Dodaj do ulubionych

Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polaków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:11
Lukas, Cały Śląsk stoi za tobą ! Niemcy na mistrza !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: boniek Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polaków IP: *.skorosze.net 25.06.06, 22:11
      • Gość: kibic-faxdajca Bez Polaków niemce Są Zerem :))))))))))))))))) IP: *.try.wideopenwest.com 29.06.06, 02:01
        • Gość: sa Re: Bez Polaków niemce Są Zerem :)))))))))))))))) IP: *.m.pppool.de 29.06.06, 10:29
          oczywiscie masz 100% racji

ktosc musi sprzatac mieszkania, biura,
          zbirac szparagi i owoce
          tynkowac - chociaz podobno nie wszyscy sa zadowoleni :-))))
    • Gość: ebi www.naszakadra.info IP: *.astra-net.com 25.06.06, 22:12
      Podolski jest niezly, ale Klose to chyba obecnie najlepszy napastnik swiata
      • Gość: bb Podolski i Klos nasi chłopcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:13
        Obydwaj są super !!!
        • Gość: fan Re: Podolski i Klos nasi chłopcy IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:09
          Gość portalu: bb napisał(a):

> Obydwaj są super !!!

Miro Klose Fussballgott
          • fritz.fritz Re: Podolski i Klos nasi chłopcy 27.06.06, 20:39
            Gość portalu: fan napisał(a):

> Gość portalu: bb napisał(a):
            >
            > > Obydwaj są super !!!
            >
            >
            > Miro Klose Fussballgott

Nareszcie Niemcy wiedza, ze maja sie modlic do Polaka! (Fussballgott = Bog
            pilki noznej)
            • Gość: fan Re: Podolski i Klos nasi chłopcy IP: *.m.pppool.de 28.06.06, 14:52
              fritz.fritz napisał:

> Nareszcie Niemcy wiedza, ze maja sie modlic do Polaka! (Fussballgott = Bog
              > pilki noznej)

Miro to Slazak - nie Polak
              a porownanie go do boga pilki noznej - to tylko jego boski styl gry

przepraszam, ze nadwyrezylem inteligencje niektorych "kibicow"

Miro Klose Fussballgott
      • Gość: iching Re: www.naszakadra.info IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 13:05
        SCHADE,deutschland alles ist vorbei...zaspiewamy zyczliwie w piatek
        • trupociarz Re: www.naszakadra.info 26.06.06, 13:13
          Gość portalu: iching napisał(a):

> SCHADE,deutschland alles ist vorbei...zaspiewamy zyczliwie w piatek

Bardzo w to watpie... 3-1 dla naszych zachodnich sasiedzi, bo graja naprawde
          rewelacyjnie. A Bramki strzela Ballack, Klose i Podolski... I bedzie wesolo...
    • Gość: boniek Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.skorosze.net 25.06.06, 22:13
      Szacunek dla Lukasza. Nie śpiewał hymnu niemieckiego jak ten Niemiec Miro.
      • caesar_pl Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó 25.06.06, 22:32
        Nie spiewa glupek bo nie zna.A jaki mlody Niemiec zna hymn?????To nie Polska ,Chlopcy...
        • Gość: polak Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 23:11
          pogieło was wszystkich!
          to są typowe sprzedawczyki!!!
          poszli na kasę!!!
          sprzedali swoją polskość!!!
          a wy się podniecacie!!!
          ja ich nie nawidzę
          • Gość: bb Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 23:16
            "Nienawidzę" w języku polskim pisze się razem. A bzdety typu "sprzedawczyki /
            zdrajcy / folksdojcze" itp są bez sensu. W Polsce Lukas nie miałby szans, tak
            jak setki tysięcy Ślązaków, którzy wyjeżdżają za chlebem do Niemiec, Holandii
            itp ... Cały Śląsk kibicuje naszym chłopcom - Miro, Lukas i całe Niemcy na
            Mistrza !!!
            • Gość: cube Piąta kolumna IP: 62.141.225.* 25.06.06, 23:45
              Skoro tak ci bb źle w Polsce i blisko do Niemiec to może zmień obywatelstwo i
              śpiewaj z Podolskim i Klose Deutschland Deutschland uber alles!! Pomimo iż
              Podolski wydaje sie sympatyczny to Volksdeutch, tam gra bo lepiej płacą i nie
              oszukujmy sie może liczyć na sukcesy sportowe. Volksdeutch ..... V kolumna
              • amoremio Re: Piąta kolumna 26.06.06, 03:59
                Ty baranku nawet nie znasz dokladnego historycznego
                znaczenia tego okreslenia. "Volksdeutsch" nigdy nie
                odnosilo sie do Opola czy Gliwic.

:)))
                • Gość: @@@ Re: Piąta kolumna IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.06.06, 05:04
                  Ej, panowie, wyzywacie sie, zenada. Jakby czuli sie Polakami toby grali dla
                  Polski jak Smolarek. Czy na prawde z nami az tak zle, ze musimy sie cieszyc
                  sukcesami kogos kto ma Polskie korzenie? Dopingujmy lepiej tych co nas
                  reprezentuja!
              • amoremio sam mocie nachszlag / repeta : 26.06.06, 04:23
                To tysz trocha rozjasni ta "ciymnota" niykierych :
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=324&w=43973373&v=2&s=0
              • Gość: E.H Re: Piąta kolumna IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 11:36
                Dla kazdego slazaka miszkajacego w Nemczech jest niesamowita chluba grac do
                tego pieknego kraju,w ktorym tylko ludzie z slaska i prus wschodnich maja
                podstawy do niemieckiego pochodzenia i przez to do normalnego zycia z praca i
                mieszkaniem.Wszyscy zawistni ludzie z polski sa bardzo dumni z tego ze sa
                polakami i dlatego jada do niemiec,holandi,irlandi itd za 2 euro na godz. robic
                i mieszkac w 15 ludz w piwnicy.Prosze mnie nie zrozumiec zle bo nie chce
                obrazic tych normalnych ludzi z Polski ktorzy sa juz troche dalej w rozwoju od
                tych duzych patriotow ktorzy wychowali sie z seriami 4 pancerni i pies albo
                Hans Kloss
                • Gość: Kibic 13 Re: Piąta kolumna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 05:16
                  Posłuchaj, nie pisz wszyscy "zawistni", "nienawidzący", i "najgorsi" Polacy..ja
                  też jestem tym Polakiem, albo jak to mówisz "Gorolem", ale mój ojciec i
                  dziadkowie Polacy pochodzący ze Lwowa, nauczyli mnie jednej pięknej rzeczy:
                  szacunku do wszystkich ludzi...I wiesz co mówili o Ślązakach nie "Hanysy" a
                  twardzi, waleczni i serdeczni ludzie, odważni, umiejący walczyć z wrogiem o
                  swoją małą ojczyznę..Nauczyli mnie szacunku do ślązaków i ja do tej pory jestem
                  wzruszony jak czytam o Powstaniach śląskich, o walce o honor i godne
                  życie..Historia nie oszczędziła żadnego z Nas, ale powinniśmy się nawzajem
                  szanować, tolerować naszą odmienność kulturową i żyć w przyjaźni a nie w
                  nienawiści..Pamiętaj dla mnie Ślążak brzmi jak duma i wielkie serce...A propo
                  Mirka I Łukasza, nie obchodz mnie to czy są Niemcami, Ślązakami czy Polakami,
                  ważne ze są wspaniałymi piłkarzami, kto kocha piłkę nożną potrafi to docenić,
                  Ja im kibicuję z całego serca, i Niemcom bo grają efektowną i bardzo dobrą
                  piłkę, życzę Niemcom mistrzostwa, a sobie dobrej piłki, i pozytywnych
                  emocji..Pozdrawiam...
                  • Gość: sa Re: Piąta kolumna IP: *.m.pppool.de 29.06.06, 10:33
                    ość portalu: Kibic 13 napisał(a):

> Mirka I Łukasza, nie obchodz mnie to czy są Niemcami, Ślązakami czy Polakami,
                    > ważne ze są wspaniałymi piłkarzami, kto kocha piłkę nożną potrafi to docenić,
                    > Ja im kibicuję z całego serca, i Niemcom bo grają efektowną i bardzo dobrą
                    > piłkę, życzę Niemcom mistrzostwa, a sobie dobrej piłki, i pozytywnych
                    > emocji..Pozdrawiam...

niestety wielu forumowiczow z polski ma troche inne zdanie :-(((((
                  • Gość: enrico Re: Piąta kolumna IP: *.q.pppool.de 30.06.06, 20:05
                    Nic dodac nic ujac !!!!!
                    Zeby bylo wiecej tak myslacych ludzi (kibicow?????) w Polsce !!!
              • Gość: sf Re: Piąta kolumna IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:14
                boli cube ;-)

to dobrze :-))))))))))
              • Gość: robbie Re: Piąta kolumna IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.06.06, 07:05
                cube pomysl zanim napiszesz ciolku!
                boruc,zurawski-celtic
                kuszczak-wba
                bak-al-rayyan
                gancarczyk-metalist
                jop-fk m
                lewandowski-szachtjor
                zewlakow-anderlecht
                kosowski,rasiak-southampton
                krzynowek-wolfsburg
                mila,radomski-austria w.
                szymkowiak-trabzon
                smolarek-bvb
                jesli kogos zapomnialem to przepraszam!
                tym zawodnikom chyba tez w polsce zle skoro graja za granica!
                ä graja dla polski bo nigdzie indziej by sie nie zalapali!!!
          • Gość: kuti Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.versanet.de 25.06.06, 23:16
            Bos gupi polok!!
            • Gość: ##### Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.centertel.pl 26.06.06, 22:50
              A Ty głupi hanys.
              Co, może powiesz " my som krzoki,itd"
          • maruda.r Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó 26.06.06, 02:35
            Gość portalu: polak napisał(a):

> pogieło was wszystkich!
            > to są typowe sprzedawczyki!!!
            > poszli na kasę!!!
            > sprzedali swoją polskość!!!

Ale dzięki swoim umiejętnościom moga grać w reprezentacji bez obaw, że się na
            nich Janas obrazi i nie powoła.

• Gość: fs Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:12
            Gość portalu: polak napisał(a):

> pogieło was wszystkich!
            > to są typowe sprzedawczyki!!!
            > poszli na kasę!!!
            > sprzedali swoją polskość!!!
            > a wy się podniecacie!!!
            > ja ich nie nawidzę

jaka polskosc glupi nacjonalisto :-)))))
          • Gość: zabol Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.06.06, 06:50
            wyjechali jak byli dziecmi! a co tam mieli sprzedac? polskosc!?
            zlodziejstwo,korupcja,przekrety,zero perspektyw,kaczynski,giertych-oto polskosc
            wlasnie!!takiego czegos sie nie sprzedaje!!!...bo kto to kupi?
            ty ich nienawidzisz?dieki takim jak ty cala europa was was nienawidzi!
            jestes tylko malym zakompleksionym nacjonalistycznym faszysta z malym
            przyrodzeniem i jeszcze mniejszym rozumem.
            • Gość: Jan Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.06.06, 21:09
              ToZapola .Odczep sie od prezydenta Kaczynskiego.Jadowity jestes po stracie tej
              utopi i korytka komunistycznego gumowy szpagacik.
      • Gość: Psycholog Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.06, 14:44
        "Szacunek dla Lukasza. Nie śpiewał hymnu niemieckiego jak ten Niemiec Miro."

Bo sie tekstu nie nauczyl.
        A tak na marginesie to jestes kompletnym durniem. Wiem, ze ci zal dupe sciska
        ale nie mieszaj sportu z twoim prymitywnym nacjonalizmem.
      • Gość: Jula Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.tvu.ac.uk 27.06.06, 14:30
        Polacy tylko dobrze graja dla innych panst w tym przypadku panow Niemcow!
    • Gość: STOP!!!!!!!!!!!!!! Ciągle to samo!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.06, 23:43
      A wy wszyscy ciągle to samo!!!
      Jak wam się chce ciągle takie same komentarze wypisywać!!
      I mówie to do Niemców i Polaków.
      Byle jaki news o Podolskim i Klose a wy zaczynacie od nowa ta samą nawijke,
      powiedzianą już 1000 razy przy poprzednim newsie!!!
      Dajcie sobie na wstrzymanie bo zwymiotować idzie od tych debilnych polskich i
      niemieckich postów!!
      Wszyscy jesteście tak samo walnięci!!
      Jak widać głupota nie zna granic!!
      • Gość: Kasia Re: Ciągle to samo!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 23:50
        Popieram, popieram, ale sądząc po częstotliwości "tych tematów" to może ktoś tu
        je celowo, na siłę, wywołuje? Bo normalny człowiek to by się znudził tak po
        piątym poście, a tu ciagle przewalanka.
        • Gość: Olympique Lyonnais Tez mozemy miec Podolskich - petycja anty-PZPN IP: *.w83-202.abo.wanadoo.fr 26.06.06, 00:53
          Petycja online do ministra sportu o natychmiastowe zmiany osobowe i
          organizacyjne w PZPN. Podpisz i - bardzo wazne! - **rozeslij email** do
          wszystkich znajomych (tekst ponizej).

www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html

Jesli sie wszyscy przylozymy, mozemy zebrac 10,000 a moze i 100,000
          podpisow. Powiedzmy glosno - bardzo glosno - co myslimy. W koncu PZPN pracuje
          dla NAS, kibicow!

Skopiujcie tekst ponizej i rozeslijcie emailem do wszystkich znajomych!

+++++++++++++++++++++++++++++
          PRZECZYTAJ – JESLI ZGADZASZ SIĘ Z OPINIĄ PODPISZ PETYCJĘ ONLINE, SKOPIUJ TEN
          EMAIL I PRZEŚLIJ DALEJ

Polska zasługuje na dobry futbol, Polskę stać na dobry futbol!

Jesteś sfrustowany(a) po występie polskiej reprezentacji na Mundialu? Masz dość
          ciągłych porażek naszych zespołów - na Mistrzostwach Świata, w eliminacjach
          Mistrzostw Europy, w europejskich pucharach?

Rolą piłkarzy jest gra dla nas, kibiców. Rolą PZPN jest wsparcie rozwoju
          polskiej piłki dla nas, kibiców. Polska piłka upada od lat, PZPN nie zrobił nic
          by temu zapobiec.

Koniec z frustracją. Czas na działanie, czas głośno powiedzieć, co myślimy.

Prezes PZPN Michał Listkiewicz musi odejść, a przede wszystkim całe PZPN musi
          przejść głębokie zmiany.

Podpisz petycję online do Ministra Sportu o natychmiastowe zmiany w PZPN:

www.petitiononline.com/PZPN2006/petition.html

Po zebraniu odpowiedniej liczby podpisów zostanie ona przekazana ministrowi.
          +++++++++++++++++++++++++++++
          • Gość: Polonski Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... IP: 202.1.119.* 26.06.06, 02:23
            dostosowanie prawa o posiadaniu 2 paszportow do niemieckiego prawa. Tzn.
            pozbawic podwojnego obywatelstwa wszystkich folkswagendojcz i innych.

W tej chwili uzywanie imienia "miro" i "lukas" to jest policzek nie tylko dla
            Polskich Ludzi ale ludzi im sprzyjajacym.
            Juz mam dosc tlumaczenia wszystkim pytajacym mnie dlaczego ci polacy tak pluja
            na swoich, Polskich Ludzi przeciez to sa Polacy rasa slowianska.
            Skoro folksdojcz twierdzi, ze jest niemiec bo jego dziadek czy babcia byla
            sluzaca u niemca to dlaczego to nie dziala odwrotnie.
            Co za prusacka obluda. Zydow mordowali i dalej tepia a sami stosuja te same
            cyniczne metody.
            Powiem wiecej - zastosowanie analogicznych przepisow, wyczysci sytuacje i
            przestanie niemiec pluc Polskim Ludziom w twarz a i stosunki wspolzycia miedzy
            Slazakami sie poprawia.

Zazadac nalezy wreszcie od niemcow utworzenia Mniejszosci Polskiej w
            germanlandzie.

Powtarzam - nie bedzie wiecej niemiec i folksdojcz rzucal Polonskiemu w twarz
            mirami, lukasami i zdzisiami.
            • maruda.r Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... 26.06.06, 02:33

Gość portalu: Polonski napisał(a):

> Juz mam dosc tlumaczenia wszystkim pytajacym mnie dlaczego ci polacy tak pluja
              > na swoich, Polskich Ludzi przeciez to sa Polacy rasa slowianska.

To ciekawe, co mówisz. A co mówią lekarze?

• Gość: Polonski Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... IP: 202.1.119.* 26.06.06, 02:48
                przestan marudzic folksdojczu tylko wyslimacz cos konkretnego na temat
                pochodzenia najlepiej pochodzenia po owczarkach niemieckich.

Ta akcja zfolksdojczania przez system niemiecki bedzie okreslana jako
                najwiekszy wrogi akt przeciwko Polsce po wojnie a za nim politycy w Polsce sie
                obudza bedzie juz tyle wrogosci miedzy tymi nacjami, ze tylko ......to bedzie
                mogla rozwiazac.
              • Gość: robbie Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.06.06, 07:18
                powiedz mu kurde maruda bo ja juz nie wiem jak z takimi dupkami jak polonski
                gadac!moze mu psycholog strajkuje?
            • amoremio Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... 26.06.06, 04:10
              Co zdanie, to (przynajmniej jeden) nowy idiotyzm. :)))))

Zacznijmy moze od tego, ze watpliwe,
              ze wszyscy Polacy, to Slowianie, hehe.
              I jacy Slowianie ? Litwini ?(!) Jacwingowie ?
              Ukraincy ? Bialorusini ? Kaszuby ?..........

Panslawista-nieuk sie znalazl. :)))

Czy Holendrzy to "Germanie" ? A Luksemburczycy ?
              A Alzatczycy ? A Szwajcarzy ? A Pld.Tyrolczycy ? Itd. Itp. Etc.

Np. gen.Haller(von Hallenberg) byl....pochodzenia niemieckiego
              a szef Westerplatte pochodzenia wegiersko-rumunskiego. Itd. HeHe.
              A autor polskiego hymnu byl pruskim oficerem w Görlitz (jak jego ojciec).
              A wiesz, ze np. Wierzynek w Krakowie = Wirsing ?
              I ze ojciec Matejki nie potrafil po polskiemu ?

I na odwrót - Dzierzynski, Rokossowski...........

Jaka definicja i co to dzisiaj znaczy. BREDNIE.

M.in. radze zapoznac sie z historia Slaska,
              nie krótsza i nie skromniejsza od historii polskiej.
              • Gość: Polonski Re: No prosze, hydra folksfaszysta podnosi leb.. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 05:34
                oglaszaj dalej te teorie swoje i tobie podobnych a z pewnoscia przekonasz
                Polskich Ludzi, ze wszyscy w Polsce sa folksdojczami z pochodzenia.
                I Miroslaw i Zdzislaw i kundel Burek a i Polonskiego dziadek, ktory bral na
                sztych takich jak ty skakajacych z okien ratusza we Wrzesni w 1918 - 19.
                No popatrz nie wiedzialem, ze to byla wojna bratobojcza.
                • Gość: hygropsja Re: No prosze, hydra folksfaszysta podnosi leb.. IP: *.chello.pl 26.06.06, 06:12
                  czy ty jesteś może kuzyn jaki tego anthony polonskiego z usa?
            • Gość: 23 Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:32
              boli Polonski ;-)

to dobrze :-)))))))
            • caburn Polacy sa w Niemczech z wlasnego wyboru 26.06.06, 14:09
              Ten temat jest stale przez tych samych ludzi ziejacych nienawiscia do Niemcow
              pogrzewany i walkowany.
              My , Polacy jestesmy w Niemczech z wlasnego wyboru i w kazdej chwili mozemy
              wrocic do Polski, ale po co?
              Zycie ma sie tylko jedno, a w Niemczech jest poprostu lepsze zycie.
              Jesli jest sie zdrowym , ma legalna prace to tutaj mozna godnie jak czlowiek
              zyc. Mamy swoje polskie koscioly, mozemy sie bez przeszkod spotykac, mamy swoje
              organizacje, mozemy bez problemu rozmawiac po polsku. A nasze dzieci rosna bez
              tych uprzedzen do wszystkich wokol, wyjezdzaja do innych krajow i maja roznych
              przyjaciol.
              Sa poprostu wolne od tego ciasnego polskiego myslenia i politykierstwa. A to
              jest bardzo duzo warte, bo zyjemy nie przeciwko innym , tylko wspolnie z
              innymi.
              Kazdy ma prawo wlasnej decyzji - gdzie i jako kto chce zyc.
              Jak w Polsce jest, sami wiemy, nie bez powodu jestesmy na zachodzie, zostawmy
              kazdemu swobode definiowania swojej przynaleznosci panstwowej.
              Nie kazdy jest dumny z "polskosci" bez wzgledu na wszystko.
              Po prostu nie kazdy chce byc stale Polakiem,
              moze wystarczy byc soba i czlowiekiem.

Przed nami jest przyszlosc, a pan Polonski i pare jemu zblizonych pogladami
              zieje nienawiscia, zatruwa siebie i innych, no i jest od 60 lat stale na
              wojnie.
              Niemcy mieli niechlubne karty w historii, zaatakowali sasiadow, w tym Polske,
              za to stracili po wojnie swoje bogate wschodnie tereny i zaplacili reparacje
              wojenne.

Polska rowniez ma niechlubne karty historii , takze powojennej, w tym
              bratobojczej, antyzydowskiej i antyniemieckiej, ale je sie przemilcza, tylko
              stara odwrocic uwage na zbrodnie Niemcow w czasie wojny.
              I wkolo Macieju:
              folksdojcze ( to Polacy, ktorzy w czasie wojny starali sie o przynaleznosc do
              narodu niemieckiego i podpisali Volksliste, natomiast na Slasku, Pomorzu i
              Mazurach byli zwykli Niemcy, ktorzy zadnych list podpisywac nie musieli) ,
              sprzedawczyki, Cedynia , Grunwald,
              slowem wiecznie wczorajsi.
              Polsce trzeba okopow dookola, bo z kazdej strony wrog, stale tylko to
              podjudzanie.
              Skonczcie juz i otworzcie oczy.
              • adamieva Re: Polacy sa w Niemczech z wlasnego wyboru 27.06.06, 19:20
                A ja jeszcze jedno dodam do tego. Gdy czytam wypowiedz Lukasa Podolskiego to az
                milo gdy sie widzi, ze osoba jest calkowicie skoncentrowana na sukcesach
                druzyny i innych w druzynie, i ze zazdrosc nie zaslepia mu myslenia. Taka
                druzyna ma szanse na wygrana. Niestety, smutno powiedziec, ze nie widzi sie
                tego w polskich druzynach, nie zbyt czesto przynajmniej. W polskich druzynach,
                mam wrazenie gra sie po to, aby dostac sie do klubu zagranicznego, wiec nie
                rozumie dlaczego takie oburzenie, ze Lukas gra jako zawodnik niemiecki. Jego
                wybor, jest chlopk szczesliwy z tym, gra dobrze, pogratulowac. Sadze, ze Polacy
                maja wile do nauczenie sie od swoich zachodnich sasiadow. Nie trzeba daleko
                szukac, jakakolwiek dziedzina zycia i zdecydowanie Niemcy maja duza przewage w
                wiekszosci. Czyz nie prawda? Czego Niemcy moga nauczyc sie od Polakow czego
                jeszcze nie znaja a co jest pozytywne i korzystne? Nie wiem, natomiast Polacy
                mogliby duzo. Oczywiscie Niemcy tez maja swoje problemy, ale to pozostawmy im.
                Sadze , ze w Polsce najwyzszy czas aby uswiadomic sobie swoje slabosci i starac
                sie nad nimi pracowac a nie wytykac innym, ze sa tym czy owym. Wracajac wiec do
                pilko noznej, nie ma w Polsce mocnych druzyn, gdyz nie sa one spojone jednoscia
                i kazdy zawodnik to indiwidualista, ktory tylko mysli o swoim dobrze a nie
                innych i to jest najwieksza roznica miedzy naszymi klubami i zagranicznymi jak
                i spoleczenstwami. To zmiana musi nastapic w podstawowej grupie spoleczenstw tj
                w rodzinie.
              • Gość: karolina Re: Polacy sa w Niemczech z wlasnego wyboru IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.06, 23:37
                Caburn

Swietny komentarz.
                Ja jestem w Niemczech na studiach. Nikt nigdy mnie nie obrazil, nie kpil z
                Polski. Ludzie sa bardzo mili i po prostu normalni. Pochodze z Pomorza
                zachodniego i nikt nie domaga sie tycj ziem . Wiekszosc Niemcow nawet nie wiem
                gdzie jest taki Szczecin czy Koszalin i maja to w 4 literach. jezeli juz to
                woleliby miec do dom na Majorce czy ostatnio w modnje Turcji a njie na tych
                utraconych terenach Po przegranej Polski wszyscy mnie pocieszali i nikt sie z
                nikogo nie nasmiewal.
                Niestety propaganda PRL zrobila swoje. Zwalalo sie cale zlo wojenne na Niecmow
                w celu odwrocenia uwagi od zbrodni ZSRR (naszego najlepszego brata:))Straszono
                nas niemieckimi ziomkami chcacymi odebrac nas NASZE ziemie. Nawet slynny Klos
                zostal w kultowym serialu zrobiony agentem ZSRR, no ale kto sluzyl ZSRR byl
                cacy. A tak naprawde to Klos byl zdrajca..Sluzyc wywiadowi ZSRR, drugiemu
                okupantwi? mogl rownie dobrze zostac agentem SD:):) no ale taka mielismy
                polityczna poprawnosc.
            • Gość: karolina Re: zmienic niemiecki relatywizm poprzez... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.06, 23:28
              Polonski.
              Ty chyba na mozg upadles? Kto w Niemczech tepi Zydow. Ja tu akurat studiuje
              wiec wiem co sie dzieje. Jest masa ludzi roznej narodowsci i jest wieksza
              tolerancja niz w Poilsce. Nikt nie obrzuca homoseksualistow jajami.

A Zydow to tepi Radio Maryja i Romek Giertych w naszej Najjasniejszej
        • Gość: Ariadna Re: Ciągle to samo!!!!!!!!!!! IP: 212.106.155.* 26.06.06, 18:08
          o Kyrie elejson niedługo Klose,albo Podolski kiwną palcem w bucie,a posypie się
          od razu lawina postów na temat tego czy to polscy niemcy czy niemieccy Polacy i
          tak w kólko od dwóch tygodni.Założę się,że jak Niemcy przejdą dalej to mało kto
          będzie pisać o drużynie niemieckiej tylko o tych dwóch zawodników i znów tzw
          prawdziwi Polacy poużywają sobie. Ja osobiście podziwiam tych dwóch za dobrą
          grę i zdobywanie bramek,ale ciągłe rozstrzyganie ich pochodzenai zahacza już o
          jakiś fanatyzm i śmiesznośc- to dobrzy piłkarze i na tym należy poprzestać.
          • Gość: karolina Adriana IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.06, 23:25
            Dzieki za wspanmialy post.

Co sie pojawia nazwisko tych dwoch sportowcow to zaraz zaczynaja sie litanie: A
            to zaden Polak to zdrajca,hitlerowiec, nazista, cyklista, mason, zaraz bedzie ,
            ze to moze Zyd, a to vollksdeutsch pisany w roznych wersjach jezykowych. Boze
            widzisz i nie grzmisz.

Zamiast komentowac futbol o zaczyna sie dyskusja historyczno-polityczna.
    • Gość: kix Kibicują ci podobni volksdeutsche i zdrajcy,matole IP: *.chello.pl 26.06.06, 02:04
      przydupasy z oberscheissen chorzów i inne matoły co gwizdały na reprezentacje
      Polski na śląskim. won do niemiec!
      • Gość: jojo Re: Kibicują ci podobni volksdeutsche i zdrajcy,m IP: *.ny325.east.verizon.net 26.06.06, 02:28
        chamem sie rodziles i takim samym cie pochowaja,mam nadzieje ze beda to ludzie
        obcy,a nie rodzina twoja po ktorej geny przejales,tfuj kreaturo!
        • Gość: m Re: Kibicują ci podobni volksdeutsche i zdrajcy,m IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 03:44
          a kto gwizdał na janasa i rasiaka w trakcie meczu z kostaryką?
          może też jacyś z chorzowa, co?

• amoremio Re: Kibicują ci podobni volksdeutsche i zdrajcy,m 26.06.06, 04:13
        > na śląskim

Wlasnie: Slazacy na Stadionie >>Slaskim<< na Slasku.

I ty im mówisz "won" ze Slaska ? - idz do urologa! :)
      • Gość: sg Re: Kibicują ci podobni volksdeutsche i zdrajcy,m IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:15
        Gość portalu: kix napisał(a):

> przydupasy z oberscheissen chorzów i inne matoły co gwizdały na reprezentacje
        > Polski na śląskim. won do niemie

boli kix ;-)

to dobrze :-))))))
    • Gość: jojo Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.ny325.east.verizon.net 26.06.06, 02:21
      obserwuje kariere Lukasa i pragne jeszcze raz dodac ze,to skromny czlowiek z
      wielka przyszloscia,przeszlosci sie nie wstydzi.I tak powinno byc,Pan Bog ma Go
      pod swoja opieka i dalej bedziemy ogladac Lukasa gole wspaniale,let's go
      Lukas !!!
      • Gość: hygropsja Re:... IP: *.chello.pl 26.06.06, 03:05
        Gość portalu: jojo napisał(a):

> ...let's go Lukas !!!

To ty sie razem z nim wybierasz te gole strzelać?
    • Gość: k kibic Powodzenia Lukas i Miro!!! IP: *.user.start.ca 26.06.06, 03:52
      Powodzenia Lukas i Miro! Trzymam kciuki za Was i Waszych kolegow niemieckiej
      druzyny! Kibicuje Wam wielu Polskich kibicow nie tylko ze Slaska!
      Serdeczne pozdrowienia dla Waszych rodzicow za to ze tak dobrze mowicie po
      polsku, pielegnujecie polskie tradycje i nie zapomnieliscie skad pochodzicie.
      Powodzenia chlopcy!
      • Gość: h Re: Powodzenia Lukas i Miro!!! IP: *.chello.pl 26.06.06, 06:08
        ty to prawdziwy makiaweli jesteś...
    • amoremio Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó 26.06.06, 04:19
      Radza trocha poczytac :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=324&w=43991640&v=2&s=0
      Mysla o tych Rozsondnych Polokach, srdpzdr!
      (Bo te ine niszt-niy-kapujonce bydom durs
      pluc, fanzolic i smolic - niy do sie zmjynic...)
      • Gość: folksdojcz_stump Re: W metnej wodzie folksdojcz czuje sie... IP: 202.1.119.* 26.06.06, 05:46
        Zabrac im podwojny paszport a wtedy moga sobie szczekac folksdojcze pokreconym
        niemieckim ile wlezie.

Sprawic aby wreszcie zaczeli placic podatki i uderzyc ich po kieszeni jak to
        niemcy robili w Polsce okupowanej.

Natychmiast folksdojczrura im zmieknie i wtedy nie bedzie problemu kto jest
        Polak a kto jest niemiec z pochodzeniem owczarka ...
        • Gość: hygropsja Re: W metnej wodzie folksdojcz czuje sie... IP: *.chello.pl 26.06.06, 06:11
          hey, polonski, dlaczego ty nik zmienił, a?

• polonski Re: W metnej wodzie folksdojcz czuje sie... 26.06.06, 06:19
            bo doszlo do mnie, ze amoremio ma przyjaciol w GW i rente w wysok. dojczeuro100.
            A reszte sam sobie dopowiedz.
        • Gość: Slazak Re: W metnej wodzie folksdojcz czuje sie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:03
          wyjebac polactwo z anglii i iralndi, wtedy polactwu zmieknie rura a na granicy
          PL - BDR postrawic mur PL wyjebac z UE.
        • Gość: E.H Re: Odpowiedz dla folksdojcz_stump IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 12:18
          Chlopie ty z zazdrosci zaraz sie zapalisz jak dlugo jeszcze chcesz obrazac
          Slask i slazakow.To co ty piszesz jest obrazem twjej chorego sumienia i duszy
          przez takich jak ty ciagle bedzie istniala nienawisc polskich patriotow do
          slazakow.
          To jest forum w ktorym normalnie ludzie chca wymienic sie uwagami o grze Lukasa
          i Miro dwoch wspanialych pilkarzy ktorzy urodzili sie na Slasku,jezeli chcesz
          swoje bzdury pisac to zaloz partie faszystowska o programie wypedzenia reszty
          slazakow z polsi i zniszczenia slaska.
          Jest taka wypowiedz angielskiego polityka po 2 wojnie swiatowej o przydzieleniu
          Slaska do Polski zatytuowana `Malupa dostala zegarek` teraz ukazal sie w
          Angli artykul nawiazujacy do tej wypowiedzi sprzed 60 latami zatytuowani
          troche inaczej a mianowicie`Malupie zepsol sie zegarek` mysle ze sens tego
          zrozumiesz
          Z poszanoeaniem dla wszystkich normalnych polakow E.H
        • Gość: 32 Re: W metnej wodzie folksdojcz czuje sie... IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:36
          boli folksdojcz_stum ;-)

to dobrze :-)))))))
          • Gość: robbie Re: W metnej wodzie folksdojcz czuje sie... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.06.06, 07:33
            jestes psychologiem od polonskiego?
            wez go na kanapke,niech sie chlopak wyplacze.
            bo jego chyba naprawde boli.
    • Gość: hygropsja Ja nie kibicuje IP: *.chello.pl 26.06.06, 06:20
      ja do tego podolskiego niemca nic nie mam, ale kibicować mu? ja kibicuji argentynie, anglii, australii, brazylii, francji, ghanie, hiszpanii, portugalii, szwajcarii, ukrainie, włochom... o, tym drużynom ja kibicuji...
      • polonski Re:i tak trzymac.. ja tez a... 26.06.06, 06:23
        folksdojczom i innym zabrac podwojny paszport aby pozniej folksdojczgnidy nie
        rzaly jak spracowany kon niemiecki, ze Polak jest glupi.
        • vitmik jak wyjedziesz do londynu zmywać talerze po 26.06.06, 07:19
          pakistanczykach czy tez innych hindusach a przy okazji poczniesz tam swoje
          pociechy i bedziesz tam mieszkac to ciekawe czy je wyslesz do Polski by sie
          uczyły gry w piłkę?
          nie wspomne juz o tym czy nauczysz je dobrze mowic w jezyku przodków, w co
          szczerze wątpię
          • Gość: hygrpsja Re: jak wyjedziesz do londynu zmywać talerze po IP: *.chello.pl 26.06.06, 22:01
            ta tyż mówi, że ja do tego niemca nic nie mam, szczęść mu panie boże dobry. ale to jeszcze nie znaczy, ze ja mam jego niemieckiej druzynie kibicować, nicht war?
            • Gość: Marcin j23 Re: jak wyjedziesz do londynu zmywać talerze po IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 22:46
              Du bist einfach noch nicht reif fuer Europa. Du bist ein wenig rueckstaendig.
              Du hast eine Phobie! Ich schreibe absichtlich deutsch, damit Du dir muehe gibst
              beim uebersetzen und dabei ein bisschen nachdenkst.
              • Gość: hygropsja Język forum IP: *.chello.pl 27.06.06, 00:30
                ja ci bardzo proszę marcinku - jak ty piszesz na polskim forum, pisz po polsku, o.k.? ja twoi deutsche sprache nie rozumiem (i nie muszę rozumieć), ja coś niecos domyślam się, ale ja sie na domysłach opierać nie lubi...
    • Gość: Slobod Podolski Szmat.... IP: *.4web.pl 26.06.06, 08:02
      Ja nie a wręcz przeciwnie!!!
      • Gość: dudek Stop idiotyzmowi IP: *.bredband.comhem.se 26.06.06, 09:14
        Chyba wam wszystkim tu odbila szajba!
        Co dwaj mlodzi chlopcy sa winni ze ich rodziny wyemigrowaly za chlebem?Dlaczego
        mieliby sie czuc polakami jezeli Niemcy daly im szkole,sport ,warunki do zycia
        a Polska dala im pogarde i nedze?
        Czy gdyby byli slusarzami ,czy elektrykami nadal byscie tak sie denerwowali?
        A moze denerwuje was ich sukces?Swaitowa slawa ,pieniadze w tak mlodym wieku?
        Nie zadajecie sobie pytania czy wasze dzieci tak wysoko zajda?
        A wy dlaczego tacy jestescie przecietni ,szarzy?
        Moze zanim zaczniecie opluwac porzadnych ludzi zastanowicie sie nad soba.
        Ja nie mma zalu do Klose ze spiewa hymn niemicki,widac lubi ten hymn,widac
        identyfikuje sie z narodem ktory go przygarnal i dal mu rozwinac skrzydla.
        I nie zdiwie sie jak Podolski ktoregos dnia widzac wasze komentarze bedzie sie
        czul bardzo zle do tego stopnia ze przestanie podkreslac swoje pochodzenie.
        Jak sie mieszka za granica to trzeba cos wybrac nie mozna stac w rozkroku cale
        zycie miedzy dwoma granicami.Mysle ze Smolarek juz zaluje ze nie zagral w
        reprezentacji Holandii.Bo tak jak polscy trenerzy i dzialacze potrafia
        niszyczyc i marnotrawic talenty to chyba na swiecie nikt nie potrafi.
        Slaska nie oddzielajcie od Polski i nie wypisujcie bzdur jakby Slask i Polska
        to byly dwie rozne krainy.
        Mieszanie jakis spraw w ktorych nie braliscie udzialu ani osoby o ktorych
        piszecie ,tez nie braly udzialu a mysle tu o wojnie i polityce -to juz objaw
        najwiekszej glupoty.
        Sport zawsze byl czysty od takich klamstw.
        Dajcie byc Klose tym kim chce byc ,to jego niezbywalne prawo(nawet gdyby chcial
        byc chinczykiem to jego prawo).Podolski ma tez prawo wyboru do swoich uczuc i
        przekonan.I nie macie prawa za niego decydowac czy jest Niemcem czy Polakiem.
        Zapomnijcie o tym gdzie sie urodzili a przypomnijcie sobie gdzie sie wychowali.
        Jak to zrozumiecie to jeszcze pojmijcie ze dzisiejsze Niemcy to nie faszyzm i 2
        Wojan Swiatowa.Z tamtych ludzi juz wiekszosc nie zyje.Niemcy staly sie krajem
        wielonarodowosciowym(prawie 4 miliony Turkow,2,5 miliona Jugoslowian,2 miliony
        Polakow,Wlosi,Zydzi ...).
        Ja rozumiem ze wladze komunistyczne nasaczyly was od dziecinstwa przez
        wszystkie lata propagandy komunistycznej nienawiscia do niemcow.Tylko ze Bog
        dal wam mozg i prawo wyboru albo bedziecie dobrymi ludzmi albo zidiocialymi
        kanaliami.
        • Gość: folksdojcz_stump Re: Stop dla folksdojcza z nozem w kieszeni.. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 09:41
          Uprosciles to jak i pewnie cala Twoja filozofie zyciowa. Niestety prawo
          relatywizmu niemieckiego pracuje inaczej.

Gdzie ci Polacy sa o ktorych piszesz, czy to jest Polonia Niemiecka ktora ma
          swoja legalna representacje polonijna w niemczech ?. Czy to jest legalna
          mniejszosc Polska w kraju niemcow?

Oczywiscie, ze miro i luka nie maja z tym nic wspolnego oprocz obelg i nozy w
          kieszeni dla Polakow.

Moj syn w jego wieku zapytal mnie, co to za skur..n niemiecki, ze go slychac
          nawet w Californi i dlaczego sie czepia Polskich Ludzi.

Moj syn urodzil sie w Polsce a mieszka w Californi i nigdy nawet przez mysl by
          mu nie przeszlo aby zaczepiac Polskich Ludzi w ten sposob.

Zycze im aby ich drogi , a przynajmniej jednego z nich nie skrzyzowaly sie
          z ... na neutralnym gruncie folksd...a po..t.
          • Gość: Slazak spierd... ussmanski polaczku do kalifornii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:08
            zrywac azbest.
            • Gość: kibic-faxdojajca Ten pierdo...lony hanys nazwa siebie Slazak :))))) IP: *.try.wideopenwest.com 29.06.06, 02:14
        • Gość: makra0@vp.pl Re: Stop idiotyzmowi IP: *.3.cust.bredband2.com 26.06.06, 10:06
          Zgadzam sie z Twoim zdaniem. Mam niechec do Niemcow (zniszczyli moje zycie) ale
          nie ma to nic wspolnego ze sportowcami. Zycze sukcesow Podolskiemu,
          gdziekolwiek bedzie mieszkal, bo to ambitny, zdolny i pracowity chlopak. Polacy
          sa czesto niesprawiedliwi-ciekawe, czemu nie obwiniaja o zdrade Chopina, lub
          Sklodowska-Curie....
        • Gość: jamie Re: Stop idiotyzmowi IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 26.06.06, 11:10
          wielonardosowscioey kraj ? na 80 mln. okolo 8 jest innych nacji (podejrzewam ze
          mniej bo tolerancyjny hitler, zbawca ludzkosci i oredownik pokoju, wolnosci
          zajebal prawie wszystkich obcych w kraju...
        • Gość: Ariadna Re: Stop idiotyzmowi IP: 212.106.155.* 26.06.06, 18:44
          do dudka-mądre słowa. Od sibie chciałabym dodać,że dzięki "życzliwości" ludzi
          na tym forum dowiedziałam się ,że nie jestem żadną Polką-jestem trochę
          niemką,jakąś ciemną,brudną hanyską- bo jak twierdzi większośc z was Slązacy to
          nie Polacy tylko jakaś gorsza nacja. To nic,że mój diadek Ślązak walczył w 1939
          r w polskim mundurze przeciawko Niemcom,ze moi dzaidkowie nie podpisali
          vollslisty bo zawsze czuli się Polakami, to nic,że dziadek ukrywał się przed
          Niemcami,żeby go nie wzięli go do Werhmachtu ,chociaż na początku 44 r i tak go
          dopadli i wysłali na front wschodni,gdzie po tygodniu zginął. Moi dziadkowie i
          rodzice mówili,że jesteśmy Polakami i uczyli mnie polskiej histori,ale
          widocznie się mylili bo prawdzwi polaczkowie wiedzą lepiej.
          "Dziekuję" wam drodzy internauci,że tacy ludzie jak ja mieszkający na Śląsku
          nie utożsamiający się z żadnymi Niemcami tylko z Polakami mogą czuć się
          tutaj "jak u sibie w domu".
          • Gość: Kibic 13 Re: Stop idiotyzmowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:32
            Prawdziwy Polak i prawdziwy człowiek i patriota, będzie zawsze i wszędzie
            szanował prawdziwego ślązaka/czkę, jestem "Polaczkiem" i chciałbym żebyś
            wiedziała, że bardzo Cię szanuję, i, że jestem dumny z tego, że Jesteś
            ślązaczką i, że mamy tą samą, jedną ojczyznę..Bo szanować swą małą ojczyznę, to
            powód do dumy...
    • Gość: Jan Brawo Lukasz i Mirek, Polska wam kibicuje!!! IP: *.eds.net 26.06.06, 09:07
      Teraz Niemcy beda nam wdzieczni za cos, nie tylko my im za pomoc z EU.
      PS. szkoda ze nie gracie dla nas, ale poniewaz wciaz gracie, mamy
      komu kibicowac!
      PS2. Dzieki za poswiecenie tytulu mistrza strzelcow dla naszego kraju.
      • Gość: kris puknijcie sie w leb !!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 26.06.06, 09:38
        Czy Polak moglby kiedykolwiek grac w reprezentacji Niemiec ??
        Odpowiedz jest prosta: NIE !!! Lukas Podoslki najwiekszy zdrajca
        Polski.
        • Gość: Slazak Brawo Klose, Poldi troche spolszczony ale tez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:57
          dobry fussballok,

Wir fahren, Wir fahren, Wir fahren nach Berlin, Berli, Berlin, Berlin.
          • Gość: iching Re: Brawo Klose, Poldi troche spolszczony ale tez IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 13:00
            SCHADE,deutschland alles ist vorbei...zyczliwie zaspiewajmy w piatek
            • Gość: fs Re: Brawo Klose, Poldi troche spolszczony ale tez IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 14:06
              Gość portalu: iching napisał(a):

> SCHADE,deutschland alles ist vorbei...zyczliwie zaspiewajmy w piatek

juz przed meczem z polska chcieliscie tak spiewac i co? nie wyszlo :-))
              potem ekwador :-)))
              potem szwecja :-))
              a teraz argentyna :-)

zawistne choragiewki :-)))))))))
      • Gość: ? Re: Brawo Lukasz i Mirek, Polska wam kibicuje!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.06, 10:40
        Gość portalu: Jan napisał(a):

> Teraz Niemcy beda nam wdzieczni za cos, nie tylko my im za pomoc z EU.

a za co mają być wdzięczni ??? że przyjęli i zainwestowali w ludzi ze swoich
        byłych terenów wschodnich (Opole i Gliwice były przez setki lat niemeickie !!!)

a czy Polska jest wdzięczna Niemcom za Egona Franke ??? to przeciez bez sensu

www.pkol.pl/294_857.html

• Gość: 56 Re: Brawo Lukasz i Mirek, Polska wam kibicuje!!! IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:40
        > Teraz Niemcy beda nam wdzieczni za cos, nie tylko my im za pomoc z EU.
        > PS. szkoda ze nie gracie dla nas, ale poniewaz wciaz gracie, mamy
        > komu kibicowac!
        > PS2. Dzieki za poswiecenie tytulu mistrza strzelcow dla naszego kraju.

jakiego kraju marzycielu:-)
        chcialbys :-))))

zeby chociaz troszeczke sukcesu ty niedowartosciowany naiwniaku :-))
    • toja3003 u nas w Polsce ci zdolni piłkarze 26.06.06, 10:14
      nawet by nie dostali się do kadry, bo pewnie
      by nie umieli "dogadać" się z preze-sikami.
      Nie dziwię się im, że wolą grać dla Niemiec.
      • Gość: Slazak Re: u nas w Polsce ci zdolni piłkarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:17
        wola grac do Niemiec bo czuja sie niemieckimi Slazakami tak samo jak Bawarczycy
        czuja sie Niemcami tyle.
        Zreszta Klose i Podolski o czym sie nie mowi byli wypedzeni z PL tzw pozne
        wypedzenia, - do dzis nie moga odzyskac utraconych majatkow.
        wiec dywagacje i nacjonalistyczne zale ludzie w PL powinni zachowac w milczeniu.

• toja3003 przesadzasz, skąd wiesz co kto czuje? No i co 26.06.06, 11:45
          masz na mysli mówiąc o "wypędzeniach" z PL
          20 lat temu? Kto kogo i jak wypędzał?
          Skoro Klose był "wypędzony" to dlaczego
          nie jego cała rodzina?
          "Wypędzono" 2-letniego Łukaszka Podolskiego
          a jego babka spokonie mieszka w Gliwicach?
          Coś kręcisz kolego.
          • Gość: Jan Re: przesadzasz, skąd wiesz co kto czuje? No i co IP: *.versanet.de 26.06.06, 14:11
            Smiano sie z nas w Polsce.Pojechalo sie na szkolna wycieczke do Warszawy - zaraz bylo,o Hanysy przyjechaly.A my w Adidasach,wranglerach co wojki z Niemciec przyslali a oni byli tacy do nas zli.Dlatego do dzis nienawidze Goroli czyli Polakow.Oni nie pasuja do Slaska.Slask spolszczyli , zdewastowali,wykorzystali i teraz porzucili jak jakies zwloki.I do tego sa dumni,ze Slask - poniemieckie nasienie,to taki syf.Ja tego nie moge przebolec,rozstrzela bym Polactwo - moze nie cale,ale wielu...
            • Gość: Polonski Re: Wsadz kij w mrowisko, a dowiesz sie.... IP: 202.1.119.* 26.06.06, 14:40
              Uwazam, ze to jest granda i balagan z problemem folksdojcza. Ten problem nigdy
              nie da sie pogodzic sie z tym aby aby Polska byla Polska i Polscy Ludzie byli
              Polakami.

Nie jest w interesie folksdojcza aby w Polscwe bylo lepiej i inaczej.

Ich maksyma : czym w Polsce gorzej tym lepiej dla roznej masci folksdojcza.

Zabrac im jeden z paszportow niech sie okresla, bo powtorzy sie historia.
              Zjada sie masowo jak "kokrocie" i beda glosowac przeciw Polsce.
              Na zdrowym ciele uczciwej Polski rosnie wrzod, ktory nalezy "przeciac" jak
              najszybciej.

Jednej rzeczy nie mozna tolerowac, ze to prymitywne folksdojczbydle straszy
              mnie roztrzelaniem a moze i zagazowaniem.

Note:
              Powyzsze nie ma nic doczynienia "mit Klose oder Podolsky" sportowymi
              osiagnieciami.
    • mondym jestem dumna 26.06.06, 10:17
      wiem że grają dla Niemiec ale i tak jestem z nich dumna! może widząc że
      niemieccy Polacy/polscy Niemcy? doprowadzili ich do mistrza świata osłabią się
      te wszystkie żarty na temat polskiej nacji
      • Gość: folksdojcz_stump Re: mowisz to jako.. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 10:35
        przedstawicielka "legalnej" Polonii niemieckiej mieszkajaca w niemczech, czy
        jako przedstawicielka legalnej mniejszosci niemieckiej w Polsce .

Czy mowisz tak w razie czego, bo lepiej dmuchac na zimne.

Lapska ich moga byc dlugie, " pamietliwe i msciwe ".

Mirodojczman i Lukadojczman nie maja z tym nic wspolnego.

To zasluga frau berger, czolowej germanskiej nauczycielce i ich systemu
        szkolnictwa. Moj syn przeszedl przez ten "brainwash" ale ojciec na szczescie
        dla dziecka "podlozyl" im noge.
        • Gość: Slazak Do strumpa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:43
          Nie ma zadnej legalnej poloni w Niemczech ona nie istnieje wiec nie klam.
          ci polacy ktorzy zyja i mieszkaja lub pracuja tam sa tam nielegalnie, jedynymi
          legalnymi obywatelami z PL mieszkajacymi w niemczech sa wlasnie Slazacy,
          pozostali to gasarbeiterzy pracujacy w niemczech.
          • Gość: folksdojcz_stump Re:wyrzut"sumienia"na zdrowym ciele Polskich Ludzi IP: 202.1.119.* 26.06.06, 11:11
            I o to wlasnie chodzi 50% ludzi w zaglebiu rury to ludzie pochodzenia Polskiego.
            Moj ojciec urodzil sie tam a czesc naszej Polskiej rodziny ktora tam mieszka
            juz od stu lat do dzisiaj ukrywa sie z Polskoscia.
            A dlaczego? bo lokalni by ich zjedli, pozbawili by ich srodkow do zycia.
            Ukrywajac sie z Polskoscia osiagneli o wiele wiecej niz ty z Polskiego
            slaska "wyrzucie" sumienia.

Dlatego dalej twierdze, ze Polacy mieszkajacy w niemczech siedza pod podkutym
            butem germanizmu i nawet nie moga glosno i otwarcie zazadac zalegalizowania
            Polskiej mniejszosci mieszkajacej tam od wiekow.

I dlatego macie ten "syndrom" Miroslawa, Lukasza i Zdzislawa. Od kiedy "echte
            dojcze" nadali by swojemu dziecku imie miroslaw.
            Spracowany kon niemiecki by sie usmial.
            Dlatego tez biedny "Slazaku" wylacz sie, bo "emails" nie sa kierowane do ciebie
            a do folksdojczgnid.
            • Gość: E.H Re:wyrzut"sumienia"na zdrowym ciele Polskich Ludz IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 11:57
              Mieszkam od 18 lat w zaglebiu rury i pochodze z slaka i te bzdury co ty piszesz
              nie odpowiadaja absolutnie rzeczywistosci ,to jest polska choroba pisac ciagle
              o germanizacji i faszystach albo ze ludzie ktorzy przyjechali z slaska czy z
              prus wschodnich musza sie tu ukrywac itd.Co do twojej rodziny skoro ona tu juz
              100 lat zyje to ona przyjechala za chlebem,a to sa dwie odrebne rzeczy,jezeli
              ktosc na slasku w latach przedwojennych uwazal sie za niemca to musisz to
              akceptowac a nie zazdroscic po latach jego rodzinie ze one moze w niemczech
              legalnie zyc i sie rozwijac.Co do imion miroslaw albo lukas to sa imiona ktore
              takze sie w niemczech zdazaja poza tym oni urodzili sie jak rodzina jeszcze na
              slasku mieszkala.Kochani polacy troche wiecej tolerancji i mniej zawisc, nie
              powinno to byc takie trudne jestescie przeciez katolikami.
              Z poszanowaniem E.H z Gelsenkirchen
              • Gość: folksdojcz_stump Re:Twoja wypowiedz jest ostrzezeniem dla .. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 12:39
                Polskich Ludzi i ich rzadu.
                Zdaje sie, ze choroba przynaleznosci do systemu niemieckiego jest trwala u
                niepokojaco duzej ilosci zniemczonych ludzi. Nie ma to jak sobie wmowic
                przynaleznosc,a juz czuje sie lepiej. Szczegolnie wtedy jak sie dostanie pare"
                markow" za "krzywy" ryj.

Sport jest sportem i zycze czolowym folksdojczom - rodzicom lukasza, miroslawa
                i ..zdzislawa i ...slawa duzych sukcesow ich dzieci - niemcow. Byle trzymali
                sie z daleka od interesow i ziem Polskich.

Dalej twierdze, ze to nie jest ich wina a wina sku....go i cwanego
                niemieckiego systemu i frau berger.

Do zobaczenia ktoregos dnia na Swietej Slowianskiej Ziemi Lubuskiej i
                wtedy "pogadamy".

A propo dalej twierdze, ze Polska powinna zabrac drugi paszport tak dokladnie
                jak to czynia genialni "niemce" dla swoich trzymanych na smyczy hle..hle..

Uwaga dla Was : mamy tu sporo niemiaszkow w californi, ktorzy rzucili
                niemieckim paszportem o ziemie ale jakos dalej nie pretenduja do
                nazwy "natives".
                • Gość: E.H Re:Twoja wypowiedz jest ostrzezeniem dla .. IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 12:48
                  Jezeki dobrze zrozumialem to mieszkasz w USA i mowisz tu o patriotyzmie ,co ty
                  robisz wielkiego dla sojej polskiej ojczyzny,powiec co.
                  Co do twojego zdania:
                  Do zobaczenia ktoregos dnia na Swietej Slowianskiej Ziemi Lubuskiej i
                  > wtedy "pogadamy".
                  >

to chyba nic z tego nie bedzie bo jezeli ja do polski jade to tylko na Slask
                  zeby porozmawiac z znajomymi a nie z jakimis zakompleksionymi polskimi
                  emigrantami z ameryki.
            • Gość: Jan Re:wyrzut"sumienia"na zdrowym ciele Polskich Ludz IP: *.versanet.de 26.06.06, 13:57
              Jacy lokalni??Co 3 ci ma polskie nazwisko.Nawet robotnicy przymusowi,pracujacy w Ruhry za Hitlera,zostali tam,w ilosci ok.100 000 .!Nie wrocili do Polski!!Jak to mozliwe?Bo bylo im w Niemczech dobrze.Pracowali na tych stanowiskach co kiedys jako przymusowi a potem za forse.Pobudowano im familoki i zyja sobie te "Polaki" do dzis gdzies tam po Müllheimach,Duisburgach.Pokazywali w TV dzielnice polska.To byli potomkowie Polakow przybylych do Ruhry na przelomie wiekow.Chlop gadal perfekt deutsch a na koszulce mial napis Polska.Komu kibicuje ten chlop?Niemcom czy Polakom?
              Znacie Amerykanina Brzezinskiego albo Amerykanina Kissingera - moze ich ojcowie nie byli Amerykanami,ale oni sa i to 100% towymi.Wiec nie liczcie na to,ze jak spotkacie w Gelsenkirchen jakiegos Wischniewskiego,ze to wasz ziomek i bedzie sie cieszyl ze spotkania z przedstawicielami jego dawnej ojczyzny...
      • Gość: 63 Re: jestem dumna IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 12:42
        > wiem że grają dla Niemiec ale i tak jestem z nich dumna! może widząc że
        > niemieccy Polacy/polscy Niemcy? doprowadzili ich do mistrza świata osłabią się
        > te wszystkie żarty na temat polskiej nacji

nie oslabia napewno nawet z poldiego robia sobie jaja :-)
    • Gość: Alphonsinho Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.aster.pl 26.06.06, 11:11
      Łukasz! Jesteś równy gość i świetnie pogrywaliście z Klose! Klasa światowa,
      rzeczywiście.
      • Gość: bratfolksdojcza Re: To tez jest ostrzezenie dla Polskich Ludzi.. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 12:56
        A w pracy na antypodach ciagle gratuluja mi sukcesow Polakow Lukasza i
        Miroslawa mimo, ze graja dla druzyny znienawidzonej ciagle rasy przez wiekszosc
        ludzi. Czy to nie jest paradoksalne.
        • Gość: E.H Re: To tez jest ostrzezenie dla Polskich Ludzi.. IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 13:04
          To gdzie ty w koncu siedzisz na antypodach, w ameryce , na ziemi slowianskiej
          lubuskej albo w kieleckim ,mniejsza z tym ciesze sie z tego ze polakow wszedzie
          ``kochaja`` i lubia .Na dzisaj mam dosc tego przeczkola ponad to musze isc do
          pracy na popoludni ale nie za 2 euro na godzine jak ty dumny polaku na na
          antypodach
          • Gość: bratfolksdojcza Re: Gdzie siedze, to tez jest relatywne...tak po.. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 13:10
            niemiecku.

Zreszta nie wazne gdzie siedze a wazne co czuje. A czuje smrod folksdojcza (z
            podwojnym paszportem) ktory sie rozchodzi juz nie tylko po Europie ale po
            swiecie.

• Gość: Volksdeutsch Re: Gdzie siedze, to tez jest relatywne...tak po. IP: *.versanet.de 26.06.06, 14:39
              Slszacy to Reichdeutsche,Volksdeutsche to my Polacy
              ktorych dziadkowie podpisali tzw.VOLKSLISTE,w czasie
              okupacji.za co jestem mojemu dziadkowi ktory wtedy
              mieszkal w Wa-wie bordzo wdzieczny!!
              I nie czuje sie z tego powodu gorszy od tego
              kretyna z "kaliforni!"
              • Gość: lll Re: Gdzie siedze, to tez jest relatywne...tak po. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.06, 15:39
                Gość portalu: Volksdeutsch napisał(a):

> Slszacy to Reichdeutsche,Volksdeutsche to my Polacy
                > ktorych dziadkowie podpisali tzw.VOLKSLISTE,w czasie
                > okupacji.za co jestem mojemu dziadkowi ktory wtedy
                > mieszkal w Wa-wie bordzo wdzieczny!!
                > I nie czuje sie z tego powodu gorszy od tego
                > kretyna z "kaliforni!"

Od tego "kretyna z Kaliforni" nie mozna sie juz gorzej czuc. To przypadek
                ekstremalny, ktorego nie da sie przebic. Ale w sumie to mnie bardzo bawi, jak
                sie ten dupek slini z wscieklosci. Niech sie dalej meczy (((((((((((((((-:
                MOze sie udlawi albo peknie i bedzie wielkie buuuuuum.
                Kretynow nikomu nie potrzeba
                • Gość: bratfolksdojcza Re: On pisze (polonski) bez owijania w bawelne i.. IP: 202.1.119.* 26.06.06, 15:52
                  w wiekszosci ma racje. To wiem od brata. A to,ze bratu to sie nie podoba to
                  wina germanizacji.
                  • Gość: i Re: On pisze (polonski) bez owijania w bawelne i. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.06, 16:04
                    Polonski vel bratfolksdojcza vel folksdojcz_stump !!! chlopie, idz do dobrego
                    lekarza.

Moze ci pomoze, jak nie jest jeszcze za pozno.
              • Gość: Jędrzej Re: Gdzie siedze, to tez jest relatywne...tak po. IP: *.chello.pl 26.06.06, 23:35
                Gość portalu: Volksdeutsch napisał(a):

> Slszacy to Reichdeutsche,Volksdeutsche to my Polacy
                > ktorych dziadkowie podpisali tzw.VOLKSLISTE,w czasie
                > okupacji.za co jestem mojemu dziadkowi ktory wtedy
                > mieszkal w Wa-wie bordzo wdzieczny!!

Bardzo mnie zaciekawiła twoja wypowiedź, kolego. Twój dziadek podpisał w czasie okupacji volkslistę, co oznaczało nie tylko akces do pewnej narodowości ale też i poparcie dla politycznego systemu, który volkslistę wymyślił. To był system - chyba wiesz o tym dobrze - którego cele zakładały m.in wymordowanie pewnych narodów oraz grup społecznych oraz obrócenie w upadlającą niewolę innych. Pierwszy z tych celów został w znacznym stopniu zrealizowany. Ty wszakże jesteś WDZIĘCZNY swojemu dziadkowi za ten postepek, bowiem - jeśli dobrze cię rozumiem - mogłeś dzięki niemu uzyskać status "Niemca z pochodzenia" i żyć dziś wygodnie w bogatej RFN. Czy dobrze cię zrozumiałem, kolego? Czy to jest postawa powszechna na Śląsku?
                • Gość: Jan Re: Gdzie siedze, to tez jest relatywne...tak po. IP: *.versanet.de 27.06.06, 20:17
                  Nie mozna bylo sobie Volkslisty tak ot sobie podpisac.Niemcy nie durne,mieli by 30 mln Volksdeutschow w Polsce....
    • Gość: maksimus Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.ibrokers.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:15
      Powiem tyle, mieszkam na Goenym Slasku i widze ze wiele jednak krzywd nas
      spotkało ze strony polaków, niszczenie naszej kultury,języka, swiadomości, tych
      wszystkich namacalnych dóbr kulturalnych ktore zostały po wojnie rozebrane na
      odbudowe
      • Gość: maksimus Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.ibrokers.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:16
        jednak powinnismy byc szczesliwi ze i my i wy mozemy kibicować Podolskiemu i
        Klose...To jest sport i nie warto roztrzasać spraw natury politycznej...Patrzmy
        jak szczelaja bramki i cieszmy sie wspolnie z tego
        pozdrawiam
      • Gość: Prawdziwy Polak Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 05:22
        Posłuchaj, nie pisz wszyscy "zawistni", "nienawidzący", i "najgorsi" Polacy..ja
        też jestem tym Polakiem, albo jak to mówisz "Gorolem", ale mój ojciec i
        dziadkowie Polacy pochodzący ze Lwowa, nauczyli mnie jednej pięknej rzeczy:
        szacunku do wszystkich ludzi...I wiesz co mówili o Ślązakach nie "Hanysy" a
        twardzi, waleczni i serdeczni ludzie, odważni, umiejący walczyć z wrogiem o
        swoją małą ojczyznę..Nauczyli mnie szacunku do ślązaków i ja do tej pory jestem
        wzruszony jak czytam o Powstaniach śląskich, o walce o honor i godne
        życie..Historia nie oszczędziła żadnego z Nas, ale powinniśmy się nawzajem
        szanować, tolerować naszą odmienność kulturową i żyć w przyjaźni a nie w
        Mirka I Łukasza, nie obchodz mnie to czy są Niemcami, Ślązakami czy Polakami,
        ważne ze są wspaniałymi piłkarzami, kto kocha piłkę nożną potrafi to docenić,
        Ja im kibicuję z całego serca, i Niemcom bo grają efektowną i bardzo dobrą
        piłkę, życzę Niemcom mistrzostwa, a sobie dobrej piłki, i pozytywnych
        emocji..Pozdrawiam...
    • Gość: OberSchlesier Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:21
      Typisch Hanysy som z toba chopie, wygrejcie to sie richtig uciesza
    • Gość: Adolf Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:54
      Heil Poldi!! Das ist fiken gut! Jawo!
      • Gość: ciekawy Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.06, 19:54
        >"Heil Poldi!! Das ist fiken gut! Jawo!"

W jakim to jest jezyku ?
      • Gość: robbie Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.06.06, 07:41
        gefickt hast du dich selber ins knie adolf!
        wenn du deutsch schreiben willst lerne erstmal die sprache!
        apropos a po polsku umiesz? bo jak nie to na onet a szybko!
    • Gość: Adolf Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:56
      Volk Poldi, das ist gut Polen Schwien!
      • Gość: vx Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.m.pppool.de 26.06.06, 22:04
        Gość portalu: Adolf napisał(a):

> Volk Poldi, das ist gut Polen Schwien!

a ty gdzie sie niemieckiego tak dobrze nauczyles :-))))))
      • Gość: rob Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.06, 22:21
        dziwie sie regularnie, ile idiotow roznych nacji tu na forum sie wylewa

i powaznie sie zastaniawiam, czy nie jestem jednym z nich, bo te go*** czytam
      • Gość: robbie Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.06.06, 07:50
        adolf halt dich mal einfach da raus wo erwachsene reden!
        das was du da schreibst ist absolut sinnlos!
        schreib mal was auf polnisch damit auch die anderen was zu lachen haben!
        bo po prostu pie..sz!
    • Gość: Jarek Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.telpol.net.pl 26.06.06, 20:15
      Dobry jest.
      • Gość: Jan Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.06.06, 06:31
        Urodzilem sie w Polsce majac 3 lata przyjechalem do Canady.Mam obywatelstwo
        canadyjskiei polskie .My tez kibicowalismy Polsce ale cieszymy sie jak Podolski
        czy Klose Strzelaja bramki.Mysle ze przyjdzie taki czas ze w cywilizowany
        swiecie bedziemy obywatelami swiata. Bez tych smiesznych podzialow .Jestem
        dumny byc canadyjczykiem polskiego pochodzenia i przyjemnie bylo patrzec na
        koncu meczu kiedy Podolski przyszedl do Boruca i pocieszal .Mysle ze cos znaczy
        ze uczymy sie polskiego w szkolkach sobotnich i mozemy poczytac tych wstretnych
        upokorzen od rodakow w Polsce.Podolski Klose GO GO GO !!!!!!!
        • Gość: Jan Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.versanet.de 27.06.06, 20:34
          Chlopie,ty masz do Polski 30 lat...do przodu...
    • Gość: DSD Patrioci, Olisadebe tez już nie lubicie? n/t IP: 212.33.72.* 27.06.06, 08:59
    • Gość: wildey Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 15:41
      A volkslista podpisana? :-)
      • Gość: Wacek Brawo IP: *.vnet.wnec.edu 27.06.06, 22:42
        Brawo Podolski i Klose tak trzymac i to jest prawdziwy sport.
    • Gość: PODOLSKI NIE POLAK żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec !!!!!! IP: *.pro.lama.net.pl 27.06.06, 23:51
      TO NIE JEST POLAK ! wstyd mi za niego bo zrodziła go Polska ziemia !
      • Gość: sloonskisynek Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.06, 14:48
        Zrozumial choc jeden ze Podolski nie jest Polakiem.
        Zrozumial tez ze Slazacy nie sa Polakami.
      • Gość: fs Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.m.pppool.de 28.06.06, 14:53
        Gość portalu: PODOLSKI NIE POLAK napisał(a):

> TO NIE JEST POLAK ! wstyd mi za niego bo zrodziła go Polska ziemia !

Slaska ziemia - Idioto :-)))))))))
        • Gość: ślązaczka Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:05
          a ja myślę, że gdyby Polacy wyszli z grupy to nie było by tej całej zawiści, że
          Klose i Podolski grają dalej i potrafią strzelać gole....
          • Gość: Kibic 13 Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 05:27
            Posłuchaj koleżanko, nie jestem Ślązakiem, ale jak niektórzy mówią "Gorolem",
            nie przejmuj się wypowiedziami kilku idiotów którzy w życiu kierują się jedynie
            ninawiścią do innych...Ja z całego serca kibicuję Poldiemu i Mirkowi, bo to
            wpaniali piłkarze, i wielu Polaków wraz ze ślązakami im kibicuje,kto kocha ten
            sport, nie będzie mieszał piłki z brudna polityką..Bravo chłopaki kibicuje Wam
            i Niemcom bo gracie efektowną i dobra piłkę:-).Pozdrawiam
            • Gość: fan Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.m.pppool.de 29.06.06, 10:35
              Gość portalu: Kibic 13 napisał(a):

> Posłuchaj koleżanko, nie jestem Ślązakiem, ale jak niektórzy mówią "Gorolem",
              > nie przejmuj się wypowiedziami kilku idiotów którzy w życiu kierują się jedynie
              >
              > ninawiścią do innych...Ja z całego serca kibicuję Poldiemu i Mirkowi, bo to
              > wpaniali piłkarze, i wielu Polaków wraz ze ślązakami im kibicuje,kto kocha ten
              > sport, nie będzie mieszał piłki z brudna polityką..Bravo chłopaki kibicuje Wam
              > i Niemcom bo gracie efektowną i dobra piłkę:-).Pozdrawiam

I tak tez powinno byc, to tylko pilka nozna, a nie zimna wojna
              dyskutujcie o sporcie, a nie o bzdurach
              zycie jest takie piekne :-)

Miro Klose Fussballgott
          • Gość: fs Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.m.pppool.de 29.06.06, 10:24
            Gość portalu: ślązaczka napisał(a):

> a ja myślę, że gdyby Polacy wyszli z grupy to nie było by tej całej zawiści, że
            >
            > Klose i Podolski grają dalej i potrafią strzelać gole....

ale nie wyszli, zawisc boli ;-)
      • Gość: schlesier Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.pools.arcor-ip.net 28.06.06, 23:30
        Wy biedne zakompleksione polaczki.Komunizm zasral wasze muzgi i caly czas mysle
        co wy chcecie w multikulturalnej EU ? Macie klapki na oczach i idziecie za
        ameryka jak durna malpa za bananami.Wasze motto to skasowac duzo forsy w EU
        zeby kupowac amerykanskie samoloty i czolgi.A ty nie wstyc sie bo Podolskiego
        nie zrodzila na szczescie polska, tylko slaska ziemia.Wy mozecie byc dalej
        dumni z waszego zlodziejstwa i korupcji.Ihr Polen tut mir soooo Leid.
        • Gość: sesrałchsier Bez Polaków niemce Są Zerem :))))))))))))))))))))) IP: *.try.wideopenwest.com 29.06.06, 02:23
          he he he !
          folxdojczowsko-hanysowskie łajno
          przypisuje sobie Polaków grających
          na emigracji dla karofli :)
          • Gość: 12 Re: Bez Polaków niemce Są Zerem :)))))))))))))))) IP: *.m.pppool.de 29.06.06, 10:30
            Gość portalu: sesrałchsier napisał(a):

> he he he !
            > folxdojczowsko-hanysowskie łajno
            > przypisuje sobie Polaków grających
            > na emigracji dla karofli :

to sa slazacy, a nie polacy i nie na emigraci tylko w domu :-)))))))
        • Gość: Kibic 13 Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 05:39
          Jeśli masz się wypowiadać to zrób to mądrze, albo nie wypowiadaj się
          wogóle..Kieruje Tobą jakaś chora nienawiść do Polaków..z nienawiścią w sercu
          daleko nie zajdziesz..Kieruja Tobą stereotypy i niewiedza..Pamiętaj, że nie
          każdy Polak jest zły, a nie każdy Niemiec idealny i dobry...To, że masz więcej
          kasy i jesteś bogatszy, nie oznacza, że jesteś inteligentniejszym i lepszym
          człowiekiem od innych, bo takich rzeczy jak szacunek, poważanie czy miłośc
          drugiego człowieka nie da się kupić za każde pieniądze świata..Jest mi żal
          ludzi w których tyle jadu i uprzedzeń, i tej chorej, bezzasadnej nienawiści,
          wiem,że jeśli ktoś nienawidzi innych to nienawidzi i samego siebie...Żal mi
          takich Polaków, Niemców, czy innych podobnych....I prośba, szanujmy się
          nawzajem "Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą...."
      • 1410_tenrok Re: żaden Polak NIGDY nie zagrał by dla Niemiec ! 01.07.06, 23:09
        A wiesz, ze Władek kozakiewicz (tyczkarz, ten od gestu Kozakiewicza) tez
        reprezentowła Niemcy? A to przeciez czysty Polak!!!
        Ej nacjonalsity, som jako gupie gizdy!!!!
    • Gość: marek Dla mnie to i tak sprzedawczyki !!!!! IP: *.chello.pl 28.06.06, 15:56
      Dla mnie to i tak sprzedawczyki !!!!!
      • piotr7777 Re: dwie informacje dla pseudopatriotów 28.06.06, 17:17
        1. Ani Klose ani Podolski nie śpiewają "Deutchland, Deutchland uber alles".
        Bowiem od końca II wojny niemiecki hymn śpiewa się od trzeciej zwrotki. Dwie
        pierwsze z uwagi na szowinistyczny i mocarstwowy wydźwięk zostały w ramach
        procesu denazyfikacji usunięto.
        2. Trudno się dziwić Górnoślązakom (do których się zaliczam) że bardziej
        utożsamiają się z Klose i Podolskim niż np. Boruc z Siedlec czy innych Suwałk,
        kawał buraka.
        Oczywiście w meczu Polska - Niemcy kibicowałem biało - czerwonym ale też nie
        mogę być obojętny wobec faktu, że w reprezentacji Niemiec gra więcej Ślązakó
        niż w reprezentacji Polski. Po prostu polskie władze futbolowe z chlubnym
        wyjątkiem Mariana Dziurowicza, który ocalił Stadion Śląski przed dewastacją,
        zniszczyły futbol w tym regionie.

Z tych samych względów w konkursie o prawo organizacji EURO'2012 trzymam kciuki
        za Włochy.
        • eska47 Re: dwie informacje dla pseudopatriotów 28.06.06, 20:50
          A kogo,to tam jeszcze oprocz Klose i Podolskiego znalazles ?
          • piotr7777 Re: dwie informacje dla pseudopatriotów 28.06.06, 21:27
            > A kogo,to tam jeszcze oprocz Klose i Podolskiego znalazles ?
            Wystarczy, że w polskiej kadrze jest tylko Baszczyński.
      • Gość: fs Re: Dla mnie to i tak sprzedawczyki !!!!! IP: *.m.pppool.de 29.06.06, 10:26
        Gość portalu: marek napisał(a):

> Dla mnie to i tak sprzedawczyki !!!!!

handel dziecmi jest zabroniony ;-)

a co z wielkim polskim czarnuchem (oli) wyjajal polske niezle co :-)))
    • Gość: siwa ZMC Re: Podolski dla Gazety: Kibicuje mi wielu Polakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 19:21
      LUKAS PODOLSKI TO KTOS KTO GRA Z SERCEM I ZNA SIE NA PILCE OBY TAK DALEJ A
      POLACY POWINNI BYC Z NIEGO DUMNI I Z TEGO ZE GDYBY NIE LUKAS I MIROSLAW NIEMCY
      NIE ZASZLI BY AZ TAK DALEKO!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka