Dodaj do ulubionych

Na oderwanie od tematów forumowych - polityka

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 13:34
      I tu stary klasyk. Spoko, dla hejterów Tuska jest też odpowiednia wersja.

• fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 14:34
      A ja wreszcie moge zaglosowac na kogos z calym przekonaniem i czystym sumieniem. Niestety, tym kims nie bedzie wojt gminy, bo tu wyboru praktycznie nie mam. Ale do rady powiatu startuje moj ukochany weterynarz, dr ZOO ❤ cudotworca i aniol dla zwierzat
      • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:11
        To miejmy nadzieję, że jak wejrzy w lokalne układziki rzuci papierami i wróci do leczenia zwierząt. Bo inaczej skończy jak Kukiz.
        • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:17
          On od leczenia zwierzat nie odejdzie, co ty. Nie ma opcji. A kukiz to juz przed wejsciem w polityke byl przyglup z wyzartym przez wode mozgiem. Tylko przy okazji jego kariery politycznej wyszlo, ze do tego jeszcze szmaciarz ;)
          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:19
            Powoli - w wyborach prezydenckich zdobył spory elektorat liczący na "nową siłę". Potem się zeszmacił zgodnie z własną deklaracją.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:24
              PiSPO jedno zło, z pewnością słyszałaś. Na tym od lat jedzie Konfederacja i inne partyjki zakładane przez Korwina, który ironicznie już dawno temu w Sejmie był.
              Kukiz faktycznie był nową siłą - co z tego, że grajek? W Sejmie to i geniusze z Big Brothera zasiadali.
              Nie ważne kim jesteś tylko co potrafisz zrobić dla pożytku publicznego.
              • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:28
                No to wiemy, co on potrafil- wejsc do kaczej dupy. Ja nie wierze, ze sie zeszmacil po wejsciu do polityki. musial miec od zawsze predyspozycje i zamiary i sily pozwalajace akurat na bycie mala, kurewka polityczna.
                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:40
                  Oj ale Ty się łatwo podpalsz :)
                  1. Jako uznany muzyk niewątpliwie musiał mieć wcześniej "zdolności negocjacyjne" z różnymi producentami i sponsorami - nie ulega żadnej wątpliwości.
                  2. Natomiast w politykę wchodził na społecznej fali - miał spore poparcie i mógł wiele. Najwyraźniej się pogubił - najpierw zaczął brać na listy do Sejmu co najmniej dziwnych ludzi o ile pamiętam - potem nie miał "zdolności koalicyjnych" najwyraźniej z innymi mniejszościami i w końcu sobie ubzdurał, że jak wejdzie K w dpę za "poparcie" jego sztandarowego projektu JOWów to wygra w opinii publicznej konsekwentnym realizowaniem swojego projektu. Otóż nie tym razem.
                  • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:46
                    Ja sie nie podpalam, uzywam swobodnego jezyka. Kwestia kukiza juz we mnie emocji nie budzi, bo gosc jest skonczony. Dla mnie to zadne pogubienie sie i zadne "dla jowow"- tylko dla mamony. Z kukizem w ogole byly wesole historie, wygooglaj sobie, jak ukradl sluzbowy komputer i nie chcial zwrocic... zreszta duzo roznych kwiatkow nasadzil przez te lata swojej "swietnosci" :P
                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:52
                      Oj tam, z Farianem a raczej dla biednych tancerzy też serduszko ostro zabiło :) Spoko, nie widzę w tym nic złego.
                      Ja akurat z Kukizem miałem jakieś nadzieje - no takie umiarkowane bo zbyt cyniczny jestem. I znowu wyszło "na moje". I znów, jak zawsze, muszę głosowac PRZECIW komuś...
                      • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:56
                        Na kukiza sie wlasnie wielu ludzi nabralo, rowniez inteligentnych, dobrze to pamietam. I ze jowy byly sztandarowym haslem, to i do konca nimi kukiz wymachiwal, chujek zlamany ;) Ja na wojta musze zaglosowac przeciw komus i to nie bedzie mile. No ale mus to mus.
                        • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 15:57
                          A wracajac do Mili Vanilli... nie no, zartuje :D
                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:03
                            fornitta007 napisała:

> A wracajac do Mili Vanilli... nie no, zartuje :D

Helena! Mam zawał!
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:03
                          Ale dlaczego "nabrało"? Życie to nie film, że możesz szybko przewinąć do końca.
                          Jesteś przy wyborach w punkcie A i w sumie nikt nie ma pojęcia co się dalej wydarzy.
                          Właśnie w przypadku silnych partii możesz się spodziewać co będzie (i tu w pewnym sensie szacun dla PiS - co zapowiada to w jakimś stopniu realizuje bez oglądania się na dalekosiężne koszty; za to przy PO od razu wiadomo, że tymi 100 obietnicami to się można podetrzeć).
                          Jak wchodzi "nowa siła" to nie wiadomo...
                          • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:16
                            Nabrali sie, bo sie dali zlapac na gadanie, jaki to kukiz antysystemowiec i inne populistyczne hasla. Tam merytorycznie od poczatku wialo ubostwem, ze strach. Holownia np tez efekciarz i bajerant, ale solidny program wyborczy mial. (Co musze uczciwie przyznac, pomimo ze mi z 3 droga nie po drodze.)
                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:21
                              Ale znów skąd to założenie - dali się nabrać? Nie wiedzieli, czym to się skończy. Grajek co miał zarobione pienąszki na starość MÓGŁ okazać się nieprzekupnym i nasrać na układy. NIKT tego z góry nie wiedział. Więc dostał szansę - i ją koncertowo zmarnował do tego stopnia, że wielu odmawia jakiegokolwiek kupowania jego płyt = strata dochodu pasywnego.
                              • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:26
                                Ale dostal szanse za slownie jeden konkret (jowy-jowy-jowy) i duzo detego belkotu. Od politykow wypadaloby chyba oczekiwac czegos wiecej, niz sloganow... (program-program-program!)
                                • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:30
                                  Niekoniecznie. JOWy to wcale nie jest genialny pomysł na wywrócenie systemu - przecież do senatu są a jest jak jest. On poszedł moim zdaniem na fali faktycznie nowej siły. Ludzie ciągle czekają na kogoś, kto jak ostatnio obiecywała Konfederacja - "wywróci im ten stół".
                                  • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:34
                                    Skoro ludziom wszystko jedno, kto wywroci ten stol... ale ja akurat pisalam o tych inteligentnych, ludziach, ktorych osobiscie znam i nigdy nie zaglosowaliby na konfe "przeciw popisowi". Z tym, ze na kukiza to juz ladnych pare lat temu glosowali i potem sobie mocno w brode pluli, nie bylo prob racjonalizacji.
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:40
                                      Spoko - to zapytaj tych inteligentnych na kogo mam głosować. Kto będzie reprezentował moje interesy? Bo jakoś nigdy takiego nie widziałem. Co do konfy to by mi prędzej ręka uschła niżbym na nich zagłosował.
                                      • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:44
                                        Ale oni nie znaja twoich interesow ;) to nie moga wiedziec...
                                        • borsuczyca.klusek Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:58
                                          Ja mam obecnie jeden interes. Nie zgadzam się na budowę stadionu żużlowego z moich pieniędzy 🙄
                                          • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 17:05
                                            borsuczyca.klusek napisała:

> Ja mam obecnie jeden interes. Nie zgadzam się na budowę stadionu żużlowego z mo
                                            > ich pieniędzy 🙄

To fakt powinno być budowane z biletów i od sponsorów. Choć ta druga kieszonka też wpływa na ceny produktów dla wszystkich.
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 17:04
                                          Nie ma sprawy - mogą zapytać. Przyjmuję codziennie po pracy.
    • borsuczyca.klusek Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:32
      A ja w tej edycji nie głosuję i mi z tym dobrze
        • borsuczyca.klusek Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:41
          Fragment z Britney kiepsko się zestarzał
          • fornitta007 Re: Na oderwanie od tematów forumowych - polityka 04.04.24, 16:43
            Prawda. Ja jej kibicuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka