quasi-nazi Boruca walka z fanatykami 28.04.08, 19:52 Nigdy nie byłem specjalnym fanem Artura Boruca, od zawsze kibicuję w Widzewowi a moją ulubiona szkocką drużyną jest Aberdeen. Jednak w tym całym zgiełku przyznaję rację Borucowi. Dlaczego miałby się wstydzić tego, że jest Katolikiem? Dlatego, że kibicom "The Gers" to przeszkadza? Nawet jeśli ich prowokuje, to oni sami się o to proszą. Religia ma być sprawą osobistą? Czemu? Skoro ja jestem dumnym ateistą, to uważam że każda wierząca osoba ma prawo do podobnych manifestacji. A jak się komuś nie podoba, to niech się leczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Boruca walka z fanatykami IP: *.187.240.15.ip.airbites.pl 28.04.08, 20:05 quasi-nazi napisał: > Skoro ja jestem dumnym ateistą, to uważam że każda wierząca osoba > ma prawo do podobnych manifestacji. co ty pleciesz synu, a ty manifestujesz swoja przynależność do ateizmu na "imprezach" religijno podobnych!? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-nazi wuju 28.04.08, 20:13 Nie ale tylko dlatego, że ciężko jest manifestować swój ateizm, który raczej pozbawiony jest powszechnie rozpoznawalnych symboli. Katolicyzm ma krzyże, świętych, rybki oraz jak się okazuje JPII. Czemu mielibyśmy komukolwiek zabraniać bycia dumnym z tego, w co wierzy? Co my, jakiś Afganistan jesteśmy albo inny trzeci świat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baqet Re: Boruca walka z fanatykami IP: *.chello.pl 28.04.08, 21:23 Gość portalu: Warka z Tych napisał(a): > co ty pleciesz synu, a ty manifestujesz swoja przynależność do > ateizmu na "imprezach" religijno podobnych!? Ateiści nie manifestują swojej wiary (bo oni też w coś wierzą- wierzą, że niczego po śmierci nie ma) na imprezach religijnopodobnych, ale wystarczy się rozejrzeć, żeby zobaczyć że to ateiści częściej manifestują swoją wrogość w stosunku do religii, niż wierzący w Boga do ateistów- co oczywiście nie przeszkadza im w wymądrzaniu się o tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
maciek788 Boruc,Ty katolicki bucu 28.04.08, 19:56 swoją koszulkę z JPII,to do kościółka sobie zakładaj,a nie do pracy ćwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: Boruc,Ty katolicki bucu IP: *.ds.pap.edu.pl 28.04.08, 20:24 Gó..jad się odezwał. Odwal się od wieżacych. Jak masz problem ze sobą to do psychologa, pewnie i tak ci już nie pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Boruc,Ty katolicki bucu IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.04.08, 21:09 czlowieku prosty jak bedzie chcial to zalozy stringi bo ma taki kaprys Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... 28.04.08, 20:00 to te same lewackie ścierwozjady, które teraz go lżą tu na forum, piałyby z zachwyty i darły ryje o wolności okazywania przekonań tak własnie wygląda ich tolerancja - czyli tolerancja tylko dla nich samych - dla każdego innego - tradycyjna , prymitywna, czerwona nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Re: gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 20:25 To byłby Palikotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian właśnie o to chodzi. Popadają w paranoję IP: *.zabki.net.pl 28.04.08, 20:33 bardzo dobry przykład Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: właśnie o to chodzi. Popadają w paranoję IP: *.aster.pl 28.04.08, 20:48 To nie jest dobry przykład a wy obaj jesteście - łagodnie rzecz ujmując - mało lotni, jeśli nie rozumiecie, że tu nie chodzi o żadne lewactwo, lecz konflikt religijny mający za sobą kilkaset lat historii. Protestanci nie ciepią papieża, bo jest symbolem katolicyzmu a nie wartości konserwatywnych. Jeśli już szukać porównań, to raczej tak, jakby Boruc założył na mecz w jakimś kraju muzułmańskim koszulkę z karykaturą Mahometa. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.paker Re: właśnie o to chodzi. Popadają w paranoję 28.04.08, 21:13 Gość portalu: muka! napisał(a): Protestanci nie ciepią papieża, > bo jest symbolem katolicyzmu a nie wartości konserwatywnych. BUHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: właśnie o to chodzi. Popadają w paranoję IP: *.68.70.73.kutno70.tnp.pl 28.04.08, 21:18 muka! czys Ty oszalał? Chyba Ty jestes niskich lotów... Boruc zakladjac koszulke z wizerunkiem papieza nie obraza czyjejs religii tylko manifestuje swoja wiare to nie pie...dol ze to tak jakby zakladał koszulke z karykatóra czyjegos bozyszcza!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sralimuchibedziewi Re: właśnie o to chodzi. Popadają w paranoję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 22:38 Gość portalu: muka! napisał(a): > To nie jest dobry przykład a wy obaj jesteście - łagodnie rzecz ujmując - mało > lotni, jeśli nie rozumiecie, że tu nie chodzi o żadne lewactwo, łagodnie rzecz ujmując jesteś mało lotny, skoro nie zrozumiałeś , choć to napisałem wyraźnie, że piszę o autorach postów tu na forum, a nie o protestantach w Glasgow - na ten temat wcale się nie wypowiadałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 21:10 Jak ci sie baranie nie podoba w UE, to won do Watykanu. Kazdy pedal jest sto razy lepszy od tysiaca Borucow i Janow Pawlow drugich razem wzietych. Sport w zalozeniu wznosi sie ponad polityke i religie. Ma jednoczyc wszystkich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sralimuchibedziewi Re: gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 22:36 Gość portalu: haha napisał(a): > Jak ci sie baranie nie podoba w UE, to won do Watykanu. Kazdy pedal > jest sto razy lepszy od tysiaca Borucow i Janow Pawlow drugich razem > wzietych. Sport w zalozeniu wznosi sie ponad polityke i religie. Ma > jednoczyc wszystkich ludzi. właśnie o tym piszę - o bandytach, takich jak ty, którzy są tolerancyjni tylko dla takich samych jak oni - a innych najchetniej by wymordowali, ewentualnie wypedzili mi sie w UE podoba i dlatego nie pozwolę na zrobienie z niej ZSRR lub III Rzeszy bis przez tobie podobnych bandziorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.04.08, 23:32 Alez Boruc wzburzyl pedalow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... IP: *.mmpnet205.tnp.pl 29.04.08, 16:27 haha ales Ty głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wio Re: gdyby miał napis 'jestem pedałem' ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 15:57 Pod tą odpowiedzią podpisuję się obiema rękami. Jest racją że dla "światłych i postępowych" jakiekolwiek skrytykowanie ich wiąże się z tym że taka osoba jest już zmieszana z błotem, uznana za faszystę, nacjonalistę, nazistę. Nieważne już że oni te pojęcia mylą, wszak nie wiedzą co one znaczą. Sami są nietolerancyjni Brawa dla Boruca! Świetny bramkarz, doskonale spisuje się przy akcjach sam na sam, dobry na linii i na przedpolu. Na pełne prawo manifestować swoje przywiązanie do wartości, szczególnie że są słuszne? Ciekawe jak w przyszłym roku będą się zachowywać kibice Interu. Wszak Boruc zapewne przejdzie do Milanu, mimo iż Celtic też jest fajny. Gdyby grał lidze angielskiej, a nie w szkockiej, byłby dla niego idealnym klubem. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Czy katolizyzm jest karalny? 28.04.08, 20:02 czy w tej GW Wss pogieło całkowiicie. Jesteśmy katolikami, dlaczego piszecie, żę Boruc sie doigrał, a nie, że jest prześladowany ze wzgledów religijnych. Najgorsze to chyba być bezwyznaniowym Żydem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danziger Re: Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.chello.pl 28.04.08, 20:23 bójcie się chamy do pierwszej ligi wracamy. Ultras Lechia Gdańsk Orlęta Lwowskie, Gdańskie Lwy To my, to my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Ty Gdańszczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 20:27 Zrób małpę! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Boruc cioto, odpie..się od Papieża! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 20:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 20:35 To tylko pokazuje jak ograniczony umysłowo jest Boruc. I my chcemy walczyć o to aby trybuny naszych stadionów wolne były od bójek, a w bramce reprezentacji gra koleś który próbuje swoim zachowaniem doprowadzić do burd? Mam nadzieje że federacja szkocka nałoży srogą karę na boruca *(wystarczy 3 mecze zawieszenia i celtic ma przez boruca po mistrzostwie, ciekawe jak wtedy podziękują mu katoliccy kibice celtiku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojżesz Re: Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.crowley.pl 29.04.08, 09:02 Gość portalu: jano napisał(a): > To tylko pokazuje jak ograniczony umysłowo jest Boruc. I my chcemy walczyć o to > aby trybuny naszych stadionów wolne były od bójek, a w bramce reprezentacji gra > koleś który próbuje swoim zachowaniem doprowadzić do burd? Mam nadzieje że > federacja szkocka nałoży srogą karę na boruca *(wystarczy 3 mecze zawieszenia i > celtic ma przez boruca po mistrzostwie, ciekawe jak wtedy podziękują mu > katoliccy kibice celtiku) ja tam mam nadzieje ze tym razem tez zajmie sie nim szkocka prokuratura i drugi raz juz nie bedzie zmiłuj się a jak zacznie pozować na ofiarę "prześladowań religijnych" to sam siebie pogrąży zasada jest prosta jak prowokujesz to obrywasz i mam nadzieje ze boruc zdrowo oberwie (niekoniecznie fizycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Polskie buractwo... IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.08, 20:35 niech sie peda.ał pier... w domu Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Odpieprzcie się pismaki od Pana Boruca! 28.04.08, 20:41 Co za wredne, lewackie myślenie dziennikarza GW. Co to znaczy "doigrał się"? - coś ukradł, czy kogoś pobił??? Jako Katolik ma prawo manifestować swoje uczucia i przekonania. Jeszcze chyba zdjęcie Papieża i JP2 nie są prawnie zakazane. Dziwne, że gdy zboczeńcy, pedały, homosie i inni dewiaci demonstrują po ulicach, demoralizując dzieci i młodzież, to jest w porządku, a gdy ktoś ubierze się w koszulkę z mądrym napisem, to jest naganne a nawet przestępstwo!? Dziennikarze z GW, popukajcie się w swoje lewackie kwadraty i odczepcie się uprzejmie od Pana Boruca. Artur Boruc - tak trzymać. Oprócz tego , że jesteś bramkarzem, jesteś też (a może zwłaszcza) CZŁOWIEKIEM i nikt nie jest w stanie ci tego zabronić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.paker Re: buc nie boruc. 28.04.08, 21:10 No jasne, ty nie jestes bucem. Jestes tylko jechanym wyksztalciuchem chowu GW-na. Gratuluje samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki ? ale o sooo Tobie chodzi? 29.04.08, 11:27 adwokat się znalazł. dzięki, jest całkiem niezłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Mądry cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 20:42 "Lecz przed tym wszystkim podniosą na was ręce i będą was prześladować. Wydadzą was do synagog i do więzień oraz z powodu mojego imienia wlec was będą do królów i namiestników. Będzie to dla was sposobność do składania świadectwa. Postanówcie sobie w sercu nie obmyślać naprzód swej obrony. Ja bowiem dam wam wymowę i mądrość, której żaden z waszych prześladowców nie będzie się mógł oprzeć ani się sprzeciwić. A wydawać was będą nawet rodzice i bracia, krewni i przyjaciele i niektórych z was o śmierć przyprawią. I z powodu mojego imienia będziecie w nienawiści u wszystkich. Ale włos z głowy wam nie zginie. Przez swoją wytrwałość ocalicie wasze życie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Mądry cytat IP: *.aster.pl 28.04.08, 20:53 Durny cytat, bo dotyczy wiary w Boga a nie prześladowania za podobiznę tego czy innego papieża. Poza tym może raczysz zauważyć że tu chodzi o konflikt między katolikami i protestantami, i to na dodatek w wydaniu anglikańskim, najbliższym katolicyzmowi. Goście wierzą w tego samego Boga i biorą się za łby ze względu na zaszłości historyczne, w które wplątane jest wyznanie. Twój cytat z Biblii jest tu zupełnie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PC Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.belf.cable.ntl.com 28.04.08, 21:01 Ludzie zmieńcie tytuł na stronie głównej, bo nie mogę już czytać, że Borucowi grozi dyscyplina (cokolwiek to oznacza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r3king Boruc kosisz na maxa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 21:08 Brawa dla Boruca! Tylko po co o tym pisać? Osobiście uważam, że on nie robi tego by zyskać rozgłos, bo i tak jest w centrum zainteresowania... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.paker Ciekawe co GW-no ma przeciwko koszulce 28.04.08, 21:16 z JPII? Z michnikiem o.k.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.08, 21:18 Sorry, ale to tylko bramkarz! Czyli tak jak lewo-skrzydlowy po prostu debil! Tej jego aroganckiej gęby już po prostu nie mogę znieść! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Derby Glasgow: nie chcemy katola w reprze 28.04.08, 21:27 pis nam wystarczy- boruc wypad z kadry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol nie chcemy idioty na trybunach IP: *.ramm.net.pl 28.04.08, 21:29 sld nam wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cioswnos Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.mysmart.ie 28.04.08, 21:32 Artur - nie Boruć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kij A co wam to tak przeszkadza ze zalozyl? IP: 82.160.41.* 28.04.08, 21:40 Kazdy nosi to co chce, jak chce to zaklada koszulke z penisem, jak chce to z Papiezem, a jak nie chce to nago chodzi...jego sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: A co wam to tak przeszkadza ze zalozyl? 28.04.08, 21:44 Gość portalu: Kij napisał(a): > Kazdy nosi to co chce, jak chce to zaklada koszulke z penisem, jak chce to z > Papiezem, a jak nie chce to nago chodzi...jego sprawa! No to spróbuj pochodzić nago po naszym katolandzie a szybko przekonasz się czy to tylko twoja sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: A co wam to tak przeszkadza ze zalozyl? IP: *.ramm.net.pl 28.04.08, 21:58 chodzenie po ulicach nago jest zakazane nie tylko w katolandzie. W postympowych krajach rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkirk W koncu powinni Bucowi dowalic IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.04.08, 21:55 bo na glupote nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.04.08, 22:00 A dlaczego ma ukrywac swoja wiare? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skis Kazdy sportowiec IP: *.ostnet.pl 28.04.08, 22:06 Kazdy sportowiec jak nie rozwija sie w swojej dziedzinie, to wymysla jak walczyc "inaczej" i spada, za 2 lata w legii bronil bedzie, na zadupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boruc the best Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.04.08, 22:14 tak trzymac to że jest sie katolem to ne grzech,i to że ma sie koszulke z JPII to tez nie grzech ,boruc tylko wyraża swoje poglady ,ma do tego prawo,kocham go za to wdzięczny kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub666666 Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje 28.04.08, 22:28 Boruc to zwykły debil ze swoją chorą poje..baną religią katolicką. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje 28.04.08, 22:33 powinno sie go usunac z kadry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZELLMANN Re: Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.chello.pl 29.04.08, 17:06 Obrażasz innych ludzi za to, ze mają inne przekonania niż ty? zachowujesz się jak zwykły gnój i tyle. Trochę szacunku do drugiego człowieka i zrozumienia, ze każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje 30.04.08, 09:31 co ty pierdo-lisz człowieku?????????????? zastanow sie co napisałes i jakie konsekwencje miałoby takie myslenie nmp koszulka z obozem koncentracyhnym czyt hitlerem etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Derby Glasgow: Boruc znowu prowokuje IP: *.kutno204.tnp.pl 28.04.08, 22:33 belzebub ty ku.. niewierzaca, zgin!!! Odpowiedz Link Zgłoś