Dodaj do ulubionych

ABOY single - teraz w Europie

02.09.05, 20:51
Nie rozumiem czemu najpierw został wydany "only in USA" a teraz w Reszcie
Świata, ale nieważne, ja sporo rzeczy nie rozumiem związanych z polityką
singlową U2.
Do rzeczy:

Premiera teledysku All Because of You odbędzie się 7 pazdziernika w programie
CD:UK. Singiel ma wyjść 23 września.

+

W nocy 18-19 listopada o 00:55 zostanie wyemitowany 35-minutowy fragment
koncertu z Chicago w niemieckiej stacji ZDF - podobno bedzie to 5 piosenek +
dodatkowo krotki wywiad z Gelsenkirchen.

Za Olive z U2@pl.

Kto będzie oglądał? smile
Zresztą, i tak będzie w necie dzień później.
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: ABOY single - teraz w Europie 03.09.05, 09:41
      > W nocy 18-19 listopada o 00:55 zostanie wyemitowany 35-minutowy fragment
      > koncertu z Chicago w niemieckiej stacji ZDF - podobno bedzie to 5 piosenek +
      > dodatkowo krotki wywiad z Gelsenkirchen.
      >
      > Za Olive z U2@pl.
      >
      >
      > Kto będzie oglądał? smile
      > Zresztą, i tak będzie w necie dzień później.

To pewnie te same, które zostały juz wyemitowane w Danii - City Of Blinding
      Lights, Vertigo, Elevation, Beautiful Day i Sometimes You Can't Make It On Your
      Own. Nie widziałem z nich tylko " Elevation ", ale i tak się postaram o to
      video ( może będzie lepszej jakości niż poprzednie... ). Z tych fragmentów
      wynika, że DVD będzie boskie big_grin
      • ihopeyouwilllikeme Re: ABOY single - teraz w Europie 03.09.05, 09:42
        A propos singla - nie rozumiem, to w końcu nagrali nową wersję Original, czy
        nie ??? Może wejdzie na stronę B ? Jeśli tak, to ok.
        • ihopeyouwilllikeme O, już jest 03.09.05, 09:57
          U2.com:

" 02.09.2005
          It's Official!

All Because Of You will be the fourth single release from How To Dismantle
          An Atomic Bomb.

The new single, released in the UK on October 10th, will be issued on 2 CDs and
          DVD.

B-sides include a new version of Miss Sarajevo, recorded live at Milan's San
          Siro stadium in the summer, as well as an acoustic version of the album track A
          Man And A Woman.

The DVD features the video for All Because Of You which was shot by Phil Joanou
          last winter on the back of a truck on Brooklyn Bridge - with a cast of
          thousands including New York cops, sirens and lots of barely believing fans.
          Also featured is the video for the last single City of Blinding Lights, shot
          live in Vancouver on the opening leg of the tour.

More news as we get it. "

1. Przede wszystkim - tych b-sidów trochę mało ( po jednym na płytkę ?
          eeee... ), więc niewykluczone, że jednak umieszczą tam to nowe Original.
          2. Żadnych remiksów ??!!!??? Niemożliwe ! A tak liczyłem na np. " Sometimes
          You Can't Make It On Your Own ( Oh Baby Love Me Tonight Super Hyper Dub Special
          Club Dance Hit Mix ) "
          3. B-sidy są dobre ! Ciekawe, jak będzie wyglądało akustyczne " A Man And A
          Woman ", liczę na jakąś pomysłową aranżację ( a nie że wywalą bębny i
          elektryczne gitary, i już mają acoustic ). " Miss Sarajevo " live nie ma co
          komentować - kto słyszał, ten wie. Czyli - pozytywnie.
          4. DVD - videa do " City... " należało się spodziewać. Videa do " ABOY " -
          niekoniecznie. Czyli więcej singli już nie będzie. A może nowa wersja Original
          będzie bonusem do DVD z Mediolanu ? Coś w stylu klipu do " Hands That Built
          America " ? Ja się na to piszę, i mnie się to podoba. Czyli ogólnie - dobre
          wieści smile
          • peternurek1 Re: O, już jest 03.09.05, 14:49
            > The DVD features the video for All Because Of You which was shot by Phil
            Joanou

Miałem nadzieję na nową wersję teledysku. Trudno się mówi.

> 1. Przede wszystkim - tych b-sidów trochę mało ( po jednym na płytkę ?
            > eeee... ), więc niewykluczone, że jednak umieszczą tam to nowe Original.

Niewykluczone, a może jednak będzie jeszcze jeden singiel?

> 2. Żadnych remiksów ??!!!??? Niemożliwe !

Nieprawdopodobne, co się stało?! Czyżby ktoś zauwazył że fani nie chcę stu
            tysięcy miksów? Nie... nie wierzę.

Akuistyczne A Man And A Woman - według mnie najmocniejszym punktem tego utworu
            jest linia basu, jeśli ją wywalą to ich znielubię wink Ale tak, ciesze sie że
            będa nowe wersje. Ale, mogliby to live grać, tak przy okazji...
            Missa Sarajevo musiało być, koniecznie. W ogóle samo mogłoby być oddzielnym
            singlem w wersji live big_grin (jakaś akcja typu Live8 czy coś, jak najbardziej by
            się nadawało).

Klip jako bonus do DVD? Ee, wole jednak normalnie. Chociaż DVD i tak będę miał.
            • mamusia_muminka Re: O, już jest 09.09.05, 18:33
              Ehm. To ja wam tylko powiem (odcinajac sie od tej dyskusji, bo to dla mnie
              troche za madre 0_o) ze w momencie kiedy ktos drze sie "Adam!" ja krzyczalabym
              dokladnie to samo...

Nie, nie nudzi mi sie ani troche, ja tylko odrabiam geografie uncertain
              • ihopeyouwilllikeme Re: O, już jest 28.10.05, 14:57
                Wersja w kopercie już jest w moim sklepie, i zawiera " She's A Mystery To Me "
                live spod Mostu Bruklińskiego. Trochę szkoda, że nie nowa wersja, ale dobrze,
                że U2 wreszcie zdecydowali się wydać tą piosenkę na oficjalnym wydawnictwie.
                • peternurek1 Re: O, już jest 29.10.05, 00:24
                  > Wersja w kopercie już jest w moim sklepie, i zawiera " She's A Mystery To
                  > Me " live spod Mostu Bruklińskiego. Trochę szkoda, że nie nowa wersja, ale
                  > dobrze, że U2 wreszcie zdecydowali się wydać tą piosenkę na oficjalnym
                  > wydawnictwie.

To jeden z większych błędów U2 że nie nagrali tego utworu nigdy. Albo że nie
                  wydali wersji live full band i w całości, od początku do końca, z Dublina 89 np.
                  A to taka wspaniała piosenka.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: O, już jest 16.11.05, 13:59
                    Sobie kupiłem obie wersje CD. She's A Mystery To Me jest śliczne, ale za
                    krótkie ( 2:42, o ile pamiętam, a taka solówka, jaką Edge zapodał w Point Depot
                    by się przydała jeszcze... ). Ale dobrze że jest. Druga mała płytka zawiera
                    niestety to, czego się obawialiśmy - blamaż. A Man And A Woman ( Acoustic ) to
                    po prostu A Man And A Woman ( Album Version ) z powywalanymi paroma ścieżkami
                    ( przede wszystkim nie ma bębnów i - tak, Peter big_grin - basu ). I po co to komu ?
                    Na szczęście jest, oczywiście rewelacyjne, Miss Sarajevo z Mediolanu, czyli
                    pierwszy przedsmak następnego DVD.
                    • peternurek1 Re: O, już jest 16.11.05, 18:51
                      > Druga mała płytka zawiera niestety to, czego się obawialiśmy - blamaż. A Man
                      > And A Woman ( Acoustic ) to po prostu A Man And A Woman ( Album Version ) z
                      > powywalanymi paroma ścieżkami ( przede wszystkim nie ma bębnów i - tak,
                      > Peter big_grin - basu ).

Kur... motyla noga ! Nie lubię ich ;D

> I po co to komu ?

Właśnie?

> Na szczęście jest, oczywiście rewelacyjne, Miss Sarajevo z Mediolanu, czyli
                      > pierwszy przedsmak następnego DVD.

I to cieszy, tak jak She's A Mystery To Me wreszcie oficjalnie wydane. Co do
                      tego drugiego, to tak, brakuje tam całej reszty tej piosenki, wielka szkoda że
                      nie grywają jej w całości.

Ile dałeś za te single?
                      • ihopeyouwilllikeme Re: O, już jest 17.11.05, 14:33
                        > Ile dałeś za te single?

Są jak zawsze po 19.99, przynajmniej u mnie.
                        • ihopeyouwilllikeme Re: O, już jest 21.11.05, 18:09
                          Zakupiłem i obejrzałem DVD. Oba klipy dobrze znane, więc napiszę tylko, że w
                          jakości DVD wyglądają jeszcze lepiej smile zwłaszcza Times Square w klipie ABOY -
                          moc ! Jest jedna drobna zmiana - o ile wersja klipu ABOY, którą miałem do tej
                          pory, pozbawiona była ścieżki gitary " riffowej " ( zapewne w celu
                          usprawiedliwienia tego, co Edge gra na ekranie ), o tyle na DVD owa ścieżka
                          wraca. Ale to szczegół. Nie jest natomiast szczegółem cena - 35 zł ???!! ( na
                          rockserwisie tak samo ). Co prawda Vertigo DVD było jeszcze droższe ( 44.99 )
                          ale ostatnio szło ku dobremu... no i okazuje się, że każdego z czterech singli
                          DVD kupiłem w innej cenie big_grin ( Vertigo - 44,99, Sometimes - 19,99, COBL -
                          29,99, ABOY - 35 zł smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka