xstefciax 23.08.24, 14:56 Jem placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, zrobiłam sobie taką ucztę:-) Zazwyczaj jem bez cukru i śmietany, ale w domu rodzinnym jedliśmy właśnie z cukrem i śmietaną (swojską). Chodzi za mną zacierka:-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 15:04 U mnie też się jadło z cukrem i śmietaną, tak dawno ich nie jadłam 😋 Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 15:41 W sieci to też kolejna wojna! Jak tak można!!! Sam też taż jadam - w końcu to tylko forma pyrek - można do wszystkiego. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 21:07 Z cukrem nie, ale z gulaszem chętnie ,,;) Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 21:29 I zestaw surówek do tego. Jakie to dobre ;) Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 21:38 Surówki srówki. Ważne, by mięsko buło mniamuśne. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 21:46 Mięsko... dużo mięska :) Kleks ze śmietany obowiązkowo. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 23:08 A z innych smaków dzieciństwa to u mnie kluski z serem ze skwarkami. Brzmi trochę średnio, zwłaszcza jak ktoś nie lubi skwarków, ale ja bardzo lubię Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 23:26 Smaki z dzieciństwa to wodzianka robiona przez ojca. Chleba nikt nie wyrzucał jak teraz, gdy tyle się poniewiera po śmietnika i nawet go gołębie nie przerobią Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Smaki dzieciństwa 23.08.24, 23:28 Taa gołębie jedzą ten sztuczny chleb a potem srają betonem, że ciężko domyć 🙄 Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Smaki dzieciństwa 24.08.24, 10:19 Do dziś pamiętam barszczyk biały mojej babci. Zawsze mówiła, że gotowany na... gwoździu. Umiem go zrobić, smak niby podobny, ale już nie taki, jak spod babcinej ręki. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Smaki dzieciństwa 24.08.24, 11:56 Babci to najbardziej pamiętam "polywkę" - nie wiem nawet z czego robiona ani jak smakowała poza tym, że nie mogłem tego przełknąć :D Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Smaki dzieciństwa 24.08.24, 12:24 Też znalazłbym potrawy, które mnie odrzucały ;) Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Smaki dzieciństwa 24.08.24, 16:58 borsuczyca.klusek napisała: > Taa gołębie jedzą ten sztuczny chleb a potem srają betonem, że ciężko domyć 🙄 > U mnie są dwie aktywistki co niedaleko śmietnika dokarmiają gołębie. Drzwi otwarte to wchodzą do śmietnika i grzebią. Jeden niedawno fruwał z reklamówką, a drugi się przykleił do jakieś gumy co wyciekła z kosza. Ludzie to bydło zero sortowania. Pierdyknie jakimś worem do kosza i nawet drzwi nie zamknie. Dzisiaj ktoś podrzucił trzy wory gruzu i odjechał. Jedzą ten chleb i nic im nie jest. A mnożą się na potęgę. Koty tego nie ruszają, ptaków drapieżnych nie ma. Łaskę samochód rozjechał i lisa też. Wieczorem widzę tylko jeża jak popyla po asfalcie. Odpowiedz Link