asdzxcvfsrggxdfsd 29.03.24, 12:45 Bo tak sobie utuba puściłem do roboty i włąśnie gra to: Modern Talking - Cheri Cheri Lady (Official Music Video) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 29.03.24, 12:48 Kiedyś to właściwie siara była, ale potem przyszły majteczki w kropczeczki i inne zenki. W efekcie córa grała na swojej 18 koleżeństwu - właśnie między innym MT a nie zenki... Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:06 Za mna dzis chodzi uparcie "The winner takes it all" ABBY ;) Znacie historie tej piosenki? Dla mnie kuriozalna jest Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:14 Ja też nie znam. No może znam - bo czytałem dużą książkę o ABBIE - ale tego akurat nie pamiętam. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:15 Jedna z par w zespole sie rozstala, on odszedl do innej. Piosenka jest o cierpieniu porzuconej. I teraz uwaga: tekst pisal PORZUCAJACY PAN. Jak dla mnie narcyzm level master. "Czy ona caluje cie tak jak ja, czy tak samo wypowiada twoje imie" 😂😂😂 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:32 A to już coś z książki mogę dodać. Jak pamiętam to tam jeden pan był uzdolniony kompozytorsko a drugi i obie panie to były raczej gwiazdeczki folk-music. ABBĘ jako taką stworzył dopiero też uzdolniony producent. Na początku wszyscy harowali w pocie czoła, ale jak już sukces przyszedł no to się zaczęło. Właśnie najpierw romanse wewnętrzne, chyba też kłótnie między paniami która ma więcej do śpiewania, potem rojenia wszystkich o super karierze solowej, skończyło się rozpadem i awanturami o kasę. I niech nikogo nie zwiodą późniejsze "reunion" - też tylko o kasę chodziło. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:37 A to i tak lepiej, niz ci ktorzy podobno w ogole nie spiewali, tylko tanczyli i ruszali ustami ;) Boney M zdaje sie ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:43 No tu to już w ogóle jest perełka - najprawdopodobniej za tego czarnego wokalistę głos podkładał producent. Biały :D A na marginesie - o Milli Wanilli słyszałaś? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:48 Bardzo ciekawy przypadek: Milli Vanilli - najsłynniejszy przekręt w historii muzyki pop Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 29.03.24, 14:01 A wmiksowali tu fragment (bo nie chce mi się oglądać 20 minut materiału) jak ich producent zrobił w jajo na koncercie? O, już mam: milli vanilli concert FAIL (1990) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek z dpy 30.03.24, 09:07 Mnie to najbardziej zdziwiło, że to nawet nie była oryginalna piosenka a ludzie tak się zesrali. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 09:20 borsuczyca.klusek napisała: > Mnie to najbardziej zdziwiło, że to nawet nie była oryginalna piosenka a ludzie > tak się zesrali. Co w tym dziwnego? To w ogóle nie jest jakiś szczyt artyzmu. Farian podrasował, dołożył ślicznych chłopców i dobrych wokalistów - i wypromował. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 09:12 Obejrzałem, no normalnie: "przyszły przyniesły kazały podpisać my nie czytali". Nawet słyszeli, jak ich producent ostrzegał, by go nie próbowali wydymać to nic nie zrozumieli. Tam wszystko się zaczęło psuć od pierwszego sukcesu, czytać: kasy. Z roli aktorów chcieli wskoczyć na gaże prawdziwych frontmenów. No bo chyba jakby się w nich odezwała dusza artysty to by inwestowali w lekcje śpiewu a nie używki... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek z dpy 30.03.24, 09:28 asdzxcvfsrggxdfsd napisał: > No bo chyba jak > by się w nich odezwała dusza artysty to by inwestowali w lekcje śpiewu a nie uż > ywki... > Jakby nie patrzeć byli ofiarami Fariana. To, że ktoś jest głupszy, biedniejszy czy mniej obeznany nie znaczy, że można go wycisnąć jak cytrynę i wrzucić pod autobus, gdy szambo wybije. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 09:37 Rany, jak dobrze, że ja nie byłem ofiarą Fariana. Że nie byłem modelem-tanczerzem, który może do tego ruszać po cichu paszczą do rytmu słów - w końcu na co mi kasa którą dzięki niemu bym zarobił. A poważnie - podpisali konkretny kontrakt na konkretną pracę i trzeba się było tego trzymać odcinając kupony a nie mieć wygórowane ambicje. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:11 borsuczyca.klusek napisała: > Jakby nie patrzeć byli ofiarami Fariana. To, że ktoś jest głupszy, biedniejszy czy mniej obeznany nie znaczy, że można go wycisnąć jak cytrynę i wrzucić pod autobus, gdy szambo wybije. ❤❤❤ amen, nic dodac, nic ujac Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:26 Aha, czyli obie sądzicie, że bez Fariana to oni by zarobili więcej kasy na pokazach mody i w "chórkach tanecznych" innych zespołów? Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:31 E? Jak sie maja ich hipotetyczne zarobki gdzie indziej, do faktu, ze gosc ich potraktowal paskudnie? Prosze mi to rozrysowac :P Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:46 Rysuję ale w powietrzu to uruchom wyobraźnię :) Jestem sobie modelem (no nie kuwa nijak nie :). Umiem tańczyć (no też nie...) Sobie coś zarabiam. Przychodzi do mnie gość, który stworzył Boey M. - zespół o którym słyszał wtedy pewnie każdy dzieciak przez swoich rodziców. I proponuje mi, że ja będę wyglądał i tańczył a podłoży mi głos kogoś innego. Zgadzam się na to, coś sobie zarabiam - a jak nagle przychodzi wielki sukces to zaczynam fikać, że tera to ja będę śpiewał, mimo iż nie umiem. Dawaj większą kasę!!! Bo ja to hoho. What? A teraz odwróćmy sytuację - to Ty jesteś modelką i tancerką a ja proponuję Ci taki kontrakt. Ty zarobiłaś - ja już miliony. Zaczynasz ""fikać"? Dziękuję do widzenia - na co mi to ciągnąć. Jak Farin sobie będę dalej robił swoje z innymi... Teraz Ty mi rozrysuj, jak to niby Farain ich "wycisnął jak cytrynę" - z czego niby oprócz tego, za co im płacił od początku? Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:51 Trzeba bylo ich puscic, jak chcieli odejsc a nie konfidencic. To, ze on ich zdemaskowal odbieram, jako swinstwo duzego kalibru. Pacynki fikacie? A macie! Nie mieli obowiazku grac dozywotnio w jego teatrzyku... Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 11:03 Jakie "zdemaskował"? Po prostu oficjalnie powiedział o tym, co już od dawna krążyło po prasie, no bo netu jeszcze nie było. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:34 Nie chodzi o kasę tylko o to, że zostali zniszczeni i rzuceni na pożarcie. Stali się twarzami "największego przekrętu w historii muzyki", mimo że za faktycznym przekrętem stał ktoś inny. Dzisiaj obaj nie żyją. I tak można powiedzieć, że mogli lepiej pokierować swoim życiem i karierą, ale można też z dużym prawdopodobieństwem założyć, że gdyby nie spotkali Fariana nie skończyliby na dnie. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:54 borsuczyca.klusek napisała: > Stali się twarzami "największego przekrętu w historii muzyki", mimo że za faktycznym przekrętem stał ktoś inny. O to, to. A ten ktos inny z nich z premedytacja zrobil kozly ofiarne. Trzeba mu przyznac, ze twardy gracz, jesli ktos chce patrzec w takich kategoriach ;) Ja wole patrzec inaczej, bo to jednak byli zywi ludzie, a nie postacie w grze Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 11:07 Jakie kozły ofiarne? Wg jego myśli wszystko by się dalej tak toczyło, to oni sami zaczęli rozwalać układ. Dlaczego niby widzimy w filmie podanym przed Borsi jak Farain jest "załamany" perspektywą #wielkanagroda? Bo wiedział, że modelom już kompletnie odbije. A tera idę do krojenia sałatki :D Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 30.03.24, 11:10 Nie byli jego wlasnoscia, nie musieli ciagnac ukladu. Kozly ofiarne- bo za jego oszustwo (w ktorym oni owszem, brali udzial) ludzie wylacznie na nich pluli. No podrecznikowe wrecz kozly ofiarne. Smacznej salatki ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 30.03.24, 10:57 Nie zostali rzuceni - tylko sami to sprowokowali. Nie wierzysz chyba, że na tamtym dużym koncercie to akurat zupełnym przypadkiem cała obsługa audio poszła na papieroska i nie znalazł się nikt, co by wyrwał wtyczkę. "Przepraszamy za usterki techniczne, wznawiamy występ". Tam już musiało wrzeć i producent im usiłował dać coś do zrozumienia - nie dotarło. Bo w samym playbacku nie ma nic złego - sam majkel Jackson z tego korzystał w trudniejszych partiach jak w trakcie trasy koncertowej się podziębił. No mógł ten konkretny dociągnąć do końca - ale następny by już pewnie trzeba odwołać. Panowie dostali ostrzeżenie... Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek z dpy 30.03.24, 11:25 Widzisz tylko w realnym życiu ofiarami nie zostają tylko nieskazitelnie czyste królewny śnieżki, ale często właśnie ludzie, którzy sami mają coś za uszami albo niefrasobliwie nim kierują. To nie znaczy, że można ich oszukać, oskubać, wydymać i rzucić psom na pożarcie. Weźmy inny przykład nie z szołbizu. Panowie oszukiwani w klubach go-go sieci cocomo. Rekordzista został oskubany na jakieś 50 tys. Czy szli tam dobrowolnie, czy dobrowolnie pili alkohol? Niezaprzeczalnie, ale nie zmienia to faktu, że padli też ofiarami kradzieży. Odpowiedz Link
fornitta007 Re: Wątek z dpy 31.03.24, 09:11 borsuczyca.klusek napisała: > Dzisiaj obaj nie żyją. I tak można powiedzieć, że > mogli lepiej pokierować swoim życiem i karierą, ale można też z dużym prawdopod > obieństwem założyć, że gdyby nie spotkali Fariana nie skończyliby na dnie. Troche sie rozpedzilas ;) Ten ladniejszy zyje- i nawet odcina kupony od dawnej slawy i inby. Taka radosna nowina z okazji niedzieli wielkanocnej ;) Musze ze wstydem przyznac, ze troche mnie ta historia wciagnela i sobie draze temat :P Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:12 A wiesz, że każdy ma takiego youtuba na jakiego zasłużył? 😃 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Wątek z dpy 29.03.24, 13:14 Tak wiem, po prostu kliknąłem pierwszy utwór co lubię i potem leci samo. Odpowiedz Link