Dodaj do ulubionych

Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby

IP: *.acn.waw.pl 30.03.07, 20:20
A ja mam haka na każdego człowieka na tym świecie. Nie powiem oczywiście
jakiego, ale mam! Więc najlepiej niech każdy mi się pokłoni nisko i zapłaci
drogo, bo ja mam haka na każdego i ten hak jest porażający!

Czyż to nie przezabawna mentalność tych co mieli walczyć z korupcją ? Paść ze
śmiechu można. Cholerne kartofle...
Naprawdę szkoda, że tylko tak gadają, a nic nie robią. I nie zdziwiłbym się
gdyby to nie te 5 klubów tylko 50 innych należało ukarać - Zawisza sam się
wycofał, więc może tylko on był winny, a inni nie są ? Tylko padli ofiarą
niekompetentnych pisów ? Bo kompetentne prokuratura i PZPN już dawno by
ukarały degradacją o kilka klas winnych. A tu kar nie ma...
Obserwuj wątek
    • boston65 kolator na szega fifa 30.03.07, 20:20
      jedynym uczciwym klubem jest zaglebie lubin :), a jedynym uczciwym dzialaczem
      michal L.
    • blq gówna z II ligi awansują... 30.03.07, 20:54
      i poziom będzie niski nie do zniesienia.

ograniczyc polską ligę do 8 zespołów i niech grają ze sobą po 4 razy. bogate i
      w-miare-dobre kluby cwaniactwa potrzebować nie będą. będą grały uczciwie. i na
      dobrym poziomie (spotkań Belchatow-Korona mogłoby być i 8 w sezonie :))

a dziadostwa cwaniakow-biznesmenków lokalnych, te wszystkie KSZO, łęczne, Arki
      itp... nie grają uczciwie więc wypierd....
      • Gość: ignaś Re: gówna z II ligi awansują... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 00:14
        Tej, może to jest jakieś rozwiązanie? Mądrze prawisz, liga na 8 zespołów i
        koniec. Zresztą, jakby co, to w węższym gronie łatwiej znaleźć czarne owce.
        Ogólnie ciekawy punkt widzenia. Pozdrawiam
    • Gość: ???? Re: Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:01
      Co z Zagłębiem Lubin?? Kiedy wezmą się za nich? Zresztą, kto przyjdzie na
      miejsce tych drużyn? 2-ligowe przeciętniaki, które też mają niejedno na uszami.
      I co tu zrobić?
      • Gość: ignaś Re: Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 00:17
        Balcerowicz musi odejść!!!
    • Gość: Nigga tOmczak kłamca i aferzysta? kibol legijny? IP: 217.153.142.* 30.03.07, 21:02
      O aferach z jego udziałem pisał puls biznesu.

To co wyprawia teraz to kryminał. Jezeli dowody sa takie mocne to po co
      zawieszenie i próba (niezgodna z prawem) wymuszenia przyznania sie do winy?
      Jezeli dowody sa takie mocne to prosze podjac decyzje panie Tomczak.

A czemu prokuratura nie przekazala dowodow na Zaglebie Lubin? Bo Pan Pietraszym
      jest PiSowskim aparatczykiem? Zenada. Jezeli dojdzie do procesow to okaze sie
      ile warte sa dzialania prokuratury. Moim zdaniem pare spraw skonczy sie w
      Strasburgu.
      • Gość: stary kibic Tomczak-odejdz dosc blazenstwa IP: *.eu.solvay.com 30.03.07, 21:29
        Szanowny Panie Tomczak.

Od kilku miesięcy wokół Arki Gdynia unosi się medialny swąd. Medialny, bo nikt
        na oczy nie ujrzał konkretów. I tak raz dziennikarz napisał, że prezes Milewski
        sypie i .. nie wychodzi z aresztu, bo się boi zemsty, a za kilkanaście dni ten
        sam dziennikarz pisał, że Prezes idzie w zaparte. Kibice maja więc w
        głowie "mętlik". Z Pana ust jako dowód na złe postępowanie Arki usłyszeliśmy
        tylko, że to co robił klub z Gdyni "to obrzydlistwo" Przyzna Pan, że to raczej
        marny dowód w sprawie?
        Tajemnicą poliszynela jest, że polska piłka jest chora. Już ponad 20 lat temu
        powstał film "Piłkarski Poker". Znam ludzi związanych z footballem na
        najniższych szczeblach. I tam dochodzi do korupcji, sędziowie kupowani są za
        ziemniaki na zimę lub obiad w restauracji. Dlatego my kibice zainteresowani
        jesteśmy, aby ten proceder zniknął z naszych stadionów. Ale wszystko musi
        odbywać się zgodnie z prawem. Tymczasem działania podejmowane przez WD PZPN pod
        Pańskim kierownictwem noszą znamiona ..... działań bolszewickich. Bez podstaw
        prawnych zawiesza Pan kluby, bo .... nie chcą składać samokrytyki, uważa Pan
        chyba, że to obwiniony musi udowodnić swą niewinność, podczas gdy od czasów
        rzymskich jest dokładnie odwrotnie. To sąd musi udowodnić winę I to ponad
        wszelką wątpliwość.
        W jednym z wywiadów radiowych powiedział Pan, że zastosował Pan "środek
        zapobiegawczy" w postaci zawieszenia klubu Arka Gdynia (nota bene środek
        zapobiegawczy może być wyższą karą niż kara zasadnicza), bo WD to nie tylko
        sąd, ale i organa ścigania. I w tym przypadku postępuje Pan jako organ
        ścigający stosując specyficzny "areszt tymczasowy".
        Chciałbym Panu przypomnieć, że w wolnej Polsce, w przeciwieństwie do czasów
        stalinowskich i całego okresu PRL, areszt tymczasowy leży także w gestii sądu,
        a nie prokuratury. Od kilkunastu lat nie ma już tzw."sankcji prokuratorskiej".
        Gdy mianowano Pana na stanowisko szefa WD PZPN usłyszałem, że na piłce Pan się
        nie zna, ale za to jest Pan dobrym prawnikiem. Sądzę z Pana wypowiedzi, że i z
        ta drugą kategorią też są kłopoty. Może Pan wzorem Ministra Sprawiedliwości,
        który też woli ferować wyrok zanim zrobi to sąd? Postępowanie Ministra ocenił
        b. Przewodniczący Trybunału Konstytucyjnego. Mam nadzieję, że Pańskie
        postępoanie ocenią kibice i nowy Zarząd PZPN. Bo niestety, postępowanie Pana,
        to nie szukanie sprawiedliwości, a jedynie działanie "pod publiczkę". Pan
        poświęci dobro klubu, kibiców dobro polskiej piłki nożnej tylko po to, aby
        pokazać, że mianowanie Pana na tak wysoki stołek było zasadne.

Mam nadzieję, że będzie miał Pan tyle honoru, że dla dobra piłki nożnej,
        podobnie jak Zarząd Arki, poda się Pan do dymisji.

• Gość: jacek t. Re: Tomczak-odejdz dosc blazenstwa IP: 87.204.27.* 03.04.07, 16:24
          Poświęca dobro klubu? Raczej ratuje dobro innych klubów, które będą mogły
          uczciwie walczyć!
          Dobro kibiców? Raczej przysłuża się kibicom, którzy będą mogli oglądać uczicwą
          walkę!
          Szef WD złym prawnikiem? No comments... Wielka kancelaria, wiele sukcesów...
          Pomyśl, proszę, nim napiszesz.
      • Gość: ignaś Re: tOmczak kłamca i aferzysta? kibol legijny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 00:25
        Przeraża mnie upolitycznianie każdej niemal dziedziny życia. To chore jakieś
        jest. Do kogo mogę się zwrócić jak już pisuary zaczną mi nawet w nasienie
        ingerować?
        Padły oskarżenia, ale nie przedstawiono żadnych dowodów. Więc chyba nie ma
        sprawy. No chyba, że to ma być kolejne sztandarowe działania miłościwe nam
        panujących buców na K. SLD i Oleksy krótko trwały, więc zamiast osłabiać
        rywali, może lepiej poprawić swój wizerunek? PiSdy czyszczą polską piłkę -
        nieźle brzmi co?
        Proponuje jakieś może powstanie narodowe, przecież tych faszystów trzeba od
        władzy
        usunąć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Jacek Tomczak Re: tOmczak kłamca i aferzysta? kibol legijny? IP: 87.204.27.* 03.04.07, 16:19
        Skąd o tym wszystkim (sprzedane mecze, dowody na Zagłębie) wiesz? Z mediów? To
        dlaczego wierzysz w innych kwestiach tymże mediom (Puls Biznesu)? Relatywizm...
        Słuchasz mediów wtedy, gdy Ci wygodnie.

Lepiej pomyśleć, niż wszędzie widzieć kryminał.
        W WD zebrała się grupa ludzi, którzy dostali kompromitujące materiały. Jakoś
        żadnemu innemu WD tychże materiałów przekazać nie chciano. To samo w sobie jest
        sukcesem.
        Jakie znowu wymuszenie? Może po prostu warto zapytać prezesa lub działacza, czy
        odczuwa jakiś dyskomfort, że dopuścił się przestępstwa?
    • Gość: KSP KSP KSP w której lidze będą derby Warszawy? IP: *.jjs.pl 30.03.07, 21:04
      bo będą z pewnością!!
      • Gość: jmk Ten cyrk powinni zakończyć kibice, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:30
        prawdziwi, Olewając WSZELKIE MECZE tej "piłki nożnej"- ale skoro chodza to
        widocznie nie dzieje im się krzywda, no cóz -GŁUPOTA NIE BOLI.
    • Gość: Pac Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.03.07, 22:03
      Na sprawy sportu zawodowego i PZPN należy popatrzeć ze strony polityczno-
      biznesowej. Sami pseudo działacze żyją w korupcji i układach od 1945 roku. W
      PRL rządził sportem sekretarz partii a po 1989 jest mniej ideologii ale więcej
      pieniędzy do "zarobienia" czyli więcej stosunków mafijnych. Reformy powinna
      zacząć ustawa sejmowa na mocy której należałoby usunąć prezesów i zarządy
      klubów od IV ligi do I ligi włącznie. Powinien być też ustanowiony zakaz
      piastowania urzędów w klubach dla tychże działaczy dożywotnio. Aktualne
      działania całego PZPN są tylko pozorowane z myślą tylko o przetrwaniu do
      emerytury. Nikt na serio nie chce żadnych reform w piłce nożnej!!! Nie mamy się
      co ciągle oszukiwać. Karanie 2 czy nawet 6 klubów to zasłona dymna. Sam
      rozmawiałem z trenerem IV ligowego klubu, który przyznał, że łapówkarstwo jest
      powszechne nawet w niskich klasach. O II czy I lidze to szkoda nawet mówić. To
      jest poprostu polska norma sportu piłkarskiego. Karać należy oczywiście ale po
      przeprowadzeniu reform w sposób cywilizowany, i jeśli korupcja nie zniknie w
      przyszłości.
      Jak było kiedyś to sam byłem świadkiem naocznym następującego zdarzenia. Na
      początku listopada 1959 byłem na meczu Cracovii z Górnikiem Zabrze. Cracovia
      przegrała 0:1 i spadała z extraklasy. Po meczu rozżalony starszy kibic obok
      mnie krzyknął do przechodzącego Ernesta Pohla- A dlaczego to nie daliście nam
      wygrać. Byśmy zostali w pierwszej lidze ! E.Pohl ubrany modnie w czarną skórę,
      odparł skromnie z akcentem śląskim: A boście za mało nam zapłacili !!!
      Nic dodać, nic ująć... Lata upływają a sport jest stale atrakcyjny, nie mówiąc
      o polskich złotych...
    • Gość: miedziowy Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 22:28
      Jeśli zagłębie uniknie kary to znaczy że listek jest supergangsterem.
    • Gość: bastek1303 Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.chello.pl 30.03.07, 23:24
      Prawda jest taka, że nie ma w Polsce klubu, który by nie kupił meczu lub go nie
      sprzedał.
      Dotyczy to klubów z najniższych klas rozgrywkowych jak i samej pierwszej ligi.
      Paradoks polega na tym, że by się liczyć trzeba było kupować lub w jakiś inny
      sposób załatwić punkty.
      Nawet jeśli klub nie chciał tego robić to i tak musiał jak myślał o czymś więcej
      (konkurencja do awansu jest i to niezawsze na boisku w duchu fair play).
      Takie błędne koło.
      Najlepiej by było dla polskiej piłki, że by to wszystko z burzyć i z budować od
      początku.
      Tyle, że jest to nierealne.
      Handlować, może nie będzie się w ekstraklasie czy 2 lidze na taką skalę
      jak kiedyś (w niższych ligach zostanie po staremu), ale.... no właśnie ale....
      Dla chcącego nie ma nic trudnego, szczególnie tam gdzie są duże pieniądze.
      Podsumowując to wszystko mogę stwierdzić, że musi się zmienić pokolenie, aby
      sytuacja uległa poprawie.
      Dla tego drodzy rodzice, opiekunowie, ...hmmmm.... politycy zacznijcie dawać
      dobry przykład młodzieży, aby tą nie kusiły łatwe acz nieuczciwe pieniądze.

pozdrawiam bastek1303
    • Gość: 1908 heh a co z widzewem?? IP: *.chello.pl 30.03.07, 23:46
      bo to jest dopiero megawalek na skale europejska i to udokumentowany jak nic
      innego co dotyczy pozostalych klubow. zlodzieje w rzekomo w swietle prawa
      niezwrocili naleznych pieniedzy swoim dluznikom i teraz smieja sie im w twarza.
      kasa jaka wywalila arka na kupno swoich meczow, to male miki w porownaniu do
      tego czego nie zaplacicil widzew. no ale maja bonka, wiec sa rowniejsi niz np.
      GKS Katowice

przyznaje, to nawet sam prezes PZPN listkiewicz:

www.reprezentacja.com.pl/index.php?plik=wstawki/news_caly&numer=10542&kat=15&nazwa=Micha%B3+Listkiewicz
      Najpoważniejsze jest to, że licencja na grę Widzewa Łódź w drugiej lidze, ponad
      dwa lata temu, została wydana z naruszeniem prawa. Widzew nie powinien grać ani
      w drugiej, ani teraz, po awansie, w pierwszej. Komisja zaleca wycofanie Widzewa
      z rozgrywek. Licencje na grę w drugiej lidze przyznawał pan Sadowski, który już
      nie pracuje dla związku. Nawet jeśli zarzut jest słuszny, czy ja jestem temu
      winien? Czy muszę przeglądać każdy papier i wniosek, który pojawi się w PZPN?

inne:
      www.wiadomosci24.pl/artykul/blazenady_i_otumaniania_ciag_dalszy_20349.html
      Jeśli chodzi o licencyjny przekręt widzewski, który w świetle prawa, nie tylko
      futbolowego, jest bardziej szkodliwy od korupcji, to cała dokumentacja
      potwierdzająca popełnienie przestępstwa znajduje się w rękach wrocławskich
      prokuratorów, a konkretnie Ryszarda Tomankiewicza i, niestety jeszcze ministra
      sportu, Tomasza Lipca. Jeśli pan prokurator i minister nie zechcą udostępnić
      przedstawicielowi Wydziału Dyscypliny kompromitujących kwitów w tej sprawie, to
      w drodze powrotnej z Wrocławia zapraszam pana mecenasa Tomczaka lub któregoś z
      jego wysłanników, do mojego domu w Łodzi po komplet dowodów z przekrętu
      licencyjnego, z których niezbicie wynika, że:
      1) Komisja Rewizyjna PZPN stwierdziła, że licencja na grę w drugiej lidze dla
      RTS Widzew w 2004 r. została przyznana niezgodnie z prawem.
      2) Doszło do jeszcze większego, bo podwójnego przestępstwa (władze regionalne
      nic nie mają do licencji, a po drugie, licencja nie może być przedmiotem obrotu)
      kilka tygodni później, kiedy to na posiedzeniu Okręgowego Związku Piłki Nożnej w
      Łodzi dokonano scedowania nieprawnie otrzymanej licencji przez RTS na
      nowopowstałe Stowarzyszenie Widzew Łódź.
      Dodatkowy smaczek w tej sprawie to udział w niej Zbigniewa B., który jako
      członek zarządu PZPN nie tylko uczestniczył w feralnym posiedzeniu ŁOZPN, ale
      również zobowiązał się, w porozumieniu zawartym pomiędzy nim a zarządem RTS-u,
      do utrzymania licencji scedowanej do nowego Stowarzyszenia.

• Gość: 1908 (OT) wierzycielom IP: *.chello.pl 30.03.07, 23:51
        niestety nie da sie edytowac, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo
    • Gość: aszerot Re: Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.aster.pl 31.03.07, 00:27
      dlaczego człowiek który był w zarządzie PZPN za komuny, potem walczył z PZPN-em
      za czasów mafiosy (padłego, na szczeście) Dębskiego, nagle znów jest wyrocznią
      w związku? to załosne, aby taki alkoholik był wyrocznią w polskiej piłce...
    • Gość: kibic Degradacja mniej niż 2 ligi jest S.K.A.N.D.A.L.E.M IP: *.77.classcom.pl 31.03.07, 08:18
      Nie można dopuścić do sytuacji że kara będzie mniejsza niż skala oszustw!!
      Skoro kupowali mecze żeby awansować to samo odebranie awansu (degradacja) nie
      jest odpowiednią karą.

Kluby z ekstraklasy powinny wylądować w 3 lub 4 lidze. I dodatkowo pozabierać
      klubom pieniądze od związku za przehandlowane sezony!!
    • yurek.wieczorek Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby 31.03.07, 08:49
      P.Michał Tomczak wyrażnie sympatyzuje z MOTOREM
      • uel1 Handel karami i degradacjami 31.03.07, 09:10
        Ciekawe czy istnieje możliwośc handlowania i kupczenia degradacjami?? Np. jeden
        klub z czołówki tabeli podpłaca PZPN, żeby ten ukarał jego najgroźniejszego
        rywala, przecież zawsze można coś znaleźć na jakiś klub. Ale to tylko
        spekulacje i nieczego tu nie sugeruję ;-)
        • Gość: jaro Listek jak PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:47
          Ech, szkoda, że ciąglerządzi pan Listkiewicz z Platformy Obywatelskiej. Cale
          tejego rządy jak i jego partia są skorumpowane, okropne i beznadziejne.
          Listkiewicz jest jak Tusk, jeden to zaraza pilki kopanej, drugi to zaraza
          polityki.
          Ktoś chce lepiej, ale oni z uporem maniaka mówią nie. Jeden trzyma się stołka,
          drugi tylko na stołek chce wejść.
    • Gość: Marcin Re: Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:52
      A ja się pytam: kto zdegraduje "działaczy" z PZPN? Tych dziadów trzeba było
      pogonić dwa miesiące temu. Kiedy odbędzie się ten obiecany zjazd wyborczy,
      panowie?
    • Gość: ktosik a gdzie zaglebie lubin????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 13:10
      a gdzie zaglebie lubin?????
    • Gość: trocinki Degradacja czeka przynajmniej cztery kluby IP: *.chello.pl 31.03.07, 19:35
      Klu
      by powinni przesta gry wszystkie niech grajom joBy z PZPN oraz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka