Dodaj do ulubionych

I ty uwierz w sukces

IP: *.crowley.pl 22.11.07, 00:12
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • matrek I racja! 22.11.07, 00:16
      jak slysze te zapowiedzi dziennikarskiew i pilkarzy - ze sukcesem bedzie
      wyjscioe z grupy, to flaki mi sie przewracaja. Nikt na swiecie nie jest takim
      kmiotami jak Polacy, aby byli takimi minimalistami.

Jesli bedziecie uwazac za sukces juz wyjscie z grupy, to z niej nie wyjdziecie.

P.S.
      Przypominam, ze 4 lata temu mistrzem Europy zostala Grecja....
    • marekkrukowski On ich urasta, on ich po prostu urasta 22.11.07, 00:20
      Tak mi się dziś określiło to, co z psychiką polskich piłkarzy robi
      Benhakker, gdy widziałem Łobodzińskiego, który jeszcze miesiąc temu
      z Kazachstanem grał jak sparaliżowany, a dziś pokazał się jako
      zupełny profesor.
      • mapi7 Ja nie mam żadnej obsesji! 22.11.07, 00:27
        Drużyna jak malowana!
        Trener boski!
        Pierwsze miejsce w grupie PRZED PORTUGALIĄ tylko po roku pracy z Leo!!!!
        Trzymam kciuki za sukces i żaden dziennikarz mnie nie zniechęci do wiary w
        powodzenie!!!!
        • matrek Re: Ja nie mam żadnej obsesji! 22.11.07, 04:51
          mapi7 napisała:

> Drużyna jak malowana!
          > Trener boski!
          > Pierwsze miejsce w grupie PRZED PORTUGALIĄ tylko po roku pracy z Leo!!!!
          > Trzymam kciuki za sukces i żaden dziennikarz mnie nie zniechęci do wiary w
          > powodzenie!!!!

Temu dziennikarzowi wlasnie o to chodzi, ze Polacy nie wierza w prawdziwy
          sukces, ze dla Polakow, sukcesem jest juz awans do finalow, a juz wyjscie z
          grupy, to szczyt marzen...
          • peterpopara Re: Ja nie mam żadnej obsesji! 22.11.07, 07:58
            Może ktoś powie, że jestem malkontentem, ale gra Polski w drugiej połowie,
            oprócz dwóch epizodów, była koszmarna. Nie potrafili dłużej utrzymać się przy
            piłce, masa niecelnych podań, ogólnie chaos. I z tego cieszycie się. Piłkarsko
            nasi zawodnicy są gorsi od Serbów. Mamy kupę szczęścia, Smolarka i może
            kolektyw, bo jest dobra atmosfera. To dobrze, ale tym z lepszymi zespołami nie
            wygramy, bo te elementy będą nikłe w porównaniu z ich umiejętnościami.
            • Gość: lama Re: Ja nie mam żadnej obsesji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 00:25
              Polska zagrała w meczu z Serbią w mocno eksperymentalnym składzie; zawodnicy nie musieli tu walczyć o życie, to raczej Serbom zależało na wygranej;
              jeśliby opierać się na porównaniu indywidualnych możliwości zawodników, to wtedy okazałoby się że Polska nie ma na mistrzostwach szans; ale w ten sam sposób trzeba było przed meczem z Portugalią z góry założyć łatwą przegraną Polski, a teraz wiemy jak to się skończyło;
              reprezentacja Grecji na ostatnich mistrzostwach dała najlepszy przykład - nie mam na myśli tego, że skoro Grecja została mistrzem, to Polska też powinna, ale to że dobrze grająca drużyna może skutecznie powstrzymać teoretycznie o wiele mocniejsze zespoły i to nawet maksymalnie zmotywowane walką na mistrzostwach (oraz występujące w roli gospodarza :-)
              grupa na mistrzostwach pewnie będzie makabrycznie trudna, dlatego moim daniem nie można będzie oceniać naszej reprezentacji na podstawie tego czy z niej wyjdzie czy nie; oczywiście zawodnicy muszą walczyć o wszystko co możliwe, ale i tak będzie już bardzo dobrze, jeśli ostatecznie zostawią po sobie dobre wrażenie, jak Trynidad na ostatnich mistrzostwach świata :-)
              • matrek Re: Ja nie mam żadnej obsesji! 23.11.07, 00:54
                Gość portalu: lama napisał(a):

> Polska zagrała w meczu z Serbią w mocno eksperymentalnym składzie; zawodnicy ni
                > e musieli tu walczyć o życie, to raczej Serbom zależało na wygranej;
                > jeśliby opierać się na porównaniu indywidualnych możliwości zawodników, to wted
                > y okazałoby się że Polska nie ma na mistrzostwach szans; ale w ten sam sposób t
                > rzeba było przed meczem z Portugalią z góry założyć łatwą przegraną Polski, a t
                > eraz wiemy jak to się skończyło;
                > reprezentacja Grecji na ostatnich mistrzostwach dała najlepszy przykład - nie m
                > am na myśli tego, że skoro Grecja została mistrzem, to Polska też powinna,

A dlaczego nie? To jest wlasnie ta slabosc Polakow, cecha narodowa ktora Polakom
                przeszkadza byc wybitnym narodem (pilkarskim na przyklad) - brak wiary,
                minimalizacja celow, brak ambicji i najwazniejsze - kompleksy. Grecja
                udowodnila, ze maly kraj, nawet bez jednej dziesiatej tych tradycji pilkarskich
                jakie posiada Polska, moze zdobywac najwyzsze laury, a Polacy "...am na myśli
                tego, że skoro Grecja została mistrzem, to Polska też powinna". A wlasnie
                powinna, powinna walczyc o zloto! Inaczej nie wyjdzie nawet z grupy.

ale
                > to że dobrze grająca drużyna może skutecznie powstrzymać teoretycznie o wiele m
                > ocniejsze zespoły i to nawet maksymalnie zmotywowane walką na mistrzostwach (or
                > az występujące w roli gospodarza :-)
                > grupa na mistrzostwach pewnie będzie makabrycznie trudna, dlatego moim daniem n
                > ie można będzie oceniać naszej reprezentacji na podstawie tego czy z niej wyjdz
                > ie czy nie; oczywiście zawodnicy muszą walczyć o wszystko co możliwe, ale i tak
                > będzie już bardzo dobrze, jeśli ostatecznie zostawią po sobie dobre wrażenie,
                > jak Trynidad na ostatnich mistrzostwach świata :-)

Rzeczywiscie..... <szalony>
                Przegralismy 0:1 ale w dobrym stylu. Mentalnosc Janasa...
    • neuroup I ty uwierz w sukces 22.11.07, 00:30
      Teraz najważniejsze jest wyjście z grupy na Euro a potem co się będzi edziało to
      już tylko w losach boga.
      Pozdrawiam
      • matrek Re: I ty uwierz w sukces 22.11.07, 04:53
        neuroup napisał:

> Teraz najważniejsze jest wyjście z grupy na Euro a potem co się będzi edziało t
        > o
        > już tylko w losach boga.
        > Pozdrawiam

I o to wlasnie chodzi - sukces, najwazniejsze, tpo wyjscie z grupy. A dlaczego
        nie zdobycie mistrzostwa?!!
    • ryane I ty uwierz w sukces 22.11.07, 00:32
      Dawno w żadnym artykule nie było tyle prawdy o Polakach, co w tym ;) Niestety my
      nigdy nie wierzymy w nasze drużyny. Sami sportowcy nigdy w siebie nie wierzą.
      Zawsze zachodzimy daleko, a decydujące starcia przegrywamy. Dobrze, że mamy co
      raz więcej trenerów-obcokrajowców. Oni wierzą w zwycięstwo, a jak ta wiara
      przechodzi też na graczy, to pokazują, że potrafią. Bo jak to się mówi: wiara
      czyni cuda.
    • Gość: romano Pisz dalej bajki, chłopcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.07, 01:16
      Pierwszy Beenhakkera będziesz zwalniał, bo rozumujesz i piszesz jak
      mały dzieciak, dla którego jego własny tata to ten, o którym mówią i
      który płaci, choćby siedział. Wiesz, co to znaczy: siedział?
      Nie musisz. Ty też siedzisz: na dupie przed telewizorem. Kryminał w
      Twoim przypadku to Twoje miejsce siedzenia na dupie: Gazeta
      Wyborcza.
      • matrek Re: Pisz dalej bajki, chłopcze 22.11.07, 04:54
        Gość portalu: romano napisał(a):

> Pierwszy Beenhakkera będziesz zwalniał, bo rozumujesz i piszesz jak
        > mały dzieciak, dla którego jego własny tata to ten, o którym mówią i
        > który płaci, choćby siedział. Wiesz, co to znaczy: siedział?
        > Nie musisz. Ty też siedzisz: na dupie przed telewizorem. Kryminał w
        > Twoim przypadku to Twoje miejsce siedzenia na dupie: Gazeta
        > Wyborcza.

czyzby dragi w Polsce potanialy?
    • Gość: sabuk I ty uwierz w sukces IP: *.chello.pl 22.11.07, 01:17
      Przykro mi moi mili, ale pomimo wszechogarniającego naród optymizmu nie wierzę
      zbytnio w wyjście naszym piłkarzy z grupy w Euro. Odłóżmy na bok optymistyczne
      poawansowe sentymenty i pokażcie mi drużynę z 2 i 3 koszyka, z którą nasza
      reprezentacja jest w stanie wygrać( z drużyną z 1 koszyka zakładam remis, i to i
      tak dość optymistycznie, chyba, że dostaniemy Greków). Można się spierać jedynie
      o Rumunię. A co do zagranicznych dziennikarzy, to pamiętacie jak jeden
      zagraniczny mówił przed meczami Wisły z Lazio, że dla niego nasz klub jest
      faworytem do zdobycia pucharu UEFA? Dla mnie sam awans jest olbrzymim sukcesem i
      uważam, że zamiast snuć wizję podboju Europy powinniśmy doceniać to, co udało
      sie nam osiągnąć. Nie zwalnia to oczywiście piłkarzy z walki o trofeum, lecz
      radziłbym nie pompować balonika zbyt mocno. W Korei i Niemczech też mieliśmy
      wyjść z grupy, a jak się skończyło wiemy. A ME są dużo trudniejsze od MŚ, bo już
      w grupie rafie się na więcej klasowych drużyn.
      Obyście to wy mieli rację ;)
      pozdrawiam
      • Gość: X Re: I ty uwierz w sukces IP: *.chello.pl 22.11.07, 01:40
        Możemy przegrać z każdym, ale możemy też z każdym wygrać. To jest sport. Dla poprawienia nastrojów:
        Drugi koszyk: Włochy. Wygraliśmy z nimi 3:1 za Janasa.
        Trzeci koszyk: Portugalia. Bez komentarza.
        • Gość: lama Wierzę w naszą reprezentację !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 00:44
          Popieram przedmówcę !!!
          my Polacy chyba faktycznie mamy pesymistyczną mentalność, skoro lekceważymy zwycięstwa z Portugalią czy właśnie choćby to nad Włochami z meczu towarzyskiego;

uważam że nie trzeba pompować balonika, tylko trzeba po prostu wierzyć w naszą reprezentację !!!
          najważniejsze jest aby reprezentacja ładnie wypadła, dała nam piękne emocje; nie wiadomo czy uda się coś osiągnąć, tutaj każdy mecz już w grupie będzie makabrycznie ciężki; musimy po prostu wierzyć i trzymać kciuki, a na razie cieszyć się z naszych pierwszych ME !!!
    • garnek11 Obywatelstwo od reki! 22.11.07, 01:39
      Co do GW sie zgadzam - poza tym, Leo zaprawde jest wybitnym trenerem: uwolnic
      naszych z kompleksow w rok... Genialne. Nie tylko Krzyz Komandorski mu sie
      nalezy. Obywatelstwo i to od reki!

P.S. Kompleks = GW
      • Gość: bum leo to po gorskim jedyny optymistyczny trener IP: *.versanet.de 22.11.07, 02:15
        polskiej reprezentacji. po gorskim zawsze brakowalo tego optymizmu. mam nadzieje
        ze nie zrobimy takiej plamy jak na ostatnich mistrzostwach z ekwadorem. nawet
        jak sie nie powiedzie, wierze ze zagraja ladny druzynowy futbol i choc jeden
        mecz z polotem na poziomie tego z portugalia.
    • Gość: BUBBA Re: I ty uwierz w sukces IP: *.planters.net 22.11.07, 02:03
      Gość portalu: g napisał(a):

"Nie to GWno ma obsesje plucia na Polske!!!!!"

Nikt to nikogo nie pluje, po prostu Polska jest bardzo pesymistycznym krajem,
      uch sie obcych jezykow ,wyjedz za granice, to wtedy zrozumiesz!

"i wmawiania nam ze jestesmy do dupy od 17lat!!!"

"Odpowiecie kiedys za anty-polonizm"

To nie anty -polonizm... to jest anty-glupota!
    • Gość: sezam derrotismo to defetyzm a nie porażka IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.11.07, 11:44
      jak wyżej
    • alienisko Taka cecha narodowa :) 22.11.07, 14:20
      Dużo w tym racji. Ale tacy sa już Polacy i dlatego tacy są nasi
      sportowcy. Teraz piszecie w komentarzach, że powinni walczyc i
      wierzyć w sukces, ktorym bedzie cos wiecej niz wyjscie z grupy.

Tylko zobaczcie jak sami Polacy krytykuja sportowcow, ktorzy
      powiedza, ze wierza w siebie, ze moga byc najlepsi itp

Ile to krytyki Kubicy w komentarzach sie naczytalem, bo niby chlop
      zarozumialy! Co za bzdura, po prostu zna swoja wartosc i wysoko cele
      stawia :) To samo bylo kiedys z Korzeniowskim i paroma innymi
      sportowcami.

Jakos indywidualistom latwiej sie uwolnic z tej "skromnosci" czy jak
      to nazwac, co tak czesto sie nam objawia i torpeduje nasze ambicje i
      marzenia.

Jesli teraz jaki pilkarz by wypalil, ze chce jechac na Euro po
      zloto, bo taki sobie cel ambitny postawi i sie bedzie staral do tego
      jak najlepiej przygotowac, to pewnie i tak go wszyscy zajada, ze
      zarozumialy sie wychyla, a potem z placzem po 3 meczach wroci :)
      • matrek Mentalnosc Janasa, zero ambicji i kompleksy 23.11.07, 00:59
        Polska nie wyjdzie nawet z grupy, jesli dziennikarze, kibice i pilkarze nie beda
        jechali po Zloto! Nie jakas tam "strefe medalowa", tylko wlasnie po zloto.

Tacy Grecy bez zadnych tradycji pilkarskich w pilce reprezentacyjnej wiedzieli
        ze moga zdobyc zloto i zdobyli, a dla nas sukcesem jest "wyjscie z grupy".
        Niestety, to sport - w sporcie bierze sie udzial aby zwyciezac, a nie pieknie
        przegrywac...

Zenada.
    • Gość: Polak Trudno nie miec obsesji porażki, jak wybiórcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 20:33
      od 17 lat wmawia nam, że do niczego się- jako naród- nie nadajemy!
      Co bardziej "wykształceni" z "wykształciuchów" nawet w to uwierzyli.
      I jak tu się dziwić, że Polacy są antysemitami? Niby dlaczego mamy
      lubić kogoś, kto nas gnoi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka