Dodaj do ulubionych

Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 07:59
Popieram -właściwy człowiek na właściwym miejscu!
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic We Śląsku zaczyna się nowe era! IP: 80.50.236.* 05.03.08, 08:12
      We Śląsku zaczyna się nowe era. Kolejny etap.
      Były lata 50-te i 60-te.
      Były sukcesy lat 70-tych i dobre lata 80-te
      Był marazm lat 90-tych i początku tego wieku.

Nadchodzi nowa era o której będą pamiętać wszyscy!
      • Gość: kibic W Śląsku zaczyna się nowe era! IP: 80.50.236.* 05.03.08, 08:13
        oczywiście "W Śląsku" a nie w "We Śląsku" ;)
    • darekxr Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem 05.03.08, 08:20
      Gdyby jeszcze rozumiał znaczenie słowa handicap...
      • Gość: Ars Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 08:39
        Dziennikarz chyba też go nie rozumie, bo podczas redakcji tekstu by to zmienił.
      • Gość: Stefan darekxr, czepiacie sie... IP: *.suedzucker.pl 05.03.08, 08:56
        darekxr napisał:

> Gdyby jeszcze rozumiał znaczenie słowa handicap..

z dict.pl

POLISH ENGLISH
        fory (jak w wyrażeniu: dawać komuś fory) handicap
        przeszkoda; utrudnienie handicap
        utrudniać; przeszkadzać handicap
        wyrównywać szanse handicap
        osoba niepełnosprawna; osoba upośledzona handicapped person
        • Gość: Stean lub tez...(słownik PWN) IP: *.suedzucker.pl 05.03.08, 08:58
          handicap [wym. handikap, hendikap]
          1. «wyrównanie szans przeciwników przez stworzenie słabszemu z nich lepszych
          warunków; też: zawody, w których stosuje się takie wyrównanie szans»
          2. «korzystna lub niekorzystna sytuacja albo cecha – odpowiednio – ułatwiająca
          lub utrudniająca osiągnięcie jakiegoś celu»
          • handikapowy • handikapować
        • Gość: dd Re: darekxr, czepiacie sie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 21:53
          No właśnie on używa 'handicap' jako ułatwienie, a powinien jako
          utrudnienie
    • tomjk fajnie się czyta taki wywiad 05.03.08, 08:40
      z konkretnym gościem, który nie owija w bawełnę, wie czego chce i jak to osiągnąć.

powodzenia!
    • Gość: Darek Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.akron.net.pl 05.03.08, 08:59
      Powodzenia Panie Zbigniewie.
      Trzymam kciuki za ten plan. Mam znajomych w Stęszewie i byłem kilka
      razy na stadionie w Grodzisku na meczach Pańskiej drużyny (zawsze
      wygrywała!). Mam nadzieję, że niedługo bez obaw zabiorę swoją
      rodzinę na mecze Pana, no naszej drużyny we Wrocławiu!!!
      • Gość: qwe Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.dialog.net.pl 05.03.08, 13:09
        a czego ty się boisz
    • Gość: ufok Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.as.kn.pl 05.03.08, 09:23
      Oj Drzymała- NIE ZROBISZ NAS TAK ŁATWO W WAŁA. Wypowiadasz sie jakbyś już miał te udziały w Śląsku, a póki co jeszcze nie masz. Do tego tylko 20proc, a chcesz za nie mieć do powiedzenia w klubie wszystko. Zajeżdza dyktatorstwem. KIBOCOM SUKCESU CO ZACZĘLI SIĘ ŚLĄSKIEM INTERESOWAĆ OD NIEDAWNA PRZYPOMNĘ PARĘ RZECZY:
      Na konferencji w pon we Wrocławiu Z.D. powiedział zapytany przez dziennikarza o robienie zmian:"Czy ja dokonuję złych zmian?"
      Niektórzy piłkarze, lepsi piłkarze, wręcz uciekali z Grodziska, bo
      nie podobały się autorytarne rządy pana dobrodzieja.(jak zadacie sobie choć trochę wysiłku to będziecie wiedzieć o jakie znane nazwiska chodzi)
      Dalej w tamtym sezonie, zanim z Grodziska uciekł także pierwszy trener- Skorża, rzucił do niego z trybuny(z przekleństwem), żeby zmienił jednego zawodnika. Na to Skorża się odwrócił i powiedział coś w stylu:jeszcze ja tu jestem trenerem. To po ucieczce Skorży Drzymała zdał sobie także sprawę, że z Grodziska należy się wynosić.

Rzecznika Groclinu dla TVN24 powiedział:
      "Forma fuzji,którą wymyślono w Grodzisku, oznacza, że piłkarze Śląska, którzy za dwa miesiące mogą wywalczyć awans do OE-od jesieni zostaną przeniesieni do czwartoligowych rezerw. Na palcach jednej ręki można policzyć tych którzy mają szansę na znalezienie się w kadrze Groclinu."(Jerzy Pięta).
      WŁĄCZCIE PROSZĘ MYŚLENIE. Czy tak postępuje fair właściciel? Z II ligi do IV? Czy to nie jest demotywowanie i być może chęć nawet, by Śląsk nie awansował, a wtedy jeszcze miałby dobrą podkładkę byśmy grali na licencji Groclinu?
      Czy nie mógł i nie powinien powiedzieć,że Ci co nie dostaną się do nowej drużyny dostaną wolną rękę przy poszukiwaniu nowych pracodawców(oczywiście za jakiś tam cash)?
      O CO ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ PIŁKARZY MA TERAZ WALCZYĆ? O IV ligę? Zdecydowaną większą piłkarzy Śląska, Groclin słowami swojego rzecznika ma w d... . Piłkarzy, którzy wywalczyli lidera przed wiosną, gdzie nikt o czymś takim jedynie mógł marzyć(+teraz nowych).Pamiętacie tytuły prasowe przed sezonem? NAJOPTYMISTYCZNIEJSZY Echa Miasta:"To się chyba nie uda". (AWANS, a NIE LIDEROWANIE!).Widzieliście miny piłkarzy na prezentacji w pon? Nie wiem czy ktoś, kto nie wiedziałby, że są liderem, powiedziałby, że są , widząc ich. Wiem, że jeśli przyszedłby inny inwestor, to też nie za wielu zostało z tych obecnych piłkarzy(choć Ryszard Tarasiewicz uważa, że jest trochę piłkarzy w Śląsku na poziomie 1. ligowym, co potwierdza świetna postawa jesienią i z Wisłą Kraków, która na jesień praktycznie wszystko wygrywała, a ze Śląskiem tylko zremisowała). Ale myślę, że TAK SKANDALICZNIE DEMOTYWUJĄCA WYPOWIEDŹ, BY NIE PADŁA. ŚMIERDZI mi to własnym partykularnym interesem.
      Potwierdzają to inne fakty:
      -ostatnio Groclin nie kupuje za duże pieniądze uznanych piłkarzy, a nawet sprzedaje piłkarzy, co ma związek z gorszą sytuacją spółki giełdowej Groclin, od wyników której zależy kasa dla klubu piłkarskiego Groclin (zapisany mechanizm prawny, wystarczy prześledzić wyniki giełdowego Groclinu) . "Parkiet" napisał jak informują kibice, (sprawdzę to osobiście jutro), że nieruchomości, które ma wnieść do spółki, a które wycenił na 40mln zł. Parkiet wycenia na 16mln z czymś.
      "Parkiet" pozytywnie ocenia podpisanie umowy z uwagi na... przyszłe oszczędności Groclinu "ponieważ zdejmie z Groclinu ciężar finansowania działalności sportowej"

Już jakiś czas temu Drzymała przekonał się (m.in Lewandowski za 5,5mln, Mila za 1,7mln zagranicznej waluty i inni), że na futbolu można zarabiać. Potwierdzają, to inne fakty:
      -zainwestował w ośrodki w Grodzisku, ale teraz b. dobrze na siebie zarabiają.
      -Drzymała mówił, że nie zna wrocławskiego biznesu jeszcze(to w pytaniu o to ile zainwestuje, poniedziałkowa wypowiedź). On chce niedużym kosztem na Śląsku zarabiać. To jeszcze nic strasznego. Ale za jaką cenę chce to robić?
      ZA BARDZO DUŻĄ CENĘ.

Wczoraj w Przeglądzie Sportowym zastępca red. nacz. pisze: "Najważniejsze jest to,żeby(Drzymała-dop. ufok)szybko doszedł do porozumienia z wrocławskimi kibicami. Fani Śląska od lat należą do najlepszych w Polsce,ale są honorowi. Nie chcą, żeby śmiali się z nich w Polsce i twierdzili, że ich zespół to tak naprawdę Groclin Wrocław (tak dzieje się z Lechem,który w ekstraklasie gra na licencji Amiki i złośliwi twierdzą,że to Amika Poznań.Rozumiem ich i powinien rozumieć to Drzymała,jak też prezydent Dutkiewicz.Jeśli tego nie zrobią to na mecz będzie chodzić znacznie mniej kibiców niż obaj panowie zakładają,a i doping będzie marny. Śląsk Wrocław to tradycja, której nie sposób nie doceniać."

Tą tradycję chce zmienić, bo chce grać na licencji Groclinu. Co w tym takiego strasznego zapytacie? Przecież będą te same barwy, trofea wywalczone przez Śląsk, nazwa. Tak, ALE TO NIE BĘDZIE TEN SAM ŚLĄSK!
      Janicki mówił("Śląsk przyśpiesza" wczoraj w GW:" Śląsk pozostanie Śląskiem. Nie ma obaw" Podawany też jest przykład Lecha. No to proszę co powiedział jego prezes o starym Lechu:
      "Ależ my gramy na licencji Amiki, a obecna Amika jest czysta. My nie jesteśmy starym Lechem. Nasz Lech funkcjonuje dopiero od półtora roku i za ten okres oczywiście odpowiadamy. Prawnicy Wydziału Dyscypliny musieliby się mocno nagimnastykować, żeby nas przejechać."
      Co mówią kibice Lecha? Wystarczy zajrzeć na forum np. Wiara Lecha. Odwołanie do tradycji to wg. wielu z nich tylko ruch marketingowy!

Póki co Dutkiewicz nie rozumie, tego co rozumie bez przeszkód wielu w tym cytowany zastępca red. naczelnego PS (wypowiedź z poniedziałku dla PS, że będziemy starać się o grę w I lidze na licencji Groclinu!-też PS).Ale jak może rozumieć jak nazywał stadion Śląską, ŚLĄSKIM(!),mówiąc O LM,nazywał ją EUROLIGĄ, albo SUPROLIGĄ (nie jestem pewien, której nazwy użył)itp.
      Czy w końcu ze smutkiem muszę to przyznać, że nazywa się poznańską pyrą(!!!, m.in. w Radiu Zet i to nieindagowany!),choć w Poznaniu się nie urodził, a z Wrocławiem związany jest co najmniej od studiów!I NIE PODAWAJCIE JESZCZE RAZ PISZĘ przykładu Lecha, bo po udowodnicie KIBICE SUKCESU, ŻE WASZA WIEDZA na temat futbolu JEST MIERNA/ WYBIÓRCZA.

Śledztwo prokur. w sprawie afery korupcyjnej ruszyło W MAJU 2004. Lech się łączył z Amiką po SEZ 05/06. Czy Wy myślicie,że Rutkowski nie domyślał się, że nabierze coraz większego rozpędu, a więc może i Lecha dosięgnąć? Z jednej strony stawiany jest przez niektórych na forum Śląska za wzór,a z drugiej TE SAME OSOBY NIE PRZYJMUJĄ DO WIADOMOŚCI, że tacy ludzie mają wizje i plany dużo do przodu, co zresztą potwierdza w wypowiedziach.

My nie jesteśmy podwójnie moralnym Lechem!
      NIE musimy i nie chcę ja, jak i wielu wiernych i honorowych kibiców, byśmy grali na licencji GRO. Jeszcze do tego mielibyśmy usprawiedliwiać postępowanie Lecha? (mówiliby: "we Wrocławiu też tak zrobili"). My nie mamy długów- to RAZ. My nie kupowaliśmy meczy po wejściu w życiu ustawy-TO DWA. Znamienne jest to, że Lech grający na licencji Amiki odpadł z Intertoto z mołdawską "potęgą" (znacie jej nazwę?), PRZEGRYWAJĄC ZDECYDOWANIE OBA MECZE(1:4 w dmumeczu). WIĘC NIE O PUCHARY LECHOWI CHODZIŁO, DECYDUĄC SIĘ GRAĆ NIE NA SWOJEJ LICENCJI!

NIE DLA LICENCJI GROCLINU!

• Gość: ufok Oj Drzymała: nie zrobisz nas tak łatwo w wała IP: *.as.kn.pl 05.03.08, 09:55
        Ci co dalej powiedzą, że to świetny inwestor:
        -Drzymała sam mówi, że chce wejść w Śląsk bo dzięki Euro ma świetne perspektywy. Tyle, że nie jest on jedynym inwestorem. Dzięki właśnie EURO(przy stadionie będzie zbudowane centrum handlowo- biznesowe, z którego inwestor będzie czerpał profity. Już miasta zdecydowało, żeby stadion na skraj działki przesunąć, by było dla centrum, a więc i inwestora więcej miejsca), ale i awansowi do I ligi, świetnych inwestorów, albo nawet świetniejszych będzie zdecydowanie więcej. I może warto poczekać, a nie
        sprzedawać pierwszemu lepszemu. DO TEGO TAKIEMU KTÓRY ZA 20 PROC. CHCE MIEĆ DO POWIEDZNIA JAKBY MIAŁ 100proc. Już w tej chwili nie zaprzecza Solarz, dużo bogatszy od Drzymały, że jest zainteresowany.

A Drzymała? Nie ukrywał w wywiadzie, że awanse z IV ligi do pierwszej na obiadach dla sędziów się nie kończyły. Dalej w 2000roku groził jego drużynie ponowny spadek(w 97/98 spadli z ligi z REKORDOWĄ PASSĄ 17 por z rzędu). Ale nastąpiła CUDOWNA (dla dziennikarzy, kibiców i znawców futbolu nie był to ŻADEN CUD- tylko "operatywność") seria 9 zwyc. z rzędu i Groclin się utrzymał.

Dalej: Drzymała pieje do kibiców z Grodziska i okolic.
        A może POWIEDZIAŁBY, A NIE POMINĄŁ, że jak przejmował klub to się nazywał DYSKOBOLIA. ZAMIENIŁ ją na GROCLIN ZAWŁASZCZAJĄC JEGO TRADYCJĘ (Dyskobolia powstała w 1922 roku i niewiele jest starszych klubów w Polsce. Np. Lech czy Widzew również powstały w 1922 roku!)

Myśli że tak płynnie przeniesie się do Wrocławia?
        PRZECIEŻ DO WROCŁAWIA IDZIE W SPOREJ CZĘŚCI ZE WZGLĘDU NA KIBICÓW! NO TO SIĘ POMYLI, jeśli nas nie zacznie doceniać i szanować.
        Poza tym Śląsk to nie jest cyrk objazdowy, że piłkarze będą dojeżdżać z Grodziska. Pada przykład korków w mieście. A CZEMU NIE PISZE, ŻE DO 2010 roku BARDZO POPRAWI SIĘ UKŁAD KOMUNIKACYJNY W MIEŚCIE?
        WYBIÓRCZE MA I PARTYKULARNE BARDZO MYŚLENIE.

Kibice Śląska byli z nim gdy był w 3. lidze. Gdy ZDROJEWSKI I SCHETYNA WYPOWIADALI SKANDALICZNE RZECZY DOTYCZĄCE ŚLĄSKA, KTÓRE O ILE NIE ODSTRASZAŁY INWESTÓRÓW, TO NA PEWNO ZNIECHĘCIŁY NIEJEDNEGO(jak zadacie sobie trudu, to będziecie wiedzieć o jakie chodzi). GDY SCHETYNA potem wszedł do Śląska(w III lidze graliśmy) i też obiecywał, a później się nie wywiązał. CO WIĘCEJ SZYBKO UCIEKŁ, pokazując, że los Śląska ma w niskim poważaniu(NIE BYŁO GO NA NAJWAŻNIEJSZYM MECZU SEZONU z ARKĄ W GDYNI).

Kibicami Śląska są także kibice Lechii(od ponad już 30lat!-Gdańsk dzielnicą Wrocławia, Wrocław dzielnicą Gdańska), Motoru(ponad 20lat!), Wisły(trochę mniej), Miedzi Legnica, SLEZSKY OPAVA(od ponad 10 lat!). Solidaryzować się z nami będą kibice z całej Polski, tak jak solidaryzowali się z Zawiszą(a gdzie jest teraz Hydrobudowa ukryta sztucznie pod Zawiszą?)

My kibice będziemy ze Śląskiem bez względu czy inwestorowi znudzą się jego zabawki czy nie!

NIE DLA LICENCJI GROCLINU! Nie dla autorytarnych rządów pana Zbigniew a Drzymały!
        • Gość: ps Re: Oj Drzymała: nie zrobisz nas tak łatwo w wała IP: *.hrz.Uni-Siegen.DE 05.03.08, 10:24
          wlasnie o kibicach takich jak Ty jest mowa w tym wywiadzie.

Spojrz na to co prezentuje Slask w ostatnich latach, nic kompletnie
          nic. Oczywiscie wywalczy awans do ektraklasy, ale co z tego, bedzie
          tylko i wylacznie sredniakiem o ile wogole sie urzyma w 1 lidze. Na
          nic wiecej nie bedzie ich stac. Popatrz co sie stalo z Poznaniem
          (odkad Amica zainwestowala) (obecnie czolowka tabeli) i Krakowem
          (odkad Cupial zainwestowal) (lepiej byc na naszym podworku po prostu
          nie moze). Z klubow przecietnych, nic nieznaczacych, naprawde
          zrobily sie porzadne marki (na naszym podworku). Piszesz ze Slask
          moze znalezc sobie innego inwestora, wiec ja sie pytam dlaczego go
          nie do tej pory znalazl??? no dlaczego? Czy Ty uwazasz ze w naszej
          lidze tak latwo znalezc jest jakiegos dobrego strategicznego
          sponsora? To sie bardzo mylisz. Popatrz na Warszawe jak dlugo
          szukali, popatrz na Szczecin, popatrz na Trojmiasto popatrz na caly
          Gorny Slask i zrozumiesz (mam nadzieje) ze w naszej lidze znalezc
          dobrego sponsora to naprawde wielki wyczyn. W tak wielkich
          osrodkach sportowych nie ma zadnego sponsora, ktory chcialby
          zbudowac wilka druzyna z aspiracjami. Wiec zamiast pisac takie
          bzdety, ciesz sie ze jaest ktos, kto chce wylozyc troche grosza w
          Twoj ulubiony klub, i zyj nadzieja ze juz na jesieni pojedziesz na
          mecze PUEFA.
        • fubrawiec Re: Oj Drzymała: nie zrobisz nas tak łatwo w wała 05.03.08, 12:27
          Wiesz co Ufok...
          Fajnie, że przedstawiasz taki punkt widzenia, ale ku.. naucz się polskiego!
          Tego się nie da czytać, nawet chcąc to przeczytać do końca człowiek wymięka.
          • Gość: KSG Re: Oj Drzymała: nie zrobisz nas tak łatwo w wała IP: *.elsat.net.pl 05.03.08, 15:55
            madrze prawi Ufok przeciez cala polska smieje sie z Amiki Poznan...lol
            Gdyby mi tak ktos moj Gornik zeszmacił...
      • Gość: ppp Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 11:38
        tu masz skany tych informacji z parkietu: www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=28017&start=405
    • Gość: livee Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 09:24
      uwazaj bo mozesz skonczyc wizjonerze podobnie jak Morawski czy Siemienas ,jestes juz podobnie tak wielki jak i nawiedzony
      • Gość: flying_jureczek Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 09:40
        ciekawa argumentacja odmiennego zdania "panie" livee
    • Gość: kalafior Jest Amica Poznań, będzie Groclin Wrocław. IP: *.acn.waw.pl 05.03.08, 09:31
      Zrobią se derby.
      • Gość: pacal niee, ostatnie takie derby to grano w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:38
        Polonia z ITI
        Równie dobry przykładzik z podwórka kalafiora.
    • Gość: kibic plus jest taki, ze kolejna wiocha out z ligi IP: 82.177.124.* 05.03.08, 09:32
      nie dla wiosek w ekstraklasie.
      • Gość: ps gosc mowi madrze, wyglada na to ze IP: *.hrz.Uni-Siegen.DE 05.03.08, 09:40
        ma jakas wizje, plan i bedzie dazyl do tego. Podobnie kiedys Cupial
        w Krakowie zaczynal - przecietny klub, bez strategicznego sponsora i
        bez perspektyw. Gdyby udlo sie stworzyc drugi taki klub to bylo by
        niezle...
      • Gość: antykibic dziecko neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:43
        to już czas najwyższy pożegnać w ekstraklasie największą wiochę,
        (L)egłę ze wsi Warszawa !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: azc Pniewy, Wronki, Grodzisk... IP: 150.254.85.* 06.03.08, 10:00
        Kolejna wiocha, powiadasz...

Podziwiałem te miasteczka. Grupy działaczy, którym chciało się coś
        zrobić. Kibiców, którzy nie zrażali się naturalną przewagą liczebną
        kibiców drużyn przeciwnych.

Te miasteczka żyły piłką. To było ciągłe święto, duma, wspaniała
        atmosfera. A tu właściciel - szast prast - wykorzystał entuzjazm
        tubylców i przenosi drużynę tam, gdzie mu się bardziej opłaci. To
        jest zdrada tych ludzi.

Może to nie przypadek, że wszystkie trzy drużyny wywodzą się z
        Wielkopolski? Tradycje pracy organicznej, dobrej roboty i sprawnej
        organizacji są tu ciągle żywe. Żal, że to wszystko jest marnowane.

Ostatni przypadek boli szczególnie. Dyskobolia ma tradycje sięgające
        roku 1922. Do roku 1996 miała tylko sukcesy lokalne, ale solidne -
        na ogół utrzymywała się w czołówce ligi okręgowej. Na tle
        sztampowych symboli klubowych tradycyjny wizerunek Myronowskiego
        dyskobola - zapewne wymyślili go gimnazjaliści z trudnego okresu po
        odzyskaniu niepodległości - był świadectwem jakiegoś dawnego polotu,
        tęsknoty do źródeł cywilizacji, swego rodzaju szlachectwa.
        Dyskobolia absolutnie nie jest nuworyszem.

Szkoda...

A Ty mówisz: wiocha.

Jak najwięcej takich wioch!
      • Gość: KIBIC Re: plus jest taki, ze kolejna wiocha out z ligi IP: *.icpnet.pl 27.03.08, 12:05
        PRZYJEDZ SKUR... DO WIOCHY TO ZOBACZYSZ NA CO JA STAC.TU PRZYNAJMNIEJ JEST NA
        CZYM GRAC A NIE NA PARTWISKU
    • Gość: flying_jureczek Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 09:44
      wolalbym ,zeby Slask nie gral na licencji Dyskobolii.Gdyby Slask
      awansowal,a mam nadzieje,ze morale naszym pilkarzom nie
      spadlo,powinnismy grac na swojej licencji,tyle lat czekamy na wielki
      Slask,to ku.. mozemy poczekac jeszcze z dwa,to mysle starczyloby na
      poukladanie druzyny i w reszcie jakis skuces-uczciwy!
    • Gość: expert od futbollu Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.chello.pl 05.03.08, 09:59
      ten drzymała to chce przejąć Śląsk , a potem spszedać go szkopom. O
      nie panie drżymała, nie dpouścimy do tego. A miejsce pana
      szkopskiego sługusa jest w więzieniu.
      • Gość: WS Może nie "spszeda" :) IP: 194.93.250.* 05.03.08, 11:42
        Za dużo literatury wojennej czy efekt "prania mózgu" przez kolegów z
        nabojki na stadionie?
    • Gość: Do Ufok Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: 195.20.110.* 05.03.08, 10:53
      Ufok ty i tobie podobni możecie się spinać a prawda jest taka ze nie
      macie zadnych szans. W bydgoszczy sie udało ale to był zupełnie inny
      poziom. Jesteście skazani na akceptacje nowego tworu albo wymrzecie
      jak dizozaury a wasze miejsce zajmą kibice sukcesu.
      • Gość: grosz Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 11:20
        Zapominasz o jednej takiej malutkiej rzeczy: o tym czy będzie sukces to się dopiero przekonamy. Na razie to są słowa.
        A że nie zawsze słowa tego pana przekuwane są w czyny, proszę bardzo przykład: Plan przebudowa stadionu w Grodzisku, o jakie ładne projekty "Został zatwierdzony całościowy projekt rozbudowy stadionu w Grodzisku Wlkp. przy ulicy Powstańców Chocieszyńskich. Przebudowa będzie obejmowała zwiększenie ilości miejsc siedzących w całości zadaszonych do 7300, rozbudowę zaplecza Klubu. Groclin Dyskobolia SSA otrzymała zgodę konserwatora zabytków na przeniesienie zabytkowej trybuny z 1925 roku na boisko treningowe. Na jej miejscu powstanie sala konferencyjna i biuro prasowe . W tej części Stadionu będą usytuowane miejsce dla komentatorów radiowo-telewizyjnych , oraz pomieszczenia dla służb porządkowych."

"Miało być tak pięknie, wywiady miały być"
        • Gość: ps Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.lea.et-inf.uni-siegen.de 05.03.08, 11:27
          byc moze okazalo sie w miedzyczasie, ze nie ma sensu przebudowywac
          tego stadionu, bo i tak nigdy sie nie zapleni...
          • Gość: grosz Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 11:57
            Może, ale ja tylko podaję przykład na to, że nawet jemu plany nie wychodzą, więc pisanie o jego sukcesu po wejściu w Śląsk w kategoriach czasu "przyszłego dokonanego" jak na razie jest delikatnie mówiąc, przesadą.
            • Gość: ps Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.hrz.uni-siegen.de 05.03.08, 12:13
              oczywiscie, trzeba zawsze brac pod uwage ze czasem cos poprostu z
              roznych przyczyn moze sie nie udac. Jednak jak juz wyzej pisalem
              znalezienie strategicznego, dobrego sponsora, z dlugotermionwymi
              planami i wysokimi sapiracjami graniczy w Polsce z cudem. Takie
              miasta jak Lodz, Szczecin, Katowice, Gdansk nie maja takiego
              sponsora i nie moga zanalezc...Warszawa jak dlugo szukala i w koncu
              ma. Popatrz co sie stalo z Poznaniem i Krakowem odkad znalezli
              sponsora (Amica i Cupial) z bardzo przecietnych klubow zrobily sie
              dobre marki (jak na nasze warunki). Slask bez dobrego sponsora
              bedzie srednim klubem. I jezeli do degeo czasu nie znalazl nikogo
              chcetnego do zainwestowania to nie ma co sie dziwic ze sie zgodzili
              na fuzje z Drzymala.
      • Gość: kuba bdg Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:46
        Co to znaczy "W Bydgoszczy był inny poziom"?
    • Gość: hot trzeba pomoc w budowie wielkiego slaska IP: *.promax.media.pl 05.03.08, 11:18
      a nie sie psocic i przeszkadzac, mozna zrobic takeigo slaska ze za kilka lat
      kazdy mecz na nowym stadionie bedzie jak swieto dla calego miasta a nie dla
      gartski kibicow, bo jezeli bedzie poziom to i wielu normalnych ludzi bedzie
      chodzic, pracownicy firm jak teraz dostaja bilety na kregle czy jakies wystepy
      to na mecz, ale musi byc klimat do tego wszystkiego i mam nadzieje ze to wszyscy
      zrozumieja, ja popieram drzymale i wladze miasta jak najbardziej, mam nadzieje
      ze dojdzie do tego jeszcxze wlascicel polsatu i jacys inni powazni sponsorzy
    • Gość: zatroskany co z tego kto jest właścicielem IP: 195.20.110.* 05.03.08, 11:53
      duch i tradycja nie umiera wraz z przekształceniami, to tak jakby po
      zmianach administracyjnych przestać wspominać swoich dziadków,
      którzy mieszkali na innych ziemiach
      nie uważacie że to bezznaczenia ważne jest co dla kogo znaczy
      Lech czy śląsk i kto go reprezentuje, a nie to kto w danej chwili
      jest jego właścicielem.. z pkt widzenia Realu, Milanu czy MU kto na
      to patrzy ??
    • Gość: e(L)jot kibice Legii lza inwestora... IP: *.acn.waw.pl 05.03.08, 12:18
      ... miedzy innymi dlatego, ze on sam nie wie jak wyglada wejscie na stadion
      europejskiego klubu, jak Pan Panie Drzymala nie stal 2 godziny przed meczem po
      bilet na wietrze i deszczy i nie dal rady go kupic przed zaczeciem drugiej
      polowy, bo zarzad klubu otworzyl tylko dwie kasy (na 10), to niech sie Pan nie
      wypowiada
      • Gość: kibicDyskobolii Re: kibice Legii lza inwestora... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 12:36
        Ta sama sytuacja była przecież w Grodzisku jak z nami graliście - mało kas i kasjerek, ludzie stali i czekali pół godziny. Pan Drzymała nie był przygotowany na to, że przyjdzie 4.200 osób! A później lekceważąco się wysławiał o frekwencji. Taki z niego marketingowiec!
    • Gość: bart Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.as.kn.pl 05.03.08, 12:34
      tak jest ! w koncu prawdziwy manager ! czlowiek z glowa na karku !
      Witamy Panie Drzymala we Wroclawiu ! na pewno bede Panu kibicowal nie mniej niz Slaskowi ! Gratuluje intuicji, gdyz we Wroclawiu tkwi potencjal wiekszy niz w Krakowie ! niebawem bedziemy walczyc jak rowny z rownym. Wiselka i Slask w LM :)
      pieknie !!

Zbigniew Drzymala = Szacunek.
    • Gość: marcysia To już nie będzie WKS Śląsk Wrocław tylko groklin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:01
      pierwszy strzał zabierają nam licencje druga dobra wiadomośc to że powstania drogo między Poznaniem i Wrocławiem po której piłkarze bedą w ciągu 1,5 godz przdostawać się z Grodziska na stadion w Wrocku bedzie problem z uefa gdzie grać czyli pewnie zagrają w Grodzisku oczywiście piłkarzami Dyskoboli zeby byli zgrani trener Tarasiewicz nie ma żadnych szans na prace w tym nowym tworze bo wiadomo ze nie zgodzi się zeby Zyszko ustalał sklad na mecz.Mecze młodej extraklasy gramy w grodzisku oczywiscie obecnym zespołem Groclinu z ME jesli jakiś młody piłkarz z Wrocławia albo okolic pojawi się to musi się przeprowadzić do Grodzika bo w Wrocławiu nie miał by z kim trenować
      Ogólnie jest fajnie bedzie nawy klub w wrocławiu bedą przychodzić tłumy żeby dziekować panu Zbyszkowi za wspaniałe dzieło
    • Gość: Jagiellonia Fan Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.ca-ib.com.pl 05.03.08, 13:32
      W sumie slusznie, ja na Groclin tez np. nie jechalem, bo gdzie tam
      jechac?... I po co?

Nasi kibice robili 2 x wiecej halasu niz "mlynek" w Grodzisku.

Prawda jest brutalna - tylko duze miasta sie utrzymaja, bo w nich
      pilka pierwszoligowa ma sens. Przypadek Amiki nie jest odosobniony.
      To samo stanie sie z Groclinem, Odra czy na koniec dnia z Lubinem.

Ich miejsce zajma Slask, Polonia Warszawa, Arka czy Lechia. Kluby z
      duzych miast, ktorych moge nie lubic, ale ktore maja kibicow, i na
      mecze ktorych pojde w domu i pojade na wyjazd.

Na wies pojade, jak bede chcial wypoczac...
      • Gość: grzes Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: 217.113.130.* 06.03.08, 22:33
        posluchaj miastowy czlowieku grodzisk to nie wies po pierwsze a po
        2wasza wiocha ma mieszkancuw ile 600 700 tys i gdzie było o was
        słychac chyba wyzucaliscie gnu..z obory a i tak bedziecie zawsze
        dyskobolia slosk
    • Gość: Moment moment Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.domainunused.net 05.03.08, 13:44
      Bedzie mniejszym inwestorem i chce decydowac o wszystkim?
      No a swoja droga, to napewno zrobi dobry interes (drzymala)
      Do djabla powinno sie zakazac tych wszystkich fuzji,chce inwestowac we wroclaw
      to niech inwestuje,przenosi kase i juz.Niech groclin gra na swojej licencji , a
      wroclaw na swojej.To przeciez nie prezesi dostaja licencje na gre w ekstraklasie
      tylko kluby.
      A potem beda pisac ze klub powstal w 1947.
    • Gość: pp Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:51
      Drzymała zdradził Wielkopolskę, a tego mu Poznaniacy nie wybaczą,
    • Gość: mateo i dobrze zrobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:52
      dobrze zrobil ze zainwestowal w slask. wroclaw potrzebuje mocny klub a w
      grodzisku nie ma klimatu na mecze moim zdaniem pierwszoligowa pilka jest dla
      wielkich miast!! i chcę zaznaczyc ze do wielkiego miasta(krakow) mam
      przynajmniej z 3-4 godziny jazdy.Bo tylko tam jest klimat na pierszoligowa
      pilke. Moim zdaniem w pierwszej lidze powinnny grac bogate w tradycje kluby a
      zeby tak bylo w te kluby trzeba inwestowac. Ekstraklasa powinna liczyc 10 druzyn
      i powinni grac ze soba po 4 mecze w sezonie tak jak w szkocji bo nie mamy wiecej
      dobrych klubow, a wiadomo ze i druga liga by stala sie mocniejsza gdybysmy
      ograniczyli ilosc druzyn w ekstraklasie
      Ekstraklasa dla:
      1.Wisła Kraków
      2.Legia Warszawa
      3.Lech Poznan
      4.Korona Kielce
      5.Arka Gdynia
      6.Lechia Gdansk
      7.Slask Wrocław
      8.Gornik Zabrze
      9.Widzew Lodz
      10.Ruch Chorzow

a druga liga dla reszty :)
      • Gość: śmiechnasali Re: i dobrze zrobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:19
        Najlepiej od razu ustalić jakie kto zajmie miejszce, np. w roku 2008 na podstawie budżetów, a w 2009 wg liczby mieszkańców.
        Po co grać? Jeszcze Legia przegra z Grodziskiem, albo Kraków z Bełchatowem...
      • Gość: >o Re: i dobrze zrobil IP: *.gemini.net.pl 05.03.08, 14:20
        a gdzie jagielonia, stal rzeszow, katowice, lublin?
      • Gość: ps Re: i dobrze zrobil IP: *.hrz.uni-siegen.de 05.03.08, 14:28
        z jednej strony dobre z drugie zle rozwiazanie. Nie mozna nikomu
        zabraniac grac w pilke tylko dlatego ze druzyna miesci sie w malym
        miescie. Take male miasto Grodzisk ma o klase lepsza druzyne niz
        take wielkie miast jak Lodz, Szczecin, Gdansk, Gdynia, Katowice itd.

Welde Twojego pomyslu, Stal Mielec nigdy by nie zagrala w pierwszej
        lidze a tym samym prawdopodbnie nigdy bys nie uslyszal o niejakim G.
        Lato. Takich przypadkow jest mnostwo...

Pozatym, co to znaczy z tradycjami? Jakie tradycje ma Lechia, czy
        Arka w porownaniu do np wymienionej Stali Mielec, czy Cracovi?
      • Gość: AndrzejKK Re: i dobrze zrobil IP: *.3s.pl 05.03.08, 14:45
        Z takimi pomysłami za daleko nie zajedziemy. Widać, że marny z
        ciebie kibic. Nie potrafisz zrozumieć, że awans dla mniejszych
        ośrodków, to jest szansa, że w końcu zaczyna się inaczej patrzeć na
        sport. Wymusza taka sytuacja od władz miasta inwestycje, które nigdy
        by nie powstały. Jest to forma aktywnej promocji tych ośrodków.
        Inwestor z kasą nie przyjdzie na zruinowane boiska, na których nie
        ma warunków dla spędzenia wolnego czasu z całą rodziną. Licencja
        powinna być dla klubu a nie dla sponsora.
    • Gość: król po co grodzisk w 1lidze IP: *.icpnet.pl 05.03.08, 14:05
      choć bardzo nie lubię śląska to cieszy mnie to że będzie w 1lidze. będą
      ciekawsze mecze,lepsza atmosfera na meczach,jeżeli kibice Śląska będą potrafili
      się zachować,bo wszyscy wiedzą,że odważni są tylko w grupie i ze sprzętem.
      • Gość: grox Re: po co grodzisk w 1lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 14:16
        Tylko zapomniałeś dodać, że na jakieś 90% i tak by się dostali do 1 ligi - bez "handicapu Drzymały"
        • Gość: ps Re: po co grodzisk w 1lidze IP: *.hrz.uni-siegen.de 05.03.08, 14:38
          tylko zapomniales ze po dsotaniu sie do pierwszej ligi Slask bylby
          zwyklym klubem bez zadnych aspiracji pucharowych. Gral by tylko albo
          o pietruszke albo o utrzymanie. Na nic wiecej nie bylo by go stac. Z
          owym strategicznym sponsorem jest szansa to zmienic.
          • Gość: grox Re: po co grodzisk w 1lidze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 18:07
            Tego do końca nie wiadomo - czaił się na inwestycję Solorz, który krótko mówiąc jest wg "Wprost" w 2007, 3 najbogatszym Polakiem z majątkiem 4,7 mld zł. Natomiast Drzymały już nie ma w tym roku na liście. Jeszcze krócej mówiąc czytałem liczne wywiady z tym panem, w ŻADNYM nie zadeklarował kwoty jaką w gotówce zamierza jako sponsor wykładać na klub. Z tego jeden możliwy wniosek - zamierza być tylko właścicielem i uważa że już swój wkład wniósł, w postaci aportu klubu: piłkarzy i nieruchomości, i nie zamierza nic wkładać gotówki.
            Więc skąd ta pewność o pucharowych ambicjach? Np. takiemu Sikorze (najlepszy strzelec Groclinu) kontrakt kończy się w czerwcu i jak twierdzi nie chcę już grać w Polsce.
    • Gość: król po co IP: *.icpnet.pl 05.03.08, 14:20
      zawsze pozostaje te 10% życze wam jak najlepiej
    • 6grudnia szacuneczek dla takich ludzi, życzę powodzenia 05.03.08, 14:21
      Wrocławianin
    • Gość: do ps i podobnych Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem wy.. IP: *.as.kn.pl 05.03.08, 14:34
      Przykład Wisły i Legii jest nie na miejscu ze sponsorami. Chyba słabo się piłką
      interesujesz i jesteś kibicem sukcesu. Kiedy wszedł Cupiał do Wisły?Kiedy ITI?
      Kiedy byli w I lidze!A nie w II!
      Co więcej miasto mówiło, że ma dwóch sponsorów, którzy mają w Śląsk
      zainwestować razem 6 mln, co dałoby budżet 20mln z wszystkim około.(jak Zagłębie
      Lubin było mistrzem to miało wg money.pl 17,5mln budżet!)To, że się nie pojawili
      jak jeszcze nie dociera do Ciebie to chyba oczywiste. Wiesz od czego Allianz
      uzależniał poważne wejście w Zabrze? Od pozostanie w I lidze. To dlatego mieli
      nerwówkę na meczu z Wisła Płock. To raz.
      DWA: gdzie na Zachodzie takie cuda z fuzjami są możliwe jak u nas?
      To wina niestety PZPN.
      Jeszcze apropos Lecha, grają na licencji Lecha, bo wiele wskazuje że wtedy nie
      dostali by własnej (długi). Teraz nawet prokuratura zajmuje się byłym prezesem
      Lecha(znacie jego imię tak apropos?), oskarżając go o wyprowadzenie z Lecha
      pieniędzy (około 8mln zł), które przeznaczył na spłatę WYBRANYCH
      WIERZYCIELI.(niezgodnie z prawem to zrobił).
      Chyba po to miasto reklamowało się na wielkich targach piłkarskich w RPA, żeby
      miało z czego wybierać.
      NIE zastanawia Cię ten pośpiech? Awans miał być do I ligi do sez 08/09
      włączenie. Jakoś prezydynt Dutkiewicz i jego ludzie nie śpieszyli się jak
      obiecał, że zajmie się (przejmie) Śląskiem- miał około 3 lat opóźnienia!
      A tu nagle bach: wybiera pyra(Rafał Dutkiewicz jak sam się nazywa- mówię to po
      raz kolejny ze smutkiem, bo tyle lat jest we Wro i się z miastem nie
      identyfikuje, np. W Polsce Wrocławskiej dał jakiś czas temu wywiad mówiąc, że
      jest na usługach (kontrakcie?) wrocławian- teraz się to w logiczną całość
      układa) wielkopolanina i w mediach nie ma larum o tym (podobnie jak np. estakadę
      na Klecińskiej otwierali. Tyle dni było, by ją otworzyć, a otwarta została w noc
      przed wyborami. I media cicho sza. A np. Wyborcza szukała kosmicznych jakiś prób
      kupienia głosów przez PiS, które oczywiście później nie miały miejsca).

Zastępca Redaktora naczelnego Przeglądu Sportowego wie, że z kibicami (bo o nich
      także chodzi Drzymale) trzeba się liczyć. A Ty nas nie doceniasz? Twoje prawo.
      No to się zdziwisz.
      Nawet JAKBY Drzymała wszedł na licencji Groclinu do Śląska, to musi chłop
      wiedzieć, że BĘDĄ WAHANIA FREKWENCJI I TO SPEKTAKULARNE.
      Nie wiesz pewnie, że tak było na początku w Poznaniu(sami kibice Lecha
      wywiesili transparent by był widzialny w TV, że było ich tak wielu, "a teraz
      zostałem sam") i nie wiadomo czy dalej w Poznaniu nie będzie (przeglądałem forum
      Wiary Lecha), kibiców wielu, uważa, że zarząd robi ich w wała (obiecuje wielkie
      transfery, a potem nic z tego nie jest realizowane). Póki co te kilkanaście tyś
      nakręca się, bo mało miejsc jest na Bułgarskiej (efekt ograniczenia- dobro jest
      bardziej pożądane, bo ludzie boją się że zabraknie miejsc), ale po rozbudowie
      różnie może to wyglądać. A jak wyglądać będzie nawet kilkanaście tysięcy na
      obiekcie 46,5 tysięcznym (a może i 50 tyś?).
      Niespecjalnie. Bardzo niespecjalnie!

Ciekawe czy autorytarna postawa Drzymały nie odstraszyła by innych inwestorów
      (powiedział wszak, że chce mieć do powiedzenia wszystko).
      Czy wtedy też będzie super inwestorem? POMYŚLCIE O TYM. Inni sponsorzy tak łatwo
      dadzą kasę i pozbawią się wpływu na Śląsk?
      W jakiej bajce takie cuda są? Gdzie macie takich inwestorów?
      Piszesz coś czy rozumiem. A oni wypowiedzi Drzymały, że chce mieć do powiedzenia
      wszystko (przy 20proc) NIE ROZUMIEJĄ? Musieliby być kompletnymi łosiami, żeby
      wejść do Śląska z Drzymałą pociągającym za wszystkie sznurki.

Nie dla licencji Groclinu! Nie dla autorytarnych zapędów Drzymały!

• mazi1027 Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem 05.03.08, 14:51
        oj szkoda mi Ciebie. Ja właśnie ludzi jak Drzymała szanuję, jego pieniądze i
        jego decyzje. Chyba nie powiesz, że na piłce się nie zna????
      • Gość: blwoo Re: Drzymała o opuszczeniu Grodziska: Nie miałem IP: 194.187.183.* 06.03.08, 09:40
        Spokojnie jak bedzie wiekszy obiekt to bedzie przychodzilo wiecej
        osob na mecze i to z kilku powodow. Pierwszy to bedzie przyjemnie
        przyjsc na nowiusienki stadion klasy europejskiej, poprostu glupio
        bedzie powiedziec kumplom przy piwie ze jeszcze sie nie bylo na
        stadionie czy sie ma slask w sercu czy nie. Po drugie wiecej osob
        sie zdecyduje przyjsc na mecz calymi rodzinami bo nie trzeba bedzie
        siedziec wlasnie kolo "was" kibicow nie-sukcesu, ktorzy kojarza sie
        z mordobiciem wyrywaniem krzeselek i tym podobnymi zdarzeniami. I
        napewno widowiscko na takich kibicach nie straci tu moge podac
        przyklad koszykarskiego slaska na ktorym nie ma zbyt wielu kiboli a
        kibice potrafia taka wrzawe zrobic ze az sie hala trzesie. Przy
        pomocy kilkudziesiecioosobowej gruby klubu kibica kilk tysiecy osob
        bawi sie w najlepsze. Tak bylo w ludowej i tak jest w orbicie. Takze
        jesli tylko slask bedzie odnosil sukcesy to na mecze bedzie
        przychodzilo wiecej osob niz te 12 tysiesiecy o ktorych wspominasz.
        Owszem wolalbym zeby slask wszedl do ekstraklasy wlasnymi silami a
        strategiczny inwestor pomogl zorganizowac klub a nie chcial w nim
        miec wszystko do powiedzenia. Wolalbym zeby chlopaki trenowali we
        wroclawiu zeby mlkodzi zawodnicy z wroclawia mieli wieksza
        perspektywe na kariere bo nawet utalentowani gina gdzies w 4 ligach
        albo rezygnuja z pilki bo sie nei da z tego zyc. Ale jesli we
        wrozlawiu uda sie osiagnac tyle co w grodzisku to bedzie naprawde
        neizle a biorac pod uwage potencjal miasta powinno udac sie znacznie
        wiecej. I nie mow mi ze nie przyjdziesz chetnie pokibicowac
        Slaskaowi w walce w pucharach bo w to nie uwierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka