Gość: kibic Nie przegrac z Niemcami IP: 212.122.214.* 02.12.07, 16:30 Witam jest niezle moglo byc gorzej,przeciez moglismy grac za rumunow w ich grupie i co wtedy ??.uklad gier mamy dobry pierwszy mecz nie przegrac z niemcami z austria tzeba wygrac a przy dobrym ukladzie z chorwatami ostatni mecz mozemy przegrac i wyjdziemy z grupy,przeciez niemcy beda sie tluc ostro z austria z ktora bardzo sie nie lubia,bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczny... To jest raczej grupa smierci.... IP: *.range86-143.btcentralplus.com 02.12.07, 16:35 gospodarze wspierani przez publicznosc..., chorwaci w swietnej formie co pokazal ostatni mecz...oraz niemcy co zawsze maja szczescie... wymarzona grupa napewno nie bedzie gorzej niz 4 miejsce w grupie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nero Ostatnie minuty są naszą zmorą IP: *.ras02.jfk01.dial.cogentco.com 02.12.07, 16:39 Szczególnie z Niemcami a także z innymi kondycyjnie lepszymi ekipami. Do wyjątków należy tylko kilka meczów. Do nich należy zaliczyć ostatni mecz MŚ z Niemcami. Wtenczas praktycznie już graliśmi bez szkodliwego janasa, który nie tylko nie podołał wymogom umiejętności, ale też nie oparł się pokusie pijaństwa. Absolutny (tak jak cały pzpn) pasożydniczy bałwan. Dobrze, że los dał nam Leo, bo w tym, a nie w umiejętnościach piłkarzy, można dopatrywać się szansy. Być może jeszcze Frankowski odzyska świetność, by razem z Ebim siać pogrom. Drugą sprawą jest to, że zgodnie z opinią Leo (i moją) szansy należy szukać nie w doborze rywali a we własnych umiejętnościach. To stanowi szansę zwycięstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido to mozemy sie pozegnac z jakims awansem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.07, 16:44 odpadniemy po pierwszej kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek N. to jest SILNA grupa! polacy raczej nie maja szans! IP: *.aster.pl 02.12.07, 16:45 To co wy tutaj pogadajcie ze polska i tak awansuje i nawet wygra me, to polskie bzdury. Zobaczcie co bwin.com mysli, jakie sa kwoty (kto bedzie me): Niemcy: 4,5 Chorwacja: 12 Polska: 34 Austria: 101 Niemcy to jeden z faworytow na me, chorwacja jest bardzo silna druzyna (pamietajmy o anglii), polacy to druzyna z potencjalem, ale zdecydowany w tej grupie numer 3. polska ma szans, ale mi po prostu to denerwuje ze wy pogadajcie taki bzurdy ze to jest "grupa marzen", "inny druzyny jak niemcy i chorwacja bedziemy zniszczyc" itd. w koncu i tak nie awansujcie jak zawszy. w niemczech, a tez w holandi i w francji (tam gdzie druzyny sa naprawde silny) ludzie nie mowia takie rzeczy. a tu w polsce (gdzie, przepraszam, nie ma za bardzo powod na takie pogadanie) wszyscy mowia takie bzdury... powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Ger-Pol 1-1 Aus-Pol 1-2 Pol-Chor 1-3 Chor-Ger 2-1 02.12.07, 18:06 chorwacja nr 1 Austria podlozy sie niemcom 0-5 i niemcy przy tych samych punktach przejda dalej róznica bramek... Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj plany,plany,plany 02.12.07, 16:51 a nie lepiej po prostu wygrać z Niemcami 3:0 i tak samo z resztą. potem iść dolej do przodu i na końcu w finale rzucić Francję lub Włochy na kolana. tylko mi tu nie zaczadzajcie ,że nie można. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Optymiści i pesymiści a ja powiem tak... IP: *.e-zabrze.pl 02.12.07, 16:54 Widzę tu większość optymistów ale i pesymistów, a ja powiem tak : Za Oświęcim i Majdanek wpier...limy Niemcom bramek !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Niem. sie zawsze wolno rozkrecaja, druzyna turniej 02.12.07, 17:55 tu bym upatrywal naszej szansy, oni beda pod ogromna presja, zawsze moze tez byc sedzia który nam pomoze, no i szczescie, Polska moze prowadzic 2-0 w pierwszej polowie nawet, ale czy bedzie psychicznie w stanie utrzymac koncentracje i nerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny Rasiak musi wrócic do formy i Matusiak, Smolarek 02.12.07, 18:00 Smolarek jezeli zlapie kontuzje, to bedzie powazna strata, wtedy Rasiak i Matusiak nam zostaja, ale Rasiak pewnie zmieni klub za miesiac , idzie do Charltonu i jezeli strzeli te swoje 15-20 goli to o rasiaka jestem pewny, co z matusiakiem? jezeli nie bedzie kontuzjowany musi jechac, moze jescze jelen w rezerwach jako trzeci napastnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i mam nadzieję na wysoki poziom i ładną grę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 17:57 mam nadzieję, że Austriacy mocno potrenują i na ME będą drużyną lepszą niż teraz, mam nadzieję, że Chorwaci, Niemcy i Polacy zrobią to samo i będziemy oglądać piękne mecze. Ja chcę oglądać mecze z najlepszymi drużynami a nie najsłabszymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trb Ankieta IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.07, 18:07 Na www.kicker.de, nieco w dół, po prawej stronie, jest ankieta - które miejsce zajmą Niemcy w grupie B... Na chwilę obecną 6,46% respondentów twierdzi, że czwarte... głosujemy!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klinsman Piekielny pech IP: *.c201.msk.pl 02.12.07, 18:09 No to wpadliśmy i to po uszy. Niemcy:wywalili nas przed rokiem, Chorwacja, też piekielnie mocna, zaś Austria bywa nieobliczalna, raz dobrze, raz źle. Nie wyjdzie nasza drużyna z grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re; jestem za chorwacja *)+ 02.12.07, 18:16 *> najlepsi w tej grupie, wspanialy zespol chorwacki, stawiam 3:0 dla chorwacji *)+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajbus 1 niemcy 2 ekuador 3 polska 4 costa rica IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.07, 18:24 pitolenie w podniebienie, babci sranie na śniadanie , wszystko wyjdzie w praniu. jeśliś taki rozumny właźże do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Nie pompujmy balona... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.07, 18:54 No i zaczął się hurraoptymizm i pompowanie balona. Już co niektórzy widzą jak nasi zdobędą medal. Ależ my szybko zapominamy o naszym miejscu w szyku. Na Euro jesteśmy debiutantami i na pewno nie będziemy tam żadnymi faworytami. Najważniejsze, by się dobrze przygotować do tej imprezy i zagrać tak, byśmy nie musieli się wstydzić naszej reprezentacji. Niemcy to przeciwnik, z którym nigdy nie wygraliśmy. Być może zdarzy się ten pierwszy raz na Euro w Austrii, ale spokojnie. Zagrajmy dobry mecz tak jak z Portugalią w Chorzowie, a wtedy wszystko zdarzyć się może. Naszym jedynym atutem może być to, że mimo kurtuazyjnych wypowiedzi rywali, tak naprawdę wszyscy oni, nawet Austriacy, podopisywali już sobie po trzy punkty po meczach z nami. My tego nie róbmy, zachowajmy umiar i pokorę. Przygotujmy się dobrze, a boiska w Klagenfurcie i Wiedniu pokażą co będzie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lucasbush nie wyjdziemy z grupy - bijecie zakład? 02.12.07, 19:01 teraz to piszę, a wspomnicie moje slowa w czerwcu 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek A co tu gadać, trzeba grać. IP: *.enformatic.pl 02.12.07, 20:10 Pesymistom podsunę przykład; gdybyśmy w ME rozgrywanych w Finlandii wylosowali grupę: Portugalia, Serbia, Finlandia to też nie mielibyśmy szans, bo, jak mówił Engel, gdzież nam do Portugalii. Serbowie grają w wielkich klubach. Finowie są gospodarzami, a gospodarzom ściany pomagają. Niemcy na ostatnich ME zagrali taką kaszanę, że żal było patrzeć. Na mś byli u siebie i zaledwie 3 miejsce. Nie przeceniajmy ich. Wygrali łatwiutką grupę eliminacyjną, bo z kim niby mieli w niej przegrać? Chorwaci też ostatnich mś nie zawojowali a w eliminacjach grali dobrze. Wygrali z Anglią cienką jak dvpa węża i już wielkie halo. Przypominam sobie jak jechaliśmy bez szans na mś'74. W grupie Włosi (wicemistrz świata a Zoff nie puścił bramki w reprezentacj od ponad 1000 minut) i Argentyna, która niedawno zagrała kapitalny towarzyski mecz na Wembley. Polska przegrała sparring z Polonią Bytom. W piłce, zwłaszcza reprezentacyjnej, nie ma pojedynków korespondencyjnych. Każdy zawodnik przeciwnika będzie miał co najwyżej dwie nogi. Nasz też. Mecz wygrywa się grą przez 90 minut a nie wynikiem z Wemley. Ile wygram - zależy od nas. Reprezentacja Polski ma dziś trenera, który potrafi robić drużynę. Na mś'06 mieliśmy jedynie faceta, który zestawił skład. Jeśli zagramy z Niemcami i Chorwacją tak jak z Portugalią u siebie, to ich rozniesiemy. Jeśli zagramy tak jak z Finlandią, to oni nas rozniosą. Od kogo zależy jak zagramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugosanchez1 rozwoj wydarzen IP: 149.254.192.* 02.12.07, 20:25 pierwsza reakcja o kurcze znowu los sie do nas usmiechnal znowu najlatwiejsza grupa,ale trzezwo patrzac na terminarz nie jest tak wesolo jak sie moze wydawac.Pierwszy mecz z Niemcami ,ktorzy od 1996 roku nie wygrali meczu na Euro a trudno wierzyc w to ze Klose i Podolski znowu jednoczesnie beda bawic sie w celowanie w poprzeczke i slupki.Dobrze wszyscy wiemy ze przegrywajac pierwszy mecz turnieju nalezy pakowac manatki bo tylko nielicznym druzynom jak pokazuje historia udaje sie awansowac z grupy po porazce na dzien dobry,Austria wydaje sie i zapewne jest najslabsza druzyna w calym turnieju ale nie zapominajmy ze sa gospodarzem a zaden remis nas nie urzadza.Niemcy maja do wyrownania rachunki z Chorwacja kazdy dobrze pamieta mecz z 1998 r i beda podwojnie zmotywowani.Jestem przekonana ze bez problemow wygraja grupe i beda rozkladac w niej karty.Dla mnie osobiscie sa faworytami turnieju, poniewaz wyjscie z grupy nie bedzie ich kosztowalo za duzo wysilku a ewntualny rywal z grupy a jest spokojnie w ich zasiegu .Trudno tez wierzyc ze trzecie Euro z rzedu bedzie dla nich nie udane ,chocby z rachunku prawdopodobienstwa i dokonan w mistrzostwach kontynentu jest to zupelnie nierealne.Wiec skoro znamy zwyciezce grupy mozemy skupic sie na pozostalych rywalach.Zakladajac ze Chorwacja nie wygra drugiego meczu z Niemcami bedzie pod sciana tak jak my i ostatni mecz w grupie bedzie dla nich meczem o byc lub nie w turnieju.Chorwacja jest jedna z najrowniej grajacych zespolow ostatniej dekady,zawsze bez problemow awansuje do kazdego turnieju i dostaje zadyszki w fazie grupowej czy bedzie tak tym razem?To jest dla nich moment aby przelamac ta nieporadnosc.Mnie najbardziej przeraza fakt ze Austria rozgrywa ostatni mecz w grupie z Niemcami pewnymi juz awansu i jezeli im bedzie potrzebny wynik nie mam zadnych watpliwosci ze sasiedzi pojda im na reke.Oczywiscie to wszystko to tylko moje zgadywania ale zwykle niestety sie sprawdzaja tak czy siak zapowiada sie ciekawie i czekam z nieceirpliwoscia na rozpoczecie Euro 2008.Do zobaczenia w Austrii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyg@nek Fatalizm pierwszej porażki to bzdura. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 02.12.07, 21:21 Teoria, że nie udaje się awansować tym, którzy przegrywają pierwszy mecz jest debilna. Portugalia przegrała i doszła do finału ostatnich ME. Na mś'02 porażka w meczu z Koreą zaszkodziła nam średnio. Gdybyśmy zremisowali drugi mecz z Portugalią to bez problemów awansowalibyśmy. Duńczycy jak zdobywali mistrzostwo Europy to bodajże też przegrali pierwszy mecz w grupie. Na mś'02 Turcy przegrali pierwszy mecz z Brazylią ale zajęli 3 miejsce. Na mś'82 Niemcy przegrali pierwszy mecz z Algierią i zostali wicemistrzami świata. na mś'54 Niemcy dostali niemożebne cięgi w pierwszym meczu od Węgrów (3:8), a później zostali mistrzami świata. To tylko kilka przykładów, najbardziej jaskrawych. Oczywiście, że lepiej jest wygrać niż przegrać, ale nie ma dramatu przy pierwszej porażce z faworytem grupy. Na mś'06 graliśmy pierwszy mecz z Ekwadorem i ta porażka faktycznie wykluczyła nas z rozgrywek. Układ gier na ME mamy wyjątkowo korzystny. Korzystniejszy trudno byłoby sobie wymarzyć. Zrobimy punkty na Niemcach - bardzo dobrze. Nie zrobimy - trudno. Trafiamy na Austriaków umęczonych debiutanckim meczem z Chorwacją (np. remis), a następnie na Chorwatów jeszcze bardziej umęczonych meczem z Niemcami. Jeśli zagramy dobrze, to żaden układ gier nie jest straszny. Jak zagramy źle to nas w mistrzostwach Europy nawet Wyspy Salomona wybęcają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUBERT Nie będzie łatwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 20:31 Z Austrią będzie 2:0 dla Polski, Z Chorwacją będzie 0:0, Z Niemcami będzie 0:2 dla Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick no i gramy przeciwko Chorwacji w stolicy Karyntii 02.12.07, 22:00 a wiec wszyscy trzej przeciwnicy Polski graja "u siebie"!! Austria wiadomo, Niemcy prawie ze w domu, no i Chorwacja tez w domu - Karyntia to "jugoslowianska" czesc Austrii - tylko Polka grac bedzie wszystkie mecze NA WYJEZDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Polska z Austrią, Niemcami i Chorwacją w Euro 2008 IP: *.c201.msk.pl 02.12.07, 22:33 DEUTSCHLAND DEUTSCHLAND UBER ALLES 4:0 DO NOS! ZAJS MOCIE WDUPC LEHEHEHEHHE. POLEN SZAJSE SIALALALALA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślonzok haha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.07, 23:15 GóRNY śLONSK D E U T S C H L A N D OBESRCHLESIEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Chorwacje wyprzedzila Australia na MS... IP: *.static.destracomms.com 02.12.07, 23:44 niech sie lepiej tak nie chwala, na ostatnich MS Australia wyprzedzila Chorwacje i Hrvatskie pojechaly do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Chorwacje wyprzedzila Australia na MS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 00:05 W okolicach Klagenfurtu powinno się już złapać słoweńskie radio SRAKA. I to właśnie zrobią Niemcy w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Chorwacje wyprzedzila Australia na MS... 03.12.07, 00:26 to fakt, Australia wygrala pomimo ze na bramce australijskiej stal Chorwat Zeljko Kalac, ktory puscil straszliwa szmate i przez caly mecz bronil jak sparalizowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony remis z Austria, 1-3 z Ger, 1-2 z Chorwacja IP: *.bredband.comhem.se 03.12.07, 01:46 LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE, UWAZACIE ZE MY POKAZEMY NIEMCOM,,, A DLACZEGO MA AUSTRIA NIE POKAZAC NAM? BEDZIE REMIS Z AUSTRIA....AUSTRIA BEDZIE SIE SZYKOWAC POD TURNIEJ 3 MIESIACE, KONCZA LIGE WCZESNIEJ, A CHORWACI NAWET GDYBYSMY POTRZEBOWALI TYLKO REMISU W OSTANIM MECZU TO NAM NIE POMOGA, BEDA WALCZYC O PIERWSZE MIEJSCE W GRUPIE, LUB WYSTAWIA REZERWOWYCH KTÓRZY ZAGRAJA NA 110% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warunek uda sie, jezeli Austria pokona Niemcy lub zremisuj IP: *.bredband.comhem.se 03.12.07, 01:50 TO BEDA MINI-DERBY, I LICZMY NA CUD...ZE AUSTRIA POKONA LUB ZREMISUJE Z NIEMCAMI...MALO PRAWDOPODOBNE? TAK SAMO JAK NASZA WYGRANA Z NIEMCAMI, MAMY TAK SLABA PSYCHIKE, ZE NAWET PROWADZENIE 2- 0 DO PRZERWY NIC NIE POGLOBY, NIE WIEM CZY URATOWALIBYSMY CHOC REMIS... NIEMCY TO NIE PORTUGALIA...ONI GRAJA DO 93 MINUTY....STRACILIBYSMY BRAMKE W 92..MINUCIE Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Tomaszewski wyraził opinię, czekamy na opinię Laty 03.12.07, 06:52 "Myślę, że błąd popełnił Leo Beenhakker, który powiedział, że na Euro jedziemy po złoto. Ta wypowiedź jutro ukaże się na pierwszych stronach gazet u naszych rywali i na pewno bardzo ich zmotywuje" - ocenił były bramkarz polskiej drużyny narodowej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlus Europa : Azja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 07:11 08.06.08 Europa 4 : 0 Azja. Po torze ode Miro i Lukasa. Ordnung muss sein. PozdRowiynia ze Oberschlesien gorole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
and4691 Re: Europa : Azja 03.12.07, 08:03 Do czerwca jest jeszcze kawał czasu. Wszystko się może zdarzyć. Jedynie czego bym sobie życzył to to,aby gazety nie robiły już teraz z naszej drużyny mistrzów europy. Nie ma już łatwych grup i słabych drużyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiacz Niemcy wygraja. Pewne jak smierc IP: *.adsl.alicedsl.de 03.12.07, 08:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Powtórka z Korei i Niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 08:15 Chyba naprawdę to tylko debile myslą,że z grupy wyjdziemy!!Z Niemcami..przegramy i to z kretesem.Już Miro albo Poldi się o to postarają!!Z Chorwacją też przegramy.Na końcu Polacy z Austrią będą grać ..o lepsze miejsce na ..cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś