Dodaj do ulubionych

Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny

• Gość: kibic58 Dla kogo mecze IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:21
      Szanowny autor tego artykułu zapomniał co to jest demokracja. Na stadion ma prawo przyjść każdy kibic, nawet skrajnie różniący się. Model poznański wydaje się być idealnym, nawet nieudolny projektant stadionu miejskiego też się do tego przyczynił. "Poznański kocioł" jest na trybunie która będzie całkowicie odizolowana od reszty. Jej pojemność jest na tyle duża że pomieści wszystkich chętnych którzy chcą kibicować niekoniecznie oglądać mecz.
      Nie zauważa autor artykułu, że to WL stawia na porządek na stadionie, by stadion był miejscem widowiska piłkarskiego a nie pojedynków grupek "kiboli". Powoływanie się na model angielski jest błędem, skąd autorze możesz wiedzieć co jest lepsze, dobrze zorganizowani kibice na stadionie, śpiewający, skaczący, czy grupki chuliganów przed stadionem robiący masaże w pobliskich uliczkach?
      Piłka nożna jest dla wszystkich!! Chodzi o opanowanie tego w sposób rozsądny. Każdy ma to co chce. Dla jednych widzów ważny jest mecz, dla innych atmosfera na stadionie, a dla jeszcze innych właśnie ten spektakl tworzony w kotle. Cała rodzina może spokojnie iść na mecz Lecha i każdy znajdzie coś dla siebie i wrócić z meczu w całości bez dodatkowych masaży. Czyż nie o to chodzi?
      O ile dla dziennikarza GW wyrzucenie go poza nawias gazety nie znaczy nic, o tyle dla kibica łamiącego regulamin wyrzucenie z grupy jest ciosem. Jak dotąd nie słyszałem by WL namawiała swoich kibiców Lecha do wszczynania zdym, a nawet wręcz przeciwnie. A to, że swoje regulaminy głoszą jezykiem nie zawsze zgodnym z parlamentarnym, nie znaczy, że ten regulamin jest gorszy od regulaminu sejmowego. To posłowie częściej łamią swój regulamin. Może dlatego, że nie ma tam dosadnych słów typu wypier...j, bo pewnie taki regulamin byłby bardziej zrozumiały.
    • Gość: jar Niebiesko-białe panie dziennikarzu ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:22
    • Gość: mel Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:28
      to absolutnie najglupszy artykul czytany przeze mnie w gazecie.pl.
      przeczytalem go trzy razy, ale nadal nic sie tu nie trzyma kupy.
      chcialoby sie skomentowac, ale po co odnosic sie do kazdego durnego
      zdania zadajac sobie trud, ktorego jacek sarzalo nie zadal sobie
      wcale. jedyny komentarz - zenada...
    • Gość: świst Artykuł zmusza do odpowiedzi na trudny problem IP: *.ghnet.pl 13.12.08, 11:28
      i opowiedzeniem się za ciemną lub jasną stroną mocy. Oczywiście nie jest
      powiedziane do końca że ciemna strona jest ciemna całkowicie ale dużo w tym
      racji. Uwielbiam stawianie wyboru na ostrzu noża - swego rodzaju radykalizm
      zdefiniowany tym że zmusza do jasnego określenia swojego stanowiska a nie do
      uciekania od problemu!

Vivat takiemu dziennikarstwu. Dziękuje i proszę przyjąć Autorze gorące gratulacje.
      • Gość: gość Re: Artykuł zmusza do odpowiedzi na trudny proble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 19:55
        rzuć jakikolwiek temat a w ciągu godziny mogę Ci stworzyć taki
        czarno-biały tekst z argumentami..
        tylko pamietaj że argumenty będą: ktoś komuś kiedyś gdzieś coś
        powiedział
        i nawet nikt nie będzie mógł zdementować bo przecież nikogo nie
        wskazano.. genialne prawda?
        szkoda tylko że się nie podpisałem...
    • Gość: observer Taka prawda IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:30
      Hahahaha smieszni sa ci kibice. Oficjalnie strasza sadami tych ktorym nie moga
      poprostu dac po ryju, a calej reszcie groza oklepaniem maski jesli im sie ktos
      przeciwstawi. Powstala piramida wladzy wsrod klubu kibica. Ci na gorze sa od
      zalatwiania spraw oficjalnie, ci nizej od brudnej roboty.
    • Gość: kibic KSG Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: 212.106.160.* 13.12.08, 11:31
      a kosherna gazeta wybiórcza zaczepia i zaczepia...panie sarzało przez takich
      jak pan stadiony beda nudne i bezbarwne...naprawde niech pan sobie idzie
      ogladac mecze do multipleksow,tam dostanie pan popcorn i kulture...straszne
      straszne straszne ze przez takich ludzi jak ten pan nasze stadiony straca
      wiele wiele...i nie bedzie juz tak jak w meczu z deportivo gdzie kibice Lecha
      po meczu byli chwaleni za doping przez pol swiata,tylko beda tacy panowie jak
      pan panie sosarzalo ktory pyszczek otwiera dopiero jak wpada gol....i bedzie
      cisza cisza ale za to kulturalnie...ja sie na to nie godze i mam nadzieje że
      dluuuuugo tak nie beeeeedzie
      • Gość: observer Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:41
        Nie kazdy idzie na mecz by sie nadzierac i podskakiwac razem z innymi.
        Natomiast kazdy kto wchodzi na stadion placi taka sama cene za bilet i ma prawo
        do tego by ogladac mecz w taki sposob jak mu sie podoba.
        Nikt mi nie bedzie dyktowal, ze mam teraz skakac albo krzyczec bo jak nie to
        dostane oklep. To, ze do Rotterdamu bilety moga kupic ci ktorzy chca tam jechac
        zeby skakac i krzyczec a nie ci ktorzy chca obejrzec mecz jest paranoja.
        Tlumaczenie, ze spokojni kibice poprzez swoje zachowanie zaburza dobra opinie (w
        kibicowskim swiadku, bo nikogo innego ta opinia nie interesuje) reszty
        "prawdziwych" kibicow jest absurdem.
        • Gość: mlx Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:47
          Powtarzam po raz któryś: oczywiście każdy ma prawo kibicować tak jak
          mu się podoba,nie musi krzyczeć, skakać, stać bez koszulki itp,
          czego jestem najlepszym przykładem na Bułgarskiej - i jakoś nie
          dostaję "oklepu". Nikt też nikomu nie zabrania jechać na mecz do
          Rotterdamu - można kupić bilet w Holandii i wejść na mecz i
          kibicować jak się komu chce. Ograniczenie dotyczy TYLKO sektora dla
          gości, za który to sektor goście (czyli organizator - WL) biorą
          odpowiedzialność.
          • Gość: observer Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:51
            Czyli WL nie chce w swoim sektorze ludzi ktorzy chca tam jechac zeby tylko
            ogladac mecz a nie dopingowac w rozumieniu tego slowa przez WL?
            • Gość: mlx Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:55
              Po pierwsze WL nie chce w tym sektorze ludzi, których nie zna i nie
              może za nich wziąć odpowiedzialności. Naprawdę w czym problem?
              Gdybym miał czas, to pojechałbym do Rotterdamu oglądać mecz (nie do
              sektora WL), niestety obowiązki :) I jakoś ta sytuacji mi nie
              doskwiera...
              • Gość: Ads Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 13:06
                Dokładnie, jesli chodzi o stadion Lecha to są różne trybuny i każdy znajdzie swoje miejsce, mamy kocioł do którego wchodzić powinni najzagorzalsi kibice (przedewszystkim dół kotła) i ci co są mają kibicować tam, ze wszystkimi tego konsekwencjami, są także inne trybuny dla tych mniej aktywnych co chcą mecz obejrzeć. Co do Rotterdamu, jest to wyjazd WL i to ona jest za to odpowiedzialna, każdy może zakupić bilet ale na inny sektor, bo w tym są ludzie, którzy w razie awantur, mogą mieć spore kłopoty. Selekcja masz w klubach, wyjazdach szkolnych (niegrzeczni nie jadą) czy chociażby wyjazdach państwowych (nie każdy może się tam dostać). Takie jest życie.
            • Gość: nik Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.eastwest.com.pl 13.12.08, 11:59
              Udaj sie do weterynarza i daj sie zbadać
              Mecz obejrzyj se w telewizji.
              Przestań tu wypisywać człowieczku farmazony bo jak widze jestes dośc osamotniony
              w twoich schizofrenicznych wywodach
              • Gość: observer Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 14:06
                pozostawie to bez komentarza bo szkoda mi gadac z kims komu gdy zabraknie
                argumentow, potrafi tylko obrazac lub dac w ryj
                • Gość: mikee Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.echostar.pl 14.12.08, 08:33
                  No to najwyraźniej ty jesteś z tych, co żaden merytoryczny argument nie sprawi,
                  że przestaną pleść bzdury. Dopiero jak się takiego obrazi albo da mu w ryj, to
                  zrozumie, obrazi się i pójdzie do diabła.
        • Gość: kibic58 Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 12:05
          Zapomniałeś, że kibic jest 12 zawodnikiem i skoro można wybrać najlepszych na mecz, to należy wybrać. Piłkarze potrzebują wsparcia, dopingu.
          Po co selekcje w życiu? Kto pierwszy ten lepszy? A może chciałbyś zrobić biznes na biletach i wystawić je na allegro?
          Ale byśmy mieli kadrę Polski:)

A może szefowie pana Szarzały zrobią selekcje redaktorów, by nie tracić opini sprzed lat, którą ciągle traci.
    • Gość: gaga Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:39
      Swietny artykul.
      Kibic Lecha czyli kto? Jaka jest definicja kibica Lecha? Cpun,
      Czlowiek z ilorazem inteligencji szympansa, pijak, czy moze...? Po
      co normalni kibice maja chodzic popatrzec na piekno pilki jak obok
      siedza wandale, dewianci, psychopaci, ktorzy za zwyciestwo oddali by
      zycie.
      • Gość: Piotr Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.173.18.235.tesatnet.pl 13.12.08, 11:48
        Kibic Lecha czyli ja 28 letni mgr UAM-u, urzednik państwowy. Na
        niektóre wyjazdy zabieram 9 letniego siostrzeńca (tez KIBICA LECHA)i
        jakoś młody bawi sie świetnie a siostra nie boi sie go puszczać ze
        mna własnie dzieki takim ludziom jak Litar i inni z Wiary Lecha
        którzy trzymaja to wszystko w ryzach. tak więc chwała Wiarze Lecha
        za to co robia ja ze swojej strony moge napisac tylko DZIĘKUJĘ.
      • Gość: mlx Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 11:50
        Obraża mnie Pan/Pani. Jestem kibicem Lecha, chodzę na mecze w
        Poznaniu regularnie. Podejrzewam, że przerastam Pana/Panią poziomem
        inteligencji, napewno poziomem wykształcenia, a także pozycją
        zawodową, społeczną i materialną. Niestety taki urok internetu -
        każdy frustrat może anonimowo wypisywać cokolwiek.
    • Gość: viktor Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.chello.pl 13.12.08, 11:41
      Ten ideał pana dziennikarza funkcionuje już w bogatych klubach.Ze
      stadionów zostali wyrógowani zorganizowane grupy kibiców a piłkarze
      biadolą że chociaż grają przy pełnych trybunach dopingu nie ma wcale.
    • Gość: gress [...] IP: *.centertel.pl 13.12.08, 11:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kileer Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:43
      KTO JEST AUTOREM TEGO ARTYKUŁU - NORMALNIE JEST ZWYCZAJ PODPISYWANIA SIĘ!!!!!!!!!
    • Gość: !3 Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:44
      Co to za pajac pisał? Człowieku chyba nigdy na lechu nie byleś! Nagonka
      jakiegoś zazdrosnego kibica klubu który jest niczym. Że nalechii niby to lech
      zaczął burdy? |Jaja sobie robicie. A do sport.pl - myślałem że jesteście
      porządnym portalem ale widzę że się myliłem, piszcie o tym co jest prawdą a
      nie to co wam się przewinie w pierwszej lepszej gazecie.
    • Gość: Rosi1910 Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.08, 11:44
      Rozumiem, że nie tępienie wszelkich objawów kibicostwa (tak jak to sie dzieje
      w wspanialej legii) jest już haniebnym czynem... Gratulacje dla władz Lech,
      budujcie dalej wielki europejski klub. Mi pozostaje czekać, aż Widzew do Was
      dołączy, a legia będzie miała wielki klub, tyle że bez (mimo wszystko
      aktualnie jednych z najlepszych) kibiców.
    • Gość: zofey MKS race IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:46
      a co jest złego w tych racach? jeszcze chcą od razu karę płacić, czyli są OK.
      jak dla mnie.
    • Gość: DUO Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 11:48
      Szanowny Panie redaktorzyno nie ze wszystkim zgadzam sie z "Wiarą
      Lecha" ale w tym artykule pokazał Pan [ rzeby Pana nie schanbic, a
      zrobił to Pan na sobie osobiscie ] brak wiedzy na temat który się
      pisze.Prawdopodobnie jest tak że jak ja oglądałem początki kariery
      Kostki,Oslizły,Pola i Lubanskiego to Pan srał w gacie, dlatego nie
      będę z osrusami dyskutował.
      KIBICE LECHA NIE DAJCIE SIĘ PODZIELIĆ.Dziennikarze mają to do siebie
      że za pieniądze to napiszą że białe jest czarne i będą innych
      przekonywac.Wyrazy współczucia dla tego pismaka za swoje
      wodogłowie!!!!
    • Gość: piokus Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: 92.19.43.* 13.12.08, 11:48
      schizofremia to choroba slaska i pana ktory napisal ten artykul zapewne jest
      on z wroclawia pozdrowienia dla lecha zaglebie zawsze z wami
    • Gość: Je... Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.net.perfekt.pl 13.12.08, 11:49
      Jak zacząłem chodzić na Bułgarską to ten śmiecia litara jeszcze na świecie nie
      było, i teraz mi ta męda będzie decydować czy np. ja pojadę lub nie???
    • Gość: sebaLECH Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.atm2-0-5373.0x50a53336.vgnxx1.customer.tele.dk 13.12.08, 11:50
      Ty podrobko dziennikarza!!!LECH MA BARWY NIEBIESKO-BIALE!Poczytaj
      troszke zanim cos napiszesz!Twoje prowokacje na lini dzialacze
      kibice nic nie dadza!Pisz o swojej Legi i o ich kibicach amatorach a
      gatunkiem na wymarcie to jestescie własnie wy dziennikarze!
      POZDROWIENIA Z DANII DLA WSZYSTKICH KIBICOW LECHA POZNAN!
    • Gość: fermi Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: 84.9.236.* 13.12.08, 11:51
      ale wam tam w warszawce przeszkadza sukces leszka

niech o poznanskiej pilce pisza poznanscy dziennikarze, a nie stoleczni,
      szczegolnie tacy co wiedze na temat kibicowania w Poznaniu biora z kapelusza.
      NA MECZ I POTEM PISAC!
      • Gość: le ming Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.aster.pl 13.12.08, 12:15
        "Sukces" Leszka?! :-))))) Tos mnie, brachu, ubawil. "Sukcesem" nazywasz wygranie
        jesieni po tym, jak wam sie w ostatnim meczu przeciwnik podlozyl? Czy moze dwa
        remisy i wtope w grupie w UEFA i teraz - jak zwykle - "mecz o wszystko" w Holandii?
        • Gość: qwer Sukces Legii! IP: *.icpnet.pl 13.12.08, 12:42
          Masz rację, sukcesem były wyniki Legii w pucharze UEFA z FK Moskwa. Brawo!!!
          Widać skąd się biorą tacy redaktorzy.
        • minusn Re: Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny 13.12.08, 13:31
          To co dla lecha akurat jest sukcesem (lider ekstraklasy po kilkunastu latach,
          osiągnięcie 2. rundy PUEFA i zdobycie 2 punktów w 3 meczach) może dla innych
          klubów które grywały nieco wyżej w Pucharach i zdobywały częściej mistrzostwo
          sukcesem nie jest. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Więcej
          wyrozumiałości dla euforii poznańskich kibiców. Kto wie czy będą mięli się z
          czego cieszyć na wiosnę...
    • Gość: dgrey Anonimowy gó...arz w szaliku... IP: *.chello.pl 13.12.08, 11:56
      "A nie po to, by rozciągnąć największą na świecie flagę, pobluzgać, spoić się
      piwem, rozebrać do pasa i pół meczu przetrwać tyłem do boiska, a na koniec
      obić komuś twarz."

Drodzy kibole. Jak widzicie całokształt waszej działalności i filozofii można
      oddać w jednym zdaniu. Jesteście po prostu niepotrzebni i cieszę się, że
      zaczyna się o tym mówić. Im prędzej was nie będzie na trybunach, tym prędzej
      ludzie odniosą z tego korzyść. Mam nadzieję, że uda się was szybko stamtąd
      wypędzić i czym prędzej o was zapomnieć.
      • Gość: snc Re: Anonimowy gó...arz w szaliku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 13:45
        kolejny telewizyjny kibic, chcesz miec kulture? idz do multipleksu
        na mecz tam dostaniesz popcorn, albo usiadz wygodnie w fotelu i
        ogladaj C+ ... jak i ten który napisał ten cytat
        każdy klub w Polsce zazdrosci naszych kibiców, nasz doping chwalony
        jest w mediach (niesprzyjaznionych z klubem Legii i GW)

nie bagatelizuj wszystkich kibiców, bo owszem kilku kiboli sie
        znajdzie zawsze i wszedzie ale stanowia pewnie ok 1% poznanskich
        kibiców,

spoic sie piwem?? to chyba mozna tylko w domu bo na stadionie jest
        zakaz spozywania alkoholu!

im predziej nas nie bedzie tym predzej Polska piłka upadnie... bez
        nas na meczu bedzie 100-200 osob - karnety dla zaprzyjaznionych firm!
    • Gość: LPU Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.promax.media.pl 13.12.08, 11:58

Jedno wytłumaczenie:Cała Polska zazdrości Lechowi drużyny kibiców i
      wkrótce stadiony.Mistrz Mistrz Kolejorz.Do Holandi po zwycięstwo hej
      hej!!!Śmieszne pismaki całe forum Lech sie z was śmieje żałosni
      jesteście.

P.S.Dzięki za darmowąreklame dla Kolejorza
    • Gość: Kibic Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: 82.139.57.* 13.12.08, 12:04
      Nie mają co pisać to na kibicach sie wyżywają...
    • Gość: sebaLECH Po co dajecie sie prowokowac! IP: *.atm2-0-5373.0x50a53336.vgnxx1.customer.tele.dk 13.12.08, 12:09
      Po co dajecie sie prowokowac!!! Po co wogole czytacie te nedzne
      wypociny! Grubego zabolal list i koledzy amatorzy dziennikarze
      probuja bzdury wypisywac!
      • Gość: Pawełek Re: Po co dajecie sie prowokowac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 13:42
        Popieram, olać gościa i GW
    • Gość: HHHHHHH Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.08, 12:10
      Zawsze zastanawiałem się kim są ludzie którzy w sondażach popierają naszego rządzącego bliźniaka , teraz już wiem . macie (ci ktorzy nazywacie sie kibicami) taka samą schizę co do prasy jak ON STRASZNE!!!!!! Nikt nigdy mnie nieprzekona ze kibice(ci ktorzy nazywaja sie kibicami) no nie banda , niestety tak jest i to nichodzi tylko o stadion , caloksztal waszej kultury i zachowania w duzej wiekszosci jest godny politowania , jako normalnemu czlowiekowi zal mi was i czekam tylko az ktos wkoncu zrobi z wami porzadek bo na to ze zmadrzejecie to niema co liczyc
    • Gość: CWKS Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 12:11
      Pie...cie głupoty po przez ten artykuł
    • Gość: wues Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 12:15
      Nie trawię Kolejorza jednak artykuł ten jest uderzeniem także w fanatyków innych
      klubów. Redaktor w swojej zapyziałej, bujnej wyobraźni uczestniczy w meczach,
      zapewne w taki sam sposób jak we Wrocławiu czyni to "Brzoza" opisuje sytuacje,
      oprawy w których nigdy nie uczestniczył nie organizował, swój tyłek wysłał co
      najwyżej na własny stadion z akredytacją dziennikarską, nigdy nie poczuł emocji,
      nie starał się wspierać drużyny dopingiem, na młynie chociażby chciał to się nie
      pojawi bo nie mógłby na spokojnie na siedziąco i najlepiej w ciszy obejrzeć meczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka