Dodaj do ulubionych

Jokerów trzech

24.10.24, 09:57
slapstickowy Nicholsona
psychopatyczny Ledgera
cierpiący Phoenixa

Czy można porównywać te 3 role? Przecież to są różne Jokery i każdy z tych aktorów dowolnego innego też by świetnie zagrał. Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 10:20
      Jest jeszcze Joker po grzybach Jareda Leto.
      • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 10:23
        Tego nie widziałem. Powinienem zobaczyć?
        • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 11:20
          Widziałam tylko fragmenty, ale może w weekend siądę do tego, bo też jestem ciekawa
          • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 11:53
            Który, bo widzę były 2?
            • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:22
              Znalazłem sobie Legion samobójców. O jeju, komiksowne gówno i w dodatku wprowadzenie postaci głosem z offu... Teraz skupię się na Jokerze.
              • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:27
                Podobno ten drugi jest lepszy
                • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:31
                  To poszukam, bo ten już przeleciałem godzinę na podglądzie. Postać z papieru i to toaletowego. Ale co się dziwić, jak tam nawet główna nie była.
                  • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:41
                    Co kurwa? Zack Snyder's Justice League 2021 4h 2m
                    • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:01
                      Aha, tam to on nie tylko nie jest wymieniony w czołówce, ale także nie wśród głównych aktorów - bo kogo tam nie było. Dokładnie wygląda to tak:

• brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:06
                        Podsumowując: ja Leto znam na przykład z Mr. Nobody; no nie była to wybitna rola, ale ma ich znacznie więcej. Więc z pewności by potrafił stworzyć solidnego Jokera - gdyby ktoś mu dał dobry scenariusz. A tak to do tamtych 3 ról nie można jej w żaden sposób porównać.
                    • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:34
                      Justice League to jest ciekawy przypadek. Początkowo reżyserować miał właśnie Jack Snyder, dużo zostało nakręcone, ale ze względu na rodzinną tragedię musiał zrezygnować i na stołku zasiadł inny gość.
                      Niestety film okazał się nie najlepszy i Snyder nie mógł przeboleć, że nie miał szansy dokończyć po swojemu. I tu na pomoc ruszył fandom, który zasypywał Warnera petycjami, że chcą nową ligę sprawiedliwości. Snyder też wiele na obiecywał i w końcu Warner się zgodził.
                      Dużo materiału było, ale potrzebne były dokrętki, poza tym aktorzy mieli już inne zobowiązania i tak przykładowo grający Supermana Henry Cavill nie mógł zgolić wąsa. Tu pomogli graficy komputerowi tylko po pierwsze kosztowało to kupę hajsu a po drugie wyszło nieszczególnie dobrze. Ale to tylko część problemu, bo w ostatecznym montażu stare i nowe sceny są wymieszane i podobo te różnice widać.
                      Czy ostatecznie liga sprawiedliwości Snydera wyszła lepiej niż ta pierwsza? Podobno tak, ale niewiele, więc ten cały cyrk nie był wart zachodu.
                      • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:43
                        Powoli, jak się pojawia pojęcie "ligi" to wiadomo, że będzie tam nawrzucane sporo postaci. Ale żeby Jokera wrzucić chyba w jednej scenie pod koniec 4 h filmu a aktora w obsadzie pod kierowcą pickupa to już chyba jakiś żart jest?
                        Co do wartości "artystycznej" to się nie wypowiem, bo ja wymiotuję na takie filmy ugułem :D
                        • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:45
                          Takie krótkie wprowadzenie ważnej postaci pod koniec to się cameo nazywa 😁
                          • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 14:06
                            Cameo to jest objawienie reżysera czy kogoś tego typu (jak uwielbiał robić Tarantino). To co najwyżej może być easter egg - ale nie w filmie w danym uniwersum. Weź pooglądaj i może mnie przekonasz, że to nie było totalne gówno :)
                            • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 24.10.24, 14:37
                              Myślisz się, cameo to właśnie takie wprowadzenie postaci. Przynajmniej tak się tego zwrotu używa.
                              • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 14:46
                                pl.wikipedia.org/wiki/Cameo
              • hrasier_2 Re: Jokerów trzech 24.10.24, 12:59
                brun_on_ten napisał(a):

> Znalazłem sobie Legion samobójców. O jeju, komiksowne gówno i w dodatku wprowad
                > zenie postaci głosem z offu... Teraz skupię się na Jokerze.
                Poczytaj sobie o IED. To dopiero będzie o jeju. Każde takie filmy psychologiczne to przesłanie czegoś. Ale niektórym ciężko to przychodzi pojąć.
                • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 24.10.24, 13:03
                  hrasier_2 napisał:

> Poczytaj sobie o IED.

O czym?
              • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 28.10.24, 08:47
                brun_on_ten napisał(a):

> Znalazłem sobie Legion samobójców.

Gdzie znalazłeś? Chciałam w weekend odpalić i nie mogłam namierzyć
                • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 28.10.24, 09:02
                  Krótko i na temat: vider.
                  • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 28.10.24, 09:10
                    Nie mam pojęcia co to 🙄
                    • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 28.10.24, 09:17
                      Gugla ni mosz? Nie wiem jak gazeta się zapatruje na pełne liniki.
                      • borsuczyca.klusek Re: Jokerów trzech 28.10.24, 09:27
                        Ok w domu sobie poszukam...
                        • brun_on_ten Re: Jokerów trzech 28.10.24, 09:29
                          Tam widzę jest kilka nawet wersji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka