2paco 18.06.06, 00:30 równo się chłopaki kosili, nie ma co ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Indy Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.mcon.pl 18.06.06, 00:48 "Te dla nas były moim zdaniem nieuzasadnione, ale teraz już nic z tym nie zrobimy." no nich hamburger nie przesadza. jak makaron dostal czerwona kartke, to widac ze skakal po pilke i po prostu za bardzo sie rozpychal - a ze przypadkiem trafil w twarz, przypadkiem, no to w sam raz jest faul na zolta kartke. podobnie z czerwona kartka dla jankesa - robil wslizg na pilke, no i niefortunnie trafil w nogi. owszem, bylo to grozne, trafil Pirlo centralnie w noge, ale bylo to nieumyslne. 75% sedziow daloby zolta, 25% czerwona, z 10% w ogole. jak papieza wyrzucil za dwie zolte kartki to w zasadzie przy obu faulach podobnie - mogl dac zolte kartki mogl nie dac. nie rozumiem wiec czemu gosc sie pluje, ze kartki dla amerykanow byly niezasluzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 00:56 to ty sie plujesz , bo ukladasz zdania jak Kazio z 1 klasy Szkoly Specjalnej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dwdk Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego 18.06.06, 01:04 sieroto matematyczna... 75%, 25%, 10%... a sędzia był bardzo dobry - jeden z lepszych, jakich dotychczas na MŚ widziałem - pozwalał grać, ale na chamstwo nie było miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.mcon.pl 18.06.06, 01:24 skoro sie znalazl matematyk - proponuje jakis pojedyneczek na zadanka z matmy, zaproponuj dziedzine matematyka to sa zadania, a dodawanie to sa rachunki, jesli nie widzisz roznicy, to jestes sierota leksykalna... jakos zaden profesor na studiach nie patrzyl mi nigdy czy dobre liczby wychodza tylko czy dobry tok rozumowania przyjalem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.chello.pl 18.06.06, 11:04 Na jakich studiach, rolniczych? Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Pojedynek - zacznijmy od LO 18.06.06, 13:44 Mąż umówił się z żoną, że gotować obiad będą następująco: -jeśli dzisiaj gotuje żona, to jutro obowiązkowo gotuje mąż, -jeśli dzisiaj gotuje mąż, to losuje się monetą i na następny dzień gotuje ten na kogo wypadnie. Jakie jest prawdopodobieństwo, że jutro gotuje żona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzywwy Re: Pojedynek - zacznijmy od LO IP: *.atol.com.pl 18.06.06, 14:54 Jeśli przyjąć że prawdopodobieństwo, że dzisiaj gotuje mąż jest 1/2 to to że jutro gotuje żona jest 1/4. Już policzyłem proszę pana. Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Pojedynek - zacznijmy od LO IP: 80.50.251.* 18.06.06, 17:51 "prawdopodobieństwo, że dzisiaj gotuje mąż jest 1/2 to to że jutro gotuje żona jest 1/4." dzisiaj gotuje maz (50%) -wtedy ze jutro zona (100%), 1*1/2=1/2 dzisiaj gotuje zona (50%) -mozliwe wtedy ze jutro maz (50%), 1/2*1/2=1/4 dzisiaj gotuje zona (50%) -mozliwe wtedy ze jutro zona (50%), 1/2*1/2=1/4 wszystkie przypadki w ktorych jutro gotuje zona daja 1/2 + 1/4 = 3/4. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Niestety 24.06.06, 18:33 Indy pomylił męża z żoną, ale to nie o to chodzi. Obydwaj panowie założyliście, że prawdopodobieństwo iż dzisiaj gotuje mąż (i żona) wynosi 50 %. Błąd. Dlaczego dzisiaj rozkładałoby się po równo, a jutro 3/4 do 1/4? Przecież dzisiaj to efekt jakiegoś wczoraj, a wczoraj jakiegoś przedwczoraj... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędzieg IP: *.crowley.pl 18.06.06, 14:35 Sędzia NR1 tych mistrzostw!!!! szkoda że nam jakieś nieudolny Japoniec w pierwszym meczu sedziował. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego 18.06.06, 01:07 A moim zdaniem wszystkie trzy kartki były słuszne: 1. Takiego łokcia nie daje się przypadkiem. Widać było zresztą wyraźny ruch ręką w stronę głowy McBride'a. Takich zagrań nie wolno puszczać płazem. 2. Atak dwiema, wyprostowanymi nogami. Bardzo groźny, bardzo zdecydowany i z premedytacją. Nawet w ostatniej chwili facet nie próbował cofnąć stopy. Przy użyciu takiej siły mógł Andrei Pirlo nawet kostkę pogruchotać. 3. Drugi faul Pope'a był zdecydowanie na żółtą kartkę. Może nie celowy, ale ostro po łydkach i to zawodnika wychodzącego na pozycję strzelecką. Pierwszej kartki do końca nie pamiętam. Tak czy owak, dwie żółte kartki równają się jednej czerwonej. Miał też sędzia kilka wapdek, ale moim zdaniem ciężko się było przyczepić do tych najbardziej kontrowersyjnych decyzji (nawet ta ręka Nesty była wybitnie przypadkowa - on przecież nawet nie wiedział, gdzie jest piłka; oczywiście za "wybitnie przypadkowe zagrania" tego kalibru też powinno się dyktować karne). Przy spalonym po strzale Beasleya też aż podskoczyłem, ale powtórka wyjaśniła wszystko - spalony McBride'a zdecydowanie był! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.mcon.pl 18.06.06, 01:28 ja nie mowie ze nie byly niesluszne!!! po prostu nie zgadzam sie z tym amerykanem. najwazniejsze zeby sedzia byl konsekwentny. jezeli za grozny nieumyslny faul daje jednemu czerwona kartke, to drugiemy tez za to nalezy dac. i tak zrobil. gdyby dal w pierwszym przypadku zolta, tez nie byloby to zle - pod warunkiem oczywiscie ze amerykanowi tez dalby zolta. po prostu niech konsekwentnie realizuje zalozenia. karnego przeciwko wlochom majac do dyspozycji powtorki - podyktowalbym. oczywiscie ze nesta przypadkiem pilke odbil, ale odbil i ewidentnie wplynelo to na jej kierunek. za to dalbym takze karnego wlochom, za to ciagniecie za koszulke. to tylko moje zdanie, dodam jakby ktos zapomnial.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszko966 Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 01:55 Oj z pewnością był to faul umyślny (ten w Pirlo). Zresztą, nawet Kołtoń chwalił podczas transmisji sędziego za "żelazną konsekwencję". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uy Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 08:54 synu a od kiedy jest reka przypadkowa lun nie w polu karnym.trezba znac przepisy ktore mowia ze jak jest reka w polu karnym to karny i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal sam nie znasz przepisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:24 bzdury mówisz "ojcze". Na polu karnym obowiązują te same przepisy co na całej reszcie boiska - co najwyżej sędziowie bardziej stanowczo karają próby symulowania faulu, a tym samym wymuszania karnego. Ręka nastrzelona nie powoduje odgwizdania przewinienia. Można podyskutować, czy ta była nastrzelona, czy nie, ale na pewno nie każda ręka w polu karnym kończy się w mysl przepisów 11-tką. Sędzia bardzo dobrze sędziował, dobrze że powyrzucał rzeźników po obu stronach z boiska. Zrobił kilka błędów, jak każdy sędzia, ale kadra USA raczej powinna być wdzięczna, że dostali tylko 2 czerwone, zamiast marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_kfiatek Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.06, 10:30 Zgadzam sie z przedmowca, kartki byly absolutnie zasluzone. Przynam ze mnie ten mecz co nieco rozjuszyl, pod koniec wrzeszczalam na telewizor ;) Pilka nozna wyzwala we mnie najgorsze instynkty ;) A tak serio to bardzo bylam rozczarowana gra Wlochow, grali jak niedojdy, i co do jasnej cholery sie stalo z ich obrona?? Przeciez to jest ich specjalnosc! Ale z drugiej strony, amerykanom zyczylam na koniec rychlej smierci. Generalnie ich taktyka sprowadzala sie do tego, zeby faulowac wszystkich graczy, ktorzy znalezli sie na ich polowie. I faulowali paskudnie. Ok, faul de rossiego byl idiotyczny, i absolutnie zaslugiwal na czerwona kartke, ale ataki amerykanow byly po prostu paskudne. Ten faul na Pirlo to byl taki rodzaj faulu, ktory ja nazywam "lamaczem nog". Nic sie na szczescie nie stalo, ale rownie dobrze wloski zawodnik mogl byc wykluczony z gry na najblizsze kilka miesiecy. A inne nie byly lepsze. Do tego w drugiej polowie bylo kilka sytuacji, w ktorych sedzia nie zareagowal na podobne zagrania. Cokolwiek Amerykanie pokazali dobrego w tym meczu, a z pewnoscia pokazali wole do walki, skoro nawet grajac w dziewiatke nadal potrafili wypracowac sobie strzeleckie sytuacje, dla mnie pozostaje w cieniu tego, ze zagrali w sposob brutalny i po prostu nie do przyjecia. Nie mam wiele przeciwko arbitrowi, ale sedziowie liniowi mieli lekko koszmarny mecz. Kilka bardzo watpliwych decyzji o spalonym przeciwko Wlochom. Dobrze, ze chociaz wylapali tego spalonego przy golu Amerykanow. Generalnie, jestem rozczarowana gra Wlochow i zdegustowana gra Amerykanow. Mam nadzieje, ze Ghana przejedzie po nich jak walec i wbije w ziemie kompletnie. A sadzac z meczu Czechy-Ghana, szanse na to sa niemale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 02:06 > niefortunnie trafil w nogi. owszem, bylo to grozne, trafil Pirlo centralnie w > noge, ale bylo to nieumyslne. 75% sedziow daloby zolta, 25% czerwona, z 10% Ostatnio w Europie takie były przepisy, że wjazd z tyłu na nogi - czerwona kartka musi byc. A puszczenie czegos takiego bez kartki nie wchodzi po prostu w rachube. Ktos musiałby sędziego przekupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.hawaii.res.rr.com 18.06.06, 02:09 amerykanie to niedouczni i wypasione (nakiepskim jedzeniu) glupki z mentalnoscia chytruska handlujacygo starymi samochodami. od robola do prezydenta. po meczu w amerkanskiej tv stwierdzili ze arbiter to kryminalista odsuwany w swej sedziiowskiej karierze od sedziowania i tylko przez przypadek pozbawil nacje lepsza niz inne zasluzonego zwyciestwa. ile us-si mieli tzw 100% okazi. 0 zero. bezradni ja polacy pod bramka przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.hawaii.res.rr.com 18.06.06, 02:24 no polacy lepsi pod bramka przecienia mielismy poprzeczke i slupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 08:39 a co ty synun bys gadal gdyby a roli amerykanow byli polaczli i co by w twojej zenujacej telewizyji gadali.Na pewno to samo ze nieslusznie podeytowane te kartki.plulbys sie przez pol roku i sedziego by juz dawno w tej polsce pwiesili.haha.ale co szkoda ze usa gra dalej a polaczki z 0 punkcikow jako do warszaki haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal skończyłeś w ogóle podstawówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:06 Czy wyemigrowałeś przed 3 klasą, analfabeto? W Polsce na pewno nie nazywaliby sędziego kryminalistą, po takich faulach obrońcy spuściliby zasłonę milczenia na swoją nieudolną grę. Cały blok defensywny USA, poza niezłym Cherundolo, to byli rzeźnicy, zasłużyli w 100% na wykartkowanie, żadna kartka nie była niesłuszna. Poczytaj obowiązujące wytyczne dla sędziów, dotyczące wejść od tyłu w nogi zawodników, niedzielny kibicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.crowley.pl 18.06.06, 14:32 De Rossi z rozmysłem wali z łokcia w policzek (dobrze że kość policzkowa nie pękła)powini tak go ukarać żeby już w tych WM 2006 nie zagrał.Amerykanin też nie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sobotaz Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego 18.06.06, 01:38 profesjonalisci postawienie pod murem graja lepiej a nasi pozal sie boze graja gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 08:41 no wlasnie polska grala z niemcami jakby walczyla o remis 0-0 a amerykanie nawet w 9 atakowali i mogli strezlic gola i wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toster Re: Trener USA to debil IP: *.man.olsztyn.pl 18.06.06, 08:50 bez przesady wlosi strzelili sobie gola a amerykanie nawet nie umieli zrobic graoznej sytuacji, a jak juz to na spalonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Bo jest idiotą IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 02:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=43767354 Ten człowiek jest po prostu głupi. Po tym jak z Polska przegral, to miał trudnosci z podaniem ręki Engelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke z USA No no no IP: *.ded.ameritech.net 18.06.06, 02:25 Rowno sobie "szlachta" pojechala po Bruce Arena i USA. Gratuluje zelaznej woli (heh), umiejetnosci gry (hehehe) i grania w taki sam sposob na kontratak jak grala USA druzynie polskiej a nie wybijanie pilki na pol boiska jak w przedszkolu (hehehehhehehe). Tak zaiste ten najdluzej sluzacy trener na mistrzostwach co poprowadzil USA w poprzedni mundialu calkiem niezle a tu w 9 przeciw 10 zremisowal z Wlochami (ciekawe jak orly polskie by ten mecz wygraly szczegolnie jak bylo wyraznie widac ze sedzia jest wyjatkowo przeciw ameryce - przeciez to latynos). Polska na pewno by grala ladniejsze kontry no i na pewno wbila by wlochom 3:1 a biedna slabiutka ameryka utrzymala remis PS Ja tez tej miernocie engelowi bym nie podawal reki - druzyna usa po prostu zlekcewazyla druzyne polska a polska jak zwykle kiedy jest emcz o nic to pokazuja na co ich stac (malo ale jednak...). Notabene wtedy byl PAN Olisadebeh, teraz go nie ma i ergo polska nie bedzie miala ani jednego gola. pozdraviam zza oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Una Bomber Re: No no no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 02:29 piłka nożna w wykonaniu zawodników amerykańskich to kompletna chałtura i antyfutbol, oby jak najmniej takiej kopaniny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke z USA Chyba w Polsce wlaczyli inny mecz? IP: *.ded.ameritech.net 18.06.06, 02:36 To niemozliwe ze ogladales ten sam mecz. chyba ci sie polska i usa druzyny pomilyly? ile masz lat? czy jestes w specjalnym osrodku z nie twardymi scianami? czy zamiast wodki piles denaturat? jaki jest powod? aha, rozumiem - po prostu nie morzesz zniesc ze polska to najgorsza duzyna mundialu, a usa pokazaly walke, serce i umiejetnosci techniczne ktore hm zaden z terazniejszych zawodnikow polskich nie ma. kibicuje i polsce i usa ale w podobnej sytuacji, jak sie gra w o jednego mniej, polska co pokazala? a usa kontrataki ciagle i nawet grozne. chociaz ciesze sie po ostatnim meczu polska - niemcy: przynajmniej nie musze sie wstydzic ze pochodze z polski, tak jak bylo po ecuador - polska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Chyba w Polsce wlaczyli inny mecz? IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 02:50 popieram Twoja wypowiedz,Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toster poczytaj ze zrozumieniem IP: *.man.olsztyn.pl 18.06.06, 08:44 poziom twojej wypowiedzi jest porazajaco niski wg mnie powinienes sie skoncentrowac na wykazaniu argumentow potwierdzajacych twoj poglad, a ty tylko obraziles przedmowce Gość portalu: Luke z USA napisał(a): > (...)chyba ci sie polska i usa druzyny > pomilyly? > > ile masz lat? czy jestes w specjalnym osrodku z nie twardymi scianami? czy > zamiast wodki piles denaturat?(...) powyzsze teksty sa na zenujaco niskim poziomie, w mysl modnej w przedszkolu zasady "kto nie mysli tak jak ja jest glupi", wiedz ze kazdy ma prawo do swojego zdania i jezeli juz komentujesz cudza opinie to podejmij polemike, wykaz jego bledy w rozumowaniu, przytocz kontrargumenty, a jezeli nie stac cie na to to sie po prostu nie udzielaj, jezeli chciales blysnac to taka elokwencja i wiedza mozesz blyszczec w swojej nowej ojczyznie (ktorej zreszta kibicujesz w MS), w Polsce fora spotrowe maja dla ciebie zdecydowanie zbyt wysoki poziom > aha, rozumiem - po prostu nie morzesz zniesc ze polska to najgorsza duzyna > mundialu, a usa pokazaly walke, serce i umiejetnosci techniczne ktore hm zaden > z > terazniejszych zawodnikow polskich nie ma. kolejny tekst "kto nie mysli jak ja jest glupi" boruc, zewlakow, jelen, smolarek - bez problemu graliby w pierwszej reprezentacji usa, na tych MS szymkowiak, zurawski i krzynowek byli bez formy, ale jesli sa w formie to oni takze znalezli sa lepsi od amerykanow > kibicuje i polsce i usa ale w podobnej sytuacji, jak sie gra w o jednego mniej, > polska co pokazala? a usa kontrataki ciagle i nawet grozne. (...) znasz zasade "Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce"??? kibicem danej druzyny sie jest albo nie, nie ma znaczenia czy akurat idzie im lepiej czy gorzej, czy wlasnie spadli do II ligi czy moze graja w LM jezeli nie jest to dla ciebie oczywiste to nie masz prawa nazywac sie kibicem, ani uzywac w I osobie l. pojedynczej czasownika "kibicowac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freemind Re: poczytaj ze zrozumieniem IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.06.06, 09:03 Byc moze zdazyles o tym zapomniec ale polska druzyna wygrala z usa po raz ostatni w Korei w meczu ,ktory dla usa nie mial juz zadnego znaczenia.Od tego czasu niestety przegrywamy lub ledwie remisujemy z usa - ergo polska reprezentacja nie jest lepsza od tej z usa (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: poczytaj ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 09:45 To nieprawda. Ostatni mecz w Korei był dla USA bardzo ważny. Piłkarze amerykańscy po meczu byli zdziwieni, że awansowali. A awansowali dlatego, że Korea nie odpuściła ostatniego meczu z Portugalią i wygrała. Gdyby zremisowała Amerykanie pojechaliby do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz nieoczekuj podstaw matematyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 14:19 od "Amerykaniana" z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: No no no IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 08:53 a ogloadales cw..u mecz polska-niemcy lub polska-ekwador a ile to polska zdobyla bunktow i bramek w MS lol! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Te folksdojcze mnie wkurzaja IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 03:38 > Ja tez tej miernocie engelowi bym nie podawal reki - druzyna usa po prostu > zlekcewazyla druzyne polska a polska jak zwykle kiedy jest emcz o nic to > pokazuja na co ich stac (malo ale jednak...). To był mecz o nic? Grali o awans, bo nie mieli go zapewnionego. Jak to sobie amerykański parobek potrafi wytłumaczyc swojego pana. Przeciwko byłym (!) swoim. Te folksdojcze mnie wkurzaja. Po cholerę takie cos pisze jeszcze na polskim forum? Po angielsku nie umie i jedynie tu może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polacy_pakuja_sie Re: ten glab mnie wkurzaja IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 18.06.06, 04:22 > To był mecz o nic? Grali o awans, bo nie mieli go zapewnionego. > Jak to sobie amerykański parobek potrafi wytłumaczyc swojego pana. > Przeciwko byłym (!) swoim. - Nie tylko nie masz pojecia o czym pleciesz ale pewnie sam jestes tym "parobkiem" (widac to ci lezy na sercu). Wytlumacz dlaczego Polska zajela OSTATNIE miejsce po wygraniu z USA 3:1 w Korei?! O jaki awans (marzy ci sie ze) grali? Poczytaj sobie wiecej np tutaj: pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzostwa_%C5% 9Awiata_w_pi%C5%82ce_no%C5%BCnej_2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: ten glab mnie wkurzaja IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 04:34 po jaka cholere z tym durniem dyskutujesz? Toz to glab z mozgiem wrony rozjechanej przez czolg na autostradzie pod Koluszkami,Pzdr.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubba Re: ten glab mnie wkurzaja IP: *.planters.net 18.06.06, 04:35 Glupek jestes, and it shows.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasiak Jak ja kocham takich Polakow jak ty !!!! IP: 203.220.52.* 18.06.06, 05:42 Nie dosc tego, ze jestes burakiem flancowanym,TO JESZCZE PO NOGACH KOPIESZ LUDZI, NIEDOJDO OSTATNIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola Re: Te folksdojcze mnie wkurzaja IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 08:59 debilu to byl mecz o nic dla polski i jeszcze jeden niedlugo zagracie buahahaha pitruszkowi chlopcy janasa buahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ano właśnie, Polska grała o nic, a USA o wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:37 i mimo to Polska wygrała z palcem w tyłku. To pokazuje różnicę. Przypomnę niedzielnym kibicom z USA, że USA awansowały wtedy tylko dlatego że Korea nie odpuściła ostatniego meczu i wygrała z Portugalią. Zresztą zajęli przez to II miejsce w grupie i odpadli w następnym meczu. A teraz dostaną z Ghaną i zakończą na ostatnim miejscu, więc gdzie tu powód do chwały, szanowni emigranci zza Wielkiej Wody? Awansować na finały MŚ ze strefy CONCACAF, w jakiej gra USA, to żadna sztuka, od czasu kiedy awansuje więcej niż 1 zespół i nie musicie się już o to bić z Meksykiem... A potem na MŚ regularnie "pokazujecie klasę" - w przeciwieństwie do Meksyku. PS. Shift i Alt ci się zacięły, analfabeto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke No nie koles jaja sobie robi :) IP: *.ded.ameritech.net 18.06.06, 16:40 To byl mecz o nic dla Polski i dlatego wlasnie ten mecz Polska wygrala. Plus byl wtedy Olisadebeh, ktory jako jedyny w tamtej druzynie potrafil grac w pilke. Ameryka po prostu nie przylozyla sie do tego meczu i olali przeciwnika jak zobaczyli jaka to slaba druzyna no i ze gra o nic. Widac nie znali sie na psychice polakow ktorzy wlasnie w meczu o nic daja z siebie wszystko, wypruwaja sobie zyly. USA wyszly z grupy remisujac z gospodarzem Korea i wygrywajac jeden mecz. Polska nie wyszla z grupy. Potem USA pokonalo Mexyk i walczylo jak rowny z rownym z Niemcami, ktorzy doszli do finalu wtedy. Widac wlasnie roznice prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke z USA ale klamstwo IP: *.ded.ameritech.net 18.06.06, 16:41 Przypominam ze USA wygralo mecz po wyjsciu z grupy z Mexico, a przegrali dopiero po tem z Niemcami co doszli do finalu. Prosze sprawdzic o sprawdzenie faktow zanim takie klamstwa sie napisze jak pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freemind Re: Te folksdojcze mnie wkurzaja IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.06.06, 09:11 Ciebie chyba mamusia upuscil i mozg sobie stlukles - ze skutkiem widocznym do dzisiaj.Amerykanom mecz z polska grali wiedzac ze juz praktycznie awansowali. Szkoda tylko ,ze nasze orly nie byly tak skuteczne w meczu z Portugalia (bolesnie dali dupy) i Korea (grali bez jaj). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Te folksdojcze mnie wkurzaja IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 18:55 > dzisiaj.Amerykanom mecz z polska grali wiedzac ze juz praktycznie awansowali. Bynajmniej. Poczytaj o historii. Dobre checi parobka nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubba z za oceanu Re: No no no IP: *.planters.net 18.06.06, 04:30 >Polska na pewno by grala ladniejsze kontry no i na pewno wbila by wlochom 3:1 a biedna slabiutka ameryka utrzymala remis < Dzieki SZCZESLIWEJ somobojskiej bramce. Oni tak samo jak i polacy przeciez nie wkopali gola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: No no no IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 09:01 ale zremisowali 1-1 a polaczki dostali od szwabow 0-1 i pojechali do warsiawki bauhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ale "nam" pojechałeś, a sam kim jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:50 Amerykaninie z Koziej Wólki? też takim "polaczkiem". To dzięki takim bucom jak ty powstają "Polish jokes". Zobaczymy kto będzie miał po ostatniej kolejce 3 punkty, a kto nadal 1. Bo że do domu pojadą obie reprezentacje, to nie wątpię. PS. Wątpię żeby nasi (nie twoi, jak rozumiem) "pojechali do warsiawki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ale "nam" pojechałeś, a sam kim jesteś? IP: *.ny325.east.verizon.net 18.06.06, 18:57 No własnie. On takim "polaczkiem" moze byc nazywany w USA. A i tak lize rękę pana. Toż to stoi nizej od psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 02:26 USA ma minimalne szanse na awans.... Ale jeśli wygrają z Ghaną, a włosi z Czechami to wyjdą. Bardziej żal mi głupoty Ghany, która nie wykorzystała wielu szans, a wystarczyłoby wygrać 3-0 i miec spore szanse na awans nawet przy remisie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toster Re: Trener USA to debil IP: *.man.olsztyn.pl 18.06.06, 08:48 ogladales mecze ghany? jezeli nie to wiedz ze usa nie maja z nimi szans, ghana ich rozjedzie tak samo jak Czechy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molski Re: Trener USA to debil IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 08:57 he he, Wlosi wczoraj tez byli pewni ze wygrana z USA to jest spacerek, dwie kontry i po meczu. I co? Czesi wczoraj grali jak w jakims amoku, ale w meczu z Wlochami bedzie to zapewne znowu ta druzyna na ktora wszyscy czekaja! Ale koncowka tej grupy bedzie niesamowita, praktycznie widac ze mecz Wlochy-Czechy bedzie o zwyciestwo, a prawdopodobnie przegrany odpada. Bedzie sajgon :)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: Trener USA to debil IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 09:04 slyszalem ze to Polska miala awansowac bez problemu do 2 rundy czy tak juz od pol roku o tym trabili a jak sie stalo 0 pkt 0 bramek hanba i tyle i ty tez tak krzyczales synu .wiec moze tak i ghana przegra z usa co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:45 trąbienie o formie naszej reprezentacji było na podstawie wróżenia z fusów. A porównania Ghany z USA dokonujemy na podstawie tego, co pokazali w meczach o punkty w ostatnich kilku dniach. Gracze USA nic poza godnym pochwały zaangażowaniem nie pokazali, Ghana pokazała dobrą, nowoczesną piłkę. W meczu z Włochami była dużo lepsza niż USA (mimo że przegrali 0:2), nie wspominając o meczach z Czechami. Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że JEŻELI Ghana zagra na swoim poziomie i wykorzysta jakieś sytuacje, to wygra z USA. Bo obronę mają godną pozazdroszczenia, a USA będą (słusznie) zdziesiątkowane w bloku defensywnym. Poza tyt USA mają tylko słabego Reynę, a Ghana Appiaha, tu jest różnica kilku klas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zMI rozjedzie? IP: *.dyn.optonline.net 18.06.06, 09:04 I pewnie tak samo, jak nasza druzyna rozjechala Ekwador? Zarozumialstwo okazuje sie pierwszym krokiem do porazki - i te mistrzostwa to potwierdzaja. Przy tak wyrownanym poziomie swiatowej pilki, walecznosc i poswiecenie bywa czynnikiem decydujacym o powodzeniu lub porazce. W naszej reprezentacji bylijednak tacy,co noge odtsawiali. Ja rozumiem, ze Zurawskiemu bardziej zalezy na zdrowiu niz na wyniku reprezentacji - po prostu boi sie o swoja przyszlosc, ale skoro tak, to moim zdaniem wykorzystywanie barw bialo-czerwonych do promowania wlasnej osoby nie jest niczym innym jak prywata i jako taka powinna byc potepiana. ps. Szanuje ludzi za to czego dokonali - tak jest i z Mackiem, ale nie wydaje mi sie, aby krytyka sie nie nalezala. pps. jesli chcialbym byc zlosliwy, to napisalbym, ze Zurawski ma wykupione wczasy i stad taka, a nie inna gra - musi sie wyrobic w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: rozjedzie? IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 09:08 Zuraw to kawal ch-uj-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molski Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.icpnet.pl 18.06.06, 08:53 najzabawniejsza byla ta 100-tka w ktorej zawodnik z pilka podal do biegnacego od poczatku na spalonym koledze :). To byla kwintesencja afrykanskiego futbolu, zero wyrachowania i myslenia - po prostu radosc gry w pilke :) wspanialy to byl mecz, Arena moze se odgrywac scenki, to nic nie zmienia. Mecz byl przerazliwie agresywny, nawet po kartkach zawodnicy grali czesto z duzym ryzykiem. Ale to byl przynajmniej wspanialy futbol, pelen akcji, pelen swietnych zmian taktyczych na boisku (w ciagu jednego meczu! - Janas nie potrafi nawet manipulowac zmianami), pelen zaangazowania. Nie wiem jak mozna porownywac nastawienie USA z remisowo-modlitewnym ULTRA-archaicznym podejsciem Polski w ostatnim meczu??????? Ale, tego w tym kraju i tak niewielu zrozumie, juz zreszta widac ze po mundialu nic sie nie zmieni, w koncu zagralismy swietnie z niemcami (!!!!) i wygramy z kostaryka. Amerykanie przemysla po mundialu co poszlo nie tak, i na pewno poczynia jakies kroki, u nas Apostel czy Strejlau, nie rozrozniam tych specow, mianuje kogos na kolejne eliminacje... W koncu komu na tym zalezy zeby np. za darmo pokazywac transmisje II ligii, zeby zainwestowac w szkolenie mlodziezy, wymyslic wreszcie to ze gra na remis nigdy sie nie powodzi (NIGDY, wie to kazde dziecko), itd. Amerykanie mogli wczoraj z pelna swiadomoscia wykrzyczec kibicom: Pokazalismy Wam ze umiemy walczyc! Ale ze zrobili to takze niektorzy gracze Polski to zakrawalo na obled :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kio Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.ded.snet.net 18.06.06, 09:07 polscy pilkarze to odgrazali sie dziennikarzom i kibicom ze potrafia walczy a jada do domu po 2 meczach 0 punktow 0 bramek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal nie przesadzaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:00 nasi też na początku próbowali coś zrobić. Włosi są słabsi od Niemców to i efekt inny. Zresztą Włochom w końcówce już wszystko siadło i niezbyt im się chciało biegać 9 na 9 (piszę że grali właściwie w 9-tkę, bo Perotta po faulu Bocanegry [kolejne wejście od tyłu, conajmniej na żółtko, a nie było nawet faulu] tylko statystował na boisku przez ostatnie 20 minut). > najzabawniejsza byla ta 100-tka w ktorej zawodnik z pilka podal do biegnacego o > d > poczatku na spalonym koledze :). To byla kwintesencja afrykanskiego futbolu, > zero wyrachowania i myslenia - po prostu radosc gry w pilke :) Nieprawda, kolega wbiegł na spalony ułamek sekundy wcześniej niż dostał podanie, przyglądałem się powtórce, i było to raptem 0,5 metra - najzwyklejsze spóźnione podanie - szkoda że w takim momencie. Mam nadzieję że z grupy wyjdą Czechy i Ghana, grają najładniejszą piłkę w tej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homeini Piłka w wykonaniu USA jest zwykłą kopaniną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:34 jest podobna do podwórkowej bieganiny za piłką i sprowadza się do walenia po kostkach przeciwników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marhac tak ,oczywiście IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.06, 13:55 nie to co polot i finezja nażelowanych makaroniarzy myślących przede wszystkim a) o swoim wyglądzie b) kogo by tu sfaulować i w którym miejscu żeby tylko sędzia nie widział c) jak najlepiej zasymulować faul przeciwnika , ile zrobić obrotów, jak głośno krzyczeć z bólu i jak długo gestykulowac żeby sędziego przekonać do swoich racji Co nie zmienia faktu że kartki były jak najbardziej słuszne. PS żabawne że nikt nie komentuje samobójczej bramki-IMHO to bardziej kuriozalne niz Kuszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur wyskakujaca reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:07 Wyskakujaca reklama telewizora samsunga zaslania mi pol ekranu i nie moge przeczytac tego artykulu (i nie tylko tego). Moze ma ktos jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z trybun Re: wyskakujaca reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:22 Wyłącz ją ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: wyskakujaca reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:42 Używaj przegladarki z blokadą pop-up i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Amerykanie na codzien tak graja IP: *.seh.ox.ac.uk 18.06.06, 12:56 rozumiem zdziwienie Amerykanow, bo oni tak ostro po prostu graja codziennie! sam gralem w pilke w Stanach i sam bylem zdziwiony, ze na treningu koles robi mi wslizg od tylu, po ktorym zrobilem nie mniej obrotow niz Wlosi dla mnie bylo glupota zlapac kontuzje na treningach, ale dla nich to jest normalne! taka po prostu jest ich gra, a amerykanscy sedziowie na to pozwalaja na poczatku jak koles mnie popchnal w plecy to sie przewracalem, bo w Europie to jest niedozwolone szybko jednak zrozumialem, ze w Stanach nikt za to faulu nie da innym razem widzialem jak moj kolega z druzyny wchodzi w przeciwnika z wyprostowanymi nogami co prawda trafil najpierw w pilke, potem dopiero w nogi, ale ja juz sie balem, ze zlamie tamtemu noge i dostanie czerwien za taki bezmyslny wslizg a tu nic, oczywiscie gralismy dalej tak wiec mozna sie spodziewac, ze Amerykanie teraz nie wiedza, o co chodzi pewnie sobie mysla, czyzby wczesniej sedziemu odmowili wizy do USA czy co? prawda jest taka, ze powinni wiecej zawodnikow wyslac zagranice, aby zrozumieli, ze gdzie indziej takie niebezpieczne wslizgi karze sie kartkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cowboy rzeźnik Re: Amerykanie na codzien tak graja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:03 amerykańce są jak ruscy: Jop w twoju mać i kosi równo z trawą!!! To buraki- kowboje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toster Re: Amerykanie na codzien tak graja IP: *.man.olsztyn.pl 18.06.06, 13:41 to sa debile a nie pilkarze moze w ichnich futbolach i innych "american national sports" tak sie gra ale pilka nozna to gra europejska i dla ludzi cywilizowanych, jak tego nie rozumieja to na drzewo liscie prostowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toster Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.man.olsztyn.pl 18.06.06, 13:42 jak nie rozumiesz hamburgerze to poczytaj przepisy gry w pilke nozna (a nie w soccera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: Trener USA: Nie rozumiem decyzji sędziego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 07:42 nie umiecie grać i tyle Odpowiedz Link Zgłoś