Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Finał PLK: Turów - Prokom

IP: *.range86-135.btcentralplus.com 04.06.08, 18:36
    jest gdzies mecz?
    Obserwuj wątek
      • Gość: anonim Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.acn.waw.pl 04.06.08, 18:40
        na Polsacie Sport
        • mikolaj.plank Re: Finał PLK: Turów - Prokom 04.06.08, 18:48
          kogo obchodzą ci przebierańcy? Dzisiaj jedni się przebrali za Turów, drudzy za
          Prokom. Jak na początek nowego sezonu przebiorą się na odwrót, to i tak nikt się
          nie skapnie. Że o wychowanków nie spytam.
          • Gość: Piotrek Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 18:55
            A w piłce klubowej to niby sami zawodnicy danego kraju grają, nie wspominając o
            wychowankach co? Analogia nr.2 w polskiej lidze przewazają Polacy i co ? Ani
            repra nie jest potęgą nie wspomnę o 'atrakcyjności' orange ekstraklasy. Więc tak
            jak jest jest dobrze moim zdaniem 1 polski zawodnik jak będzie więcej dobrych to
            się przebiją a widowisko przynajmniej jest na wysokim poziomie.
      • Gość: ja Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 18:52
        polsa t sport extra czy jakos takjr
      • Gość: mike Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 19:12
        prw.pl/articles/view/6810/pge-turow-zgorzelec-prokom-trefl-sopot-decydujace-starcie-posluchaj-naszej-transmisji transmisja radiowa ale zawsze to cos na żywo
      • Gość: Jendrek Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.escom.net.pl 04.06.08, 19:29
        Kibcuje Prokomowi bo PGE wydaje NASZE PIENIADZE ktore zarabia w
        CENACH ENERGII - niech bedzie sponsorem tytularnym ligii i
        sponsoruje wszystkich ROWNO !!!

A nie: PGE w pilce noznej, w siatkowce, w koszykowce. A jak
        przychodzi do restrukturyzacji tego pier...nego gornictwa to tylko
        potrafia przyjechac do Warszawy i demolowac bydleta.

Zwiazki zawodowe wystrzelac !!! PGE won ze sponsoringu !!!
        • Gość: air23 Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.06.08, 20:06
          Przynajmniej nie sponsorują sędziów!!!
        • Gość: Tomek Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: 195.117.179.* 04.06.08, 21:28
          Jendrek, idź do szkoły!
      • Gość: ot tak Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 04.06.08, 20:00
        z rzędu mówi się po polsku, z rzędu, a nie pod rząd!
      • Gość: śląsk wrocław Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.magma-net.pl 04.06.08, 20:03
        śląsk też zdobył 5 tytułów z rzędu mistrza polski dobrze że mamy 17 a Prokom 7 już Turów cóz musi poczekać
        • Gość: marcin przceniasz nas, to dopiero nasz 5 tytuł IP: *.chello.pl 04.06.08, 22:21
      • Gość: ja Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.magma-net.pl 04.06.08, 20:03
        turów ZLANY!!!!!!!!!!!!!!!!!Brawa dla prokomu
      • Gość: shawn Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 20:23
        Szkoda, że to już koniec - naprawdę super finał, trzymający w
        napięciu, świetnie się to oglądało, brawa dla obydwu drużyn.
        Gurović - wow, 36 punktów przy skuteczności ponad 50% z gry, do tego
        10 zbiórek! Jak dla mnie MVP finału, nawet mimo tej akcji z meczu nr
        4. No a cichym bohaterem Milicić, imponująca mądrość w grze.
        • Gość: Ekslezjasta O MVP Gurovicia... IP: *.e-wro.net.pl 04.06.08, 21:36
          Gdyby Gurović dostał MVP przestałbym oglądać koszykówkę. Faszystom, co nerwy na
          wodzy trzymać nie potrafią, mówię gorące: WON!
          • Gość: igorant Re: O MVP Gurovicia... IP: *.chello.pl 04.06.08, 22:58
            Nie wiem kogo masz na mysli piszac "faszysta", ale na pewno nie Gurovica. Chyba
            ze jednak tak - co slabo o Tobie swiadczy.
            • Gość: tt Re: O MVP Gurovicia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:07
              ale ty głupi jesteś.. wszyscy wiedzą, że Gurović propaguje nazizm, spójrz na
              jego tatuaże
              • Gość: igorant Re: O MVP Gurovicia... IP: *.chello.pl 05.06.08, 20:35
                Obelge z ust debila poczytuje sobie za komplement.
                Co nie zmienia faktu, ze uwazam, iz takich idiotow jak Ty powinno sie kastrowac
                dla dobra gatunku.
          • Gość: Lysy Re: O MVP Gurovicia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:42
            MVP znaczy najbardziej wartościowy zawodnik. Nie najsympatyczniejszy czy
            najgrzeczniejszy. Gurovic był najwartościowszym zawodnikiem finałów.
      • Gość: ja Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.06.08, 21:08
        MISTRZOSTWO POLSKI ZDOBYLI SĘDZIOWIE!!!!
        • Gość: idiota Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 04.06.08, 21:49
          Jasne, mimo gwizdania pod PGR, Turów mistrza nie zdobył. I
          dobrze.tylko WKS
          • Gość: - Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.08, 22:15
            idiota - doskonały nick! ty chyba żadnego meczu nie widziałeś, albo byłeś równie
            ślepy jak sędziowie (mam wrażenie, że czasem mieli wręcz omany wzrokowe)!
            mistrzem powinien być Turów, ale sędziowie na wstępie postanowili wyeliminować
            bohatera poprzedniego meczu. może(!) i w pierwszym meczu były jakieś
            niedociągnięcia na korzyść Turowa, ale prokom odbił to sobie sto razy we
            wszystkich pozostałych meczach. i jeszcze drobna uwaga: jak zachował się prokom
            po meczu pierwszym?? puścił w obieg materiały, jak to został skrzywdzony. dla
            mnie mistrz tak się nie zachowuje. Turów nie płakał publicznie, tylko zacisnął
            zęby i udowodnił, że jest wielki. a szczegóły, które zdecydowały o mistrzostwie
            to właśnie sędziowanie.
            • Gość: shawn Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: 213.155.165.* 04.06.08, 22:38
              Bez przesady z tym sędziowaniem. Było kilka błędów i sporo
              wątpliwych decyzji, faktycznie może o 2-3 więcej na niekorzyść
              Turowa, ale było też kilka sytuacji w których gwizdali w drugą
              stronę (np. "faul" Slaniny w ataku zamiast ewidentnego faulu w
              obronie Witki). Nie miało to wpływu na rozstrzygnięcie meczu - a to,
              że publiczność gospodarzy zachowywała się tak jak zachowywała i
              można było odnieść inne wrażenie to już inna sprawa, decyzji nie
              podejmuje się na podstawie ilości decybeli.
            • Gość: Fan Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 04.06.08, 23:02
              Brak misłów na twój komentarz...
              Po pierwsze, to sędziowie gwizdali mega pod Turów a widziałem
              wszystkie mecze w hali w Sopocie i w TV w Turowie.

Po drugie - wygrał lepszy, a lepszym okazał się Prokom. prokom
              wygrał w waszej hali a ty nie potrafisz się z tym pogodzić...
            • Gość: mikej Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 11:35
              nie sedziowie - ale sedzia. Jeden. kto byl w zgorzelcu na meczu , ten wie, ktory
              to sedzia gwizdal rzeczy, ktore gwizdniete byc nie powinny (np out 3 sek po
              RZEKOMYM zdarzeniu) i inne tego typu ciekawostki.
              • Gość: móha Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.cust.tele2.pl 06.06.08, 00:00
                Dziad Zamojski?
                :)
                ja sie z tego śmieje, czy wygrywa czy przegrywa Turów mistrzem jest:)
                bo ma najlepszych kibiców pod słońcem!!!

Ktoś napisał, że Turów zlany...6 pkt przewagi? łeeee
                4 minuty do konca i był remis. Lanie wygląda troche inaczej. Prokom
                wygrał, a niech ma "miszcza". W przyszłym sezonie w DBE powinny
                wystąpić drużyny juniorów i niech Prokom wygrywa. Wszystkie mecze.
                Hahahahahaha;)
      • Gość: ja Mistrza Polski zdobyli sędziowie IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.06.08, 21:12
      • Gość: śląsk wrocław Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.magma-net.pl 04.06.08, 22:07
        co dobrze tylko WKS Proko z takim budżetem powinien zamiatać w lidze wysoko kazdego śląsk tylko mial bydzet 1mln euro a Prokom 7 mln więc nie wiem o co chodzi mojm zdaniem gdyby nam się trafił sponsor to by śląsk gral wFianle kto wie moż ei w tym roku gdyby nie problemy same w klubie nie mam nic do prokomu ale ten budżet to przesada i wstyd w Eurolidze
        • Gość: zszokowany... Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 04.06.08, 22:34
          Ludzie! Czy wam już się kompletnie w głowach poprzewracało?

- Prokom płakał? Właśnie ty i inni kibice płaczecie, że przegraliście i szukacie
          winnych. Sędziowie? Proszę was (śmiech na sali)... Na korzyść Prokomu? No z
          pewnością ten brutalny faul na Slaninie, że miał problem z barkiem (nie
          odgwizdany), błąd techniczny Masiulisa, bo niby symulował, a tam o symulowaniu
          nie mogło być mowy, czy akcje z odpychaniem... Jak Slanina popchnął zawodnika
          nie w pozycji obronnej - to był faul. Jak Sow wyleciał 2 metry, to też on dostał
          faul bo nie zajął pozycji. No tak, każdy sobie rzepkę skrobie. Sędziowie byli
          słabi, ale nie byli stronniczy, bynajmniej nie na korzyść Prokomu...

- Co wy z tymi zawodnikami i budżetem? Budżet to Prokom miał na początku. Fakt -
          Euroligę zawalił. Przypominam - zespół "wysokich lotów" miał być na początku -
          VDS, Wolkowyski, Best, Wagner... Ludzie! Powtarzacie stare slogany, które nijak
          mają się z rzeczywistością. Nikt nie potrafi przyznać wyższości Prokomu? No tak,
          trzeba znaleść winnych, ponarzekać, ale i tak to przypmniemy Prokomowi. Brawo
          kibice Turowa i innych klubów!

P.S Pozdrawiam tego Pana, co wyzywa zawodnika od Faszystów i polecam zagłębić
          się w znaczeniu tej obelgi, bo chyba sobie nie zdajesz sprawę z tego co mówisz.
          Polecam przejrzeć biografię tego zawodnika i wywiady. M.in. gdy mówi, że
          prowokacja to 50% koszykówki... Najlepsze jest to, że Kelati na ten temat nic
          nie mówi i nie ma jakoś za złe mu tego. Sam stwierdził, że nerwy. Tylko kibice
          mają ciągłe pretensje. Tatuaż? Dla jego narodu jest bohaterem, a osoby, które
          znają choć trochę życiorys Gurovic'a wiedzą, że jest silnym patriotą.

Szanuję Kelatiego za te niesamowite trójki, Logana za akcje, które otwierają mu
          (na moje oko) drzwi do NBA. Jestem dumny z tych potyczek i takiego silnego
          przeciwnika. Finał był bardzo emocjonujący i gratuluję walki Zgorzelczanom. Jest
          mi tylko przykro, że kibice nie mogą tego przyjąć do siebie i obwiniają
          wszystkich i szukają wytłumaczenia. Prokom miał farta na sponsora, Turów na
          zawodników i jest po równo! To nie pieniądze grają, przypominam...

Brawo Prokom!
          • Gość: adi Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.nsm.pl 04.06.08, 22:43
            popieram, -sedziowie tak? ciekawe czy gdyby wg ciebie wszystko bylo ustawione
            bylby 7 mecz i ryzyko ze to jednak turow wygra? czy byla by znowu nerwowa
            koncowka w ktorej moze turow wygrac? - samospelniajace sie proroctwo (idz do
            slownika) - ktos kiedys cos powiedzial o sedziowaniu i teraz wszyscy jak jeden
            wol to widza nie?

nie wiem skad sie biora tacy...

eh typowe marudzenie sfrustrowanych polakow
            • Gość: adi Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.nsm.pl 04.06.08, 22:46
              btw - chyba najlepsze finaly w historii

brawo turow
          • Gość: Fan Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 04.06.08, 23:16
            Popieram, ciągle się czepiacie budżetu Prokomu!!! Kto został z
            wielkich gwiazd kupionych przed sezonem?? Tylko Gurovic! Best'a i
            Wolkowyskiego wywalił Kijekwski (akurat w przypadku tego drugiego
            miał rację), Wagner miał kontuzję i leczył się w USA (albo nie
            chciał grać) i też już go nie ma, van den Spigel gra w CSKA (odszedł
            po odpadnięciu z Euroligi). Ludzi, którzy ciągle piszą o tych
            gwiazdach albo nie znają się na koszykówce albo szukają rozpaczliwie
            wymówek czemu Turów przegrał!

Powtarzam - z wielkich zakupów gwiazd przed sezonem został tylko
            Gurovic (o Roszyku nie wspominam bo jest bardzo dobrym graczem ale
            nie gwiazdą w skali europejskiej).
            Pacesas w środku sezonu musiał dobrać kilku zawodników, aby wypełnić
            lukę. Nie wszystkie zakupy okazały się dobrym pomysłem
            • Gość: olo Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.06.08, 23:32
              Gwiazdy miały grać w Eurolidze. Ale skoro Kijek dał dupy to Rysio obciął kasę i
              z gwiazd został tylko Milan.
              Także budżet klubu został znacznie zmiejszony.
          • Gość: Władysław Jagiełło Tatoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 08:40
            Ja chyba zrobie sobie tatu filipka Dzierżyńskiego on tez taki byl
            patriotyczny :P
      • Gość: ja2 Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.08, 22:46
        mecz przegrali sędziowie!!w nagrodę kalosza powinni dostać!
      • Gość: MEL anty promocja polskich graczy>.... IP: *.chello.pl 04.06.08, 23:51
        dylu nie nadaje sie na MVP... gurovic mimo 6meczu wybryku jest 100razy lepzy w
        tej serii ale w Polsce jest taka metalnosc promowac wszystkich Polaków.... jak w
        tym graju ma byc dobrzse jak zawodnik 86rocznik jest traktowany jako młody
        przyszlosciowy... PRZECIEZ KOLESIE W WIEKU 22LAT SA LIDERAMI ZESPOLOW EUROLIGI
        .... OTO POLSKA NIELEGANCJA FRANCJA.....
      • Gość: NBA Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.magma-net.pl 05.06.08, 00:10
        Nie gadaj bo kasa ma znaczenie Gurovic zarabia ponad milion dolarów bez niego byście przegrali nie kazdego stać na takich zawodników za milion dolarów
        • Gość: ! Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 05.06.08, 02:07
          Akurat Turów stać i to z państwowych pieniędzy, bardzo dobrze że Turów przegrał,
          chcą się bawić, niech się bawią za swoje, a nie za państwowe
        • Gość: Fan Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 05.06.08, 09:42
          A wy bez Logana czy Kelatiego byście przegrali 4:0!! I nie ważne ile
          zarabiają, ważne jak grają. Nie ważne ile Gurovic zarabia, ważne jak
          gra.
      • prober Hymn polski? 05.06.08, 03:13
        Oglądając transmisję miałem mieszane odczucia.
        Na początku meczu odegrano hymn polski, ale okazało się, że... na parkiecie nie
        miał go kto śpiewać. W obydwu składach zagrało może z dwóch-trzech Polaków. Plus
        Polak Kitzinger O_o
        Chyba już wolę tą koszykówkę z połowy lat 90. - limit dwóch obcokrajowców. Teraz
        takie ograniczenie jest nierealne, ale skład choćby w połowie mógłby składać się
        z Polaków...
        W polskiej ekstralidze dominuje bezkrytyczna internacjonalizacja, w jeszcze
        większym stopniu niż w snobistycznej piłkarskiej Lidze Mistrzów.
      • Gość: :))) Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 07:25
        Cały Wałbrzych się śmieje z żulowa tzn. z Turowa :) i gratuluje Prokomowi!!!
      • Gość: bolek Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 07:39
        wrócę do sedziow. Oglądałem mecz nr 7 z pozycji bezstronnego kibica
        i moją uwagę zwrociła sytuacja z 4 kwarty gdy Milicic przy próbie
        wejścia pod kosz wyrzucił piłkę w aut. Dziwnym trafem stojący nie
        dalej niż 1,5 metra sędzia pokazał, że... piłka wyszła w aut po
        rękach Kitzingera choć ten miał ręce jakieś pół metra niżej niż
        piłka. Był remis. Sekundę później Gurovic trafił trójkę bodaj na
        63:66 i Prokom nie oddał już prowadzenia. Taka akcja na kilka minut
        przed końcem może podłamać. niby drobny szczegół, ale dosyć
        wymowny.. Poza tym finały najlepsze od kilku lat. Gratulacje dla obu
        ekip.
      • Gość: adi trzymałem kciuki za Turów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 07:59
        ale w żenujący sposób sami siebie pozbawili mistrzostwa. mogli
        wygrać finał 4-0 lub 4-1 ale cóż do piaskownicy chłopcy możecie iść.
        Szacunek dla starych wyjadaczy z Prokomu. gratuluję mistrzostwa.
      • Gość: zxc Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 08:16
        Płakać się chce. Finał Mistrzostw Polski. Dwa polskie kluby i dwóch polskich
        zawodników na parkiecie. R e w e l a c j a.
      • Gość: m Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:05
        Gurowić to prostak i półinteligent
      • Gość: Fan Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 05.06.08, 11:06
        Drukowany mecz...dla Prokomu oczywiscie...wiec Turow nie mogl wygrac. Lubie
        polska koszykowke, ale po tym finale to podziwiam Turow, ktory o malo nie
        pokonal Prokomu...Prokomu, ktory nie mogl przegrac...
        • Gość: gosc Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 12:25
          Gościu, co ty p....dolisz?
          • Gość: Fan Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 05.06.08, 13:15
            Coz... To, ze poziom sedziowania w PLK jest ZALOSNY to jedno. Rozumiem gdyby
            sedziowie mylili sie w obydwie strony. Ale juz w meczach z Polpakiem Prokom
            zostal wepchniety do finalu. A teraz zostalo mu prawie na sile wepchniete
            mistrzostwo...
            • Gość: igorant Re: Finał PLK: Turów - Prokom IP: *.chello.pl 05.06.08, 20:44
              bezmyslne powtarzanie frazesow tez kwalifikuje w jakims stopniu do kastracji -
              juz odpowiedzialem na takie teksty tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=273&w=80144365&a=80204191
      • Gość: ran Po co komu takie mecze ? IP: *.p.lodz.pl 05.06.08, 13:50
        przeciez tam prawie nie ma Polaków - równie dobrze mogłyby być
        rozgrywane w Finlandii czy UK.
      • Gość: umnica Em Dżi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 14:17
        a to, że Milan zostaje - pewnie info już...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka