brun_on_ten 24.10.24, 09:57 slapstickowy Nicholsona psychopatyczny Ledgera cierpiący Phoenixa Czy można porównywać te 3 role? Przecież to są różne Jokery i każdy z tych aktorów dowolnego innego też by świetnie zagrał. Jak sądzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 10:20 Jest jeszcze Joker po grzybach Jareda Leto. Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 10:23 Tego nie widziałem. Powinienem zobaczyć? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 11:20 Widziałam tylko fragmenty, ale może w weekend siądę do tego, bo też jestem ciekawa Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:22 Znalazłem sobie Legion samobójców. O jeju, komiksowne gówno i w dodatku wprowadzenie postaci głosem z offu... Teraz skupię się na Jokerze. Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:31 To poszukam, bo ten już przeleciałem godzinę na podglądzie. Postać z papieru i to toaletowego. Ale co się dziwić, jak tam nawet główna nie była. Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:41 Co kurwa? Zack Snyder's Justice League 2021 4h 2m Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:01 Aha, tam to on nie tylko nie jest wymieniony w czołówce, ale także nie wśród głównych aktorów - bo kogo tam nie było. Dokładnie wygląda to tak: Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:06 Podsumowując: ja Leto znam na przykład z Mr. Nobody; no nie była to wybitna rola, ale ma ich znacznie więcej. Więc z pewności by potrafił stworzyć solidnego Jokera - gdyby ktoś mu dał dobry scenariusz. A tak to do tamtych 3 ról nie można jej w żaden sposób porównać. Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:34 Justice League to jest ciekawy przypadek. Początkowo reżyserować miał właśnie Jack Snyder, dużo zostało nakręcone, ale ze względu na rodzinną tragedię musiał zrezygnować i na stołku zasiadł inny gość. Niestety film okazał się nie najlepszy i Snyder nie mógł przeboleć, że nie miał szansy dokończyć po swojemu. I tu na pomoc ruszył fandom, który zasypywał Warnera petycjami, że chcą nową ligę sprawiedliwości. Snyder też wiele na obiecywał i w końcu Warner się zgodził. Dużo materiału było, ale potrzebne były dokrętki, poza tym aktorzy mieli już inne zobowiązania i tak przykładowo grający Supermana Henry Cavill nie mógł zgolić wąsa. Tu pomogli graficy komputerowi tylko po pierwsze kosztowało to kupę hajsu a po drugie wyszło nieszczególnie dobrze. Ale to tylko część problemu, bo w ostatecznym montażu stare i nowe sceny są wymieszane i podobo te różnice widać. Czy ostatecznie liga sprawiedliwości Snydera wyszła lepiej niż ta pierwsza? Podobno tak, ale niewiele, więc ten cały cyrk nie był wart zachodu. Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:43 Powoli, jak się pojawia pojęcie "ligi" to wiadomo, że będzie tam nawrzucane sporo postaci. Ale żeby Jokera wrzucić chyba w jednej scenie pod koniec 4 h filmu a aktora w obsadzie pod kierowcą pickupa to już chyba jakiś żart jest? Co do wartości "artystycznej" to się nie wypowiem, bo ja wymiotuję na takie filmy ugułem :D Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:45 Takie krótkie wprowadzenie ważnej postaci pod koniec to się cameo nazywa 😁 Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 14:06 Cameo to jest objawienie reżysera czy kogoś tego typu (jak uwielbiał robić Tarantino). To co najwyżej może być easter egg - ale nie w filmie w danym uniwersum. Weź pooglądaj i może mnie przekonasz, że to nie było totalne gówno :) Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 14:37 Myślisz się, cameo to właśnie takie wprowadzenie postaci. Przynajmniej tak się tego zwrotu używa. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:59 brun_on_ten napisał(a): > Znalazłem sobie Legion samobójców. O jeju, komiksowne gówno i w dodatku wprowad > zenie postaci głosem z offu... Teraz skupię się na Jokerze. Poczytaj sobie o IED. To dopiero będzie o jeju. Każde takie filmy psychologiczne to przesłanie czegoś. Ale niektórym ciężko to przychodzi pojąć. Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:03 hrasier_2 napisał: > Poczytaj sobie o IED. O czym? Odpowiedz Link
borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 28.10.24, 08:47 brun_on_ten napisał(a): > Znalazłem sobie Legion samobójców. Gdzie znalazłeś? Chciałam w weekend odpalić i nie mogłam namierzyć Odpowiedz Link
brun_on_ten Re: Jokerów trzech 28.10.24, 09:17 Gugla ni mosz? Nie wiem jak gazeta się zapatruje na pełne liniki. Odpowiedz Link