Dodaj do ulubionych

Fair play kołem się toczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:27
jak bym był takiej sytuacji jak Peter Kovacs w tym ostatnim filmiku to bym zrobił to samo
a i jeszcze brawo ajax
a reszta chamstwo!
Obserwuj wątek
    • Gość: Coen Re: Fair play kołem się toczy IP: 87.204.21.* 18.08.09, 10:50
      Reszta to chamstwo - nie...
      Wg mnie 3 przypadek jak najbardziej słuszny, przecież to przedłużanie czasu gry. Bramkarz wybija piłkę na aut, bo jego obrońca "doznał kontuzji" ;-)
    • Gość: Kun Re: Fair play kołem się toczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:35
      a zauważcie jak ten kontuzjowany obrońca z 3 filmiku zaczął się rzucac po golu :P Dobrze im tak, grali na czas i zostali skarceni
    • Gość: evil Re: Fair play kołem się toczy IP: 94.246.147.* 18.08.09, 14:17
      Zabrakło mi w tym zestawieniu gestu piłkarzy Leicester City z 2007 roku. Podczas meczu z Nottingham Forest w ramach Carling Cup jeden z ich zawodników, a dokładniej Clive Clarke doznał ataku serca. Mecz został przerwany przy wyniku 1:0 dla Nottingham. Postanowiono jednak, że spotkanie zostanie rozegrane od stanu 0:0. Było to oczywiście korzystne dla Leicester, jednak zawodnicy tej drużyny zachowali się nadzwyczaj fair-play i w następnym meczu oddali rywalom bramkę. Jak cała sytuacja wyglądała można zobaczyć na youtube. Takie zachowanie w dzisiejszym futbolu jest naprawdę godne podziwu:)
    • Gość: Lip Re: Fair play kołem się toczy IP: 80.51.92.* 18.08.09, 14:23
      A kto pamieta, jak bodajże Di Natale na Euro 08 donzał kontuzji poza boiskiem, wyleciał za linię końcową, a po chwili zaczął się czołgać z powrotem na plac gry, aby sobie tam pozwijać się z bólu, w nadziei, ze przeciwnicy przerwą grę?
    • Gość: AdiS Re: Fair play kołem się toczy IP: 78.131.238.* 18.08.09, 15:52
      faktycznie byla taka akcja na euro a co do trzeciego filmiku to pilkarz ktory strzelil bramke powinien powiedziec gramy a on posłał pilke do siatki jak wszyscy stali tez tak potrafie
    • Gość: fisiekk Re: Fair play kołem się toczy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.08.09, 20:58
      Coen zgadzam sie w 100% z Toba ostatnia bramka tez dla mnie ok, no panowie bez przesady
    • Gość: ponad Re: Fair play kołem się toczy IP: *.witnet.pl 19.08.09, 12:12
      symulanci zostali skarceni (5 i 3) dla Ajaxu brawa za fair play
      www.ponad.pl
    • Gość: no mercy Re: Fair play kołem się toczy IP: *.chello.pl 19.08.09, 14:49
      nie rozumiem przypadku nr 5,
      że niby miał tej bramki nie strzelić bo bramkarz potknął się o piłkę ?
    • Gość: Figari Re: Fair play kołem się toczy IP: 195.116.168.* 19.08.09, 14:51
      W 5 filmiku bramkarz po kontuzi nadal zaczepia napastnika. Mógł się nie ruszać jak go bolało :)
    • Gość: edek Re: Fair play kołem się toczy IP: 81.210.27.* 19.08.09, 15:01
      evil: ale twój przypadek to prawdziwa postawa fair-play a zczubaki opisują przypadki, w których gest fair-play nie do końca był fair.
    • Gość: scaneRboy Re: Fair play kołem się toczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 15:04
      wymuszanie gestów fair play po to, by zyskać na czasie jest nie fair.
    • gengul Re: Fair play kołem się toczy 19.08.09, 15:11
      Co do Litwinów... Grali oni u siebie, a nie można zapomnieć, że mecz nie był ligowy, a pucharowy... 1-1 jest wynikiem o wiele gorszym dla Wilna niż 0-0. Bramkarz Norwegów zawalił, tyle...

Co do sytuacji nr 5 to jak najbardziej bramka fair, bramkarz mimo kontuzji wykonał ruch w kierunku napastnika, próbował go powstrzymać, więc ten strzelił bramkę, proste.
    • Gość: WB Re: Fair play kołem się toczy IP: 81.210.87.* 19.08.09, 17:57
      i to jest sport? sędzia powinien przerywać mecz gdy widzi kontuzję u gracza, dodatkowo zapis video
    • Gość: player Re: Fair play kołem się toczy IP: *.eimperium.pl 19.08.09, 19:57
      kiedys byl jeden przyapdek prawdziwego fair play. podczas meczy west ham z kims niepamietam, jeden zawodnik di canio podajze zlapal pilke do rak po tym jak bramkarz druzyny przeciwnej przy wypijaniu doznal kotuzji kostki.
    • Gość: lalala Re: Fair play kołem się toczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:43
      sytuacja 1. Co w tym nie fair play?? Oddał piłke a bramkarz miał duuuuuuuuuuużo czasu zeby cos z nia zrobic ale nic nie zrobił. Do końca meczu mieli czekać az raczy wykopac piłke??
    • Gość: BoB BUDOWNICZY89 Re: Fair play kołem się toczy IP: 77.87.0.* 19.08.09, 22:56
      Autorzy tekstu nie sprawdzili, a jest w Polsce klub sportowy o nazwie KS Fair Play. Mieści się w Mielcu, na Podkarpaciu. To informacja, która powinna być zawarta w tym tekście. Na przyszłość radzę zajrzeć w wyszukiwarkę np. google. Adres klubu to www.fairplaymielec.pl. Pozdrawiam
    • Gość: J Re: Fair play kołem się toczy IP: *.cs.ubc.ca 19.08.09, 23:34
      @no mercy

No takim lamaga to nie byl. Obejrzyj filmik dokladnie, kontuzji sie nabawil przy poprzednim kroku i kontuzjowana noga nie mogl juz kopnac pilki.
    • Gość: Zgrzebniok Re: Fair play kołem się toczy IP: *.skynet.net.pl 20.08.09, 00:32
      hehe i bardzo dobrze. całe te wybijanie piłki to frajerstwo. sedzia przerwie gre to gra stop inaczej gramy a poza tym trzeba uwazac bo ktos strzeli.
    • Gość: stalowy Re: Fair play kołem się toczy IP: *.luksus.net.pl 20.08.09, 01:20
      Szkoda, że nie znalazł się jeszcze filmik z meczu Barcelony z jakimś klubem z Białorusi, Białorusini oddali piłkę, a Messi piłki nie oddał i strzelił bramkę
    • Gość: witek Re: Fair play kołem się toczy IP: *.171.36.210.static.crowley.pl 20.08.09, 05:24
      Autor chyba nie zna pojecia Fair Play ! Fair Play to nie grzecznościowe podanie piłki!
      Fair Play to jest np. oddanie przeciwnikowi swojego zapasowego roweru aby mógł ukończyć wyścig. Fair Play to danie równej szansy przeciwnikowi który zrządzeniem losu mógłby przegrać. A oddanie piłki to zwykła uprzejmość...
    • von.g Re: Fair play kołem się toczy 20.08.09, 07:04
      Co do sytuacji 4 , to problem polegal na tym ze mecz byl pucharowy wiec gdyby dali sobie bramke strzelic odrazu to przeciwnik dostalby gola na wyjezdzie. Z tego co pamietam litwini wpuscili gola w rewanzu . Ktos pamieta moze , czy jednak sie myle?
    • Gość: mysz wrocławska Re: Fair play kołem się toczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 07:22
      hahaha, uśmiałam się, bo śmiesznie te sytuacje wyglądają (przynajmniej z mojego punktu widzenia, tj. zwykłego oglądacza, a nie kibica ;-)
      W 3cim filmie - ciekawe z jaką żywiołowością piłkarza, który strzelił gola, goni ten, który rzekomo wcześniej doznał kontuzji...:D
    • Gość: elninio Re: Fair play kołem się toczy IP: *.cable.smsnet.pl 20.08.09, 07:26
      Niestety ten element gry jest wykorzystywany taktycznie i w sposób wyrafinowany.
      Jak ktoś oddaje piłkę w światło bramki to na pewno liczy po cichu, że się uda.
      Często też piłkę wybija się świadomie w okolice narożnika boiska, żeby od razu można było siąść na przeciwnikach.
    • Gość: maxiomax Re: Fair play kołem się toczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 00:54
      jesli chodzi o 3 filmik, to sedzia powinien odgwizdac zle wykonany wrzut z autu, przepisy mowia wyraznie, ze nie mozna stosowac korzysci przy zle wyrzuconym wrzucie z autu. Wtedy by nie strzelili bramki i bylby spokój, wina sedziego i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka