Dodaj do ulubionych

System Ritello - Czy Warto ?

04.05.23, 23:00
Jeśli jesteś użytkownikiem Systemu Ritello R2 podziel się swoimi doświadczeniami. Napisz co się zmieniło w Twoim domu odkąd używasz Systemu Ritello. Jak oceniasz obsługę dystrybutora? Jeśli jeszcze nie jesteś użytkownikiem i chciałbyś o coś zapytaj również zapraszamy do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • kasiamalgosia75 Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:09
      Mam od miesiąca, kupiłam w Chojnicach lubię czystość wiec jestem zadowolona. Pozdrawiam
      • barnabamango Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:31
        A gdzie? Bo ja kupiłem Ritello na pokazie, trochę na początku myślałem drogo, ale na raty ok. Ja W Gdańsku. Sprzęt mega dla mnie
        • kasiamalgosia75 Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:37
          Tez w domu była pani Kamila -
          Polecam fajna babka i ritello potrafi pokazac i przekonać
          • barnabamango Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:40
            U mnie Dorota z Gdyni - fajna babka
            • kasiamalgosia75 Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:52
              Tez miałeś tyle z materaca szlamu? Myślałam ze zemdleje
              • barnabamango Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:57
                Daj spokój może nie az tak ale moja dziewczyna i tak odpaliła się kosmos kazała mi kupić ritello i koniec był. Dorota nie musiała jej namawiać
                • kasiamalgosia75 Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 23:03
                  Dobra ide spać dzięki za wymianę info -
                  W sypialni oczywiście pół godz pracowało
      • krystian-1972 Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 22:57
        W koncu jakies opinie aktualne bo już myślałem ze coś ze Man nie tak, ze kupiłem Ritello a tu żadnego aktualnego forum… a jestem bardzo zadowolony , używam od miesiąca , moja córka ma AZS i jest o niebo lepiej , plamy na skórze znikają
    • romekz1980 Re: System Ritello - Czy Warto ? 16.05.23, 23:00
      Zdecydowaliśmy się z żoną na zakup ponad pół roku temu, ani przez chwile nie żałowaliśmy tego wyboru, jesteśmy bardzo zadowoleni i mieszkamy w czystym domu
    • natalia.szorewicz Re: System Ritello - Czy Warto ? 18.05.23, 17:27
      Mam ten sprzęt już prawie rok i moim zdaniem to totalny must have. Dzieciaki pozbyły się alergii, a to chyba najlepszy dowód na skuteczność. W chacie pachnie czystością. Trochę nie byłam przekonana do zapraszania sprzedawcy do domu na prezentację, ale teraz nie żałuję. Sporo się dowiedziałam, chociaż pewnie wygodniej było nie wiedzieć ;) No ale najważniejsze, że nie latam już z dziećmi po alergologach.
    • pieknotota Re: System Ritello - Czy Warto ? 19.05.23, 12:34
      Zdcecydowanie warto. jestem 100% na tak. Mojemu dziecku kaszel astmatyczny spadł o połowę w ciągu jednej nocy i nadal spada. Byłam mocno niechętna żeby się spotykać z przedstawicielem Ritello. Ale mnie bardzo przekonał. Ludzie sobie nie zdają sprawy co mają w materacach na podłogach i na szafkach.. żyją z tym kurzem nie rozumieją, ze im to szkodzi. A najbardziej pleśń jak mi pokazał ten pan przez plastikowe okna w mieszkaniu ze narasta i że rak z tego jest. Ritello to usuwa wszystko. Moja Julka przestała się tak dusić i nie muszę jej inhalacji co chwilę robić a przecież to nie jest obojętne dla zdrowia ciągle tą chemię, żeby dziecko wdychało sterydy. Polecam każdej mamie z całego serca bo teraz co drugie dziecko ma astmę. pozdrawiam
      • darekgrom19_67 Re: System Ritello - Czy Warto ? 20.05.23, 16:26
        Witam, u nas to samo, mój astmatyk ma
        Się dużo lepiej. Ja nie mam żadnych alergii ale miałem problemy ze snem. Odkąd regularnie czyszczę i filtruje przed snem powierzę w końcu mi się lepiej śpi! Jedyne co mnie wkurza to czyszczenie zbiornika i tego separatora ale ogólnie jestem bardzo adowolony! Żona na spotkaniu nie chciała sie zdecydowac ale ja kupiłem i nie żałuje. Żona tez sie przekonała ze jest Ok.
      • szalwia00 Re: System Ritello - Czy Warto ? 21.05.23, 01:30
        I ten sprzet, znaczy się Ritello używasz zamiast inhalatora?
        • darekgrom19_67 Re: System Ritello - Czy Warto ? 22.05.23, 19:40
          Tak, używamy codziennie Ritello do filtracji powietrza, dodatkowo wlewam tam olejki. A dom sprzątamy 2 razy w tygodniu- 1 razy tak z grubsza😛 a w soboty z wyczyszczeniem materacy bo do Ritello masz specjalną turboszczotke so tego
    • bernadetaben_85 Re: System Ritello - Czy Warto ? 25.05.23, 23:24
      używam Ritello od 3 miesięcy i oczywiście byłam bardzo sceptyczna żeby w ogóle się spotkać, ale koleżanka dostała od nich za darmo taki mały oczyszczacz do sypialni i to mnie skusiło na spotkanie. No a jak zobaczyłam ten brud na szmatkach:( a sprzątałam przed ich przyjściem... to decyzja była tylko jedna że muszę to mieć i nie żałuje
    • sistersu Re: System Ritello - Czy Warto ? 27.06.23, 22:51
      Jesteśmy użytkownikami Ritello od 12 maja 2023. W domu tak jak mieliśmy uporczywy problem z kurzem, tak nawet nie zauważyłam na początku jak problem szybko znikł. Po dokładnym posprzątaniu wszystkich powierzchni, sprzątałam z przyzwyczajenia nadal co pare dni. Ścierając kurze teraz po dwóch tygodniach, sama się zdziwiłam jak teraz jest jego mało, to jest aż nie możliwe. Nie wiem jak to się dzieje ale to jest po prostu niesamowite. Dziękujemy za konkretne wyjaśnienie Panie Łukaszu i za odpowiedzi na każde nasze pytanie którymi Pana męczymy telefonicznie. Śmiało mogę powiedzieć że inwestycja w Ritello jest naszą najlepszą decyzją ostatnich lat. Wszystkim polecam te urządzenie, w domu nic nie fruwa, lepiej nam się śpi i mamy zdecydowanie więcej energii. Dziękujemy raz jeszcze firmie Superczysto i Panu, Panie Łukaszu za poprawę jakości naszego życia.
    • rudaaxxd Re: System Ritello - Czy Warto ? 05.07.23, 19:23
      Na początku nie byłam przekonana do tego urządzenia jednak przemyślałam to i podjęłam decyzję że skorzystam. Syn jest alergikiem często chorował i prawie cały czas ma katar teraz od kiedy mam ritello moje życie się całkowicie zmieniło. Syn już nie choruje tak często a katar znikł. Teraz już wiem że moja decyzja nie była błędna a ja razem z synem mogę się cieszyć czystością w domu. Gorąco polecam każdemu z rodziców ;)
    • mati-larysz Re: System Ritello - Czy Warto ? 22.09.23, 22:39
      Jak żona na spotkaniu stwierdziła że musi mieć Ritello i wzięła raty na to to myślałem, że oszaleje. Mamy maszynę od połowy lipca i ja sam widzę różnice w domu, kurzu jest 5 razy mniej , wstaje rano nie mam zawalonego gardła i nosa. Jak byłem sceptyczny to teraz widzę realne efekty. Włączamy Ritello do filtracji dość regularnie i efekty sa.
      • 1978_kajan Re: System Ritello - Czy Warto ? 25.09.23, 12:12
        Nie lubię spotkań takich, ale wczoraj mnie też żona przymusiła, byliśmy w szoku na tych filtrach cobyło i w wodzie. Szok szok szok. Kupiliśmy dzisiaj od rana mi wysyła do pracy zdjęcia ile tego jest w łóżkach dzieci. Zobaczymy jak dalej, ale na teraz to super zakup człowiek nie wiedział ile tego brudu ma w domu. A moja mała astma od dwóch lat teraz wiemy czemu była
        • 1978_kajan Re: System Ritello - Czy Warto ? 25.09.23, 12:18
          Jeszcze dodam, ze ta pani pokazała nam opinie na forum ritello sprzed 10 lat mówiła ze tam pisała ich konkurencja złe rzeczy, ci ludzie to jednak wszędzie wojna w ukrainie w firmach wszędzie, jednak sprzęt jest super super, zona dzwoniła, ze nasza Zuza od rana nie kaszle dzisiaj, jednak inne powietrze w domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka