Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Od czego zacząć?

29.03.09, 21:58
    Witam

Bardzo fascynuje mnie wspinaczka górska, ale nie wiem gdzie się zgłosić, gdzie
    pytać o kurs. Słyszałam o tak zwanych skałkach na których można poćwiczyć, ale
    nie mam pojęcia gdzie można je znaleźć.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Angela
    Obserwuj wątek
      • weekenda Re: Od czego zacząć? 30.03.09, 19:34
        gdzie znaleźć skałki? na mapie...

a poważnie: nie słyszałaś o Podlesicach i generalnie jurze krakowsko-
        częstochowskiej? albo o Janowicach i Sokolikach? na geografii tego
        uczą... wpisz sobie w google
      • milus22 Re: Od czego zacząć? 31.03.09, 23:37
        W najbliższym Klubie Wysokogórskim powinnaś uzyskać wszelkie informacje. Pozdrawiam.
        • Gość: milus22 Re: Od czego zacząć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 15:37
          Ale dlaczego od razu klub wysokogorski? nie chce jechac w zadne
          wysokie góry,morze puzniej kiedyś.No chyba że w tym klubie mają
          jakieś skałki do wspinania na początek.Pozdrawiam
      • Gość: w Warszawie Re: Od czego zacząć? IP: 195.117.146.* 01.04.09, 17:08
        Tu jest o ścianie wspinaczkowej w Warszawie
        www.sybil.pl/event/full-details/id/58243
        Nie wiem skąd jesteś, więc daję namiary na największe miasto
        • Gość: Przemek Re: Od czego zacząć? IP: 188.33.61.* 14.05.09, 12:41
          Jesli Warszawa, to 2Wieże: www.2wieze.pl

p
      • Gość: nenna Re: Od czego zacząć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 17:00
        szczerze mówiąc wyjazd od razu w skały nie jest dobrym pomysłem - podejrzewam,
        że nie tylko nie masz o tym pojęcia, ale też brakuje Ci i techniki i siły, ale
        wszystko jest do zrobienia;-) wpisz w google "ściana wspinaczkowa"+Twoje miasto
        i na pewno znajdziesz adres ściany, gdzie możesz pójść i zacząć się wspinać.
        Polecam ściany bulderowe, na których możesz sobie chodzić bez uprzęży i ćwiczyć,
        jeśli stwierdzisz, że Cię to wciągnęło to wtedy polecam kurs wspinania, gdzie
        nauczysz się jak się wspinać z asekuracją itp itd, po skończeniu takiego kursu
        będziesz mogła jeździć sobie w skały i łoić. tak w skrócie to wygląda. nie
        polecam wyjazdu w skały jako startu, ponieważ potrzebny Ci nie tylko partner,
        ale też umiejętności żeby nie zrobić krzywdy sobie i innym. pozdrawiam i życzę
        powodzenia:-)
      • Gość: GOg Re: Od czego zacząć? IP: *.echostar.pl 22.05.09, 16:56
        Zasuwaj na ścianę!
        --
        ogrodypamieci.pl/profil/jerzy-kukuczka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka