Dodaj do ulubionych

Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie

20.11.06, 16:29
Panie Redaktorze,
Uwazam, ze ciekawie byloby wlaczyc do tych rozwazan rowniez LKS (10 pkt. w
meczach z druzynami z pierwszej piatki!). Beniaminek, z ograniczonym budzetem,
zbudowal solidna druzyne, konczac runde na 6. miejscu, z jednym punktem straty
do Wisly Krakow. Trudno przewidziec, jak Rycerze Wiosny poradza sobie po
przerwie zimowej, ale wydaje mi sie, ze ich wyczyn z jesieni jest niedoceniany...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ojciec Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: 195.150.68.* 20.11.06, 16:36
      Uwzględniłbym fakt, że GKS u siebie grał tylko jeden mecze.
      • danf Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie 20.11.06, 16:39
        wyniki sondy są zaskakująco zgodne z tabelą ;]
      • p.bera Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie 20.11.06, 18:10
        i lecha tez bym tu dolozyl, buduja nowa sile w wielkopolsce..
        • Gość: marred Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:23
          GKS zdecydowanie najlepszy - po 5 latach pokonał Wisłę w Krakowie, dwóch
          piłkarzy BOTu zadebiutowało ostatnio w kadrze, mówi się o ich transferach za
          granicę, wymieniać dalej?
          • Gość: pacal też tak myślę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:33
            Chociaż mam nadzieję że po dobrze przepracowanej zimie Lech pokaże na wiosnę na
            co go stać :D

Ale jeśli nie Lech, to życzę powodzenia drużynie z Bełchatowa, grają
            najładniejszą piłkę w tym sezonie.
    • Gość: niejestempalantem I d i o t y z m, i d i o t y z m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:20
      Jeżeli najwięcej punktów zdobył Bełchatów, to znaczy, że był najlepszy.
      Rozważanie w tej sytuacji kto był najlepszy to jeden wielki IDIOTYZM.
      • Gość: jestesjestes Re: I d i o t y z m, i d i o t y z m... IP: *.range81-158.btcentralplus.com 21.11.06, 16:07
        masz racje nie wolno niczego analizowac bo jeszcze jakies wyniki wyjda, strach
        ze sie czegos czlowiek dowie,
        • Gość: niejestempalantem Re: I d i o t y z m, i d i o t y z m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:27
          Dowie się, że niczego się nie dowie. Całkowicie zbędne pseudo-analizy, a wyjść
          może z tego tylko pusty śmiech.
    • Gość: nieraz_oglada_mecz Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.man.com.pl 20.11.06, 17:22
      Rozważania redaktora mają pewne założenie, którego się trzyma, ale założenie to
      wydaje się być zupełnie bzdurne. Nie po to liga ma 16 drużyn, aby robić
      statystyki dla pięciu. A dlaczego nie dla 6, 7, 8, itd. Poza tym moglibyśmy
      stwierdzić, że na mistrzostwach w korei byliśmy lepsi od USA, bo wygraliśmy z
      nimi mecz. A dobrze wiemy, że to USA awansowały, a nie Polska. Liczy się cała
      wojna, a nie pojedyncza bitwa.
    • Gość: ojarek głos z Lubina IP: 195.205.44.* 20.11.06, 17:23
      bez sensu. skoro bełchatów zdobył najwięcej puntków to znaczy że był najlepszy.
      nie rozumiem zupełnie idei tego "artykułu". pięc zespołów gra w lidze?!?!
      • Gość: keeper glos z ameryki IP: *.biogen.com 20.11.06, 17:57
        Pan redaktor jest z walszawy i ma klopoty/kompleksy z druzynami z okregu lodzkiego
        • Gość: zygmus Re: glos z ameryki IP: *.eranet.pl 20.11.06, 19:42
          tak się składa, że pan redaktor jest akurat z Łodzi i jest kibicem widzewa.
          tutaj leżą przyczyny niechęci docenienia osiągnięć GKSu Bełchatów i ŁKSu w tej
          rundzie. no chyba, że po przeprowadzce do stolicy faktycznie nawrócił się na
          (L).
          • Gość: miszon Re: glos z ameryki IP: *.chello.pl 21.11.06, 10:13
            O ile pamiętam - nie nawrócił na Legię ;).
    • Gość: max Najlepszy był ŁKS; ograł Wisłę,Legię i Bełchatów! IP: *.4web.pl 20.11.06, 18:31
      a z Lubinem zremisował.
      • p.bera zapomnieliscie o lechu 20.11.06, 18:36
        ktory tez niezle namieszal i jeszcze namiesza na wiosne
        • Gość: Ja Re: zapomnieliscie o lechu IP: 80.48.30.* 20.11.06, 18:42
          Buhahaha, nie rozmieszaj mnie. A dlaczego niby Lech? za przegrana z Widzewem czy
          Groclinem? Za remis z Odra Wodzislaw czy Arka Gdynia?
          • Gość: pacal ŁKS z tym "śmiesznym" Lechem dostał 4:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:06
            więc nie podskakuj.

Wisła cudem uratowała remis, podobnie Bełchatów.
            Lech w meczach z pierwszą 5-tką przegrał tylko 1 mecz, zresztą dosyć przypadkowo.
            Dlatego.

Co nie zmienia faktu, że Bełchatów był w tej rundzie najlepszy.
            • Gość: Aik Re: ŁKS z tym "śmiesznym" Lechem dostał 4:0 IP: *.chello.pl 21.11.06, 00:11
              Tak jak zremisowal z Korona zupelnie przypadkowo.....Jesli piszesz o punktach
              przypadkowo straconych to pisz o przypadkowo zdobytych....
              • Gość: pacal zastanów się nad proporcjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 01:52
                - mecz z Wisłą (strata 2pkt)
                - mecz z Cracovią (-3 pkt)
                - mecz z Legią (-1 lub nawet -3 pkt)
                - mecz z Widzewem (j.w.)
                - mecz z Arką (-2 pkt)
                to są wszystko punkty stracone przez nas (razem 9-13) głupio, przypadkowo, po
                kretyńskich błędach obrońców/bramkarza (+ sędzia) i przy miażdżącej w niektórych
                z tych meczów przewadze.

A z Koroną zyskaliśmy aż 1 punkt. Niech będzie że przypadkowo (tylko czyje
                bramki w tym meczu były właściwie przypadkowe, pamiętasz?). Więcej takich
                punktów w prezencie nie pamiętam.

I szczerze mówiąc zamieniłbym z chęcią ten remis z Koroną na ukradzione nam 4:3
                z Cracovią... Ten mecz mógł przejść do historii polskiej ligi. I tak przejdzie,
                szkoda, że bardziej z powodu skandalicznej postawy liniowego...

Zresztą pogadamy za rok, jak Lech już będzie ukształtowany i zgrany :D
    • Gość: total Zagłębie idzie na mistrza IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.11.06, 19:12
      • Gość: pacal mam tylko 1 pytanie - za czyje pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:28
        Dwie pierwsze w tabeli drużyny są sponsorowane przez państwowe firmy, czyli z
        budżetu, na który składa się cała Polska.

Jaki cel marketingowy przyświeca KGHM i BOT? Czy firmy, których rynek odbiorców
        składa się z kilkunastu-kilkudziesięciu wielkich firm potrzebują tego typu
        reklamy, czy potrzebują reklamy w ogóle, skoro są monopolistami na rynku?

Bo moim zdaniem z punktu widzenia tych firm (i podatników) są to pieniądze
        wyrzucone w błoto.

Orlen i Wisła Płock to trochę odmienny przypadek, bo akurat ta firma walczy z
        dużą konkurencją o klientów detalicznych (choć gry Wisły P reklamą nazwać nie
        można :D).

Nie mam nic przeciwko silnym zespołom w Lubinie i Bełchatowie, ale niech je do
        cholery sponsoruje jakaś prywatna firma albo kibice. Znalazłbym ciekawsze
        sposoby zagospodarowania 20mln zł z budżetu niż Św. Opatrzności Bożej czy 2
        kluby I-ligowe.

Czego by złego nie powiedzieć o stołecznej Legii, jej budżet tworzy ITI + Żywiec
        i lokalni sponsorzy, podobnie Wisła, Korona, Lech, ŁKS itd. - ludzie dają na nie
        SWOJE pieniądze.

Bezpośrednia inwestycja budżetowa w stadion - w porządku.
        Pokrycie bieżącej działalności klubu - to już przesada.
        • Gość: majo Re: mam tylko 1 pytanie - za czyje pieniądze? IP: *.generacja.pl 20.11.06, 22:35
          KGHM przynosi zyski,a nie czerpie z budżetu niedouczony buraku!
          do szkoły nie chodziłeś??
          • Gość: Teokles Re: mam tylko 1 pytanie - za czyje pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:50
            Typowe myslenie o lubinie i kghm wsio zazdroszcza, ot takie wielkomiejskie
            kompleksy. Kghm przynosi zyski i wydaje pieniadze doplacajac do tzw. warszawki
            oraz zostawia tam gdzie zostaja wypracowane przez nasze lapy, w kopalni.
            • Gość: pacal "nasze łapy" :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 01:32
              oczywiście, miedź też wasza. I węgiel w Bełchatowie też. Sami go robiliście
              wczoraj ze szwagrem.

Zwróć uwagę, że KGHM i BOT są spółkami skarbu państwa i zarabiają nie tyle na
              waszej(? górnik?) pracy, ile na wydobywanym surowcu. Który to surowiec jest
              własnością nie waszą, lecz tychże firm, czyli państwa.

Dodatkowo (przynajmniej w odniesieniu do BOT) "wasze" zyski to są nasze,
              podatników wydatki (bo kto niby ten "wasz", a w rzeczywistości "nasz" węgiel
              nabywa?)

> Typowe myslenie o lubinie i kghm wsio zazdroszcza, ot takie wielkomiejskie
              > kompleksy.

Oświeć mnie w którym miejscu ujawniłem swoje potworne kompleksy, bo szukam,
              szukam i znaleźć nie mogę. Że wyraziłem swoje zdanie nt. sponsorowania klubów
              przez budżetówkę? No tak, typowy kompleks Lubina.

Od passusu o zazdrości pusty śmiech mnie ogarnia, Zagłębie nie wytrzymuje
              porównania z Lechem prawie w żadnej dziedzinie (kibice, pieniądze, stadion,
              wsparcie władz miasta, entuzjazm w regionie, marketing, wizja rozwoju) może
              oprócz obecnego miejsca w tabeli (ale złożyć 2 kluby do kupy to nie takie
              hop-siup, zobaczymy za rok), dobrego trenera i piłkarzy.

Nie uważasz, że mam trochę racji? Pomyśl, co będzie, jeśli koniunktura na miedź
              siądzie? Dzielny, niewydolny KGHM sam się upora z problemem, czy wyciągnie łapkę
              do budżetu? I który klub straci w tym momencie 90% budżetu?

> Kghm przynosi zyski i wydaje pieniadze doplacajac do tzw. warszawki
              Ech, mity dla poprawy samopoczucia. Muszę cię zmartwić, nie przepadam za
              warszawką, ale to stolica dopłaca do reszty Polski.
              Nt. chorych układów panujących w KGHM zapisano już tony papieru, więc nie będę
              tracił czasu na powtarzanie tych samych argumentów, znasz temat na pewno lepiej
              ode mnie.

Your turn (jak w dowcipie z kanadyjską latarnią :D). Mam nadzieję, że nie
              będziesz równie uparty jak amerykański lotniskowiec :D
              • Gość: zaciekawiony Re: "nasze łapy" :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 07:18
                Chciałbym zauważyć że Skarb Państwa ma poniżej 50% akcji w KGHM a szarogęsi się
                w nim jedynie dlatego, iż ma największy pakiet akcji. Jeżeli pozostali
                udziałowcy potrafiliby się zjednoczyć mogli by w końcu zakończyć erę
                politykierów nasyłanych przez warszawkę do zarządu, którzy jedynie wysysają
                pieniądze z firmy całe g.. dając w zamian.
              • Gość: Teokles Re: "nasze łapy" :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:13
                hmm zacznijmy od konca:

"jak koniunktura siadzie" dlatego holding inwestuje w inne galezie rozwoju i
                mam na mysli spolki takie jak Dialog, Inowa czy juz od jakiegos czasu na rynku
                Interferie. Dalej to gornik wydobywa nie przykladowo mieszkaniec Poznania, to
                on traci tam swoje zdrowie wiec czemu firma mialaby inwestowac gdzies indziej?
                zeby nie bylo do smiechu to KGHM zdecydowanie za malo inwestuje w spolecznosci
                lokalne wzgeledem strat spowodowanych szkodami gorniczymi i na koniec skarb
                panstwa ma 50% udzialów przy przeprowadzonej prywatyzacji ow gornik zarabial by
                wiecej czy chociazby dostal by wieksze nagrody od zyskow, a tak wysylamy
                miliony na zlatanie dziury budzetowej z mysla ze w przyszlosci i tak nas oleja
                bo chyba nie sadzisz ze beda doplacac.
                "Wizja Lech'a" to mocne przereklamowanie sredniej druzyny i to juz od kilku
                sezonow, nie ma zadnej wizji jedynym plusem jest duze miasto. Duze miasto nie
                oznacza futbolu na poziomie bo na to trzeba sobie zasluzyc chocby Slask
                Wroclaw gdzie wszyscy mysla ze pierwsza liga im sie nalezy za wilkosc miasta
                sic!. Zaglebie Lubin czego nie wiesz takze jest wspierane przez wladze miasta
                to takze marketing czy wizja rozwoju regionu... trzymajac sie Poznania to skad
                jest wasz trener? hehe az sie chce napisac "zamienila... na kijek".

Lubin zadbane 79 tysieczne miasto na Dolnym Śląsku (zadbane zwyczajowo znaczy
                nie odrapane) ze szkolami z nowoczesnymi oswietlanymi boiskami, wyzsza
                uczelnia, wiadacymi prym druzynami w lidze pilki recznej kobiet jak i mezczyzn,
                duza iloscia basenow oraz z nowoczesnym lodowiskiem. W planach rozwoju miasta
                sa zapisane trzy galerie w tym jedna wieksza (Cuprum Arena - zaprojektowana
                przez architektow znanych z budowy Starego Browaru) od Dominikanskiej we
                Wroclawiu itd. nie mam czasu sie wiecej rozpisywac.
        • Gość: JasioJasio Re: mam tylko 1 pytanie - za czyje pieniądze? IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.11.06, 00:35
          Pozwolę sobie na początek przytoczyc kilka z wypowiedzi, które KOMPLETNIE
          mijają się z prawdą:

PACAL
          "Dwie pierwsze w tabeli drużyny są sponsorowane przez państwowe firmy, czyli z
          udżetu, na który składa się cała Polska.
          Jaki cel marketingowy przyświeca KGHM i BOT? Czy firmy, których rynek odbiorców
          składa się z kilkunastu-kilkudziesięciu wielkich firm potrzebują tego typu
          reklamy, czy potrzebują reklamy w ogóle, skoro są monopolistami na rynku?"

Kolego Pacal, zanim zaczniesz pleść takie kretynizmy sięgnij do źródła.
          Zachęcam do odwiedzenia strony Ministerstwa Skarbu Państwa (www.msp.gov.pl)albo
          wgłębienia się w www.kghm.pl i sprawdzenia struktury akcjonariatu KGHM i BOT
          Bełchatów. O BOT króciutko: Skarb Pańśtwa zarówno w kopalni i
          elektrowni "BEłchatów" ma po około 16% udziałów. Teraz o KGHM i Zagłębiu - to
          mnie bardziej dotyczy. Zgadza się Zagłębie Lubin jest własnością KGHM. KGHM
          jest własnością Skarbu Państwa. No właśnie, jest ale w 44,25% Zatem ani
          w Bełchatowie ani w Lubinie Skarb Państwa NIE MA większościowego udziału w
          sensie finansowym, choc w Lubinie ma decydujący głos na WZA.
          Po drugie, idąc Twoim tokiem rozumowania którego zresztą nie popieram, przez
          ostatnie kilkanascie lat to raczej KGHM dopłacał do Ciebie kolego Pacal.
          KGHM bowiem jest jednym z największych płatników DO budżetu, a pewnie zdarzyło
          ci się ostatnio być u lekarza, uczyć się w szkole (może rodzicom, dzieciom,
          rodzeństwu, oglądać film czy WM 2006 w TVP - to wszystko z budżetu). Za ostatni
          rok w formie samej dywidendy z akcji Skarb Państwa zyskał około 800 milionów
          złotych (a min zagraniczne banki 1 200 milionów), o podatkach, koncesjach,
          różnej maści opłatach i podatku dochodowym płaconym przez pracowników tej
          spółki nie wspomnę.
          Na koniec pozwolę sobie użyć jednego przykładu. Pamiętasz może lata przed 1989
          rokiem? Jesli nie to zapytaj rodziców na przykład. Obowiązywał wtedy ustrój
          socjalistyczny, w którym wszystko było własnością "ludu pracującego miast i
          wsi", spróbowałbyś tylko jednak nie zapłacić w sklepie... Dokładnie ta zasada
          obowiązuje w przypadku własności Skarbu Państwa, skoro "państwowe" to nie
          znaczy że każdego po trochę.
          Możesz oczywiście pozostać przy swoim zdaniu, ja osobiście proponuję jednak
          odpuszczenie tego typu argumentów. Dlaczego? Świadomość, że Twój zespół jest
          niżej w tabeli od tych, które oplacasz "z własnej kieszeni" musiałby być
          straszna :)
          Jesli chcesz zagłębić się w szczegóły o udziałach SP w KGHM, cyferkach itp to
          mailnij, lubię pogadać o konkretach.

Na marginesie, czy aby Lech Poznań nie święcił największych tryumfów jako KKS?
          Państwowy KKS?

"Dodatkowo (przynajmniej w odniesieniu do BOT) "wasze" zyski to są nasze,
          podatników wydatki (bo kto niby ten "wasz", a w rzeczywistości "nasz" węgiel
          nabywa?)"

No tu to mnie na dłużej zatkało. Bardzo oryginalne podejście do sprawy. Zysk
          firmy jest mój, bo ja kupiłem jej produkt? Coś widzę co najmniej nobla z
          ekonomii, Ig-Nobla z pewnością.

"> Kghm przynosi zyski i wydaje pieniadze doplacajac do tzw. warszawki<
          Ech, mity dla poprawy samopoczucia. Muszę cię zmartwić, nie przepadam za
          warszawką, ale to stolica dopłaca do reszty Polski."

Tak oczywiście, że dopłaca. Mają tam dużo drukareczek taki malutkich i
          dodrukowują. Chłopie, gdzie ty żyjesz!? W Warszawie jest fura różnej maści
          firm - wiadoma rzecz stolica - ale nie żartuj sobie, nie są w stanie zarobić
          takiej kasy, która starczy na cały kraj, w dodatku większość z tych firm
          delikatnie mówiąc państwowa nie jest. No chyba, że wiesz w jaki sposób Lepper z
          Giertychem i Wilekimi Braćmi robią kasę dla nas wszystkich. W Warszawie -
          niestety - pieniądze są dzielone ale nie wytwarzane dla zapewnienia wszelkich
          potrzeb państwa. Zerknij na przykład na wpływy SP z tytułu dywidendy w
          spółkach , w których państwo ma udziały: www.msp.gov.pl/index_msp.php?
          dzial=29&id=1929&search=79937 Firmę typowo warszawską znajdziesz tak na prawdę
          dopiero na 15 miejscu, na pierwszym ten wstrętny KGHM.

MARCIN

Ciekawe o jaką prowizję ci synku chodzi? Pewnie masz na myśli dywidendę z tytułu
          posiadanych akcji, tylko nie masz pojęcia jak to się nazywa :) Tak się składa,
          że Państwo Polskie jest głównym udziałowcem zarówno KGHM, jak i BOT i
          zasmarkanym obowiązkiem tych firm jest oddawanie Państwu, czyli nam wszystkim,
          dywidendy, skoro te firmy wypracowują zysk, a akcjonariusze na WZA tak
          postanowią. Więc nie piszcie tu bredni o wspieraniu budżetu jakimiś mitycznymi
          haraczami. Tak się też składa, że udziałowcami KGHM mogą być zwykli ludzie i
          zapewniam, że większość z nich wolałaby otrzymać wyższą dywidendę, niż oddawać
          cząstkę swojej kasy na kontrakty piłkarzy w Lubinie."

Co do pierwszej części i drugiej, to jak widać drogi Marcinie piszesz
          jakieś wydumane bzdury, najpewniej powtarzane za panem Zarzecznym na przykład.
          Podobnie jak w przypadku pacala apeluję o zasięgnięcie wiadomości o
          temacie wypowiedzi, inaczej zwyczajnie się ośmieszasz.

Jeszcze do was obu. Zaglębie Lubin SSa za rok finansowy 2005 ma ZYSK.

Jaki wynik fiansowy osiągnęła LEGIA, WISŁA K., LECH?

PACAL

"Nt. chorych układów panujących w KGHM zapisano już tony papieru, więc nie będę
          tracił czasu na powtarzanie tych samych argumentów, znasz temat na pewno lepiej
          ode mnie."

Gwóźdź programu! Wiesz skąd są te "chore układy"? Z Warszawy. Ilekroć zmienia
          się w Polsce władza, tylekroć sięga po spółki, w których ma udziały. wierz mi,
          jestem pewien, że zdecydowana większość pracowników KGHM i fanów Zagłębias
          chciałaby aby władzę sprawował jeden zestaw kompetentnycvh ludzi przez kilka co
          najmniej lat. Niestety póki co to mamy zmiany w paręnacie tygodni po wyborach i
          to neizależnie od tego czy poprzednicy byli fachowcami czy nieudacznikami.
          Liczy się z kim trzymasz a nie jak pracujesz. Liczą się doraźne interesiki,
          każdy na stołku ma świadomość, że najdalej za 4 lata go nie będzie i dlatego
          zarządzanie klubem wygląda jak wygląda. Od paru miesięcy wygląda to znacznie
          lepiej, co będzie to się jednak zobaczy.

antysarzało

"... Lubin kupował mecze min.
          z Polarem i Radomskiem i tylko dzięki układom , nieudolności i sprzedajności
          takich ludzi jak Listkiewicz i Kolator nie spotkała Lubin kara."

Byłeś na którymś z tych meczów? Ja byłem na obydwóch. W oby Zagłębie miało
          przygniatającą przewagę. Masz jednak rację, wszelkie kanty powinny być
          rozliczone. Napisz, który zespół z 1 ligi był czysty. Jestem pewien, że w ciągu
          trzech dni znajdziesz pod swoim postem posty ludzi pewnych, że ten właśnie
          zespół kupował mecze. Przypomne, że w kontekście kupowania meczów w drugiej
          lidze gdy grało tam Zagłębie prokurator Potoka wymieniał też choćby Cracovię,
          Pogoń, Tłoki, Arkę ...
    • Gość: mirek Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.magma-net.pl 20.11.06, 19:24
      Trzeba przyznac ze bylyby niezle jaja w kraju jakby tak BOT GKS dowiozl pierwsze
      miejsce w tabeli do konca i zostal nieoczekiwanym mistrzem polski. Czego mu
      serdzecznie zycze. Kibic Stali Mielec...
    • Gość: Robuś Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.echostar.pl 20.11.06, 19:58
      Przepraszam panie redaktorzyno ale od kilku lat to znaczy od ilu bo legia do
      czołówki dołączyła dwa lata temu. Wiem że wy przyszywani warszawiacy jesteście
      super stołeczni i wielkomiastowi ale nie bądżcie bardziej papiescy od papy
    • Gość: JasioJasio Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.11.06, 20:07
      Wreszcie! Wreszcie ktoś zauważył, że Zagłębie Lubin gra niezłą piłkę. Niestety
      Lubin jest mocno niedocenianym klubem pomimo efektownej gry od chwili powrotu
      do ekstraklasy i efektywnej z wyjątkiem zeszłorocznej wiosny. Oczywiście nie
      można nie pamiętać o kompromitacjach z Arką, Odrą czy oboma Górnikami, jeśli
      się chce być klasowym zespołem to takie mecze nie mogą się zdarzać. Mamy dobry,
      i równy skład, w którym chyba sezon życia rozegrał fantastyczny Andrzej
      Szczypkowski - najrówniej grający piłkarz całej ekstraklasy - i Łukasz
      Piszczek, świetny chłopak słusznie chyba przez Michniewicza widziany niebawem w
      kadrze.

Co do zakońćzenia sezonu, to marzy mi się aby w pierwszej czwórce OE znalazły
      się: Bełchatów, Zagłębie, Korona, ŁKS. Marzy mi się, aby Legia, Wisła czy Lech
      dostały troszkę po łapkach i nabrały nieco szacunku do innych ekip, marzy mi
      się żeby bubki z TVN ("dla nas liczy się tylko Legia, Wisła i Lech") MUSIELI na
      koniec sezonu chwalić inne zespoły.
      A poza tym zwyczajnie byłoby duuużo ciekawiej,o! :)
    • Gość: Odi Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.gdynia.mm.pl 20.11.06, 20:33
      Oczywiscie Belchatow, bo nikt ich na powaznie nie bral, przy typowaniu
      faworytow, a sa na pierwszym miejscu w tabeli.

No i tak jeszcze niesmialo calkiem... Arka Gdynia
      W poprzednim roku grala beznadziejny,prosty,toporny, drugoligowy futbol
      Przyszedl Wojciech Stawowy i najpierw sie z Arka utrzymal, a teraz realizuje
      swoja filozofie gry - Arka sie wzmocnila i wydaje sie byc dzis solidnym
      sredniakiem, ladnie grajacym, trudnym do pokonania (remisy w
      Belchatowie,Poznaniu...).
      Koncowka rundy bardzo udana i optymistyczna (mam nadzieje) przyszlosc. Wiec moze
      nie bylo to objawienie rundy, ale duza zmiana in plus z pewnoscia

A in minus... Tomasz Hajto
      Samoboj, bledy, farfocle...
      :/
      • Gość: penew Re: Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 20:47
        Najlepsza była Arka Gdynia. Zagłębie solidne, ale w Gdyni przegrało 0:3. To o
        czymś świadczy. Arka gra jeszcze nierówno, ale widać po tej drużynie kolosalny
        postęp. Grają nowocześnie, ładnie dla oka, potrafią utrzymać się przy piłce,
        boczni obrońcy przez cały mecz włączają się do ataków. Wyniki z drużynami z
        czołówki: 2:2 z Bełchatowem (wyjazd), 1:1 z Legią, 0:0 z Wisłą, 3:0 z
        Zagłębiem. Myślę, że na wiosnę z tej mąki będzie chleb.
    • Gość: ja Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.chello.pl 20.11.06, 20:49
      Jakby uwzględnić w tej tabeli Arkę to byłaby na 3 miejscu z 6 pkt. Co za idiota
      wymyśla takie statystyki!!!
    • macu3 Jak powiedział Ornest Leńczyk... 20.11.06, 21:18
      "Mistrzostwo zdobywa się z drużynami na miejscach od piątego w dół". - ot co.

Aczkolwiek nikt nie zabrania rozważać powyższego. Nie mniej jednak, uważam tą
      statystykę za kolejną, nic nie wnoszącą zbieranine liczb.

Ps. Pan redaktor trochę przynudził z tym Mierzejewskim. Plizga i Piszczek
      zdecydowanie prędzej zasługują na wyróżnienie, w szczególności z racji ich wieku.
    • Gość: Bubatek KGHM i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:36
      Ja gratuluję serdecznie sukcesów Zagłąbiu Lubin oraz GKS Bełtchatów.
      Jednocześnie mam retoryczne pytanie: kto z Was, szanowni kibice innych niż
      wymienione drużyn chce w dalszym ciągu wspierać je finansowo mimo woli?

Moim zdaniem coś takiego, jak sponsorowanie drużyn piłki nożnej przez państwowe
      molochy, gdzie prezesem zostaje sie wyłącznie z politycznego nadania, nie
      powinno mieć miejsca. Nic to oczywiście nie zmieni ale niech to będzie mały
      kamyczek do ogródka wszystkich tych SSA, pasących się na wspólnych podatkach. A
      podobno w Unii dofinansowywanie przedsiębiorstw (takimi są Sportowe Spółki
      Akcyjne) z budżetu państwa jest zabronione.. :(
      • Gość: Teokles Re: KGHM i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:54
        kghm to nie moloch a jedna z niewielu firm przynoszacych zyski. Inwestowanie
        pieniedzy w region to sprawa statutu firmy zreszta co jest w tym dziwnego? zal
        dupe sciska?
        Kazda firma zostawia peinieadze tam gzie sa jej pracownicy, Kghm to Lubin,
        Polkowice i kilka mniejszych miejscowosci i tam zostaja pieniadze.
        • Gość: Teokles Re: KGHM i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:55
          Jeszcze jedno twoja kieszen ma nic do tego bo to pracownicy tego holdingu
          wypracowuja zyski pokrywajac dziury budzetowe czyli w pewnym sensie to ty jak i
          wielu innych czerpiesz z naszych kieszeni.
          • Gość: PogonićLegię I tak PZPN wywinduje ległę na miejsca 1-2 IP: *.globalconnect.pl 21.11.06, 00:19
            Zobaczycie znów ten sam scenariusz. Legia będzie ciągle grała biede, ale mimo to zacznie na wiosnę wygrywać po 1:0, po karnych z kapelusza, odgwizdując ciągle spalone dla przeciwnika i kartkując go za byle co. Coś tam przebąkują o odebraniu punktów ŁKS-owi. Może komuś jeszcze. Dojdą dyskwalifikacje piłkarzy za udział w aferach, za niesportowy tryb życia... 95% mediów polskich(czyli z Warszawy) zacznie zachwycać się warsztatem Wdowczyka i sztucznie rozdmuchiwać siłę legii. A potem jak zwykle ległunia dostanie w odbyt od jakichś półamatorów w preeliminacjach do europejskich pucharów. Zaczną się wszyscy, ze Stecem włącznie rozmyślać: "Co się stało, że się zesr..ło?"
        • Gość: pacal co nazywasz inwestycją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 02:19
          Niech sfinansują modernizację stadionu, dołożą do budowy boisk w regionie,
          rozwoju bazy sportowej, do współpracy z klubami młodzieżowymi - nie ma sprawy.
          To są inwestycje w region.

A tymczasem Zagłębie ma nie wiem czy nie nagorzej utrzymany stadion w I lidze.

Wydawanie pieniędzy firmy na transfery zawodników, oraz na płacenie wielkich
          pensji kilkudziesięciu ludziom za granie w piłkę i czynności z tym związane, to
          wg ciebie inwestycja w region? Ciekawe...
          Przy takim rozumowaniu w region inwestują nawet Ośrodki Pomocy Społecznej.

To jest sponsoring, a zatem działalność marketingowa - zajrzyj zresztą na stronę
          KGHM, zobacz w jakim dziale umieszczono te twoje "inwestycje" w Zagłębiu.
          www.kghm.pl/index.dhtml?category_id=286
      • liberus Re: KGHM i inni 21.11.06, 00:05
        Gość portalu: Bubatek napisał(a):

> Ja gratuluję serdecznie sukcesów Zagłąbiu Lubin oraz GKS Bełtchatów.
        > Jednocześnie mam retoryczne pytanie: kto z Was, szanowni kibice innych niż
        > wymienione drużyn chce w dalszym ciągu wspierać je finansowo mimo woli?
        >
        > Moim zdaniem coś takiego, jak sponsorowanie drużyn piłki nożnej przez państwowe
        >
        > molochy, gdzie prezesem zostaje sie wyłącznie z politycznego nadania, nie
        > powinno mieć miejsca. Nic to oczywiście nie zmieni ale niech to będzie mały
        > kamyczek do ogródka wszystkich tych SSA, pasących się na wspólnych podatkach. A
        >
        > podobno w Unii dofinansowywanie przedsiębiorstw (takimi są Sportowe Spółki
        > Akcyjne) z budżetu państwa jest zabronione.. :(

Skarb Panstwa ma w KGHM udziały mniejszościowe, więc de facto nie jest to spółka
        państwowa.
    • Gość: jf najlepszy ŁKS :) IP: *.pixs.philips.com 21.11.06, 10:18
      Drużyną, która walczyła ze wszystkim z czołówki był ŁKS, ale to przecież za dużo
      dla superobiktywnej wybiórczej...

Tylko ŁKS
    • Gość: kiks Rycerze? IP: *.catv.net.pl 21.11.06, 11:15
      Panowie. Termin "Rycerze Wiosny" pojawił się w 1957roku! I nigdy póżniej nie
      znalazł potwierdzenia..
      • Gość: jf Re: Rycerze? IP: *.pixs.philips.com 21.11.06, 14:59
        Mylisz się znajdował potwierdzenie co sezon... ŁKS OD ZAWSZE gra lepiej na wiosnę.
    • Gość: Dziodzio Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: 213.199.198.* 21.11.06, 11:31
      Jak dla mnie to ta tabelka mówi jedynie o tym, że Lubin był totalnie
      zdekoncetrowany w meczach z tzw. słabeuszami i średniakami (ewentualnie chciał
      z nimi wygrać na stojąco). Można tez spojrzeć tak: "frajerzy" z Lubina byliby
      dużo do przodu, gdyby byli poważną ekipą.
    • Gość: wojna Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:40
      Panie redaktorze a Lech Poznań? Korona - Lech 2:2, Lech - Wisła 3:3, Zagłębie -
      Lech 0:0, Lech : GKS 1:1, Legia : Lech 3:2 to są 4 punkty
    • Gość: martin Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: 82.177.46.* 21.11.06, 12:40
      ....dlaczego szkoda tak tym wszystkim zazdrośnmikom i piszą, ze dokłądają z
      własnej (heh często pustej) kieszeni). KGHM zarabia miliardy zł zysku netto i
      odprowadza gruuba część do skarbu państwa z tytułu prowizji więc to oni płacą
      na z własnych pieniędzy do waszych....
      ....Bełchatów....podobna sytuacja...kopalnia wypracowuje wieloset milionowe
      zyski i odprowadza ich część do pieniędzy wspólnych....i jak możecie mówić że
      dopłacacie do nich płacąc za prąd. śmikeszne opinie nawet szkoda komentować. W
      ramach protestu nie włączajcie prądu w domu...to może zbankrutują
      ...dla kolejnych niedouczonych...obie firmy płacą olbrzymie (od liczby zer by
      sie wam w głowie pokręciło) opłaty eksploatacyjne i za koncesje żeby z
      mogli "waszych" złoż korzystać. Więc przestancie pitolić głupoty tylko
      zajmijcie się problemami w waszych miastach i klubikach. Pozdrawiam
      • Gość: marcin kto tu jest niedouczony IP: *.chello.pl 21.11.06, 17:05
        Ciekawe o jaką prowizję ci synku chodzi? Pewnie masz na myśli dywidendę z tytułu
        posiadanych akcji, tylko nie masz pojęcia jak to się nazywa :) Tak się składa,
        że Państwo Polskie jest głównym udziałowcem zarówno KGHM, jak i BOT i
        zasmarkanym obowiązkiem tych firm jest oddawanie Państwu, czyli nam wszystkim,
        dywidendy, skoro te firmy wypracowują zysk, a akcjonariusze na WZA tak
        postanowią. Więc nie piszcie tu bredni o wspieraniu budżetu jakimiś mitycznymi
        haraczami. Tak się też składa, że udziałowcami KGHM mogą być zwykli ludzie i
        zapewniam, że większość z nich wolałaby otrzymać wyższą dywidendę, niż oddawać
        cząstkę swojej kasy na kontrakty piłkarzy w Lubinie.
        • Gość: martin Re: kto tu jest niedouczony IP: 81.15.194.* 21.11.06, 18:56
          Heh synku to na początek polecam zaczerpnąć informacji i wiedzy a potem takich
          bzdur nie pisz jak nie wiesz lub udajesz że wiesz. Dywidendy z tytułu zysku to
          oddzielny temat i kto o tym decyduje że je przekazuje do Skarbu Państwa też nie
          wiesz pewnie. Na poczatek odsyłam do regulacji prawnych dotyczących podmiotów
          tj. kopalnie i kosztów i ścisłych warunków z tym związanych. Heh i to nie są
          synku żadne haracze...Ale na szczęście niedługo obydwa holdingi zostaną
          zprywatyzowane i wam wszystkim mordy pozamyka a Państwo będzie tyle mieć że
          Giertych to wyda na becikowe a Zagłębie i GKS jak istniały tak będą istnieć.
    • skodabodzio A czemu nie ma tam 6-tego LKSu? 21.11.06, 13:09
      raptem jeden punkt mniej od wisly i 4 punkty mniej niz Zaglebie. Bilans wygrana
      z GKS, Legia, Wisła, remis z zaglebiem i przegrana z korona. bylby na drugim
      miejscu...
      • Gość: Ano Re: A czemu nie ma tam 6-tego LKSu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:56
        Panu redaktorowi, kibicowi Widzewa, ciężko przyznać, że najlepszy w sezonie był
        GKS, a ŁKS-u nie włączył do tabelki, bo by mu zepsuło to ukutą z góry tezę.
    • Gość: Antysarzało Zagłebie kupiło awans do 1 ligi IP: 80.50.255.* 21.11.06, 15:06
      i nie powinno w niej grać.Są dowody na to,że w s.03/04 Lubin kupował mecze min.
      z Polarem i Radomskiem i tylko dzięki układom , nieudolności i sprzedajności
      takich ludzi jak Listkiewicz i Kolator nie spotkała Lubin kara.Niestety
      pseudo-dziennikarze z GW mają krótką pamięć,i co więcej współpracują z
      handlarzami meczami np. z Wieszczyckim.
    • Gość: DK Jacek Sarzało: Najlepsze było Zagłębie IP: *.toya.net.pl 22.11.06, 21:39
      Zupełnie nie rozumeim z jakiego powodu pomija sie w tym artykule ŁKS skoro
      ogrywał czołówkę i zdobył az 10 punktow. Uwazam, ze jest to niesprawiedliwe.
      Wszyscy dziennikarze maja jakas dziwna manie albo raczej niewiedze, ze nie
      potrafią nic napisac o tym klubie. To ŁKS tak naprawde jest rewelacja tego
      sezonu a nie jakies Zagłębie czy tym bardziej ośmieszone Legia i Wisła.
      Wypadałoby sie nad tym zastanowić. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka