Dodaj do ulubionych

ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozmawiać

IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 18:05
Kurek był nieobecny w tym meczu. Ciężko to zrozumieć. Szkoda, bo akurat Jarosz i Możdżonek mieli dobry dzień. Kubiak dobry, ale to nie jest international level.
Obserwuj wątek
    • Gość: marianek ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozmawiać IP: *.play-internet.pl 17.09.11, 18:09
      Szkoda, ale cóż. Tak to już jest, że za zbytnią pewność się płaci. Zwłaszcza w sporcie.
      • szerszen0 Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm 17.09.11, 18:20
        > Szkoda, ale cóż. Tak to już jest, że za zbytnią pewność się płaci. Zwłaszcza w
        > sporcie.
        zbytnia pewność?-nie sądzę, raczej dyspozycja dnia
        czasami wszystko wycodzi, czasami choćbyś stalął na rzęsach niewiele się udaje - zwłaszcza w sporcie
        • Gość: JA Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 18:25
          KUREK TO TALENT! Mądry Anastasi- rozumie brak dyspozycji, gorzej z dziennikarzami, którzy lubią kopać leżącego! Trzymaj się, BARTEK!
          • Gość: gość sk Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.11, 18:39
            zgoda Kurek to duży talent ale obawiam się że sam już za bardzo uwierzył w swoją wielkość i uznał że talentem wszystko załatwi i lekka powtarzam lekka sodówka uderzyła mu do głowy myślę że chwilowo; mądry trener szybko sprowadzi go do pionu i sądzę że trochę w tym winy nas kibiców i dziennikarzy którzy komplementami zagłaskali trochę Kurka "na śmierć" a on uwierzył że jest na tyle genialny że nie musi się już tak bardzo przykładać bo wszystko samo wyjdzie. Obym się myliła
            • Gość: Janoo Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm IP: *.plastcom.pl 17.09.11, 19:08
              Jedno pytanie - skąd wiesz co myśli Kurek?
              • Gość: gość sk Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.11, 19:44
                gdybyś uważnie czytał to zauważyłbyś że w moim tekście nie było pewności a nawet mam nadzieję że się mylę to tylko takie moje przemyślenia w oparciu o różne informacje min bojkot prasy (bo nie tylko Steca który akurat specjalnie mnie nie obchodz ale wszystkich dziennikarzy w strefie przeznaczonej na rozmowy ) naprawdę mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy a nie stan samozadowolenia z osiągniętych już wyników i brak woli dalszego rozwoju bo odpowiedni poziom życia ma już zapewniony, ato ostatnie (minimalizm) to częsta przypadłość naszych sportowców
                • szwas Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm 17.09.11, 21:01
                  Zabawne jest takie osądzanie kogoś. "Nie było pewności" ale osąd wydałaś. Mi też się wydaje, że ze sportem (żeby nie powiedzieć, że z rozsądkiem ani jakimikolwiek osiągnięciami w życiu) nie miałaś wiele wspólnego.
                  • Gość: gość sk Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.11, 22:15
                    rozczaruję cię bo jestem raczej zadowolona ze swojego życia , a jeśli chodzi o Kurka jest on w jakimś sensie osobą publiczną , nie jest natomiast tak zwaną świętą krową tylko dlatego że ma talent i jak do tej pory tylko w jednym sezonie ( myśę o reprezentacji gdzie są mniejsze pieniądze niż w klubie) to uowodnił i to naturalne że jest narażony na krytykę ,a mądry sportowiec potrafi z tej krytyki wyciągnąć pozytywne wnioski a nie obrażać się na cały świat ; zniżka formy to normalne ale trzeba jeszcze się z tym pogodzić i to zaakceptować a nie udawać że wszystko jest OK tylko dziennikarze są źli iz nimi nie rozmawiam.Reasumując nie oceniaj innych skoro ich nie znasz. Naprawdę chciałabym być dumna z naszej reprezentacji w siatkówce czy piłce nożnej i nie wymagam żeby zawsze wygrywali ale wymagam żeby walczyli, a nie zadowalali się minimum, bo nie wierzę że wszędzie są talenty na miarę światową a tylko u nas na tzw pół gwizdka jeśli wiesz co mam na myśli
                    • Gość: gość sk Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.11, 22:32
                      a propos mojej wypowiedzi Serbowie wygrali z tak faworyzowanymi Rosjanami ale to po prostu kwestia wiary w swoje możliwości i tak zwanego nie pękania cokolwiek by się nie działo; Polacy mogliby się od nich trochę nauczyć bo trochę więcej walki i konsekwencji a może nie skończyłoby się na trzech a na pięciu setach i wtedy gdyby przegrali to nie miałabym takiego uczucia zawodu ,rozczarowania,że na dobrą sprawę Polacy nawet nię podjęli walki na serio
        • olias Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozm 18.09.11, 00:54
          to nasi stali dzis na rzęsach? w życiu, zresztą maskara by im się ...
