Gość: Bzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:41 To teraz już prosta droga do mistrzostwa świata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.era.pl 06.12.06, 17:47 A ja kliknąłem na Polska przy naszej fladze i koledzy z gazeta.pl chyba chceli zapomniec o MS w Niemczech :-) Największe sukcesy: Mistrzostwa świata - 3. miejsce (1974, 1982), 6-krotny finalista (1938, 1974, 1978, 1982, 1986, 2002) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic milo sie czyta takie artykuly IP: *.0.251.72.1dial.com 06.12.06, 17:49 milo sie czyta takie artykuly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Mam pytanie IP: *.aster.pl 06.12.06, 17:52 Jaki sport jest najbardziej popularny w ZEA bo kibiców to strasznie mało było na tym meczu i chyba Polscy byli w przewadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poppy Re: Mam pytanie II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:14 Do kogo Grzelak mial podawac w pierwszej sytuacji? Kto byl tak znakomicie ustawiony do zagrania? Proponuje aby redaktorki zalozyly grube okularki a jak to nie pomoze to zamiatania ulic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: Mam pytanie II IP: *.toya.net.pl 06.12.06, 19:17 Mógł lobować do Fabiańskiego i zacząć przemyślana akcje odpoczatq... Oj panie redaktor panie redaktor (powtarzasz pan to co zobaczył dziadek Strejlau w telewizorze)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślę sobie co powie janek tomaszewski i trener słomiast wąs? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:55 Pojechał 6 -sty garnitur piłkarski, i tez zwyciężył !!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irex nie znam ludzi, nie znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 17:59 a zwyciężyli.To dopiero checa. Ten trener to jakiś czarodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
czlon_pisu ludzie, dajcie spokoj Tomaszewskiemu 06.12.06, 19:19 On ma swoj styl, mozna go nie lubic ale panowie bez przesady z tym marudzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz eee tam IP: 151.204.99.* 06.12.06, 19:41 jego wypowiedzi po meczu z Portugalia dowiodly jaki to jest debil. Kiedys uwazalem ze dobrze mowil, kiedy mowil z boku. On nie tylko byl przeciwny Leo od poczatku, ale nawet teraz by go zwolnil. 90% kibicow sie z nim nie zgadza. Tomaszewski psuje atmosfere, burakow trzeba tepic. Poza tym czy ten jego styl nie jest zwany "spocony Janek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Noi co się cieszycie, i tak nas UEFA wykluczy IP: 64.124.166.* 06.12.06, 17:59 jak PiS wprowadzi komisarza do PZPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus(na wygnaniu) Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.emirates.net.ae 06.12.06, 18:01 Co za kretyni. Na każdej ulicy na każdym kroku, na drogowskazach w gazetach jest poprawna nazwa Abu Dhabi a te osły z uporem maniaka piszą Abu Zabi. To samo polska ambasada ma stare pieczątki sprzed 20-lat. Wstyd i hańba za ignorancję. Żeby wstyd to mało ale to obraza miejscowych. Po zjednoczeniu nazwa zostala zmieniona na Abu Dhabi. Ale to polska specjalność na Republikę Czeską mówić Czechosłowacja a na Rosję Sowieci itp. podobnie na Abu Dhabi - Abu Zabi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMi Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:16 Nie wiem dlaczego, ale jak patrzę na tych brodatych Arabów w turbanach i białych kieckach, to jakoś kojarzą mi się z Bin Ladenem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus(na wygnaniu) Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.emirates.net.ae 06.12.06, 18:40 Źle kojarzysz. Mieszkam tu i powiem ci, że tak ubranych ludzi jest tutaj stosunkowo mało podobnie jak kobiet. Emiraty to wyjątkowy kraj w Zatoce Perskiej. To fantastycznie zoorganizowane państwo, normalne państwo ze sprawnie działającymi urzędami, mnogością usług i sklepów z doskonałymi drogami. Wiele krajów zachodnich pod tym względem jest opóźnionych w stosunku do Emiratów. O Polsce nie wspomne to głęboka prowincja. Oczywiście nie jest łatwo cywilizować pustynię czyli piasek. Jednak takie miasta jak Dubai (90% wszystkich światowych inwestycji ulokowanych jest w Dubaiu - może piłkarze opowiedzą bo tam mieszkali podczas pobytu), Fujaryah, Ras Al Kaymah, Jabel Dhana (przepiękny pełen zieleni kurort), Al Ain, poradziły sobie z pustynią doskonale. W tym kraju człowiek czuję się bardzo bezpiecznie. Mieszkam w Abu Dhabi i nie zamykam mieszkania (klucz pod wycieraczką hahaha) nie zamykam samochodu, o każdej porze dnia i nocy mogę chodzić po mieście i nawet nie pomyślę, że ktoś może mnie zaczepić. Ludzie tutaj bardzo przyjaźni uśmiechnięci, uprawiają różne sporty, jest mnóstwo stadionów sportowych i miejsc wypoczynku i tak dalej. Po prostu normalne przyjazne miejsce, gdzie człowiek czuje się bezpiecznie. Dlaczego tak upieram się przy Abu Dhabi. Otóż miałem obowiązek tłumaczenia kilku dokumentów w polskiej abasadzie a ci lenie nie zmienili od lat pieczątek i miałem mnóstwo kłopotów w tutejszych urzędach bo coś takiego jak Abu Zabi nie istnieje, a dokument musi miec prawdziwą nazwę. Polska Ambasada to wyjątkowy kwiatek. Szkoda gadać. Nie promuje Polski a można by było robić byznesy. Niemcy, Dania i inne kraje UE wydają dodatki do gazet promocyjne, sprowadzają towary dzięki aktywności ambasad. Polska ambasada nic! Siedzą i pierdzą w stołki, nawet pieczątek nie zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.adsl196-5.iam.net.ma 06.12.06, 18:54 Pozdrawiam Pikusia ! Podzielam calkowicie Twoj trzezwy punkt widzenia. Zal mi tych tepakow, ktorzy w zawisci obrazaja Cie. Tzrymaj sie. Pozdrowienia z Maroka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommylee Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.static.debica134.tnp.pl 06.12.06, 18:30 Pikuś wyluzuj. chciałbym żebyś tak samo regaował na przejęzyczneia dotyczące Polski. Nich Cię inni nie interesują. Poslak specjalnośc to tacy jak Ty pseudointeligenciki którzy tylko widzą pozytywy u obcych i obcym weszliby tam gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pff Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.181.219.81.magma-net.pl 06.12.06, 19:20 Pieprzysz od rzeczy aż strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommylee wyluzuj IP: *.static.debica134.tnp.pl 06.12.06, 18:31 Pikuś wyluzuj. chciałbym żebyś tak samo regaował na przejęzyczneia dotyczące Polski. Nich Cię inni nie interesują. Poslak specjalnośc to tacy jak Ty pseudointeligenciki którzy tylko widzą pozytywy u obcych i obcym weszliby tam gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
gigok Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi 06.12.06, 18:41 Ja nie mowie sowieci -ja mowie wstretne ruskie mordy. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukre Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.emirates.net.ae 06.12.06, 20:04 Pikuś, jako mieszkaniec ZEA powinienes wiedzieć że polska pisownia nazwy stolicy Emiratów jest bliższa wymowie arabskiej niż anglosaskie Abu Dhabi. W razie wątpliwości zapytaj locala lub sprawdź co podaje Wikipedia:) Pozdrowienia z Jumeiry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus(na wygnaniu) Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.emirates.net.ae 06.12.06, 20:13 To powiedz dlaczego mnie odsylali po dobrą pieczatkę i nie chcieli uznać tej fonetycznej nazwy. Dlaczego musiałem tracić czas bo w polskiej ambasadzie mają "fonetyczną" pieczątkę. Dlaczego na wszystkich dokumentach mam napisane Abu Dhabi? Rozumię to o czym piszesz, ale w gazecie powinno być napisane prawidłowo. To nie to samo co Nju Jork na przykład. Również pozdrawiam z Abu Dhabi. Właśnie wróciłem ze spaceru po wybrzeżu. Jest piękna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukre Re: Abu Dhabi a nie Abu Zabi IP: *.emirates.net.ae 06.12.06, 20:56 Prawidlowo to byloby robaczkami. A dlaczego odsylali Ciebie po pieczatke, to chyba nie musze Tobie tlumaczyc, jezeli mieszkasz juz tutaj troszke. Na dokumentach masz napisane Abu Dhabi bo wszystkie po angielsku zapewne, a oni tak sobie nazwe przetranskryptowali z arabskiego. W gazecie napisane jest jak najbardziej prawidlowo, bo po polsku tak sie nazywa. zreszta, co sie bedziemy klocic, na drodze do Liwy na poludniu jedna wiocha ma nazwe na trzy rozne sposoby zapisana alfabetem lacinskim, na trzech roznych znakach drogowych w odleglosci paru metrow od siebie... Zreszta, o pilce noznej,a nie o transkrypcji nazw arabskich na tym forum mowa:) Pogoda faktycznie piekna, chlopaki mieli szczescie ze nie padalo, jak na Rugby 7's... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Bramki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:28 Wszystkie 7 bramek z meczu: outspace.no-ip.org/index.php?action=video&video_id=91 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Bramki IP: *.adsl196-5.iam.net.ma 06.12.06, 19:04 Gdzie moge zobaczyc bramki Polska-Portugalia ? czy macie jakis link ? Nie widzialem tego meczu :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bramki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:36 na tej samej stronie, poszukaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Bramki IP: *.adsl196-5.iam.net.ma 06.12.06, 23:56 Super ! Znalazlem ! Wielkie dzieki ! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdf Re: Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:29 i pomyśleć że wszyscy strzelcy bramek (Grzelak, Matusiak, Wasilewski, Magdoń) mogli grać w jednej drużynie(Wisła Płock), gdyby ktoś(Dmoszyński) w pewnym momencie nie pozbył się ich uznając za nieprzydatnych. Innymi graczami uznanymi za nieprzydatnych byli: Łobodziński, Mila, Sobolewski, Zilic(wicelider strzelców ligi słoweńskiej, 10 bramek) Dziwne że zespół zajmuje ostatnie miejsce w lidze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Czekam na kolejny głupi komentarz Tomaszewskiego IP: *.e-wro.net.pl 06.12.06, 18:32 Czekam na kolejny głupi komentarz Tomaszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spocony Janek Gdyby Leo znał polską myśl trenerską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:17 ...to wygralibyśmy wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Gdyby Leo znał polską myśl trenerską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:16 Hehe, dobre, dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafikman Jeszcze tylko Oman, Dżibuti i Laos 06.12.06, 19:23 i jesteśmy prewie że potęgą piłkarską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don King Polacy musza sluchac wytycznych trenera IP: *.dsl.bell.ca 06.12.06, 20:05 Z arabami na indywidualizm mozna sobie pozwolic. Ale z wymagajacym przeciwnikiem takie samolubne zachowanie na boisku to recepta na przegrana. Poza tym najwyzszy czas wprowadzic wloska dyscypline w obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszewsky Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach 06.12.06, 20:23 Zwycięstwo cieszy, ale tak naprawdę prawie nic z niego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylam Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.emirates.net.ae 06.12.06, 20:28 bylismy tam , bylo nas kilkustet, i atmosfera w sektorze polskim byla extra, wszyscy dopingowalismy i bawilismy sie razem! Na przeciwko nas siedzialy mumie arabskie bez ruchu gapiac sie na nas jak na dziwoloagi. Male grupa polakow bo jest nas tu w sumie okolo 1500 , zdala egazmin kibica bez zarzutow mimo ze polska grala srednio. Gracze dziekowali nam po meczu i podeszli do polskiego sektora, bylo super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.06, 20:40 Świetną atmosferę stworzyliście, aż serce rosło jak się patrzyło na was w TV z flagami, bawiących się i prawie tańczących. Jestem dumna z Polski, z tego, że mamy takich niesamowitych kibiców. Doskonale było was słychać w TV "Dziękujemy, dziękujemy", "Jeszcze jeden", "Leo Benhakker", Hymn Polski. Super. Widać było jaką frajde sprawili wam piłkarze, jakoś jutro będzie można z dumą popatrzeć na miejscowych, których wasza drużyna ograła 5:2 prawda? ;) :D Cieszę się z wyniku i z tego jakich mamy kibiców w takim egzotycznym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mk968 Re: Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach 06.12.06, 20:51 tylko komentator do wywalenia z TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CISAK Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:10 DO REDAKTORA ROBERTA BŁOŃSKIEGO ! PANIE REDAKTORZ ASYSTE PRZY GOLU RADOSŁAWA MATUSIAKA MIAŁ MACIEJ IWAŃSKI. PAN POMYLIŁ SIE PPRZYPISUJĄC ASYSTĘ WOJCIECHOWI ŁOBODZINSKIEMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CISAK Artykuł O MECZU Z ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:12 DO REDAKTORA ROBERTA BŁOŃSKIEGO ! PANIE REDAKTORZ ASYSTE PRZY GOLU RADOSŁAWA MATUSIAKA MIAŁ MACIEJ IWAŃSKI. PAN POMYLIŁ SIE PPRZYPISUJĄC ASYSTĘ WOJCIECHOWI ŁOBODZINSKIEMU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArkaN Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:25 Grzelak jest lepszy od Matusiaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Dlaczego wiadomośc o LM jest nr 1? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:18 Czy to nie powinno byc na pierwszym miejscu? No cóż , bardziej cenimy to co jest z a granicą i to nie tylko chodzi o wartość sportową, stare kompleksy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.kki.krakow.pl 07.12.06, 10:30 I z czego się tak cieszycie CIEMNIAKI! Z czego. Wyślijcie naszych na FIDŻI , wygrają 12 : 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qn1977 Re: kibic IP: 57.66.193.* 07.12.06, 10:50 Z czego się cieszymy, Ciemniaku ? Ano choćby z tego, że gracze z naszej ligi mieli szansę pokazania swoich umiejętności i poczucia atmosfery w kadrze. Jeżeli chociaż dwóch piłkarzy z tych, którzy wczoraj debiutowali przebije się do pierwszego składu reprezentacji, będzie to kolejny krok w kierunku zbudowania silnej drużyny narodowej. Jeżeli dodatkowo zaszczepią wśród klubowych kolegów sposób myślenia, który wpaja im Leo - będzie super. Skoro myślimy o odnoszeniu sukcesów w przyszłości, należy myśleć perspektywicznie i szukać następców/zastępców dla obecnych podstawowych zawodników. Rozjaśniło się trochę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz czarnecki Efektowne zwycięstwo Polaków w Emiratach IP: *.e-wro.net.pl 07.12.06, 10:50 SUPER,GRALI.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś