Dodaj do ulubionych

Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele

IP: 217.153.67.* 12.08.09, 12:45
Iwanow czy Kołtoń to żart jakiś, tu jest oceniane kogo ludzie kojarzą, a nie
kto naprawdę dobrze komentuje mecze. Szpaku to już niemal legenda, ale jak dla
mnie na 1. miejsce nie zasłużył.
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.092.c83.petrotel.pl 12.08.09, 12:50
      Najlepszy jest M. Iwański. D. Szpakowski jest zabawny (mam do Pana
      Szpakowskiego mały sentyment bo można powiedzieć, że się wychowałem na jego
      komentarzach), a reszta to szkoda gadać. Co chwila stękają, i te ich żałosne
      powiedzonka fuj...
      • Gość: hans hebron Iwanski? zartujesz sobie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:19
        podnieca sie czyms co sie w ogole nie wydarzylo... Szpaku rządzi- jak go
        wyrzucili na dwa lata to wszyscy zobaczyli ze nie ma kto go zastapic
        • munch2 Ty chyba też żartujesz 12.08.09, 15:19
          Mam nieodparte wrażenie, że zbyt wielu meczów na innych kanałach nie oglądałeś.
          • Gość: fgf Re: Ty chyba też żartujesz IP: *.68.66.252.kutno66.tnp.pl 12.08.09, 15:33
            no wlasnie. tvp i polsat to szajz, dobrzy sa dla mnie tylko ci z
            canal+, to chyba oczywiste.
            • Gość: scaneRboy Re: Ty chyba też żartujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:39
              wynika z tego tylko i wyłacznie to, że TVP dociera do największej
              ilości widzów, na drugim miejscu jest POLSAT. A że najlepszą
              produkcję widowisk sportowych (w tym pojeciu jest również komentarz
              sportowy) robi odpłatny CANAL+, to inna sprawa.
              Widzom, którzy sport znają tylko z relacji Szpakowskiego można
              wyłącznie współczuć.
              • maz-46 Re: Ty chyba też żartujesz 12.08.09, 20:15
                A ja współczuje tobie. Cieszę się jednak, że ci którzy nie lubią Szpaka muszą
                znosić jego komentarz. To kara za wasze krytyczne wobec niego opinie.
                Ten ranking w pełni odzwierciedla kto jest najlepszym i najpopularniejszym
                komentatorem piłkarskim w Polsce. Takiej atmosfery jak Szpak nie potrafi
                stworzyć żaden inny komentator. On komentuje z sercem i z emocjami, nie to co ci
                wszyscy pozostali ponuracy. A że się myli? To dodaje mu tylko uroku.
                Brawo Szpaku, trzymaj się jeszcze długo!
          • Gość: hans hebron Re: Ty chyba też żartujesz IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 19:04
            nie przekonują mnie komentatorzy Canalu, może poza Smokowskim. O polsatowcach z
            litości nie wspominam. Być może mam do Szpaka sentyment z dzieciństwa...
      • Gość: ... Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: 82.160.24.* 12.08.09, 13:30
        racja Iwanskiego tez lubie. Szpakowski jest za bardzo stronninczy w stosunku do
        wielu zawodnikow w kadrze i jak kogos nie lubi to go karci ile moze. A najgorsze
        jest to ze jak mecz jest nudny to on tez dostoswuje komenatarz doi meczu i wtedy
        czlowiek usypia i wychodzi. Iwanski ma to cos ze nawet z miernego widowsika
        potrafi cos wyciagnac.

Po iwanskim stawialbym na Borka i Bozydara. wogole Polsat Sport stoi dobrze w
        komentowaniu meczy. N sport znam tylko z fragmentow meczy na serwisach
        sportowych. Iwanskiemu rzeczywiscie powinny zaplacic komercyjne stacje bo warto
        go miec u siebie.
      • Gość: O Najlepszy jest JACEK GMOCH!!! IP: 212.183.134.* 12.08.09, 16:26
        Jego trafne komentarze podczas meczu są mistrzowskie!
        W końcu jest ktoś kto "zna" się na rzeczy i umie to ładnie widzowi przedstawić. :)
    • Gość: mieto Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 12:51
      ludzie oglądajcie canal+
      • Gość: hmmm Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: 80.50.133.* 12.08.09, 13:01
        A po kiego ??? Dla jednego Smokowskiego się nie opyla!!!
        • Gość: WKS Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.09, 13:12
          Ale dla Twarowskiego sie opłaca.
          • Gość: wislander Dla L. Orłowskiego też warto! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 14:22
            j.w.
            • Gość: koto Re: Dla L. Orłowskiego też warto! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 14:49
              Szpakowski tak, ale pozostałe miejsca dla canal+.
              • ludwikdorn Re: Dla L. Orłowskiego też warto! 12.08.09, 15:01
                Szpakowski przy komentatorach Canal+ jest jak Trabant przy Ferrari. Jak się
                pierwszy raz ogląda na C+ mecz Premier League to naprawdę otwierają się oczy.
                Okazuje się, że można przez cały mecz nie tylko komentować, ale także opowiadać
                ciekawe rzeczy o zespołach i ich zawodnikach, podawać statystki, fakty,
                ciekawostki. Tym gościom się prawie gęby nie zamykają - to jest profesjonalny
                komentarz sportowy.
                A standardowy komentarz Szpakowskiego tym jego beznamiętnym głosem - "Szira,
                Oszej, Szira, podanie do Sziry. I mamy proszę państwa bramkę." Podnieca się
                tylko kiedy usłyszy gwizdek na przerwę albo kończący mecz. Pół biedy jak gra
                jego ukochana Barcelona, wtedy opowie po raz setny te same anegdoty, ale
                przynajmniej doda coś więcej oprócz wymieniania nazwisk. Najgorsze jest jednak
                to, że on wcale się nie interesuje piłką nożną. Kiedyś poproszony o podanie
                składu półfinalisty Pucharu UEFA powiedział, że nie musi go znać, bo może sobie
                sprawdzić w internecie. Jasne, to wszystko prawda, ale patrząc w ten sposób to
                każdy może być takim komentatorem jak on, bo internet jest ogólnodostępny.
                Prawda jest taka, że prawdziwi fanatycy futbolu, tacy jak w C+ albo Polsacie
                Sport, potrafią tego typu rzeczy wymienić z pamięci, bo to jest ich pasja i tym
                na co dzień żyją. Słuchając ich komentarza łatwo daje się wyczuć różnicę.

Ode mnie Szpaku dostaje ocenę 1/10. Aktualnie najgorszy komentator w polskiej
                telewizji. Czas na emeryturę.
                • wporzokolo Re: Dla L. Orłowskiego też warto! 12.08.09, 15:48
                  Dokładnie. Do tego jest stronniczy i wcale się z tym nie kryje. Zamiast
                  komentować kibicuje - często i gęsto innej drużynie niż ja. Nie da się go
                  słuchać bo zbyt często się myli.
                • iontichy Re: Dla L. Orłowskiego też warto! 12.08.09, 16:24
                  Szpak pokazał się jeszcze gorzej niż piszesz bo zapytano go kto gra w pomocy
                  bodaj Deportivo La C., półfinalisty LM, mającego już wtedy drugi lub trzeci
                  świetny sezon w Europie i świeżo wsławionego wykopaniem Milanu po chyba 4:1. Pzdr
              • Gość: pop Re: Dla L. Orłowskiego też warto! IP: *.68.66.252.kutno66.tnp.pl 12.08.09, 15:34
                zdecydowanie canal+ najlepszy!
    • Gość: robuś Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: 81.219.116.* 12.08.09, 13:09
      taki iwanow na przykład nauczył się holenderskiego bo komentuje ligę
      holenderską dzięki temu nie czyta nazwiska Kuyt za każdym razem
      inaczej. Ja się ciesze że CL i EL będzie na Polsacie a nie w TVP
      gdzie miernoty typu Szpakowski, Gmoch, Engel itp ciągle brylują
      Popatrzcie kiedyś na magazyn Szybka Piłka tego sięnie da oglądać,
      sztywne to, smętne, sztampowe itd.
      • Gość: TJ Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.acn.waw.pl 12.08.09, 13:32
        Iwanow to jedyna osoba na swiecie ktora zna taki jezyk jak holenderski.
        • konstanty52 Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c 12.08.09, 14:05
          Nie czepiaj się. Dziś to pewnie już holenderski (tak jak już jest
          amerykański)
    • Gość: romanb Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.171.228.66.dsl.crowley.pl 12.08.09, 13:14
      Jak słyszę tego faceta, to zbiera mnie na wymioty.
      • maxgazeta.pl TVP 12.08.09, 13:24
        Maciej Iwański i Tomasz Jasina to w tym rankingu sa chyba tylko
        dlatego,że wszyscy ich kojarza bo TVP ma taki zasieg.To sa najgorsi
        komentatorzy kopanej,ich glosu nie da sie sluchac,a i z wiedza nie
        jest najlepiej.Podobnie komentatorzy z Nki-dramat.
        Jak dla mnie numerem jeden jest Szpaku,pomimo,ze sie myli,nie umie
        poprawnie wymawiac nazwisk itd.ale gosc ma najlepszy glos i to
        cos.Za nim ustawilbym Smokowskiego i Laskowskiego (ten jest swietny
        z Leszkiem Orlowskim jak komentuja La Liga),pozniej Borek.Borek u
        mnie stracil tymi zenujacymi atakami na Benhalera,ale komentuje
        dobrze i ma pojecie.Kolton lepiej niech zostanie przy pisaniu bo
        tych jego "eee","yyy" to sie sluchac nie da.
    • sirseb popieram! pzdr Dariusz Szpakowski! 12.08.09, 13:20
      pzdr
    • Gość: Rotfl Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: 195.246.225.* 12.08.09, 13:21
      Ten ranking to jakiś niesmaczny żart - ludzie, zainwestujcie sobie w C+ to nie
      będziecie takich bzdurnych rankingów, w których wygrywa Dariusz "Maszczerano
      ew. Bogucki" Szpakowski. Posłuchajcie Laskowskiego, Twarowskiego lub
      Smokowskiego - naprawdę warto ;) Nawet Marcin Rosłoń daję rade, na pewno jest
      lepszy od przynajmniej 3 gości w tym całym 'obiektywnym' rankingu.
      • Gość: dlatego a przecież wystarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:33
        dodać drugi tor fonii... sam dżwięk z boiska lub oryginalny komentarz. Będzie wybór. Bo samo wyłączenie fonii nieefektywne. Postulowałem wielokrotnie ...cyfra, n.
        Niestety, słucham i rozumiem, widzę ... i do pasji mnie doprowadzają prawie wszyscy komentatorzy. Ich delikatnie określając "bełkot" poraża, ich wymądrzanie oderwane od rzeczywistości... jacy oni telepatyczni giganci i taktycy... na trenerów ich ...a ja nadal nie wiem kto przy piłce. I jeszcze ten wyjątkowo często "obiektywizm" i to bez, praktycznie, wyjątku a przecież sport to czysta gra.
      • Gość: Wojti Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:00
        Slyszalem wyraznie,Szpaku mowil:"Marszcze rano"...:)
    • jakeww Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele 12.08.09, 13:21
      przecie innych prawie nie słyszą Polacy więc ...
    • Gość: ICE Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 13:21
      To jakiś żart?Równie dobrze mógłbym na fotelu komentatora posadzić zamiast tej
      miernoty Szpaka , Jarka lub Lecha... Taki sam bełkot
      • Gość: liquid Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.68.66.252.kutno66.tnp.pl 12.08.09, 15:38
        albo donaldzia
    • Gość: whufeids Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: 217.153.80.* 12.08.09, 13:21
      Rozejrzał się... Popatrzył...
      • Gość: xyz Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.85-237-167.tkchopin.pl 12.08.09, 13:24
        Szpakowski według mnie ma najlepszy głos do komentowania , po nim Borek.
    • Gość: Miklas fan Stare c....py z TVP nie daja mlodym pola do gry IP: *.scansafe.net 12.08.09, 13:23
      Ja juz mam dosc Pana Szaranowicza jak komentuje skoki
      Przypomina to Gomulke mowiacego o ostatnich zbiorach z pelna
      statystyka Slawek Milkas wroc.....
    • Gość: Skimal Przemysław Pełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:24
      Przemysław Pełka- ja tyle mam do powiedzenia w tym temacie
      • Gość: prusi1 Re: Przemysław Pełka IP: *.solarme.pl 12.08.09, 13:26
        popieram w 100%
        • Gość: Szyjka Re: Przemysław Pełka IP: *.grybow.net.pl 12.08.09, 15:00
          Potwierdzam - ale Przemek jeszcze lepiej komentował NHL :)
          • Gość: Ktoś Re: Przemysław Pełka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:07
            MŚ w hokeju na lodzie, a nie NHL chyba. :) Ale futbol też dobrze
            komentuje. Ma odpowiedni barwę głosu, która przy emocjonowaniu się w
            akcjach podbramkowych nie jest że tak wku*wiająca jak choćby u
            Kołtonia czy Iwańskiego. C+ ale kojarzy mi się taka fajna para
            Premier League. Chyba Twaroski w duecie z kimś. Szpakowski poprzez
            sentyment, ale wyłącznie mecze Polski. Klubowe odpadają, faworyzuje
            lepszych.
            • Gość: Szyjka Re: Przemysław Pełka IP: *.grybow.net.pl 12.08.09, 15:10
              Komentował NHL - jak lecialo na polsat sport. O ile mnie pamięć nie myli to 3 lub 4 lata temu. Pamiętam bo wtedy obstawialem u buków.
            • Gość: uuu Re: Przemysław Pełka IP: *.68.66.252.kutno66.tnp.pl 12.08.09, 15:40
              najlepsi są laskowski i orłowski w laliga na c+, po prostu zajebisci
          • kdsz Re: Przemysław Pełka 12.08.09, 15:08
            I ja dorzucam cegiełkę. Przemek rządzi. Za nim Smokowski. Lubię też Włodarczyka
            od czasu jego opowieści o fryzurach czeskich internacjonałów
            • Gość: kindersztubak Re: Przemysław Pełka IP: *.aster.pl 12.08.09, 22:07
              popieram! gosc jest swietny, nikt nie ma takiego glosu jak on! gol w
              jego wykonaniu to majstersztyk!
      • Gość: Skimal Re: Przemysław Pełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 00:04
        Cieszę się, że chociaż kilka osób także ceni tego komentatora. Chociaż trudno jest jednoznacznie określić kto jest najlepszy, to myślę, że ranking na najbardziej niedocenianego komentatora Pełka wygrałby w cuglach.
        Może trochę przesadziłbym mówiąc, że jest on bezwzględnie najlepszy, ale dzięki niemu nauczyłem się oglądać hokej i bardzo jestem mu za to wdzięczny.
    • Gość: wshas Szpakowski jest najlepszy. IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 13:24
      Szpakowski jest najlepszy. Nie myli się tylko ten kto nic nie robi. A tam gdzie są prawdziwe emocje wkradają się błędy.
    • Gość: ... Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.chello.pl 12.08.09, 13:25
      "Zawsze, gdy oglądam mecze w telewizji
      Jeden komentator na glebę rzuca mnie
      Pewnie zachodzicie w głowę, kto to taki
      Więc wam mówię to Darek Szpakowski jest

Darek Szpakowski najlepszym komentatorem jest
      Darek Szpakowski najlepiej skomentuje mecz
      Darku kibice uwielbiają cię
      ( A teraz solo - cały zespół nie wie, co się dzieje)

Kiedyś bardzo dobry był Jan Ciszewski
      Lecz tamte czasy nie powrócą już (oj tamte czasy już na pewno nie powrócą)
      Przy Darku Szpakowskim czujemy się bezpieczni ( i respekt)
      Darku weź mikrofon i słuchawki włóż!!! "

;-)
    • Gość: tymek Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.stk.vectranet.pl 12.08.09, 13:26
      Jak dla mnie Jaroński i Wyrzkowski z Eurosportu nie mają sobie równych.
      • Gość: Dyb Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:27
        To Ci panowie od biathlonu i kolarstwa ? Jak tak to w pełni się zgadzam.
        • Gość: turysta80 Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:49
          Rach Ciach Ciach Ciach
      • Gość: t Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: 212.87.241.* 12.08.09, 13:52
        Mówiąc o Eurosporcie nie wolno nie wymienić również Panów Kruka i Jewtucha. Sądzę że nie ma w Polsce innych którzy równie mocno potrafią przyciągać widzów do telewizorów mimo komentowania pozornie tak mało widowiskowego sportu jakim jest Snooker. Z nimi nawet pojedynki między Ebdonem i Selbym potrafią być ciekawe.
        • Gość: pfk Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.centertel.pl 12.08.09, 16:32
          Gość portalu: t napisał(a):

> Mówiąc o Eurosporcie nie wolno nie wymienić również Panów Kruka i Jewtucha.

Popieram! Panowie Kruk i Jewtuch wymiatają!:) i to ich "snookerowych snów" ;)
          Dzięki nim zainteresowałem się snookerem i nawet zacząłem grać.. ;)

Pozdrowienia!
      • Gość: Dematerializator Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:15
        Lepszych od nich nie ma i dlugo nie bedzie
    • Gość: wjola Tylko Marcin Feddek!!! IP: *.swan.cable.ntl.com 12.08.09, 13:26
      koles wymiata
    • Gość: we3 Smokowski, Twarowski a dalej długo nic IP: *.acn.waw.pl 12.08.09, 13:26
      Komentatorzy w C+ przez lata zrobili duuuuży postęp i są profesjonalistami
      pełną gębą. A reszta mam wrażenie, że się z roku na rok cofa.
      Szpakowski to mamut w formalinie ale jego koledzy z tvp nawet do forlaminy by
      się nie nadawali.
      • Gość: kuskus Re: Smokowski, Twarowski a dalej długo nic IP: 213.17.170.* 12.08.09, 16:42
        Zgadza się. Zachwyty nad komentarzami p. Szpakowskiego czy, co
        jeszcze dziwniejsze, p. Kołtonia są możliwe tylko u widzów, którzy
        nigdy nie oglądali meczów w C+.
    • lipton1 Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele 12.08.09, 13:27
      To chyba ta sonda była robiona tylko w WARSZAWIE.
      NA ŚLĄSKU takim Panom jak SZPAKOWSKI - głośne NIE , NIE !!!!!!!
    • albinozz Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele 12.08.09, 13:27
      Trójeczka panów z C+ o 5 miejsc za nisko. Jak na polskie warunki to są profesjonaliści pełną gębą, ale niestety szary Kowalski ich nie kojarzy. Szpaku spoko, ale tylko z sentymentu. Polsatowskie żelowane towarzycho jak najdalej od piłki! Spadajcie do siatkówki plażowej albo strongmenów. To samo ta obleśna makrela Maciej "Szybka piłka" Iwański.
      • Gość: baro Dokładnie tak IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.08.09, 14:00
        Dokładnie to samo chciałem napisać, piona!
        • albinozz Re: Dokładnie tak 12.08.09, 14:07
          High five! :)
      • Gość: ds Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.mofnet.gov.pl 12.08.09, 14:13
        Chciałbym tylko niesmiało zauważyć, że 2/3 z "polsatowskiego
        żelowanego" towarzystwa komentowało kiedyś w Canal+ i to,
        bynajmniej, nie siatkówkę plażową. Jeden z tego "towarzystwa"
        regularnie wygrywał plebiscyt na najlepszego komentatora Canal+.
        Strongmani to raczej w TVN-nie, a nie w Polsacie. co do reszty się
        zgadzam: komentatorzy Canal+ za nisko ocenieni, ci z TVP i TVN za
        wysoko. Szczególnie Kalinowski.
        • albinozz Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c 12.08.09, 14:40
          Komentujemy to co jest teraz, a nie to co było 5 czy 8 lat temu. Dziwnym by było, żeby plebiscyt wygrywał komentator nieznany, nawet jeżeli organizatorem był C+, w którym Borek już nie pracował. Skoro Borka w C+ już nie ma tzn. że na bycie tam nie zasługuje. Borek się zeszmacił tymi wojenkami podjazdowymi i włażeniem w dupę Kowalczykowi, Hajcie, Brzęczkowi, Świrowi i reszcie tych "gwiazdorów" z towarzystwa wzajemnej adoracji. On i Kołtoń to dwa aroganckie dupki, co pozjadali wszystkie futbolowe rozumy.

nSport to rzeczywiście dramat. Napaliłem się na mecze PP, ale to co oni wyprawiają to jest dno. Jakieś totalne bzdury okraszone częstymi błędami rzeczowymi. Jak grał Lech to wyłączałem fonię i słuchałem Merkurego.
      • Gość: kajet właśnie! ten ranking wygrali IP: 94.254.201.* 12.08.09, 14:27
        kretyni wspierani przez sprzedawczyków. Komentatorzy TVP pie... bez sensu, a
        Polsatowcy siedzą w kieszeni u PZPNowskiej gwardii - pamiętacie, jak najeżdżali
        w czasie ME od drugiego meczu, zamiast komentować, najeżdżali Beenhakkera, i to
        takim tonem, jakby jednocześnie gruchę walili? ten ranking to żenada, żenada.
      • Gość: pl Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: 62.233.182.* 12.08.09, 15:01
        komentatorzy c+ najlepsi to inny wymiar kosmos w porównaniu do szpakowskiego, ale niestety nie każdy ma okazje się o tym przekonać.
        o borkach i kołtoniach szkoda nawet wspominać to 4 liga
    • uzman Dowód na zdurnienie społeczeństwa! 12.08.09, 13:27
      Polacy to jednak w swej masie debile. Konkurs wygrywa człowiek,
      który pomimo profesjonalnego zajmowania się piłką nożną przez ponad
      ćwierć wieku dalej nie zna zasad, nie rozumie taktyki, nie kojarzy
      nazwisk i wciąż ni w ząb nie czuje piłki. Żenada!
      • Gość: freiman Re: Dowód na zdurnienie społeczeństwa! IP: *.elwico.pl 12.08.09, 13:47
        Zgadzam się , może mieć nie wiem jak dobry głos , ale jak plecie takie bzdury to
        nóż się w kieszenie otwiera.
        I nie chodzi tu o przekręcanie nazwisk , tylko np. nieznajomość podstawowych
        gestów sędziego , szczegółowych zasad itp. czyli tak jak napisałeś , nie czuje gry .
      • Gość: walhalla Re: Dowód na zdurnienie społeczeństwa! IP: *.lublin.mm.pl 12.08.09, 16:35
        Popieram w 100 % ! Jedynym powtarzanym argumentem zwolenników Szpakowskiego jest to, że nikt inny nie przeżywa tak jak on. Szkoda tylko, że poza tym nic więcej sobą nie prezentuje...
    • Gość: VERVA Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: 194.181.94.* 12.08.09, 13:27
      Na Borka głosowali przede wszystkim geje, kryptogeje i te laski z
      którymi zdradza non stop swoją piękną żonę.
      • Gość: majster Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 13:31
        Szpaku jest najlepszy po prostu wymiata gdyby nie on mecze bylyby jeszcze nudniejsze sie mozna fajnie posmiac i git
    • Gość: stefek Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:30
      Wg. mnie pan Andrzej Twarowski jest zdecydowanie lepszy od Szpakowskiego i tej całej nażelowanej ekipy Polsatu razem wziętych. Szkoda, że tak mało osób ma dostęp do C+. Zresztą dla polskiego kibica jego komentarz i tak jest nie do zaakceptowania: za dużo ironii, dystansu i szyderstwa. No i gdzie zmieścić te odniesienia do Wembley(+50% szacunku w oczach starszego pokolenia), skoro nie komentuje się meczów reprezentacji? :P
    • Gość: rots Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:30
      Komentatorzy Canal+, są zdecydowanie najlepsi, kołtoń czy szpakowski
      nawet nie zbliżają się do ich poziomu...pozdrawaim
    • Gość: KubaR Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.lanet.net.pl 12.08.09, 13:31
      Więc podsumujmy :

Szpaku - fajny głos
      Borek, Smokowski, Twarowski - wiedza + głos
    • Gość: Marcin Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na czele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 13:31
      Dla mnie najlepszy duet komentatorów to Twarowski-Nachorny z canal+. Pierwszy świetnie relacjonuje aktualne zdarzenia na boisku, drugi, jak z rękawa, sypie ciekawymi statystykami, a przy tym obydwaj podchodzą do swojej pracy z humorem i dystansem.
      • Gość: wielki_smar Re: Ranking komentatorów: Dariusz Szpakowski na c IP: *.68.66.252.kutno66.tnp.pl 12.08.09, 15:44
        naHorny ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka