Dodaj do ulubionych

Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua!

IP: *.chello.pl 24.09.07, 00:53
Michniewicz - nawet mimo tego, że trenuje/trenował kluby, za którymi nie przepadam - da się lubić. Życzę mu powodzenia. Może w końcu komuś uda się wybić ponad "polską myśl trenerską" i np. objąć posadę w jakimś dobrym, zagranicznym klubie?
Obserwuj wątek
    • Gość: skaj Wyszło szydło z worka IP: *.telpol.net.pl 24.09.07, 01:02
      No i chwilę to trwało, ale wreszcie widać co z p. Pietryszyna za ekspert. Żeby
      zrazić do siebie trenera, który z kapelusza mu wyciągnął Mistrzostwo Polski to
      trzeba być niezłym osiołem ;)

Nie mówiąc już o tym żeby chwalić się ściąganiem nigdzie nie grającego zawodnika
      i to bez konsultacji z trenerem drużyny (bez znaczenia kto miałby nim być). Po
      prostu bosko!

Więcej takich prezesów z mianowania prosimy :) A mówili, że problem prezesów
      polskich klubów to wiek i przynależność do minionej epoki - a to chyba nie tak.
      Problemem jest ignorancja i totalny brak przygotowania do pełnienia takiej
      funkcji...
    • Gość: zakk Re: Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: *.mtvk.pl 24.09.07, 01:08
      To się Czesiu zapalił i słusznie. Jak na nasze warunki to swietny z
      niego trenejro i nie dziwię się iż wkurza się kiedy krytykuje go
      jakby nie powiedzieć jego szef, ale tez facet, który pewnie nie umie
      prosto kopnąć piłki.Nie daj się wysiodłać Czesiek bo dobra robotę
      wykonujesz dla tej naszej skopanej.
    • Gość: pp Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 01:20
      Niech Pietryszyn spada na konwencje Kaczyńskiego, a nie, nazwisko sobie pal.nt
      na piłce robi.
      • leszlong Re: Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! 24.09.07, 07:51
        Pietryszyn chce kupić kilka głosów dla PiSu to gada o Frankowskim. Okazuje się,
        że można być młodym o mózgu starego prezesa co to wszystkie rozumy trenerskie
        pozjadał.
    • Gość: Tribal RTS Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 24.09.07, 01:22
      brawo Panie Czesławie... tak trzymać :)
    • Gość: piwo pite widelcem PIS pluje w twarz i wmawia, że to deszcz pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 01:52
      Słowa uznania dla trenera. Do czego to podobne, by niewydarzony
      chłystek z partyjnego namaszczenia PIS-u, nie mający bladego pojęcia
      o niczym innym poza wznoszeniem okrzyków na cześć (niestety) wodzów
      narodu, miał nie tylko pouczać kompetentnego szkoleniowca w jego
      profesji, ale i próbował jeszcze ingerować w jego robotę w ordynarny
      sposób? Pożałowania godne i szkodliwe dyletanctwo funkcjonariuszy
      PIS raz jeszcze w pełnym rozkwicie.
      • Gość: Jerry Re: PIS pluje w twarz i wmawia, że to deszcz pada IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 24.09.07, 02:22
        Frankowski? dlaczego by nie, chocby do klubowych reklam.
      • powiedz_to_koniowi Re: PIS pluje w twarz i wmawia, że to deszcz pada 24.09.07, 10:06
        > (...) Do czego to podobne, by niewydarzony
        > chłystek z partyjnego namaszczenia PIS-u, nie mający bladego pojęcia
        > o niczym innym poza wznoszeniem okrzyków na cześć (niestety) wodzów
        > narodu, miał nie tylko pouczać kompetentnego szkoleniowca w jego
        > profesji, ale i próbował jeszcze ingerować w jego robotę w ordynarny
        > sposób?

To jest niestety podobne do polskiej gospodarki i tych wszystkich Panów Prezesów spółek z większościowym udziałem Skarbu Państwa.
        Tam wszędzie tak jest. Prezesi zajmują się tylko sprawami kadrowymi i politycznymi, a nie działalnością. A profesjonalni dyrektorzy (ci którzy się ostaną) drą włosy z głowy.
        (patrz np. Jaromir Netzel w PZU)
    • Gość: wildcatApollo Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: *.pool.mediaWays.net 24.09.07, 02:28
      Polska pilka ligowa nie interesuje sie od kilku lat, bo jest mnostwo
      lepszych lig, a czas troche ograniczony, jednakze gdzies doczytalem
      sie, ze trener Michniewicz systematycznie doszkala sie, jak ma taka
      okazje (wymiana mysli taktycznych z trenerami z roznych krajow
      itp.). Swoim tokiem myslenia wyprzedza zdecydowanie trenerow
      majacych doswiadczenia w innych ligach (przepraszam, ale w Polsce
      nie uczy sie "trenerki"), np. Wdowczyka, nie mowiac juz o takich
      nierobach jak Broniszewski.

A co do Steauy? Prosze zaczac od "buna zina" :P.
    • Gość: Pablo Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: 81.210.116.* 24.09.07, 08:15
      brawo Panie trenerze, juz niedługa tego patałacha nie bedzie. A tymi gwizdzącymi burakami to nie ma sensu sie przejmować :). Wielkie Zagłębie..........
    • Gość: safet Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: 212.244.30.* 24.09.07, 08:34
      Dżekson 2 wyluzuj. Czesiek to obecnie najlepszy polski trener. Bez
      dwóch zdań. Gość ma jaja, których brakuje większości polskim
      trenerom. Facet nadaje się do trenerki, jak mało kto. On czuje
      bluesa. Czy widziałeś jak on żyje meczem, jak reaguje? Właśnie taki
      powinien być trener, a nie przesiedzieć cały mecz na ławce
      rezerwowych. Jego myśl taktyczna doprowadzi Zagłębie do mistrzostwa
      pod warunkiem, że zarząd klubu będzie robił to, co Czesiek powie!
      Panie Czesiu, szacunek!
    • Gość: chybil Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: 80.50.177.* 24.09.07, 08:49
      Co za bzdety piszecie o tym Pietryszynie. To on zatrudnił
      Michniewicza, Chmurę i innych którzy zdobyli tytuł dla Zagłębia. Bez
      niego tego by nie było. Stworzył im warunki do pracy. Wprowadził
      profesjonalne zarządzanie do klubu, pojawił się marketing, klub
      współpracuje z lokalnym radiem, ściąga widzów z regionu i
      NAJWAŻNIEJSZE ROZPOCZĘŁĄ SIĘ PRZEBUDOWA STADIONU!!!
      Nie twierdzę że to on zdobył tytuł ale zrobił wiele. Ostatnie
      wydarzenia związane z Frankowskim, co prawda oceniam negatywnie, ale
      nie przekreśla to zasług prezesa. Michniewicz ma rację w tym
      wywiadzie, Pietryszyn go zatrudnił, stworzył warunki ale do jego
      warsztatu trenerskiego nie ma prawa się wtrącać. Popieram tu
      trenera. Ale z drugiej strony skoro nie ma wyników to jakaś presja
      musi być. To chyba noramalne że przełożony wymaga wyników. Inna
      sprawa jak to robi. Można po cichu w gabinecie, można też poprzez
      media. Pewnie chce się wykazać i ciśnienia nie wytrzymuje. Niech
      Plusy nie przesłonią Minusów. Trzeba usiąść w zaciszu dać sobie po
      razie i wracać do roboty.
      • Gość: pp Re: Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:46
        Stworzył im warunki do pracy. Wprowadził
        > profesjonalne zarządzanie do klubu, pojawił się marketing, klub
        > współpracuje z lokalnym radiem, ściąga widzów z regionu i
        > NAJWAŻNIEJSZE ROZPOCZĘŁĄ SIĘ PRZEBUDOWA STADIONU!!!

Tia. Bardzo ładnie. Gdyby to były prywatne pieniądze pana np. Cupiała albo
        Drzymały. A to partyjny fagas, który państwowe pieniądze wydaje. A w mediach
        tego gó..arza więcej niż bońka i innych michniewiczów razem wziętych. Morde
        sobie dla PISu szlifuje. Ot i cała filozofia. Bo na piłce to się on nie zna
        zupełniutko. Frankowskiego chce, bo to pewnie jeden z kilku polskich piłkarzy
        jakich zna. Wogóle pomińmy Frankowskiego, bo to świetny piłkarz i nie ma co go
        kojarzyć z tym grubasem. To PISowska kloaka jest i tyle.
        • Gość: kolo Re: Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.09.07, 10:54
          Fagasie, to ty wydajesz pieniądze na które ja ciężko tyram na dole. 3 mld zł rocznie bez podatków zasila budżet z KGHM aby taki jak ty dzieciorób miał becikowe itp.
    • Gość: piastuś Charakterny, ma chłop jaja. IP: *.c9.msk.pl 24.09.07, 09:53
    • wujekmik Re: Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! 24.09.07, 09:56
      Też mu tego życzę. Jak by polscy trenerzy szkolili jakąś zagraniczną drużynę
      chociaż przez 2 sezony byli by o wiele lepsi
    • wirone Szczypta zdrowej arogancji i umiejętności 24.09.07, 10:15
      Michniewicz wie co robi, ma swoją wizję i jaja by ją wdrażać w życie bez względu na chociażby prezesa, to wzbudza szacunek. Poza tym ma umiejętności, które wciąż chce powiększać chociażby uczestnicząc w zgrupowaniach z Leo. Będzie jeszcze pozytek z Czesława :)
    • seth_pl Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! 24.09.07, 11:06
      Szkoda, że Czesio musiał odejść z Lecha Poznań... To jeden z nielicznych trenerów w naszej lidze, który naprawdę chce być dobrym trenerem, a nie tylko liczyć na łut szczęścia na ławce trenerskiej.
    • Gość: Z Rumunii Michniewicz dla Sport.pl: Pyta o mnie Steaua! IP: 87.105.164.* 24.09.07, 14:27
      W rumuńskiej prasie smieją się z tych wiadomości. Wg nich nigdy ta sprawa nie była poruszana a trenera nie potrzebują bo mają już nowego:)
    • Gość: MKSiak Michniewicz Rules!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.07, 14:38
      Pozwólcie spokojnie pracować panu Michniewiczowi i Jego piłkarzom. Niestety ta
      medialna nagonka jest straszna. Panie Czesławie prawdziwi kibice nigdy się nie
      odwrócą plecami i wierzą w Pana. Ma Pan nasze pełne poparcie. Życze powodzenia!

P.S.
      Panie prezesie prosze nie burzyć wody. Należy obdarzyć zaufaniem trenera który
      tyle dla nas zrobił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka