Dodaj do ulubionych

PZPN i Ekstraklasa SA o walce z chuligaństwem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:55
ale chamidło ma tupet. Przez tyle lat nic nie zrobił w tym kierunku a teraz
ma czelność pouczać innych.

Listkiewicz, gdybyś Pan raczył za swojej kadencji byc osobą stanowczą w
egzekwowaniu przepisów ustalonych przez PZPN, to teraz nie pisaliby w
gazetach, że mamy samych chuliganów w Polsce.

z prezdenckimi pozdrowieniami:

spadaj dziadu
Obserwuj wątek
    • Gość: pikolo PZPN i Ekstraklasa SA o walce z chuligaństwem IP: *.pl 12.05.06, 15:00

Surowe prawo musi byc, inaczej to po nich splynie, zgadzam sie ale nie w
      100%, wysokie kary finansowe, tak jak w Anglii tez sie przydadza, porzyjemy
      zobaczymy
    • Gość: b_f u nas nigdy dobrze nie bedzie ! IP: 62.141.219.* 12.05.06, 15:00
      a czemu?... bo tak mentalonosc polaka i nic tym nie zrobimy zawsze beda burdy !
      • Gość: Rys Re: u nas nigdy dobrze nie bedzie ! IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 12.05.06, 15:33
        Mieszkam w Canadzie i bardzo nie rozumie o czym mowisz .Przyjezdzam do Polski 2
        razy w roku i chodze na mecze .Widze bardzo duzo normalnych kibicow jednak boje
        sie zawsze chuliganow .U nas w Canadzie kibice sie nie bija jedynie czasami
        hokeisci ale to jest wszystko intartrjment .tak na to musimy patrzec .Mysle
        stac nas na to aby na pilke patrzec z takimi samymi emocjami jak na film.
        • Gość: Pisz po polsku Re: u nas nigdy dobrze nie bedzie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:37
          Mieszkasz w Canadzie? A nie na Cubie, albo w Congo?
          • patriota21wieku Re: u nas nigdy dobrze nie bedzie ! 12.05.06, 22:23
            Gość portalu: Pisz po polsku napisał(a):

> Mieszkasz w Canadzie? A nie na Cubie, albo w Congo?

A co ci to przeszkadza? Ja jestem dumny z tego ze ten gosc probuje pisac po
            polsku, mimo ze z bledami!!!
            • Gość: Subyello Re: u nas nigdy dobrze nie bedzie ! IP: *.sunsh5.vic.optusnet.com.au 13.05.06, 09:25
              Od lat mieszkam w Australii, dokladnie w Melbourne gdzie bardzo popularne sa
              mecze AFL. Na te mecze chodzi masa ludzi, ale co dziwne, na drodze, tramwaju,
              autobusie, pociagu ludzie chodza ubrani w koszulki, szaliki klubowe, opozycje
              chodza obok bez zadnych bijatyk, ublizania sobie itd. Kazdy idzie zobaczyc
              spektakl sportowy a nie zeby sie bic i robic rozruby. W Polsce to nie jest
              tylko winna PZPN, kubow itd, to jest po porstu problem spoleczny, a z tym kluby
              malo moga zrobic.
    • Gość: jaceloth Listkiewicz co ty zrobiłeś w walce z bandytyzmem?? IP: *.icpnet.pl 12.05.06, 15:26
    • Gość: qwerty Re: PZPN i Ekstraklasa SA o walce z chuligaństwem IP: *.lc-words.com 12.05.06, 16:13
      >>Dla porównania - w innych krajach konstrukcja stadionów uniemożliwia
      przemieszczanie się kibiców między sektorami i niemal nie ma możliwości
      wtargnięcia na płytę stadionu.<<

No w UK, płotki między sektorami do pasa człowiekowi nie sięgają nawet. A żeby
      wejść na murawę - musisz przeskoczyć przez reklamy. Rzeczywiście 'niemal nie ma
      możliwości'... Tyle, że u nas układ korupcyjno-mafijny w lidze doskonale się
      zazębia z układem chuligansko-mafijnym na trybunach.
    • Gość: cyg@nek Niekończąca się historia... IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 12.05.06, 18:55
      Te wypadki powtarzają się od lat. Coroczne awantury skutkują jedynie paroma
      artykułami w prasie i pozoracją działań.
      Możecie wierzyć, możecie nie wierzyć, ale...
      ... kilka (nie tak znów wiele) lat temu miałem okazję opracować kompleksowy
      program bezpieczeństwa imprez piłkarskich. Zrobiłem to ponieważ jedna z
      zaprzyjaźnionych firm miała być podwykonawcą atrapy takiego systemu, ktory
      usiłował wprowadzić PZPN. Poświęciłem na to prywatny czas i przygotowałem
      program dopięty pod względem technicznym, prawnym i ekonomicznym. Na polską
      kieszeń i na polskie możliwości prawno-organizacyjne.
      Próbowałem przedstawić to sekretarzowi Kręcinie. Zero zainteresowania. Atrapa
      oczywiście nie działa, bo działać nie miała prawa (wiedziałem to od początku).
      Wkrótce potem miały miejsce kolejne kibolskie wyczyny. Znów zbulwersowały się
      autorytety. Winę zwaliły na prawo. Zebrał się Sejm, znowelizował ustawę i... z
      przyzwoitego aktu prawnego zrobił maszkarona.
      Np. w starej wersji nie było zapisu kiedy organizator ma prawo kontrolować
      tożsamość uczestnika imprezy masowej(meczu). Miał więc prawo kontrolować na
      każdym etapie imprezy (zakup biletu, wejście na stadion, wejście do sektora
      itd).
      W nowej wersji znalazł się zapis, że "Organizator ma prawo kontrolowac
      tożsamość osoby nabywającej bilet na imprezę masową" (cytat z pamięci).
      Jakiemuś durniowi się wydawało, że w ten sposób daje organizatorowi nowe
      uprawnienie. Tymczasem ten zapis ogranicza organizatora, bo oznacza, że tylko
      (!) na tym etapie organizator ma prawo. Wprowadzono jeszcze kilka podobnych
      gniotów. Czyli "Chcieliśmy dobrze, a wyszło tak jak zwykle".
      Nowelizacja ustawy całkowicie sparaliżowała możliwość skutecznego działania.
      Jej efekty są żadne i znów (średno dwa razy w sezonie) odbywa się wielki
      festiwal hipokryzji.
      Gdyby ktoś był poważnie zainteresowany dopracowaniem systemu, niech się odezwie
      na forum. Podyskutujemy.
    • Gość: Edek kolesiostwo IP: 84.90.35.* 12.05.06, 19:07
      Koziol ofiarny juz jest: Piast Gliwice, ktoremu Listkiewicz ukradl 10 pkt.
      Wisle i Gornikowi nikt nic nie zrobi, ze wzgledu na powiazania towarzyskie
      Listkiewicza. O ukaraniu lodzkich druzyn nawet nie ma co marzyc, Bonciu
      zadziala :-) Prawo jest jak pajeczyna...
      • Gość: cyg@nek Mylisz się Edziu... IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 12.05.06, 19:14
        ...prawo jest w porządku. Tylko stosowanie prawa w tym kraju urąga minimalnej
        choćby przyzwoitości.
        • Gość: max Re: Mylisz się Edziu... IP: *.12.1411N-CUD12K-01.ish.de 13.05.06, 09:17
          Kto ma te prawo stosowac jak cale PZPN to jedna wielka mafia z drukarzem numer
          jeden na czele to czego wy chcecie najpierw rozgonic ten caly zarzad a potem
          wziasc sie za chuliganow ,ale to marzenia scietej glowy .
    • Gość: kibic Re: PZPN i Ekstraklasa SA o walce z chuligaństwem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.05.06, 13:04
      ja to bym elektrycznego pastucha zamontował wokół sektora - jeżeli jestes
      spokojny to cie nie popieści :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka