mip Ile potrwa cud nad Wisłą? 07.04.05, 17:56 Pojednanie to dobra rzecz, ale czy to nie zmniejszy emocji piłkarskich? Odpowiedz Link Zgłoś
wienek Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? 07.04.05, 18:36 dlaczego ma zmniejszyć ?? czy to, że nie będzie słychać wyzwisk na druzyne przeciwną, to mecz na tym ucierpi ?? nie wydaje mi się !! Odpowiedz Link Zgłoś
smoke_a Ile potrwa cud nad Wisłą? 07.04.05, 18:13 Dobry artykul, rzetelnie napisane chodz darowalby by sobie reaktor fakty typu "podobno" bo to nie przystoji. Odpowiedz Link Zgłoś
smoke_a Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? 07.04.05, 18:14 wyjdz downie jak nie masz nic ciekawego do napisania. Marszysz freda tylko niepotrzebnie tak jakby to komus zaimponowalo ze jestes "pierwszy" O_o Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? 07.04.05, 18:36 O co ci chodzi? Co może nie byłem pierwszy? Może ty byłeś? Nie, ty nie byłeś. Ja byłem pierwszy. I nikt nie był przede mną. A ty jako trzeci albo i dalszy, bo nawet nie chce mi się liczyć, który byłeś, na pewno zwyczajnie po polsku zazdrościsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:15 Niedługo potrwa, szum medialny robi swoje, a za miesiac czy dwa znowu zaczna sie prac na osiedlach i pod stadionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eq Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.05, 20:01 "ostatni beda pierwszymi". no niewazne. nie kloccie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomak Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 07.04.05, 20:42 2-3 tygodnie i nie będzie nawet cienia dzisiejszych pojednań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? IP: 80.54.200.* 07.04.05, 20:45 pierwszy? cierpisz na przedwczesny wytrysk? współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supersonic pojednianie skonczy sie szybciutko IP: *.student.Princeton.EDU 07.04.05, 20:50 za miesiac albo i wczesniej. i w ogole za bardzo niedlugo wszyscy zapomna jacy to sa teraz uduchowieni przez ostatnie wydarzenia i wszystko wroci do "normy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Oczywiscie, ze to bajdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:58 W ilu sposrod tych pochodow brali udzial ludzie,ktorzy faktycznie decyduja o pokoju badz wojnie miedzy kibicami? To tylko mrzonki,podobnie jak marsze przeciw wojnom,terroryzmowi,glodowi,itd. Poza tym zaskakuje mnie hipokryzja wielu ludzi. Wg wiary chrzescijanskiej 2tys lat temu zmarl ktos o wiele wazniejszy od ostatniego papieza. Zarowno jego zycie jak i smierc znaczyly zdecydowanie wiecej. I jakos nie przeszkadza to lysym polmozgom w napieprzaniu sie wszystkim co tylko wpadnie pod reke. Dlaczego wiec ta smierc mialaby cos zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromax Re: Oczywiscie, ze to bajdy IP: *.acn.waw.pl 07.04.05, 21:11 > Dlaczego wiec ta smierc mialaby cos zmienic? każda droga jest dobra, jeżeli prowadzi w prawdziwą stronę. że trochę hipokryzji? nie warto do tego się odwoływać. IMHO sytuacja bierząca pokazuje, że hostoria nie skończyła się 2 tysiące lat temu. trwa i będzie trwać, póki my jestesmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karul jak dlugo IP: 142.106.113.* 07.04.05, 22:29 potrwa ta przesmieszna sraczka narodowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ybals ... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:10 - "sraczka narodowa"... Nie poczułeś ani przez chwilę, że skończył sie pewien etap Twojego życia? Że już nie będzie tak jak było? Nie dociera do Ciebie fakt, że Papież swoim życiem udowodnił że nie każdy dorosły człowiek myśli tylko o pieniądzach, sławie czy władzy? Nie fascynuje Cie to że tak inteligentny i błyskotliwy człowiek wybrał akurat taką drogę, nie zrażony doskonale znanym mu poglądem "szkiełka i oka"? Że potrafił rozmawiać zarówno z "wielkimi" tego świata jak i tymi maluczkimi? Nie widzisz że cały świat mu dziś dziękuje? Nawet ci którzy nie zgadzali się z jego poglądami (np. wszechznany Fidel C.)... Puknij sie w łeb zanim coś następnym razem napiszesz, bo obrażasz nie Polskę, ale własny intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freegirl Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:45 Daj spokój - "sraczka narodowa" - to pewnie jakiś dzieciak napisał. Ma maksymalnie 10 lat. Żaden normalny, dorosły człowiek tak nie reaguje bo nawet z odrabiną wrażliwości okaże przynajmniej szacunek, który jak nikomu w dzisiejszych czasach należy się Ojcu Świętemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karul dziecko - ja mam lat IP: *.sympatico.ca 09.04.05, 05:15 piecdziesiat i osiem i uwazam ze to narodowe rozwolnienie z powodu smierci wielkiego czarownika zbliza was bardzo do koreanskiej republiki ludowo- demokratycznej. piedziesiat lat temu nazywalo sie to kult jednostki i bylo "be", teraz jest to "milosc" do namiestnika jehowy na ziemi. a co z ukladem slonecznym, zapytam? kto tam namiestnikuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becu Re: dziecko - ja mam lat IP: *.gdc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 12:58 Kult jednostki był wymuszony, wykreowany przez propagandę z Moskwy. Obecnie jest to spontaniczne wystąpienie ludzi wdzięcznych Papieżowi za jego dokonania. Poza tym nie "namiestnka Jehowy" a CHRYSTUSA. Papież nie był członkiem sekty "Swiadkowie Jehowy" a głową jednej z największych religii chrześcijańskich. Niestety w czasach realnego socjalizmu nauka nie była promowana .... Warto trochę poczytać zanim się coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karul becu - zlituj sie, pomoz glupiemu IP: *.sympatico.ca 10.04.05, 02:51 ateiscie zrozumiec ta twoja mitologie. a wiec najpierw byl maly, lokalny bozek pustynnych ludow ktory sobie nie roscil pretensji do niczego innego jak tylko aby byc bozkiem semitow. na imie mu bylo jehowa a do jego osiagniec zaliczano to, ze ganial biednych hebrajczykow po pustyni przez 40 lat. po co - nie wiadomo, ale mitologie nie musza byc logiczne. dwa tysiace lat temu nagle, nie wiadomo czemu, ocknal sie i zgwalcil miriam, wiejska zydowke. czyzby jehowa mial potrzeby fizjologiczne raz na miliard lat? miriam urodzila jehoszue, tenze jako dziecko bez ojca byl krnabrny i dziwak, a w szkole opowiadal ze tatusia ma z niebios za co go nie lubili, jak to zawsze w szkole. zlapali go i zabili, z racji czego ty i inni wyznawcy tych mitow maja co roku okazje do jedzenia jajek. i urodziny i smierc jehoszui to byl wszystko wielki plan jehowy - on go po to splodzil a potem zabil (recami okropnych zydow, oczywiscie), aby dac mu szanse zmartwychwstania. tak sie stalo i sobie jehowa i jehoszua usiedli na laweczce w niebie. jehowa nadal jako bog, jehoszua jako jego nieslubne dziecko. aqz tu nagle ta dwojka panow j+j, siedzaca na tej laweczce okazala nie byc juz hebrajskimi bozkami ale jedynymi na caluskim swiecie. czy mozesz mi wiec powiedziec co sie stalo z zeusem, z hera, z jowiszem, z wisznu czy z sziwa, ze swiatowidem lub w koncu z ozyrysem? czy w twoich swietych ksiegach hebrajskich jest cos o wielkiej bitwie w niebiesiach w ktorej panowie j+j pokonali tamtych intrygantow? no wiec jak sie nazywal bozek ktorego namiestnikiem na ziemie i uklad sloneczny byl karul wojtyla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freegirl Re: dziecko - ja mam lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 14:32 Jak masz 58 osiem lat to tym bardziej Ci współcuję. A "dziecko" to Ty jesteś. Co z tego, że masz ponad pół wieku. Myślisz, żę ilość wiosem mówi o dorosłości? Dla mnie za wcześnie uznałeś się za w pełni ukrztałtowanego człowieka - przez to przestałeś się rozwijać a twój tok myślowy dalej tkwi w karegoriach z lat sprzed '89. Dla nas "dzieciaków" Papież był jedynym. Wyrób sobie trochę elastyczności w myśleniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habbul Re: Ile potrwa cud nad Wisłą? IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.04.05, 01:41 cud nad Wisłą już się skińczył... info.onet.pl/1079626,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś