Dodaj do ulubionych

Graham Poll zakończył międzynarodową karierę

29.06.06, 17:38
czas na Listkiewicza
Obserwuj wątek
    • wojtek.skrzypczak Graham Poll zakończył międzynarodową karierę 29.06.06, 17:39
      Kiedy zakonczy Listkiewicz? Piechniczek? Apostel?
    • Gość: sedzia_amator wziac gwizdek w zeby.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:09
      Sedziowac to banal, prawda..?

Latwo wyglaszac wszelkie slowa krytyki majac do dyspozycji kilkanascie kamer,
      powtorki i stopklatki, a dodatkowo tyle czasu ile tylko trzeba.
      Na boisku sedzia ma doslownie moment i chcac nie chcac tylko jedna perspektywe -
      nie zawsze najlepsza..

Nie twierdze, ze bledy to cos co byc musi. Sedziujacy na MS to z zalozenia
      profesjonalisci z olbrzymim doswiadczeniem. Jestem przekonany, ze pomylek jest
      zbyt wiele, zwlaszcza tych powaznych, ale..

Zanim potepicie sedziow jako cale zlo pilkarskiego swiata, robiac to w ciemno i
      uogolniajac, proponuje _kazdemu_ by sprobowal sam - jezeli nie w
      zorganizowanych rozgrywkach po zdobyciu sedziowskich uprawnien, to w
      jakimkolwiek sparingu chociazby trampkarzy.

Uwierzcie mi - zmienia perspektywe.. :)
      • Gość: jacek Re: wziac gwizdek w zeby.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:32
        moje zdanie jest takie ze simunicza tez powinni ukarac, bo jak by gral fair to
        by szedl
      • Gość: pacal dlatego na meczach tej rangi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:06
        powinno być dopuszczone stosowanie podglądu z wideo do podejmowania decyzji.
        Opór organizacji piłkarskich w tej sprawie jest dla mnie i każdego innego kibica
        niezrozumiały.
        • Gość: Xysio Re: dlatego na meczach tej rangi IP: *.aster.pl 29.06.06, 20:40
          Ile kontrowersyjnych decyzji podejmowanych jest w ciągu jednego meczu? Czasem
          żadna, ale czasami 3, 4 lub nawet więcej. Rozstrzyganie tych sytuacji
          wprowadzaloby straszne zamieszanie. Co jesli np. odgwizdany bylby nieslusznie
          spalony? Przypuscmy, ze przed reakcja sedziego technicznego gra bylaby
          wznowiona. Jak sobie wyobrazasz rozwiazanie takiej sytuacji? Kto mialby prawo
          zazadac zweryfikowania ewentualnych decyzji glownego arbitra na powtorce? Co
          jesli w natloku zdarzen sedziemu technicznemu umknelaby jakas sytuacja - czy
          trener jednej z druzyn mialby prawo zazadac potwierdzenia decyzji? Czy w takim
          razie po kazdym z fauli trener mialby takie prawo? itd. itp. Pytania mozna
          mnozyc dlugo.
    • Gość: arbiter elegantum Re: Graham Poll zakończył międzynarodową karierę IP: *.metrosafety.co.uk 29.06.06, 18:42
      Ja pie.. na ostatnich mistrzostwach w szczypiornika (Szwartzwald 2005)byly
      dzielone szatnie no i druzyny musialy korzystac z tych samych prysznicow.
      Przejebalismy z Sudanem 24 do 26 i odpadlismy z turnieju. Jak poszlismy do
      szatni to Sudanczycy pierwsi zajeli prysznice no i moi ziomale z
      reprezentacji , wiadomo wstydzili sie tam pojsc. W koncu przyszli do mnie
      prosic zebym ich reprezentowal pod prysznicami. Zgodzilem sie niechetnie bo
      przez caly turniej grzalem lawe i nikt mi nie podawal pilek w waznych momentach.
      Sciagnelem gacie i zaczelem sie przechadzac od kibla do zlewu az sie zrobilo
      pusto pod prysznicami. I wtedy kapitan Sudanu uklonil sie i
      wreczyl mi zwycieski puchar. Zaraz otoczyli mnie moi kompani i zaczeli
      skandowac moje imie "Filemon! Filemon!". Trener pogratulowal i od tamtego czasu
      to ja zaostalem kapitanem druzyny.
      • Gość: kretyn Re: Graham Poll zakończył międzynarodową karierę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:08
        Co to ma wspólnego z tematem?
      • Gość: hygropsja arbiter elegancji IP: *.chello.pl 29.06.06, 21:33
        Mówi się "arbiter elegantarium" , a nie "elegantum".

Swoją drogą, faktycznie elegancki jesteś.
        • Gość: jah40 Re: arbiter elegancji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 22:12
          ...... Mówi się "arbiter elegantarium" , a nie "elegantum"......

SZANOWNY POPRAWIACZU! NAUCZ SIĘ ŁACINY!?
          Poprawnie to "arbiter elegantiarum".
          Słyszałeś, że dzwonią, ale nie wiesz w jakim kościele!

Nagana udzielona przez głupka jest pochwałą!
          Vituperia stultorum laus est!

• Gość: hygropsja Re: arbiter elegancji IP: *.chello.pl 03.07.06, 02:19
            eh, muszę się z toba zgodzić, oberpoprawiaczu - walnąłem się haniebnie i głupio. Przyganiał kocioł garnkowi...

Ale co do cytowanego przez cię przysłowia, to zastanawiam się, jakie ono ma tu zastosowanie? Czy sugerujesz, że "arbiter elegantum" powinien moją naganę - jako udzieloną przez głupka - uznać za pochwałę i afirmację swego postu? Ale toby oznaczało, że wersja "arbiter elegantum" jest poprawna - wbrew temu, co sam pisałeś. Nie trzyma to sie kupy, przyznasz chyba...

Może więc po prostu dajesz do zrozumienia, że - wbrew pozorom - udzieliłeś mi pochwały, nie nagany?... ;)
    • Gość: oram Re: Graham Poll zakończył międzynarodową karierę IP: *.devs.futuro.pl 29.06.06, 20:16
      ok. Poll popełnił poważny błąd, ale nie bardzo rozumiem w czym zawinił Iwanow?
      Tam mogło być jeszcze więcej kartek

www.newbienudes.com/?ref=z669686
    • Gość: marcin mnie to rozbawilo IP: *.cytanet.com.cy 29.06.06, 20:48
      rozumiem ze Poll polenil blad i jego konsekwencja jest ze juz nie bedzie
      sedziowal. ale, histeria z ta kartka ktora rozpetali dziennikarze i interanauci
      jest smieszna (on zreszta popelnil wieksze bledy w tym meczu) mnie ta historia
      rozsmieszyla, potraktowalem ja jako ewidentna pomylke, ktora widzialem 1-wszy
      raz w zyciu. insynuowanie i przypisywanie mu jakis zlych intencji (przypominam
      byla 90 min) w tym przypadku jest chore...

a Iwanow to juz w ogole dobzre sedziowal moim zdnaiem, no ale fakt ze
      kontrowersyjnie, wiec spalili go na stosie. a przeciez nie popelnil zadnego
      razacego bledu przesadzajacego o wyniku (karny, jego brak, spalony, nieuznana
      bramka).
      • Gość: dP Re: mnie to rozbawilo IP: *.pronet.lublin.pl 29.06.06, 22:11
        nie dał nawet nikomu trzech żółtych kartek ;-)

moim zdaniem Iwanow beknął za całokształt sędziowania na MŚ.
        bo przecież nie wypadało za znacznie poważniejsze przecież błędy (karny z
        kapelusza dla Ghany, kartka za nic eliminująca Essiena z meczu z Brazylią)
        wyrzucać przedstawiciela Rzeszy - gospodarza w końcu - Markusa "Drukarza"
        Merck'a
      • Gość: KOPACZ mnie to bawią dziennikarzyny IP: 213.155.174.* 30.06.06, 00:01
        taaa... sedzia decyduje w ułamku sekund, a np. dziennikarze wybiórczej od
        tygodnia zamieszczają non stop to samo zdjęcie (połączenie 3 zdjęć), które ma
        niby dowodzić, że Poll popełnił błąd! Tyle, że na tych zdjęciach widzę 2 żółte i
        1 czerwoną kartkę, więc wszystko ok! Komuś nie starczyło chęci, albo
        umiejętności by zrobić to porządnie... I ten dzisiejszy podpis "Angielski
        arbiter nie podyktował także dwóch rzutów karnych dla Australii i uznał
        zwycięskiego gola strzelonego ze spalonego" - heh - Szpakowski mawia czasami o
        zwycięskim remisie, ale... ale nieprawidłowo zdobyta bramka była bramką dającą
        remis, a nie zwycięstwo w tym meczu! jak chcecie panowie dziennikarze kogoś
        krytykować, to sami weźcie się do roboty!!!
    • xxx82xxx Szkoda że 4 lata temu do Moreno FIFA nie miała 29.06.06, 22:51
      zastrzeżeń, lub do tego Egipcjanina, Gandura, czy jakoś tak
    • Gość: many Re: Graham Poll zakończył międzynarodową karierę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:02
      wypiezrzyc angoli z fotbolu
    • Gość: Michal Prosze przeczytajcie.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.06, 23:19
      Zauważyliście że tylko sędziowie główni są odpowiedzialni za wszystko? Sędzia
      nie moze być wszędzie i np. jeśli liniowi nie podniesie chorągiewki to główny
      mu ufa... a o liniowych nic nie słychać tylko że główny uznał gola strzelonego
      ze spalonego... tak nie powinno być
    • Gość: Jaijuż Szacunek dla pana Poll'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 23:33
      Popełnił błąd - fakt. Ale fala bezprzykładnej krytyki o presja na niego była
      niebywała. Szacunek dla tego pana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka