oratio Re: Anderlecht - Wisła 14.08.03, 10:07 ale sie nie zalamuję, bo wierzę, że Wisła może u siebie wygrać i to wysoko. nie jest to już ten sam zespół,ale wciaż są w nim i żurawski i szymkowiak i baszczyński. wparwdzie wczoraj niewiele mieli do pokazania, zwłaszcza w pierwszej połowie, ale moze w karakowie będzie lepiej. Anderlecht okazął się bardzo dobra drużyną, a u nas brakowało drugiej linii. wszyscy martwili się o obrone, a nie było z tym tak źle (całkiem dobry występ nawotczyńskiego i paszulewicza). w pomocy miałem wrażenie, że gra tylko żurawski. brasilia i pater do wymiany, szymkowiak do porpawy, a strąk powinien chyba wróxcic do rezerw... w drugiej linii traciliśmy większość piłek, a wyprowadzenie akcji poza naszą połowę było bardzo trudfne. Belgowie ładnie "klepali" i opotrafili czterema, pięcioma podaniami znaleźc się pod naszą bramką. Myślę, że trzeba mecz poważnie przeanalizowac i dac jeszcze jedna szanse Wiśle. Trzymam za nich kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laertess Z PRÓŻNEGO NIE NALEJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 10:10 WG MNIE W TAKIM SKLADZIE WISLA NIE MA CZANS NA LIGE MISTRZÓW, BEZ KOSOWSKIEGO I KALU UCHE TA DRUZYNA NIE MA PRZEBICIA.TAK SIE KONCZY POZBYWANIE SIE KLASOWYCH GRACZY I LICZENIE NA SZCZESCIE. ZRESZTA WYDAJE MI SIE ZE JESTESMY ZA BIEDNYM KRAJEM NA LIGE MISTRZOW.TZREBA MIEC JAKIES ZAPLECZE ZEBY UMIEC SIE TAM PRZEPYCHAC. POZDRAWAIAM LAERTESS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Bez złudzeń IP: *.bfg.pl 14.08.03, 10:14 Wisła nie zagrała w tym sezonie dobrego spotkania - nie było powodu sądzić, że inaczej będzie w Brukseli czy też że będzie inaczej w Krakowie. Skład się rozsypał a skejanie trochę potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek74 Obrona IP: *.rit.reuters.com 14.08.03, 10:34 Było brać Sznaucnera z Kowalczykiem z Gieksy. Wisła miałaby dzięki temu młodą, ale solidną i dobrze rozumiejąca się obronę. Ale Kasperczak wolał szukać kolejnych wzmocnień w ataku (ktore zresztą nie nadeszły) i efekt jest jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś Re: Anderlecht - Wisła IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 10:37 Władzia jest the best.Skąd oni go wzięli? A tak wogóle czy w Wiśle są jeszcze obrońcy ? Bo czasem mi się wydawało że nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Anderlecht - Wisła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 10:42 Polska piłka może się conajwyżej mierzyć z ......cypryjską. Średniak Anderlecht pokazał klasę, wielu nieudacznikó, którzy mają czelność nazywać się piłkarzami gra w Krakowie. Beznadziejny Szymkowiak, kto wogóle że ten goś umie grać w piłkę, nadaje się do podawania ręczników, Żurawski -to dobry zawodnik, ale jego egoizm czasmi mnie zadziwia - niestety nie gra dla zespołu tylko dla siebie, no i jaki bałwan potrafi z 10 metrów nie trafić do bramki???nie liczę murzyna z Anderlechtu, który był 12 piłkarzem Wisły - ale jak on się ruszał- podziw. Nasza obrona.......buuuhhhahahah....jak obrona...lenistwo. W zasadzie to bardziej obarczał bym pomocników, którzy nie pomagali obrońcom, a sportowej agresji i inteligencji boiskowej w nich tyle, co u Ameby, albo Pantofelka. Żeby tak wam się chciało grać, jak się wam chce do klubowej kasy po pieniążki! Smutno mi, że niestety w Polsce jak ktoś (choćby przypadkowo osiągnie sukces) to zaraz wszystko partaczą menedżerowie, którzy sprzedają zawodników, brak wzmocnień, a potem oczekują cudów. Za to zawodnicy już czują się gwiazdami i żądają niebotycznych kwot (Kosowski, Uche). Gwiazą jest się wtedy jak się potrafi zrobić coś dłużej niż jeden sezon, nie w polskiej lidze, ale z dobrymi zespołami, a nie tylko kasa. Niestety kasa w Krakowie wygrała z piłką. R.I.P Wisła Kraków i Liga Mistrzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi ds2 NOWY LEPSZY UCHE CZYLI ŁADZIA IP: *.mimuw.edu.pl 14.08.03, 10:53 Ładzia jest świetny nie tylko w ataku, ale i w defensywie Tylko co on ma wspólnego z tą bryką produkowaną za wschodnią granicą I już każdy wie jak wymówić ŁADZIA DO BOJU w rewanżu od pierwszej minuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: Anderlecht - Wisła IP: *.binet.pl 14.08.03, 11:12 Jestem kibicem Wisły, ale to co wczoraj grali to TRAGEDIA!!! Brasilia nie dorasta Kosowskiemu nawet do pięt (gra trzy klasy gorzej od kosy), to samo Pater (gdzie mu do Uche). Mam pytanie do Heńka: czy dalej uważasz że drużyna nie potrzebuje wzmocnień zwłaszcza w obronie, Jop i Paszulewicz są pięć razy słabsi od Baszcza i Stolara nie mówiąc już o Głowie. To by byłona tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepka Re: Anderlecht - Wisła IP: 217.153.123.* 14.08.03, 11:18 a gdzie jest ten debil kris, co paleta sie po forum z tekstem wiselka gola lalalala? zniknal byl? buahahahaha rzepka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Anderlecht - Wisła IP: *.de.ibm.com 14.08.03, 11:35 W taki stylu Wisla nie ma czego szukac w pucharach. Lepiej byloby przestac sie kompromitowac. To co wczoraj pokazali pilkarze to tragedia: brak obrony, podania do przeciwnika, brak konstrukcji akcji, brak koncepcji. Wygladalo to tak, jakby wyszlo na boisko 11 pilkarzy i jedyna taktyka byla przeswiadczenia, ze "jakos to bedzie". Skoda pieniedzy na bilety lotnicze dla pilkarzy, dzialaczy i zdrowia kibicow na ogladanie takich baznadziejnych zawodow. Siegnelismy dna. Jak sie sprzedaje pilkarzy nalezaloby zadbac o godnych zastepcow, to sie oplaca w kontekcie Ligi Mistrzow. Buduje jedynie postawa Macieja Zurawskiego, ktory nie uwaza, ze za wszelka cene trzeba wyjechac na zachod by nie miescic sie w podstawowym skladzie i tracic forme na lawce rezerwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEVEN BIALONSKI, IGNORANCIE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 11:37 nie wiem, czy slowo `ignorant` nie jest za slabe... wiem, ze wolalbys, zeby to twoja legiunia zagrala w eliminacjach lm, ale niestety. pogodz sie w koncu z tym, ze to wisla w nich gra. przestan pisac takim jezykiem, jakby ten zespol juz byl pogrzebany!!! zaloze sie, ze jakby grala w tym meczu legia wychwalalbys ich za wszystkie czasy i prezentowal jak to anderlecht jest swiatowej klasy zespolem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memo Real Saragossa - pamietacie? IP: *.ukbf.fu-berlin.de 14.08.03, 11:42 oni pamietaja... oby kibice anderlechtu tez mieli co pamietac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Real Saragossa - pamietacie? IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 14.08.03, 12:14 Zgadzam sie calkowicie! Wisełko pokaż im na co Cie stać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiara czyni cuda Re: Real Saragossa - pamietacie? IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.11.* 15.08.03, 11:45 Tak, pamiętamy. Marzenia się spełniają. Trzeba wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Anderlecht - Wisła IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 12:36 a zasranemu czarniuchowi (uche) kasy sie zachciało i zostawił wisłe.Dlaczego tego uche wisła tylko zawiesi niech zapłaci odzkodowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Anderlecht - Wisła IP: *.gpd.com.pl 14.08.03, 12:46 Winą za porażkę obarczam piłkarzy: Kosowskiego, Kuźbę i Uche. Wisła w składzie z ubiegłego sezonu miała ogromne szanse zagrać w tegorocznej Lidze Mistrzów. Gra w niej dla piłkarza oznacza przynależność do grona najlepszych piłkarzy na świecie, promocję swojego nazwiska, możliwość zarobienia większych pieniędzy. Tymczasem nasi piłkarze wybrali ZACHÓD - czyli grę w byle jakim zachodnim klubie. Najjaskrawszym przykładem jest tu Kosowski - gra w klubie, który ledwie uratował się przed spadkiem do 2 ligi. Przy nim "stara" Wisła piłkarsko biła Niemców na łeb i szyję. Ale przecież Kosowski wyjechał po to, by się piłkarsko rozwijać. Trener Kasperczak nie mógł go już niczego więcej nauczyć, tylko dlaczego chcą się od niego uczyć ci słabeusze Nigeryjczycy - grający regularnie na mundialu i w o wiele lepszych klubach niż Kosowski. O dwóch pozostałych panach nie chce mi się pisać. O wszystkich trzech powiem tylko tyle - nie zrobią kariery i z płaczem wrócą do kraju albo skończą na drugiej lidze, albo na grzaniu ławy rezerwowych, na co sami sobie ciężko zapracują. Do trenera Kasperczaka: Panie Trenerze, polscy piłkarze nie zasłużyli sobie na to, by Pan ich trenował. Są amatorami, niegodnymi Pańskiego zaufania. Rzucić im parę groszy, a rzucą się na nie, zapominając o kolegach, kibicach, trenerze i swojej godności. Jeżeli Pan ich zostawi i wyjedzie z Polski, nie będę miał Panu tego za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mailman Re: Anderlecht - Wisła IP: *.centrala.kbsa / 10.1.13.* 14.08.03, 13:23 Ciekawi mnie czy wygłaszając takie teksty zastanowiłeś się kiedykolwiek .. jak Ci zaproponuję prace z płacą powiedzmy x2 do obecnej to sam polecisz. Nie krytykuj tylko myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajsberg Re: Anderlecht - Wisła IP: *.tkb.pl / 10.2.7.* 14.08.03, 16:43 a mailman nadal swoje... jak ktos zaplaci dwa razy wiecej to od razu powod zeby zmieniac prace. moze i tak ale nie wiem czy kolega mailman juz pracuje czy jeszcze nie, i czy ne nakazuje jakas przyzwoitosc zeby odejsc z roboty dopiero po skonczeniu pracy w tej poprzedniej firmie. to tak jakby kierownik robot odszedl w trakcie budowy, bo mu zaproponowali wiecej na drugiej budowie, nic dobrego takie cos nie przynosi, prawda? poza tym mi juz proponowali dwa razy wiecej niz mam obecnie, ale jakos sie nie skusilem na to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Śląska Re: Anderlecht - Wisła IP: *.nd.e-wro.net.pl 14.08.03, 12:50 co teraz juz bluzgacie na WILSLE "ZURAWSKI EGOISTA PRZEZESI NA DRZEWO " a ja w krakowie zmócą ANDERLECHT to wy ktorzy teraz bluzgacie na Wisle to nie niech sie nie odzwyaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratm Re: Anderlecht - Wisła IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 12:50 dzien dobry! panie basalaju i panie kapko! chcialem wam tylko podziekowac za piekne rozwalenie zespolu i fantastyczne wzomcnienia rezerw Wisly.mam nadzieje ze wisla awansuje do drugiej ligi a potem do pierwszej i bedziemy swiadkami pieknych pojedynkow... dziekuje jeszcze raz dowidzenia ps.u nas w a klasie w promieniu gra fajny napastnik i obronca,...moze by pan go zakupil...naprawde perspektywiczny zawodnik! respect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu Re: Anderlecht - Wisła IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 12:56 Włodaze Wisły powinni sie porządnie zastanowic nad tym jak powinno sie budowac zespoł który moze cos osiagnąc nie tylko na krajowych boiskach . NArazie dali plame bo kto to widzial zeby zespoł majacy aspiracje na gre w lidze mistrzow zamiast sie wzmocnic to sie oslabia , tak to juz jest jak sie nie wylozy troche kasy na zawodnikow to nie ma co liczyc na jakies sukcesy . Szkoda ze Wisla musi na nowo tworzyc zespol a wystarczylo tylko troche pomyslec podczas okresu transferowego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Śląska Re: Anderlecht - Wisła IP: *.nd.e-wro.net.pl 14.08.03, 12:59 po prostu Anderlecht nie musial stawiac pomocnikow na obrone (tak jak Paszulewicz w Wisle) on jak gral w Ślasku strzelal gole w pierwszej lidze bo gral w pomocy w srodku w Wisle nie moze bo jest inna taktyka , w tym meczu Paszulewicz musial kryc jakiegos malego smerda ktory byl od niego szybszy to byl najgorszy pilkarz w wisli razem z PATEREM (to co z nim koreanczyk zrobil to sie w glowie nie miesci ), STRAK w tym meczy nic nie gral do napastnikow wszystko musial robic Szymkowiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makaron lbn Re: Anderlecht - Wisła IP: 62.233.189.* 14.08.03, 13:07 to nie byla piłka nozna tylko tricky Anderlechtu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Anderlecht - Wisła IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 13:37 dziwie sie ze jeszcze nikt nie poswiecil zadnej opinii Paszulewiczowi. Przeciez ten facet wogole nie nadaje sie do gry w pilke, a ktos kto mu w ,lodosci powiedzial ze moze zajmowac sie oprofesjonalnie gra w pilke zrobil mu wielka krzywde. Przeciez ten dragal to wzor calkowitego raku koordynacji ruchu\ow, wolny malo zwrotny a jego zagrania ograniczaly sie do zasady ja do ciebie ty do mnie - zenada. Mam nadzieje ze w nastepnym meczu HEnry dokona zmiany na jego pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierzący Re: Anderlecht - Wisła IP: hpcache:* 14.08.03, 14:08 Moja wiara została wystawiona na dużą próbę i nie wiem czy nie przejść na ateizm. Pan Bóg gdyby był sprawiedliwy powinien pozwolić strzelić Anderlechtowi 6-7 bramek i już nie miałbym żadnych złudzeń. Wisła nie istniała. Piłkarzyki poza (Jopem, Piekutowskim, Szymkowiakiem, Żurawskim) chcą grać czy buty piłkarskie lizać innym graczom? Przed meczem rewanżowym powinni sobie odpowiedzieć na to jedno, proste pytanie. Odejście Kossowskiego nie powinno mieć wpływu na taką grę. Braki w drużynie są bardzo widoczne. Gołym okiem widać, że dziury w pomocy (skrzydła oraz Strąk) są znacznie większe niż można przypuszczać. Murzyn zrobił w 2 połowie dużo. Frankowski za słaby na atak był w tym meczu (zbyt filigranowy). Życzę Wiśle wszystkiego dobrego w drugim meczu ale cudów nie ma i nie będzie. Różnica klas jest istotna. Jedyna nadzieja w geniuszu Kasperczaka ale on i tak zawsze znajdzie pracę. Nigeria wszak czeka.... Piłkarzyki zawsze wybiorą szarość polskiej ligi. Wisła, smutek i rozgoryczenie z cieniem szansy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetman Strąk i Jop - do pasenia świń dziady!!!! IP: *.wsm.wielun.pl 14.08.03, 14:14 To juz koniec Wisły. Ale dobrze bo Dziady w ogole nie umieją grac w piłkę. A Strąk i Jop to nie nadają się nawet do pasenia świń. Ewentualnie mogą chlew czyscić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich4 Re: Anderlecht - Wisła IP: *.dsl.easynet.co.uk 14.08.03, 14:21 To juz chyba koniec wisly. prawdopobnie wkrotce odejda zurawski i glowacki. Szkoda ze dzialcze rozwalili tak dobra, z mozolem bubowana od 5 lat druzyne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pul Re: Anderlecht - Wisła IP: 217.8.162.* 14.08.03, 14:44 Przeczytałem większość opinii i jestem w szoku. Ludzie strasznie się podpalają gdy nasza drużyna wygra w pierwszej rundzie z nieznaną drużyną. Rośnie apetyt gdy wygrywamy w drugiej rundzie z bardziej znaną firmą. Ale wprzypadku porażki zaczyna się istne polowanie na czarownice.W sporcie oczywiście zdarzają się dziwne przypadki, ale przez przypadek nie dochodzi się do finału. Musimy pogodzić się z faktem, że poziom naszej piłki jest niski i pułap nasz jest ograniczony. Nauczmy się cieszyć niespodziankami a w przypadku przegranej powiedzmy honorowo : lepszy wygrał i nie roztrząsajmy tego. Każdy piłkarz ma dobre i złe mecze. To są piłkarze "tylko" polskiej ligi. Nie takim gwiazdą za wielkie miliony zdarzają się wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iq666 "Anderlecht! Jude! Jude! Jude" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:06 gratuluje inteligencji panu redaktorowi, który nie rozróżnia nazizmu od antysemityzmu. weź sie człowieku nie kompromituj i idź lepiej świnie pasać. zresztą czy można sie bardziej skompromitować pracują w wybiórczej..?? Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: 14.08.03, 15:13 Gość portalu: iq666 napisał(a): > gratuluje inteligencji panu redaktorowi, który nie rozróżnia > nazizmu od antysemityzmu. weź sie człowieku nie kompromituj i > idź lepiej świnie pasać. zresztą czy można sie bardziej > skompromitować pracują w wybiórczej..?? PORUSZAJĄC TEN TEMAT KOMPROMITUJESZ SIE CZŁOWIEKU (DOBRE SOBIE, HEHE) JESZCZE BARDZIEJ... POZA TYM JAKO TO RÓZNICA - TO IDIOTYZM I TO ,WIEC PUKNIJ SIE W CZOŁO I ZACZNIJ SIĘ UCZYĆ, TO MOŻE GDZIEŚ ZAJDZIESZ......... Odpowiedz Link Zgłoś