Gość: Jan PO ZRZUCENIU SOBOLA 2LINIA POWINNA ZEJSC NIZEJ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:14 A tak wrzucali im prostopadle za kolnierz i to byl klucz do porazki. Poza tym 3 bramka to BEZWZGLEDNIE blad KLOSA /puscil akcje- pozwolil nabrac predkosci rywalowi po przyjeciu/. Poza tym MU, Bayern, Real po czwartej bramce poszliby na calego do przodu a nie staneli i "plakali" i na tym polega roznica "profesjonalizmu" polskiej i tamtej pilki. Z zawodowstwem to nadal ma niewiele wspolnego, chyba, ze na poziomie drugich lig zachodnich. Dowodza tego kariery naszych gwiazd po transferach niestety. Na turniej, jeden mecz jeszcze nas stac, ale sezon? Wisla po wejsciu do LM zostalaby zmielona w grupie tak jak PIECYKI w ub. roku w UEFA. Posrednim rozwiazaniem byloby wziecie czolowego trenera /grabarza Ozarowa chyba stac na to?/. Wtedy dopiero okazalyby sie cuda ... Zycze wisle sukcesow w UEFA. To tez puchar i pokazac sie mozna w Europie!! Ale trzeba zasuwac 120 minut na maxa, a oni byli przygotowani na 90. Co i tak jest dobrze , bo kazda inna polska druzynka w tym tempie, po podaniu tlenu w przerwie, dozylaby dziesiatej minuty w drugiej polowie i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: PO ZRZUCENIU SOBOLA 2LINIA POWINNA ZEJSC NIZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:53 no i to mówili nawet Grecy: "Tak naprawdę wyrok na Wisłę zapadł jeszcze przed dogrywką, w chwili gdy czerwoną kartkę dostał Sobolewski. Wiele drużyn grało już w Atenach, ale żadna nie zareagowała gorzej na stratę piłkarza. Wisła sprawiała wrażenie, jakby przyjechała do Aten bez trenera. Nikt nie cofnął się, by zająć miejsce Sobolewskiego. W środku została wielka dziura i piłkarze Panathinaikosu robili tam, co chcieli. Nie wierzyliśmy własnym oczom" sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,1152745,dyscyplina.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Collina23 Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:16 Panie Engel proszę nie zwalac winy na sędziego bo Riley gwizdał naprawdę obiektywnie, a nawet powiem więcej sprzyjał swoimi decyzjami Wiśle...Troszkę obiektywizmu Panie Engel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilreal Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:18 Zajebiście !Jakbym miał karabin to bym ich wszystkich rostrzelał!!!Engel mówił przed meczem że nie będą wybijać piłki w trybuny(ha ha).No miał rację...gra polegała na tym aby bronić się przed atakami Graeków a kiedy uadało się wybronić to Majdan wybijał piłkę im dalej od bramki-inteligentne chłopaczki!120 minut napie..ć piłkę po to by potem biegać jak głupi żeby ją odzyskać!!!!Nasza obrona (jeśli to można nazwać obroną)była jak szwajcarski ser!!Kłos i Dudka dali się kiwać jak 7-latki u mnie na podwórku.Majdan na początku dobrze bronił, ale potem... aż żal mówić .Zachowywał się jak Dudek za " najlepszych" lat.Baszczyński chyba nie wie na czy polega gra obrońcy a już nie wspomnę jak musi grać boczny oborońca.Zieńczuk- jak mógł w takim meczu nie trafić choćby raz do bramki.Dwa pierwsze uderzenia zawodnicy grający w Champions League zamienili by na bramkę w między czasie popijająć herbatkę.Natomiast strzał sam na sam z bramkarzem w drugiej połowie to już czysta żenada!!!Czyste amatorstwo.Zieńczuk -"won" od kadry!!!!Uche -o MAMO!!!!!Gdzie to się uchowało?Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać?!Ten koleś ma chyba jakąś ciężką chorobę?!!!Nie chodzi mi tylko o umysł?Chłopie efektownie nie znaczy efektywnie!!!Chyba mu nikt tego w Wiśle nie wytłumaczył!!Jego drybling jest podobny do dryblingu mojego psa ... a... szkoda gadać o tym bambusie(być może Sowa nie kupił mu bananów).Sobolewski -jeden z nielicznych który zagrał nawet dpbru mecz.Ta czerwona kartka niewiele zmieniła-Panathinaioks i tak by trafił bramkę w dogrywce.Sobol strzelił fantastyczną bramkę która wlała w nasze serca nutkę nadzieji!!!Szkoda tylko że Kłos i spółka spieprzyli wszystko na 3 min przed końcem!!Ludzie-3minuty a Polska piłka byłaby czymś w Europie!A tak-teraz znowu jedna może dwie rundy pucharu UEFA i nie ma naszych.Nawet Słowacy,Szwajacarzy,Norwedzy mają swoje drużyny w LM.Cantoro-chyba najlepszy na boisku-biegał za dwóch,dużo przechwytów,przytrzymywał piłę w przeciwieństwie do pozostałych "gwiazdek",potrafił wywalczyć faul,gdybyśmy mieli dziś więcej takich zawodników!ah szkoda.Paulista-średnio na jeża!Denerwowały mnie jego dryblingi i dynamiki biegania -są podobne do dryblinu i dynamiki Uche!Nie wiem ?Może wszyscy "południowcy" tak mają ?ale nie!!!Conceicao pokazał się o dwie klasy lepiej od naszych czrnych kolegów!Franek, Brożek -obaj bezbarwni,nie szukali gry,nie tworzyli sobie nawzajem sytuacji jak to miało miejsce w pierwszym meczu.Spodziewałem się o wiele więcej od tych zawodników.Szkoda że Brożek nie trafił wyśmienitej sytuacji bliżniaczo podobnej do tej z pierwszeg meczu kiedy to trafił .Kuźba-kuźwa mać-koleś wchodzi w 70-którejś minucie a zachowuje się tak jakby przbiegł maraton.Nie walczy ,nie biega, nie próbuję stworzyć sobie sytuacji, nie pomaga w obronie!Nie życzę żadnemu klubowi takiego zawodnika.Penksa-nawet,nawet-biegał,walczył,był groźny ale to zamało na Ligę Mistrzów!Engel-oj misiu!!Jak można było to tak okrutnie spieprzyć?!Nie odrobił do końca pracy domowej.Widać umie zmobilizować zawodników !Na konferencjach prasowych przed meczem był zbyt pewien.Przegrał to co wydawało się nie do przegrania.Mógł stać się dla Polaków recetą na sukces, drugim "małym" "Górskim" a okazał się małym gnojkiem który jeszcze uważa że nie ma sobie nic do zarzucenia i ma jakieś pretensje do sędziów!!!!!Jak on trenuje tę drużynę (w bidonach mają chyba Tyskie-swoją drogą to kto te siuśki pije?).Jak można stracić trzy bramki po stałych fragmentach gry!?Totalne beztalencia!!Panie Baszczyński,Kłos,Dudka -o ile mi wiadomo to kryje się przed zawodnikiem a nie za.Wtedy ma się szanse wybić piłkę głową a nie patrzeć jak piłka wpada do bramki.Szkoda słów.Apel do zawodników z pola -rozgrywanie piłki nie polega na wykopnięciu jej jak najdalej od własnej bramki!No ale cóż znów się nieudało i wiem czy kiedyś się uda?Nie dla psa kiełbasa .Najbardziej jest mi żal nie tych patałachów ale młodszego grona kibiców które miało szanse nareszcie przeżyć prwdziwie piłkarskie emocje na najwyższym poziomie z udziałem polskiej drużyny.Starsze pokolenie miało IO 72 MŚ 74 MŚ 82 IO 92 a my? Jak zwykle nic !Proszę sobie nie robić nadzieji na to że za rok w Niemczech oodegramy jakąś znaczną rolę-zakładam że awansujemy bo nie awansować przy tym co teraz mamy to byłoby Mistrzostwo Świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiellonia Hool BIALO-ZIELONE barwy znowu bokiem Wisle wyszly... IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 24.08.05, 18:18 ...to tak sie konczy, jak sie konfidentuje z bialo-zielonymi (np. lechia)... to za kare!!! JAGIELLONIA, TO MY, TO MY, TO MY!!! lechia gdansk, k_u_r_w_a szajs! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. BUHAHAHA... ENGEL SIĘ OSTATECZNIE POGRĄŻYŁ, DEKIEL IP: *.rezist.com 24.08.05, 18:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzZZZZzzzz Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.lodz.msk.pl 24.08.05, 18:29 Drodzy kibice. Nikt nie zwala winy na sędziego, bo Wisła zagrała słabo. Fakty jednak są jakie są.. Może nie fakty, bo nie jestem obiektywny, ale oglądałem mecz, kiepskie powtórki.. co mam jednak do powiedzenia: - druga bramka dla słabiutkich Greków: po pierwsze nie było faulu, więc wydumany rzut wolny, po drugie Olisadebe był na ewidentnym spalonym.. - nie mam pojęcia czemu bramka Penksy nie została uznana, podejrzewam, że sędzia "wymyślił" sobie faul Kuźby, choć na powtórkach widać, że to Kuźba był trzymany za koszulkę przez cieniutkiego Greka.. - druga żółta dla Sobolewskiego.. to chyba jakiś żart.. po pierwsze nie jestem pewien czy w ogole był tam jakikolwiek kontakt, bo powtórki były znikome (pokazywali ten mecz na takim poziomie jakim grał Panathinaikos..), a jeżeli nawet był to na pewno nie na kartkę, Grecy dużo częściej wchodzili brutalniej i w bardziej istotnych momentach, a kartek nie było.. To trzy przykłady, które zauważyłem, i jeżeli ktoś mi powie, że takie wydarzenia nie mają wpływu na przebieg meczu to.. chyba jest mieszkańcem Aten ;). Z tym, że dodaję, nie jestem obiektywny, bo kibicowałem Wiśle, choć oczywiście starałem się patrzeć na wymienione sytuacje jak najbardziej z boku. Mecz był słabiutki jeżeli chodzi o poziom, Grecy pokazali jak są słabi w tym sezonie (jakie oni stworzyli sytuacje, itp.), Wisła.. to wszyscy widzieliśmy.. Wracając do sędziego.. nie byłoby gdyby faktycznie Wiśle udało się strzelić drugą bramkę, a tak na zawsze pozostanie wrażenie, że "lepiej" dla piłkarskiego światka, żeby w LM grał klub bogatszy, tzn. komuś mogło zależeć.. ale to już pozostanie tajemnicą:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nexus_70 Przestanmy czepiac sie J.Engela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:36 Moim zdaniem to dobry trener. Ma solidny dorobek. Stalo sie jak sie stalo. Zadecydowala przede wszystkim slaba skutecznosc. Gdyby nasi nie mieli tak rozregulowanych celownikow, to po 20 minutach byloby po meczu. Robienie z R. Majdana kozla ofiarnego to zwyklad podlosc. Teraz trzeba skupic sie na rozgrywkach w pucharze UEFA. Tam tez mozna zdobyc niemale pieniadze, odniesc sportowy sukces i miec z tego podwojna radoche. Jezeli pilkarze Wisly mysla inaczej, to dla mnie sa zwyklymi gowniarzami. Wierze, ze teraz ze sportowa zloscia i pragnieniem sukcesu beda pozerac rywali w rozgrywkach w p.UEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad To nie Engel gral w Grecji! IP: *.adb.pl 24.08.05, 18:42 Wyszlo 11 chlopa - niektorzy z nich "zmeczyli" sie po 30 minutach biegania, biegania nie zakonczonego celnym strzalem... gdyby wykorzystac kilka ze tych "100%" okazji w tej chwili komentarze bylyby zupelnie inne. Czas wyciagnac wnioski i skupic sie na przyszlosci. Wierze ze za rok bedzie znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralte Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:37 Zalosne sa wypowiedzi Engela po porazkach. Tak samo tlumaczyl sie po niepowodzeniu w Koreii. Ladnie tu ktos napisal a jakims komentarzu: "to nie my to oni". Ten gosc (Engel) nigdy nie widzi swoich, czy swojej druzyny bledow. Jak slysze "...gdyby nie seria błędów sędziego w decydującym momencie..." to naprawde zal mi Jurka. Jeszce jak bym nie widzial meczu, to moze bym uwierzyl, ale slepy nie jestem. Bramki Penksy nie uznal, bo Slowak zagral przy przyjmowaniu reka Engel!! A jak tego nie widzisz na powtorkach to zaloz te swoje fotochromy, moze wtedy cos dojrzysz. Druga sprawa, przygotowanie kondycyjne Wisly, jak zwykle zreszta kazdej poslkiej druzyny, marniutkie. Juz pod koniec I polowy siedli kondycyjnie. Ile razy mi sie smiac chce, jak ogladam mecz jakiejs polskiej druzyny lub jedenj z reprezentacji i slysze stwierdzenia komentatora typu: "no niestety polski zawodnik ustepuje pod wzgledem przygotowania motorycznego, szybkosciowego, itd itp." No jak to ku.. mozliwe ze za kazdy,m razem ustepujemy pod tym wzgledem?!! To trzeba zapieprzac na treningach i tyle. Trzecia rzecz: jak sie gra jak pierwszy lepszy junior, traci co chwile pilke w glupi sposob i jakies 4 na 5 podan laduje pod nogami rywali, to jak tu sie dziwic, ze potem przegrywaja. Druga polowa to (szkoda mi to pisac, bo lubie Wisle, a wczoraj bylem za nimi calym sercem) naprawde frajerska momentami gra Wislakow. Pewnie mnie zaraz pol Polski zwyzywa, ale prawda jest taka, ze Wislacy popelnili tyle niewymuszonych bledow, ze mozny by tym kilka spotkan obdzielic. Tez prawda, ze wychodzi tu brak doswiadczenia i ogrania, ale dajmy spokoj, kilku pilakrzy ma juz po kilkanacie lub kilkadziesiat spotkan w reprezentcaji lub pucharach. Szkoda, ze nie wykorzystalismy tylu sytucaji, bo nawet jedna bramka strzelona (jako pierwsza) przez Wisle podlamalaby Grekow i po zawodach. A tak znowu rok trzeba czekac i liczyc na szczesliwe losowanie.Obawiam sie tylko, ze nie wytrzymaja psychicznie (moim zdaniem to nie jest druzyna silnie psychiczna, zreszta nie raz juz to pokazali) i odpana z UEFA znowu z jakimis lajzami. Obym sie mylil. p.s. aaaa i tak pan jurek na sedziow narzeka,a sam nie potrafil cofnac kogos do luki po Sobolewskim z ataku, a pilka przechodzila przez ta luke jak przez woda przez sito p.s.2 a Kuzba to nie wiem po co wszedl, juz poobijany i zmachany 90 minatami gry Frankowski wiecej sie ruszal i walczyl niz Kuzba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKI Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: 82.177.10.* 24.08.05, 18:38 Zgadzam się z wypowiedzią zzZZZZzzzz. To fakt, Wisła grała niespodziewanie słabo ale to sędzia przesądził wynik. W takich rozgrywkach łapówkarz - żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 24.08.05, 18:39 Pytanie do wszystkich znawców: Co by mówili, pisali jeżeli prawidłowo zdobytą bramkę Penksy jednak sędzia by uznał? Też by szczekali? Warto emocje odwiesić na kołku (baaaaardzo trudne) i tylko pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.cm.umk.pl 24.08.05, 18:43 Bzdura! Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem. Wisła nie potrafiła zagrać presingiem od początku do końca jak w Krakowie. A to było niezbędne do wypracowania przewagi i strzelenia gola lub dwóch do przerwy. A potem już sił nie było. I nie ma co zwalać na sędziego. Bo Wisła lepsza była jako zespół, ale nie potrafiła tego wykorzystać. Mam nadzieję, że wyciągną wnioski z tej porażki. Będę im kibicował w PUEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eres Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.hsd1.ct.comcast.net 24.08.05, 21:44 normalka!!!!!!!!!!2 tygodnie temu , Grecy byli jeszcze nie przygotowani do sezonu, stad nasi wygrali , jak chcieli .Przypominam , ze Engel przechwalal sie , ze zajechali przeciwnikow "fizycznie".Za tydzien liga grecka rusza ..... i profesjonalisci sa juz przygotowani do sezonu.No i oczywiscie , nasi nie wytrzymali kondycyjnie trudow meczu.No normalnie , nie moge tego zagadnienia pojac....zreszta od wielu lat.Czy my sie roznimy fizycznie od innych nacji???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.wlan.pl 24.08.05, 21:52 Czy my sie roznimy fizycznie od innych > nacji????????????????????] Może tym - Cytat z "Chłopaki nie płaczą" - "Za bezpieczny weekend Władziu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azazelus Oglądam już po raz setny powtórkę... IP: *.bpl.vectranet.pl / *.bpl.vectranet.pl 24.08.05, 18:44 ... i nie widzę ŻADNEGO powodu, dla którego bramka miałaby być nie uznana. - ręka Penksy: odpada [gwizdek był w momencie przyjmowiania przez niego piłki, brak czasu reakcji]; - spalony: odpada [z tego samego powodu co powyżej]; - faul Kuźby: na Boga, przecież to on był faulowany. Jedyne co mnie dziwi, to że nasi piłkarze za bardzo nie protestowali. Sądzę jednak, że trener zabronił im dyskusji tylko kazał wracać na swoją połowę boiska do obrony, tyle ze nie zdazyli... Reasumując: myślę, że Wisła nie mogła zrobić nic więcej, bo z sędzią nigdy nie wygrasz. Dała z siebie wszystko, a że angol nie dał równych szans rywalizacji, to należy tylko pogratulować działaczom PAO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Engel - entelegentny polsky trener IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.08.05, 19:05 Jestem cierpliwy.Przeczekam i przetrzymam takze te pierdoly , ktore ten polsky entelegent tu wygaduje. Ale sie wszyscy gnoicie w dyskusjach i gdybaniach .Aoni po prostu sa slabiutcy. Juz sie ciesze na eliminacje do MS , jak wam Angole wpieprza.Tak czuje , ze wasi zawodnicy nie beda w stanie w tym szoku znalezc wyjscia ze stadionu. Poczekam , doczekam.To mi juz nie ucieknie .TYPUJE 5 : 1 dla Anglikow. Zapamietajta to sobie dobrze , bo przypomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliminator Re: Engel - entelegentny polsky trener IP: *.chello.pl 24.08.05, 19:58 Tobie folksdojczu wynik 1-5 z Anglia musi sie snic, czemu sie nie dziwie. Pamietasz Monachium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armeles Re: Engel - entelegentny polsky trener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:38 Kto ty jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Azazelus IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 24.08.05, 19:10 Gość portalu: Azazelus napisał(a): > ... i nie widzę ŻADNEGO powodu, dla którego bramka miałaby być nie uznana. > - ręka Penksy: ... >... Liniowy machną chorągiewką automatem bo myślał, że spalony. Główny gwizdną też automatem. Potem nie było czasu na korygowanie bo by go Koniczynki zjadły. Do błędu też nie warto się przyznawać bo lecą punkciki UEFA. Nie było by całej debaty "uznał - nie uznał" jak by to Zieńczuk podawał a Franek dostawał piłki:) Tak to na Ligę poczekamy sobie co najmniej rok...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.crowley.pl 24.08.05, 19:00 I tak jest prawda ze najgorsi to są sedziowie boczni to przez nich sędziowie główni popełniają dużo błędów, nie wychwytuja metrowych spalonych j jak brakuje metr do spalonego już chorągiewka w górze a ze sędziowie głównie sedziują pod gospodarzy coś w tym musi byc.Powinno sie utworzyc tez Ligę mistrzów śędziowską i po kardynalnych błędach wywalac na zbity pysk a najlepsi by zarabiali najwięcej a UEFA I FIFA po każdej kolejce powinna przeprowadzac obowiązkowe szkolenia niedouczonych sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Grali dobrze, moze nawet bardzo dobrze ale 24.08.05, 19:07 przegrali glownie przez swoje bledy: moglo byc tak, ze zadna decyzja sedziego nie odebralaby im sukcesu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach!!! najlepszymi pilkarzami sa telewidzowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:09 Przynajmniej 30 wypowiadajacych sie na tym forum dyskutantow uwaza ze zna sie lepiej na grze w pilke niz wislacy i ich trener. Skromnosc nie pozwala im ujawnic swoich zalet na boisku? Szkoda, bo gdyby nie to, reprezentacja polski gralaby lepiej niz Brazylia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz ZOSTAWCIE ENGELA W SPOKOJU !!! IP: 217.97.177.* 24.08.05, 19:10 Czepiacie sie Jurka bez sensu, bo przeciez o porazce w sumie zadecydowaly indywidualne bledy pilkarzy. Czy to Engela wina ze Zenczuk nie umie strzelic bramki, ze Majdan stracil glowe w dogrywce a sedzia nie uznal bramki Penksy? Gra wcale nie byla zla i gdyby wynik byl korzystny dla Wisly tych komentarzy pod adresem engela nie byloby. Tak jak po Mundialu, najpierw "Engel odejdz!" potem "Engel Wróc!". Ech, kibice... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyszenbaum Co za bufon z tego Engela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:30 "Proszę zauważyć, że w przeciągu dwóch tygodni stworzyliśmy ten zespół niemal od zera. Wszystko, co teraz prezentujemy, to efekt praca z krótkiego okresu przygotowawczego i z trzech kolejek ligowych, które również potraktowaliśmy doświadczalnie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rammstein Re: ZOSTAWCIE ENGELA W SPOKOJU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:37 Tak to jest jak sie dyskutuje na temat nieuznanej bramki zamiast wracać do obrony. Wystarczyło 2 połowe zagrac tak jak pierwszą - duzo podań, przytrzymania piłki to grecy zaczęliby grać nerwowo i popełniac błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROL Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:34 ENGEL - PRZESTAN PLESC BREDNIE. PANIE ENGEL - TO NIE JA TO KOLEGA .. TO SA WYSSANE Z PALCA LEWEJ STOPY TEORIE , KTORE BRZMIA SMIESZNIE. FAKTY SA NASTEPUJACE: 1/BLEDY MAJDANA - CIENIAS, KOMPLETNIE NIE UMIE GRAC NA PRZEDPOLU 2/TRENER WISLY NIE POTRAFIL USTAWIC ZESPOLU NA GRE W DZIESIATKE CZEPIANIE SIE ARBITRA TO ABSURD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morti Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:41 Gdyby nie błędy Majdana i pozostałych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Nie dla nas salony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:59 Dajcie już spokuj Engelowi, piłkarzom... Nie udało się i trudno. Polskim sportowcom brak mentalności zwycięzcy, umiejętności pokonywania nagłych trudności itp. itd... Inna kwestia to stadion. Widzieliscie pewnie jak wiślacy wyszli na stadion olimpijski w ciemnych garniturach i ciemnych okularach. Wiecie, co pomyśleli? Że to inny swiat, inna planeta. Żecz zupełnie u nas niemożliwa. To tak jakby ubogiego dziada wpuścić na piękny salon. Jak się zachować, jak się po tym poruszać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolcio Zawinily: kondycja, strach, Majdan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:46 brak kondycji, to bylo widac juz w pierwszej polowie. strach, brak koncentracji - o jakiej rownorzednosci zespolow mowi Engel, grecy nam dopiero w dogrywce pokazali jak sie gra i szanuje pilke. A Majdan to brak slow, wogole nie potrafi grac na przedpolu, nie wyszedl do zadnej pilki, totalna lama z niego, do 4 ligi go. Za slaba jest Wisla jak kazdy polski zespol zeby walczyc jeszcze w lidze mistrzow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teletubbies Malo, ale jednak IP: *.chello.pl 24.08.05, 20:15 Moze troche przesada z tym zwalaniem calej winy na sedziego, czego wyraz jest np. w niefortunnym postawieniu ankiety na stronie z artykulem, ale znamienne jest to, ze jak sie czlowiek zastanowi i przeanalizuje mecz, to wnioski sa nastepujace. Sedzia niby obiektywnie prowadzil cale spotkanie, wrecz bardzo obiektywnie, nie dawal sie ponosic emocjom, prowokacjom miejscowych, widzial faule, gdy byly, puszczal gre, gdy nic nie bylo. Ale... No wlasnie, ale. Pomylil sie w kilku ledwie sytuacjach. Mozna je policzyc na palcach jednej reki. Niestety wszystkie pomylki sa na niekorzysc Wisly. I to sa pomylki wazace na wyniku, bo mecz, a raczej dwumecz byl na styku. Nieuznanie gola Penksy, naprawde nie wiem dlaczego. Puszczanie bez zoltej kartki notorycznych fauli na Cantoro. Brak drugiej zoltej kartki dla Conceicao za nakladke (moze to bylo nieumyslne, ale Sobolewski tez nie trafil w pilke, a kartka byla). No i sytuacja, o ktorej tu nikt jeszcze nie wspomnial - zlosliwe rzucenie pilka w glowe lezacego Wislaka przez Greka. Czemu za to nie bylo czerwonej kartki tylko zolta, nie wiem. Z kolei jesli idzie o gola Olisadebe, to chyba nie bylo spalonego. Co prawda nie bylo dobrej powtorki, ale wydaje sie, ze Baszczynski "chronil spalonego" i tylko podnosil reke zamiast sie ruszyc z wyjazdem albo do pilki. No i jeszcze Majdan. Nie winilbym go. Widzieliscie statystyke strzalow? 28-11! Jesli sie na 28 strzalow puszcza 4 gole, to czy mozna miec do bramkarza pretensje? Reasumujac - sedzia nas wydrukowal perfidnie. Nie robil tego jawnie, chamsko. Zrobil to po cichu, subtelnie. Mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek196 Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: 217.153.220.* 24.08.05, 20:17 majdan zawalil 2 i 4 bramke. ogladalem sto razy. nie ma slowa na obrone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacegg Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:31 Jerzy Engel: Gmoch 2. Trener z sukcesami, za nosem, z wiedzą itd. itd. A w najważniejszych momentach: d u p a kocia. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIK Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:34 co wy pieprtzycie ,ta taktyka prawie wogóle nie była podoba do tych na MŚ poza meczem z USA,trochę logiki i pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciastko Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.smars.pl 24.08.05, 20:37 W moim przekonaniu sędzia sprawował sie dobrze. To normalne że nie był bezbłędny ale na pewno nie można powiedzieć że wypaczył wynik meczu. Zreszą w niektórych sytuacjach mylił się także na korzyść Wisły. Zwalanie winy na sędziego nie świadczy dobrze o trenerze Engelu, rozumiem jego rozgoryczenie po dotkliwej porażce, ale nie tędy droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSZO OSTROWIEC SĘDZIA NIE WYPACZYŁ MECZU! IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.05, 20:45 Trener Engel plecie bzdury gdy mówi ,że sędzia był wynny porażki Wisły. Angielski sędzia był nadspodziewanie dobry. Owszem - popełnił kilka błędów- ale nie wpłynęły one na wynik meczu. Wisła przegrała bo zabrakło piłkarzom sił i koncentracji w końcówce meczu. Przykro mi to mówić, bardzo przykro, ale Wisła nie gra jeszcze na poziomie Ligii Mistrzów. Do szczęścia zabrakło tak niewiele . Ale to jest właśnie ta granica braków Wisły aby awansowała do tych elitarych rozgrywek. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: SĘDZIA NIE WYPACZYŁ MECZU! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:19 nie uznal slusznej bramki, czy to twoim zdaniem nie wplywa na wynik meczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: SĘDZIA NIE WYPACZYŁ MECZU! IP: *.rzeszow.mm.pl 24.08.05, 21:42 Wszystkim tym ,ktorzy tu mowia o tzw. nieuznanej bramce:przeanalizujcie sytuacje jeszcze raz.Najpierw jest gwizdek sedziego,ktorego nie slyszal chyba tylko Szpakowski,nastepnie Grecy slyszac reakcje sedziego puszczaja akcje,dopiero potem strzela Penksa.Wszystko to dzieje sie sekunde,moze dwie ale jest widoczne.Gdyby sedzia nie gwizdnal ,Grecy wykopaliby pilke nie dajac dojsc do strzalu Slowakowi.Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Jerzy Engel: Gdyby nie błędy sędziego... IP: *.gorzow.mm.pl 24.08.05, 20:47 Gdyby klasa zawodnikow była lepsza,to tak, anie błędy sędziego Co wy wmordę jeża gadacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Fanisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigger Engel el pajaco IP: 217.153.142.* 24.08.05, 20:55 Oto caly Engel - super trener i maly, nieuczciwy czlowieczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek z Prabut przeczytajcie to koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:06 do żeczy cos tym sedzią bylo nie tak i ma racje ja uwarzam ze sedzia kantowal ale robil to inteligentnie(wole osobiscie hama bo przynajmniej wszyscy widzą co i jak a tak niekturzy mi mogą nie ufac) obejrzycie mecz jeszcze raz pare razy utrudnil rozgrywanie pilki naszym,zresztą usmiechy w stosuku do pilkarzy z aten tez sa troche nie fair{nie na miescu) wiem moze sie czepiam ale takie niuanse da sie odczuć,po drugie rozumiem ze sedzia sie myli jak czlowiek ale czemu tylko w jedną strone to juz normalne nie jest mam na mysli sytuacje penksy,kartka druga na coceciao której nie było,no i paru wyslaków wykartkowal zdecydowanie za szybko, .Radek MAJDAN miał niezly mecz ale dogrywka byla jego powinien pare wrzutek panatinajkosu prZeciąc zlapac uspokojic gre ustawic obrone dac jej odetchnąc,jezeli chodzi o wypowiedz pana cupiala to mu sie nie dziwie mysle ze jeden gosc nie zasluguje grac w takiej druznie jaką jest wisla mysle o Kalu UCHE który najlepsze mecze ma za sobą uwarzam ze joan pulista zdecxydowanie lepszy do reszty nie mam pretensji odeli serce i zdrowie na boisku az mi sie wierzyc nie chce i tylko z tego powodu mi przykro ze inne druzyny które graja w lidze mistrzów i ich kibice maja takie emocje do pażdziernika przynajmniej,panu engelowi i zawdnikom nalerzy sie respekt gosc portfil ich ustawic ostanio polakami ich grą emocjonowalem sie kiedy walczyli o mundial.pzdr.p.s.wierze w wisle nie wierze pzpnowi daJE temu wyraz poniewarz smieszy mnie to ze listkieicz nawet jak gramy u siebie a ma takie kontakty przecierz nie potrafi sedziego skrecic albo zeby chociarz na jego podwórku był uczciwy.jak chce drukujcie to w wyborczej.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innyArek Re: Kurde, Gostek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:56 "...do żeczy cos tym sedzią bylo nie tak i ma racje ja uwarzam ze sedzia kantowal ale robil to inteligentnie(wole osobiscie hama bo przynajmniej wszyscy widzą co i jak a tak niekturzy mi mogą nie ufac)..." Po polsku się naucz pisać, bo takie błędy to dopiero żenada. Sprawdź w słowniku jak się powinno napisać: rzeczy, uważam albo niektórzy. Dalej już niechce mi się czytać. Poza tym istnieją jeszcze takie rzeczy jak znaki interpunkcyjne. Jeśli ktoś ma to przeczytać to się trochę postaraj albo dooopy nie troooj. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek zastanów sie czy jestes inny czy arek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:19 a dopiero potem pogadamy pajacu,mam przynajmniej jakąs mysl a widac ze kibic z ciebie taki ze jak mecz oglądasz to sie na koszulke patrzysz czy tam błedów nie ma albo co powie komentator czy sie nie przejęzyczy taki z cibie kibol/ja bym powiedzial pedal zresztą sam to napisales ze inny jest.pzdr.gejuchu a p.s.inny arek to chyba odzielnie ale wiesz ja znawca takiego tematu jak ty nie jestem......buhhahaha Odpowiedz Link Zgłoś