    • Gość: gwóźdź portalu ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chce rozmawiać IP: *.220.110.98.bransat.pl 17.09.11, 18:17
      .... cóż najlepszym zawodnikiem tego meczu był Michał Łasko....
    • zbycho52 ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać 17.09.11, 18:22
      Przed mistrzostwami nikt w nich nie wierzyl,a teraz pretensje,ze nie graja w finale.Sa wsrod czterech najlepszych druzyn w Europie i chwala im za to.
      • Gość: ble degradacja poziomu IP: *.globalconnect.pl 18.09.11, 10:10
        Zgadzam się, że wyciągnęli maksymalną (najdalej 4 lokatę) i w obecnej sytuacji to jest sukces. Pytanie jednak skąd taka degradacja poziomu prezentowanego przez naszą drużynę na przestrzeni kilku ostatnich miesięcy?
        Jeszcze nie tak dawno temu naszą największą troską było, jak wygrać z Brazylią, a dziś uciekła nam cała czołówka europejska łącznie z Bułgarią!
    • Gość: volo ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 18:24
      A kto to ten cały Kurek? Kurek do wody, czy kurek do gazu? Ludzie ogarnijcie się! Po pierwszym secie było widać, że wielki ch... z tego będzie...Następnym razem zalecam po prostu wyłączenie transmisji ;)
      • Gość: ktoś Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 18:27
        a tobie zalecam włączenie mózgu! Kurek jest utalentowany, a gorszy dzień wpisany jest w każdy talent! Nie kop leżącego!
      • maz-48 Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm 17.09.11, 18:34
        Ktoś nam zakręcił Kurka, niestety.
        A ciskać się i złorzeczyć nie ma co. To tylko sport. Wszyscy doskonale wiedzieliśmy, że bez "odkręconego" na full Kurka, niewiele zdziałamy na tych mistrzostwach...
    • maz-48 ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać 17.09.11, 18:28
      Jeśli chodzi o Kurka to chyba wszyscy łudziliśmy się, że się odbuduje, że jak nie w jednym meczu, to w następnym zaskoczy z formą i znów będzie to taki Kurek, jakiego znaliśmy choćby z LŚ, czy poprzednich mistrzostw Europy. Niestety, wpadł w dołek, forma odeszła, mecz za meczem mijał, a Kurka nie było. Trudno go za to winić, na pewno chciał dobrze, ale to jest sport i nie zawsze da się wszystko zaplanować i zaprogramować.
      Bez niego nie mieliśmy szans ugrać cokolwiek więcej, niż półfinał. Doszliśmy i tak daleko, ale musimy pamiętać w jakich okolicznościach. Drużyna, jako całość, na pewno gra lepiej, niż na memoriale Wagnera, ale to chyba za mało, by zdobyć medal. Jutro mecz z Serbią i choć z nimi mamy ostatnio dużo lepsze statystyki, niż z Włochami, to tak jak i dziś, ciężko będzie wygrać. Nie mamy Kurka, niestety...
      • Gość: Adzia. Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm IP: 178.218.226.* 17.09.11, 21:13
        Ale Kurek zaczął dosyć dobrze te mistrzostwa. Mecz z Czechami owszem zaczął źle, ale w 3 secie się odbudował i razem z Kubiakiem pociągnęli nas do wygranej. W meczu ze Słowacją też aż tak źle nie wypadł. Jedynie dzisiejszy mecz to była jakaś totalna porażka. Ale wierzmy w to, że jutro będzie lepiej, jeśli chodzi o Bartka, bo tak z dnia na dzień nie można stracić formy. A co do tego jak prasa na niego najeżdża, to tylko mi szkoda tych ludzi, którzy piszą te artykuły i skarżą się na siatkarza. Jak przywiozą medal(albo i nie) na pewno znajdą czas na wywiad. Po co im suszyć głowę w trakcie tak trudnego turnieju, kiedy zaraz po meczu marzą, aby jak najszybciej zregenerować siły bo za niecałe 24 godziny grają następny mecz. A żaden normalny kibic nie obrazi się za to, że siatkarz nie chciał udzielić wywiadu, bo powinien to zrozumieć. Takie jest moje zdanie.
    • Gość: gość ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.lukman.pl 17.09.11, 18:33
      Po co rozpaczać i rozstrząsać porażkę w nieskończoność.Lepiej skupić się na Serbach i zagrać jeszcze lepiej ,na sportowej złości i wbrew wszystkim.Nie można wygrywać co roku ,ale trzeba oscylować w czołówce .Kurkowi dajcie spokój,bo on ma charakter i talent ,jest młody i musi nabrać doświadczenia .Musi nauczyć się radzić sobie z presją i samym sobą .To ambitny chłopak i może wystarczy napisac ,że nie był tym razem w formie ,chociaż tak był potrzebny drużynie.Innym wielkim i starym wygom też to się przydarza.Po raz kolejny piszę pokora czasami przydaje się wszystkim,ale nie warto być ślepo pokornym ,gdy inni chcą wywierac presje i to dziś próbowali robić Włosi.
      • maz-48 Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm 17.09.11, 18:37
        Tak jest! Serbowie bardziej nam leżą, niż Włosi i kto wie, czy nie uda się zdobyć ten upragniony medal. Musimy w to wierzyć i trzymać kciuki. Nic innego nam nie pozostaje...
    • Gość: topgun1977 ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.elblag.vectranet.pl 17.09.11, 18:38
      nie porażka boli a jej styl. brak determinacji w obronie. przegraliśmy ten mecz bo nie podjęliśmy walki tak jakby z góry polacy założyli, że porażka nic nie boli. dziś mecze wygrywa się determinacją w obronie i finezją w ataku. zabrakło tego wszystkiego.co do kurka to w tym turnieju był przeciętnym zawodnikiem. o ile w meczu z czechami się udało to dzisiaj nie mogłem już znieść jak przez 2/3 meczu stał z boku. dodatkowo ignaczak miał dziś bardzo słaby mecz. najlepszym zawodnikiem to chyba dzisiaj był jarosz
    • pozytywny77 ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać 17.09.11, 18:51
      kolejny dzien mistrzostw i po raz kolejny gazeta msci sie na Kurku ze nie miał ochoty gadac ze Stecem z Wyborczej po meczu. Pozyjemy zobaczymy czy w nastepnych watkach o polskiej siatkowce ekscelencja Stec bedzie mscic sie dalej
      • szerszen0 Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm 17.09.11, 19:01
        pozytywny77 - optymistyczne jest to,że choć p. Stec próbuje, ma oddżwięk odwrotny od zamierzonego (tzn 99,5% wypowiedzi internautówośmiesza p.Steca-dawno nie widziałam takiej zgodności wypowiedzi)
        • Gość: J23 To, że idiotów jest więcej niż mądrych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 19:18
          nie świadczy, że ci pierwsi mają rację. Nastoletnie wielbicielki Kurka to nie wyrocznia. Stec ma rację.
          • szerszen0 Re: To, że idiotów jest więcej niż mądrych ludzi 17.09.11, 19:28
            nastolatką nie jestem (no może mentalnie), ale każdy ma jakies doświadczenie życiowe, że mimo pracy nie udaje się tak jakby się chciało...A kibice myślę pamiętają,że brąz na LM to zasługa świetnej gry Bartosza i wspierają w trudniejszych dla niego chwilach. Stec może miałby swoje racje gdyby nie zachowywał się jak obrażona primadonna lub zdradzony kochanek
          • Gość: kot Re: To, że idiotów jest więcej niż mądrych ludzi IP: *.range86-182.btcentralplus.com 17.09.11, 21:22
            To ty,Rafcio..?
      • Gość: kibic Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 19:05
        myślę, że nie jest to mszczenie się, bo Kurek był dzisiaj kiepski i proszę mnie źle nie zrozumieć, każdemu może się zdarzyć, szkoda raczej że trener na to nie reagował, mógł próbować wprowadzić Ruciaka na jego miejsce aby poprawić przyjęcie - przy dobrze dzisiaj dysponowanym Jaroszu może to dałoby jakiś pozytywny efekt.
        Tak szczerze mówiąc, jest to rzecz, która najbardziej mnie u Anastasiego drażni, nie reaguje zmianami, gdy praktycznie daje to jedyną szansę na poprawę gry. Przykład dzisiejszy mecz.
      • Gość: gg pieprzysz jak potłuczony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 19:16
        Daj se siana, chłopcze. Kurek grał dziś źle, chwalić nie ma za co, a ty jakiś głupi spisek tu wietrzysz. Dorośnij.
    • Gość: doma ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 18:58
      To prawda, ten mecz nam niestety kompletnie nie wyszedł, ale trzeba się zmotywować i walczyć jutro do upadłego o brąz. Jarosz zagrał dzisiaj całkiem dobrze(przynajmniej tak wyglądało, nie zaglądałam w statystyki), ale jak dobrze wiemy jeden zawodnik meczu nie wygra. Kurek... w dzisiejszym meczu aż żal mi było na niego patrzeć, bo było widać, że bardzo chce, a nie może. Cóż, tak czasem bywa i taki moment trzeba po prostu przeczekać, innego sposobu na to nie ma.
    • Gość: guest ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 19:01
      Kurek może być nawet bogiem siatkówki, ale miał słaby dzień, a trener powinien go zmienić. Kurek powinien dostać zmianę najpóźniej przy stanie 9:6 dla Włochów w drugim secie - 3 ataki z rzędu to błędy.
      Tak się zastanawiam po co brał tam innych zawodników, skoro z nich nie skorzystał? Kto wie, czy Ruciak nie dałby świetnej zmiany i mecz nie wyglądałby całkiem inaczej.
      Ale nie, Kurek to gwiazda, Kurek to talent i go nie ściągnie z boiska, bo się obrazi i nie będzie grał.

Pod tym względem żenada.

Za walkę wielkie dzięki i gratulacje za bycie w czwórce.
    • Gość: darrek ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 17.09.11, 19:12
      To ze przegralismy tak wyraznie to nie kwestia, ze Kurek nic nie gral tylko cala druzyna zagrala slabo. Inna kwestia, ze rzekomy lider zespolu jak okresla sie Kurka powinien poderwac chlopakow do walki. Jak widac to jeszcze nie ten czas i wydaje sie ze bedzie ciezko o brazowy medal. Obiektywnie patrzec zagralismy tylko z jednym naprawde silnym przeciwnikiem (z Bulgaria) i przegralismy. Teraz Wlochy nas zbily a o 3 miejsce grac tez bedziemy z mocnym zespolem. Zycze powodzenia chlopakom.
      • Gość: o Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm IP: *.centertel.pl 17.09.11, 19:27
        To ze przegralismy tak wyraznie to nie kwestia, ze Kurek nic nie gral tylko cala druzyna zagrala slabo.

Dokładnie. Oni już weszli na boisko z przegraną w głowach. Włosi dzisiaj wcale nie byli AŻ tak mocni.
        Nas powinni popracować nad psychiką. Nie może być tak, że tracą cała pewność siebie, bo widzą, że rywal jest pewny siebie. Wyglądali żałośnie, a niepewność z nich aż biła.
    • Gość: dzul ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.dialup.tiscali.it 17.09.11, 19:15
      Nie wiem o co wam chodzi z tym Kurkiem. Przeciez ewidentnie nie jest w formie, na ME nie zagral bodaj jednego dobrego meczu, wiec nie oczekujmy cudow w polfinale.
      Problemem naszej druzyny jest brak dobrego atakujacego - Jarosz polowy atakow nie konczy, Gruszka tez nie najskuteczniejszy i do tego juz fizycznie nie jest najlepszy. W tej sytuacji zostalo granie srodkiem (co dzis nawet niezle szlo) i Kubiakiem (dla mnie jest to najlepszy nasz zawodnik na ME, moze poza meczem z NIemcami - serwuje, przyjmuje i atakuje na wysokim poziomie). Gdyby byl jeszcze blok, moze by szlo z Wlochami powalczyc.
    • Gość: SF ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.net-serwis.pl 17.09.11, 19:17
      Cóż, nie ujmując chłopakom, w tych ME wygrali tylko z drużynami średnimi. Czołówka, czyli jak dotąd Włochy i Bułgaria, była poza zasięgiem. Jutro, czy to z Rosją czy z Serbią, też raczej nie mają szans.
    • Gość: mglista13 ME siatkarzy! IP: 83.218.115.* 17.09.11, 19:18
      Chrzanić to! nie wyszło? co z tego...! trzeba zapomniec o dzisiaj i walczyc jutro! z całych sił,nie komentuje juz Kurka,(każdy ma gorszy dzień!) gry itp ...bo i po co?to nie pomoże..narzekanie to faktycznie nasza cecha narodowa(nie wszystkich oczywiście)..aż sobie palca przytrzasnęłam(SIET) Trener ładnie skomentował: Nie widzę Kurka, tylko Polskę..dajmy im szansę, zepnijmy tylki i kciuki..4 miejsce to cos pieknego, o 3 można delikatnie pomyśleć:P ciał Wam...do boju,do boju!!!!
      • Gość: 123 4 miejsce to coś pięknego? ha ha ha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 19:27
        Policz sobie, dziecko, ile meczów Polacy na ME wygrali, a ile przegrali. Do czwórki weszli oszukańczo, a ty trąbisz, że to coś pięknego? Taaa... zmienia się sport, zmieniają się kibice. Szkoda.
    • Gość: przykro... ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.32-79-r.retail.telecomitalia.it 17.09.11, 19:22
      przykro mi to pisać, wiem,ze sport to tez loteria ale dzis grali jakby im obicęto....., zero woli walki, przegrać po pięknym meczu to nie wstyd ale tutaj stracili werwe, zycze im jak najlepiej jestem sercem z nimi, ale ilez mozna czytać zapewnienia ze zrobią wszystko a nie zrobili tego co obiecali i nie chodzi mi o wygraną ale o ikre.grajcie dalej panowie,moze w koncu pobędziecie sie kompleksu brazyli , włoch i rosji na następnych ME moze juz bedziecie gotowi dokopac najlepszym
    • Gość: vagabund Cwaniactwo cwaniactwem ale tak dupy dać ? IP: *.home.aster.pl 17.09.11, 19:27
      Bez walki, bez jaj. Strachliwe dupki.
      • Gość: gość Re: Cwaniactwo cwaniactwem ale tak dupy dać ? IP: *.lukman.pl 17.09.11, 20:37
        Bez walki to napewno nie ,fatalne były końcówki .Gdyby mecz był żenujący to byłoby do 16.Było nerwowo i z wielką presją .Nie było lidera ,który by wziął cieżar walki na siebie,ale nie oszukujmy się nasi to nie najsilniejszy skład,a Włosi to starzy wyjadacze i grali najsilniejsza szóstką i są w formie.Nad tą drużyną trzeba pracować,trzeba ich ogrywac by zdobywali doswiadczenie .Jarosz musi uwierzyć w siebie bo ma predyspozycje być dobrym atakującym ,ale musi grać a nie siedzieć na ławce.Kurek tez ma taka mentalność ,że dobrze czuje się chwalony ,ale to nie znaczy ,że sodówa mu uderzyła do głowy.Taki już jest.Presja go przerosła,a może jest przemęczony i zwyczajnie nie zajarzyło.Moze równie dobrze zagra jutro .Co do prasy to to staje sie smieszne .Nie od dziś wiemy jaka jest i nie we wszystko trzeba ślepo wierzyć w to co piszą.Sami musimy wycjagac wnioski ,ale niszczyć zawodników nikt nie ma prawa .Z Serbami nie będzie łatwo ,ale nikt nie powiedział ,że tak będzie .Dzis jest gorzej ,ale rzecz wtym by jutro było lepiej .Od narzekania nic nie przybedzie .Tak robja niegrzeczne panienki ,a to tylko sport.
      • Gość: Marcin Re: Cwaniactwo cwaniactwem ale tak dupy dać ? IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.11, 21:06
        Jak wam się nie podoba to proszę się przestawić na naszą wspaniałą piłkę nożną. Tam jesteśmy nie nr 4 ale 65. Dużo ciekawsze...
