Dodaj do ulubionych

Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.07, 10:32
hmm...moze mial na myśli, że Polce strzeli gola ?
Obserwuj wątek
    • Gość: BZ [...] IP: *.idealan.pl 03.12.07, 10:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • poszeklu Za pieniadze matke by zastrzelil, choc serce boli 03.12.07, 18:52
        Czego ludzie nie robia dla forsy.
        • Gość: T Re: Za pieniadze matke by zastrzelil, choc serce IP: *.acn.waw.pl 10.06.08, 05:07
          Buahaha... No ja nie moge. Teraz to rozumiem powiedzonko "glupi, jak komentarz
          na onecie" :D Ze co? Ze gral sportowo i sportowo wygral, to juz nie Polak? To
          zdrajca? Wbil dwa miecze? Moze jeszcze nagie dwa miecze? Jak "nie chcial pojsc
          na Niemca"? Tego, co to "Wanda go bardzo chciala"? ROTFL... Patriotyzm w takim
          wydaniu jak powyzszy komentarz to z butow wychodzi...
        • Gość: XXX Re: Za pieniadze matke by zastrzelil, choc serce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:14
          TO ŻE CHE BYĆ BOGATY TO NIE TWOJA SPRAWA !!! miło mi bedzie jak nie
          bedziesz sie wypowiadac na jego tem.!!!
    • Gość: anty sympatycznie mowi IP: *.i24.pl 03.12.07, 11:01
      podoba mi sie Podolski, bez jadu a z klasa. Chce wygrać jak wszyscy,
      ale z szacunkiem o Polakach sie wypowiada.
      • Gość: Myszkin Podolski jest ok... IP: 155.91.64.* 03.12.07, 11:03
        Ja też ma takie wrazenie - Podolski to równy gośc, widac że lubi
        Polaków. Po meczu na MŚ podszedł do Boruca, pocieszał go. A
        patrzecie na Klose - ten to udaje, że nie ma z nami nic wspólnego,
        ani me ani be...
        • Gość: kini Re: Podolski jest ok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:09
          bla bla bla
          jaki ok??? strzelił przeciwko swoim
          jazda dla mnie to on nie jest polakiem.
          • Gość: kubalonka1 Re: Podolski jest ok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 18:14
            Bla bla bla to ty jesteś!!!!!!!!!! Nasi to patałachy i tyle nie ma co
            się nad nimi rozczulać do chaty ziemniaki obierać a nie do piłki.
            Widziałeś blablaku treningi???????? No i są rezultaty to nie płacz.
            BRAWO PODOLSKI!!!!!!!!!
          • Gość: Ilonka Re: Podolski jest ok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:50
            I co z tego, że strzelił przciwko naszym, ale grał z honorem dla
            swojej reprezentacji. Jak chciał grać w Polskiej reprezentacji to go
            nie chcieli. Więć o co chodzi. Nie ukrywa tego, że kocha Polske.
            Przecież po meczu założył nawet naszą koszulkę:):) On poprostu
            udowodnił kogo Polska straciła, a straciła dobrego zawodnika, który
            teraz strzela bramki dla Niemiec :):) Ja jestem dumna, że to
            Podolski strzelił bramki mimo, że nie dla naszej reprezentacji, ale
            pokazał, żę jest naprawdę dobrym zawodnikiem... Pozdrawiam
            • Gość: fanka Re: Podolski jest ok... IP: *.as.kn.pl 14.06.08, 22:32
              Tak, tak, Tak w pełni się zgadzam. Prawdziwy patriota. Kocha Polskę i jest z
              niej dumny. A my Polacy powinniśmy się tylko wstydzić, że straciliśmy takie
              świetnego zawodnika.
          • Gość: xxx Re: Podolski jest ok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:09
            głupia jesteś gra w rep. Niemiec i ma takie prawo bo jego matka jest
            Niemką, POLAKIEM JEST I BEDZIE!!!
    • polska_potega_swiatowa to folksdojcz.....zaden Polak 03.12.07, 11:14
      Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce!

Nie rozumiem sportowcow z Polski ktorzy zmieniaja obywatelstwo i
      graja dla odwiecznych wrogow Polski takich jak: Rosja, Niemcy,
      Austria czy Szwecja.

Rozumiem grac dla Francji, USA czy Wielkiej Brytani, bo z ci nigdy
      nie byli naszymi wrogami. Sa granice przyzwoitosci...

• Gość: miszcz Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.crowley.pl 03.12.07, 11:48
        To Ślązak który wyjechał do Niemiec jako dziecko, bo tak zdecydowali jego
        rodzice. W tamtych czasach wielu wyjeżdżało do Niemiec tak jak dziś wyjeżdża na
        Wyspy Brytyjskie, za pracą i lepszym życiem.
        Poza tym on chciał grać dla Polski, to nasi szkoleniowcy go nie chcieli
        wyzywając od volksdojczy sobie wystawiasz swiadectwo - nieuka, prostaka i chama
        • polska_potega_swiatowa do Niemiec nigdy bym nie wyjechal 03.12.07, 12:22
          do Niemiec nigdy nie wyjechalbym, nawet nie zamierzam nigdy
          odwiedzac tego kraju nawet jako turysta, Rosje tez sobie odpuszcze,
          choc wiele podrozuje po swiecie, nie mam zamiaru nakrecac ekonomi
          krajow od ktorych Polska tyle wycierpiala.

• Gość: klod Re: do Niemiec nigdy bym nie wyjechal IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.07, 12:26
            duzo po swiecie podrozojesz?
            Z lodzi do Gorzowa a z gorzowa do Wroclawia

Podroznik sie znalazl
          • Gość: AL Re: do Niemiec nigdy bym nie wyjechal IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.07, 18:26
            To poostal ci tylko wyjaz do Torunia wiadomo do kogo
        • Gość: XXX Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:11
          MAM OCHOTE CI WALNĄĆ JAK CI SIE ON NIE PODOBA TO MU TO POWIEDZ!!!
          DEBILU!!!!
      • Gość: Żabol Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:50
        A ja nie rozumiem Polaka grającego dla jakiejkolwiek innej reprezentacji. Rywalizacja międzypaństwowa traci swój sens gdy w reprezentacjach grają naturalizowani zawodnicy. Od robienia kariery są kluby, gra w reprezentacji to powinien być dla piłkarza zaszczyt, że może reprezentować swój naród. Bardzo podoba mi się postawa Ryana Giggsa czy naszego Ebiego. Pierwszy, jako obywatel Wielkiej Brytanii nie miałby żadnych problemów grać dla zawsze stawiającej sobie wysokie cele Anglii ale duma z bycia Walijczykiem była większa niż chęć osiągnięcia sukcesu w rozgrywkach międzypaństwowych. Wielką karierę robił w klubie a nie reprezentacji. I taką postawą zyskał szacunek na całym świecie, paradoksalnie szczególnie wśród Anglików, którzy bardzo cenią sobie lojalność. Drugi przykład to nasz Ebi. Pewnie mówi 100x lepiej po niderlandzku niż po polsku, dużo lepiej zna i rozumie holenderską kulturę a mimo wszystko zawsze wiedział kim jest i dla kogo ma grać. Wielkie brawa Włodek za wychowanie syna! Ebi, niezależnie od wyników i formy zawsze będziesz wielkim piłkarzem!

A Poldi? Zupełnie inny charakter (a może jego brak?). Mówić o więziach z Polską może każdy ale od słów ważniejsze są czyny. Wybrał jedenastkę w której ma większe szanse na sukces. Jego wybór, trzeba to uszanować. Ale mimo, że w Polsce Lukas kibicuje mojemu klubowi to jakoś nie umiem obdarzyć go sympatią
        • Gość: ania Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.nokia.com 03.12.07, 14:31
          No przeciez go nie chcieli w naszej reprezentacji, to co, mial zrezygnowac z
          szansy na kariere dlatego, ze nasi dzialacze go olali??

A Ebi zostal latwiej zauwazony ze wzgledu na nazwisko, nie umniejszajac jego
          zaslug.
          • Gość: U2 Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 09:50
            To że go nie chcieli w Polsce można między bajki włożyć. A kim on wtedy był
            kiedy chciał grać w polskiej reprezie ?? Jak by się wykazał to by go wzięli.
            Nie chciał się wykazać dla Polski, wykazał się dla Niemiec i jest Niemcem. Takie
            gadki, że serce go boli jak strzela Polsce też można bajki włożyć. BTW Dobry
            post Żabol :-)
        • Gość: gizmoj Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.dsl.bell.ca 03.12.07, 14:35
          "Wybrał jedenastkę w której ma większe szanse na sukces. Jego wybór, trzeba to
          uszanować".

Przeciez dla Polski byl za slaby i go nie chcieli. To samo z Szetela.
      • Gość: Polak z Hamburga Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.informatik.uni-luebeck.de 03.12.07, 12:00
        Tylko ze gra dla niemcow, to nie znaczy ze jest folksdojczem. Nie lubie taki
        "niby-patriotow" jak ciebie, ktorzy zaczynaja wyzywac Polonie. Sam naleze do
        niemieckiej Polonii! Zawsze sie tutaj pokazuje ze jestem Polakiem, tak jak to
        Podolski tez robi. Podolski jako gracz niemieckiej druzyny w niemieckiej
        telewizji z Klose gadal po polsku (Klose nie odpowiedzial), na meczu
        Polska-Niemcy w pilce recznej ubral trikot Polski. Niemcow to dosc drazni, ale
        jemu to obojetne. I nawet jesli istnieja tacy jak ty i wyzywaja innych Polakow
        od szwabow czy folksdojczow to i tak pozostaniemy Polakami i bedziemy z tego
        dumni. A jesli spojrzysz na historie to sie dowiesz ze nas Wielka Brytania tez
        zdradzila tak samo jak Francja i USA.
        • Gość: Żabol Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 12:20
          Tu nie chodzi o miejsce zamieszkania. Rozumiem emigrację ekonomiczną do innych krajów. Nikt nie mówi, że Polacy mieszkający zagranicą to Polacy niższej kategorii. Szanuję Cię, że w przeciwieństwie do polskich Niemców nie wstydzisz się swoich korzeni. Ale jeśli tak jak napisałeś czujesz się Polakiem, to nigdy byś nie wybrał gry w OBCEJ reprezentacji. Przeczytaj mój post nieco wyżej to zrozumiesz o co chodzi.
          • Gość: Marek z Gliwic Żaden folksdojcz, rowny gość IP: *.centertel.pl 03.12.07, 12:58
            Panowie, trochę kultury! Trzeba zrozumieć intencje ludzi, uwarunkowania
            pochodzenia z mieszanych polsko-śląsko-niemieckich rodzin. Podolski wyjechał
            przecież do Niemiec jako małe dziecko, rodzice wybrali mu nową ojczyznę nie
            zapominając o swoich korzeniach! Sam fakt, że Podolski mówi po polsku i się tego
            nie wstydzi już świadczy o nim dobrze ( i o jego rodzicach). Mamy też wiele
            przykładów zawodników, którzy nie mogą grać w reprezentacji Polski, bo nasz PZPN
            o nich nie zabiegał, albo im tego odmawiał.
            Część Ślązaków po przeprowadzce do Niemiec "zapomina" jak się mói po polsku.
            Poza tym porównując go z drugim - Miroslavem Klose widać olbrzymią różnicę,
            Klose jest właśnie takim Ślązakiem, który nie utożsamia się z polskością, stara
            się być bardziej niemieckim od Niemców. Parę razy zamienił kilka słów po polsku
            z Podolskim, ale raczej na boisku, nie w studiu telewizyjnym, kit z nim.
            Byłoby świetnie, gdyby Polska wygrała z Niemcami 2:1, strzelcami bramek powinni
            zostać Ebi, Krzynek i honorowego dla Niemców Podolski!!!

Ma ktoś lepszy scenariusz?!
            • Gość: gizmoj Re: Żaden folksdojcz, rowny gość IP: *.dsl.bell.ca 03.12.07, 14:45
              5-0 dla Polski, mimo ze Podolskiego lubie i powazam. Dobrze go rozumie bo sam
              mieszkam za granica od dziecka.
            • Gość: loo Re: Żaden folksdojcz, rowny IP: *.cust.tele2.se 04.12.07, 02:22
              a Boruc karnego obroni strzelanego przez klozeta! he he i to w 92
              min!
          • Gość: rodak3 Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.07, 19:35
            ty zabol, nie kazdy, kto mowi w twoim jezyku jest twoim rodakiem!
            zapamietaj to sobie! i zapamietajsobie ze na Slasku nadal jestescie
            OKUPANTEM!
            • Gość: Deutscher ty, rodak3 IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 03.12.07, 19:46
              nie kazdy mowiacy, jak sie okazuje i Twoim (übrigens, Ty, Twoich
              etc. piszemy wielka litera, kultura obowiazuje, Ciebie rowniez)
              jezykiem, powinien sie udzielac na lamach tego forum. Nie wiem, co
              wpajano Ci w domu, ale daj sobie prosze spokoj z tym "okupowaniem".
              Schlesier tak czesto wypominaja nam Slazakom i Polakom, ze zyjemy
              historia. Jak jednak przyjdzie co do czego, Wy (Ty?) pierwsi
              chwytacie sie nie tylko historii (na swoj sposob interpretowanej),
              ale rowniez jezyka III Rzeszy... Tu przeca o Lukasa godka!
              Pzdr (mimo wszystko)
              • Gość: rodak3 Re: ty, rodak3 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.07, 19:52
                a skad mam wiedziec co sie pisze duza a co mala? czy ty znasz
                niemiecki tak dobrze jak ja polski, Polaku?
                • Gość: Deutscher ro(d)baczku... IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 03.12.07, 20:12
                  Skad?
                  Wohl nicht von Deinen Eltern. Hätten Sie sich doch nur halb so viel
                  Mühe gemacht Dir Rechtschreibung und Umgangsformen beizubringen,
                  statt sich ausschliesslich auf den Polenhass zu fokussieren, könnten
                  wir uns womöglich weiterhin, gepflegt und gemütlich unterhalten. So
                  ist das wohl meine letze Nachricht an Deine Wenigkeit, mein
                  rüppelhafter Freund ("Freund" ist lediglich im übertragenen Sinne
                  gemeint).
                  Ach ja, nur so zum Abschied, "Polak" klingt in meinen Ohren stolz!
                  Danke schön :)
                  • Gość: rodak3 Re: ro(d)baczku... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.07, 20:18
                    Unrecht Gut gedeiht nicht! Denk daran, mein polnischer Freund!

Glück Auf!
        • polska_potega_swiatowa Re: to folksdojcz.....zaden Polak 03.12.07, 12:29
          Gość portalu: Polak z Hamburga napisał(a):
          > Tylko ze gra dla niemcow, to nie znaczy ze jest folksdojczem. Nie
          > lubie taki"niby-patriotow" jak ciebie, ktorzy zaczynaja wyzywac
          > Polonie. Sam naleze do niemieckiej Polonii! Zawsze sie tutaj
          > pokazuje ze jestem Polakiem, tak jak to Podolski tez robi.

smieszny jestes, sam mieszkam w USA, i jestem polonusem.

> I nawet jesli istnieja tacy jak ty i wyzywaja innych Polakow
          > od szwabow czy folksdojczow to i tak pozostaniemy Polakami i
          > bedziemy z tego dumni. A jesli spojrzysz na historie to sie
          > dowiesz ze nas Wielka Brytania tez zdradzila tak samo jak Francja
          > i USA.

Jest roznica pomiedzy z niewywiazaniem sie z sojuszniczych
          obowiazkow tak jak Francja i Wielka Brytania, a ....wymordowaniem
          milionow polskich obywateli w ciagu 5 lat, i rozniesienie w pyl
          polskiej stolicy, czego dokonali Niemcy. Nie przyznasz?

Z USA Polska niestety sojuszu nie zawarla przed 1939 rokiem, jesli
          tego nie wiesz.
      • vytrisalov Re: to folksdojcz.....zaden Polak 03.12.07, 12:02
        polska_potega_swiatowa napisał:

> Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce!
        >
        > Nie rozumiem sportowcow z Polski ktorzy zmieniaja obywatelstwo i
        > graja dla odwiecznych wrogow Polski takich jak: Rosja, Niemcy,
        > Austria czy Szwecja.
        >
        > Rozumiem grac dla Francji, USA czy Wielkiej Brytani, bo z ci nigdy
        > nie byli naszymi wrogami. Sa granice przyzwoitosci...

Matole, II wojna swiatowa skonczyla sie 60 lat temu, alo to do ciebie jeszcze
        nie dotarlo.
        >
        • Gość: Polak [...] IP: *.aster.pl 03.12.07, 14:02
          • Gość: Polak [...] IP: *.lanet.net.pl 03.12.07, 17:28
          • Gość: rodak3 Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.07, 19:38
            tak tak! germanizacja byla be!!! ale polonizacja niewypedzonych
            przez Polakow jest ok!???
        • Gość: xD Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.as.kn.pl 14.06.08, 22:39
          Historii nie znasz? Wielka Brytania, Francja wykiwali nas, zorbili nas w konia,
          mieli nam pomóc, a tu co... ?
      • Gość: Myszkin Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: 155.91.64.* 03.12.07, 12:13
        USA i Wlk Brytania wrogami nie byli, ale pomyśl kto sprzedał nas w
        Jałcie Stalinowi???
        • Gość: SzwabskaPizza Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: 87.244.81.* 04.12.07, 18:41
          Co sie czepiacie WB! W 44-45 WB byla wykonczona przez wojne,
          zbankrutowana i calkiem zalezna od USA na jedzenie, zloto, rope i
          prawie wszystko oprocz wegla i bardzo zadlugzona do USA! To
          Roosevelt a potem Truman, ktory mial bombe atomowa, mogli wypedzic
          sowietow z W. Europy. A Truman, tak jak 99.999 procent yankesow
          nawet nie wiedzial gdzie Polska byla. Nawet anglik Chamberlain przed
          wojna powiedzial ze “Czechslowacja to kraj daleki, o ktorym znamy
          sie bardzo malo!” To ze W.Europa byla w niewoli przez tyle lat, to
          wina Trumana i jego bliskich doradcow! Po wojnie, Trumanowi
          najwiecej zalezalo zalozyc Izrael i przyobiecal to swoim doradcom! I
          tak sie stalo! I do dzis, USA dba o swego najlepszego sojusznika.
          Polecam zyciorys Trumana na DVD- “Truman”- Gary Sinise
      • Gość: hanys Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.mmj.pl 03.12.07, 14:42
        tak mowisz a olisabebe to prawdziwy wszechpolak
      • Gość: milo Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.gdynia.mm.pl 03.12.07, 16:02
        na obecnych zasadach to jest on Niemcem i te tanie teksty o sercu zachowalby dla siebie... a jak tak bardzo ma go zaboleć to niech jednak nie strzela po co ma cierpieć...
        • Gość: Ari Flikenstein [...] IP: *.nwrk.east.verizon.net 03.12.07, 16:29
        • Gość: lorbeer Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.gprs.plus.pl 03.12.07, 16:55
          1945 anglicy do polakow w GB wracajcie do domu tyle ze "dom" nie byl
          juz w Polsce^^ Anglia a przede wszystkim USA ZDRADZILI nas
          okrutnie,zostawil nas na pastwe ruskich coz najwazniejszy jest
          interes wlasnego panstwa a nie innych
      • Gość: MARCUS Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.ub.uni-duesseldorf.de 03.12.07, 17:41
        Ty jestes nienormalny gosciu.

Gdzie byla twoja Wielka Brytania i USA i Francja jak wykrwawiala sie Warszawa ?
        Gdzie ?

Co ma pilka nozna wspolnego z historia i polityka ? Nic !

Ponadto Podolski to zaden Volksdeutscher, nie myl pojec.

Ja tez mam dwa obywatelstwa (polskie i niemieckie) i nie jestem zadnym
        Volksdeutsche´m.

Pozdrowienia z Düsseldorf´u i sorry, ze bez ogonków, brak praw admina .
        ßüäö
        • Gość: Johann Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:47
          Oj Marcus , ty masz dwa obywatelstwa ale poprzez przyjecie
          niemieckiego okresliles sie , ze jestes n a r o d o w o s c i
          niemieckiej, no chyba , ze otrzymales te niemieckie obywatelstwo w
          inny sposob, np . po zonie Niemce.Mozna byc obywatelem wielu
          krajow , mianowicie tych wszystkich ,ktore na to wyrazaja
          zgode.Narodowosci mozna byc tylko j e d n e j . Kapujesz ?
      • Gość: paula Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.08, 06:58
        taaa a wb i francja wcale nas nie sprzedaly podczas II wojny swiatowej... nie
        pomogli nam zeby sie dozbroic... weź pomysl zanim napiszesz ;/
      • Gość: :) Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: 80.51.227.* 09.06.08, 14:09
        jak go w polskiej kadrze nie chcieli to zagrał tam ;/
      • Gość: kwiatek250 Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.net.pulawy.pl 09.06.08, 15:06
        Zgadzam się z tym komentarzem. Chociaż życie czasami takie bywa...
      • Gość: Madzia Re: to folksdojcz.....zaden Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:55
        A co ma historia do niedzielnego meczu???? Polacy go nie chcieli,
        więc poszedł do Niemców:) Potwierdzam co napisała Ilonka:) Ja też
        jestem dumna, że to Podolski strzelił i udowodnił, że jest naprawdę
        dobrym zawodnikiem
      • gdha33 Re: to folksdojcz.....zaden Polak 26.06.08, 01:10
        polska_potega_swiatowa napisał:

> Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce!
        >
        > Nie rozumiem sportowcow z Polski ktorzy zmieniaja obywatelstwo i
        > graja dla odwiecznych wrogow Polski takich jak: Rosja, Niemcy,
        > Austria czy Szwecja.
        >
        > Rozumiem grac dla Francji, USA czy Wielkiej Brytani, bo z ci nigdy
        > nie byli naszymi wrogami. Sa granice przyzwoitosci...
        >
        Myślałem, że skończyła się wojna światowa i żyjemy w zjednoczonej
        Europie. Szkoda, że polacy mają tyle wrogów i tak mało sojusznków.
        Papież Jan Paweł nie miał problemów z niemieckim poradnikiem
        (Ratzinger). Zdradził on Polskę?
        Mundek
    • Gość: Jerzy Podolski: Serce zaboli ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:27
      To jest tylko gra. Wygrywa lepszy. Po to są zasady gry aby ich
      przestrzegać i wygrywać. Można się przyjaźnić i wygrywać z
      przyjacielem, bo jet to tylko gra. Tak naprawdę to o nic w niej nie
      chodzi tylko o dobre emocje.
      Miliony ludzi na świecie tego nie rozumieją i są zdolni zrobić
      WSZYSTKO żeby tylko ich drużyna, ich zawodnik wygrał. Przeczy to
      rozsądkowi, ale nasz świat i nasza cywilizacja cały czas zaprzecza
      rozsądkowi. Dlatego żyjemy w piekle a przynjamniej w czyściu.
      Dlatego codziennie walczymy zamiast wspomagac sie wzajemnie. Dlatego
      szybko umieramy, bo organizm nie wytrzymuje codziennego napięcia i
      niepotrzebnej walki o nic.
    • mazurek111 A przeciez Podolski chcial grac w Polsce! 03.12.07, 11:28
      Podolski, bedac jeszcze u progu kariery, wyrazil chec grania w
      reprezentacji Polski, ale zostal potraktowany "per noga" przez
      naszego Nikifora polskiej mysli trenerskiej - Janasa. Ten sam Janas
      odrzucil pogardliwie podobny gest ze strony Danny'ego Szeteli,
      najlepszego obecnie ofensywnego gracza w USA.
      • Gość: fatality Re: A przeciez Podolski chcial grac w Polsce! IP: *.e-wro.net.pl 03.12.07, 11:40
        "serce nie boli" wygramy ze szwabami ucierając im nosa.
      • Gość: JS Re: A przeciez Podolski chcial grac w Polsce! IP: *.nmci.navy.mil 03.12.07, 18:36
        Zgadzam sie z toba.
      • Gość: trela Re: A przeciez Podolski chcial grac w Polsce! IP: *.dsl.bell.ca 03.12.07, 19:26
        No coz nie chcieli go w naszej reprezentacji to gra tam gdzie sie na nim
        poznali. Bardzo sluszna decyzja - kariera pilkarza to max kilkanascie lat, ile
        mial czekac na na dopuszczenie (ewentualne) do kadry. A ze daje tam z siebie
        wszystko, nawet przeciwko Polsce - co w tym zlego, gra w koncu dla tych co go
        chcieli - reprezentacji Niemiec.
        Nie widze w tym nic zlego.
      • Gość: Ewi Re: A przeciez Podolski chcial grac w Polsce! IP: *.as.kn.pl 08.06.08, 23:10
        Halo, halo...
        Podolski chciał grać?!
        "Prezes PZPN Michał Listkiewicz wysłał do niego, oraz do występującego w FC
        Schalke 04 Michała Delury, który również ma polskie korzenie, list, w którym
        prosi o oficjalną deklarację, czy są zainteresowani występami w biało-czerwonych
        barwach. Podolski odkładał decyzję, a w końcu odmówił gry."
        Odmówił nam gry. Zdrajca i tyle!!
    • Gość: kibic polski [...] IP: 85.219.248.* 03.12.07, 11:50
    • Gość: Kombinatoryka Przecież już znaleźli sposób IP: *.c201.msk.pl 03.12.07, 12:16
      Przecież Niemcy i tak już znaleźli na mistrzostwach świata sposób na
      Boruca(z resztą nie tylko oni, bo Ekwador nas jeszcze bardziej
      rozgromił) a jeśli Podolski strzeli nam gola, będzie dość śmiesznie,
      bo oprócz Ligi Mistrzów, gdzie Legii Warszawa, w której grali sami
      Polacy, strzelił gola...Krzysztof Warzycha(!) w Panathinaikosie
      zdarzy się totalny paradoks, że Polak w barwach Niemiec strzeli
      Polsce gola. Ja jednak wolałbym, żeby strzelił, choćby na remis, ale
      to tylko dlatego, żeby trochę humoru dodać tej rywalizacji.
      • Gość: HANS Odsac SLaska niemcom IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.07, 12:34
        Oddajmny slask niemcom i juz po bolu
        Podolski i Klose beda wtedy w dobrej reprezentacji grali
    • Gość: Max Strzeli na pewno, ale dla Polski... IP: *.dyn.iinet.net.au 03.12.07, 12:18
      gola samobojczego, za co zostanie odznaczony przez prez.
      Kaczynskiego.
    • jszafranski nie strasz nie strasz 03.12.07, 12:48
      bo sie ze...sz. Juz miales strzelic na MS. I co ?
    • Gość: Gość Świetny chłopak. :-) IP: 193.109.212.* 03.12.07, 13:24
    • Gość: Gość Dajcie mu spokój! IP: 193.109.212.* 03.12.07, 13:28
      W życiu bywa różnie i ważne jest by zachować klasę. A on to robi i
      trzeba to szanować.
    • Gość: szatek Re: Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.77.classcom.pl 03.12.07, 14:43
      Podolski wychował się w Niemczech i Polska jest dla niego jedynie
      krainą przodków. Szanuję to, ze nie wyparł się korzeni (jak Klose) i
      rozumiem, że chce grać dla kraju, w którym spedził niaml całe życie
      i w którym ma przyjaciół i znajomych. A wy, małe
      zakompleskione "patriotyczne" pieski przestancie szczekać. Wqrwiacie
      się na Podoslkiego, bo w naszej 38milionowej ojczyźnie, gdzie niby
      futbol jest sportem narodowym nie mamy ani jednego piłkarza tej
      klasy , co on, i wiecie, że bardzo by się nam przydał.

Podolski ma 22 lata. W reprezentacji Niemiec zagrał 44 razy i zdobył
      24 gole.Wg strony www.transfermarkt.de (bardzo cenionej przez
      profesjonalistów) jest obecnie wart 13 mln Euro.jeśli bedzie
      strzelał nadal w tym tempie,to pobije Gerda Mullera (iina sprawa, że
      ten ostatni na zdobycie 68 bramek potrzebował 62 meczów)

www.transfermarkt.de/de/spieler/15185/lukaspodolski/transferdaten.html

Nasz najwiekszy gwiazdor w napadzie - Maciej Żurawski, ma 31 lat. W
      67 meczach dla kadry strzelił 16 goli. Wartość wg transfermarkt -2,5
      mln Euro.

pzdr
    • Gość: lechu [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:05
    • Gość: aa Oj, zaboli cię serce IP: *.gprs.plus.pl 03.12.07, 15:12
      Zaboli, zaboli, jak Smolarek z Krzynówkiem wam wbiją trzy bramki.
    • Gość: outsider czas sztywnego szwabskiego futbolu przeminal IP: *.ipt.aol.com 03.12.07, 15:23
      bezpowrotnie.
    • Gość: swarożyc [...] IP: *.bemowo.waw.pl 03.12.07, 15:36
    • Gość: maga Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.ghnet.pl 03.12.07, 15:44
      zebys sie nie zdziwil...
      • Gość: Gość Re: Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:04
        Szkoda mi Was, bo jesteście żałośni w tej nienawiści...

Tyle.......
    • Gość: Hanys [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:27
    • Gość: Helmut [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:34
    • Gość: kuba Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 16:34
      podolski chciałbyś strzelić gola ale niestrzelisz bo nawet nie
      wejdziesz a i tak szwaby dostaną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLSKA 2-0
      niemcy
    • matrek Lukasz 03.12.07, 16:57
      Czuje do Ciebie sympatie bo jestes normalny, w przeciwienstwie do tego buraka -
      Klose, no i masz na imie jak moj maly synek, ale sorry - grasz w zlej druzynie,
      ktorej Polska skroi tym razem tylki.
      • Gość: ? Re: Lukasz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.07, 19:58
        czy to fajnie zyc w swiecie zludzen?
        • matrek Re: Lukasz 03.12.07, 20:10
          Gość portalu: ? napisał(a):

> czy to fajnie zyc w swiecie zludzen?

Wkrotce sie przekonamy, kto zyje zludzeniami
    • Gość: Cris [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 18:04
    • Gość: Senia Re: Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:20
      typowy polski niemiec, jeszcze pieprzy ze go serce zaboli!!! ma tupet!!
      • Gość: ? czyzby drugi poziom polonizacji? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.12.07, 20:01
        a co to jest ten "polski-niemiec"
        czyzby drugi poziom polonizacji?
        najpierw jezyk, a potem tozsamosc?....
      • Gość: Peter Re: Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.07, 20:02
        >polski niemiec<
        a o polskiej ortografi,typowy burak zapomnial?
        • Gość: Piotr Re: Podolski: Serce zaboli, ale strzelę Polsce! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.07, 14:21
          Jeśli chcesz wytykać błędy sam pisz poprawnie. Powinno być "ortografii" matole
    • adam81w A czemu niby ciebie Niemcu ma serce bolec jak bedz 03.12.07, 19:24
      iesz Polsce bramke strzelal? Przeciez Polakiem nie jestes.
      • Gość: nika19191@vp.pl Re: A czemu niby ciebie Niemcu ma serce bolec jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:53
        Żal mi takich ludzi jak Ty. Nie znasz dobrze jego biografi a
        wymądrzasz sie jakbyś był znawcą piłkarskim. Podziękuj za to
        Janasowi który nie chciał żeby Podolski u nas grał. Weś się
        człowieku zastanó co ty sobą reprezentujesz. Łatwo być patryiotą
        kiedy nie wymaga to żadnych poświęcej asle ide o zakład że jakby
        przysżło co do czego to napewno nie byłbys juz taki mądry znowu
        zrzucił byuć wine na innych. Dobrze ci radze zastanó się nad sobą i
        nad tym co mówisz. Jezeli nie znasz się na czymś to poprstu zamknij
        sie. Lepiej nnie mówić nic niż gadac głupoty. Podolski zachował uisę
        jak prawdziwy polak czego nie można powiedzieć o tobie. Jeżeli masz
        jakieś ale chętnei z tobą podyskutuje napisz na mojego e-maila
        kasialena@vp.pl
      • Gość: Kisio Re: A czemu niby ciebie Niemcu ma serce bolec jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:03
        On jest Super Polakiem,mam na myśli Podolskiego,a ty jesteś zwykłym
        PROSTAKIEM POLUSIE zasranym
      • Gość: hero24 Re: A czemu niby ciebie Niemcu ma serce bolec jak IP: 89.204.230.* 24.10.08, 22:12
        formalnie to Podolski jest polakiem :P
        urodzony w Gliwicach
        przeczytaj najpierw Biografie a potem pisz B Z D U R Y

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka