Dodaj do ulubionych

Janikowski bliski przejścia do historii, próbow...

IP: *.mobileonline.telia.com 01.10.08, 13:17
ja tam sie nie znam - ale wydawalo mi sie, drogie 'z czuba' - ze janikowski urodzil i wychowal sie w walbrzychu, nie w zabrzu. chyba ze to nie z nim chodzilem do tej samej '2ki' (nie istniejaca szkola elementarna).
Obserwuj wątek
    • filiphaken Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób 01.10.08, 13:24
      Oczywiście że Janikowski urodził się i dorastał w Wałbrzychu. Takie podstawy powinno się sprawdzać zanim się opublikuje. Pozdrowienia dla autora :P
    • Gość: sas Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 14:30
      Niecałe 70 metrów to wcale nie jest jakaś kosmiczna odległość, przynajmniej jeśli chodzi o kopnięcie okrągłej piłki do nogi. Pamiętam nawet mecz, jakiegoś azjatyckiego pucharu czy cośw tym stylu, gdzie obrońca dokładnie z lini pola karnego trafił w poprzeczkę bramki przeciwnika. Nie wiem czy piłką do futbolu amerykańskiego kopie się trudniej, bo nigdy nie próbowałem, ale jeśli chodzi o piłkę nożną, to sądzę że znalazłoby siękilku piłkarzy, który potrafiliby wykopać piłkę na grubo ponad 70 metrów, ale oczywiście bez celowania, bo to prawie niemożliwe.
    • Gość: kk Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: 195.42.249.* 01.10.08, 14:55
      Już nie mówiąc o strzale jaki przepuścił Tomasz Kuszczak - piłkę z pola karnego kopnął bramkarz ;) (co prawda nie z ziemi)
    • bombullo Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób 01.10.08, 15:46
      To nie jest taki zwykly kop na odleglosc i nie jest to "nasza skora" tylko yayo i trzeba trafic "we widly"(nie mylic z naszym "okienkiem")ktorych szerokosc wynosi okolo 2,70m a poprzeczka nad ktora Yayo musi przeleciec jest na wysokosci bodaj 210cm.To jest sakramencko trudne.Podejrzewam a nawet pewny jestem,ze bez specjalistycznego treningu zaden pilkarz nawet z 40 jardpw nie trafi(37m).A yayo tez wieksza wage ma od pilki noznej.
    • Gość: darokrol Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.and-net.pl 01.10.08, 16:04
      największa siłę w nodze to mam ja ! a wie o tym każdy kto chodził z siwym dupskiem po meczu :D
    • Gość: Gość Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.cust.tele2.pl 01.10.08, 16:29
      Lubię was Zczuby, ale czasami przesadzacie, decyzja trenera była na jak najbardziej na miejscu. Może raz na 10000 udałoby się komuś zrobić kontrę i zdobyć punkty z przyłożenia...szkoda pisać!!!
    • wildcatapollo Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób 01.10.08, 16:41
      @bombullo

szerokosc - 2,7m?! 18,5 stopy, czyli ponad 5,5 metra
      poprzeczka - tak samo jak obrecz w koszykowce, czyli 3,048m
    • Gość: knur Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.lanet.net.pl 01.10.08, 17:53
      www.youtube.com/watch?v=DeohJZtwM5Y
    • Gość: gosc Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.lei3.cable.ntl.com 01.10.08, 18:07
      sam jestem pilkarzem i bedac w stanach gralem z amerykanami i kopnac ich pilke na 20m jest dla mnie awykonalne, ze nie wspomne o nadaniu pilce odpowieniej rotacji stopa bo inaczej koziolkuje a nie leci prosto, wiec ew pobicie rekordu przez janikowskiego jak najbardziej wyczynem bedzie...
    • Gość: gosc Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.generacja.pl 01.10.08, 18:27
      kiedys przy kreceniu jakiejs reklamowki beckham podobno za 1szym podejsciem pobil jakis tam rekord oczywiscie nieoficjalnie bardzo mozliwe ze wlasnie ten
    • Gość: Ciekawski Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.chello.pl 01.10.08, 18:27
      ciekawe jaka z takiego yaya bylaby yayecznica
    • Gość: krog Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 18:39
      Ribbery z Tonim zerznęli stara reklame Conversa Birda z Magickiem.
    • ijonus Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób 01.10.08, 22:20
      Ano, ta piłka to całkiem inna historia. Dodatkowym drobnym utrudnieniem jest fakt że masz na kopnięcie sekundy a naprzeciwko siebie sporą ekipę dużych kolesi którzy bardzo by chcieli zablokować ci strzał w najlepszym wypadku. Rekord Polskiej Ligi Futbolu Amerykańskiego to 51 yardów (chociaż w protokół wpisane zostało niestety 49), należy do Tomasza Józefioka z Silesia Miners :)
    • Gość: ymaginary Re: Janikowski bliski przejścia do historii, prób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 01:31
      Józefiok mówisz... to musi być swój chłop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka