Gość: Bol K. IP: *.eu.solvay.com 09.04.07, 18:43 Panie Tomczak kiedy wreszcie zawiesi pan Zaglebie Lubin na minimum miesiac? Powodow jest az za duzo.Pokaz pan wreszcie jaja panie Tomczak. Pamietamy i czekamy..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Drabiniasty Faworyci w proch i pył IP: *.wfd76a.dsl.pol.co.uk 09.04.07, 19:48 Nie ma już sędziów wspierających Legię i Wisłę. Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:51 Do zdobycia zostało 30 pkt., dużo się może jeszcze wydarzyć, a tu taka pewność, że ani legii ani wisły nie będzie w pucharach. To nie jest jeszcze takie pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:53 Co to znaczy, ze Legia i Wisła mają najlepszych piłkarzy ? Ci piłkarze najwyraźniej nie mają ambicji i jako tacy nie mogą być postrzegani jako najlepsi w kraju. Może kontentują się dochodami w bogatym klubie i myślą tylko o dotrwaniu (bez kontuzji i wysiłku) do piłkarskiej emerytury. Co bardziej interesowni szukają szcześcia w trzeciej lidze niemieckiej, piątej szkockiej, czwartej tureckiej. Od lat nie ma w tych klubach kandydata do gry w Milanie, Bayernie, MU, Realu. Oni nawet w marzeniach sennych nie sięgają takich szczytów ......... Taki Piotr Włodarczyk z Legii to przecież piłkarska tragedia. Czy nikt w klubie tego nie widzi ? Sprzedać go, oddać za darmo, dołożyć do niego Janczyka ... tylko żeby sobie poszedł. Ja bym jeszcze zrozumiał złe wyniki klubów ale tylko gdybym widział, że drużyna walczy. Może brak polskim piłkarzom kondycji, techniki, wyćwiczonych zagrań, ... ale żeby walczyli. A co ja widzę ? Mimozy snujące się po boisku bez ładu i składu. Jak dla mnie godnymi "elki" na piersi jest tylko 4-5 piłkarzy, z Diksonem Choto na czele. Ja sobie nawet myślę, że Dikson postawiony w ataku strzelilby znacznie więcej bramek niż faworyzowany napastnik Piotr Wlodarczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Faworyci w proch i pył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:14 I znów zaczyna się wzdychanie i płacz po Wiśle i Legii. Że są takie słabe, że nie zagrają w pucharach. A ja się pytam, po jasną cholerę? Żeby się skompromitować po raz kolejny? Jeżeli ich właściciele, prezesi, trenerzy nie wiedzą jak systematycznie podnosić poziom gry, budując drużyny coraz silniejsze, to niech nie zawracają głowy! W tym sezonie w pucharach zagrają debiutanci - Bełchatów i Kielce. Zagłębie Lubin nie powinno grać z dwóch powodów. Po pierwsze, są podejrzenia o udział w aferze korupcyjnej. Po drugie, nie ma tam stadionu spełniającego jakie takie normy. Dziwne to bardzo, bo przecież KGHM to jedna z najpotężniejszych firm w Polsce! Czy Bełchatów i Korona mają szansę zaistnieć w pucharach? To zależy od wielu czynników. Jeżeli ich najlepsi zawodnicy zostaną i będą jeszcze dodatkowe wzmocnienia, to tak. W klubach tych jednak rządzą ludzie mądrzy, którzy nie robią nic na siłę i jest nadzieja, że wyprzedaży nie będzie. Nawet jednak jak nic nie zwojują, nie awansują do LM, czy nie wyjdą z fazy grupowej PU, to i tak nie będzie to gorsze od występów Wisły i Legii. Więc czy jest sens tak wzdychać i rozpaczać w mediach o tym że Legia i Wisła są takie słabe...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzysiu Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:15 Sędziowie boją się brać by nie zwiedzać "dołka" we Wrocławiu!!! I to cała prawda!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Petrescu i wszystko jasne IP: *.dyn.optonline.net 09.04.07, 20:23 Petrescu chyba nie byl zlym trenerem , co ??? Ten Rumun , czarnuch , cygan , jak go wielu wyzywalo i obrazalo , potrafil cos z tych pilkarzy wyluskac.Oj panie Cupial ...kasa to nie wszystko .Trzeba jeszcze miec KLASE . Odpowiedz Link Zgłoś
simpson85 Faworyci w proch i pył 09.04.07, 20:37 Zobaczymy za rok, za dwa lata... czy Bełchatów albo Kielce będą na pace. Dla mnie to jednosezonowe gwiazdki, które zabłysły i zgasną w starciu z europejskimi realiami jeszcze bardziej niż (L) czy Wisła. Wieszczenie upadku Warszawy i Krakowa jest po prostu smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Faworyci w proch i pył IP: *.interblock.pl 09.04.07, 23:57 Po prostu w Wisle sie wydawalo wszytskim ze bedzie tak jak zawsze rob co chcemy a i tak bedziemy miec mistrza ,Legia podobnie ale troche bardziej zlozona sprawe, moim zdanie to dobrze ze Legia i Wisla nie zagraja w pucharach bo to jak oni nas reprezentuja to szkoda gadac a i tak nie sa nie wiadomo jak rozstawieni Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Re: Faworyci w proch i pył 09.04.07, 20:41 Legia i tak nie zagra w pucharze UEFA zresztą ją także powinno się zawiesic za te przekręcone mistrzostwo kilka lat temu do dzisiaj nie chcą się przyznac [tak jak Łęczna] Odpowiedz Link Zgłoś
miroskom Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 20:41 Gratulacje dla Bełchatowa bo pewnie zostanie mistrzem. Ale jeśli chodzi o puchary to nie ma znaczenia który klub wystąpi bo i tak wszystkie poodpadają w rundzie wstępnej. Zagłębie Lubin to największa żenada w lidze. Najważniejszym celem klubu jest prowadzenie giełdy samochodowej. Stadion najbardziej parszywy w Polsce mimo że właścicielem klubu jest najbogatsza firma w Polsce. Na mecze prawie nikt nie chodzi - nawet na mecz z Milanem w pucharze europy kilkanaście lat temu przyszła garstka kibiców. Może chociaż działacze się troszkę ucywilizowali bo wtedy zaprezentowali szczyty buractwa pastewnego. Do Mediolanu pojechali w wełnianych sweterkach, a tam nawet zawodnicy chodzą w garniturach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Zagłębie Lubin - największa żenada IP: *.wro.vectranet.pl 09.04.07, 20:59 Lp. Klub Średnia liczba widzów 1. Lech Poznań 14,440 2. Korona Kielce 10,800 3. Wisła Kraków 9,720 4. Górnik Zabrze 9,690 5. Legia Warsz. 9,520 6. Arka Gdynia 8,630 7. Widzew Łódź 7,850 8. Pogoń Szcze. 6,440 9.Zagłębie Lubin 5,880 10.ŁKS Łódź 5,630 11.GKS Bełchatów 5,470 12.Cracovia Kraków 4,250 13.Górnik Łęczna 4,150 14.Wisła Płock 3,130 15.Odra Wodzis 3,010 Jeśli w Lubinie na mecze nikt nie chodzi to uświadom sobie w takiej Warszawce ( jest tylko 3,500 ludzi więcej na stadionie. Jeśli Zagłębie to klub bez kibiców to 20 krotnie większa Warszawa wypada żenująco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miroskom Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:07 Ale ze sweterkami to prawda. A stadion wyjatkowo obrzydliwy Odpowiedz Link Zgłoś
simpson85 Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:09 Gość portalu: Luk napisał(a): > jest tylko 3,500 ludzi więcej na stadionie. Jeśli Zagłębie to klub bez kibiców > to 20 krotnie większa Warszawa wypada żenująco!!! LOL średnia jest ciut większa ale powiedz mi jak ma wejść 30k skoro stadion pomieści tyle ile pomieści?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Zagłębie Lubin - największa żenada IP: *.wro.vectranet.pl 09.04.07, 21:19 Spoko, chodzi tyle ile może. Denerwuje mnie tylko że ktoś napisał że Zagłębie to klub bez kibiców. Kibice byli, są i będą. Myślę że wklejona powyżej tabelka wyraźnie to pokazuje. PS. Mogę się mylić ale max pojemność Legii to 13 628 (za 90minut.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
simpson85 Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:25 Nom coś ponad 13k, ale nie o to chodzi. Wiadomo, że kazdy klub ma swoich kibiców. Jeden lepszych, drugi gorszych - o gustach się nie dyskutuje. To ilu chodzi na jaki mecz też nie ma większego znaczenia. Rozmawiajmy o faktach - a te są takie, że nawet jesli GKS zdobędzie Mistrza, nawet jesli dobrze zaprezentuje się w UEFA (bo o LM to nie ma co śnić) to i tak podzieli los np. Groclinu. A Legia i Wisła były, są i będą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zagłębie Lubin - największa żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:19 Panie miroskom proszę najpierw sprawdzić ilu kibiców przychodzi w Lubinie na mecze oraz parę innych faktów. Poziom Pańskiej wypowiedzi oraz posiadana wiedza aż nadto wyraźiście obrazują Pana oraz Pańskią "inteligencję". Osobiście mam wątpiwość czy zwacając się per pan nie popełniam błędu. pozdro do normalnych kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
miroskom Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:35 Stadion Zagłębia jest najładniejszy, najbardziej nowoczesny, najbardziej funkcjonalny. Właściciele i sponsorzy najbardziej hojni i gospodarni. Kibice najlepsi w świecie. Atmosfera na trybunach bardziej gorąca niż w Manchesterze i Madrycie. Prezesi najbardziej uczciwi, najbardziej eleganccy i obyci w świecie. Ale ja i tak uważam że Zagłębie Lubin to żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucktheduck Na stadionie w Lubinie Dynamo czuło się jak w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 00:03 Stąd tak łatwo wyeliminowali miedziową "potęgę". Jak przyjedzie ktoś z rejonów nieskażonych taką antyestetyką, będzie tak porażony tym megasyfem, że będzie go można ograć ! Drżyjcie mocarze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Największa żenada to...miroskon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:11 ...pierwsze kłamstwo...(cytuję, oczywiście) Klub Średnia liczba widzów 1. Lech Poznań 14,440 2. Korona Kielce 10,800 3. Wisła Kraków 9,720 4. Górnik Zabrze 9,690 5. Legia Warsz. 9,520 6. Arka Gdynia 8,630 7. Widzew Łódź 7,850 8. Pogoń Szcze. 6,440 9.Zagłębie Lubin 5,880 10.ŁKS Łódź 5,630 11.GKS Bełchatów 5,470 12.Cracovia Kraków 4,250 13.Górnik Łęczna 4,150 14.Wisła Płock 3,130 15.Odra Wodzis 3,010 ...jak widać więcej kibiców ma wieś Lubin od drużyn z miast mieniących się wielkimi...tj. Craxa, łks, Płock...i niewiele mnie niż Widzew i Szczecin (nie mówię o Pogoni Nowej)... ...drugie kłamstwo: giełda samochodowa nie należy do klubu tylko do miasta... ...WNIOSEK: największa żenada to obleśny kłamczuszek MIROSKON... P.S. do miroskona: ...jak już musisz kłamać na cały kraj, rób to intelientnie, bo sam wychodzisz na buraka pastewnego...i moim zdanie po prostu nim jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gicz Cielęca... Propozycja tekstu taka jak Steca wyżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:17 Propozycja tekstu taka jak Steca wyżej - GKS, Zagłebie, Korona - połóżcie się, żeby Legia mogła wygrać ligę, bo tylko ona ma szansę, tylko ona zasługuje itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioJasio Re: Faworyci w proch i pył IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.04.07, 22:32 No to wymieniaj Bol K. 1 ... 2 ... 3 ... nie zapomnij podeprzeć dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowja hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:33 hmm no dobrze, ale co na to Ben Haker? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homac Faworyci w proch i pył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:36 nie można kupić - nie można wygrać. Połowa ligi powinna być zawieszona, tylko są ci bliżej układu i dalej układu (Gdynia, Łęczna). Porządku to Tomczak nigdy nie zrobi tylko zamydli oczy karząc "cieniasow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbulwersowany Faworyci w proch i pył IP: *.widzew.net 09.04.07, 23:31 Pomocnitwo wystraszone, uklady boiskowe się kończą. Umiejętności piłkarskie takie są jak widać. Tylko się należy cieszyć, że wraca normanolść po tylu latach obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br311 Akcja Wlodarczyka z 81 min. :) IP: *.compi.net.pl 09.04.07, 23:33 Majac przed soba tylko bramke przewrocil sie nieudolnie symulujac faul. O Boze... O Jezu... Za co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricks A kogo to obchodzi?? IP: *.icpnet.pl 10.04.07, 00:39 i jeszcze zdjęcie Surmy - najgorszego piłkarza w lidze !! uahaahhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakapior Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 01:04 Tak nasrajmy jeszcze z tego powodu do butów, panowie co to za tytuly? czemutak zniechecacie czytelnikow do swojej gazety przeciez Polska liczy 38 mln obywateli nie 3 czy mln z kilku najwiekszych miescin. najlepiej dajmy sobie spokoj z pilka nozna w koncu gdzie tam warszafce do takie Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Nie rozumiesz o co chodzi... IP: *.VIC.netspace.net.au 10.04.07, 01:23 'gw'ma przeciez za zadanie zniechecac Polakow do wszystkiego,do czego sie tylko da.Takie jest poslanie tej antypolskiej gazety - szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter Rozwiązanie zagadki - już nie sprzedaje się meczy. IP: *.broadband.pl 10.04.07, 02:01 I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-x Re: Rozwiązanie zagadki - już nie sprzedaje się m IP: *.oracle.co.uk 10.04.07, 10:03 podejrzewam ze to delikatnie mowiac WIELCE prawdopodobne rozwiazanie tej zagadki. Kilka lat temu nikt sie nie pchal do pucharow i chetnie odsprzedawali mecze bogatej Wisle i Legii. Ale to jedna strona medalu, druga to ze reczywiscie Wisla presadzila ze zmianami trenerow, a Legia z bezsensowanymi transferami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsw [...] IP: *.pro.lama.net.pl 10.04.07, 03:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Faworyci w proch i pył IP: 62.29.165.* 10.04.07, 07:58 Jest to ostatni taki sezon. Wierzcie mi. Raz na pare lat to i LKS i Polonoa mistrza zdobyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolmar Faworyci w proch i pył IP: 217.153.83.* 10.04.07, 08:11 Pamietam mecze Wisły..........Legii......... Gornika Zabrze......Łza w oku....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil faworyci kogo ? .Pimaków i "działczy" PZPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:42 myśleli, że zdobycie mistrzostwa to mają zapisane przed rozpoczęciem ligi ?. Organizacja w Wiśle i Legii jest fatalna. Kupują nie tych co trzeba [Legia]. Sprzedają wszystkich co umieją kopnąć piłkę [Wisła]. Trenerzy tych drużyn to wielka pomyłka. I jak można zbudować silny zespół w takiej sytuacji ?. Po prostu, są cieniasami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yamat Bzdury 10.04.07, 10:50 "fakty są takie, że Wisła jest dziś piąta w tabeli i ma aż dziewięć punktów straty do GKS" Panie Wołowski, fakty sa takie, ze nawet w pańskiej wyborczej: primo - Wisła jest na CZWARTYM miejscu secundo - GKS ma 10 pkt przewagi nad Wisłą. Jeśli w krótkim tekście popełnia pan 2 błędy rzeczowe, których sprawdzenie zajmuje ułamek sekundy, to jak można poważnie traktować pozostałą część tekstu? I na jakiej podstawie pan twierdzi, że Legia ani Wisła nie zdobędą MP? Jeśli do zdobycia jest 30 punktów, a strata wynosi 10 lub 11, to takie stwierdzenie jest nadużyciem, no chyba że ma pan dostęp do poufnych informacji... To nie Fakt ani Superexpress, tylko poważna (?) gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Faworyci w proch i pył IP: *.bel.vectranet.pl 10.04.07, 20:27 Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i dość długo zastanawiałam się czy coś pisać. Na pewno od razu powinnam zaznaczyć, że pochodzę z Bełchatowa i od paru lat chodzę na mecze. Myślę, że można nazwać mnie kibicem GKS-u dlatego na pewno wiele osób nie potraktuje mojego zdania poważnie. Mam wrażenie, że trochę za szybko przypisuje się GKS-owi Mistrza Polski. Robi to wiele osób bardziej czy mniej związanych ze sportem, a co jest bardziej denerwujące jeszcze parę kolejek temu normą było skazywanie "nas" na dół piłkarski, czy nawet spadek (z czym spotkałam się w pewnej gazecie). Następnym błędem jest robienie z przeciętnych (niektórych) piłkarzy GKS-u gwiazd na skalę światową (dobry przykład Matusiak, któremu ławka spodobała się bardziej niż walka o tytuł). Warto doceniać rzeczywiste umiejętności, nie pomijać ich ale również nie wyostrzać. Zwrócono uwagę na sponsoring GKS-u...Kopalnia jest spółką państwową, co widzę nie jest pozytywną cechą(?). Ale czy nie lepiej mieć bardziej pewne pieniądze od spółki która po porostu nie zbankrutuje nagle znikając pieniędzmi? Wiele osób sukces klubu przypisuje wielkiemu budżetowi, tym milionom płynącym strumieniami do klubu....A może warto porównać budżety wszystkich klubów? Chyba GKS nie jest na czele tej tabelki....:) Może czasami warto po prostu uwierzyć w możliwości małego klubu, z małego miasta (podobno wada....następna ?) które od paru lat umie wykorzystać te okropne pieniądze Kopalni i Elektrowni na promocje sportu. Niech przykładem na to będzie Skra która mogła utrzymać wysoki poziom nie tylko dzięki dofinansowaniu, ale także mądrej polityce. Nie bądźmy zazdrośni kiedy "nasz" klub przegrywa z innym...może ten inny pomoże odbić się od dna i rozwinąć piłkę w naszym kraju. Może nie za rok czy dwa, ale dajmy wszystkim równe szanse... Po prostu cieszmy się pięknem sportu :) Odpowiedz Link Zgłoś