Dodaj do ulubionych

Faworyci w proch i pył

IP: *.eu.solvay.com 09.04.07, 18:43
Panie Tomczak kiedy wreszcie zawiesi pan Zaglebie Lubin na minimum miesiac?
Powodow jest az za duzo.Pokaz pan wreszcie jaja panie Tomczak.
Pamietamy i czekamy.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Drabiniasty Faworyci w proch i pył IP: *.wfd76a.dsl.pol.co.uk 09.04.07, 19:48
      Nie ma już sędziów wspierających Legię i Wisłę. Na szczęście.
    • Gość: lech Re: Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:51
      Do zdobycia zostało 30 pkt., dużo się może jeszcze wydarzyć, a tu taka pewność,
      że ani legii ani wisły nie będzie w pucharach. To nie jest jeszcze takie pewne.
    • Gość: jml13060 Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 19:53
      Co to znaczy, ze Legia i Wisła mają najlepszych piłkarzy ?

Ci piłkarze najwyraźniej nie mają ambicji i jako tacy nie mogą być postrzegani
      jako najlepsi w kraju.

Może kontentują się dochodami w bogatym klubie i myślą tylko o dotrwaniu (bez
      kontuzji i wysiłku) do piłkarskiej emerytury. Co bardziej interesowni szukają
      szcześcia w trzeciej lidze niemieckiej, piątej szkockiej, czwartej tureckiej.
      Od lat nie ma w tych klubach kandydata do gry w Milanie, Bayernie, MU, Realu.
      Oni nawet w marzeniach sennych nie sięgają takich szczytów .........

Taki Piotr Włodarczyk z Legii to przecież piłkarska tragedia. Czy nikt w klubie
      tego nie widzi ? Sprzedać go, oddać za darmo, dołożyć do niego Janczyka ...
      tylko żeby sobie poszedł.

Ja bym jeszcze zrozumiał złe wyniki klubów ale tylko gdybym widział, że drużyna
      walczy. Może brak polskim piłkarzom kondycji, techniki, wyćwiczonych
      zagrań, ... ale żeby walczyli. A co ja widzę ? Mimozy snujące się po boisku bez
      ładu i składu.

Jak dla mnie godnymi "elki" na piersi jest tylko 4-5 piłkarzy, z Diksonem Choto
      na czele. Ja sobie nawet myślę, że Dikson postawiony w ataku strzelilby
      znacznie więcej bramek niż faworyzowany napastnik Piotr Wlodarczyk.
      • Gość: maz Re: Faworyci w proch i pył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:14
        I znów zaczyna się wzdychanie i płacz po Wiśle i Legii. Że są takie słabe, że
        nie zagrają w pucharach. A ja się pytam, po jasną cholerę? Żeby się
        skompromitować po raz kolejny? Jeżeli ich właściciele, prezesi, trenerzy nie
        wiedzą jak systematycznie podnosić poziom gry, budując drużyny coraz silniejsze,
        to niech nie zawracają głowy!
        W tym sezonie w pucharach zagrają debiutanci - Bełchatów i Kielce. Zagłębie
        Lubin nie powinno grać z dwóch powodów. Po pierwsze, są podejrzenia o udział w
        aferze korupcyjnej. Po drugie, nie ma tam stadionu spełniającego jakie takie
        normy. Dziwne to bardzo, bo przecież KGHM to jedna z najpotężniejszych firm w
        Polsce!
        Czy Bełchatów i Korona mają szansę zaistnieć w pucharach? To zależy od wielu
        czynników. Jeżeli ich najlepsi zawodnicy zostaną i będą jeszcze dodatkowe
        wzmocnienia, to tak. W klubach tych jednak rządzą ludzie mądrzy, którzy nie
        robią nic na siłę i jest nadzieja, że wyprzedaży nie będzie. Nawet jednak jak
        nic nie zwojują, nie awansują do LM, czy nie wyjdą z fazy grupowej PU, to i tak
        nie będzie to gorsze od występów Wisły i Legii. Więc czy jest sens tak wzdychać
        i rozpaczać w mediach o tym że Legia i Wisła są takie słabe...?
    • Gość: bzysiu Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 20:15
      Sędziowie boją się brać by nie zwiedzać "dołka" we Wrocławiu!!!
      I to cała prawda!!!!!!
    • Gość: rrr Petrescu i wszystko jasne IP: *.dyn.optonline.net 09.04.07, 20:23
      Petrescu chyba nie byl zlym trenerem , co ??? Ten Rumun , czarnuch ,
      cygan , jak go wielu wyzywalo i obrazalo , potrafil cos z tych
      pilkarzy wyluskac.Oj panie Cupial ...kasa to nie wszystko .Trzeba
      jeszcze miec KLASE .
    • simpson85 Faworyci w proch i pył 09.04.07, 20:37
      Zobaczymy za rok, za dwa lata... czy Bełchatów albo Kielce będą na pace. Dla
      mnie to jednosezonowe gwiazdki, które zabłysły i zgasną w starciu z
      europejskimi realiami jeszcze bardziej niż (L) czy Wisła.

Wieszczenie upadku Warszawy i Krakowa jest po prostu smieszne.
      • Gość: Filip Re: Faworyci w proch i pył IP: *.interblock.pl 09.04.07, 23:57
        Po prostu w Wisle sie wydawalo wszytskim ze bedzie tak jak zawsze rob co chcemy
        a i tak bedziemy miec mistrza ,Legia podobnie ale troche bardziej zlozona
        sprawe, moim zdanie to dobrze ze Legia i Wisla nie zagraja w pucharach bo to
        jak oni nas reprezentuja to szkoda gadac a i tak nie sa nie wiadomo jak
        rozstawieni
    • jkredman Re: Faworyci w proch i pył 09.04.07, 20:41
      Legia i tak nie zagra w pucharze UEFA
      zresztą ją także powinno się zawiesic za te przekręcone mistrzostwo kilka lat temu
      do dzisiaj nie chcą się przyznac [tak jak Łęczna]
    • miroskom Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 20:41
      Gratulacje dla Bełchatowa bo pewnie zostanie mistrzem. Ale jeśli chodzi o
      puchary to nie ma znaczenia który klub wystąpi bo i tak wszystkie poodpadają w
      rundzie wstępnej.
      Zagłębie Lubin to największa żenada w lidze. Najważniejszym celem klubu jest
      prowadzenie giełdy samochodowej. Stadion najbardziej parszywy w Polsce mimo że
      właścicielem klubu jest najbogatsza firma w Polsce. Na mecze prawie nikt nie
      chodzi - nawet na mecz z Milanem w pucharze europy kilkanaście lat temu przyszła
      garstka kibiców. Może chociaż działacze się troszkę ucywilizowali bo wtedy
      zaprezentowali szczyty buractwa pastewnego. Do Mediolanu pojechali w wełnianych
      sweterkach, a tam nawet zawodnicy chodzą w garniturach.
      • Gość: Luk Re: Zagłębie Lubin - największa żenada IP: *.wro.vectranet.pl 09.04.07, 20:59
        Lp. Klub Średnia liczba widzów
        1. Lech Poznań 14,440
        2. Korona Kielce 10,800
        3. Wisła Kraków 9,720
        4. Górnik Zabrze 9,690
        5. Legia Warsz. 9,520
        6. Arka Gdynia 8,630
        7. Widzew Łódź 7,850
        8. Pogoń Szcze. 6,440
        9.Zagłębie Lubin 5,880
        10.ŁKS Łódź 5,630
        11.GKS Bełchatów 5,470
        12.Cracovia Kraków 4,250
        13.Górnik Łęczna 4,150
        14.Wisła Płock 3,130
        15.Odra Wodzis 3,010

Jeśli w Lubinie na mecze nikt nie chodzi to uświadom sobie w takiej Warszawce (
        jest tylko 3,500 ludzi więcej na stadionie. Jeśli Zagłębie to klub bez kibiców
        to 20 krotnie większa Warszawa wypada żenująco!!!
        • miroskom Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:07
          Ale ze sweterkami to prawda.
          A stadion wyjatkowo obrzydliwy
        • simpson85 Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:09
          Gość portalu: Luk napisał(a):

> jest tylko 3,500 ludzi więcej na stadionie. Jeśli Zagłębie to klub bez
          kibiców
          > to 20 krotnie większa Warszawa wypada żenująco!!!

LOL średnia jest ciut większa ale powiedz mi jak ma wejść 30k skoro stadion
          pomieści tyle ile pomieści??
          • Gość: Luk Re: Zagłębie Lubin - największa żenada IP: *.wro.vectranet.pl 09.04.07, 21:19
            Spoko, chodzi tyle ile może. Denerwuje mnie tylko że ktoś napisał że Zagłębie to
            klub bez kibiców. Kibice byli, są i będą. Myślę że wklejona powyżej tabelka
            wyraźnie to pokazuje.

PS. Mogę się mylić ale max pojemność Legii to 13 628 (za 90minut.pl).
            • simpson85 Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:25
              Nom coś ponad 13k, ale nie o to chodzi. Wiadomo, że kazdy klub ma swoich
              kibiców. Jeden lepszych, drugi gorszych - o gustach się nie dyskutuje. To ilu
              chodzi na jaki mecz też nie ma większego znaczenia. Rozmawiajmy o faktach - a
              te są takie, że nawet jesli GKS zdobędzie Mistrza, nawet jesli dobrze
              zaprezentuje się w UEFA (bo o LM to nie ma co śnić) to i tak podzieli los np.
              Groclinu.
              A Legia i Wisła były, są i będą :)
      • Gość: kolo Re: Zagłębie Lubin - największa żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:19
        Panie miroskom proszę najpierw sprawdzić ilu kibiców przychodzi w Lubinie na
        mecze oraz parę innych faktów. Poziom Pańskiej wypowiedzi oraz posiadana wiedza
        aż nadto wyraźiście obrazują Pana oraz Pańskią "inteligencję". Osobiście mam
        wątpiwość czy zwacając się per pan nie popełniam błędu.
        pozdro do normalnych kibiców
        • miroskom Re: Zagłębie Lubin - największa żenada 09.04.07, 21:35
          Stadion Zagłębia jest najładniejszy, najbardziej nowoczesny, najbardziej
          funkcjonalny.
          Właściciele i sponsorzy najbardziej hojni i gospodarni.
          Kibice najlepsi w świecie. Atmosfera na trybunach bardziej gorąca niż w
          Manchesterze i Madrycie.
          Prezesi najbardziej uczciwi, najbardziej eleganccy i obyci w świecie.
          Ale ja i tak uważam że Zagłębie Lubin to żenada.
          • Gość: fucktheduck Na stadionie w Lubinie Dynamo czuło się jak w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 00:03
            Stąd tak łatwo wyeliminowali miedziową "potęgę". Jak przyjedzie ktoś z rejonów
            nieskażonych taką antyestetyką, będzie tak porażony tym megasyfem, że będzie go
            można ograć ! Drżyjcie mocarze !
      • Gość: Paszczak Największa żenada to...miroskon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:11
        ...pierwsze kłamstwo...(cytuję, oczywiście)

Klub Średnia liczba widzów
        1. Lech Poznań 14,440
        2. Korona Kielce 10,800
        3. Wisła Kraków 9,720
        4. Górnik Zabrze 9,690
        5. Legia Warsz. 9,520
        6. Arka Gdynia 8,630
        7. Widzew Łódź 7,850
        8. Pogoń Szcze. 6,440
        9.Zagłębie Lubin 5,880
        10.ŁKS Łódź 5,630
        11.GKS Bełchatów 5,470
        12.Cracovia Kraków 4,250
        13.Górnik Łęczna 4,150
        14.Wisła Płock 3,130
        15.Odra Wodzis 3,010

...jak widać więcej kibiców ma wieś Lubin od drużyn z miast mieniących się
        wielkimi...tj. Craxa, łks, Płock...i niewiele mnie niż Widzew i Szczecin (nie
        mówię o Pogoni Nowej)...

...drugie kłamstwo: giełda samochodowa nie należy do klubu tylko do miasta...

...WNIOSEK: największa żenada to obleśny kłamczuszek MIROSKON...

P.S. do miroskona:
        ...jak już musisz kłamać na cały kraj, rób to intelientnie, bo sam wychodzisz
        na buraka pastewnego...i moim zdanie po prostu nim jesteś...
    • Gość: Gicz Cielęca... Propozycja tekstu taka jak Steca wyżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 21:17
      Propozycja tekstu taka jak Steca wyżej - GKS, Zagłebie, Korona - połóżcie się,
      żeby Legia mogła wygrać ligę, bo tylko ona ma szansę, tylko ona zasługuje itd.,
      itp.
    • Gość: JasioJasio Re: Faworyci w proch i pył IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.04.07, 22:32
      No to wymieniaj Bol K.

1 ...
      2 ...
      3 ...

nie zapomnij podeprzeć dowodami.
    • Gość: znowja hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:33
      hmm no dobrze, ale co na to Ben Haker?
    • Gość: homac Faworyci w proch i pył IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 22:36
      nie można kupić - nie można wygrać. Połowa ligi powinna być zawieszona, tylko są
      ci bliżej układu i dalej układu (Gdynia, Łęczna). Porządku to Tomczak nigdy nie
      zrobi tylko zamydli oczy karząc "cieniasow"
    • Gość: zbulwersowany Faworyci w proch i pył IP: *.widzew.net 09.04.07, 23:31
      Pomocnitwo wystraszone, uklady boiskowe się kończą. Umiejętności piłkarskie
      takie są jak widać. Tylko się należy cieszyć, że wraca normanolść po tylu
      latach obłudy.
    • Gość: br311 Akcja Wlodarczyka z 81 min. :) IP: *.compi.net.pl 09.04.07, 23:33
      Majac przed soba tylko bramke przewrocil sie nieudolnie symulujac faul. O
      Boze... O Jezu... Za co...
    • Gość: ricks A kogo to obchodzi?? IP: *.icpnet.pl 10.04.07, 00:39
      i jeszcze zdjęcie Surmy - najgorszego piłkarza w lidze !! uahaahhahahaha
    • Gość: Zakapior Faworyci w proch i pył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 01:04
      Tak nasrajmy jeszcze z tego powodu do butów, panowie co to za tytuly? czemutak
      zniechecacie czytelnikow do swojej gazety przeciez Polska liczy 38 mln obywateli
      nie 3 czy mln z kilku najwiekszych miescin.

najlepiej dajmy sobie spokoj z pilka nozna w koncu gdzie tam warszafce do takie
      Londynu.
      • Gość: hrb Uszaszowski Nie rozumiesz o co chodzi... IP: *.VIC.netspace.net.au 10.04.07, 01:23
        'gw'ma przeciez za zadanie zniechecac Polakow do wszystkiego,do czego sie tylko
        da.Takie jest poslanie tej antypolskiej gazety - szmaty.
    • Gość: alter Rozwiązanie zagadki - już nie sprzedaje się meczy. IP: *.broadband.pl 10.04.07, 02:01
      I to by było na tyle.
      • Gość: m-x Re: Rozwiązanie zagadki - już nie sprzedaje się m IP: *.oracle.co.uk 10.04.07, 10:03
        podejrzewam ze to delikatnie mowiac WIELCE prawdopodobne rozwiazanie tej
        zagadki. Kilka lat temu nikt sie nie pchal do pucharow i chetnie odsprzedawali
        mecze bogatej Wisle i Legii.
        Ale to jedna strona medalu, druga to ze reczywiscie Wisla presadzila ze
        zmianami trenerow, a Legia z bezsensowanymi transferami.
    • Gość: tsw [...] IP: *.pro.lama.net.pl 10.04.07, 03:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Adzik Faworyci w proch i pył IP: 62.29.165.* 10.04.07, 07:58
      Jest to ostatni taki sezon. Wierzcie mi. Raz na pare lat to i LKS i Polonoa
      mistrza zdobyli.
    • Gość: kolmar Faworyci w proch i pył IP: 217.153.83.* 10.04.07, 08:11
      Pamietam mecze Wisły..........Legii......... Gornika Zabrze......Łza w
      oku.......
    • Gość: Kamil faworyci kogo ? .Pimaków i "działczy" PZPN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 08:42
      myśleli, że zdobycie mistrzostwa to mają zapisane przed rozpoczęciem ligi ?.
      Organizacja w Wiśle i Legii jest fatalna. Kupują nie tych co trzeba [Legia].
      Sprzedają wszystkich co umieją kopnąć piłkę [Wisła]. Trenerzy tych drużyn to
      wielka pomyłka. I jak można zbudować silny zespół w takiej sytuacji ?. Po
      prostu, są cieniasami i tyle.
    • yamat Bzdury 10.04.07, 10:50
      "fakty są takie, że Wisła jest dziś piąta w tabeli i ma aż dziewięć punktów
      straty do GKS"
      Panie Wołowski, fakty sa takie, ze nawet w pańskiej wyborczej:
      primo - Wisła jest na CZWARTYM miejscu
      secundo - GKS ma 10 pkt przewagi nad Wisłą.

Jeśli w krótkim tekście popełnia pan 2 błędy rzeczowe, których sprawdzenie
      zajmuje ułamek sekundy, to jak można poważnie traktować pozostałą część tekstu?
      I na jakiej podstawie pan twierdzi, że Legia ani Wisła nie zdobędą MP? Jeśli do
      zdobycia jest 30 punktów, a strata wynosi 10 lub 11, to takie stwierdzenie jest
      nadużyciem, no chyba że ma pan dostęp do poufnych informacji... To nie Fakt ani
      Superexpress, tylko poważna (?) gazeta.
    • Gość: kibic Faworyci w proch i pył IP: *.bel.vectranet.pl 10.04.07, 20:27
      Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i dość długo zastanawiałam się czy coś pisać.
      Na pewno od razu powinnam zaznaczyć, że pochodzę z Bełchatowa i od paru lat
      chodzę na mecze. Myślę, że można nazwać mnie kibicem GKS-u dlatego na pewno
      wiele osób nie potraktuje mojego zdania poważnie.

Mam wrażenie, że trochę za szybko przypisuje się GKS-owi Mistrza Polski. Robi to
      wiele osób bardziej czy mniej związanych ze sportem, a co jest bardziej
      denerwujące jeszcze parę kolejek temu normą było skazywanie "nas" na dół
      piłkarski, czy nawet spadek (z czym spotkałam się w pewnej gazecie).
      Następnym błędem jest robienie z przeciętnych (niektórych) piłkarzy GKS-u gwiazd
      na skalę światową (dobry przykład Matusiak, któremu ławka spodobała się bardziej
      niż walka o tytuł). Warto doceniać rzeczywiste umiejętności, nie pomijać ich ale
      również nie wyostrzać.

Zwrócono uwagę na sponsoring GKS-u...Kopalnia jest spółką państwową, co widzę
      nie jest pozytywną cechą(?). Ale czy nie lepiej mieć bardziej pewne pieniądze od
      spółki która po porostu nie zbankrutuje nagle znikając pieniędzmi?
      Wiele osób sukces klubu przypisuje wielkiemu budżetowi, tym milionom płynącym
      strumieniami do klubu....A może warto porównać budżety wszystkich klubów? Chyba
      GKS nie jest na czele tej tabelki....:)

Może czasami warto po prostu uwierzyć w możliwości małego klubu, z małego miasta
      (podobno wada....następna ?) które od paru lat umie wykorzystać te okropne
      pieniądze Kopalni i Elektrowni na promocje sportu. Niech przykładem na to będzie
      Skra która mogła utrzymać wysoki poziom nie tylko dzięki dofinansowaniu, ale
      także mądrej polityce.

Nie bądźmy zazdrośni kiedy "nasz" klub przegrywa z innym...może ten inny pomoże
      odbić się od dna i rozwinąć piłkę w naszym kraju. Może nie za rok czy dwa, ale
      dajmy wszystkim równe szanse...

Po prostu cieszmy się pięknem sportu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka