asdzxcvfsrggxdfsd 09.05.24, 10:55 to wymarzone za młodu. Jakoś nigdy nie kupiłem, nie inwestowałam w naprawy. Nawet kiedyś było blisko, no ale takie tao - na gwiazdkę dostałem od dzieci "model kolekcjonerski"... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje auto 09.05.24, 11:10 Zależy od mocy silnika, bo tu były różne, w tych słabszych widzę jakaś dyszka. No moja fabieda kombi też pije pod 8... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Moje auto 09.05.24, 11:33 Buszując w necie za jakimś autem wypasionym, do wątku Leziowego wyczytałam, że i 18-20 żrą...zabawa dla bogaczy. Fiu! Fiu! :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje auto 09.05.24, 11:44 Bo W124 to właściwie tylko techniczne oznaczenie typu "budy". Jak spotkasz takie na żywo to zajrzyj im na klapę bagażnika. Zapewne najczęściej zobaczysz oznaczenie 200D czyli disel pod 2 litry. Jak na końcu będzie chyba B to benzynka naturlich. Za to kiedyś widziałem "potwora" 500D. No to i współczesny porządny prawdziwy SUV te 20 łyknie przy ostrym zaperdalaniu. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje auto 09.05.24, 12:08 Trudno mi powiedzieć, bo przecież wiele mieli. Taką zabawkową wersję miałem, W115 (czerwony był): Za to po sukcesie w124 zrobili 190 - tu popularne oznaczenie od mocy silnika jedynie oferowanego, bo to był taki w124 dla biednych, czasem zwany "baby mercedes" bo mniejszy: Za to następcą w124 był pierwszy "okular" i tutaj już cudownie mercedes zapomniał, jak zabezpiecza się blachy przed korozją. Teraz sobie policz ile na ulicach zobaczysz 124 i 190 a ile takich: Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Moje auto 10.05.24, 12:06 Podobały mi się okularniki, gwiazda na masce.....to byyyło coś :) ale merca nigdy nie miałam....ani BMW :)) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje auto 10.05.24, 12:18 Mnie okulary nie - ja wolę "kanciaste" budy. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Moje auto 10.05.24, 12:27 Nie musi być staroć, w kanciaku Hummer jest :> może być? ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje auto 10.05.24, 12:37 1. Ble. 2. Pamiętam jak kiedyś przeskoczyłem z malucha do poloneza. Rany, jak tym parkować?! No Hummerem to bym od razu parę innych porysował :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Moje auto 10.05.24, 12:45 Trochę dłuższy dziób auta i od razu leżenie na kierownicy :D ...bo maluch, to był taki, że można było zobaczyć własną tablicę rej :D Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje auto 10.05.24, 13:00 Akurat w polonezie było widać koniec maski. W fabii nie, więc zawsze zostawiam za dużo wolnego przy parkowaniu równoległym do krawężnika. Odpowiedz Link