16.11.23, 08:21
Dlaczego najmniej aktywną osobą na nowiusieńkim forum jest jego założyciel?
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Zagadka 16.11.23, 11:01
      Fora są dla ludzi, a nie dla założycieli. To ludzie na forum powinni się czuć dobrze, a nie założyciele.
      Sutryk np. prowadzi swoje media sukcesu, oczywiście za publiczne środki. Jak, ktoś się z nim nie zgadza i powątpiewa, czy aby na pewno jest bożym pomazańcem dotkniętym jego palcem, to go Sutryk banuje.
      twitter.com/SutrykJacek
      • oby.watel Re: Zagadka 16.11.23, 12:13
        negativum napisał:

> Fora są dla ludzi, a nie dla założycieli. To ludzie na forum powinni się czuć d
        > obrze, a nie założyciele.

Zabawa sama się nie rozkręci. Potrzeba wodzireja. Nie mylić z wódolejem.

> Sutryk np. prowadzi swoje media sukcesu, oczywiście za publiczne środki. Jak, k
        > toś się z nim nie zgadza i powątpiewa, czy aby na pewno jest bożym pomazańcem d
        > otkniętym jego palcem, to go Sutryk banuje.
        > twitter.com/SutrykJacek

Nie wiem, nie mam dostępu ani do Twittera, ani do Facebooka, ani do Instagramu. Ale warto pamiętać, że po pierwsze prawdziwa cnota krytyk się nie boi, a po drugie krytyki boją się ludzie słabi. Pies jak się boi głośno szczeka.
        • negativum Re: Zagadka 16.11.23, 12:57
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Fora są dla ludzi, a nie dla założycieli. To ludzie na forum powinni się
          > czuć d
          > > obrze, a nie założyciele.
          >
          > Zabawa sama się nie rozkręci. Potrzeba wodzireja. Nie mylić z wódolejem.

Wszystko się rozkręca z czasem. Pośpiech nie jest nigdzie wskazany.
          Podstawą wszystkiego jest obserwacja. Rolnik nie zaczyna pracy na roli od orki zasiewu.
          Ci, który mnie znają od grubo ponad 35 lat, wiedzą że rzadko zabieram głos, a przeważnie obserwuję.
          Ostatnio pokłóciło się ze sobą dwóch starych kumpli. Ich sprawa ich cyrk. Nie stanąłem za żadnym z nich, bo nie uczestniczyłem w tym o co się pokłócili. Są dorośli i powinni sprawę sami. Pogodzić się, obić jeden drugiemu mordę, pójść na piwo, itd. Otwarcie powiedziałem, że do sprawy między nimi nie będę się mieszał. Bo jak? Kto zabroni dorosłemu mężczyźnie poczuć się królem piaskownicy. Ponoć dwóch ludzi ściemniało tą samą babę. Któryś musiał być pierwszy. Zresztą na tym wyszedł, jak Zabłocki na mydle. Baba okazała się niewarta zachodu. Prócz tego, że go finansowo wydrenowała momentalnie. Mogło trafić na drugiego, też by został wydrenowany.

> > Sutryk np. prowadzi swoje media sukcesu, oczywiście za publiczne środki.
          > Jak, k
          > > toś się z nim nie zgadza i powątpiewa, czy aby na pewno jest bożym pomaza
          > ńcem d
          > > otkniętym jego palcem, to go Sutryk banuje.
          > > twitter.com/SutrykJacek
          >
          > Nie wiem, nie mam dostępu ani do Twittera, ani do Facebooka, ani do Instagramu.
          > Ale warto pamiętać, że po pierwsze prawdziwa cnota krytyk się nie boi, a po dr
          > ugie krytyki boją się ludzie słabi. Pies jak się boi głośno szczeka.

Ogólnie są tacy, co blokują innych, i to sprawując funkcje publiczne, za nic, jeśli się z nimi nie zgadzasz.
          • vodook Re: Zagadka 18.11.23, 20:28
            Tu są wygnańcy od snajpera 😊
            • negativum Re: Zagadka 19.11.23, 11:52
              vodook napisała:

> Tu są wygnańcy od snajpera 😊

Nie. Powoli pojawiają się wolni ludzie. Nie zależy mi, by wspierać jednych, a glanować innych, bo mają inne poglądy. Gość w dom Bóg w dom. Agresja rodzi agresję.
              A przecież można dyskutować.
            • hordol Re: Zagadka 20.01.24, 23:58
              vodook napisała:

> Tu są wygnańcy od snajpera 😊
              na fk wątki usuwane są przez więcej osób
    • prze.nick Re: Zagadka 19.11.23, 11:33
      Rozkręci się to forum. Kwestia niedługiego czasu.
      • negativum Re: Zagadka 19.11.23, 12:49
        prze.nick napisał:

> Rozkręci się to forum. Kwestia niedługiego czasu.

Ja tam nigdy niecierpliwy nie byłem.
      • negativum Re: Zagadka 23.11.23, 15:40
        prze.nick napisał:

> Rozkręci się to forum. Kwestia niedługiego czasu.

Nawet ludzi, którym mam wygaszonych to przyleźli. Na F28 są bezkarni, a tu się zachowują, jak dotychczas kulturalnie smile
    • kochamzapachfrezji Re: Zagadka 21.11.23, 19:27
      Może czeka, aż się obywatele wykażą?smile Miłego wieczoru!
      • oby.watel Re: Zagadka 22.11.23, 11:04
        kochamzapachfrezji napisała:

> Może czeka, aż się obywatele wykażą?smile Miłego wieczoru!

Założył forum po to, żeby się na nim obywatele wykazywali?
        • kochamzapachfrezji Re: Zagadka 22.11.23, 11:09
          Żartowałam. Mam dwa prywatne fora i mało tam pisze, brak czasusmile Pozdrawiam
          • negativum Re: Zagadka 25.11.23, 19:51

> Żartowałam. Mam dwa prywatne fora i mało tam pisze, brak czasusmile Pozdrawiam

Może warto zmienić tematy i moderatorów?
            Tu jest kilku, nie koniecznie wyznających me poglądy. Więcej nie będę więcej "zatrudniał", bo jest szansa, że trafię na jakiegoś trolla.
        • negativum Re: Zagadka 22.11.23, 18:53
          oby.watel napisał:

> kochamzapachfrezji napisała:
          >
          > > Może czeka, aż się obywatele wykażą?smile Miłego wieczoru!
          >
          > Założył forum po to, żeby się na nim obywatele wykazywali?

Może to taki eksperyment?

Weźmy rodziców. Za dziecko nie przeżyją życia. Wy mnie inspirujecie, mam nadzieję, że coś po części inspiruję Was.
          Rodzić ma nadzieję, że dziecko dostanie Nobla. Ale to od dziecka zależy, czy go dostanie.
          Większość forów jest zamordystycznych. Piszesz tak samo jak ja, albo cię nie ma. Mnie nie o to chodzi.
          Możecie mi powyrzucać wszystko: kretyn, debil itd. Najwyżej się czegoś od Was nauczę.
    • negativum Re: Zagadka 25.11.23, 16:43
      oby.watel napisał:

> Dlaczego najmniej aktywną osobą na nowiusieńkim forum jest jego założyciel?

że co?
    • oby.watel Re: Zagadka 20.01.24, 10:55
      Dlaczego założyciel forum zniechęca potencjalnych użytkowników do udzielania się na forum?
      • negativum Re: Zagadka 20.01.24, 11:01
        oby.watel napisał:

> Dlaczego założyciel forum zniechęca potencjalnych użytkowników do udzielania si
        > ę na forum?

twitter.com/Ania93607644/status/1748015439458795539
        Każdy może się zapytać.
        • oby.watel Re: Zagadka 20.01.24, 11:22
          negativum napisał:

> Każdy może się zapytać.

Nie każdy potrafi odpowiedzieć.
          • negativum Re: Zagadka 20.01.24, 11:32
            oby.watel napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > Każdy może się zapytać.
            >
            > Nie każdy potrafi odpowiedzieć.

Tu Bosak odpowiedział smile
            • oby.watel Re: Zagadka 20.01.24, 11:49
              negativum napisał:

> Tu Bosak odpowiedział smile

Tu Negativum nie odpowiedział sad
              • negativum Re: Zagadka 20.01.24, 12:10
                oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                >
                > > Tu Bosak odpowiedział smile
                >
                > Tu Negativum nie odpowiedział sad

Co do mnie, to tak już mam od dzieciństwa. Lepiej się okazać twardszym niż się jest naprawdę.
                www.money.pl/gospodarka/8-cech-ktore-swiadcza-o-tym-ze-jestes-bardziej-inteligentny-niz-ci-sie-wydaje-6793213651135360a.html
                Chyba, że dojdzie do walki na śmierć i życie. W życiu prywatnym zwykle słucham. Nie oceniam ludzi po pierwszym wrażeniu. To może być spowodowane ich stresem u danej osoby. Jak ktoś jednak kozaczy, to dostaje szybko paca. Nie potrzebuję klakierów. Być może pijesz do "Co to za forum". Zasady forum określiłem w "inwokacji". Jeśli nie chciało się komuś tego czytać, to jego problem. Tu nic się nie zmieniło.
                • oby.watel Re: Zagadka 20.01.24, 13:43
                  negativum napisał:

> Co do mnie, to tak już mam od dzieciństwa. Lepiej się okazać twardszym niż się
                  > jest naprawdę.
                  > www.money.pl/gospodarka/8-cech-ktore-swiadcza-o-tym-ze-jestes-bardziej-inteligentny-niz-ci-sie-wydaje-6793213651135360a.html
                  > Chyba, że dojdzie do walki na śmierć i życie. W życiu prywatnym zwykle słucham.
                  > Nie oceniam ludzi po pierwszym wrażeniu. To może być spowodowane ich stresem u
                  > danej osoby. Jak ktoś jednak kozaczy, to dostaje szybko paca. Nie potrzebuję k
                  > lakierów. Być może pijesz do "Co to za forum". Zasady forum określiłem w "inwok
                  > acji". Jeśli nie chciało się komuś tego czytać, to jego problem. Tu nic się nie
                  > zmieniło.

Podsumiowując PiS, Kaczyński, Duda i Ty jesteście the best.
                  • negativum Re: Zagadka 20.01.24, 14:02
                    oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                    >
                    > > Co do mnie, to tak już mam od dzieciństwa. Lepiej się okazać twardszym ni
                    > ż się
                    > > jest naprawdę.
                    > > www.money.pl/gospodarka/8-cech-ktore-swiadcza-o-tym-ze-jestes-bardziej-inteligentny-niz-ci-sie-wydaje-6793213651135360a.html
                    > > Chyba, że dojdzie do walki na śmierć i życie. W życiu prywatnym zwykle sł
                    > ucham.
                    > > Nie oceniam ludzi po pierwszym wrażeniu. To może być spowodowane ich str
                    > esem u
                    > > danej osoby. Jak ktoś jednak kozaczy, to dostaje szybko paca. Nie potrze
                    > buję k
                    > > lakierów. Być może pijesz do "Co to za forum". Zasady forum określiłem w
                    > "inwok
                    > > acji". Jeśli nie chciało się komuś tego czytać, to jego problem. Tu nic s
                    > ię nie
                    > > zmieniło.
                    >
                    > Podsumiowując PiS, Kaczyński, Duda i Ty jesteście the best.

Do bycia najlepszym nie poczuwam się. Kaczyński, czy Duda powinni zwolnić miejsce młodym. Tylko, że po latach nie ma w polityce ludzi, którzy nie są jakoś zafiksowani. Czas Kaczyńskiego skończył się już dawno. Podobnie jak i Donalda. Potrzeba takich ludzi, jak Kwiatkowski, Mościcki, Witos.
                    • oby.watel Re: Zagadka 21.01.24, 10:19
                      negativum napisał:

> Do bycia najlepszym nie poczuwam się. Kaczyński, czy Duda powinni zwolnić miejs
                      > ce młodym. Tylko, że po latach nie ma w polityce ludzi, którzy nie są jakoś zaf
                      > iksowani. Czas Kaczyńskiego skończył się już dawno. Podobnie jak i Donalda. Pot
                      > rzeba takich ludzi, jak Kwiatkowski, Mościcki, Witos.

Potrzeba żywych.
                      • negativum Re: Zagadka 22.01.24, 18:53
                        oby.watel napisał:

> Potrzeba żywych.

A ty kto? Upór, czy strzyga?
                        Dzięki Kwiatkowskiemu mamy dostęp do morza. Ci od są przecież porty w Niemczech mówili, że Polska nie da rady. Kwiatkowski, był typowym kapitalistą. Było już zebranie KC za czasów Gierka. Mówią o rozwoju polskiego przemysłu morskiego, a Gierek się pyta "Kwiatkowski o tym wie?" Konsternacja, ktoś informuje Gierka, że przecież to kapitalista i nie powinien o niczym wiedzieć, a Gierek na to "to źle, poinformować natychmiast". I pomknęli sekretarze z podkulonymi ogonami poinformować Kwiatkowskiego.
                        pl.wikipedia.org/wiki/Eugeniusz_Kwiatkowski
                        To on stworzył COP, który działa aż do dzisiaj. Czasu mu zabrakło, bu była przyjacielska akcja Niemiec i Rosji, a potem lata okupacji.
    • oby.watel Zagadka nr 2 21.01.24, 17:18
      Ile osób tu pozostało i dlaczego przynajmniej o jedną wydaje się za dużo?
      • hordol Re: Zagadka nr 2 21.01.24, 18:20
        ktoś tu ma adhd uncertain
        • negativum Re: Zagadka nr 2 21.01.24, 23:34
          hordol napisała:

> ktoś tu ma adhd uncertain

Nie piszę źle, piszę, też źle smile
          • oby.watel Re: Zagadka nr 2 22.01.24, 14:23
            negativum napisał:

> Nie piszę źle, piszę, też źle smile

No to po prostu pisz dobrze i — najlepiej — z sensem. Tylko my dwaj zostaliśmy aktywni. Wkrótce zostaniesz sam.
            • kochamzapachfrezji Re: Zagadka nr 2 22.01.24, 15:06
              No, nie przesadzaj, jesteś złośliwy, Obywatelu!
              • negativum Re: Zagadka nr 2 22.01.24, 19:21

> No, nie przesadzaj, jesteś złośliwy, Obywatelu!

Albo zwyczajnie zazdrosny.
                • kochamzapachfrezji Re: Zagadka nr 2 22.01.24, 19:30
                  smile
                  • negativum Re: Zagadka nr 2 22.01.24, 19:40

> smile

Zdrowa zazdrość, prócz naturalnej ciekawości, to coś co napędza nas.
                    Gorzej z podejściem "ocieliło mu się, niech zdechnie".
              • oby.watel Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 10:00

> No, nie przesadzaj, jesteś złośliwy, Obywatelu!

Chyba to właśnie zabija to forum — zamiast rozmawiać o czymś ocienia się i łaje rozmówców. Trudno także nie dostrzec, że nie rozmowa leżała u podłoża założenia tego forum.
                • kochamzapachfrezji Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 10:14
                  Nie wiem, co leżało, ja lubię rozmawiać, pozdrawiam.
                  • e-zybi Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 11:08
                    Są to lakoniczne wypowiedzi, gdy sytuacja wymaga zajęcia konkretnego stanowiska i wyrażenia swojej opinii to panuje CISZA.
                    • oby.watel Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 12:09
                      e-zybi napisał:

> Są to lakoniczne wypowiedzi, gdy sytuacja wymaga zajęcia konkretnego stanowiska
                      > i wyrażenia swojej opinii to panuje CISZA.

Żeby zająć stanowisko wpierw trzeba je mieć. To samo dotyczy opinii. Swoją da się bronić, gorzej z otrzymaną SMS-em.
                  • oby.watel Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 12:06

> Nie wiem, co leżało, ja lubię rozmawiać, pozdrawiam.

Ja też nie wiem co leżało i też lubię rozmawiać, ale przyznasz, że trudno nazwać rozmową stwierdzenie "Nie wiem, co leżało, ja lubię rozmawiać, pozdrawiam." Niektórzy wchodzą tylko po to, by rzucić jakąś uwagę o forum lub gospodarzu i znikają. Inni też mają więcej do powiedzenia o rozmówcy niż o temacie. Nie twierdzę, że na innych forach jest inaczej, lepiej. Miałem jednak nadzieję, że tu będzie. Po raz kolejny okazało się, że nadzieja matką głupich. Pocieszam się, że lepiej być głupim z nadzieją niż beznadziejnie głupim.
                    • kochamzapachfrezji Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 13:09
                      Pozdrowienie z rana drugiego człowieka jest dla mnie rozmową .Widocznie nie dla wszystkich.
                      • oby.watel Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 14:25

> Pozdrowienie z rana drugiego człowieka jest dla mnie rozmową .Widocznie nie dla
                        > wszystkich.

Pozdrowienie nie jest rozmową, ponieważ jest pozdrowieniem. W domu mówisz, że rozmawiałaś z oby.watelem, a na pytanie co Ci powiedział mówisz: ukłonił się?
                        • kochamzapachfrezji Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 14:30
                          W takim razie nie pozdrawiam.
                          • oby.watel Re: Zagadka nr 2 15.02.24, 14:44

> W takim razie nie pozdrawiam.

No tośmy sobie porozmawiali. Pozdrawiam.
    • negativum Re: Zagadka 08.03.24, 14:10
      oby.watel napisał:

> Dlaczego najmniej aktywną osobą na nowiusieńkim forum jest jego założyciel?

A kto ma być? smile
      • oby.watel Re: Zagadka 08.03.24, 14:34
        negativum napisał:

> A kto ma być? smile

A co jak nie będzie nikt? Oto jest pytanie.
        • negativum Re: Zagadka 08.03.24, 17:07
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > A kto ma być? smile
          >
          > A co jak nie będzie nikt? Oto jest pytanie.
          >

To forum zdechnie tak jak UE.
        • negativum UE 08.03.24, 17:09
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > A kto ma być? smile
          >
          > A co jak nie będzie nikt? Oto jest pytanie.

forum.gazeta.pl/forum/f,522,Unia_Europejska.html
          • oby.watel Re: UE 08.03.24, 17:50
            negativum napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/f,522,Unia_Europejska.html

A co w tym dziwnego skoro tym forum opiekuje się snajper55?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka