Gość: seba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:48 i tak oto odchodzi z piłki Drzymała, wielka szkoda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kixx Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu!? IP: *.acn.waw.pl 01.07.08, 19:56 z jednej strony chcialem,zeby Polonia wywalczyla awans na boisku,ale z drugiej ,to jest i tak mniejsze zlo niz kupowanie wynikow u sedziow i zawodnikow innych druzyn.Zreszta w koszykowce mozna nie tak dawno kupic miejsce w ekstraklasie. Sa tez ligi z ktorych sie nie spada,a miejsce w nich sie oficjalnie kupuje. uczucia mieszane,ale chyba jednak ciekawsze beda mecze z Wisla niz z Kmita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:00 POLONIA JEST WIELKA I NIEZWYCIĘŻONA. TO NASZA DUMA I HONOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek zero ambicji i honoru - kupic miejsce to Polonia IP: *.chello.pl 01.07.08, 22:10 z takim budzetem nie awansowac to tragedia, a kupic miejsce w lidze to kpina. Nawet nie udam sie do was na derby bo to morderstwo futbolu w ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 22:33 i jak ktoś kupujący ekstraklasę może mówić o honorze... Żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 22:37 odezwał sie koles ktorego druzyna przez lata wcielała do wojska najlepszych zawodnikow z Polski wstyd to kibicowac ległej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historia CWKS Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.aster.pl 01.07.08, 23:01 Zobaczcie to, pozniej uzywajcie slowa "honor". youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara pyra Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.gprs.plus.pl 02.07.08, 06:32 Troszkę żyję na tym świecie ale tego nie wiedziałem. Teraz jeszcze bardziej nie trawię ległej, zawsze wiedziałem że to kupa g.....a ale że aż tak śmierdząca to nie. Powinni ich rozwiązać. Ciekawe co teraz będą mówić? TYLKO KKS DUMA I TRADYCJA KOLEJORZ WIELKI KKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.08, 11:48 TYLKO KKS DUMA I > TRADYCJA KOLEJORZ WIELKI KKS Chciałeś chyba napisać "Wielka Amica"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:37 te, "histeryk od CWKS". Zapomniałeś o tym, że wtedy właściciele i kibice nie mieli najmniejszego wpływu na decyzję. Teraz mają. I jeśli mają honor to potrafią z tego zrobić użytek Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie 02.07.08, 09:16 wy przez honor rozumiecie aby nawalic kogos na ulicy szczegolnie jak was jest 10 na 1 go zreszta nie robcie tez z siebie takich wojownikow bo cała Polska widziała ustawke z Arka hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.ip.netia.com.pl 02.07.08, 14:51 minasz napisał: > wy przez honor rozumiecie aby nawalic kogos na ulicy > szczegolnie jak was jest 10 na 1 go Legioniści to szmaty bez honoru. Ku.wa dziady nie wytykajcie innym braku honoru skoro sami jesteście zasrańcami. Miałem kiedyś z kumplem starcie z "honorowymi kibicami" Ległej i we 2 zlaliśmy ich pięcioosobową grupę, jednak nie byliśmy wystarczająco uważni, bo w trakcie obijania ich i tłumaczenia że się za bardzo panoszą na wyjeździe na pomoc skoczyla im jeszcze trójka "honorowych", którzy dobiegli do nas i zaatakowali z zaskoczenia. Co więcej, pomimo liczebnej przewagi (8 Ległonistów na nas 2) to te honorowe łebki nie odważyły się nam stanąć z pustymi rękami. Efekt - udało im sie nas odpędzić, gdyż podziubali nas łebki nożami z zaskoczenia, ale co ciekawe powstałe zamieszanie wykorzystali do ucieczki. I dobrze bo 3 minuty później siedziałoby im przynajmniej 10 osób na karku, a za "kosiarstwo" to zostali by oni porządnie obici. Legioniści są SZMATAMI i nikt nie zmieni mojej oceny. A teraz co? Normalnie parodia, gdyż matoły i oszołomy bez jaj będa wytykac brak honoru innym klubom. "Legła to stara ku.wa, Legła najgorsza jest, Ległą trzeba pie.dolić, Ległą CWKS" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość urzekła mnie twoja historia koxiarz IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 14:58 skoro dla ciebie solą kibicowania jest nawalanie się z kibolami Legii (nieważne na jakich zasadach) i chwalenie się tym w necie - to przestaję się dziwić temu, że dla koxiarzy (koksów?) z Ko(ks)nwiktorskiej to czy się ligę kupi, czy sprzeda jest absolutnie bez znaczenia. Byle się tylko ponaparzać przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:04 Tylko, że wtedy Legia nie miała w ogóle kibiców. Ci co są teraz, przyszli na gotowe, a to gotowe stworzyli bratni panowie ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Historia, ktorej nigdy nie dorownacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:03 Gość portalu: Historia CWKS napisał(a): > Zobaczcie to, pozniej uzywajcie slowa "honor". > youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o Obejrzałem. I zabraniam Ci używać słowa rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czpłg Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.chello.pl 01.07.08, 20:06 nie tłumacz się, bo wychodzisz na jeszcze bardziej żałosnego niż jesteś. wiadomo, że przyjmiecie wszystko przy zielonym stoliku - za wasze męki pod komuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.acn.waw.pl 01.07.08, 20:15 nie wiem komu kibicujesz,ale opinia debila akurat mnie nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.acn.waw.pl 01.07.08, 20:11 hahaha kixx rozwaliłeś mnie :D jedyne alternatywy Polonii Warszawa: albo kupować sędziów, albo awansować przy zielonym stoliku :) jesteście niesamowicie żałośni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.acn.waw.pl 01.07.08, 20:17 alternatywy dwie powiadasz jestes typowym okazem kibica legii ps.wy przez cala komune braliscie wszystko za darmo,to zapewne jest powod do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolonia Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:24 skonczcie juz z ta komuna. Bo rzygac sie chce. Prawda jest taka, ze zamiast na boisku kupujecie sobie awans. Mam nadzieje, ze stanie wam koscia w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joakim Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:35 Nie Polonia kupuje, tylko Wojciechowski. poza tym twój nick już mówi, że wypowiedź jest tendencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:41 To jak W. kupuje to nowy twór będzie się zwał JWC Groclin Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Kupujemy! I dobrze! IP: *.aster.pl 01.07.08, 21:28 Na szczescie ostoja sprawiedliwosci spolecznej, warszawska Legia, kontroluje wszystko co sie dzieje w Polsce. I tak od 60 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgu Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.chello.pl 02.07.08, 00:09 polonia za to była przez pewien czas pod patronatem jakże lubianej milicji obywatelskiej, ale co się dziwić że synom ubeków i radzieckich agentów to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 00:35 Poproszę o daty: od kiedy do kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwarek Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.chello.pl 02.07.08, 07:53 zaraz po wojnie ale skąd kibic Polonii ma o tym wiedzieć. przecież was interesuje tylko to co dotyczy Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Kupujemy! I dobrze! 02.07.08, 10:42 Coś Ci się półgłówku milicja pomyliła z koleją. To pierwsze. po drugie, zaraz po wojnie, czyli w 1946 roku, Polonia zdobyła "mistrzostwo na gruzach". I nie była wtedy klubem resortowym A teraz pytanie konkursowe: Jaki wynik osiągnęła w 1946 roku Legia? Odpowiedź: Nie istniała!!! Tak, tak... Legła została rozwiązana przed wojną za "brak wyników sportowych". Powstała ponownie, już jako twór komunistyczny w 1948. I tak należy ten klub opisywać: szmatławy, komunistyczny i oportunistyczny. Same powody do chwały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:24 Jak już jesteś taki dokładny historyk to powinieneś wiedzieć, że Legia skupiała wiele sekcji(i cięgle w ramach CWKS skupia) i tylko piłkarska została rozwiązana, a nie cały klub. A po wojnie nie tylko Legia miałą problemy z "rozruchem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:10 kibice Polonii jak widać doskonale znają historię swojego klubu. Do grudnia 1945 Polonia była MILICYJNYM Klubem Sportowym, potem stała się MIEJSKIM, a KOLEJOWYM jest dopiero od przełomu 1949/50. No ale po co się uczyć historii swojego klubu. Jak się kupuje ligę, to pewnie można też kupić jeszcze lepszą i "bardziej patriotyczną" historię. JWC stać na to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:26 Owszem kibice Polonii znają historię swojego klubu, i doskonale wiedzą, że po wojnie przez raptem pół roku patronat nad klubem objęła praska komenda milicji - nie milicja jako restort, dlatego Polonia nie była stricte klubem milicyjnym - ot, po znajomości piłkarz z czasów przedwojennych i okupacyjnych, który po wojnie został milicjantem zadziałał jak mógł dla dobra klubu. Nie mówiąc o tym, że ten patronat nie miał zupełnie żadnego znaczenia w rozwoju klubu. Historia o milicyjnym patronacie jest przywoływana tylko przez kibiców Legii, którzy próbują to porównywać z dziesięcioleciami tworzenia CWKS/Legii przez Armię Ludową i sowieckich generałów, której z resztą z oczywistych względów do lat 70tych w zasadzie nikt nie kibicował, i wmawiają sobie i innym, że to w zasadzie to samo. Zaraz mi pewnie jeszcze powiesz, że resortów i "sponsorów" za komuny nikt nie wybierał. A i owszem. Tylko podejrzewam, że sam wybrałeś taką Legię jaką sowieci przez lata zbudowali, a Twój wybór miał miejsce raptem jakieś 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Szczekaj, szczekaj :D IP: *.aster.pl 02.07.08, 00:51 A ja pije za twoje wrzody :D Az trudno powiedziec co cieszy bardziej - Polonia w ekstraklasie czy dziesiatki zakompleksionych legionistow, ktorym pozostaje tylko szczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: Kupujemy! I dobrze! IP: 80.48.10.* 02.07.08, 09:38 Jakbyś dobrze znał historię, to byś nie pyszczył. Patronem Polonii przez kilka miesięcy w odradzającej się Warszawie była jednostka milicji, w której jako referent pracował Odrowąż, jeden z piłkarzy Polonii z czasów okupacji. Wtedy Polonia była klubem 100% amatorskim, więc ten patronat mógł polegać co najwyżej na zakupie strojów i piłek. Jak to się ma do klubu, którego prezesami byli oficerowie armii czerwonej i który przez 40 lat kradł zawodników z innych klubów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan purchawka Re: Kupujemy! I dobrze! IP: *.aster.pl 02.07.08, 12:47 A najzabawniejsze jest ze kibice legii, zaczeli sie mnozyc w Stolicy w latach 70 - tych, czyli dokladnie w okresie kiedy do Warszawy zaczeli sciagac chlopo - robotnicy i inni "prawdziwi miastowi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.07.08, 20:25 to cie zaskocze, bo kibicuje Legii a zgadzam sie z twoja opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kixx Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 20:41 jestes tylko (az?) dowodem na to,ze Legii kibicuja nie tylko debile ps.nie dziwi mnie to specjalnie,wsrod przyjaciol mam wielu kibicow Legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.chello.pl 01.07.08, 23:18 Nie wiem czy wyłapałeś, ale on się zgadza z Tobą, że brać wszystko za darmo to powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Z tego o alternatywach kibol Legły nic nie rozumie 01.07.08, 21:40 Gość portalu: kixx napisał(a): > alternatywy dwie powiadasz > jestes typowym okazem kibica legii > (...) On nie wie o co Ci chodzi i nigdy się tego nie domyśli. Więcej - on jest przekonany, że to Ty nie możesz pojąć jego prostej i jasnej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Z tego o alternatywach kibol Legły nic nie ro 02.07.08, 10:45 Wytłumaczcie legioniście, że alternatywa jest tylko jedna i przestańcie się znęcać. Przecież to nieludzkie! P.S. Chciałem mu jakiś link do wikipedii wkleić, ale pogubiłby się jeszcze bardziej w definicjach logiki formalnej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nakręcany_czołg Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.chello.pl 02.07.08, 00:32 "ps.wy przez cala komune braliscie wszystko za darmo,to zapewne jest powod do dumy" tylko polonia musiała płacić. za wszystkich. bądźmy wdzięczni jedynym nieskalanym na wschód o Łaby. oddajmy im cześć, baaaaczność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:05 Gość portalu: kixx napisał(a): > ps.wy przez cala komune braliscie wszystko za darmo,to zapewne jest > powod do dumy Skończcie z tymi idiotyzmami. W PRLu KAŻDY klub był podczepiony pod jakiś zakład lub instytucje (Górnik, Kolejorz - te nazwy nie wzięły się z niczego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:19 Tak, ale nie każdy dostał specjalne możliwości prawne na "powoływanie" dowolnych piłkarzy. CWKS nie był zwykłym klubem, tylko w zamierzeniu miał być reprezentacją armii ludowej, prawie na równi z reprezentacją kraju. W każdym kraju bloku wschodniego był taki klub, i w każdym miał specjalne umocowanie prawne po to, żeby pokazać potęgę bratnich armii. CWKS, CSKA Moskwa, CSKA Sofia, Crvena Zvezda Belgrad, Honved Budapest, Partizan Tirana - wszystko jedno i to samo. I do dzisiaj kibice tych wszystkich są dumni ze swojej historii. Przecież na Legii cały czas śpiewa się CWKS, chociaż dzisiejsza Legia nie ma z CWKSem nic wspólnego (miejsce w lidze, zespół i sztab kupiło ITI)... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 21:48 Gość portalu: kixx napisał(a): > Zreszta w koszykowce mozna nie > tak dawno kupic miejsce w ekstraklasie. Tam jest to na innej zasadzie. Tylko w Polsce są takie cyrki jak tutaj. Mecze będziecie mieli ciekawsze, tylko czy grając zamiast Groclajnu dalej można mówić że to gra Polonia? czy też spadkobierca drużyny z Grodziska ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 21:50 jeszcze jedno - będziecie mogli sobie dodać wiceMISTRZOSTWO POLSKI na swoje konto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:44 i conieco małe z tytułów też odjąć, bo to już nie będzie Polonia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:39 a jeszcze mniejszym złem będzie kupienie sobie w pakiecie np. fazy grupowej Ligi Mistrzów. Pana W. stać, a pan D. zapewne dorzuci :P A mecze mogą być ciekawe, zwłaszcza wyjazdowe, gdy kibice miejscowych przypomną Wam o honorze :P Odpowiedz Link Zgłoś
grudziadz1939 Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu! 01.07.08, 20:09 Na mecze klubiku przychodzi tyle samo widzów co w Grodzisku, więc to żadna inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacjusz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 20:43 grudziadz1939 napisał: > Na mecze klubiku przychodzi tyle samo widzów co w Grodzisku albo i mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Zieeeew... IP: *.aster.pl 01.07.08, 21:27 Czy wszyscy fani Legiuni juz sie wyplakali? No to zapraszam do marudzenia na ITI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja też byłem Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:28 Precyzując - tyle ile przychodzi do twojej starych na usługę zwaną kopulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Zrobili cię w czasie takiego seansu 01.07.08, 21:43 Gość portalu: Ja też byłem napisał(a): > Precyzując - tyle ile przychodzi do twojej starych na usługę zwaną kopulacją. Do twojej też musieli przychodzić - znać po rezultacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.chello.pl 01.07.08, 23:18 Bo to nie inwestycja, a sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość pero pero IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:46 bilans (kibiców) musi wyjść na zero. Dlatego Śląsk i POgoń nie liczyły się w rozgrywce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.e-wro.net.pl 01.07.08, 20:28 Gość portalu: seba napisał(a): > i tak oto odchodzi z piłki Drzymała, wielka szkoda Drzymały i tak już nie stać na zabawę w piłkę na takim poziomie jak w Grodzisku. Co nie zmienia faktu że szkoda że tacy ludzie odchodzą od piłki nożnej Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 20:35 Wóz Drzymały jest wozem cyrkowym, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:47 no nie wiem czy cyrkowcy w tym momencie nie poczuli by się obrażeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Polonia BYTOM w ekstraklasie IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.08, 20:38 zlodzieje z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonia Warszawa Brawo Wojciechowski! Wreszcie coś dobrego zrobił! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 21:06 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu! IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 21:11 GDZIE JEST DO K...Y NĘDZY SPORT!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 22:35 Groclonia Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molski Ha ha, no to sie polaczki przejechaly... IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.08, 21:13 najpierw polglowki z Wroclawia, ktorzy teraz moga sie modlic czy w ogole beda mieli jakakolwiek lige a potem szczecin, ktory dalej bedzie sie pograzal w bagnie. Chcieli huliganie negocjowac z normalnym biznesmenem to beda mieli brud, syf i status-quo. I pewnie o to wiekszosci takich "patryjotow" chodzilo, bo przeciez dla szalikowcow najgorsze jest bycie na cenzurowanym, w tv, bron boze za granicami kraju. najlepiej miec swoje wlasne male bagno. I tak Szczecin zaprzepascil szanse na godne zycie w lidze, a o Wroclawiu to nie ma co wspominac. Smieszne to jak diabli. Ja takze dolacze sie do kilku poprzednikow - jezeli zostanie podpisana sprzedaz klubu to polski futbol straci jednego z niewielu prawdziwych wlascicieli klubu. Pograzamy sie w bagnie i tyle, choc jaki normalny czlowiek dzisiaj jest szalikowcem? Pewnie kilka wyjatkow sie znajdzie, kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam jesteś Re: Ha ha, no to sie polaczki przejechaly... IP: *.chello.pl 01.07.08, 23:26 A po co miastu Wrocław był ten Groclin? Po co Szczecinowi? Gdyby Drzymała miał zamiar inwestować w Śląsk albo w Pogoń to miałoby to sens. Tymczasem Drzymała po prostu chciał opchnąć miejsce w Ekstraklasie i - przy okazji - stać się współwłaścicielem Pogonii albo Śląska. Nota bene miasta za to jego współwłaścicielstwo miasto miałby jeszcze dopłacać. Drzymała to jest uznana marka, szkoda gościa, ale trzeba spojrzeć na tę sprawę trzeźwo, a nie opowiadać bajki, że nikt nie chce prezentu od filantropa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA! dołącz do nowego serwisu piłkarskiego IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.08, 21:15 Nowo powstający nowatorski portal piłkarski poszukuje korespondentów ze wszystkich 227 zespołów piłkarskich, które począwszy od sezonu 2008/2009 będą rozgrywały swoje mecze w ligach od Ekstraklasy do 4 ligi. Dla wszystkich przewidziane są drobne upominki, a dla najaktywniejszych ciekawe nagrody. Jeżeli jesteś zainteresowany, zgłoś się do mnie, właśnie trwa nabór, start serwisu już na początku sierpnia! moje gadu gadu: 4003309 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Wroclaw mial racje! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 01.07.08, 21:55 Ten facet zmeczyl sie sportem. Teraz chce zwinac manatki. Polonia powinna "kupic" Groclin wczesniej-zalapala by sie na puchary:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCuskey Re: dołącz do nowego serwisu piłkarskiego IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 22:00 A praca i pensja, lub choćby wierszówka za artykuły jest przewidziana? W Polsce jest 6894322 portali traktujących o sporcie. 99% chce, by czerpać satysfakcję z pisania i nie zarabiać ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlnmktw Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu! IP: *.sbmec.pl 01.07.08, 22:34 Cóż, z punktu widzenia Legii to może i dobrze - zawsze sześć punktów więcej. No i te niby "derby" - jak się obaj kibice Polonii zmobilizują i zbiorą, to taki młyn robią, że ho ho! A poważnie - kupowanie miejsca w lidze śmierdzi i tyle. Nie ma to nic wspólnego ze sportem. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 22:39 kiedys legia była prowincjonalnym klubikem z ukrainy a Warszawie liczyła sie tylko Polonia to ze macie tylu kibicow zawdzieczacie PRl-owi i jego ubeckim metodom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:50 Twoja "odpowiedź" przypomina sztandarową taktykę ZSRR "A u Was Murzynów biją". Nie potrafisz odpowiedzieć w temacie pytania Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 02.07.08, 09:14 alez odpowiadam - moze wyjasnie to klarowniej nie kazdy wszak jest lotny - odpowiadam dlaczego tak mało osob chodzi na Polonie czyli na gorna czesc postu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 02.07.08, 10:51 Człowieku podpisujący się "gość". Gratuluję etycznego podejścia. Kupowanie pieczywa w sklepie Ci nie śmierdzi? Powinieneś zasiać i zebrać zboże, zmielić na mąkę i wypiec chleb. To Twoja logika. Rozumiem zresztą, że kradzież piłkarzy i kupowanie mistrzostwa jest w porządku? Odpowiesz pewnie, że piłkarzy kradliście dawno. To jest właśnie pisanie nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu! IP: *.aster.pl 01.07.08, 22:43 A ja się ciesze, wreszcie legii wyrośnie konkurencja i to nie mała. Kibiców będzie przybywać z meczu na mecz. No i derby w końcu będą nasze. Oby tylko wszystko wypaliło. Trzymam kciuki. Tylko Polonia Warszawa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 01.07.08, 22:49 tez uwazam ze Polonia ma wielkie szanse rozwoju - ludzie coraz lepiej zarabiaja sa lepiej wykształceni- legła to jest niestety klub ktory kojarzy sie z chamami - szkoda ze tak jest bo byłoby fajnie zeby w naszym miescie były dwa kluby z prawdziwymi kibicami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry Typ naprawde w to wierzysz??Warszawiak? IP: 82.177.10.* 02.07.08, 08:38 To juz było to stara spiewka o odradzaniu sie Polonii he ha przypomne ze troche juz byliscie w tak zwanej extraklasie ba nawet mistrzunia Listek z Jureczkiem i Dareczkiem dali i co??miało byc was z roku na rok więcej dzikie hordy Ksp od 15 lat o tym gadacie śmiechu warte...Akcja kibic dałe efekty po paru latach paru zostało słodka iluzja...smiech na sali kupowac miejsce w tak zwanej ekstraklasie na jakiej licencji będziecie grac Dyskobolii czy Polonii co to za klub??jak sie będzie nazywał???czy do archiwum historii klubowej dodane zostaną satatystyki za zeszły sezon??szkoda ze UEFA wam przeszlo koło nosa, mniejsze zło ha ha (a jest w ogole coś takiego??? nie relatywizujcie zło to zło )Mam nadzieje, że "ogarnięci u was" nie dopouszczą do tego albo przynajmniej spróbują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.merlin.pl 02.07.08, 08:51 Yhy, na derbach chyba nigdy nie byliście w więcej niż 200 osób o.O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tak, derby mogą być Wasze IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:56 skoro ekstraklasę można sobie kupić to i derby pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamon nalpierw niech zapytaja o zgode bandy pijanych 12 IP: *.dyn.optonline.net 01.07.08, 22:57 latkow tak jak w Szczecinie i Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homonto Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu!? IP: *.klc.vectranet.pl 01.07.08, 23:00 NIE Polonia ma zostac w nowej 1 lidze bo musi byc mecz pomiedzy Polonia a Korona .... Polonia i Korona ZAWSZE RAZEM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:58 dokładnie. Nitka łącząca oba te kluby - to Dariusz W. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JC Kasy zabrakło to i sprzedaje. IP: *.centertel.pl 02.07.08, 01:16 Zobaczcie kurs akcji Groclina i prównajcie z tym sprzed ponad dwóch lat prawie 1/20. To i pieniążków na utrzymanie swoich piłkarzyków zabrakło. NIe można sponsorować, tzn. kupować "reklamy", to i nie ma za co już grać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ] Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 01:27 z Drzymałą musi być bardzo cienko skoro najpierw zrezygnował z pucharów a teraz każdemu wciska swój zespół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaa Najlepsze w tym wszystkim jest to, że... IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 02:41 ... zgodnie z przepisami - aby zainkasować ok 9 mln zł z Canal+ Drzymała MUSI zgłosić do kolejnych rozgrywek klub o nazwie Groclin (np Groclin Warszawa). Inaczej mu ta kasa przepadnie. No chyba, że wcześniej sprzeda JWC klub za powiedzmy 10 mln zł. Wtedy mu będzie wszystko jedno. Bo, zgodnie z tym co mówili jescze tydzień temu prominentni pzpn- owcy licencji sprzedać nie wolno. Można przenieść klub z licencją w inne miejsce, np do Warszawy. Ale wtedy klub musi nazywać się Groclin Warszawa. Chyba że po raz 1529 panowie z Miodowej wykonają kolejną woltę. mnie w pzpn już nic nie zdziwi Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Polak po szkodzie 02.07.08, 04:21 Ktos w Polonii W-wa ma glowe do interesow. Jak "Fryzjer". Zamiast kupowac Bena Hackera moglismy kupic Hiszpanie i teraz moglibysmy byc mistrzami Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PifPaf Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu! IP: *.ols.vectranet.pl 02.07.08, 04:30 Szkoda że nie na boisku ale trudno. POLONIA WARSZAWA zawsze w naszych sercach jest i bedzie - niewazne w ktorej lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cff Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu!? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 02.07.08, 05:59 Niech Mistrza Kraju zrobią jako towar i w tedy 5 ligowy Naprzód Gnojnik Górnik kupi se go - bo po co walczyć o to w rywalizacji sportowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Najlepiej wystawić ekstraklasę na allegro IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 09:02 i tabelę ustawi się zależnie od wylicytowanych kwot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 08:35 nie jest. To jest handel. Zero honoru. Wrocław i Szczecin umiały się przynajmniej zachować. Szacunek PS: jak nie lubię Legii, tak w tym sezonie będę im życzył dwucyfrowego zwycięstwa w derbach. A Drzymale życzę jak najszybszej i udanej wyprzedaży zawodników ;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: czy to jest nadal sport? 02.07.08, 09:18 jak nie lubisz ległej to czemu jestes w tym watku takim jej dupo-lizem wiesz mozna cie uznac za jakiegos paranoika - a takim sie mowi -tak tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: czy to jest nadal sport? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 10:13 Można go uznać z człowieka przestrzegającego pewnych zasad. A Tobie tak trudno to zauważyć, że zielony stolik nie jest normalną drogą awansu do wyższej klasy rozgrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: czy to jest nadal sport? 02.07.08, 10:59 To nie jest żaden zielony stolik, tylko zwykła transakcja zgodna z Kodeksem Prawa Handlowego. Jedna spółka kupiła drugą i tyle. Czy Alfa Romeo, od kiedy należy do Fiata, przestała być Alfą Romeo? Nie. A czy ktoś się oburzył, że to nieuczciwe? Też nie. A czy nieuczciwe było, kiedy ITI kupowało Legię? Także nie. Jesteście wszyscy śmieszni, a Wasza wizja świata, w której kibolstwo przesłania wszystko inne jest ograniczona i żenująca. Mam nadzieję, że ITI rozpocznie ekspansję medialna na Ukrainie i przeniesie tam Ległą. Bo tam jest jej miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: czy to jest nadal sport? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:11 Ale sytuacja jaka była w Legii to zupełnie inna sprawa, tak samo jak fuzja Lecha i Amiki(nikt w wyniku tych "transakcji" nie awansował). A Polonia kupuje sobie awans którego nie potrafiła wywalczyć na boisku. Jest pewna subtelna różnica. A co do ITI nie musi przenosić się aż na Ukrainę- mi w zupełności wystarczy jak się wyniesie z Łazienkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:06 kupienie meczu u sędziego to też "zwykła transakcja handlowa" pomiędzy Klubem X SSA a Sędzią Y SC, nieprawdaż? Więcz czemu za to karzą? ITI nie kupowało Legii po to aby jakiś Zakładowy Klub Sportowy Walter (czy podobny) grający np. w VI lidze znalazł się w I. Nie odebrało żadnym kibicom (jak tutaj w Grodzisku) godziwej rozrywki. Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: czy to jest nadal sport? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:22 > kupienie meczu u sędziego to też "zwykła transakcja handlowa" > pomiędzy Klubem X SSA a Sędzią Y SC, nieprawdaż? Niestety nie Art. 296 b kk (korupcja sportowa) § 1. Kto, organizując profesjonalne zawody sportowe lub w nich uczestnicząc, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę w zamian za nieuczciwe zachowanie, mogące mieć wpływ na wynik tych zawodów, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Tej samej karze podlega, kto w wypadkach określonych w § 1 udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Przepis ten chroni uczciwość zawodów sportowych, które powinny odbywać się przy przestrzeganiu regulujących daną dziedzinę sportu przepisów prawa i reguł rywalizacji sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:34 a kupiony awans nie jest (np. w świetle wypowiedzi Wojciechowskiego o reklamie) korzyścią majątkową związaną z organizacją zawodów sportowych (ligi)? Dobry prawnik znajdzie powiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: czy to jest nadal sport? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:41 To chyba nie wiesz, co to jest "korzyść majątkowa". Prawnik z ciebie to dobry na pewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:46 prawnik ze mnie nie jest, podobnie jak z Ciebie, ale skoro nawet przyjęcie prezentu wartości 20 zł może zostać przez prawników uznane za "przyjęcie korzyści majątkowej", to tym bardziej jest korzyścią majątkową oszczędzenie pewnej kwoty na reklamowaniu (z czym się JWC nie kryje), i to wcale nie drogą cięcia kosztów, a drogą przyjęcia czy kupienia "prezentu z Grodziska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:48 przepraszam, że się powtarzam, ale chyba nie doczytałeś do końca. Zatem odpowiedz o wszystkowiedzący KKK na to pytanie: "Ciekawe co byś mówił gdy JWC po kupieniu ekstraklasy od Groclinu i pograniu w niej rok, dwa - stwierdziło, że w Warszawie nie opłaca się już prowadzić klubu piłkarskiego (bo podatki wysokie, politycy naciskają, za duża konkurencja, itp.) i zabrał drużynę powiedzmy do Rzeszowa gdzie IV-ligowe obecnie (de facto to V liga) Resovia lub Stal tak samo właziły by mu w tyłek jak Wy teraz Drzymale." a jest to wysoce prawdopodobne. Biznesmen rzadko jest przywiązany do miejsca, a do klubu i jego kibiców zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: czy to jest nadal sport? 02.07.08, 13:14 Oczywiście, że byłbym wściekły. Jednak to pieniądze Drzymały spowodowały fakt, że Dyskobolia z małego klubiku (na który wszyscy mówią teraz Groclin) stała się znaczącą siłą w polskiej piłce. To on wykładał pieniądze na transfery, więc ma pełne prawa do piłkarzy. Zmodernizował też bazę treningową i hotelową oraz stadion. Więc przynajmniej tyle po nim w Grodzisku zostanie. A kibice Dyskobolii sami pokazali, jak bardzo im zależy. Woleli jeździć do Poznania na mecze Lecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: czy to jest nadal sport? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 13:18 A co miałbym zrobić? Prawie na pewno powstałaby nowa Polonia (chociażby za bazie młodzieżowego MKSu), na którą chodziliby warszawscy kibice, i tam też bym poszedł. A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś? Znalazłbym JW i obił mu ryja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 14:40 no to sam sobie odpowiedziałeś jakie jest honorowe rozwiązanie sytuacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L) Re: czy to jest nadal sport? IP: *.acn.waw.pl 03.07.08, 00:42 eh, żeby chociaż tylu polonistów chodziło na sektor gości na Łazienkowskiej jak są derby ilu krzyczy w internecie :) nie płacz, polonio ma... Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: czy to jest nadal sport? 03.07.08, 13:06 Od czasu, kiedy dostałem w głowę kamieniem rzuconym przez pokazującego gołą dupę "honorowego kibica Legii", wolę oglądać derby w telewizji. I uważam, że nie jest to dowodem na to, jakobym był kiepskim kibice. Raczej dowodzi to, że kibice legii to motłoch i banda debili. Czego ostatecznym dowodem było Wilno. Ale tematem nie jest legia, więc proponuję wypowiedzi kiboli tego sowieckiego pseudoklubu po prostu ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:30 przykład z samochodami - jak kulą w płot. Klient Fiata MA WYBÓR: kupić Alfę lub Fiata Klient Dyskobolii wyboru nie ma. Zabrano mu jego klub, po to aby w stoilcy ktoś (nie całkiem etycznie i uczciwie, choć ponoć w zgodzie z pokręconymi przepisamui pzpn - interpretowanymi zależnie kto jak je naruszy) kupił sobie awans, którego mimo wielkiego budżetu i wielkich zakupów nie potrafił awansować. Czy naprawdę nie widzisz różnicy w takim rozwiązaniu: D. mówi: znudziłem się w Grodzisku, więc idę sobie od was (zabierając Majewskiego @ company, bo to moi piłkarze). Radźcie sobie dalej sami. i ze swoją kasą (i kopaczami) wchodzi w Polonię, która tym razem wywalcza sportowy awans. Ciekawe co byś mówił gdy JWC po kupieniu ekstraklasy od Groclinu i pograniu w niej rok, dwa - stwierdziło, że w Warszawie nie opłaca się już prowadzić klubu piłkarskiego (bo podatki wysokie, politycy naciskają, duża konkurencja, itp.) i zabrał drużynę powiedzmy do Rzeszowa gdzie IV-ligowe obecnie (de facto to V-liga) Resovia lub Stal tak samo właziły by mu w tyłek jak Wy teraz Drzymale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: czy to jest nadal sport? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:39 A kto mówi, że kibicowi Dyskobolii zabierają klub? To co tam jest zaorają i sprzedadzą pod autostradę? Kibicowi Dyskobolii zabierają Ekstraklasę - przykre, ale z tym Polonia nie ma nic wspólnego, bo o wyjściu z Ekstraklasy zadecydował Drzymała, który nota bene tę Ekstraklasę kibicowi Dyskobolii dał. Drzymała nie jest wszechmogący, ma problemy biznesowe - być może też dlatego, że kibicowi Dyskobolii dał Ekstraklasę - i musi się wycofać. Ponoć na obiekty sportowe w Grodzisku są już chętni, którzy jednak nie są w stanie wyłozyć pieniędzy na zbudowanie drużyny na Ekstraklasę. Ale na pewno zbudują drużynę klasy niższej, która będzie kontynuowała tradycje Dyskobolii. Nie mówiąc już o tym, że niejeden kibic Dyskobolii chciał Drzymałę wykurzyć nawet kosztem spadku do niższej ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czy to jest nadal sport? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:13 a wskaż mi łaskawie jeden z 1200 "kupczących awansem" (bo tylu chyba ma co najwyżej Polonia kibiców) gdzie liżę tyłek Legii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Groclinu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 08:15 No to poloniści kiedy będziecie świętować swój awans? To tylko w Warszawce mogło się przyjąć, bo tam mieszkają ludzie bez honoru i zasad. Szacunek dla Śląska i Pogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 02.07.08, 09:20 co ty za bzdury piszesz myslisz ze jakby slask nie wszedł do 1ligi to by do takiej fuzji nie doszło?????????????? myslisz ze banda wyrostkow miała na to wpływ????????????? chodziło o kase i wpływy hehehe nie badz az tak naiwny bo toi nie przystoi jak ktos iles tam latek ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.merlin.pl 02.07.08, 10:22 tak naprawde to nie wiadomo o co chodzilo a fakty sa takie, ze polonia kupuje sobie awans! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernest Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 10:36 Z tego co wiem to we Wrocku kibice dawali wyraźne sygnały, że jeśli nie będzie awansu to fuzji nie będzie. Tak samo z pucharami po rozmowach jak to określiłeś z "bandą wyrostków" Drzymała zrezygnował z UEFA. W Szczecinie "banda wyrostków" zachowała się podobnie i nie chciała kupionej ekstraklasy. Ciekawe czy Poloniści w pełni zaakceptują taki "transfer" im będzie trudniej się przeciwstawić bo jest ich mniej. Napewno cała kibicowska Polska będzie uważnie patrzeć na zachowanie fanów Polonii, a następnie to odpowiednio oceni. Albo zyskają szacunek, albo będą wyszydzani i gardzeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: 80.48.10.* 02.07.08, 10:59 Są kibice i "kibice". Ja po czymś takim przestanę chodzić na mecze, bo nie jestem kibicem Groclinu. Ale na pewno wielu będzie takich, którym to nie będzie przeszkadzało. W Bydgoszczy też był podział na tych co chodzili na Hydrozagadkę i na tych co uznawali tylko 4ligowego Zawiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:14 Ale w Bydgoszczy była zupełnie inna sytuacja. Tam jakiś Kujawiak zaczął grać jako Zawisza, podczas gdy właściwy Zawisza (a tak na prawdę chyba Aluminium Konin czy coś takiego przerobione na Zawiszę) nadal grał w IV. Jeżeli KSP Polonia nadal grałaby w II lidze, a w pierwszej powstałaby jakaś nowa Polonia, to jasne by było, że normalny kibic chodził by na II ligę. Ale tutaj pozostaje stara Polonia, która dostaje miejsce w ekstraklasie drogą inną niż awans z 1 lub 2 miejsca. Przypominam, że w ten sposób w tym roku zawansowały jeszcze trzy zespoły (miejsca 3 - 5). Jak dobrze pójdzie awansuje też 6ty na miejsce Jagiellonii. Polonia była 7ma, więc wchodzi następna w miejsce Groclinu. I tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:14 Brawo "Boso ale w ostrogach" Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 02.07.08, 11:01 We Wrocławiu i w Szczecinie Pan Drzymała miał kontrolować klub. W przypadku Polonii spółka Pana Wojciechowskiego kupuje spółkę Pana Drzymały wraz ze wszystkimi aktywami (piłkarze, miejsce w lidze). To jest ogromna różnica. Ponadto, idąc Waszym tokiem rozumowania, kupowanie piłkarzy też jest nie fair. Popadacie biedactwa w paranoję, a to już trzeba leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 11:13 Nie wszystko jest na sprzedaż- jeżeli tego nie rozumiesz to chyba znam twoją profesje. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl 02.07.08, 14:05 Oczywiście, że nie wszystko jest na sprzedaż. Nie wolno kupować meczów (wypacza to sportową rywalizację), zawodników z ważnymi kontraktami (zobowiązania cywilno-prawne), czy zbyt dużej liczby obcokrajowców (limity wprowadzane przez federacje). Nie można kupić miłości kibiców (banał), tradycji (na nią trzeba sobie zapracować latami) i historii. Można za to kupić piłkarzy i trenerów (normalna gra rynkowa i budowanie potęgi za pieniądze), klub (podobnie, jak wcześniej), czy miejsce w lidze (kupując klub). A teraz clou: kupując miejsce w lidze nie kupujemy ani tradycji Groclinu (mamy lepszą), ani Dyskobolii (zostaje w Grodzisku). Nie kupujemy też zwycięstw w OE, bo o te będziemy walczyć na boisku. Kupujemy (tak sądzę) hurtem piłkarzy, ale to jest normalne (jaka jest różnica między kupieniem jednego, a kupieniem kilkunastu? żadna). Jeśli po tym wszystkim spadniemy z OE, będzie to jeden z mniej chwalebnych okresów w naszej historii. Jeśli zaczniemy odnosić sukcesy, stanie się wręcz przeciwnie. I nie będzie mi przeszkadzać gadanina frustratów, że stało się to dzięki fuzji, bo to bzdury. Punkty i tak trzeba będzie zdobyć na boisku. A na przyszłość nie życzę sobie pouczeń od kibiców wołyńskiej drużyny żywcem przeniesionej do Warszawy, której kibice nadal mieszkają wszędzie, tylko nie tu. Idźcie na swój stadion (albo ew. Vetry) skompromitować się po raz kolejny burdą wymierzoną we właścicieli "Waszego" klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 14:08 Jakiej wołyńskiej, jakiej wołyńskiej?!? Prawdziwa Wołyńska Legia przestała istnieć przed wojną! Wtedy to jeszcze liczni kibice Polonii i nieliczni Legii ze soba sympatyzowali. To co jest dzisiaj zostało żywcem przeniesione z Moskwy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocli 02.07.08, 14:18 Racja... Chciałem być dla nich tylko miły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:03 wywalczemnie awansu na boisku, a kupienie go to rawie to saqo. Prawie czyni... kupienie 3-4 meczów to korupcja (= degradacja, kara finansoewa, ujemne punkty) megakorupcja (czyli kupienie awansu równoważne kupieniu 30-34 meczów) to "mniejsze zło", "świetny biznes", itp., itd. hipokryzja po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:14 Ależ oczywiście. Nikt nie mówi, że Polonia wywalczyła awans na boisku. W zeszłym sezonie zajęła 7-me miejsce w II lidze. Ale kupienie miejsca w lidze, które zostało wystawione na sprzedaż nie ma z korupcją nic wspólnego. W przypadku korupcji zazwyczaj ktoś jest pokrzywdzony, i dlatego nie jest zgodna z prawem. Tutaj nie ma nic niezgodnego z prawem, nikt też nie jest pokrzywdzony. Groclin i tak zostałby sprzedany jak nie Polonii to komuś innemu. Polonia miała najlepszą ofertę, dlatego zajmie miejsce Groclinu. Gdyby Groclin się po prostu wycofał, wtedy owszem jego miejsce zajęła by najwyższa druzyna II ligi, która nie awansowała. Ale o wycofaniu nie może byc mowy, bo to oznaczałoby straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:18 to te ok. 2,5 tys. kibiców w Grodzisku nie jest Twoim zdaniem pokrzywdzone co? hipokryzja i to jak widać do kwadratu. Groclonia Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:31 2,5 tys. (???, ostatnio na meczach było ich chyba mniej) i tak by było pokrzywdzone, bo Drzymała tak czy siak by się wycofał. A z resztą, znasz opinie kibiców z Grodziska na temat tego rozwiązania? Może skoro i tak wiedzieli, że żegnają sie z ekstraklasą, to woleli, by ich klub połaczył się z Polonią, na której dla Grodziska zawsze był szacunek - i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:16 a kto bronił Wojciechowskiemu kupić (np. rok temu) 18-20 piłkarzy, którymi wygrałby II ligę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Polonia Warszawa w ekstraklasie zamiast Grocl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:28 Nikt mu nie bronił. Ale kto mówi, że żeby awansować, to trzeba wygrać ligę? Jak się zdarza inna okazja, która jest czysta, to czemu ma z niej rezygnować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf No to przestaję chodzić na Polonię IP: 80.48.10.* 02.07.08, 09:22 Bo Polonii już nie będzie, a Groclinowi nie kibicuję. To co nie udało się komunistom, uda się pseudowłaścicielowi, który w dupie ma 97 lat tradycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP Polonia :D Prowokator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 10:04 Szczekajcie legionisci, szczekajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: :D Prowokator IP: 80.48.10.* 02.07.08, 10:07 Sam jesteś prowokator. Jak ci się podoba kupowanie miejsca w ekstraklasie to znaczy, że nie masz honoru i twoje miejsce jest w klubie podwarszawskich wsi i miasteczek, którego nazwa zaczyna się na L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSP Polonia Zbieraj kase i wykup Polonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 10:32 Albo szczekaj, jak pozostali legionisci :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zbieraj kase i wykup Polonie IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:20 ww Wrocławiu i w Szczecinie przynajmniej połowa kibiców miała honor. Przy ul. Konwiktorskiej - jeden na 1500 ;). Pan Raniecki, człowiek kontrowersyjny, ale uczciwy - przewraca się w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Zbieraj kase i wykup Polonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:34 To właśnie m.in. ze względu na Ranieckiego - jednego z niewielu, którzy nie kupczyli, i który przypłacił to wielkimi stratami i śmiercią - takie rozwiązanie jest spełnieniem tego, o co walczył. I nie mów mi nic o honorze kibiców z Wrocławia i Szczecina, bo pewnie nigdy od żadnego z nich bez powodu w mordę nie dostałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zbieraj kase i wykup Polonie IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 12:43 czy nick KKK oznacza, że mam zacząć się bać? ;) Gdzie napisałem, że wszyscy kibice (z Wrocławia czy Szczecina) mają honor? Napisałem "przynajmniej połowa", w odróżnieniu od kibiców z Konwiktorskiej, gdzie proporcje są zapewne takie jak tu na necie ( 2 promile ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan purchawka Gosc to kompleksiarz... IP: *.aster.pl 02.07.08, 12:58 dziwne - przeca legia rzondzom w galktyce a sie takom poloniom tak spina i przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA! nowatorski portal piłkarski szuka korespondentow IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 13:32 Nowo powstający nowatorski portal piłkarski poszukuje korespondentów ze wszystkich 227 zespołów piłkarskich, które począwszy od sezonu 2008/2009 będą rozgrywały swoje mecze w ligach od Ekstraklasy do 4 ligi. Dla wszystkich przewidziane są drobne upominki, a dla najaktywniejszych ciekawe nagrody. Jeżeli jesteś zainteresowany, zgłoś się do mnie, właśnie trwa nabór, start serwisu już na początku sierpnia! moje gadu gadu: 4003309 (często niewidoczny) Odpowiedz Link Zgłoś