asdzxcvfsrggxdfsd 06.07.24, 21:34 skoro Borsi jeszcze nic nie wrzuciła, to coś-tam z dysku wyszperałem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Belgia 06.07.24, 22:00 Kurde nowy telefon a zdjęcia jak robione ziemniakiem 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 06.07.24, 22:03 Też piękne miasto, flamockie :D Borsuk już dla Pani diamenty zanabył? :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Belgia 06.07.24, 22:11 Borsuk jest zbyt praktycznym człowiekiem by kupować diamenty, on to może patelnię nabyć albo drabinę na promocji 😁 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 06.07.24, 22:14 Czyli plan na jutro masz jasny - sama kupujesz! Diamonds are a girl's best friend ~ Marilyn Monroe (Gentlemen prefere blondes, 1953) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Belgia 06.07.24, 22:09 Nie byłam, widziałam tylko z zewnątrz za to w nocy. A co tam jest ciekawego w środku? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 06.07.24, 22:20 Nie wiem co jest teraz, tam bywają czasowe wystawy. ALE - najfajniejsze jest jeżdżenie pomiędzy tymi kulami. No - kiedyś było, nie wiem w jakim stanie to wszystko jest teraz. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 07.07.24, 18:07 Co zwiedzone? My już też zaczęliśmy, konkretnie od Hiszpania-Niemcy pijemy u kuzynostwa :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Belgia 07.07.24, 19:18 Dla wszystkich miłych forumowiczów po belgijskim gofrze Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Belgia 07.07.24, 19:20 A specjalnie dla fornitki sklep zboczeńcowaty Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 07.07.24, 19:33 borsuczyca.klusek napisała: > A specjalnie dla fornitki sklep zboczeńcowaty > Ale, że co, bo ja tam widzę tylko jakieś gatki w tęczę i smerfa ?! Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Belgia 07.07.24, 20:34 Bardzo brzydkie rzeczy, lepiej nie drążyć 🙄 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 07.07.24, 20:37 Oj tam ojtam, kuzynostwo napite nalega wręcz :D Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Belgia 08.07.24, 20:52 Małże owoce morza. Kiedyś w Luksemburgu próbowałem. Czy to dobre nie wiem. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Belgia 09.07.24, 00:11 Mule są też na Bałtyku. Ale niejadalne. Wystarczy jedynie delikatnie rozchylić skorupkę, a następnie przechylić ją w kierunku ust. W momencie, kiedy środek nie spływa do ust, możemy delikatnie popchnąć go palcem. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Belgia 10.07.24, 10:07 popychanie palcem jest wygodne, ale malo eleganckie :D Mozna uzyc pustej muszli jako szczypiec i fruuu;). Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 09.07.24, 22:41 borsuczyca.klusek napisała: > Proszę państwa oto moules-frites W winku? Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 10.07.24, 16:22 W sumie dziwna nazwa, marynarze to raczej najpodlejszy rum brali na pokład, a nie wytrawne winko. No i w ogóle "po marynarsku" to mi się bardziej kojarzy z Japonią - ośmiorniczka itp na żywca. ble Odpowiedz Link
a74-7 Re: Belgia 09.07.24, 21:07 O ile telefon ( albo gazjetka) zupelnie rozklada zdjecia architektury , to kulinarne sa ok .Moze trzeba cus podkrecic w ustawieniach telefonu ? A architektura niesamowita :) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Belgia 10.07.24, 16:26 No, z takiej smartfonowej głupawki (bo megapiksele hehe - ale liczy się GRUBOŚĆ szkła = ilość soczewek; by nadać odpowiednią głębię ostrości - czyli właściwie nieostrości; to co dalej już rozmazane lekko musi być) archi zawsze słabo wypadnie. Dlatego ja raczej preferuję pocztówki czy pop prostu profesjonalne zdjęcia z sieci. Smart jest spoko na takie pamiątkowe fotki, tu byłem, z tym się spotkałem. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Belgia 10.07.24, 18:22 To chyba zapozyczone z Francji , gdzie dodawano wino do przyrzadzania tego dania , konkretnie dotyczy tradycyjnych koszul francuskich marynarzy.W sumie mozna je zjesc w calym rejonie Morza Srodz. i niewiele roznia sie smakiem , ktory zalezy od szefa kuchni oczywista .Mule to bylo tradycyjne danie biednych , bylo tansze od ryby . Odpowiedz Link
a74-7 Re: Belgia 10.07.24, 18:24 znaczy nazwa pochodzi od ...(...) sorki , ale gazjetka ,wylogowuje co chwila .... Odpowiedz Link