    • Gość: volo [...] IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 20:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gość 11 Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm IP: *.b-ras1.mgr.mullingar.eircom.net 17.09.11, 21:09
        Szkoda mnie takich ludzi jak Ty!Dosłownie szkoda słów na to co napisałeś poniżej krytyki.
        Znawca sportu!Pozdrawiam
        • emplo Re: ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozm 17.09.11, 21:38
          Pozdrowienia dla meszkancow Mullingar! :-)
    • ksantypa_222 ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać 17.09.11, 21:10
      Niestety, żadne moje zabiegi polegające na zbojkotowaniu transmisji, paleniu kadzidełek, modlitwach o deszcz (niczym w Sejmie) nic nie pomogły. Wynik 3:0 dla Włochów mówi sam za siebie! W meczu o brązowy medal dostaniemy od Rosjan totalnego łupnia. Przykre, ale prawdziwe! Ale będziemy tuż za podium!!!
      • Gość: stało się ciałem pisałem Anastasi położy mecz z Włochami słowo IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.11, 21:23
        beznadziejna taktyka Ruciak powinien zadaniowo wchodzić na zagrywkę za lobikarzy, serwowanie na libero itp. ale wiadomo jest Włochem;]
    • emplo ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać 17.09.11, 21:40
      Ja powtorze tylko to, co juz kiedys pisalem - dopoki nie znajdzie sie kilku graczy, ktorzy potrafia zagrywac jak faceci to ta reprezentacja nie dojdzie dalej jak do miejsc 4-8 na wielkich imprezach.

Obym sie mylil, ale tak to widze...
    • Gość: Czlowiek Trener ustawil zla taktyke - najgorsza jaka mogl. IP: *.adsl.alicedsl.de 17.09.11, 21:50
      Jezeli ktos ustawia najgorsza taktyke z mozliwych, to nic dziwnego, ze sie przegrywa. Zachodzi tylko pytanie, czy taki glupi, czy zrobil to specjalnie. Moze jak gramy z wlochami, powinien wziac urlop.
      • szerszen0 Re: Trener ustawil zla taktyke - najgorsza jaka m 17.09.11, 22:05
        w poprzednich meczach z Włochami opóżnione reakcje trenera były widoczne, teraz nie- wydaje mi się, że trenerowi jednak zależy na sukcesie w tych zawodach tak samo jak zawodnikom

BTW dziwnie się robi kiedy trener gra "przeciwko" swoim pobratymcom, a po drugiej stronie siatki stoi Polak (albo z pochodzenia Polak)
    • Gość: dezel O co wam chodzi? Jest dobrze.... IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.11, 22:04
      Gramy młodą zbieraniną bez mózgu i armat. Bo trudno uznać Żygadłę za rozgrywającego jakiejkolwiek klasy i Jarosza za atakującego na poziomie. Nasz środek jest na poziomie, ale Żygadło ma wadę wzroku i awersję do grania środkiem. Przyłożyć w ataku możemy im co najwyżej soczystą k...wą.
      Doszliśmy do 4 młodzieżą i ludźmi bez formy - i to jest coś co warto docenić. I bez ułańskiej fantazji, a z odrobina kalkulacji. Tego należy sie uczyć od Anastassiego.
      Nawiasem Włosi też dzisiaj nic nie pokazali - ot dobre rzemiosło. I do tego nie "zniszczyli" naszej młodzieży, a grali prawie jak z równymi. Mamy się tym martwić? Raczej cieszyć że nasz drugi garnitur potrafi pogrywać na poziomie najlepszych w Europie. I czekać na dalsze imprezy, klubowe także, bo tegoroczna liga będzie dużo ciekawsza od zeszłosezonowej...
      • Gość: yyt chrzanisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 22:49
        W tym turnieju Żygadło jest naszym najlepszym zawodnikiem i - wbrew temu co piszesz - akurat gra środkiem. Dziś nawet kozacko, dwa razy pod rząd do Możdżonka, który za pierwszym razem nie skończył.
        • Gość: dezel Re: chrzanisz IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.11, 07:37
          5% środkiem i 95% skrzydłami - czy to jest dobry rozgrywający? Z czego środek zawsze bez bloku a skrzydła zawsze są na podwójnym? Do d... z takim rozgrywającym o mózgu wróbelka. Wystarczy spojrzeć na inne reprezentacje - środek to zawsze ok 20% grania, a np u Francuzów więcej niż 20%...
          • Gość: kibic Re: chrzanisz IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 19:22
            a które miejsce zajęli Francuzi ?????????????
            • Gość: dezel trujesz:-) IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 07:18
              A ile punktów zdobył Mastrangelo?
              • Gość: kibic Re: trujesz:-) IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 07:54
                jak widzisz, jego punkty psu na budę się zdały - siatkówka to gra zespołowa i najlepszym rozwiązaniem jest gdy punktuje wielu zawodników
                • Gość: dezel zmieniasz tematy jak rasowy troll IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.11, 13:27
                  Ma punktować cała drużyna, ale jak nie idzie na skrzydłach, to próbujemy środkiem lub z pipa. Tak gra Guma, a Żygadło nie. Żygadło uparcie rozrzuca do skrzydeł, nawet jak środek stoi bez bloku. I to mnie wkurza - partactwo. Możdżonek, Nowakowski, Kosok, Czarnowski - bogactwo niesamowite. Ale cóż z tego, kiedy nawet oni są zdziwieni, gdy Żygadło do nich wystawi.
                  Rozumiem, nie ma na razie lepszej alternatywy, ale to jest do zmiany jak najszybciej....
    • tadeushek Nasi siatkarze serwują jak panienki.... 17.09.11, 22:30
      Podstawa do sukcesów to silna zagrywka.
      • Gość: piotr Re: Nasi siatkarze serwują jak panienki.... IP: *.rawamaz.mm.pl 18.09.11, 00:03
        Nie rozumiem o co chodzi wam z tym serwisem. Akurat co jak co, ale poza dzisiejszym meczem, serwis był jedną z naszych najsilniejszych broni w tych mistrzostwach. Mamy przeciez piekielnie mocno serwującego Kurka, Kubiaka, czasem Jarosz potrafi się sprężyć. Ok, nie jest to szczyt marzeń ale i tak wygląda lepiej niż parę lat temu. Jeśli zaś chodzi o Włochów to są oni jedną z najlepiej zagrywających reprezentacji a i tak na ich tle, jeśli chodzi o zagrywkę, nie wypadliśmy jakoś bardzo źle. Bardziej według mnie zawiodła dziś gra obronna (blok, wyblok i podbicia..). Oprócz Bartka słabo (jak na niego) zagrał Igła, który rozgrywa kolejne świetne mistrzostwa.
        I naprawdę, Polacy, więcej zadowolenia ze swojej reprezenacji. Ok, dzisiejszy mecz był słaby. Ale jesteśmy w czwórce ME, gramy niemalże drugim składem, a przed mistrzostwami byliśmy skazywani na odpadnięcie w pierwszej fazie przez wielu "fachowców". Chłopaki robią co mogą i na pewno jutro powalczą o ten brąz. :)
    • olias ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać 18.09.11, 00:53
      skreślam was, panowie. skoro z góry zakładacie że przegracie mecz to po kiego wała wychodzicie na parkiet? mogliście zrezygnować i idioci nabici przez was w butelkę dostaliby zwrot kasy za bilety.
      tłumaczenie że widzieliście po Włochach że chcą wygrać to kabaret czy kuriozum? a co powiecie o Serbach?
      mozna przegrać, w sporcie to normalne. ale k... po walce!
      A na parkiecie ciepło? Pytam bo się boję że jak zimno to jutro Rosjanie jak bedą grać na stojąco to się poprzeziębiają. Jak Włosi dziś.
      nie, nie będę oglądał jutro waszego meczu. nie mam, czasu na pierdoły.
    • Gość: helanka5 ME siatkarzy. Anastasi: O Kurku nie chcę rozmawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 01:43
      Mam pytanie do fanów i znawców siatkówki. Dlaczego nowy trener = Włoch nie powołał do kadry na ME najlepszych siatkarzy z polskich klubów/Zagumny, Pliński, Gacek, Wlazły,Winiarski/? Przyjęłam do wiadomości fakt, że wyżej wymienieni nie grali w LŚ z powodu ciężkiego sezonu ligowego, ale potem mieli rozpocząć treningi przed ME. Dlaczego się tak nie stało?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka