Dodaj do ulubionych

Pierwsze decyzje w sprawie Stadionu Narodowego ...

IP: *.pro.lama.net.pl 02.12.05, 17:39
i znowu legła się wzbogaci kosztem Polskiego społeczeństwa ! To już przechodzi
ludzkie pojęcie ! inne kluby walczą o dotacje przez kilka lat ! dokładają ze
swojego a legła znowu dostanie wszystko za darmo ! nie ! Jako Polak niezgadzam
się ! Stadion narodowy powinnien być narodowy a nie złodziejskiej ległej !
Obserwuj wątek
    • Gość: a1 legła to legła tamto IP: 145.116.2.* 02.12.05, 17:53
      co to za bzdura w ogole! najlepiej zeby stadion stal caly roku pusty tak? byle
      tylko Legia na nim nie grala!
      • Gość: fds a na Poloni nie można wybudować ? IP: *.pro.lama.net.pl 02.12.05, 19:05
        Zresztą najlepiej jakby był stadion narodowy tak jak we Francji ! Tam stadion
        narodowy służy tylko reprezentacji i ró.żnym imprezą i tak powinno być ! Skoro
        demokracja to demokracja
    • Gość: oko Re: Pierwsze decyzje w sprawie Stadionu Narodoweg IP: 195.38.31.* 02.12.05, 20:30
      Tereny na ktorych ma sie rozpozcac budowa naleza od niespelna 90 lat do Legii.
      To Legie oszukano sprzedajac dzialki miastu przez twor o nazwie Agencja Mienia
      Wojskowego gdzie kasa poszla do nie wiadomo czyjej kieszeni.
      Zreszta jak taki jestes madry to napisz z czego mialby sie utrzymac nowy stadion
      skoro sama reprezentacja mialaby na nim grac - bylby drugi nierentowny i
      wiecznie kolos tak jak w Chorzowie. Dzieki temu ze bedzie grala tam Legia
      stadion bedzie mogl zarabiac na swoje utrzymanie bo Legia bedzie za to placic
      matole!
      Na wszelki wypadek odpowiadam rowniez tym ktorzy sadza ze mozna byloby wybudowac
      stadion na przyklad na Polonii - otoz nie mozna byloby poniewaz Polonia mimo
      wielkich ambicji nie ma kibicow (na dzisiejszym meczu bylo 1000 osob z czego
      spora czesc to kibice Lecha)
      Dla mnie jako kibica Legii mozecie sobie ten stadion budowac nawet na ksiezycu -
      gowno mnie obchodzi gdzie akurat bedzie grala reprezentacja poniewaz jestem
      tylko sympatykiem reprezentacji (wiec ogladam ja w TV) a kibicuje Legii (i
      chodze na stadion, ktory bardzo lubie).
      Tak samo nie obchodzi mnie ktory stadion bedzie sie nazywal narodowy - to spor
      godny kompleksu prowincji a nie stolicy. Nazwijcie sobie stadionem narodowym
      nawet stadion Bukovii Bukowej gdzie pasa sie krowy na codzien.
      • Gość: dfas idiot ! IP: *.pro.lama.net.pl 02.12.05, 21:25
        Głupi jesteś czy tylko udajesz ? Z jakiej racji klub który przez lata swojej
        haniebnej historii okradał inne POLSKIE kluby z zawodników ? Dlaczego to legła
        ma dostać STADION i CAŁĄ INFRASTRUKTURE ZA DARMO ? bo co bo tvn nakręcił
        medialną spirale , że stadion się należy ? kpina ! Mamy już jeden stadion
        narodowy ! Lepiej zmodernizować ten i reszte podzielić między kluby które budują
        stadiony ! W Poznaniu , Krakowie i innych miastach latami zbiera się środki i
        buduje a wy jak zwykle uprzywilejowani ? dość tego ! jak już chcą budować nowy
        stadion narodowy to wszędzie ale nie na ległej ! Dlaczego ten złodziejski klub
        ma dostać taki prezent ? NIE ! NIE ! NIE ! Wszędzie ale nie na ległej !
        Ps. fajna wazelinka pod innych aby cię poparli ! buchacha
        • Gość: calagan Re: idiot ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 22:15

Gamoniu jeden, a jak myslisz po jaka cholere zglosily sie te prywatne
          konsorcja? Zeby zareklamowac sie na bandach stadionowych. Jak ciulu jeden nie
          wiesz, to po co glos zabierasz. To te firmy maja w wiekszosci finansowac budowe
          stadionu. Dotacje z miasta, czy panstwa - jesli wogole beda - to raczej w
          wymiarze skromnym. Wal sie na twarz z innymi stadionami. Juz dosyc utrzymywania
          darmozjadow w calej Polsce z pieniedzy Warszawy. Poznan bogaty - to niech se
          stawia stadionik, a nie ciagnie kase z ministerstwa. Wara od Warszawy i jej
          stadionu. Jak jestescie kalecznymi kolkami to wasz problem.

Poza tym poczytaj troche historii, a nie powtarzasz bzdury i napinki
          internetowe. Moze wtedy sie dowiesz kto i jak kradl pilkarzy w czasie PRL. Bo
          poki co bajki pleciesz i tyle.
          • Gość: efw Re: idiot ! IP: *.pro.lama.net.pl 02.12.05, 22:45
            debilu w pupe nożem zardzewiałym jechany ! jak ci pieluch zmieniali to ja już
            szlugi paliłem i browar piłem więc nie ucz ojca robić dzieci ! To ten wiejski
            klub co się zwie legła warszawa kradł jak popadnie i nic tego nie zmieni ! nawet
            tak żałosny wypierdek mamuta jak ty ! Po drugie nieściemniaj bąku , że to idzie
            z ich kasy bo to jest przetarg na budowe czyli która firma wygra ta wybiera
            wykonawce i/lub projekt ! A kto za to zapłaci ? MY ! PODATNICY ! I chyba mamy
            prawo do ch..a powiedzieć czy tego chcemy czy nie ! 99% P{olskiego społeczeństwa
            nienawidzi ległej za jej złodziejskie praktyki ! czy ci się to podoba czy nie !
            i 99% Polskiego społeczeństwa nie chce aby stadion narodowy był na terenach
            ległej ! nie chce aby był to na co dzień stadion ległej itp ! czy tego chcesz
            czy nie !
            • artur74 Już wiem dlaczego stolica Polski nie ma stadionu. 03.12.05, 10:05
              Czy według autorów powyższych, debilnych postów, ziejących nienawiścią i
              inwektywami, honorem wszystkich Polaków ma być brak nowoczesnego stadionu w
              Warszawie? Czy dumą prawdziwego Polaka ma być zacofana stolica państwa?

Stadion Narodowy powinien służyć całej Polsce!!!

Niech grają na nim rotacyjnie Odra Wodzisław, Górnik Łęczna, Sląsk Wrocław, Arka
              Gdynia, Legia z Polonią, ale czy jest to możliwe?

Legia jest stołecznym klubem, jeśli powstanie tam stadion, to dlaczego ma na nim
              nie grać?

Czy polski klub, mający nowoczesny stadion a w perspektywie występujący w PUEFA,
              nie może być dumą każdego Polaka???

• Gość: calagan Re: Już wiem dlaczego stolica Polski nie ma stadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:08

Legia jest stołecznym klubem, jeśli powstanie tam stadion, to dlaczego ma na
                ni
                > m
                > nie grać?

Nie czytales. Bo tego nie chce 99% spoleczenstwa ;-).

Dla mnie stadion, jak ma kase, to moze kazde miasto z osobna sobie budowac i
                jak starczy kasy, to o wsparcie z MEN`u (czy jak to sie teraz nazywa)
                startowac. Niech kazde wieksze miasto ma swoj stadion. Przestanmy zagladac
                jeden drugiemu do zupy. Zlodziejskie praktyki klubow kopalnianych, czy innych
                kolewo-robotniczych maja gowniane znaczenie dla pilki wspolczesnej. Rzecz w
                tym, zeby stadiony byly nowowczesne. Ale u nas jest klasyczne dzialanie psa
                ogrodnika - sam nie zje, drugiemu nie da.
            • Gość: calagan Re: idiot ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:03

Trzeba byc glupszym niz wyzszym, zeby takie bzdury napisac. Widziales jakas
              budowe prowadzona przez ITI? A przez CWKS? Bo jakbys nie zauwazyl cwaniaku z
              blaszanym tylkiem tez sa w konsorcjach, ktore zglosily sie do przetargu.
              Zwyciezca buduje i zarzadza stadionem przez x lat (w zaleznosci od tego jak sie
              z miastem dogadaja) czerpiac z tego tytulu dochody. Miasto chcialo zbudowac
              same, ale juz dawno sie polapali, ze zesraliby sie, a nie postawili stadion.
              Reprezentujesz 99% spoleczenstwa? Baranem jestes, a nie reprezentantem.
              Jeszcze raz polecam dowiedziec sie tego i owego z historii polskiej pilki.
              Chyba, ze czytac nie umiesz - no ale w takim razie radze sie do szkoly udac.
    • artur74 A Kielce już świętują otwarcie nowego stadionu... 03.12.05, 10:09
      Prezydent Kielc i właściciel klubu już się dawno dogadali i po krótkim etapie
      planowania przeszli w czyn.

Wiosną będą świętować otwarcie nowoczesnego stadionu, jak na polskie warunki
      objekt niemalże z kosmosu!

Kielce rulez!!!

My nadal możemy się nabijać z krainy scyzoryków ale jak dotąd wypada im jedynie
      zazdrościć!!!
      • Gość: scyzor a toi tojki dostawiliście? IP: *.chello.pl 04.12.05, 20:45
        W planach nie było jak pamiętam
    • szatek100 Hehehe 04.12.05, 22:29
      Swego czasu Kaczyński obiecywał , ze stadion bedzie do lata 2006 , ale
      wiadomo , ze tan pan lubi tzw. "obiecanki-cacanki"

Mam jednak nadzieję , ze obiekt powstanie.Dla dobra polskiej piłki.Domyslam sie
      jednak , ze miałby byc on centralna arena hipotetycznych na razie mistrzostw
      Europy Polska-Ukraina.Jak na taka okazję stadion jest moim zdaniem zdecydowanie
      za skromny (powiniem miec min 50 tys. miejsc)

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka