. Odpowiedz Link Zgłoś
michal2708 Re: Nie panstwu wyznaniowemu !!!!! 05.04.05, 12:46 Ja też się dołączam!!! Jak ktoś chce oglądać relację z Watykanu to niech się przełączy na TV Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alm Re: Nie panstwu wyznaniowemu !!!!! IP: 153.19.22.* 05.04.05, 13:23 Zgadzam się. Dość wpływu Kościoła ma nasze życie. Abonament płacą takze niewierzący! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: Nie panstwu wyznaniowemu !!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 17:22 Mylicie pojęcia. Jana Pawła II żegnają ludzie różnych wyznań, także niekatolicy, tak jak prezydenta Kennedy'ego żegnali w smutku również ludzie których prezydentem nie był. Nie zawężajcie sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Nie panstwu wyznaniowemu !!!!! 05.04.05, 22:17 Mamy 3 programy w telewizji publicznej.Czy one wszystkie musza naraz pokazywac to samo ?Ja po prostu czuje się indoktrynowany ze wszystkich stron.Mozna by pokazywac JPII na "Jedynce" a mecz na "Dwójce". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Liverpoolu Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego meczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 00:59 Świat się nie zawali, ani nie wystapi morze z brzegów. Możecie wytrzymać te pare dni bez piłki, bo sa ważniejsze rzeczy w życiu, tylko do tego trzeba dojrzeć i chyba na to czas dla niektórych, ale na to trzeba mieć siłę w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 01:12 Oczywiście, trzeba mieć siłę. Albo tvp cię w nią wyposaży "na siłę", co ? Myślę że kwestią dość dyskusyjną jest rezygnajca z transmisji meczów przez telewizję, która ma w nazwie człon "publiczna" i ma także pewną misję do spełnienia. Taką misją jest też pokazywanie sportu. A rezygnacja z transmisji jest tutaj oczywistą ingerencją w prawo do wyboru człowieka. Zwłaszcza jeśli taką decyzję podejmuje kilka osób (może nawet jedna) a dotyczy to sporej grupy kibiców. Najbardziej boli fakt, że ta decyzja nie była poparta żadną dyskusją albo choćby badaniami na wybranej próbce telewidzów. Gdzie tu demokracja ? Nie ma jej. jest tylko PRYWATA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 07:27 Bardzo dobrze napisane mag! Czy ktoś jeszcze ma watpliwosci, ze zyjemy w katolandzie ( wojtylolandzie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.acn.waw.pl 05.04.05, 10:08 Ale jednak to nie jest takie proste jak piszecie. Polska ma do piątku żałobe i tego nie zmienicie i gdyby to była żałoba po osobie która nie wierzyła (choć takiej soby chyba w tej chwili nie ma) to mecze też by nie zostały pokazane więc nie piszcie o "katolandzie" bo to nie ma znaczenia. A co do wolnego wyboru to niby macie racje ale jednak nie do końca kina, tertry, część centrów handlowych czy dyskoteki sa pozamykane bo mamy żałobe i to czy ktoś chce czy nie chce nie ma znaczenia. Wy chcecie mecz, ktoś inny film, ktoś inny magazy kulinarny, ktoś inny jeszcze coś innego i na tej sasadzie wracamy do normalnego programu a na to TV nie może sobie w tej chwili pozwolić bo wtedy dopiero została by zrównana z ziemią. Kibice (w tym ja) nie są specjalną grupą społeczną której się należy, kinomani, kucharze itd są takimi samymi i dlatego uważam że są dwie opcje: a) normalny program i każdy sam decyduje, b) albo wszyscy "obrywają" po równo i dla rzadnej grupy nie robimy wyjątków. Pierwsza opcja jest niemożliwa, więc pozostaje druga. Odpowiedz Link Zgłoś
yksy31102 Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me 05.04.05, 10:23 Nie do końca masz rację, bo jest wiele, bardzo wiele ludzi, którym akurat odpowiada, że wreszcie tyle mówi się o papieżu. Mogą oni od rana do nocy siedzieć i oglądać albo przynajmniej robić cokolwiek mając jednak - niejako w tle - włączony telewizor i z przyjemnością słuchając tych mniej lub bardziej ciekawych programów. Tak więc ta grupa telewidzów (wielu z nich, jak podejrzewam, wypowiada się na tym forum) wcale "nie obrywa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.acn.waw.pl 05.04.05, 10:30 No ale jednak gdyby w polsce była ogłoszona żałoba np. po jakims wielkim piłkarzu to rzypuszczam że wtedy moglibysmy obejrzeć bardzo dużo spotkań a wtedy skolei inni by narzekali że dla kibiców to przecież przyjemność. A poza tym jak mówie albo będzie zmieniony wspominkowy program albo normalny, ja trzeciej opcji (takiej aby każdy kibic, kinoman itd nie stracił) nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:16 Czlowieku co ty pierniczysz? Czy myslisz, ze jak sie oglosi zalobe to wszyscy sie w niej pograza? Czy wszyscy maja plakac na rozkaz i na pokaz? Dla tego dla kogo papiez byl bliski temu nie trzeba nakazu by cierpiec. Ale jest w tym kraju grupa ludzi, ktorej Papiez byl obojetny i ich tez trzeba szanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 16:29 Trudno mi się z tobą zgodzić, kiedy niejako przyrównujesz tych, co chcą obejrzeć mecz i tych, którzy wybraliby film albo program publicystyczny. Wydaje mi się, że miłośnicy "M jak miłość" albo kocham kino nie stracą wiele, bo w ich przypadku program zostanie tylko przesunięty o tydzień. Innym typem programów są transmisje sportowe np. z meczów, ponieważ ja tych meczów już za tydzień na pewno nie zobaczę. Zwracam po raz kolejny uwagę, że tvp jest telewizją "PUBLICZNĄ" i powinna zaspokajać apetyt telewidzów zgodnie z ich preferencjami. Jeśli ludzie w większości chcą oglądać papierza, to ok, ale niemało jest też takich, którzy chcieliby obejrzeć mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 16:39 Ad.Jeśli ludzie w większości chcą oglądać papierza, to ok, ale niemało jest też takich, którzy chcieliby obejrzeć mecz. Chyba nikt nie ma watpliwości gdzie jest w tych dniach wola większości (a może jakiś fanatyk wolności demokracji chce referendum?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 16:43 Oczywiście, że każdy wie, gdzie jest wola większości, ale tydzień telewizyjny to 24 razy 7 godzin, więc zostawiam tobie do policzenia, ile w tym jest procentowo udziału meczu, który trwa 1.5 godziny, a także jaki jest procent ludzi, którzy chcieliby ten mecz obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les paul Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 17:08 załamka, suponujesz zatem że sataniści mogliby mieć też swoje 5 minut wg twej logiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 17:56 Gość portalu: les paul napisał(a): > załamka, suponujesz zatem że sataniści mogliby mieć też swoje 5 minut wg twej > logiki Sugerujesz zatem że na 18 kibiców w Polsce przypada 1 satanista (90 minut dzielone na 5 minut = 18). Dość odważna teza. Poza tym nie mówmy o kibicach, mówmy też o tych, którym NIE PRZESZKADZA, że te mecz miałby iść. Poza tym, oczywiście, jeżeli w Polsce są sataniści i jest ich jakaś tam znacząca ilość, to powinni oni mieć możliwość posiadania jakiegos programu w tvp, nawet jeżeli ty czy ja uważamy że ich poglądy są niesłuszne. Na tym właśnie polega demokracja. Inną kwestią jest czy puszczanie "satanizmu" w tvp jest dopuszczone prawnie - ja się nie podejmuję tego oceniać bo nie jestem specjalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanek Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:24 TVP ma 3 kanały, wiec nic by się nie stało jakby na jednym puścili mecz a na pozostałych dwóch papieża. I tak by mieli większość. a pozatym jest jeszcze Polonia i jakieś tvny na których też z pewnością będzie papież więc kto chce looknąc na papieża bez przeszkód będzie mógl to zrobić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanek Re: Nic się nie stanie jak nie obejrzycie tego me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:14 mądrze prawi polać mu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Nic sie nie stanie jak obejrzymy ten mecz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:11 Nic sie nie stanie jak obejrzymy ten mecz. W koncu zyjemy podobno w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio ...a ja nie chce oglądać w TV mgr.Kwaśniewskiego.. IP: 194.63.132.* 05.04.05, 08:27 po Kaliskim incydencie gdzie Kwaśniewski razem z Siwcem zrobili kabaret z Papieskiego zwyczaju całowania ziemi ludzie ci przestali dla mnie istnieć. "Nie chcę ale muszę..." oglądać ich twarze w TV pogrążone w pseudo smutku!!! Brak emisji meczu to czysta głupota; jeśli ktoś nie chce oglądać to po prostu nie włącza telewizora i żaden cenzor z TV nie musi mu w tym pomagać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emch@wp.pl Re: ...a ja nie chce oglądać w TV mgr.Kwaśniewski IP: *.gl.digi.pl 05.04.05, 11:08 dobrze, że jest więcej takich ludzi którzy widzą obłudę kwasniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: 158.75.130.* 05.04.05, 08:28 Katolistan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eskimos widzowie@tvp.pl piszcie do nich!!! IP: 194.63.132.* 05.04.05, 08:45 ...niech się dowiedzą co o nich sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apostata Re: widzowie@tvp.pl piszcie do nich!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:34 Słusznie ja już napisałem. Nie sądze żeby to coś pomogło, ale może gdyby napisało dużo osób... . Głupie nadzieje! Ale zaprotestować przeciwko tej paranoi należy. Nie mozna na nikim wymuszać żałoby! Pozatym jesli Jurek Dudek (bądź co bądź REPREZENTANT Polski) może "zagrać dla Papieża" z czarną opaską na ramieniu, to kibice mają prawo to zobaczyć - potrafimy "oglągać mecz dla papieża". Rozwiązanie Canal+ - mecz, ale bez komentarza - jest chyba rzeczywiście najbardziej wyważone. Więc PISZCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.pai.net.pl 05.04.05, 08:53 I tak właśnie wyglądała będzie TVP po dojściu do władzy Gertychorokitów! Zamiast ligi - parafiada, zamiast Owsiaka - przystanek Jezus, teleturnieja na temat Pisma, a z filmów tylko Pasja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: areq Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: 80.48.251.* 05.04.05, 09:27 A to już jest kompletnie bez sensu... . .:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:43 co to ma być? nie można zabraniać komuś obejrzeć meczu! jeśli ktoś ma ochotę oglądać kolejny dzień wypowiedzi jakichś księży w kółko to samo to niech sobie ogląda, ale puście o tej samej porze mecz i zobaczymy co będzie miało większą oglądalność!! dobrze że jest polstat sport, pozdrawiam mateusza borka który myślę że przyczynił się do tej transmisji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 10:07 to jest juz przesada.jak ktos nie chce nie musi ogladac.a ja np chce ogladac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAPAŁA ODWROTNY SKUTEK IP: *.178.wp3.ptc.pl 05.04.05, 10:18 TA DECYZJA WŁADZ TVP BĘDZIE MIAŁA ODWROTNY SKUTEK, NIE KAŻDY MA POLSAT SPORT, A WIELE KIBICÓW BĘDZIE CHCIAŁO ZOBACZYĆ TEN MECZ I PÓJDĄ GO OGLĄDAĆ DO BARU, CHOCIAŻ NIE MAJĄ OCHOTY SPOTYKAĆ SIE PRZY PIWKU I W CHMURZE PAPIEROSOWEGO DYMU. JA NP WOLAŁBYM OBEJRZEĆ GO W SPOKOJNYM DOMOWYM ZACISZU. POZA TYM PAPIEŻ KOCHAŁ SPORT I NIE WSZYSCY MUSZĄ SIĘ UMARTWIAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ODWROTNY SKUTEK IP: *.pl.abb.com / *.abb.pl 05.04.05, 10:29 Powiem więcej - nie tylko w kontekście Ligi Mistrzów. Żal mi, że Papież odszedł od nas jak pewnie ogromnej większości ludzi na świecie. Ale te ciągłe programy o papieżu, filmy o papieżu, wywiady z takimi różnymi o papieżu (brakuje mi tylko teleturniejów o papieżu) wywołują we mnie uczucie agresji. Normalnie mnie trzęsie. Ile można? I na ilu kanałach jednocześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: ODWROTNY SKUTEK IP: *.acn.waw.pl 05.04.05, 10:32 Do piątku, w sobote będziesz miał już swój wymarzony normalny program a Papieża już nie będziesz musiał oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Robert jestes prawdziwym antydemokrata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:20 Idz policz sobie deski w plocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apostata Re: ODWROTNY SKUTEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 10:39 Swoją drogą jakby ktoś wiedział w jakim barze w Warszawie to można obejrzeć, to niech napisze. Bo ja nie mam Polsatu Sport... . Ale nie jestem pewien czy jakiś resteurator się na to odwazy. W końcu ta cała rozpacz wciąga coraz więcej ludzi. Do piątku to pewnie połowa ludzi, którzy tutaj protestują, będzie rwać publicznie włosy z głosy z rozpaczy. Włącznie ze mną. To jest strasnie inwazyjne. Na szczęście tylko do piątku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy "Umarł Król niech żyje Król..." żałoba... IP: 194.63.132.* 05.04.05, 10:53 90% z tych co najbardziej płaczą z powodu śmierci Papy to typowi Polscy katolicy: dzisiaj żałoba a jutro donos do skarbówki na sąsiada albo zrobienie koło dupy przyjacielowi...! Papież napewno by nie chciał żałoby i płaczu; wolałby żeby wszyscy postępowali wedle jego głównej zasady: po pierwsze-nie szkodzić...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: "Umarł Król niech żyje Król..." żałoba... IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 05.04.05, 11:02 to jest dramat to co się dzieje - a najstraszniejsze jest ta hipokryzja - Polacy się nagle obudzili... szkoda tylko że w niedzielę we wszystkic sklepach ktore byly otwarte brakowało głównie wódki. każda okazja jest dobra nie? a jak można jeszcze wypić za kościół to już jest extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: "Umarł Król niech żyje Król..." żałoba... IP: *.acn.waw.pl 05.04.05, 11:11 A koło mnie jest taki mały sklepik 24h głównie dla menelików i jakże był oczywiście otwarty, ale cóż się stało?? Prawie nikt z niego nie korzystał a zawsze jest tam małe zbiorowisko szukające drobnych na winko. W niedziele tego nie było. I nie sądze aby to akurat była hipokryzja, raczej coś w rodzaju "Wprawdzie nie praktykuje, niespecjalnie robie jak chciał, ale go szanuje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emch@wp.pl Re: "Umarł Król niech żyje Król..." żałoba... IP: *.gl.digi.pl 05.04.05, 11:05 a może to właśnie z tobą jest coś nie tak? używając zwrotu " typowi polscy katolicy"? zacznij od siebie naprawę polski i świata i nie obrażaj innych Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: "Umarł Król niech żyje Król..." żałoba... 05.04.05, 14:49 Ja już napisałam maila do TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killy Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 05.04.05, 11:19 zalobna gra pozorow-dokladnie,trafne wielce slowa...Nie jestem wierzacy ale to po prostu byl WIELKI CZLOWIEK.I hold oddaje mu w swym sercu,lzach,duszy.A cala ta szopka tvp-kraski i przyjaciele przyprawiaja mnie o wymioty!!!Bo przesada w czymkolwiek jest niewskazana.To wielkie manifestowanie telewizji trwa teraz,za tydzien wszyscy oni zyc beda swym zyciem-bynajmniej dalekim od nauk Papy Jana Pawła II...Przychylam sie do opinii ze tvp powinna wlaczyc muzyke klasyczna,jesli tak wielce chce pokazywac swa zalobe.Moze tez obraz jak na homepage'u gazety-swiczka i wszystko.I ewentualnie podlewac to wiadomosciami co godzine..Bzdura jest caly ten pseudo-talk-show.Tvn odwala zreszta to samo...Dzis wybieram sie na pilsudskiego w wawie(studia,jestem z wroclawia...)i to bedzie czas na zadume.Bo wieczorem zamierzalem odpalic mecz-ktory powinien byc w tv,mysle ze On by tego chcial...Tvp znow objawila swoj gigantyczny,gargantuiczny (bez)talent do odwalania amatorszczyzny... Life goes on i mecz winien byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:25 Przyłączam się do nagonki na TVP. Rozumiem, że jest żałoba narodowa, że większość czasu antenowego poświęca się teraz Papieżowi. Ale czy transmisja meczu, który nota bene wcale nie musi kojarzyć się wyłącznie z radością i rozrywką, aż tak bardzo obraziłaby Pana Bozię? Czy nie warto byłoby zobaczyć, jak piłkarze i kibice drużyn, w meczu których przed 20 laty wydarzyła się wielka tragedia, oddają hołd Papieżowi swoim pojednaniem? Szanowna TVP, przecież ten mecz nie będzie miał takiego klimatu jak nie przymierzając koncert Britney Spears, ba, jestem pewien, że z chęcią obejrzeliby go nie tylko kibice piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killy Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 05.04.05, 11:37 P.S. Napiszcie prosze,jesli ktos wie,gdzie w wawie mozna obejrzec meczyk- najchetniej blisko palacu,centrum,centralnego-i czy wstep jest platny.Wielkie dzieki z gory... A Papiez-non omnis moriar.Lecz,tvp nie rozumie tego niestety-lub nie sluchala go dokladnie...Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadie Smith Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: 153.19.22.* 05.04.05, 13:28 Jak to jest że na dwójce będzie lecieć w tym czasie krwią ociekający Potop i jest w porządku, a mecz już nie. Potop jest narodowo-katolicki i przewodnia siła narodu nie będzi mieć zastrzeżeń?? Odpowiedz Link Zgłoś
kuzmowicz a co bylo w WIELKI PIATEK??? 05.04.05, 11:46 przypominam, że w Wielki Piątek szanowna tVP bez szemrania puściła transmisję z meczyku młodziżowych reprezentacji. i co?? tez mogłem wtedy powiedzieć, że czuję się urażony, bo Chrystus leży w grobie a tu mecz! JPII był WIELKIM człowiekiem, ale na pewno by nie chciał żeby coś takiego miało miejsce. mega hipokryci... no ale co zrobic, heh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL Powód jest raczej jasny IP: *.mpgm / 213.17.149.* 05.04.05, 12:03 Śmierć papieża jest tragedią - mozna powiedzieć narodową, kazdy ją przeżywa na swój sposób. Chcialbym przypomnieć, o jednym szczególe, który powoduje brak relacji. 1. Reklama Mecze CHL pokazywane są dzieki sponsorom SONY MasterCARD itp. Skoro TVP nie pokazuje reklam, to w takim razie nie może pokazać meczu, który jest uzależniony od rekalmy. Skoro TVP powiedziała: brak reklamy to teraz nie może pokazać tego meczu. Niezlaęnie od mojej tragedi i pustki, która zpanowała w moim życiu po stracie papieża. Uważam, że telewizja nie jest miejscem odpowiednim do odprawiania żałoby. No i trochę umiaru we wszystkim. Pozdrawiam i proszę o wstrzemięźliwość w wyrażaniu swoich opinii chociaż w takim okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Ojciec Święty kochał sport!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 12:19 Dziwie się że TVP nie pokazuje Ligi Mistrzów. Na swojej stronie internetowej w jednym z artykułów napisali: "Umiłowanie sportu przez Jana Pawła II znajdowało swe odzwierciedlenie w całym pontyfikacie". Myśle, że chcą pokazać, że są świętsi od Papieża. Canal+ pokazał weekend'owe mecze bez komentatorów, każdy kto je oglądał pamiętał przez cały mecz o swoim smutku i miał okazje do zadumy nad Ojcem Świętym, który tak umiłował sport.. Moim zdanie to co zrobił C+ jest bardzo symboliczne, TVP poszła na łatwizne. Jestem rozczarowany, ale nie zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Ojciec Święty kochał sport!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 19:54 lecz to nie znaczy, że oglądał mecze kilka dni po śmierci bliskich Jego sercu osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO Re: TVP bez Ligi Mistrzów IP: *.noname.net.icm.edu.pl 05.04.05, 12:51 Okazać żałobę można na różne sposoby. Nawet oglądając mecz. Zamiast demonstrować wszem i wobec pokazówki-żałobówki ludzie powinni się cieszyć, że tak zasłużony człowiek, po blisko 60 latach służby, ma szansę odpocząć i to w miejscu ku temu najlepszym. A TVP pokazuje swój szacunek dla odbiorcy. To jest ta misja, o której się tyle mówi - czy chcesz czy nie - oni (TVP) i tak swoje zrobią. Bierut też miał swoją misję... W TEJ SYTUACJI JEDYNA SENSOWNA RZECZ, KTÓRĄ MOŻNA ZROBIĆ TO PO PROSTU NIE PŁACIĆ ABONAMENTU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ird ha IP: *.noname.net.icm.edu.pl 05.04.05, 12:54 jeszcze net nam powinni zawiesić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: ha IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 05.04.05, 13:16 az dziw ze tego nie zrobili - w koncu net to siedlisko rozrywki i pornografii Odpowiedz Link Zgłoś