Gość: Jendrek IP: *.ca-ib.com.pl 01.08.07, 10:25 Dobrze ze odpadna. GKS bOT i KGHM sponsoruja te druzyny za nasze pieniadze. Obywateli. A mnie gowno obchodzi Mistrz Polski z Belchatowa czy Lubina za moje pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kovallo Legia - historia, której nie dorównacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:31 www.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o - bardzo pouczajacy filmik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stradford Re: Legia - historia, której nie dorównacie IP: *.aster.pl 01.08.07, 10:39 Nie mogę otworzyć filmu, więc nie wiem jaki jest sens tytułu. Moim zdaniem mocno sarkastyczny. Mało kto chce dorównac legii. Kibic Widzewa z Warszawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kovallo Re: Legia - historia, której nie dorównacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:43 Haha! Mysle, ze tym bardziej by ci sie spodobal ;) www.youtube.pl/watch?v=0VBdhTmck4o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak To głupie kuty! To palanty! To wiocha!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:41 To wszystko się w pale nie mieści zeby takie penisy musialy przegrać?! Ile wzieli w lape?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekirek@o2.pl Re: To głupie kuty! To palanty! To wiocha!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:04 Racja!!! Dlatego nie chcieli wyjaśniać donosu na ustawionych sędziów z Turcji, bo też wzięli kaskę. A ściema o wielkiej premii za awans była majstersztykiem pod publiczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugazee Re: Legia - historia, której nie dorównacie IP: *.95.144.254.open.pl 01.08.07, 10:54 Fakt - historii z Wilna trudno dorównać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic smutny Re: Legia - historia, której nie dorównacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:00 Jak to jest, gospodarczo się rozwijamy, jesteśmy dużym krajem, a mistrz polski ma budżet 7 razy mniejszy od mistrza biedniejszej od nas Rumunii... Czemu polskie klubiki są wielokrotnie biedniejsze od tureckich, ukraińskich, cypryjskich? Staram sie znależć odpowiedź i wydaje mi się, że póki u nas rządzi skorumpowana, przestępcza klika Listkiewicza, która nie ma interesu w stworzeniu w Polsce przejrzystej piłki, gdzie wynik rozstrzyga się na boisku, a na pełnych stadionach brak zapijaczonych debili, to biznes będzie omijał futbol. A klika trzyma się dzielnie, nie martwi jej, że poziomem dobiliśmy do Macedonii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.187.133.* 01.08.07, 11:13 Jest tak m.in. dlatego, że budżety klubów rumuńskich, tureckich czy ukraińskich nie zależą od poziomu gospodarczego państw (tu nie byłbym pewny, czy tak bardzo ich wyprzedzamy). Właścicielami/sponsorami są ludzie/podmioty z wielką własną kasą, przy których nasi bogacze są pikusiami. Niemniej, gdyby przykładowo Krauze chciał bardziej zaangażować się w futbol, byłaby szansa. Może KGHM, Orlen to duże firmy, ale na polskim rynku i w dodatku z państwowym udziałem, a państwo nie zgodzi się na wyłożenie dużej kasy na sponsoring. Poza tym kluby z krajów bogatszych niż Polska (i lepszych na poziomie reprezentacji) też nie grają w LM- Norwegia (Rosenborg do niedawna), Szwecja, Islandia, generalnie Skandynawia (poza Danią). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic smutny Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 14:06 A znasz jakiś kraj liczniejszy od nas pod względem ludności, który od kilkunastu lat nie grał w LM? Przykłady skandynawskie, krajów kilka razy mniej licznych od Polski, nie pocieszają mnie... Tym bardziej, że niedawno w LM była Słowacja, Austria, Rumunia, Bułgaria, Szwajcaria, a Czesi, Turcy, Rosjanie, Ukraińcy, Portugalczycy, Grecy, Belgowie grają tam regularnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.187.133.* 01.08.07, 14:48 Co do liczby mieszkańców to słuszna uwaga. Jednak rozwijając tą kwestię, to we wszystkich ligach z państw o większej liczbie mieszkańców (Niemcy, Francja, Anglia, Hiszpania, Turcja, Ukraina, Włochy i o czym jeszcze zapomniałem) zdecydowaną większość składów stanowią piłkarze spoza danego kraju. Weźmy Real Madryt- ilu jest tam Hiszpanów? Podobnie w Barcy i innych z Hiszpanii. Gdyby usunąć "stranieri" myślę, że mogliby stworzyć 3-4 ekstra ekipy złożone z Hiszpanów, a reszta to już średniaki. Kwestia kasy, za którą ściągają niezłych grajków. U nas z braku kasy ściąga się co najwyżej przeciętniaków. Gdyby drużyny składały się wyłącznie z piłkarzy z danego kraju, to myślę, że mogłoby to wyglądać bardziej wyrównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BANKRUT Re: Legia - historia, której nie dorównacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:14 LEGII NIKT NIE DORÓWNA W HAŁTURZENIU TAKIEJ GRY JAK PIŁKA NOŻNA I NIK NIE DORÓWNA BANDZIOROM Z ŁAZIENKOWSKIEJ (VIDE ZACHOWANIE KRETYNÓW W WILNIE). ZRESZTĄ O JAKIEJ TY HISTORII MÓWISZ? HISTORII ZŁODZIEJI I BANDYTÓW ZAPEWNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwi Re: Legia - historia, której nie dorównacie IP: 80.51.223.* 01.08.07, 12:27 Kolego, obejrzyj ten film, a dopiero potem krzycz na forum. I wyłącz CAPS LOCKA. Odpowiedz Link Zgłoś
bartei Re: Legia - historia, której nie dorównacie 01.08.07, 12:04 No obejrzałem. Morał taki, że pierwsze sukcesy Legii opierały się na "podbieraniu" zawodników z innych klubów z pomocą PZPR. Dorównać temu dość ciężko, bo trzeba zjechać na samo dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stradford Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. Do.. IP: *.aster.pl 01.08.07, 10:34 ...wyrzućcie skorumpowane i korumpujące kluby z Ekstraklasy! Nie jest ważne, kto za nimi stoi! Transparentne, solidarne państwo? Ze swoimi solidarne i transparentne dla agentów, którzy je inwigilują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pissed Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:45 Ot i cała prawda. Najbardziej boli fakt, ze teraz drużyny a'la Steaua grają u nas swoją piłkę praktycznie niezagrożone przez 90min. Kiedyś to tak grali z nami najwięksi. Teraz odsadzają nas (mimo wszystko wciąż) przeciętni Rumuni (mimo dużego budżetu i niezłych grajków). Ten dystans się powiększa, a upadek polskiej piłki trwa w najlepsze. Listek przestać palić te cygara! Jeżeli już cię nie można wysiodłać, przynajmniej zrób coś z naszą piłką. Kiedyś wystarczyło odwołać się do honoru. Dziś honoru nie macie. Mamona (lewa) przesłania wam widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic smutny Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:56 Listek, zrób coś... ??? Gdyby umiał, chciał, to by dawno zrobił. W firmach, państwach, tych, co nie potrafią zmieniać na lepsze, to się wymienia. Dobiliśmy poziomem do Luksemburga, a tu dalej Listek i jego skorumpowana banda. I nic się nie da zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caput Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. Do.. IP: *.komputersat.pl 01.08.07, 10:47 Biadolicie jak połamani... Przecież było tylko 0:1 i poprzeczka dla naszych... Ee...jeśli porównujecie to do real-wisła, to chyba nie oglądaliście meczu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do caput Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 12:09 No właśnie, było tylko 0:1, a Steaua grała treningowo. Bawili się piłką, rozgrywali na małej przestrzeni zamiast grać bezpiecznie, próbowali technicznych sztuczek- to nie była gra o awans- oni przyjechali pewni awansu( słusznie zresztą ) i Zagłębie nie potrafiło ich skarcić choćby jednym golem. Wstyd to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Nadzieja 01.08.07, 10:53 O nadziei mówią również, że jest uroczą kochanką odważnych i to motto powinno przyświecać Zagłębiu przed rewanżem. Jeśli "miedziowi" (kibice z Legnicy się oburzają za ten przymiotnik dopisany do Zagłębia :) ) nie awansują dalej, to znowu się będzie mówiło, że rywal był wyjątkowo słaby itp, jak co roku zresztą, a tylko Polska U-20 potrafiła wygrać ze słabo dysponowanym rywalem, ale tylko dlatego, że im się wpajało, że rywal jest mocno i będzie ciężko. Nie rozumiem Michniewicza, w lidze polskiej jest w tej chwili 2,5 zawodników, którzy mogą kierować grą operując w centrum boiska. Są to Garguła i Iwański, ale obaj w formie, tylko 0,5 jest Murawski, który cały czas aspiruje do tej roli. Reszta zawodników ma co najwyżej sporadyczne przebłyski i ogólnie nie radzi sobie w tej roli. A tutaj trener Michniewicz decyduje się na grę właśnie środkiem i nic z tego nie wychodzi. Udany sezon Zagłębie zawdzięcza w dużej mierze grze skrzydłami i bardzo dobrze wkomponowanemu w to Iwańskiemu, dlatego nie rozumiem braku skrzydłowych we wczorajszym meczu, to nie jest FIFA, gdzie piłkę zagraną Q+D potrafi przejąć nawet mały napastnik. Czemu trener nie postawił na sprawdzony model, czyli Łobodzińskiego i Pietronia na bokach boiska? Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Nadzieja 01.08.07, 11:15 Popraw stopkę :) Lech i Leszek to dwa zupełnie różne imiona :) Jak Bartosz i Bartłomiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaguar666 Re: Nadzieja 01.08.07, 11:35 Tak wiem, zresztą jeszcze bym musiał zmienić wujka na stryjka, ale jakoś tak mi dobrze brzmi, zresztą już mi się to powoli nudzi i myślę nad zmianą całej stopki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.chello.pl 01.08.07, 10:58 Nie było aż tak tragicznie, drugiej połowy nie ma co się wstydzić moim zdaniem - fakt, że nie było to święto futbolu, ale nie widać było aż tak wielkiej różnicy między zespołami, a przecież Stauea grała w tej mitycznej LM. Wisła Kraków (oceniając po tym co widziałem w meczach na tym turnieju w USA) dałaby im radę. No chyba, że wczoraj sobie odpuścili, a na co ich naprawdę stać pokażą dopiero u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic smutny Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:24 Nie oglądałem meczu, ale gra nie ma znaczenia. W piłce liczą się bramki, a my od wielu lat się pocieszamy, że mecz był wyrównany. Bo taki urok piłki, że słabszy może wygrać z silniejszym, ale dlaczego my zawsze mamy być tymi słabszymi. Rozumiem, że ograniczeni mentalnie i organizacyjnie członkowie PZPN (byli piłkarze, działacze polityczni odesłani do piłki, trudno liczyć na ich umiejętności wizjonerskie) nie są w stanie stworzyć z piłki nożnej wspaniałej rozrywki dla narodu, jak Anglicy, czy Niemcy. Ale dlaczego nie dorównujemy Czechom, Rumunom, Ukraińcom, Grekom, Bułgarom, niedługo Cypryjczykom i Macedończykom, nie jestem w stanie pojąć? Czy nikomu w Polsce na tym nie zależy? Czy skoro dziadygi z PZPN nie pasują do nowych czasów, to już nic nie da się zrobić, aby ich wymienić na rzutkich menedżerów? Jak firma ma słabsze wyniki, to się zmienia prezesa, zarząd, polska piłka od lat bez LM, niedługo będziemy zaczynać od I rundy eliminacji, a tu żadnych zmian. Tak jakby była to mało znacząca sprawa, a tak nie jest, bo piłką interesują się całe narody, włącznie z rządzącymi. U nas chyba też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.chello.pl 01.08.07, 11:37 gdyby gra nie miała znaczenia nie miałyby sensu te wszystkie artykuły (w tym ten tu komentowany), analizy, itp. itd. a relacje z meczów ograniczałyby się do podania wyniku - więc jednak to jak grali ma jakieś znaczenie :) poza tym ja nie napisałem, że zagłębie było lepsze, czy nawet grało jak równy z równym - stwierdziłem jedynie, że nie było aż tak tragicznie jak to malują zczubaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic smutny Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:28 Oczywiście ładna gra też się liczy, ale wobec faktu, że od kilkunastu lat oglądamy LM tylko w telewizorze i szanse na nasz udział cały czas maleją, a niedługo nasze szanse będzie można porównywać do szans drużyn z Luksemburga (chyba nikt nie wierzy, że KIEDYKOLWIEK w LM zagra mistrz tego kraju), to żadne pocieszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:04 Wczoraj Was chyba emocje poniosły Zczubaki na koniec (chyba, że poniższy tekst pisany był z ironią): ''Finałowa myśl Z czuba: Zagłębie wciąż ma szanse, Steaua jest słaba jak herbata w barze mlecznym. Jeśli lubinianie zagrają, tak jak potrafią przez 90 minut, a nie przez trzy i pół to da radę w rewanżu.'' Dzisiaj już sensowna ocena sytuacji. Steua kontrolowała cały mecz i naprawdę śmieszne są komentarze, które sugerują, że różnica była żadna, a wynik pechowy. Lubin nie miał ani pół dobrej sytuacji. Nie potrafili stworzyć żadnego zagrożenia. Grali żenująco słabo. Taki mistrz to wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. 01.08.07, 11:16 Polska piłka to wstyd. Dzisiaj aresztowano kolejnego sędziego... To już dziewięćdziesiąty któryś umoczony w polskim futbolu. Ale Listek trzyma się mocno - może CBA powinno zainteresować się ligą i PZPN zamiast lekarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Steua była najgorszym zespołem z jakim Mistrz IP: *.crowley.pl 01.08.07, 11:08 Polski grał kiedykolwiek w eliminacjach LM (równiez n.p. do Dinama Bukareszt), ale Zagłebie po raz kolejny sie skompromitowało w pucharach. Wierzyć w Czesława M. hehe Zagłebie zaczeło grać troszke dopiero jak całkowicie zarzucił swój "genialny" diament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100PLN Re: Steua była najgorszym zespołem z jakim Mistrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:30 Gdyby okazało się że zagłębiu UEFA przyznałą by walkower 3:0 to szanse na awans wzrosłyby do około 10%. Gdyby sieła musiała zrobić wysoki wynik wygrałaby u nas ze 4-5 do zera lub 1. U siebie wygrałaby z 5-6 do zera. Różnica między tymi klubami jest taka jak piędzi I i III ligą w polsce. To bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Steua była najgorszym zespołem z jakim Mistrz IP: *.atman.pl 01.08.07, 11:49 Jak to jest, że pomimo toczących się postępowań prokuratorskich i kolejnych aresztowań mecz ostatniej kolejki Legia-Zagłebie jest "drukowany".I to na oczach całej Polski - no może nie na oczach tylko uszach.I może stosunkowo niewielka liczba kibiców przed telewizorami i na stadionie mogło "to" oglądać.Reakcję kibiców Legii można było wyraźnie usłyszać podczas pomeczowej transmisji.No i co ? Zagłębie kupiło mecz może i "pomogło" GKS Bełchatów przegrać mecza kolejkę wcześniej.I co ? Listkiewicza odpala kolejne cygaro i delektuje się smakiem drogiego tytoniu. A wszystko to w atmosferze aresztowań i nakazów prokuratorskich jak to mówi PZPN - ale jak widać dalej nie boją się niczego i robią swoje. Efekt wiadomy - średni na ligę polską zespół i przeciętny trenerzyna mają mistrza Polski.Ceny miedzi w tym roku jednak odegrały decydującą rolę ... wpolskiej pseudo-piłce.Nie jestem zwolennikiem Bełchatowa ale odnoszę wrażenie, że teraz wstyd byłby mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 654654684+654+6 Re: Steua była najgorszym zespołem z jakim Mistrz IP: *.chello.pl 01.08.07, 12:54 głupiś, Legia w zeszłym roku grała z jakimiś Islandczykami... I na dodatek też w 2 rundzie papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klo Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. Do.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:38 ogladales ten mecz w ogole ze piszesz takie farmazony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.aster.pl 01.08.07, 11:54 Ogladalem. Poprzednia taka zenada i wstyd dla polskiego klubu to chyba byla Valaerenga z Wisla. Zaglebie by chcialo do LM? Wolne zarty. Niech sobie kopia pileczke i kupuja mecze w Polsce; moze w kraju rzeczywiscie cos "osiagna". Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. 01.08.07, 11:42 Za jakie twoje, cymbale? Jak na razie to budżet państwa czerpie pełnymi garściami z zysku KGHM. Za twoje to może sponsoruje PGE, bo płacisz za prąd, ale do wydobycia i produkcji miedzi nie dokładasz ani złotówki, więc się gnaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jendrek Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.ca-ib.com.pl 01.08.07, 17:20 Sam jestes cymbal i sam sie gnaj... KGHM wszystko co inwestuje w druzyne Zaglebia efektywnie nie wyplaca w formie dywidendy Skarbowi Panstwa. A dywidenda ze spolek SP trafia przeciez do budzetu, na drogi, przedszkola, itp. Czyli sa to pieniadze nas wszystkich, bo na to, czego nie wylozy KGHM do budzetu musze sie ja w podatkach zrzucac. Skoro budzet Zaglebia wynosi 40 mln PLN to latwo obliczyc ze kazdy obywatel zrzuca sie 1zl w pewnym sensie "na ta druzyne". Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. 02.08.07, 09:24 Nie masz racji. Liczysz tak, jak firmy fonograficzne czy software'owe liczą rzekome "straty" z powodu piractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Gość: Gość: Po co jak idioci grali w siatkonogę? IP: *.ists.pl 01.08.07, 11:52 Wszystkie szanse wypracowywali z nielicznych akcji granych "po ziemi". Al;e dali sobie narzucić haotyczny sposób gry na czas: siatkonogę. W rezultacie stracili głupią bramke z roznego, co też było do przewidzenia, bo Rumuni są roślejsi. Mnie jest niebywale wstyd za Zagłębie z innego powodu: oto pokonuje polski klub drużyna z kraju żebraków. Od lat kręcili się po Krakowie, budowali ziemianki w których mieszkali, kradli i żebrali. Z drużyną śmiesznego państewka żebraków przegrywa w nożną drużyna z wielkiego europejskiego kraju, to niebywały wyczyn. WSTYD JAK BERET, OBCIACH NA CAŁY ŚWIAT. WSTYDŹCIE SIĘ WSZYSCY, KTÓRZY COKOLWIEK MACIE WSPÓLNEGO Z POLSKĄ PIŁKĄ NOŻNĄ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobo Re: Po co jak idioci grali w siatkonogę? IP: *.cust.tele2.se 01.08.07, 12:03 Troche nie fair nazywac Rumunie krajem zebrakow, to tak jak Niemcy by pisali, ze zostali ograni przez kraj zlodzieji samochodow. Z ta siatkonoga masz racje, czasami niepotrzebnie podnosili pilke. Ale Lobodzinski wcale maly nie jest, a dal sie popchnac i nie wyskoczyl przy tym rzucie roznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rojek Bledem byl romb alias diament, IP: *.cust.tele2.se 01.08.07, 11:56 nasi zamiast grac jak potrafia, mieli glowe zaprzatnieta jakims rombem. Poza tym mieli brudne spodenki od srodka, co wybitnie przeszkadzalo w grze. Jedynie szybki kontratak moze cos zdzialac, inaczej klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerak Studnia bez dna z kazdym rokiem głębsza. IP: *.chello.pl 01.08.07, 12:04 Zagłębie ma szanse jak ... W czwartek odpadnie Groklin a w przyszły wtorek Zagłebie. Zakwalifikowanie się Bełchatowa do fazy grupowej PUEFA będzie równa zakwalifikowaniu sie Legii czy Widzewa do LM lata świetlne temu. Tak będzie wyglądały tegoroczne dokonania krajowych druzyn. Zgadzam sie z autorem, ze nie sięgnęliśmy dna do którego jeszcze trochę nam brakuje. Drużyny z Islandii czy Luksemburga już nie mogą się doczekać kiedy spotkają sie - nie bez szans na wygraną - z zawodowcami z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce1 Wysokie mniemanie o sobie... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 01.08.07, 12:18 ...maja rodacy. "Przyszlo nam rozpoczynac LM z zespolami z Luksemburga, Czarnogory..." Za kogo Wy sie uwazacie? Dobrze,ze w ogole mozecie sie porownac z kimkolwiek. Wkrotce polska pilka bedzie poza jakakolwiek skala porownawcza. Macie manie wielkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo i ch..!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:33 to jest wlasnie nasza wieeeeelka orange ekstraklasa. Tragedia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Chociaż raz napisaliście coś co się da czytać 01.08.07, 12:34 brawo "czubki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. Do.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:35 Jeżeli ktoś nie znosi kretyńkiej gadki P.Mielcarskiego niech się do mnie przyłączy!!! Panie Szpakowski jeżeli ma Pan odrobinę szacunku dla samego siebie to niech Pan tego ględę-nieuka kopnie tam gdzie trzeba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
red.ken Re: Polska liga zeszła na psy.... 01.08.07, 12:40 z każdym sezonem coś tak prymitywnego jak chociażby te "zagłębie" ośmiesza polski futbol klubowy którego celem jest jedynie wypromowanie i sprzedanie za max 3 mln euro przeciętniaków wśród przeciętniaków do europejskich klubów. wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekirek@o2.pl Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:11 Popieram. Taki z niego jest komentator, jakim był kopaczem. A tak nawiasem: po jaki ciul dwóch komentatorów? W piłce nożnej, boksie, skokach..., a do tego banda w ministudio przy stadionie, kolejna w studio TV... Wszędzie pełno darmozjadów pseudofachowców, którzy za wydukanie paru głupot biorą kasę i psują nam nerwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekirek@o2.pl Najważniejsze sprzedać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:00 Potwierdzeniem corocznej głupoty naszych "mistrzów" ligowych zawsze była wyprzedaz najwartościowszych zawodników! I zamiast wzmacniać drużynę możni klubu nabijali swoją kieszeń transferami, a kupowali ew. cieniasów, którzy nie potrafili nawet obronić tytułu krajowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. Do.. IP: 81.219.116.* 01.08.07, 13:02 Dobry pomysł: postawić wysoko przeciwko polskim drużynom w pucharach europejskich i powiększyć stan posiadania o ponad 100%, bo wiadomo że jeśli obieca się naszym piłkarzom dobre pieniądze postawi pare kamer i wyśle "najlepszego" komentatora to na bank przegrają już przed meczem Zły pomysł: oglądać takie mecze, mieć dziwne uczucie zadowolenia że znów przegrywamy bo ty wygrywasz, ale gdy widzę zadowolenego z siebie prezesa tego klubu, wydającego lekką ręką nie swoje pieniądze to się cieszę teraz wyrzucić ich do 3 ligii. Hej Kolejorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:11 twój "kolejorz" doł dupy w meczu z Talibami z Groznego więc się nie wypoowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darnell jak realnie myslec aby MP mogl walczyc o LM IP: 83.145.173.* 01.08.07, 13:32 Moj pomysl na naprawe polskiej pilki klubowej. Od sezonu 2008/2009 (wrazie odwołania si niektórych klubów - regulaminu nie mozna zmieniac w trakcie rozgrywek, owy kodeks wprowadzic od sezonu 2009/2010) Polska piłka jest skorumpowana i wszyscy o tym wiemy, a że system licencyjny dziala ZLE, więc tzw licencje powinny byc przyznawane przez MENiS lub PKOI do czasu gruntownej reformy PZPN (m.in likiwadacja Okregowych Zwiazkow Pilki Noznej) EKSTRAKLASA: maksymalnie powinna liczyć 10 druzyn (argument ze Polska to zbyt duzy kraj do mnie nie przemawia. skoro poziomem dorownujemy zespolom z Litwy, Gruzji, itp itd). Budzet minimalny 10 mln zł, brak zadluzen wobec zawodnikow, trenerow, US i ZUS. MENiS/PKOI nowa licencje przyznawalby najpozniej do zakonczenia ost kolejki danych rozgrywek. Kluby musialyby zlozyc wniosek o licencje najpozniej na miesiac przed zakonczeniem rozgrywek. Klub ktory przekroczylby termin zostalby zdegradowany automatycznie nizej bez prawa odwolania. Od negatywnej decyzji licencjonujacego mozna byloby odwolac sie tylko raz (odwolanie zostaloby rozpatrzone w ciagu 10 dni roboczych) - druzyna w Mlodej Ekstraklasie - stadion: liczba min 10 tys w tym 100% plastikowe krzeselka i min 75% powierzchni oboektu pod dachem, min 2 boiska ze sztuczna murawa w tym 1 z plytą podgrzewana. - druzyny chcace wystepowac w europejskich pucharach - min. budzet 30 mln zl , zakaz sprzedawania podstawowych zawodnikow do czasu uczestnictwa danej druzyny w europ pucharow lub do przerwy jesienno-zimowej. POMOC PANSTWA: zwolnienie klubow z podatku vat ... przeznaczenie tych pieniedzy na rozwoj infrastruktury ... lub szkolenie mlodziezy (umowa o dzielo lub zlecenie), stypendia. W razie zdefraudowania tych srodkow (klub musial sie poddac co rocznemu audytowi firmie wyznaczonej przez MENiS lub PKOI) osoby odpowiedzalne za szkode klubu w razie udowodnienia im owych czynow zostalyby skazane wyrokiem prawomocnym - 3 lat pozbawienia wolnosci + oddanie zagrabionych pieniedzy. ROZGRYWKI: 4 RUNDY (mecz i rewanz), druzyny z miejsc 8 i 9 walczylyby w barazach o utrzymanie, ostatnia druzyna w tabeli automatycznie spadlaby. Mistrz Polski walczylby o LM (chyba ze Polska spadnie w rankingu tak nisko ze i to stanie sie nierealne) druzyna z 2 i 3 miejsca gralaby w PU. Jesli zdobywca PP nie znalazlby sie na miejscu premiowanym rozegralby baraz na boisku druzyny nizej sklasyfikowanej w tabeli koncowej, przegrany zagralby w PI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Ale płacze:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.07, 13:32 0:1 i kilka klas różnicy?:) 0:5 to kilka klas różnicy, 0:1 nie znaczy nic, drużyna gra dalej i walczy. Jeśli zaś chodzi o upadek polskiej piłki, to więcej winy jest w przepisach, które spuściły na dół biedniejsze federacje niż w spadku poziomu, to proste - jeśli kluby z Hiszpanii mają więcej drużyn, to nawet gdybyśmy byli na ich poziomie, statystycznie one wygrają więcej - czyli de facto kończy się to zawsze obniżeniem wykluczeniem, bo gorsze wyniki - mniej drużyn. Zanim wprowadzono te "mądre" zasady, od czasu do czasu jakiś polski klub wchodził w strefę ćwierćfinałów, półfinałów nawet, pomimo, że i wtedy mieliśmy mniej drużyn, ale przynajmniej startowaliśmy z równego pułapu. Dzisiaj musimy rozegrać więcej meczy, aby się przebić i wystartować z innymi. W każdej formie walki ktoś musi wygrać i jeśli za zwycięstwo dajemy mu przywileje na kolejną walkę, na przykład więcej drużyn, start w późniejszej fazie, to automatycznie wzmacniamy siłę takiej federacji czy klubu, to tak, jakby przegranemu bokserowi kazano w kolejnej walce nie zadawać sierpowych, bo kiedyś przegrał. Inny aspekt to oczywiście finanse - im gorzej, tym mniej kasy. Nowa formuła po prostu zapewnia dużą kasę krezusom, co sprawia, że takie Zagłębie może pomarzyć o większych transferach. Dla mnie to paranoja, owszem, niech zwycięzcy się cieszą nagrodami, niech balują itd. ale przywileje na kolejny sezon to absurd, zwyczajna nieuczciwość a my łykamy ten kit, że zwycięzcom się należy i biadolimy nad naszymi klubami, które przegrywając 0:2 z Realem wcale nie dowodzą, że są słabi, ale że mogliby spokojnie powalczyć, gdyby tylko wyrównano szanse klubów w Europie. Umiemy pokonać silny klub, pokazywaliśmy to nie raz, tyle, że powoli tracimy okazję by to prezentować, gdyż najpierw musimy walczyć z podobnymi nam klubami, także spuszczonymi do niskich klas a które wcale nie są takie słabe. Zanim wprowadzono nowe zasady różnego rodzaju puchary, od czasu do czasu zdobywały także drużyny ze wschodu, pomimo, że reprezentowało je mniej klubów, teraz to już się nie zdarza. Wyjaśnieniem wcale nie jest spadek poziomu, lecz zmiana zasad jeszcze bardziej niekorzystna względem starych zasad, które także nie były sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fezuj Steaua - Zaglebie: 6:0 (3:0) IP: *.scansafe.net 01.08.07, 13:34 ..und Tschüß ! Odpowiedz Link Zgłoś
abuelo warszawa zabrała cały zysk KGHM za 2006 01.08.07, 13:37 to za co mieli kupić zawodników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakoż Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: *.salwator.net 01.08.07, 13:55 Szanowni redaktorzy to chyba przespali mecz Wisła-Real, umkneły Wam panowie bramki Patera, i to w jaki sposób Wisła grała. Nie cofnęła się i nie broniła się rozpaczliwie. Nie ma nawet co porównywac do wczorajeszego meczu Zagłebia podczas którego poprostu mozna było zasnąć. A w Madrycie parady bramkarskie takiego se bramkarza jakim był Sarnat....Panowie od czasów Legii, Widzewa i Wisły ŻADEN polski zespół nie grał w eliminiach tak dobrzez i tak zacięcie jak wspomniane. Proszę więc nie wypisujcie już kiedykolwiek takich bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domellos Re: Dobry pomysł, zły pomysł: Po Lidze Mistrzów. IP: 143.65.99.* 01.08.07, 15:22 mowisz o meczu z barcelona taak? bo z realem to juz bylo zupolnie co innego. jesli chcesz byc taki scisly. Odpowiedz Link Zgłoś