Dodaj do ulubionych

Dudek zgodziłby się być nr 2

IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 19.05.06, 00:36
Dudek zamilcz juz, bo Janas sie skompromitowal i to wiadomo, a ty w mediach
razem z nim walczysz o tytul "kto bardziej".
Obserwuj wątek
    • Gość: Sorry Sorry Dudzio IP: *.telia.com 19.05.06, 00:37
      Sorry Dudek ale jestes looser. Pol roku siedzenia na lawie robi swoje.
      Poza tym Janas nie ma zamiaru cie brac, bo przypominalbys mu kleske w Korei.
      Ze Szwecja i Anglia tez bys nie zagral, bo i Szwedzi i Anglicy maja na ciebie
      haka (potworna plama z mecze ze Szwecja i twoje szmaty w L-poolu).
      Nie bylo sensu abys siedzial na lawce.
      • Gość: Anglista Re: Sorry Dudzio IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.05.06, 03:21
        Loser sie pisze przez jedno "o" pajacu.
        • Gość: kolo pi.. z Dudka- zachowanie godne gó..arza IP: *.cable.mindspring.com 19.05.06, 04:22
          • tekameka Rozterka trenerka *****w i e r s z y k**** 19.05.06, 07:05
            Dość późno wróciłem
            po ciężkiej naradzie,
            kopłem psa z woleja
            - co się będzie sadził

Łyknąłem Metaxy
            jak mnie uczył Listek,
            a potem wychlałem
            wódki zapas wszystek

Usiadłem przy stole
            wyciągłem karteczki
            co tu z kadrą zrobić?
            - znów łyka z flaszeczki

Wpisałem nazwiska
            przy nich też numery
            Lecz tabelka krzywo
            wyszła do cholery!

Ujdzie jakoś w tłoku
            skład z ostatniej chwili
            jest Franek i Dudek,
            brak Rasiaka, Mili

Kibic się ucieszy:
            "Kadra ukochana,
            naszych wszystkich wrogów
            rzuci na kolana".

Wszyscy będą śpiewać
            pieśni o mej chwale
            A i sam Kaczyński
            przypnie mi medale

Tak sie rozmarzyłem,
            a późna godzina,
            czas w Polsat wyruszać
            gdzie ta limuzyna?

Wyszłem na podwórek
            psa kopłem po nerach
            co się głupi patrzysz-
            Nie poznał trenera!

Do studia ja wchodzę
            wyciągam karteczkę -
            co jest do cholery!
            - pomyślę troszeczkę

Co za baran zrobił
            głupie zestawienie
            jak go tylko dorwę
            kopne go w siedzenie.

Nic mi nie pasuje
            a czas dać nazwiska
            Listek, co tu robić ?!
            chwila klęski bliska

Nazwiska nie weszły
            w odpowiednie kratki,
            oj przyjdzie mi chyba
            pakować manatki.

Ale już za późno -
            skład w eter podany,
            cała Polska w szoku,
            ja - rozdygotany.

Wszyscy patrzą na mnie
            co tu im powiedzieć
            dobrze na tym stołku
            i z miesiąc posiedziać

Idę ja w zaparte: -
            "Tak postanowiłem -
            swą myslą genialną
            ten skład ustawiłem".

Wróciłem do domu
            pies dostał z woleja
            co będzie, to będzie
            - chyba się nachleję

ten wierszyk to protest przeciwko chamskiej decyzji Janasa.

ad1. odnośnie psa
            Janas i jego biedny pies

"Jak Janas poradził sobie z psem - źródło GW
            not. rl 2004-12-02 , ostatnia aktualizacja 2004-12-02 22:09

Pieskie życie Janasa
            "Przed wylotem z Polski do Francji mieliśmy kłopot z naszym psiakiem terierem -
            opowiada o wyjeździe sprzed lat do Auxerre trener selekcjoner piłkarskiej
            reprezentacji Paweł Janas dziennikowi "Fakt" w artykule "Lubię takie klimaty". -
            Nie chciał za nic wejść do klatki, którą zbił z desek znajomy stolarz.
            Próbowano różnych sposobów, ale drań się zapierał. Żona podała mu tabletki na
            sen i nic. W końcu wziąłem sprawę w swoje ręce, a raczej nogi. Strzał z woleja
            i pies już siedział cicho w klatce".

Dla "Gazety" - Anna Rudnik prezes Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami okręgu
            warszawskiego :
            Cham zbuntowany! I to jest trener selekcjoner reprezentacji Polski!? Według
            ustawy z 1997 roku za zadawanie zwierzęciu bólu i cierpień grozi kara nawet
            pozbawienia wolności i grzywna do 5 tys. zł. Człowiek winien zwierzętom
            szacunek - tak napisano w ustawie o ochronie zwierząt. Frustracje powinien
            odreagowywać na kimś, kto potrafi się obronić!"

• Gość: kolo co ma pies do powołan?pogubiłes(as) sie troche? IP: *.cable.mindspring.com 19.05.06, 07:29
              niemniej zgadzam sie z nrakiem dudka(vel peezda) i frankowskiego to kopania psów nie popieram :-)
              • Gość: zzz A to w ogole prawda z tym psem z woleja??? IP: *.cable.mindspring.com 19.05.06, 07:30
                • Gość: kolo prawda czy nie, w gazetach o tym pisali IP: *.cable.mindspring.com 19.05.06, 08:10
                  • Gość: mzb Dzwonili z Bratyslawy, Barcelony, Amsterdamu... IP: *.crowley.pl 19.05.06, 10:19
                    I jakas Krystyna z gazowni.
                    Tylko Janas nie zadzwonił...
                    • Gość: Brodos Re: Dzwonili z Bratyslawy, Barcelony, Amsterdamu. IP: *.fbx.proxad.net 19.05.06, 11:01
                      Gość portalu: mzb napisał(a):

> I jakas Krystyna z gazowni.
                      > Tylko Janas nie zadzwonił...

Bo janas sie obrazil na TPSA i nie chcial im zyskow budowac.

Pozdrawiam
                    • Gość: Z Gazowni Re: Pani Krystyna to sekretarka Janasa IP: *.telia.com 19.05.06, 19:04
                      Przeciez dzwonil, jego sekretarka, pani Krysia (pracuje na pol etatu w gazowni)
                      dzwonila, ale Dudek nie odpowiadal.
            • Gość: 4xg to już było IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 08:40
              to już było wczoraj albo przed wczoraj na onecie
              • Gość: zgrzyt depesza z Niemiec: IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 12:26
                depesza z Niemiec:

jak kadra zdobędzie jedynego gola na MS ???

mila wtoczy się do bramki, a sędzia pomyli go z piłką

w tym czasie kosowski będzie stał przy linii i drapał się po jajach
            • Gość: gk Re: Rozterka trenerka *****w i e r s z y k**** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:06
              A może tak (inspiracja - wiadomo - Kazik):

Ach pismaki, to brudne świnie,
              Co napletli o mojej drużynie,
              Jakieś bzdury o tych niebogach,
              To po prostu litość i trwoga.
              Tak to bywa gdy ktoś zazdrości,
              Kiedy brak mu własnej miłości,
              Plotki płodzi, mnie nie zaszkodzi żadne obce zło
              Na mój sposób widzieć ją...

W ataku Rasiak - nie Franek,
              w pomocy wystawię Milę,
              A przy nim biega Damianek,
              A za nim Dudka gra w tyle...
              • jacg Re: Rozterka trenerka *****w i e r s z y k**** 19.05.06, 16:04
                smutny ten wierszyk ale prawdziwy...
            • kubok Re: Rozterka trenerka *****w i e r s z y k**** 19.05.06, 10:03
              nudny jestes...daj juz spokoj z wierszykiem....
            • Gość: Legiunia Re: Rozterka trenerka *****w i e r s z y k**** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 15:14
              Głupi wierszokleta
          • anna-dark Jesteśmy z Jurkiem i Frankiem !!! Janas - OUT !!! 19.05.06, 07:48
            Jesteśmy z Jurkiem i Frankiem !!! Janas - OUT !!!
            • Gość: paul jeanas Co ty gadasz ?...Zastanow sie.... IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 09:38
              przeciez ta niedojda Janas zawsze jest na aucie.
              • anna-dark Re: Co ty gadasz ?...Zastanow sie.... 19.05.06, 12:48
                Chyba na kacu ???

Gość portalu: paul jeanas napisał(a):

> przeciez ta niedojda Janas zawsze jest na aucie.
              • anna-dark Janas wyOUTowany ! 19.05.06, 15:04
                Janas wyOUTowany !

> przeciez ta niedojda Janas zawsze jest na aucie.
                • jacg Re: Janas wyOUTowany ! 19.05.06, 16:06
                  po mundialu jesli nie wyjda z grupy co najmniej w dobrym stylu - nalezaloby
                  wywalic nie tylko janasa ale i listka ktory go protegowal.
      • Gość: zzz Pol roku siedzenia na lawie robi swoje??? Mila!!! IP: *.cable.mindspring.com 19.05.06, 07:20
        Co robi w kadrze Mila??? W Austrii siedzial na trybunach a i w Legii tez by sie
        nie miescil w skladzie.

W zaden sposob nie mozna dociec po co Janas go bierze - mowil ze kto nie gra -
        nie jedzie - Mila jedzie; jezeli stawia na mlodych pod katem ME 08 - to Mila
        chyba juz troche za stary na to. Niech ktos da jakis rozsadny powod dlaczego
        Mila a nie ktos inny?
        • anna-dark Inni siedzieli - i jadą. Janas = kłamca. 19.05.06, 07:50
          Inni siedzieli - i jadą. Janas = kłamca.

Gość portalu: zzz napisał(a):

> Co robi w kadrze Mila??? W Austrii siedzial na trybunach a i w Legii tez by sie
          > nie miescil w skladzie.
          >
          > W zaden sposob nie mozna dociec po co Janas go bierze - mowil ze kto nie gra -
          > nie jedzie - Mila jedzie; jezeli stawia na mlodych pod katem ME 08 - to Mila
          > chyba juz troche za stary na to. Niech ktos da jakis rozsadny powod dlaczego
          > Mila a nie ktos inny?
          • Gość: paul jeanas Masz na to dowody.. IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 09:43
            Mila twierdzi , ze nigdy nie siedzial,bo 'gral' w pilke.Siedza jego przyjaciele
            z podworka.
            • anna-dark A to "gral" od świętego Graala? 19.05.06, 15:03
              A to "gral" od świętego Graala? Jak wolisz - Mila grzał ławę. Pasi ???

> Mila twierdzi , ze nigdy nie siedzial,bo 'gral' w pilke.Siedza jego przyjaciele
              >
              > z podworka.
      • anna-dark Franek załatwił Janasowi mundial a ten go wydymał! 19.05.06, 07:47
        Franek załatwił Janasowi mundial a ten go wydymał!
        Janas jest zerem.
        A wszyscy którzy mówią że Dudek jest bez formy niech popatrzą na szmaty Boruca. Jakie on ma międzynarodowe doświadczenia? W drugorzędnej lidze szkockiej? Takie jak Rasiak w strzelaniu...Wyspom Owczym!
        • Gość: paul jeanas Rasiak to przeciez baran , wiec naszczelal owcom. IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 09:34
        • Gość: Zdenek Ty ania przestań się ciskać, sprawa zamknięta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.06, 10:30
          A taki Zurawski, co on sobą reprezentuje, przecież tak jak Boruc gra w
          drugorzędnej lidze szkockiej.
          • anna-dark A bramki Żurawia widziałeś? Jeszcze pojadą! 19.05.06, 12:47
            A bramki Żurawia widziałeś? Jeszcze pojadą! Wystarczy, że któryś się poważnej kontuzji nabawi. A jeśli nawet nie pojadą - to niewielka strata. Przecież to tylko 3 słabe mecze, o których Polacy będą chcieli jak najszybciej zapomnieć...

Gość portalu: Zdenek napisał(a):

> A taki Zurawski, co on sobą reprezentuje, przecież tak jak Boruc gra w
            > drugorzędnej lidze szkockiej.
      • Gość: mikka07 Re: Sorry Dudzio IP: *.catv.net.pl 19.05.06, 09:31
        Jurek miał swój mundial w Korei. W ilu meczach zagrał? Ile wpuścił? Czy coś w
        ogóle tam obronił?
        • tomek_mz Re: Sorry Dudzio 19.05.06, 13:09
          Gość portalu: mikka07 napisał(a):

> Jurek miał swój mundial w Korei. W ilu meczach zagrał? Ile wpuścił? Czy coś w
          > ogóle tam obronił?

Grał w Korei w dwóch meczach i wpuścił 6 bramek.
          • Gość: Cezary kasa odplynela IP: *.customer.m-online.net 19.05.06, 13:16
            Z tego co widze, to Pan Jurek najbardziej nie moze przebolec kaski jaka mu
            uciekla poprzez brak nominacji do MS. Forma i zachwaniem Pan Jurek stracil u
            mnie bardzo duzo.
      • Gość: Brodos Re: Sorry Dudzio IP: *.fbx.proxad.net 19.05.06, 11:00
        Zwlaszcza, ze jakies 2 miesiace temu byl wywiad z Dudkiem w GW, w ktorym on
        napisal, ze nic innego go nie interesuje tylko bycie nr 1. Wiec nie placz
        teraz, bo mowisz juz po fakcie, ze zaakceptowalbys nr 2. To nie jest prawda,
        tylko podkladanie miny Janasowi. Wiadomo, ze jest pelno kontrowersji i
        niejasnosci wokol selekcji, ale teraz juz koniec. Trzeba sie jednoczyc
        Pozdrawiam kibicow Polski
        • Gość: frytekp Re: Sorry Dudzio IP: *.mech.pw.edu.pl 19.05.06, 14:54
          Kaski gamoniu to on zarabia tyle tygodniowo ile ty przez dwa lata. A
          porównywanie jego umiejęctności i przede wszystkim doświadczenia do Boruca czy
          Fabiańskiego to żenada. Nadal jest w 10 najlepszych bramkarzy na Swiecie. W
          zeszłym roku był napewno w pierwszej piątce. Najdroższy i najlepszy polski
          zawodnik nie jedzie na mistrzostwa. To może się zrodzić tylko w takiej
          pustogłowie jak Janasa. MIałem nadzieję, że ten koleś jest inteligentny tylko
          troche wstydliwy i mrukliwy, ale po ostatnim wywiadzie w onecie przejrzałem na
          oczy - to matoł co nie potrafi dwóch zdań złożyć. Jego decyzję, zresztą
          potwierdzają moją opinię. Nie wróżę chłopakom sukcesu na mundialu.
          • Gość: Imigrant Re: Sorry Dudzio IP: 64.7.141.* 19.05.06, 18:24
            Przed Janasem to ty zdejmij czapke kolku, a mowiac o pustej glowie patrz w
            lustro...
      • Gość: sirk Re: Sorry Dudzio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:04
        Nie pisze się LOOSER, tylko Loser, tępa pało. A LOOser to jesteś ty.
      • Gość: Emil@ Re: Sorry Dudzio IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:46
        Dudek nie martw się jesteś najlepszy na bramce z Polski
    • Gość: Mariusz 42 jestem ojcem wielodzietnej rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:38
      mam siodemke dzieci i co tydzien chodzimy do kosciola a wraz z zona
      glosowalismy na PIS.

poprosze o bilet ten ktorego nie chce pan Dudek
      • Gość: as Re: jestem ojcem wielodzietnej rodziny IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.05.06, 00:53
        Zrob jeszcze piatke, jak sie nie wie co to guma to sie nie dziw ze biedujesz.
        • anna-dark Podajcie "kolesi" do sądu za utracone korzyści 19.05.06, 07:52
          Podajcie "kolesi" do sądu za utracone korzyści.
        • Gość: Indy Re: jestem ojcem wielodzietnej rodziny IP: 80.50.251.* 19.05.06, 10:09
          >Zrob jeszcze piatke, jak sie nie wie co to guma to sie nie dziw ze biedujesz.

nie wiesz ze kosciol zabrania antykoncepcji?
      • Gość: pawel jedruch Re: jestem ojcem wielodzietnej rodziny IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.05.06, 01:22
        dodaj jeszcze baranie, ze pijesz i bijesz zone po sumie, a wyloni sie obraz
        prawdziwego polaka - katolika, stanowiacego elektorat pisu
        • Gość: Dupeck Re: jestem ojcem wielodzietnej rodziny IP: *.chello.pl 19.05.06, 01:34
          a tobie jest gorzej?
          może szklankę wody?
          musujący eferalgan 500 lub inny szajs?
        • Gość: madmat Re: jestem ojcem wielodzietnej rodziny IP: *.ch.uj.edu.pl 19.05.06, 06:58
          Właśnie udowodniłeś jaki jesteś głupi. Mam czwórkę dzieci (co w Polsce obecnie
          uchodzi za dziecioróbstwo), żonę którą kocham, w każdą niedzielę chodzimy do
          kościoła, a żeby Ciebie jeszcze bardziej wku...ć pracuję w conajmniej dużej
          firmie farmaceutycznej majac dochody na poziomie średniej krajowej na kazdego
          czlonka mojej skromnej rodziny. Jestem zadowolony, spelniony, a bym zapomnial,
          glosowałem na PiS (i to był mój błąd do którego się przyznaję). Pozdrawiam
          • Gość: kolo ale masz ciekawe IP :-) IP: *.cable.mindspring.com 19.05.06, 07:31
            • Gość: liberał Re: ale masz ciekawe IP :-) IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:37
              czymś te dzieci trzeba robić.
              A że akurat tym czym się sika i co jest również powszechnie znanym epitetem to
              nie wina ani Polaków, ani nawet PiS.
              Gyby Donald został prezydentem to zmieniłby to.
              Mówił o tym na wystąpieniu w Otwocku.
            • Gość: mzb wydział chemii uniwersytetu jagiellońskiego? IP: *.crowley.pl 19.05.06, 14:42
              juz kiedys bylo w necie o tej domenie - jest prawdziwa
    • Gość: uburama Ale o co te żale? W neostradzie sobie obejrzysz. IP: *.acn.waw.pl 19.05.06, 00:40
      .
      • Gość: miszon DUDEK - Szacunek!!! IP: *.chello.pl 19.05.06, 00:45
        Oglądałem to, muszę przyznać, że Dudka żal na maxa, widać że zdołowany jest
        mocno, łzy w oczach normalnie.
        Najgorsze jest to, że Janas jest chamem i nic mu nie dął do zrozumienia, że nie
        jedzie. Nawet wręcz przeciwnie...
    • Gość: m Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.sympatico.ca 19.05.06, 00:43
      Ale przeciez Dudek wlasnie nie pojechal na MS za zaslugi.I co to jest za
      zabawa z ta zgoda na nr 2 lub 3.Trener powoluje reprezentacje mowi kto gra a
      kto nie gra i koniec a nie pyta sie zawodnika czy go moze zabrac na
      lawke.Piechniczek to jest czlowiek ktory wie jak rozmawiac i wie jak sprawy
      ujac ale generalnie tlumaczenie ze nie jedzie bo jemu nie wypada byc drugim
      bramkarzem to jest farsa
    • Gość: Starosta Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:43
      Dudek. Lubię cię i wiele Polska Ci zawdzięcza. Ale zdecyduj się co ty chcesz? Najpierw mówisz, że pojechałbyś jako bramkarz nr.2 a potem unosisz się ambicją i mówisz, że nie przyjął byś tej propozycji.
      • Gość: Rafaello Powiedział, ze zgodziłby się być nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:48
        Oglądałes program dokładnie? Przeciez powiedział, ze na pewno zgodziłby się być
        numerem 2 w Reprezentacji, ale nikt Go nawet nie zapytał!
        Jurek trzymaj się!
        • Gość: Marek Re: Powiedział, ze zgodziłby się być nr 2 IP: *.lodz.mm.pl 19.05.06, 10:21
          Duduś łaskawie by się zgodził być nr2. Śmiech na sali. Kim on jest do
          cholery? "Tepsa" chce mu obciąć gażę za reklamę bo nie będzie reprezentował
          Polski i biedactwo skarży się komu może.
          Facet pierniczy o ambicjach i jednocześnie "godzi się" być nr2? Albo Dudek ma
          małe ambicje, albo kłamie w żywe oczy milionom ludzi.
      • Gość: bokaj Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:48
        nie mówił, że "nie przyjąłby tej propzycji", ale że walczyłby o bycie nr-em 1!
        i tak powinno być!
        Dudek i tak jesteś wielki!
        poza tym - chłopie, masz 33 lata - van der Saar ma 37, akurat tyle ile ty będziesz miał za 4 lata na kolejnych MS!
        trzymam kciuki!
        • Gość: starski Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.lns3-c12.dsl.pol.co.uk 19.05.06, 00:58
          Wstyd mi za tych wszystkich, ktorzy teraz doluja Jurka. Mysle za maja ta typowa
          polska stysfakcje; "jesli komus gorzej to mnie lepiej". Peawda jest taka; Jerzy
          Dudek gra w jednym z najlepszych klbow na swiecie (duzo lepszy niz Celtic)w
          jednej z najsilniejszej lidze swiata. W tych klubach takze rezerwowi zawodnicy
          reprezentuja wybitny poziom sportowy. Mysle, ze po prostu Janas pozbyl sie tych
          pilkarzy, ktorzy przewyzszaja go wiedza,talentem i maja autorytet. Sposob w
          jaki to zrobil jest...brak slow.
          • Gość: gryczan kadra to nie klub kombatanta IP: *.chello.pl 19.05.06, 01:06
            do starski:Ty piszesz,ze co Dudek robi w Liverpoolu?Chyba sie przejezyczyles bo
            napisales ,ze"gra".Chyba w brydza...Dudek przejdzie do historii,ale kadra to nie
            klub kombatanta.zreszta,za 4 lata nie bedzie jeszcze taki stary..niech tylko
            zacznie grac gdziekolwiek..
            • Gość: tro Re: kadra to nie klub kombatanta IP: *.bulldogdsl.com 19.05.06, 01:23
              jezeli dudek bylby slaby nikt by go w Liverpool nie trzymal (tym bardziej ze
              kasy troche na niego wydaja), w takiej druzynie musi utrzymywac forme bo to nie
              polska liga to zupelnie inny kaliber a na boisko moze wejsc w kazdej chwili,
              nie ma co prownywac grajka z legi do grajka z fcliverpool (nawet rezerwowego) a
              i doswiadczenie w takich imprezach jak MS na pozycji bramkarza ma olbrzymie
              znaczenie. Czy fabianski gral chociaz jeden mecz o stawke przy liczie widzow
              wiekszej niz 30000?
              • Gość: Cortez Re: kadra to nie klub kombatanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 04:44
                Jaka jest szansa na grę Fabiańskiego??? 0,0%
              • Gość: Janas Re: kadra to nie klub kombatanta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 06:17
                Młodzi się posrają jak będzie na trybunach więcej niż 30000 a będzie na pewno

JANAS TO >>>>>>>>>>>>>>>>>
              • Gość: Imigrant Re: kadra to nie klub kombatanta IP: 64.7.141.* 19.05.06, 18:31
                Koles, forma to blysczal Kuszczak, a nie gwiazdor rezerw Liverpoolu, Dudek.
                Trzymaja go, bo nikt rozsadny nie chce zplacic kupy szmalu ktora Liverpool chce
                za niego. Zobaczymy ile sie nagra na jesieni. Jezeli bedzie 3-cim w Liverpoolu
                to juz sukces. Ale mazgaj z Dudka, gdzie sportowa zlosc ktoro powinna go
                popychac do udowodnienia czegos trenerowi?
    • Gość: grek jezeli decydowalby aspekt sportowy dudek jechalby IP: *.bulldogdsl.com 19.05.06, 01:06
      na mundial to oczywiste...moze nie jest nr.1 moze nie jest nr.2 ale na 100%
      bylby bardziej przydatny grajac na boisku, od fabianskiego...to sa M.Swiata
      rozgrywane raz na 4 lata i na ta impreze powinni jechac najlepsi a nie mlodzi
      po nauke...fabianskiemu nogi ugiely sie na sama wiadomosc ze jedzie do niemiec,
      a co bedzie jak stanie miedzy slupkami w meczu z niemcami (kilkadziesiat tys
      kibicow i telewidzow bedzie swiadkami jak fabianski robi w majty ze strachu i
      stresu...dudek jest doswiadczonym bramkarzem a i z forma zapewne byloby bardzo
      dobrze (mecz z itwa to potwierdzil)...poza tym jest graczem fcliverpool a tam
      nie graja loitki i nawet jako rezerwowy musi byc pelnowartosciowym pilkarzem w
      kazdej chwili przygotowanym na wejscie na boisko
      • Gość: Zadra Prędzej ty zrobisz w majty przed TV niż Fabianski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.06, 10:37
        stojąc w bramce na MŚ. Zreszta kto ci sieroto naopowiadał że 3-ci bramkarz
        będzie grał w którymkolwiek meczu. Idź i obstaw to u buka, wywalisz kasę w
        błoto.
    • Gość: Maxs Szkoda ze nie ogladalem... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.05.06, 01:18
    • Gość: DonPedro A co jak nr1 wyleci z bosika... IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 01:29
      Nie wiem kto ogladal final LM,pewniak Lehmann zrobil blad i wylecial,wszedl
      Almunia- puscil 2 gole...na MS bedzie Boruc na bramce - analogia moze byc
      podobna. Drugi pewny bramkarz to skarb.PJ wyrzucil skarb za burte...
      • Gość: chmielu Re: A co jak nr1 wyleci z bosika... IP: *.e-wro.net.pl 19.05.06, 01:41
        Tylko ze u nas 2 bramkarzem(a moze 1?) bedzie Kuszczak, w koncu byl podstawowym
        bramkarzem w Premiership, gral przeciwko tym samym druzynom Liverpool, wiec ma
        obycie w grze przeciwko klasowym pilkarzom i na duzych stadionach. Nie ma co
        porownywac do Almuni, ktory zagral w max kilku meczach o stawke w tym
        sezonie(jak Dudek)
        I bezsensowne sa tez te argumenty o doswiadczeniu, Reina ma 24 lata, wygrywa
        rywalizacje z Dudkiem a i tak pewnie nie pobroni na mistrzostwach bo w Hiszpani
        bedzie bronil zapewne 25 letni Casilas

a jesli Dudek mialby jechac jako 3 bramkarz, ktory na 99% nie wejdzie na boisko
        to byloby to zupelnie bez sensu
    • Gość: Sake(ŁKS) Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 01:34
      Ludzie przestancie sie ośmieszać.Janas wybrał tych których chciał i juz.Jego
      prawo.
      Dudek teraz lamentuje i tylko się poniża.
      Kłos,Dudek,Rząsa i Frankowski powinni przyjąc brak nominacji z godnością.
      A tego nie czynią.
      Ps:Ja też uważam że powołania Janasa są pozbawione (miejscami)sensu.Najbardziej
      brakować mi będzie Franka.
      • Gość: xxx Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.csk.pl 19.05.06, 01:40
        Dudek faktycznie przesadza w swoich wypowiedziach.
        Jednak nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że Franek nie przyjął tego z godością.
        Opowiedział tylko co czuł jak dowiedział się o nieotrzymaniu powołania.
        Zażenowany był przede wszystkim formą w jakiej Janas mu to zakomunikował.
        Przeczytaj sobie wywiad z Frankiem w Gazecie
        sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3353020.htmlPozdrawiam
        • Gość: muka! Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.aster.pl 19.05.06, 08:54
          A co nawydadywał w Superaku? To też była godna postawa?
    • Gość: T Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.aster.pl 19.05.06, 02:03
      superpuder.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMzg1MzAsdXR3b3IsMTQyNjAzLmh0bWw=
    • Gość: alter Nr 1 jest Kuszczak a reszta to głupie gadanie... IP: *.eklon.pl / *.171.77.130.crowley.pl 19.05.06, 02:12
      Oglądałem wszystkie mecze WBA i Celticu...Kuszczak jest bezbłędny.Natomiast
      Fabiański jest lepszy od Boruca. Ot i cała prawda......
      • Gość: pjuk "Kuzza" nr 1 !!! Dudek zmien agenta !!! IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 19.05.06, 03:19
        Dwa spotkania treningowe przed Mundialem powinny ewidentnie wykazac roznice
        KLASY miedzy "Kuzza" Kuszczakiem a tlusciochem MacDonaldsem, jesli ktos jeszcze
        tego do tej pory nie dostrzegl.

Dudek powinien miec pretensje do Beniteza ze nie wypozyczyl go gdzies w
        przerwie zimowej (np.Carson swietnie sobie pol roku pogral w Sheffield), w
        duzej czesci jest to wina pie..watego agenta Dudka, ktory siedzi sobie w
        Holandii i co jakis czas w sprawach Jurka tu i tam wydzwania. Dudek zrobil blad
        ze byl zbyt miekki i zbyt zazyly ze swoim agentem(przyjaciel domu) tak daleko
        sie nie zajedzie. W biznesie (tym bardziej pilkarskim) nie ma przyjazni. Jestem
        na 100% pewien ze gdyby po zdobyciu Pucharu w maju 2005 Dudek zmienil agenta na
        jednego z tutejszych brytyjskich( a niejeden chcial go reprezentowac) wowczas
        na 100% znalazlby on mu zima miejsce w Fulham (wszedl Niemi)albo Portsmouth
        (wszedl Kiely), byl rowniez problem z Sorensenem (Villa) oraz Schwarcerem(Boro).
        To ze Dudka nie chcial puscic Benitez to glupie pitolenie.

Ucz sie Panie Dudek od Kuszczaka ! Gdy "Kuzza" zorientowal sie jak szybko w
        gore ida jego akcje to szybko postanowil zmienic agenta, mimo ze ten facior
        reprezentuje m.in.samego Pele. Troche to Kuszczaka uderzylo po kieszeni ale w
        przyszlej karierze na pewno mu pomoze.

Dudek powinien sie cieszyc ze nie jedzie na Mundial, siedzenie na lawie jedynie
        utrwalilo b y jego wizerunek jako gracza rezerwowego, a tak zawsze moze
        twierdzic ze po prostu nie pasowal do koncepcji trenera, nie on pierwszy i nie
        on ostatni.

• Gość: Cortez Re: "Kuzza" nr 1 !!! Dudek zmien agenta !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 04:49
          Na rezerwie jeszcze opowiadałby "Ja bym to wybronił", a co nie wejdzie to
          puszcza szmatę.
          Zresztą on już "bronił" 4 lata temu z Porugalią i Koreą, teraz odezwałyby się
          upiory przeszłości :)
        • Gość: liberał Re: "Kuzza" nr 1 !!! Dudek zmien agenta !!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:47
          błędem było przede wszystkim to, że naród nie głosował na Donalda Tuska.
          On by to wszystko załatwił zresztą mówił o tym na wystąpieniu w Otwocku:
          (zacytuję z pamięci) "Nie może być tak, że obecna koalicja nie potrafi zapewnić
          Dudkowi występów w pierwszym skłądzie Liverpoolu, w tym temacie jak i w kazdym
          innym obecna koalicja wykazuje się zupełną indolencją i brakiem działania".
          • Gość: alter Tusk napewno załatwiłby wyjazd Rokicie na mundial IP: *.eklon.pl / *.crowley.pl 19.05.06, 15:00
            oczywiście jako atache kulturalnego...
    • Gość: lolo Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 19.05.06, 06:45
      pajac!!!! a niby profesjonalista, tak sie okreslal, a tu co ??? to trener
      decyduje wiec niech sie z tym pogodzi
    • Gość: spokojny Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.outsourcing.atman.pl 19.05.06, 06:49
      Na szczęscie nikt cię nie zapytał czy chcesz być nr 2.
      Z drugiej strony nr 4 to też całkiem nie źle.
      Nie płacz już Duduś.
    • Gość: kondi1977 Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.autocom.pl 19.05.06, 07:09
      trzeba umiec odejsc z twarza!!!!
    • Gość: Przeme Czuba Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.zabrze.net.pl 19.05.06, 07:10
      Powiem krótko. Żeby wymyśleć taką głupotę, jak to, że na mistrzostwa świata
      warto wziąć podstarzałego bramkarza (który mało co bronił w ciągu ostsniego
      roku) jako numer 2 zamiast kogoś młodego, może wymyśleć tylko ktoś kto nie zna
      się na piłce albo jest w sprawę osobiście zaangażowany.
    • Gość: asdw Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.06, 07:29
      Braku Dudka nikt nie zauważy. Nawet jak Boruc puści szmatę to nikt o zdrowych
      zmysłach nie może powiedzieć, że Dudek by to wybronił. Bo szmaty Dudka tez
      pamiętamy.
      Dudek ma już mundialowe doświadczenie: 2 mecze - 6 goli puszczonych - 0
      obronionych groźnych strzałów. Naprawdę, nie ma się czym zachwycać. Finał Ligi
      Mistrzów niczego nie zmienia - on w tym finale puścił 3 bramki, w tym jedną
      szmatę. Gdyby nie koledzy z zespołu Dudek nie byłby bohaterem ale
      antybohaterem. W całym meczu obronił dwa groźne strzały Szewczenki i dwa karne -
      te ostatnie mając nad strzelającymi ogromną przewagę psychologiczną, bo
      piłkarze Milanu aż do końca meczu się nie otrząsnęli. Znamy takich bohaterów
      finałów - bramkarz Steauy obronił wszystkie karne w finale z Barcą. I co? I
      nic! Kto dziś pamięta jego nazwisko?
      • ph29 Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 19.05.06, 08:07
        > Znamy takich bohaterów
        > finałów - bramkarz Steauy obronił wszystkie karne w finale z Barcą. I co? I
        > nic! Kto dziś pamięta jego nazwisko?

Helmut Ducadam. Jego nazwisko pamięta każdy trochę interesujący się piłką.
        Tyle, że on świetnie bronił w całym meczu również.

Faktem jest, że Dudek mógł grać różnie w Liverpoolu i w Korei, ale w
        reprezentacji w ciągu ostatnich dwóch lat nie zawiódł _ani razu_. W
        przeciwieństwie do Boruca, mającego na koncie spektakularny gol z USA.
      • Gość: ośćość Prawie nikt. IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 19.05.06, 08:29
        A ten bramkarz nazywał się Helmuth Ducadam.
      • Gość: TomeK Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: 150.254.111.* 19.05.06, 13:25
        Zgadzam się, choć Ducadama akurat pamiętam.Co do finału to jednak Dudzio puścił 4 gole (jeden Milanu niesłusznie nieuznany), a przy pierwszym obronionym strzale Szewczenki wypluł piłkę zamiast bić ją do boku.Do tego właśnie te wszystkie szmaty (choćby Łotwa i Laizans)...A kiedyś oglądałem przegląd najładniejszych bramek z ligi holenderskiej.Najczęściej występującym bramkarzem był właśnie Dudek - na zasadzie "jak puścić strzał z 40 metrów".
    • Gość: kamson11 Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.pse.pl / *.pse.pl 19.05.06, 08:02
      Jak słucham tych komentarzy to aż płakać mi się chce. Ilu my mamy "pseudo trenerów" w tym kraju. Co jak co, ale bramkarz musi grać w klubie aby była w nim pewność. Dudek ze wszystkich kandydatów jako jedyny przesiedział cały sezon na ławie. A Frankowski, podjął ryzyko przechodząc z Hiszpanii gdzie strzelał bramki do Anglii. I teraz za to płaci. A Janas dałmu szansę aby się przełamał, bez efektu. I jaki mialoby sens zabierać na mundial takiego zawodnika? Przeciwnicy tylko by na niego patrzyli z politowaniem. I to by było na tyle. ehhhhhhhhhhhhhh
      • Gość: Indy Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: 80.50.251.* 19.05.06, 10:52
        a ty akurat jestes tym slusznym niepseudo :]?

> Jak słucham tych komentarzy to aż płakać mi się chce. Ilu my mamy "pseudo
        trene
        > rów" w tym kraju. Co jak co, ale bramkarz musi grać w klubie aby była w nim
        pew
        > ność. Dudek ze wszystkich kandydatów jako jedyny przesiedział cały sezon na
        ław
        > ie. A Frankowski, podjął ryzyko przechodząc z Hiszpanii gdzie strzelał bramki
        d
        > o Anglii. I teraz za to płaci. A Janas dałmu szansę aby się przełamał, bez
        efek
        > tu. I jaki mialoby sens zabierać na mundial takiego zawodnika? Przeciwnicy
        tylk
        > o by na niego patrzyli z politowaniem. I to by było na tyle. ehhhhhhhhhhhhhh
    • Gość: Ania A _ j a _ s i e _ z g o d z e _ b y c _ n r _ 3 IP: *.stat.gov.pl 19.05.06, 08:05
      ;-)
    • Gość: Dedeer Żałosny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:05
      Żałosny jest ten Dudek. Kiedyś miałem go za wielkiego piłkarza i nie mniejszego
      człowieka, ale on teraz zachowuje sie jak dziecko i robi tragedie narodowa.
      Janas miał pełne prawo powołać kogo chce, a on lub raczej ten jego Menago niech
      lepiej poszuka klubu, w którym grałby regularnie i wtedy niech sie stara o
      powrot do kadry; no chyba, ze juz nawet nie chce byc nadal POLAKIEM!
    • Gość: 20060519 Czy to znaczy ze trener musi prosic zawodniko o IP: *.customer.telia.com 19.05.06, 08:15
      zgode ?
      • Gość: Waldi Jestem ojcem wieloletniej rodziny IP: *.88.140.153.addr.tdcsong.se 19.05.06, 08:29
        mam siodemke dzieci i co tydzien chodzimy do kosciola a wraz z zona
        glosowalismy na PIS.

poprosze o bilet ten ktorego nie chce pan Dudek

Dobre podoba mi się
        • Gość: Indy Re: Jestem ojcem wieloletniej rodziny IP: 80.50.251.* 19.05.06, 10:55
          a jaka to wieloletnia:P?
      • Gość: Indy Re: Czy to znaczy ze trener musi prosic zawodniko IP: 80.50.251.* 19.05.06, 10:54
        nie, moze wpasc do dowolnego obywatela polski i kazac mu jechac do niemiec
    • Gość: 20060519 Wzgledy poza sportowe w przypadku Dudka IP: *.customer.telia.com 19.05.06, 08:28
      1. Boruc caly sezon w bramce w Celtic
      2. Kuszczak caly sezon w bramce w WBA
      3. Fabiansk caly sezon w bramce w Legii

4. Dudek caly sezon na lawie
      • Gość: kibic od 30 lat, Re: Wzgledy poza sportowe w przypadku Dudka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 08:47
        1. Boruc = 3 zawalone mecze w Celticu, ostatnie mecze na ławce, 15 kg więcej (czyżby McDonald), i bramka z USA
        2. Kuszczak = spadek z Premiership (nic dodać nic ująć)
        3. Fabiański = 2 mecze w reprezentacji 2 i 8 minut (jak wyżej)

4. Dudek = ostatnie 4 mecze w I składzie Liverpoolu (doświadczenie + ambicja)
        • Gość: muka! Re: Wzgledy poza sportowe w przypadku Dudka IP: *.aster.pl 19.05.06, 09:02
          Czystej wody sofistyka. Łatwo porównywać błędy Boruca z czystym kontem Dudka,
          skoro jeden grał cały sezon a drugi tylko cztery mecze. Przy odrobinie szczęścia
          przy takiej ilości rozegranych spotkań to i ja wykazałbym się w bramce
          Liverpoolu ambicją i skutecznością godną finałów MŚ ;)

Poza tym jak czytam te twoje wyliczenia to mam wrażenie, że na bramce mamy
          obecnie trzy kaleki. A jakoś dziwnie wszyscy komentatorzy twierdzą, że akurat na
          tej jednej pozycji prezentujemy klasę światową.
        • Gość: muka! Re: Wzgledy poza sportowe w przypadku Dudka IP: *.aster.pl 19.05.06, 09:11
          A ponieważ mam ochotę trochę popisać to odpowiem jeszcze inaczej:

Boruc = mistrzostwo Szkocji, prawie cały sezon w bramce, 17 punktów przewagi na
          kolejną drużyną w tabeli

Kuszczak = cały sezon w bramce, znakomite noty mimo przegranych drużyny, jego
          parada z Wigan obwołana przez BBC obroną sezonu w Premiership

Fabiański = mistrz Polski, jego parady w ostatnich meczach uratowały Legii co
          najmniej kilka punktów i dały ostateczne zwycięstwo w tabeli, ogromny talent,
          którym podobno interesują się największe kluby w Europie

Dudek = cały sezon na ławce, praktycznie żadnego ważnego meczu na koncie

No i który z nas bardziej nagina fakty?
          • firemouse Re: Wzgledy poza sportowe w przypadku Dudka 19.05.06, 10:12
            Racja. A dodatkowo nasi bramkarze sa warci (w Euro):

Boruc - 4.500.000 (26 lat)
            Dudek - 3.750.000 (33 lata)
            Kuszczak - 3.500.000 (24 lata)
            Fabianski - 2.500.000 (21 lat)

Czyli Boruc juz jest wart wiecej, a pozostala dwojka bramkarzy niewiele mniej
            niz Dudek. Kuszczak praktycznie tyle samo. I zgadzam sie, ze mial dobry sezon w WBA.

Fabianski jest mlody, to fakt, ale przeciez jedzie tam sie otrzaskac, a jakby to
            wygladalo, gdyby trzecim bramkarzem byl Dudek. Zaraz zaczelaby sie nagonka
            medialna i naciski, zeby go wstawic do bramki. A tak jest spokoj.

Zreszta pol swiata lamentuje nad skladem swoich reprezentacji i sporo pewniakow
            wypadlo ze skladu - najwiecej chyba w Holandii, ale i w Niemczech, Argentynie,
            Wloszech. A Dudek ma swoje zaslugi ktorych mu nikt nie zapomni (antyzaslugi
            tez...), no ale obecnie moim zdaniem na nr 1 sie nie lapie, a nr 2 i 3 byc nie chce.

Zreszta moze ten lament jest o to, ze jakby pojechal to latwiej byloby mu
            zmienic klub. Taki Mundial to przeciez wielkie targi, a jemu w Liverpoolu sie
            nie podoba. No to ja moge zamiast niego tam siedziec na lawce :-)

• Gość: sulo Re: Wzgledy poza sportowe w przypadku Dudka IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.06, 10:20
              sluszne uwagi, popieram... tyle ze taka holandia czy kazdy inny kraj moze sobie
              pozwolic na lament co 4 lata...
        • Gość: paul jeanas Ja wam wszystko wyjasnie, prosze o spokoj ! IP: *.35.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 19.05.06, 09:21
          Jak doniesiono z WRONEK trener Janas przebywa od paru dni w zamknieciu ze
          swoim 'SPOWIEDNIKIEM',bylym 'kapelanem' KC PZPR.Podobno wykupil caly zapas waty
          we Wronkach i wetknal ja sobie we wszystkie dziurki.Dobrze , ze byl przy
          Janasie 'kapelan' ktory przemoca wyciagnal wate z trenerskiego nosa, bo by sie
          Janas udusil.ROZDYGOTANY MILA lezy pod drzwiami domu Janasa i chce Janasowi
          podziekowac za powolanie, ale 'kapelan' odgonil go kijem.Rasiak tez przyjechal,
          ale Janas pomylil go z Frankowskim i zaczal strasznie klnac, wiec smutny
          odjechal.Podobno stan Janasa jest juz stabilny jak reprezentacja Polski.
    • Gość: 4xg Jesteś żałosny IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 08:33
      skończ już z tymi swoimi płaczami, nie jedziesz i tyle, ile jeszcze bedziesz
      marudził? Nudne sie to już robi a przez te swoje lamenty i tak nie pojedziesz.
      • Gość: monika Re: Jesteś żałosny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:02
        Masz racje -żałosny- ale nie DUDEK tylko Ty z tymi twoimi wypowiedziami!!!
    • Gość: tom Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: 195.94.210.* 19.05.06, 08:33
      "chce aby o moim wyjezdzie decydowała forma sportowa"...
      I zadecydowala Panie Jureczku...Wlasnie dlatego Pan nie jedzie,bo forma do d...
    • Gość: dynamiczni Re: Dudek zgodziłby się być nr 2 IP: *.eranet.pl 19.05.06, 09:02
      www.dynamiczni.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka