Gość: baba IP: *.acn.waw.pl 30.09.08, 11:04 faktycznie, jaśniej się nie dało :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kulka Spalony bez tajemnic IP: *.scansafe.net 30.09.08, 11:04 To jest dobre. Dzieciaki co zazwyczaj sie wpisuja nie rozumieja ni w zab i milcza dla dobra wspólnej sprawy hahaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Spalony bez tajemnic IP: *.acn.waw.pl 30.09.08, 11:48 "how does anybody know what's about to happen?" Oj, polscy sedziowie przez lata wiedzieli i teraz mamy przez to niezle bagno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dragu Re: Spalony bez tajemnic IP: *.acn.waw.pl 30.09.08, 12:03 Prościej się nie da:D Spalony jest wtedy kiedy sędzia boczny podniesie chorągiewkę ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Spalony bez tajemnic IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.08, 15:15 Zajebisty/a kulka jesteś- znasz angielski ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lampek Re: Spalony bez tajemnic IP: 81.219.54.* 02.10.08, 15:11 No akurat Kulka ma rację :D Zniknęły wszystkie "pierwszy", "drugi", "dziesiąty" i inne tego typu teksty, więc można wnioskować podobnie jak Kulka ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky876 Re: Spalony bez tajemnic IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.08, 15:20 w filmiku jest conajmniej jeden blad. spalony moze byc odgwizdany takze wtedy, gdy pilka zagrana jest do tylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Spalony bez tajemnic IP: *.vip-net.pl 02.10.08, 15:22 Bardzo fajnie wyjaśnione :) Moja dziewczyna w końcu nie będzie mnie pytac dlaczego sędzia podniósł chorągiewkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia kalosz Re: Spalony bez tajemnic IP: *.chello.pl 05.10.08, 14:44 lucky876 co?? pilka do tylu i spalon?? i pozniej taki kibic komentuje prace sedziego hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Spalony bez tajemnic IP: *.zabrze.net.pl 06.10.08, 00:47 gdzie tlumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Spalony bez tajemnic IP: *.zabrze.net.pl 06.10.08, 00:58 wlasnie gdzie po polsku... nie kazdy jest wszechwiedzacym studentem co to (podobno) doskonale zna jezyki obce ... nie jestem taki madry, nie slucham muzyki Mari Peszek, nie jestem po studiach ....... jestem tylko po szkole sredniej .... ale przynajmniej jezdze AUDI A6 KOMBII i mam domek w tarnowskich gorach i troszke (no moze troszke wiecej niz troszke) oszczednosci, to mi jakos rekompensuje te moje braki w wyksztalceniu , i wiem ze zaden studencik nie bedzie mial tego co Ja, on bedzie znal angielski i mial doktorat a ja bede sie zastanawial jaki dzis zloty sygnet kupie ... jednak po zastanowieniu ciesze sie ze nie bylem na tyle GLupi by pojsc na studia i zmarnowac pare lat podczas ktorych sie niemalo dorobilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty asd Re: Spalony bez tajemnic IP: *.dyn.versateladsl.be 06.10.08, 01:08 asd, ale z ciebie wiochmen... po tobie widać po co jest wykształcenie Odpowiedz Link Zgłoś
wildcatapollo Re: Spalony bez tajemnic 06.10.08, 02:16 @ anty asd - nie ma to jak nabrac sie na prowokacje :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_foe Re: Spalony bez tajemnic IP: 78.8.51.* 06.10.08, 02:40 lucky- gdyby to bylo mozliwe nie daloby sie wykonac rzutu roznego, po prostu obroncy wychodziliby z pola karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhg Re: Spalony bez tajemnic IP: *.chello.pl 06.10.08, 07:17 Jeśli 2 zawodników wychodzi sam na sam z bramkarzem, wtedy spalonego wyznacza linia piłki i możliwy jest spalony, po podaniu piłki do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xanto Re: Spalony bez tajemnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 07:52 hhg masz rację, że linia piłki wyznacza spalonego, ale gdy jest ona zagrana do tyłu to chorągiewka może iść w górę tylko wtedy gdy jest zagrywana do innego, trzeciego gracza, a ten 'drugi' ma wpływ na rozwijająca się akcję i stoi między piłką a bramkarzem - np. przeszkadza mu w interwencji. TO jest jedyny przypadek gdy można gwizdać spalonego przy podaniu do tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Spalony bez tajemnic IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 08:29 Właśnie tak panowie potrafią godzinami na tematy, o których nie mają pojęcia. Szczególnie w obecności fajnych lasek Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Spalony bez tajemnic 06.10.08, 08:57 Nigdy nie ma spalonego, gdy piłka jest grana do tyłu - wynika to z samej konstrukcji przepisu o spalonym który mówi o "byciu bliżej linii bramkowej niż piłka" Dalej są wyjątki: nie ma spalonego gdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Spalony bez tajemnic IP: *.dsl.sil.at 06.10.08, 11:06 @ ads: dzisiaj nie trzeba byc "studentem" zeby znac jezyki obce! "jednak po zastanowieniu ciesze sie ze nie bylem na tyle GLupi by pojsc na studia i zmarnowac pare lat podczas ktorych sie niemalo dorobilem" -to swiadczy o twoich kompleksach i niedouczeniu! moze zamiast zlotego sygnetu kurs angielskiego w britamie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mohock Re: Spalony bez tajemnic IP: *.acn.waw.pl 06.10.08, 11:14 no popatrz pan.. nigdy sie nie uczylem angielskiego nie jestem po studiach a prawie wszystko zrozumialem.. hyhy glupia dyskusja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Spalony bez tajemnic IP: *.de.ibm.com 06.10.08, 13:15 minimalnyspalony.blox.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zozo Re: Spalony bez tajemnic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 13:35 xanto, the_foe i cała reszta, która ma połowiczne pojęcie co to jest spalony: "Jeśli 2 zawodników wychodzi sam na sam z bramkarzem, wtedy spalonego wyznacza linia piłki i możliwy jest spalony, po podaniu piłki do tyłu." Kolega ma tu rację, a to z tego powodu, że grając w takiej sytuacji do partnera do tyłu - sam podający znajduje się pomiędzy piłką, a bramkarzem (linia końcową) i w momencie strzału jest na pozycji spalonej. I nie ma dyskusji czy absorbował bramkarza czy nie. Podobny spór czy zawodnik zostający na spalonym przekraczając linię bramkową jest nadal na spalonym został roztrzygnięty na korzyść drużyny broniącej. Poza tym przepisy gry w piłkę są dostępne w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky876 Re: Spalony bez tajemnic IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.08, 15:09 @hhg: mialem na mysli tylko to, ze nie jest istotne czy pilka jest zagrana do przodu czy do tylu, tylko czy pilkarz jest za linia spalonego czy nie. przy rzucie roznym nie jest to mozliwe, a pozatym w definicji o spalonym jest napisane, ze przepis nie obowiazuje przy rzucie roznym, wyrzucie z autu i wybiciu pilki z pola bramkowego. Znasz Lutza Wagnera? Jest to niemiecki sedzia miedzynarodowy i wlasnie pare tygodni temu robil waklad o takich wlasnie mitach, jak ten ze spalonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky876 Re: Spalony bez tajemnic IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.08, 15:16 o x1 o o x2 mam nadzieje, ze ty grafika przekonam wszystkich ekspertow. jesli przy takim ustawieniu x2 zagra do x1, to jest to SPALONY, obojetnie czy x2 zagrywa pilke do przodu czy do tylu. koniec kropka. jestem sedzia i znam przepisy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky876 Re: Spalony bez tajemnic IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.08, 15:24 zle mi sie grafika sformatowala, waobrazcie sobie x1 i o w srodkowym rzedzie duzo bardziej z prawej (za x2) Odpowiedz Link Zgłoś