Dodaj do ulubionych

Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:32
Di Canio to spoko ziom ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolo Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:33
      A to sku..el
    • Gość: smoke_a Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:34
      Dlaczego mozna paradowac z geba che i sierpem i mlotem a nie wolno machac reka
      ? Chwala dla Di Canio sa szczeroc i wiernosc pogladow !!
      • Gość: szele Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:47
        Pewnie,gdyby pokazał, że jest "kochającym inaczej", to GW i cała ta banda "wyła
        by z zachwytu" , że ktoś podniósł "krzyk" o równouprawnienie, a tak znowu ci
        faszyści, a fe.....(zaznaczam, że baaaaardzo daleko mi do faszyzmu, przecież to
        tylko inna odmiana socjalizmu p. Michnik)
        A tak naprawdę, to czym się różni jego wyznanie (nieważne czy gestem albo
        słowem) od innych ludzi, którzy przyznają się do swojej wiary, przekonań,
        poglądów, etc...
    • Gość: Liberał Faszystą nie rasista IP: *.93.udn.pl 23.12.05, 17:37
      Włoski faszyzm należy oddzelić od rasizmu. Sam Mussolini wyśmiewał teorie
      Hitlera o czystości rasowej, uważał, że nie ma ludzi czystych rasowo i nie
      widział w tym nic złego.
    • Gość: anzelm Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.chello.pl 23.12.05, 17:39
      niech się Wyborcza lepiej zajmie swoimi czerwonymi braćmi z Livorno
      • Gość: behemot Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.promax.media.pl 23.12.05, 17:41
        A kim jest Rydzyk, Gejtych i reszta tej parafaszystowskiej bandy?? A kim są kibice (?) wywieszający "arbeit macht frei" na trybudnach??????
    • Gość: 777 Dyskryminacji STOP! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:43
      "Sprawę 37-letniego zawodnika zamierza zbadać FIFA, która w ostatnich
      tygodniach zapowiedziała radykalizację walki z wszelkimi przejawami
      dyskryminacji."

Czyli FIFA ma zamiar ukarać włoską federację za dyskryminowanie Di Canio ze
      względu na jego przekonania polityczne. I prawidłowo, dyskryminacji STOP!
      • arti80 tak, ukarać włoską federację 23.12.05, 22:46
        To rzeczywiście skandal żeby nie móc swobodnie wyrażać swoich przekonań. I to
        jeszcze zgodnych z nurtem, który Włochom dał taki skok cywilzacyjny. Tylko
        wspólników z północy sobie dobrali złych...
    • Gość: k Lewactwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 18:01
      Lewactwo za to nie zauważa lewackich flag na stadionach Livorno i w Bolonii.
    • mario.osh wyrwać chwasta. 23.12.05, 18:02
      • Gość: jfhgfd wyeliminowac gnoja IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 23.12.05, 18:22
        nie po to moj dziadek przeganial niemcow z jego kraju rzeby teraz ten idiota ekscytowal sie ideologia
        ktora doprowadzila do wojny
        • Gość: p wynocha IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 23.12.05, 20:47
          przecz z tym, dożywotnia dyskwalifikacja i z 500 000 Euro kary, bo sama
          dyskwalifikacja nic debilowi nie pomoże, bo to już emeryt.
        • ewicz Re: wyeliminowac gnoja 24.12.05, 22:58
          Pomysl za siebie... Pozdrawiam.
      • ewicz Re: wyrwać chwasta. 24.12.05, 22:57
        Di Canio ma racje... Faszyzm ma "zla prase" bo historie pisza zwyciezcy... Poza
        tym lata antyfaszystowskiej propagandy komunistycznej i zachodnich "demokracji"
        spowodowaly, ze na slowo faszysta noz nam sie otwiera w kieszeni. BZDURA!!!(Bo
        co ma faszyzm wspolnego z rasizmem?) Z jednej propagandy wpadamy w druga i tak
        wkolko. Dziwie sie tylko ze we wloszech robia mu jakies wstrety. Z tego co wiem
        do dzis istnieje tam spadkobierca Fasci de Combatimento Mussoliniego (jego
        czasy wspominane przez tych co moga z sentymentem), współczesna partia
        faszystowska, ktorej czlonkowie zasiadaja w parlamencie. Radze zaznajomic sie z
        podstawami Faszyzmu (np. ustroj korporacyjny), a dopiero potem sie wypowiadac i
        budowac swoje zdanie na temat. Prosze sie zastanowic na ile system, lub raczej
        idea faszystowska opowiada dzisiejszemu kapitalizmowi.
        • mario.osh radzę zaznajomic sie z podstawami zdrowego 03.01.06, 10:25
          rozsądku.
    • kamilar Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą 23.12.05, 18:19
      Giacomo Matteotti byłby się z nim zgodził, faszyści byli cool.
    • Gość: bootboi! Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 18:42
      przynajmniej nie ukrywa swoich pogladow. ale czemu potepia sie gest rzymskiego
      pozdrowienia, podczas gdy mao, lenin, che sa ikonami popkultury to nie wiem...
      podwojne stadarty?
      i jeszcze jedno- faszyzm nie jest rownoznaczny z rasizmem.
      • kamilar Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą 23.12.05, 18:45
        faszyzm=nacjonalizm i darwinizm narodowy=rasizm:)
      • Gość: Gosciniak Re: A kto rozpetal II wojne, a kto mordowal IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.05, 19:52
        Czy was popier..lilo. Won z faszystami.
      • Gość: p Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 23.12.05, 20:50
        to chyba twojej kultury, co ty za durnoty gadasz, jakie to ikony?
    • Gość: 5 Faszyzm to nie to samo co nazizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 19:34
      !
      • kamilar Re: Faszyzm to nie to samo co nazizm 23.12.05, 20:13
        Równie inteligentny spór jak kłotnia, co gorsze: marksizm-leninizm czy maoizm
        • arti80 oj, tu chybiłeś z porównaniem 23.12.05, 22:49
          Akurat rozróżnienie między faszyzmem a nazizmem jest w podręcznikach szkół
          wyższych i nie nic złego w tym, by tę wiedzę wśród internautów powiększać
          • kamilar Re: oj, tu chybiłeś z porównaniem 24.12.05, 11:51
            JA nie twierdzę, że nie ma różnic i tak nie twierdziłem. Ja twierdze, że
            porównywanie co gorsze jest głupotą, bo oba systemy, oceniane wspólczesnym
            systemem wartości, były złe i opierały się na terrorze politycznym i braku
            szacunku wobec jednostki.
            A co do podręczników akademickich, to ich nie czytałem, ale czytałem za to
            Sierpowskiego, Eatwella, Festa czy Grunberga
    • Gość: koko Re: Di Canio: Jestem faszystą, a nie rasistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 20:26
      Brawo! Mamy w koncu demokracje i wolnosc slowa. Paolo jest nas wicej!!
    • Gość: szczupak Re: Di Canio jest dyskryminowany! IP: *.chello.pl 23.12.05, 20:48
      A to ze ma prawicowe poglady to chyba ok? Gdybym kiedys spotkal Di Canio to
      pozdrowie go wlasnie takim gestem
      • Gość: p Re: Di Canio jest dyskryminowany! IP: *.jtb.pl / *.jtb.pl 23.12.05, 20:51
        ty debil jesteś jeszcze wiekszy niz on
        • Gość: smoke_a Re: Di Canio jest dyskryminowany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 21:52
          Sam jestes debil kmiocie. Media zrobily ci juz taka papke z mozgu ze wrzucasz
          faszyzm, nazizm, rasizm, nacjonalizm do jednego wora. A to nie miejsce ani nie
          czas na edukacje nieukow. Pozostan wiec bo niewiedza jest blogoslawienstwem i
          powtarzaj nic nie znaczace slogany.

Brawo Paolo !!!!
          • Gość: dziwak Re: Di Canio jest dyskryminowany! IP: *.nyc.res.rr.com 24.12.05, 00:52
            nie mozna rowniez identyfikowac faszyzmu z prawicowa ideologia - mussolini byl
            dyktatorem ktory uwazal ze jednostka nie ma zadnych praw i ze powinna
            calkowicie sie podporzadkowac potrzebom narodu, calkowicie scentralizowal
            gospodarke i ograniczyl do minimum wolny rynek, to raczej charakterystyka
            typowa dla lewackiego dyktatora ktory zastapil "klase robotnicza" slowem "narod"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka