Dodaj do ulubionych

Liga Mistrzów i krasnoludki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 01:19
Nigdy jeszcze nie widziałem ludzi, którzy trudziliby się więcej i łożyli
więcej kosztów jak Polacy na to, by w rezultacie niczego nie zdziałać.
Obserwuj wątek
    • Gość: hipa Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 01:27
      Cupiał ma za dużo szmalu to szasta na lewo i prawo bez sensu( Dawidowski
      Kryszałowicz itp)
      • gagapapa Re: Liga Mistrzów i krasnoludki 18.12.06, 05:10
        daje się roboć w c....la przez trenerów - każdy trener sprowadza seoich - engel
        sproawdził kryszała - gdybym był prezesem to nigdy bym tego engela nie
        zatrudnił, a jedli już to na pewno był kryszałów nie zatrudnił.
        Minimum rozumu jest wskazane, alw niestety, az smiac się chce komu te komuchy
        fabrykę podarowali ...
    • Gość: janusz Bardzo dobry tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 02:05
      Szacunek Panie Stec. Napisz coś o Politechnice Warszawskiej.
      • gagapapa Re: Bardzo dobry tekst 18.12.06, 05:11
        a co z tą politechniką?
    • pacal2 Mistrzostwo świata 18.12.06, 03:05
      Mam na myśli pominięcie w poniższym akapicie Lecha, który ma chyba obecnie
      najsolidniejsze finansowo-społeczne podstawy do osiągnięcia sukcesu...

"Polskim problemem jest, że nikt nigdzie nie zdołał doprowadzić spraw do końca,
      że co chwilę ktoś gdzieś zaczyna od zera. Zbigniew Drzymała wybrał niewłaściwe -
      z punktu widzenia wielkiego sukcesu - miejsce, czyli małe miasteczko, i okazało
      się, że naprawdę silnego klubu w Grodzisku nie zbuduje; Amica Wronki się
      rozpadła; mistrzostwo kraju warszawskiej Polonii zostało roztrwonione;
      wspomniana Wisła uparcie się zsuwa w przeciętność; nawet Legia, którą kupili
      ludzie sukcesu, przestała się sportowo rozwijać. Ostatnio ulubieńcem mediów stał
      się kolejny inwestor z ambicjami - Krzysztof Klicki z Kolportera, ale przecież i
      on jest dopiero na początku drogi."
      • Gość: ja sam Re: Mistrzostwo świata IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.06, 10:29
        Wybacz ale twoj tekst o Lechu mnie rozbawil. :)
      • Gość: polski kibol Re: Mistrzostwo świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:22
        No i ma jeszcze Frania :D:D:D:D
    • Gość: Anty-Stek Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.cable.mindspring.com 18.12.06, 04:51
      Ty sie Stec nie wypowiadaj na temat Wisly, nie wierze ze stac cie na obiektywnosc.

PS. Nie, nie czytalem artykulu. Zobaczylem linke na pierwszej stronie.
      • Gość: Podobasz mi sie Re: Do Anty -Stek IP: *.tpgi.com.au 18.12.06, 09:54
        Podobasz mi sie.Bardzo charakterystyczna wypowiedz.Artykulu "nie czytalem" , ale oczywiscie nie przeszkadza mi to zeby sie wypowiadac.DoWybory olewam ,ale potem jestem w pierwszej lini tych co krytykuja, notabene nie wazne jest czy mam wiedze na jakikolwiek temat.Wiedza...? To nie jest wazne .Wazne jest ze jest "wolnosc" i kazdy moze co chce ! No wiec na tym moj drogi polega to zidiocenie w Polsce.Juz nie powiem jak Ty sie zwracasz do autora artykulu:
        "Ty sie Stec nie wypowiadaj..." Kolego Twoj ? No , ale nie przejmuj sie .Podobasz mi sie ! Serio ! Takich jak Ty jest sporo i absolutnie sa to przypadki nieuleczalne , wiec nie pozostaje nic innego jak tylko pogodzic sie z tym i nawet chwalic , ze tak jest.
    • gagapapa Liga Mistrzów i krasnoludki 18.12.06, 05:07
      wisła mogła być lionem gdyby tylko abramow zainwestował tudzież żeby cupiał
      dostał rurę od kwasniewskiego - je/
    • Gość: canuck Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.06, 05:42
      To bardzo pouczajaca historyjka, tylko ze autor nie wyciagnal zadnej konkluzji.
      A ta konkluzja sama sie nasuwa, bo autor ja nieswiadomie sam zasugerowal.

Konkluzja: Jezeli jestes krasnoludkiem (tak jak czolowe polskie zespoly), to
      musisz uzyc strategii Lyon tzn. cierpliwosci, konsekwencji oraz zdolnosci
      negocjacji, aby aprowadzic swoj zespol na salony. Do tego na pewno jest tez
      pomocna mocna liga. Do tego trzeba tez dodac madrosc, dojrzalosc oraz
      dlugofalowa stratgie prezesa.

A teraz test autora: Ktory z polskich zespolow jest najblizszy transformacji z
      krasnoludka na potentata? W mojej opinii Legia oraz Korona, bo Ciupal sie nie
      ma odpowiednich kwalifikacji.
      • Gość: hahahaha Re: Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 06:21
        legia?:)))
        Kpisz sobie???
        • Gość: normal Re: Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.man.olsztyn.pl 18.12.06, 09:33
          samo napisanie słowa Legia mala litera dyskredytyje twoja wypowiedz
          antylegionisto...

a czemu nie Legia?
          podaj sensowne powody...
          • Gość: ja sam Re: Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.06, 10:31
            Gość portalu: normal napisał(a):

> a czemu nie Legia?

Bo nie i juz!
    • Gość: Sfiks. Nasza Wisełka. IP: 193.151.48.* 18.12.06, 08:19
      Od wieku już lat (na stronach internetowych)krytykowałem Pana Cupiała i niestety
      uważam go za twórcę dna, który osiągnęła Wisły. Ale On nie przyjmuje krytyki i
      samopoczucie ma dobre. Szkoda tylko, że traktuje swój klub jak zabawkę, a nie
      biznesowe przedsięwzięcie!
      • Gość: maz Re: Nasza Wisełka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 08:55
        Pełna zgoda.
        Dodam tylko, że ten facet (Cupiał) bezsensownie brnie dalej i coraz bardziej
        pogrąża się w otchłań. Pewnie nawet zdaje sobie z tego sprawę, ale
        zdesperowany, na przekór sobie i na złość innym, wciąż Wisłę ciągnie w przepaść.
        Jak absolutna musi być jego władza, jak wielki postrach wzbudza u swoich
        podwładnych, że nikt nie potrafi go skrytykować i wytknąć mu wprost jego
        głupoty?!
        • Gość: jurand Re: Nasza Wisełka. IP: *.84.101-84.rev.gaoland.net 18.12.06, 09:22
          problem nie tkwi w Cupiale, lecz w koniecznosci pozbycia sie Kapki i
          Jurczynskiego. nastepnie nalezy powrocic do koncepcji z Kasperczakiem, ktory
          dokona pod kontrola madrych transferow (3-4) zawodnikow. mistrzoswo ponownie
          stoi otworem, gdyz Legia z Wdowczykiem to jednak cos blisko dna, i to pod
          kazdym wzgledem. nie bedac zlosliwym serdecznie pozdrawiam dzialaczy a w
          szczegolnosci kibicow.
          • Gość: kolo Re: Nasza Wisełka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 10:18
            tylko że ten Cupiał ileś tam lat temu wyciągnał wisłę z dna

nie wiem który to byłsezon, ale z pozycji spadkowej pojechali na wicemistrza
    • Gość: przytakiwacz Re: Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.06, 10:26
      Brawa dla prezesa i zarzadu! Niech nam zyja! Sto lat, sto lat!!!
    • Gość: wiking Liga Mistrzów i krasnoludki IP: 193.24.202.* 18.12.06, 11:11
      Dlaczego Wisła miałaby się stać polskim Olympique Lyon ,przecież prowadzą
      zupełnie inną politykę. Podobną drogą idzie Korona bez trwonienia pieniędzy i
      małymi krokami. Za 10 lat kto wie?
    • Gość: kibic Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.icpnet.pl 18.12.06, 11:17
      Ale ten Stec jest głupi. To sie po prostu w głowie nie mieści.
      • Gość: citron vert Glupota Steca nie zna granic... IP: 86.69.185.* 18.12.06, 11:41
        Ze Stecem zawsze bylo zle .
        Ten pseudofelietonista uwaza sie za analityka i znawce futbolu.
        Aulas nie nauczyl sie negocjowac od jakiegos czerwonego anarchisty tylko po
        prostu od zawsze mial pomysl na to co robi czego nie mozna powiedziec o znawcy
        Stecu.
        Wiem ,ze znalezienie tematu na to zeby ciekawie pisac nie jest proste ale jest
        to mimo wszystko mozliwe.Wystarczy nie pisac tego na kolanach w klopie w 10
        minut.
        Gdybanie i fantazmy Steca sa przedziwne.
        Czlowieku ty zyjesz w Polsce i polska pilka to niedoszkolona mlodzierz,
        korupcja mierni trenerzy i dzialacze a w tym wszystkim tacy dziennikarze ,jak
        ty tzn. raz za Cupialem raz przeciw ,raz za rozpieprzeniem PZPN raz przeciw itd
        Stec brakuje ci konsekwencji i kompetencji wiec czas przejsc do dzialu kultury
        napisac cos o pijanym KAZIKU na koncercie czy cos takiego...
    • Gość: ryk jestem za Superligą!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:23
      niech bogaci bawią się z sobą! po jakiś czasie zaden kibic ich nie bedzie
      chciał oglądać i sami wrócą skruszeni do LM gdzie zaczną grać tylko MISTRZOWIE
      Lig europejskich. wole taki scenarusz niż bycie ciągłym zakładnikiem snobów.
      niech idą sobie w cholere :D
    • Gość: KLS Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:11
      Co za dziwny artykuł. To właśnie Bardzo Dobrze, że w Lidze Mistrzów grają
      najbotsze i najlepsze zespoły. Przez to rozgrywki są ciekawe i intersujące. Co
      ma wspólnego z duchem sportu to, że będzie grało jakieś tam Dynamo Kijów z
      Chelsea albo Steua Buakreszt z Realem Madryt. Takich meczy proszę Pana nie
      ogląda się i co najwyżej końcowy wynik może kogoś zainteresować. Tylko mecze
      między majlepszymi drużynani wywołują zaintersowanie. Jak najwięcej powinno być
      meczy między najlepszymi drużymani (i oczywiście najbogatszymi). Co za sens
      miałyby rozgrywki, gdyby na przykład sztucznie premiowano drużyny z innych
      krajów niż wymienione w artykule, wbrew ich wynikom sportowym. Pomysły iście
      bolszewickie. Całe szczęscie, że to nie autor artykułu jest decydentem. Czy
      naprawdę nie ma Pan pomysłu na pisanie artykułu.
      • Gość: Grek Re: Liga Mistrzów i krasnoludki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 13:59
        Racja.
        Panie Rafale,niespodzianki są bardzo sympatyczne,ale jednak
        mecze między najlepszymi,na najwyższym poziomie technicznym,kiedy
        dodatkowo w grę wchodzą ogromne ambicje i pieniądze, to jest własnie
        to na co się czeka.
        Ostatnie lata w LM pełne były sensacji; osobiście cieszę się,że w
        tym sezonie raczej się obędzie bez przypadkowych zespołów,które koniec
        końców pękają.
        W fazie playoffs są wszyscy najlepsi,najwięksi piłkarze,najwyższy poziom
        sportowy - nowy Real,odrodzony MU,kolejny raz szturmujący finał Lyon,
        zagadkowy,ale zawsze mocny Milan,potęznie zmotywowana Chelsea,ciekawszy Bayern,niespełniony Inter,młody porywający Arsenal,nieobliczalny Liverpool... i oczywiście
        broniąca tytułu Barca - a w każdym zespole piłkarze,których wyszkolenia,kondycji i profesjonalizmu zawsze (lub niemal zawsze) mozemy być pewni. Czy wiosna nie zapowiada się znakomicie ? niech pan sam powie... :) A że to stare firmy ?.. Nie szkodzi - gra jest ważna.
    • jusup tym razem Stec bzdur 18.12.06, 17:01
      Paie Redaktorze Stec. Niech się Pan zajmie siatkówkąOstatnio pisał Pan chyba,
      Panie Stec o lidze siatkarskiej... Lub którys z Pana kolegów... Że ta liga
      coraz silniejsza, że może będzie jedna z najsilniejszych.. Zostaw Pan piłkę
      nożną kibicom... Nie chcemy (poza frustratami telewizyjnymi) ligi z jednym
      hegemonem ciągnącym polską lige do Europy, bo nimi za tym miała pójść reszta
      polskiej ligi.. Tyle, że dzis podaje Pan Lyon, a parę lat temu podawął Pan
      Spartę Praga, Rosenborg, Dynamo Kijów... Jakoś nie pociągnęło to piłki w tych
      krajach (nie podawajcie sukcesów reprezentacyjnych Czechów - one miały początek
      w dużej mierze jeszcze w starszej epoce, Berger, Poborsky, Bejbl, Śmićer to
      szkoła Slavii), a zrobiło na ileś lat rozgrywkimi ligowe nudnymi... Jestem
      kibicem Widzewa i mam gdzies potencjalne sukcesy pucharowe Wisły, Legii, Lecha
      czy innego dowolnego klubu (bez żadnych negatywnych uczuć)... Interesuje mnie
      sukces Widzewa - w pierwszej kolejnosci marzę (może na razie nierealnie) o
      kolejnym mistrzostwie Polski. Każdy pucharowy sukces innych drużyn to większe
      pieniądze dla tego klubu i większa szansa zdominowania rozgrywek krajjowych...
      Kibice Lens, St Etienne, PSG, Marsylii i Bordeaux wcale nie radują się z
      sukcesów Lyonu, który miałby byc "lokomotywą" ciągnącą wyżej poziom ligi...
      Serdecznie wolą ligę w której ich klub z największą gwiazdą Michelem Janot
      zdobędzie mistrzostwo przed Lyonem z Louisem Cressailem (nic Wam te nazwiska
      nie mówią? - mi też, sa tylko przykładowe i mają symbolizowac marnych,
      nieznanych piłkarzy) od ligi w której Lyon z Zidanem, Maradoną, Henrym, Pele,
      Buffonem pokona ich klub z Cechem, Ronaldinho, Kaką, Crespo i Cannavaro
      Bo na tym polega piłka
    • indy.m Re: Liga Mistrzów i krasnoludki 18.12.06, 22:14
      "Nie zamierzam smęcić, że nudno, że kibicowskie życie bez niespodzianek traci
      smak"

autor chyba nie rozumie slowa kibic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka