Gość: Krzysztof Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: 83.238.95.* 08.12.06, 08:17 Od wyczyszczenia sprawy są sądy i prokuratura a nie komisarze polityczni z namaszczenia ojca redaktora i dwugłowego, wydający wyroki przed zbadaniem sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:28 Można to wszystko uporządkowac bez komisarza pod presja sankcji jakie nam grożą. teraz kiedy kadra piłkarska zaczyna dobrze grac kiedy pojawila sie nadzieja na cos wiecej niz to co bylo w minionych latach moze zostac zmarnowane bo politycy maja ambicje. przeraza mnie to co dzieje sie w tym kraju a kluby polskiej ekstraklasy ? beda znowu sie podnosic pare lat zanim trafia na europejskie boiska. moze minister chce dobrze ale blagam nie naszym kosztem - kosztem kibicow Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz PZPN robi se jaja , brawo Rząd 08.12.06, 08:28 Pogróżki FIFA sa smieszne. Nie będziemy grać? A teraz gramy ?. Teraz to kluby , PZPN robią sobie jaja z kibiców i doja z nich kasę. Nasza piłka jest smiertelnie chora. Aby ją uzdrowić trzeba zacząć od wymiany całej ekipy tzw "Ważnych Działaczy". Onie sami nie zrezygnuja. A jesli FIFA na to się nie zgadza , to znaczy ,że trzyma ze złodziejami. W tej sytuacji rząd nie ma wyjścia. Albo odpuści i da złodziejom wolna rękę ( a oni za nasze pieniądze będą robić przekręty i z nas się śmiać) , albo spróbuje odbudować polska piłkę od podstaw. Ta ostatnia opcja ma przynajmniej szansę zaowocować sukcesami np za 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tien Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.toya.net.pl 08.12.06, 08:29 i dobrze niech rozbija ta klike z pzpn ktora niszczy tylko polska pilke :/ A o euro 2012 to my mozemy sobie co najwyzej pomarzyc na jakich stadionach bedziemy grac ?? Smiech na sali Nie jestem zwolennikiem pisu ale jestem przeciwny PZPNowi i innym zlodzieja ktorzyzniszczyli polska pilke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhwh Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: 212.160.172.* 08.12.06, 08:32 a pamietacie co pisaliscie po meczu z finalndia??? rozp... ten bajzel poki jest czas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Rząd idzie na wojnę z FIFA 08.12.06, 08:39 To tak jakby sie slyszalo Goebelsa: "chcecie totalnej wojny?". Tylko teraz nie za bardzo wiadomo jakie bedzie echo: chcemy czy s3.14erdalac dziady. Obsesyjna zachlannosc wodzow Jar- Kwa-kwa i le Kwa-kwa prowadzi Polske do klubu, ktoremu przewodzi Korea Polnocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosiak3 Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.koba.pl 08.12.06, 08:40 Sprawa rzeczywiscie jest przykra. FIFA stosuje metody nie majace nic wspolnego z Fair play. Nie mozemy ulegac dyktatowi i to jest jasne. Co to za zasady - w glowie sie nie miesci. Istotna jest tez kwestia samego komisarza. Zeby nie wyszlo na to ze zamienimy siekierke na kijek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:44 Wg mnie zasady FIFA są całkiem uczciwe. Dobrowolnie należymy co wiąże się z akceptacją pewnych zasad które tam obowiązują , jeżeli ich nie przestrzegamy to wylatujemy i tyle. A jeżeli w PZPN są przestępcy to jest to sprawa dla prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
al_jazeeta Cypr i Albania 08.12.06, 08:46 ciekawe, czy Cypryjczycy i Albańczycy wiedzą, że można nimi pomiatać :) gratuluję taktu panu współpracownikowi premiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Facet zdyskwalfikowany za doping bedzie robil.... 08.12.06, 08:55 ... porzadek buahahahahaha Doprawdy, PiS ma reke do dobierania sobie ministrow :) A jesli szanowni panstwo wymieniacie Wlochy, to we wloszech porzadek zrobil SAD i PROKURATORZY a nie zwiazek pilki noznej. Sprawne dzialanie wymiaru sprawiedliwosci doprowadzilo do oczyszczenia - zaden komisaryczny zarzad. Tak wiec, misie kolorowe, nie strzelajcie sobie samoboja - Ziobro do roboty, a Lipiec niech w koncu zamilknie, bo to doprawdy zenujace, gdy facet po dopingu najpierw wywala profesora, ktory go na tym przylapa z roboty, a teraz jeszcze chce robic "porzadek" w PZPNie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plotki Niemozliwe - dopingowicz ministrem sportu ? IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 08.12.06, 09:01 To jest mozliwe na Malcie lub Cyprze ale nie w PiS-landzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Facet zdyskwalfikowany za doping bedzie robil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:34 r306 napisał: > Lipiec niech w koncu zamilknie, bo to doprawdy zenujace, gdy facet po dopingu > najpierw wywala profesora, ktory go na tym przylapa z roboty, a teraz jeszcze > chce robic "porzadek" w PZPNie.... do r306 mysle, ze zrobisz roztropniej jesli: -albo sam zamilkniesz i nie bedziesz rozpowszechnial falszywych opinii, bo jest to karalne -albo, jezeli posiadasz wiedze na temat w ktorym sie wypowiadasz i ktora jak widac podwaza oficjalne ustalenia w sprawie Lipca, nalezy zglosic to do prokuratora Lipcowi przerwano kariere sportowa bo zostal oskarzony o doping, a nastepnie okazalo sie, ze przerwano bezpodstawnie i zostal reaktywowany. W swietle obecnej wiedzy na ten temat - czlowiek ten zostal powaznie skrzywdzony jako sportowiec. Ty nadal oskarzasz go o doping. Wiec jeszcze raz radze ci, zglos sie ze swoja wiedza na ten temat do prokuratora a nie pyskuj na publicznym forum Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Nie misku.... 08.12.06, 10:32 Sprawa Lipca wyglada tak, ze zostal on przywrocony, bo w swietle pozniejszych badan, okazalo sie, ze niedostatecznie mu to udowodniono. Zgodnie z zasada domniemania niewinnosci, ktorej sam jestem obronca, Lipca przywrocono. Nikt jednak nie orzekl, ze byl wowczas czysty, ale tylko, ze niedostatecznie przebadano probki i w zwiazku z tym nie da sie podtrzymac kary. Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Nie misku.... 08.12.06, 11:30 yep, przywrocony bo czegos nie dosc dobrze nie byli w stanie udowodnic lecz nie oczyszczony i nazwany niewinnym. niestety zyjemy w swiecie gdy mistrzowie okazuja sie bioracymi srodki nie wykrywalne lub w chwili obecnej nie zabronione. wiec nie dziwi mnie ze ktos taki... ba, o rozumnosci nie koniecznie najwyzszych lotow, chce sie zabierac za porzadki... kompetencje ma niewatpliwe co widac na kazdym kroku [sarkazm] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszystko dla PiSu Polska to nie Cypr - Polska to - PiS ! Do koryta ! IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 08.12.06, 08:58 PiS jest zachlanny chce wszystko co daje zarobic pare groszy !Mohery czekaja trzeba ich gdzies umiescic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Zwroccie UWAGE.. IP: *.telia.com 08.12.06, 09:01 Zwroccie uwage na wpisy miedzy godzina 6.30 a 7.30 (mniej wiecej..) kiedy dzieciarnia do szkoly sie wybierala :))) - I jak diametralnie zmienil sie poziom wspisow i srodek ciezkosci po tej godzinie.. Natychmiast staly sie dojrzale i przemyslane, z perspektywistycznym mysleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zwroccie UWAGE.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:38 Czyli rozumiem pojawiły się takie które reprezentują twoje poglądy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.06, 09:08 przygłupie zajmij się przepychaniem kibli i nie podchodź do komputera! Odpowiedz Link Zgłoś
jabjab Rząd idzie na wojnę z FIFA 08.12.06, 09:10 No tak. Teraz Kaczorki będą wojować z Fifa. Ciekawe kto następny, bo już niewielu takich zostało, którzy nie są ich wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: despot Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.aster.pl 08.12.06, 09:16 Obawiwam sie ze politycy w polsce nie wiedza czym jest zwiazek sportowy. Jaka jest jego rola i obowiązki. Przeciez organem nadrzednym PZPN jest wlasnie FIFA a nie rzad RP... Moze to za daleko idace porownanie, ale to troche tak jakby wejsc z butami i robic czystke w kosciele. Opamietajcie sie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er nie bac sie mafii - to jedyny sposob aby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:20 sie jej pozbyc. PZPN, UEFA i FIFA to organizacje skrajnie skorumpowane. Przygladnijcie sie w jaki sposob rozstrzygane sa przez te organizacje wszelkie spory. Schemat jest jeden: bogate kluby z bogatych panstw traktowane sa bez porownania lagodniej niz "reszta swiata" (Vide: ostatni przyklad "kary" dla Feyenoordu). UEFE i FIFA to nie jest nasza organizacja. To organizacja Anglii, Francji, Niemiec, Holandii itp, a wiec Realu, Chelsea, Lyonu, Juve itp. My tam jestesmy tylko pariasami, ktorymi oni pomiataja. Co sie stanie jesli Polska zostanie wykluczona z ich grona? Absolutnie nic. Kilkudziesieciu lepszych grajkow znajdzie moze zatrudnienie za granica, a reszta bedzie grac w amatorskich rozgrywkach, czyli tam, gdzie powinni juz dawno grac ze wzgledu na marne zaangazowanie i takiez umiejetnosci. W czasie kiedy bedziemy wykluczeni, powinnismy budowac boiska szkolne, ktorych brakuje i uczyc dzieci sportu - bo bez tego za kilkanascie lat sami sie wyeliminujemy ze swiatowego sportu z powodu braku dobrych zawodnikow. Na marginesie: gdyby Listkowi i jego kumplom rzeczywiscie zalezalo na tym aby Polska trwala w obecnych strukturach, to sami zlozyliby dymisje. Ale oni tego nie zrobia, i dlatego trzeba ich usunac srodkami prawnymi i oczyscic polski sport z mafii. Wykluczenie polskiej reprezentacji jest moze i duza cena za oczyszczenie PZPN. Ale to jest taka dziwna sytuacja: gdybysmy nawet wygrali mistrzostwa Europy ale nie zmienili ukladow w PZPN i nadal godzili sie z mafia UEFA/FIFA, to i tak bedziemy na dluzsza mete przegrani. Jest znakomita okazja zrobienia czegos naprawde pozytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: nie bac sie mafii - to jedyny sposob aby 08.12.06, 10:38 Zapewne masz dużo racji i w ogóle... Nie mam wątpliwości, jaką organizacją jest PZPN (ani tego, co się dzieje w FIFA, UEFA).. Tylko, że wtrącanie się pańśtw, sądów itd w te organizacje niczego dobrego nie przynosi, a co wazniejsze - futbol to jest zabawa... Ty mówisz - "gdybysmy nawet wygrali mistrzostwa Europy ale > nie zmienili ukladow w PZPN i nadal godzili sie z mafia UEFA/FIFA, to i tak > bedziemy na dluzsza mete przegrani" Ale ja osobiście akurat w futbolu wolałbym zdobyć ME i wiedzieć, że dalej jest bagno, niż miec wszystko poukładane uczciwie - i funkjcjonowc bez sukcesów (oczywiście najbardziej prawdopodbne jest bagno i brak sukcesów - mam tego świadomość :), to rozważania czysto akademickie) Odciąć PZPN od wszelkiej kasy publicznej, pozwolić konkurencji organizować mecze (obecne ustawy tego zabraniają - jeden związek na jedną dyscyplinę) i olać resztę Odpowiedz Link Zgłoś
masher to juz sobie pogralismy... 08.12.06, 09:33 wkoncu nasi zaczeli grac w cos nie bedace podworkowa kopanina a juz przez takiego ........ maja sie pakowac. rozumie ze trzeba caly syf posprzatac, ale za jaki koszt. do d.... jest taka sprzataczka ktora sprzata trotylem a nie scierka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: to juz sobie pogralismy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:40 masher napisał: > wkoncu nasi zaczeli grac w cos nie bedace podworkowa kopanina a juz przez > takiego ........ maja sie pakowac. rozumie ze trzeba caly syf posprzatac, ale z > a > jaki koszt. do d.... jest taka sprzataczka ktora sprzata trotylem a nie scierka > ! Wiesz Masher, jak jest gangrena w nodze to sie noge amputuje a nie przyklepuje z wierzchu pudrem dla poprawy wygladu Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: to juz sobie pogralismy... 08.12.06, 11:12 > Wiesz Masher, jak jest gangrena w nodze to sie noge amputuje a nie przyklepuje z > wierzchu pudrem dla poprawy wygladu tylko że tu jest zabijany pacjent, ot mała różnica... zostajemy zawieszeni, to co z Benkiem wypracowali idzie się kochać, polska liga dalej będzie okazem nędzy i rozpaczy, kibole dalej będą się tłuc... tracimy jednym ruchem realne szanse na organizacje mistrzostw. pytanie komu zależy na takim rozwiązaniu sprawy? a ja odpowiadam tak- już pokazali swoją odnowę moralną w polityce, więc od sportu niech się przynajmniej trzymają z daleka! nic się tak na dobrą sprawę nie zmieni po wprowadzeniu komisarza- bo ktoś będzie się musiał zając wszystkim od podstaw, czyli sędziowie, zarządy, kluby itd... nic to nie zmieni. potrzeba rozwiązania problemów a nie upieprzenia wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA 08.12.06, 09:39 Nie jestem jakimś zażartym wrogiem tego rządu (choć też specjalnym zwolennikiem też nie - gospodarka, Samoobrona itp robia swoje)... Jednak zapowiedzi walki z FIFA przy wykorzystaniu UE mnie przerażają - spodziewam się nawet, że UE chętnie się w to włączy - z wielką chęcią urzędasy brukselskie zajmą się kolejną dzidziną życia... Wiem, jakim bagnem jest PZPN - ale to nie jest sprawa poważna, pańśtwowa - nie dawać publicznej kasy PZPN-owi, zmienić ustawy pozwalające organizować rozgrywki piłkarskie innym instytucjom niż monopolistyczne związki sportowe - i olać resztą... A niz próbować zyskiwać głosy walką jednej koterii z inną, pewnie gorszą A piszę to ze względów czysto egoistycznych - przysżły rok zapowiadał sie rewelacyjnie pod względem wyjazdów na reprezentację... Jeśłi mnie tego pozbawią - stanę się przeciwnikiem tego rządu i już Panowie rządzący - zwróćcie uwage na to... Taakimi posunięciami głosów nie zyskacie (bo ludzie mogą was popierać w tej kwestii, ale z tego powodu nie zmienią zdania by z przeciwników PiS stać się jego zwolennikami - zapewniam), a bardzo możliwe że stracicie (np fani Wisły, jeśli by awansowała Wisła w Pucharze UEFA i została wykluczona, tacy jak ja fani reprezentacji, choćby telewizyjni itd)... Przemyślcie czy warto angżować się w kolejny spór, który bardzo łatwo medialnie wykorzystać przeciw wam, a w którym szanse na zwycięstwo są znikome PS A nawet jakbyście w UE zwyciężyli z FIFA to i tak te EME stracone, a efekt i tak negatywny - rozwalacie konserwatywną instytucję pomagając tak naprawdę wielkim klubom.. Każd aporażka FIFA i UEFA oznacza niestety dalsze "ucyrkowienie" sportu, w którym reprezentacje przestają się liczyć, przestają się liczyc zupełnie kluby z pańśtw takich jak Polska... Biznes będzie się kręcił, ale my będziemy jego już zupełnie dalekimi obrzzeżami... Więc żadne merytoryczne względy nie przemawiają za tym... A ja nie pojadę tylko na Kaukaz, do portugalii, FInlandii... I nie mówcie, że mogę sobie tak pojechac - bo nie mogę :) Bo to co innego... Bo to inny skład chętnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:46 Krotko mowiac Jusup: - ciebie kupic to nie jest wielki wydatek Odpowiedz Link Zgłoś
jusup Re: Rząd idzie na wojnę z FIFA 08.12.06, 10:18 Uczciwie mówiąc nie do końca rozumiem zarzutu... Uważam, że ten rząd móże zrobić wiele rzeczy w porządku (choć oczywiście ma wiele też durnych pomysłów), a akurat futbol jest za mało poważną sprawą by do niego angażować miał się rząd.. Zwłaszcza, iż wg mnie FIFA ma rację nie chcąc wpływu jakiegokolwiek rządu na związki krajowe (nawet tak złe jak PZPN) - bo grozi to jeszcze gorszymi skutkami (z punktu widzenia normalnego kibica, a nie "kibica Barcelony" z Maślanej Góry, zadowolonego z oglądania w telewizji LM i 169 meczu Barcelona-Juventus).. .CHoć oczywiście i FIFA jest organizacją baaardzo daleką od doskonałości Rząd teraz w imię.. popularności chyba, idzie na wojnę z PZPN-em, a pozbawi mnie w tn sposób tego co lubię... I rzeczywiście nie będę z tego zadowolony Prędzej więc "łatwo mnie zrazić" niż "kupić" Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 czy ktoś mi wytłumaczy? 08.12.06, 10:36 czytam wpisy i nie wiem dlaczego ktoś może się cieszyć z reakcji FIFA. burdel w PZPN trzeba rozgonic, ale za wylkucznie z rozgrywek międzynarodowych? jak rozgonić to inna dyskusja, bo przecież zarząd komisaryczny nie zagwarantuje prawidłowego funkcjonowanie PZPN. czyli pytam, bo nie wiem [bez napinki], czemu ktokolwiek może byc zadowolony z zarządu komisarycznego za ceną zawieszenia Polski przez FIFA w rozgrywkach międzynarodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: czy ktoś mi wytłumaczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:40 Też nie rozumiem. Jedynie pocieszam się nadzieją że ta groźba wprowadzenia zarządu komisarycznego to po to żeby nastraszyć listkiewicza i zmusić do ustąpienia. Miejmy nadzieję że to się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garbi33 To nie wina Lipca ani rządu IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.12.06, 09:47 To nie jest wina obecnego ministra sportu czy rządu. Jeżeli zawieszą PZPN w FIFA to będzie wina tylko i wyłącznie "działaczy" z PZPN. Tam naprawdę nie widać chcęci do jakichkolwiek reform. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Stare dziadki, które ledwo co mogą podnieść mandat w czasie obrad bo juz sił nie mają. Zresztą ...w Polsce wszystko jest chore. Na czele z rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Po co politycy wpier..... się w piłkę IP: *.mtib.gov.pl 08.12.06, 09:49 Związek sobie sam poradzi. Kilku przekupnych prezesików, piłkarzykó i sędziów nic nie zmienia to sprawy dla prokuratury a nie polityków PiS-u. Wara od piłki bo znów coś spiep...cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziol Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:50 W obecnej sytuacji wprowadzenie Komisarza to jedyne sensowne rozwiązanie, aby uporządkować balagan w PZPN. Skutki tej decyzji będą prawdopodobnie poważne, choć może się okazać, że nie aż tak jak to się przedstawia w chwili obecnej. Szkoda będzie tylko ewentualnej możliwości organizacji ME, choć osobiście uważam, że Polska nie ma szans , co trafnie zauważył "pragnący zachować anonimowość działacz z artykułu". Najistotniejsze jednak jest to, że odpowiedzialność za ewentualne wprowadzenie Komisarza obciążać będzie nie władze, które formalnie tego dokonają lecz Prezesa Listkiewicza i jego ludzi. Brak jakichkolwiek zmian, lub choćby próby uzdrowienia środowiska, a przy tym straszenie konsekwencjami decyzji Rządu, to prawdziwa przyczyna ewentualnych kłopotów Polski na aresnie międzynarodowej. I tylko Leo i jego pracy szkoda. Ps. I wcale nie jestem miłosnikiem PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: *.zeto.lublin.pl 08.12.06, 09:53 A czym my się różnimy od Cypru, czy Albani?! Czy tam mieszkają małpy?! Trochę pokory. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzelak skończyć z mafią FIFA - PZPN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 10:03 złodzieje i oszuści przed sądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Rząd idzie na wojnę z FIFA IP: 80.50.68.* 08.12.06, 10:06 Panie Premierze- proponuję utworzyć Radę Komisarzy Ludowych i wprowadzić ich do każdej komórki organizacyjnej w Polsce. Tow. Lenin rechota ześmiechu z waszych wspaniałych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Jest grudzień,a nie Lipiec!Więc niech siedzi cicho IP: *.aster.pl 08.12.06, 10:08 Jeśli przez niego nas wykluczą to chyba sam bym go zatłukł gdyby nie fakt, że milion ludzi zdąży mnie uprzedzić i zrobi to wcześniej... PZPN trzeba oczyścić, ale przecież nie zrobi tego tak niekompetentny człowiek jak Lipiec, tymbardziej że jest z partii wiekszych oszustów niż są w PZPN... A przede wszystkim należy zacząć to robić dopiero gdy... dostaniemy (lub nie) organizację EURO !!!!! Wcześniej Listkiewicz jest nie do ruszania - bez niego nawet najwięcej ukraińskich hrywien nie wystarczy by kupić tę imprezę i dostaną ją Włosi... PS Swoją drogą współczuję Ukraińcom, że zamiast organizować imprezę samotnie wzięli sobie taki wrzód na dupę w postaci Polski - tak już dawno mieliby EURO, a tak nawet przełożono termin wyboru gospodarza! by poczekać czy polski rząd sie odczepi od PZPN czy EURO kraje nie dostaną... Odpowiedz Link Zgłoś