borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 04.03.25, 09:06 Coś co bardzo ciężko skomentować. Nazwali to mitenki,.ale wygląda jak rękawki ucięte od jakiegoś starego, zżółkniętego i poplamionego dziecięcego ubranka. Niestety nie dali zdjęcia na modelce, więc nawet ciężko sobie wyobrazić jak to się prezentuje w rzeczywistości a jeszcze ciężej, że ktoś mógłby coś takiego zakupić 😳 Odpowiedz Link
e-zybi Re: Kącik modowy 04.03.25, 10:35 Żadna to nowość, w świecie mody znane od są od stuleci, „rękawiczki” bez palców. Sam takich używam do jazdy na moim bicycle…😉 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 04.03.25, 10:55 Ale twoje nie wyglądają jakby ktoś na nie rzygnął 😉 Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy 11.03.25, 19:51 Bylam dzis w Reserved w Westfield zach.London, zrobilam nawet kilka foci , nic nie nabylam :-( Ale nie moge wlozyc zdjec bo komp nie akceptuje z jakiegos powodu ...Wiec chociaz z netu - nudy panie... Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 11.03.25, 20:31 a74-7 napisał: > Bylam dzis w Reserved Jak to miło, że Londyńczycy też mogą nabyć azjatyckie ciuchy przez polskiego pośrednika pod angielską nazwą :D Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy 11.03.25, 21:31 spokojnie, Reserved otworzyl swoj flagship sklep w 2017 ....na Oxford Street. Medioka w mojej opinii , bylam w 2017 z babskiej ciekawosci i dopiero dzis, chyba nic sie nie zmienilo w srodku :D To odnosnie fashion , a z czego i gdzie wykonane to sprawa w tym przypadku zupelnie drugorzedna :) Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 11.03.25, 21:37 Ale mimo to prawdziwemu patriocie serce rośnie! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy 11.03.25, 23:01 tak,tak, ciekawe ile doplacaja do tych sklepow ,rent tam drogi jak cholera Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 11.03.25, 23:32 A ciuch ile kosztuje? Ze 2 funty jak koszt wytworzenia i transportu? To raz. Dwa - czasem utrzymuje się nierentowną placówkę dla prestiżu, który ciągnie inne sklepy w tańszych lokalizacjach. Trzy - a nie, pisanie o pralni bez podstaw nie ma sensu. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy 12.03.25, 10:23 ciuchy w sklepie przecietnie kosztuja ,30-70 £,byc moze i wiecej ok 100£ metki dyskretnie poodwracane. Rent placa placowki komercyjne zdaje sie za stope powierzchni kwadratowej , .Ale nie chce wchodzic w to bo nigdy mnie to w sumie nie interesowalo :).W sklepie obchodzi mnie towar ktory albo kupie ,albo przejde obok obojetnie ;).Nie lubie specjalnie dlubac w .....:) Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 12.03.25, 10:33 Za 100 to kupi taka, co musi nosić nowości; żona poczeka na pierwszą obniżkę, czasem na drugą. (No chyba, że coś się tak spodoba, że nie ma sensu ryzykować że wykupią wcześniej.) Potem końcowa wyprzedaż, cały czas specjalne zniżki dla pracowników. (Znaczy nie wiem jak w Reserved.) I tak zarobią na towarze. Czy wystarczy na rent i salary to inna sprawa. Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy 11.03.25, 21:14 Ostatnio dziecku skarpetki kupiłam a74-7 napisał: > Bylam dzis w Reserved w Westfield zach.London, zrobilam nawet kilka foci , nic > nie nabylam :-( > Ale nie moge wlozyc zdjec bo komp nie akceptuje z jakiegos powodu ...Wiec cho > ciaz z netu - nudy panie... > Odpowiedz Link
louger.n Re: Kącik modowy 12.03.25, 10:03 Zobaczymy jak długo się utrzyma. Bielizna córki po dwóch praniach wygląda jak szmata. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 13.03.25, 09:32 Nie jestem osobą wierzącą, ale cholerne stringi z krzyżem obrażają nawet mnie i moje uczucia religijne, których wcale nie mam 😒 Serio wyjątkowo paskudztwo: Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 13.03.25, 09:39 Bo to nie chodzi o uczucia religijne, których się nie ma - tylko o szacunek dla tych, co takie mają. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 13.03.25, 09:45 carte_blanche_2025 napisała: > Bo to nie chodzi o uczucia religijne, których się nie ma - tylko o szacunek dla > tych, co takie mają. No właśnie dobrze powiedziane. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 13.03.25, 10:10 Daj tam Śiwę czy Allaha - też mi się nie spodoba. Swoją drogą ciekawe, ilu zagorzałych wyznawców wie, że Allah = Jahwe = Bóg Ojciec. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kącik modowy 13.03.25, 10:48 z taka roznica ,ze za Allaha brzydko eksponowanego ryzykujesz podcieciem gardla ... A tu frywolna modelka moze powidziec ci pocaluj mnie w dude. Na wszystko jest czas i miejsce, zostawic symbole religijne tam gdzie przynaleza. Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 13.03.25, 11:02 Ja to w ogóle ryzykuję będąc niewiernym. Dla judaistów i chrześcijan mają w Koranie pojęcie "braci w wierze". Tak jak Żydzi odrzucili Chrystusa i czekają na prawdziwego mesjasza, tak samo oni Chrystusa odrzucili i wybrali Mahometa. Z tym, że dla nich wyznawca tych religii zasadniczo nie jest wrogiem, bo wyznaje tego samego "głównego" Boga. Jeśli tylko będzie płacił podatek na "prawdziwych" wiernych i nie szerzył swojej wersji - może spokojnie żyć. Dokładnie to samo mówił swego czasu rzecznik prasowy państwa islamskiego. Nic z tych rzeczy nie dotyczy niewiernych - a więc mnie. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 13.03.25, 11:08 carte_blanche_2025 napisała: > > Nic z tych rzeczy nie dotyczy niewiernych - a więc mnie. Ale dokonałeś apostazji? Odpowiedz Link
carte_blanche_2025 Re: Kącik modowy 13.03.25, 11:17 A po co? Co mnie obchodzi co mają w papierach? Jak nastanie nam kalifat to stanę się wiernym muzułmaninem i tyle. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 13.03.25, 11:08 Gdyby ktoś był ciekawy to takie majtasy kosztują 66 euro 🙄 Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Kącik modowy 08.04.25, 12:58 Torebusia w kształcie muchomorka, która wygląda jak owoc pracy przedszkolnej grupy plastycznej 😀 Za to kosztuje 1750 jurków 🤭 Odpowiedz Link