Gość: Janek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.03, 22:15 Nie znam sie aż tak bardzo, ale chyba mogę być optymistą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Siatkówka. Gościniak trenerem kadry siatkarzy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 01:57 pozdrowka dla nueigo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabradab Re: Siatkówka. Gościniak trenerem kadry siatkarzy IP: *.inetia.pl 28.10.03, 08:05 Stasiu do boju!! Zrób z kadrą tą samą super robotę jaką robiłeś w Częstochowie!! Trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Jeszcze będzie nam brakować tych 5 miejsc na ME IP: 213.76.130.* 28.10.03, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joz Re: Jeszcze będzie nam brakować tych 5 miejsc na IP: *.crowley.pl 28.10.03, 09:46 bez wymowek, moze byc duzo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanin Re: Siatkówka. Gościniak trenerem kadry siatkarzy IP: 213.155.181.* 28.10.03, 12:01 Dawid Murek wychował się nie w Częstochowie, lecz w Międzyrzeczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikit Polskie piekiełko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 12:12 Gościniak to trener bez autorytetu.Umiejętności może i ma ale nie będzie w stanie utrzymać w ryzach zawodników. A niestety nasi zawodnicy mają to do siebie, że w trudnych momentach zawodzi ich "profesjonalizm" a wychodzi "prowincjonalizm" i amatorstwo. I wtedy potrzebny jest ktoś kto będzie potrafił na nich huknąć a Gościniak tylko usunie się na bok i tak jak w Częstochowie schowa głowe w piasek. Obawiam się że o Atenach możemy zapomnieć. P.S Działania PZPS-u zaczynają mi żywcem przypominać to co robił i robi PZPN. Niestety znów dało o sobie znać polskie piekiełko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papka morozov Re: Polskie piekiełko IP: 62.181.178.* 28.10.03, 21:39 Gość portalu: ikit napisał(a): > Gościniak to trener bez autorytetu. Dobra. A teraz zastanówmy się wspólnie nad domniemanym brakiem autorytetu trenera Gościniaka... Po pierwsze: pan Stanisław osiągnął w swojej zawodowej siatkarskiej karierze więcej niż wszyscy obecni polscy siatkarze razem wzięci (nie chcę tu przy okazji umniejszać ich zasług, tylko zobrazować dokonania naszego selekcjonera). A co siatkarze mają darzycć większym szacunkiem? Kogoś kto "będzie potrafił na nich huknąć"? Czy to ma niby wystarczyć? A może lepszy będzie ktoś kto, może nie drąc się przy tym, swoją osobą będzie świecił przykładem i do kogo kariery sportowej, bez wątpienia, każdy kadrowicz będzi chciał "równać"? On już coś osiągnął i, o ile pamięta jak to zrobił;), może swoje niezwykle cenne doświadczenie przekazać naszym siatkarzom. Po drugie: jako trener też pokazał już, na co go stać. Zdaje sobie sprawę, że niemal każdy trener ma za sobą kariere sportowom, ale nie zawsze -bądź co bądź -tak błyskotliwą... ale to już raczej temat dla felietonistów gazety. Sądze, że warto by coś na ten temat napisać... Trzymam kciuki za kadre. Powodzenia. Narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
wote Pan Gościniak 29.10.03, 13:50 Kocjam siatkówkę i daże go ogromnym szacunkiem. Myślę jednak, ze trener aby osiągnąć sukces w męskim sporcie drużynowym na tak wysokim poziomie musi mieć silna rękę. Największy dowód na to to ŚP Hubert Wagner. Sam jestem zawodnikiem i wiem że jak trener nie weźmie gwiazdeczek za buźkę, nie potrafi umotywować do walki to przychodzi moment że same umiejętności nie wystarczą. A naszym reprezentantom przydał by się psycholog... Troszkę nie potrafią grac waznych meczy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Polskie piekiełko IP: *.neo 30.10.03, 17:36 Gość portalu: papka morozov napisał(a): > Dobra. A teraz zastanówmy się wspólnie nad domniemanym brakiem > autorytetu trenera Gościniaka... Po pierwsze: pan Stanisław > osiągnął w swojej zawodowej siatkarskiej karierze więcej niż > wszyscy obecni polscy siatkarze razem wzięci (nie chcę tu przy > okazji umniejszać ich zasług, tylko zobrazować dokonania naszego selekcjonera). Nawet bardzo dobry zawodnik nie musi być dobrym trenerem, np. Boniek i Gościniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Siatkówka. Gościniak trenerem kadry siatkarzy IP: *.neo 30.10.03, 17:32 Gość portalu: Janek napisał(a): > Nie znam sie aż tak bardzo, ale chyba mogę być optymistą. Widać, że się nie znasz. Gościniak jest dobry jako II trener, albo jako klubowy działacz, ale jako trener jest do niczego. W Częstochowie, gdy on trenował, drużyna nigdy nie była zbyt dobra, zawsze później szukano kogoś innego. Pokazał to aż zbyt dobrze poprzedni sezon, gdy drużyna dopiero pod wodzą Skorka zaczęła dobrze grać. Odpowiedz Link Zgłoś