Dodaj do ulubionych

Ferguson krytykuje piłkarzy Lille

IP: *.acn.waw.pl 21.02.07, 11:28
W skrótach na tvp oczywiście o tym nie wspomnieli, że była awantura. Dobrze,
że w ogóle tego gola pokazali.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szrek Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:32
      Najwazniejsze że wygrał Manchester, reszta to pikuś
    • bjorsky MU - cwaniaki bez honoru 21.02.07, 11:41
      nie dziwie sie ze Lille chciało zejsc z boiska bo bramka została zdobyta
      nieprawidłowo, jakie szanse ma bramkarz który stoi przy słupku i ustawia mur i
      nagle zostaje oddany strzał, giggs strzelał do pustej bramki, równie dobrze
      moglo tam nie być nikogo, ciekawe ile zapłacili sędziemu za tego gola, kiedy
      Lille zdobyło bramke to gracze MU robili wszystko żeby sedzia jej nie uznał i
      tak tez sie stało, nienawidze tych zadufanych angoli, to brudasy i śmierdziuchy
      w jednym, nigdy nie pojade do kraju tych buraków bez honoru
      • Gość: korsarz nie pierdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:48
        po 1. bramka została zdobyta prawidłowo kołku
        po 2. bramka Lille została nieuznana prawidłowo kołku
        po 3. honoru to nie masz Ty szkalując MU i sędziego nie mając ani racji ani
        żadnych podstaw by to robić
        po 4. jak na mój gust to najlepiej by było gdybyś nigdzie się z domu nie ruszał,
        przynajmniej wstydu nie narobisz nikomu
        • bjorsky [...] 21.02.07, 11:55
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: korsarz Re: nie pierdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:56
            chciałbym Ci pogratulować w pełni merytorycznej wypowiedzi, którą ponad wszelką
            wątpliwość dowiodłeś ze sędzia uznał bramkę dla MU nieprawidłowo:)
            dziękuję, przekonałeś mnie :)
            • bjorsky Re: nie pierdol 21.02.07, 12:00
              merytoryczną wypowiedź to dałeś ty, nazywanie kogoś kołkiem nie charakteryzuje
              osoby kulturalnej, więc podtrzymuję swoją wypowiedź o twoim smutnym życiu i rób
              dalej to o czym napisałem, w końcu to ci tylko dobrze wychodzi w życiu, pozdrawiam
              • Gość: korsarz Re: nie pierdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:02
                hmm.. ja kołkiem nazwałem kogoś kto pie.. bez sensu obrażając na lewo i prawo
                m.in. MU, sędziego i anglików... do tego przy okazji napisałem w ilu miejscach
                nie masz racji... ale loooozik... jesteś dla mnie wzorem kultury osobistej :)
                • bjorsky Re: nie pierdol 21.02.07, 12:03
                  no luz, może wymienimy się e-mailem przyjacielu?
                  • Gość: korsarz Re: nie pierdol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:05
                    dziękuję, ale dość mam spamu na skrzynce :)
                    • Gość: mike ja mam odczucie ze bylo to nie fair IP: *.uje.nat.hnet.pl 21.02.07, 12:07
                      Nie bede bluzgal na sedziego ale ja mam nie smak patrzac jak zespol tej klasy
                      musi zdobywac gola w ten sposob. (podobnie bylo w FA Cup jak Kanu strzelil
                      bramke)
                      • Gość: korsarz Re: ja mam odczucie ze bylo to nie fair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:12
                        generalnie nie widzę powodu żeby drużyna, której akcja została przerwana faulem
                        (naruszenie przepisów) miała nie korzystać z okazji do zdobycia bramki... i tak
                        za dużo jest fauli taktycznych i cwaniactwa typu stawanie przed piłką i wiązanie
                        buta itd... póki sędzia nie pokaże że gra jest "na gwizdek" póty można grać i MU
                        dokładnie to zrobił - grał
                        • Gość: JA Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.tpnet.pl 21.02.07, 12:40
                          Pilka Nozna to sport w ktorym sa okreslone zasady.

Zasady traktuja takze o tym w jaki sposob sedzia informuje o wykonywaniu rzutów
                          wolnych. Wiec jesli bramkarz jest srednio myslacym murzynem ( na dodatek
                          otylym - jesli ktos raczyl zauwazyc ).

Nie dziwie se ze taki profesjonalista jak R. Giggs nie wachal sie tego
                          wykorzystac. Malo tego, po tym jak ten przecietny zespol Lille ( czy jak to sie
                          pisze ) chcial wymusic uznanie bramki ( przy ewidentnym i brutalnym faulu ),
                          jestem zdania ze zrobil slusznie, kompromitujac ta druzyne:

A skompromitowali sie ze wzgledu na:

- brak wiedzy o przepisach i zasadach ( wstyd, jak na uczestnikow ligi
                          mistrzow ).
                          - gapiostwo i slepote swego "bramkarza". Poobserwujcie prawdziwych bramkarzy -
                          np. Boruc.

• Gość: głupi kołek a fair play??? IP: *.echostar.pl 21.02.07, 12:52
                            Po jakiemu to jest???
                            • Gość: dEvi@nT co fair play? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.02.07, 13:13
                              bramka nie była fair play? a faul poprzedzający wykonanie tego rzutu wolnego był
                              fair play?

jak dla mnie wszystko było w porządku, MU zasłużenie wygrało, mieli więcej
                              sytuacji i wygrali, tyle...

w rewanżu i tak dajadą Lille 3:0 :) pozdro
                          • Gość: Mike Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.uje.nat.hnet.pl 21.02.07, 12:54
                            Do ich bramkarza nie mial bym pretensji bo gral na calkiem niezlym poziomie
                            jedynie do obroncow ze nie przeszkadzali przy ustawianiu pilki (ale czy to tez
                            jest fair??), jednak bylo wiele meczow gdzie zawodnik sprytnym strzalem zanim
                            wszyscy sie spostrzegli zdobywal gola dlaczego w tam tych sytuacjach sedzia
                            kazal powtarzac!!!
                            • Gość: korsarz Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:58
                              jeśli pokazał wcześniej że gra jest "na gwizdek" to nie dość ze nakazywał
                              powtarzać to jeszcze czasem dawał kartkę zawodnikowi który wykonał wolnego przed
                              gwizdkiem... i to jest jak najbardziej normalne...

a propos fair play... ni cholery nie wiem jak się do gry fair ma faulowanie a
                              potem utrudnianie wykonania rzutu wolnego (już ogólnie piszę, nie o tym
                              meczu)... tak samo jak nie wiem co ma z grą fair wspólnego symulowanie kontuzji
                              żeby tylko przeciwnik wybił piłkę i stracił cenny czas... widział ktoś kiedyś
                              zeby koszykarze grali na czas? a gwarantuję że jak ktoś dostanie z łokcie od
                              Shaqa to się nie czuje za dobrze, ale wstaje i gra dalej... a gdyby był
                              piłkarzem to 10 minut by się zwijał z "bólu" na murawie
                            • Gość: korsarz Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:02
                              jeszcze a propos gry "fair"
                              widziałeś jak Gillardino symulował żeby karnego dostać?
                              ja bym takiego oszusta na pół roku zawiesił!

w Anglii jest już jeden klub, który zadeklarował ze za każdą próbę oszustwa na
                              boisku wywali piłkarza z klubu, jednego wywalili i się okazało że piłkarze się
                              nauczyli nie ściemniać
                              • Gość: dEvi@nT Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.nat.student.pw.edu.pl 21.02.07, 13:16
                                no Gilardino to typowy jeb... włoski symulant :/ do tego jest tak kiepski, że aż
                                bolą zęby - i musi być idiotą, skoro myślał, że kogoś na taki upadek nabierze...

podobno sędzia za symulowanie może od razu pokazać czerwoną, szkoda że tego nie
                                zrobił w meczu Celticu i Milanu...
                              • Gość: mike Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.uje.nat.hnet.pl 21.02.07, 13:18
                                widzialem i dostal to na co zasluzyl, ale ty tez widziales nie jeden mecz w
                                ktorym sedzia kazal powtorzyc wolny i czekac na jego gwizdek. ( i moim zadniem
                                fifa powinna wprowadzic taki przepis by nie bylo kontrowersji)
                                • Gość: korsarz Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 13:57
                                  odpowiednie przepisy od dawna są... i w tym wypadku sędzia je bardzo poprawnie
                                  zastosował :)
                                  • Gość: Mike Re: Kilka wyjasnien - dla nie znajacych przepisow IP: *.uje.nat.hnet.pl 22.02.07, 12:08
                                    bardzo debilny przepis :)sport.gazeta.pl/sport/1,74696,3937729.html "ZLY
                                    POMYSL" chyba mnie cytowal :)z poprzedniego postu
      • Gość: jasiek brudasy i śmierdziuchy w jednym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:49
        Ja tam zbytniej niecheci do ManU nie czuje. A Fergusonowi za ambicje, wole
        walki i zdolnosci motywacji postawilbym pomnik.

Ale z tym, ze angole to brudasy i śmierdziuchy i zupelnie bez honoru sie
        zgadzam. A i jeszcze w swojej bezczelnosci wkolo glosza o postepowaniu fair. I
        tak od tysiaca lat. Jednym slowem kutasy.
      • Gość: ignaś Re: MU - cwaniaki bez honoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:37
        Koleś, jest taka książeczka pt. "Przepisy gry w piłkę nożną". Obowiązkowa
        lektura dla takich jak ty pacanów. Gorąco polecam zwłaszcza rozdział o rzutach
        wolnych bezpośrednich.
    • Gość: rboy Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 21.02.07, 11:42
      Man United to cioty, nawet gola strzelic przepisowo strzelic nie potrafia... Nie wiem czemu sedzia uznal gola strzelonego przed jego gwizdkiem, coz, to wszystko jest kasa, kto posmaruje, ten strzeli ;)
      • Gość: korsarz przepisy piłki nożnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:50
        sędzie zapytał Giggsa czy chce grać "na gwizdek", Giggs powioedział ze nie, co
        zresztą było widać po zachowaniu Rooneya i sędziego, no i Giggsa... bramka jak
        najbardziej prawidłowa
      • ron_obvious Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille 21.02.07, 13:51
        Bramka zdobyta jak najbardziej prawidłowo. To zawodnik
        drużyny atakującej decyduje czy grać na gwizdek czy szybko. Jak chce żeby mur
        został ustawiony na poprawnej odległości to mówi sędziemu i ten wtedy podnosi
        rękę z gwizdkiem do góry sygnalizując "gramy na gwizdek". Jeśli takiego
        komunikatu nie ma to broniąca drużyna powinna cały czas patrzeć na piłkę i nie
        dać sie zaskoczyć (najlepiej postawić jakiegoś piłkarza tuż przed piłką, aż mur
        zostanie ustawiony), to nawet A-klasowcy wiedza tylko nie Lille. Frazncuzy dali
        United prezent to co miał Giggs zrobić? Powiedziec "chodźta chłopy zastawić
        piłkę bo zaraz wam strzelę"?

a co do komentarzy że to nie była gra fair, bramka była jak najbardziej fair,
        to faul na Saha był nie fair bo uniemożliwił mu dojście do prostopadłej piłki,
        Lille dzięki faulowi odniosło korzyść i dlatego przepisy pomagają druzynie
        faulowanej w ten sposób że mogą rozpocząć grę kiedy chcą. Nie fair było również
        mazgajstwo i obrażanie się piłkarzy i działaczy Lille, ale tak to jest jak się
        nie nauczyło podstawowoych przepisów piłkarskich.
    • Gość: platini a Korzeniowski wiedzial o tym meczu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:47
      czy moze chodzil po rynku w krakowie,w tym czasie.co go obchodzi jakis glupi
      mecz.
    • Gość: 123 Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: 80.50.252.* 21.02.07, 11:56
      bramka byla zdobyta normalnie, nie wiem o co maja pretensje. w koncu jeden
      zawodnik z Lill mogl stanac przy pilce i przeszkadzac w wykonaniu rzutu
      wolnego. wtedy gigs napewno by nie strzelal, tylko poczekal by az sedzia nie
      ustawi prawidlowo zawodnikow Lill. i o co tyle krzyku? sami sa sobie winni
    • Gość: arthur Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.sysnet.pl 21.02.07, 12:08
      przykro patrzeć na brzydkie zachowanie mu którzy nie potrafią wygrywać z
      honorem. czekam aż obróci sie to przeciwko nim i przegrają ten dwu mecz. w lidze
      już za długo są na 1 miejscu dosyć ich dominacji. jeszcze nie tak dawno (2-3
      lata temu) wszyscy im że życzyli (w konfrontacji mu-arsenal). czas na gre...
      • Gość: korsarz Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:14
        co jest niehonorowego w graniu w piłkę?
        bo w tej sytuacji tylko lille naruszyło przepisy gry w piłkę nożną (faulem), a
        następnie tzw. "ducha gry" obrazając się na sędziego za własną głupotę... MU
        tylko i wyłącznie grał w piłkę, nie robiąc sobie po prostu przerwy na wykonanie
        wolnego "na gwizdek", w zamian wybierajac opcję "panie sędzio gramy"
        • Gość: Vasco Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.tosa.pl 21.02.07, 15:47
          I racja Kolego. Ja jeszcze tylko czekam, az zaczna karac za stawanie przed pilka
          i przeszkadzanie...
    • Gość: ignaś skróty w TVP - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:34
      W skrótach w tvp komentatorzy skupili się raczej na szukaniu błędów v.d. Saara,
      a nie na tym, co w tym meczu było najciekawsze. Panowie, Holender bronił bardzo
      dobrze, a Kuszczak ma jeszcze czas. Wasz powinien się po wczorajszym programie
      skończyć... Wstyd!
      • Gość: korsarz Re: skróty w TVP - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:41
        to co napisałeś to raz, ale jest jeszcze druga sprawa: mianowicie co roku skróty
        są coraz bardziej... skracane... od dawna nie pokazują już w której minucie jest
        dana akcja, bo kompromitująco by wyglądały przeskoki po 30 minut... skróty z
        fazy grupowej ograniczały się do pokazania bramek (i to bez powtórek), a jak
        bramek nie było to pokazywali dwa-trzy strzały... do tego komentatorzy
        nieprzygotowani do relacji ze skrótów, niepotrafiący się połapać co się dzieje i
        pieprz.cy od rzeczy, że o pomyłkach nie wspomnę

a najbardziej irytujące jest to ze to jest jedyne miejsce gdzie można jeszcze
        obejrzeć jakiekolwiek relacje ze wszystkich meczów LM... magazynu LM w polskich
        telewizjach nie ma i zdaje się nie będzie :/
        • Gość: Filip Re: skróty w TVP - wstyd IP: 57.66.197.* 21.02.07, 13:23
          Zgadzam się z Tobą i w tej kwestii i w poprzednich (odnośnie rzutu wolnego).
          Najgorsze są skróty, które "relacjonuje" Banasikowski. Facet nie ma pojęcia, co
          się dzieje na boisku, a jego komentarz jest tak przewidywalny (i powtarzalny),
          jak to, że jutro będzie 22 Lutego. Pozdrawiam!
          • Gość: kuba Re: skróty w TVP - wstyd IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 16:56
            co do banasikowskiego- pelna zgoda. Najbardziej uwielbiam to jego
            koloryzowanie. Jak wczoraj zasunął o "wieloletniej grze Van Bommela przeciw
            Realowi w barwach Barcy to myslalem ze nie wytrzymam i mimo pożnej pory
            zadzwonie do TVP. Na szczęście ktos mu, na słuchawki chyba, to wyjasnił i zaraz
            sie poprawił chłopina.
    • Gość: kibic Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: 150.254.124.* 21.02.07, 13:04
      w takim meczu nie powinno sie strzelac takich bramek.
      sedzia popelnil blad uznajac ta bramke
      moim zdaniem wybaczyl wynik
      • ron_obvious Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille 21.02.07, 13:54
        > moim zdaniem wybaczyl wynik

kto komu wybaczył;P
    • marek_solon Ferguson krytykuje piłkarzy Lille 21.02.07, 13:35
      pilkazzaklawiatury.blox.pl/2007/02/Jak-obrocic-kota-ogonem.html
      tu kilka słów na ten temat
    • Gość: kibic Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:27
      kibice maja racje,to bylo oszustwo ze strony sedziego
      • Gość: :) Re: Ferguson krytykuje piłkarzy Lille IP: *.icpnet.pl 21.02.07, 16:57
        nie bylo oszustwa ale cwaniacwo MU i frajerstwo Lille. w polskiej lidze też
        padają takie gole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka